Salaperäinen yhteiskunnasta riippumaton internet ja bitcoin

Eräs legendaarisin keskustelu johon olen koskaan joutunut koski bitcoinin toimivuutta jos "FIAT raha ja talous romahtaa". Yritin selvittää että bitcoin on olemassa ainoastaan nykyisen infrastruktuurin ansiosta, ei siitä riippumatta. Mutta eihän se mennyt jakeluun. Enkä tyhmänä (sic) osannut tarttua sellaisiin asioihin joista vastaväittäjä olisi päässyt keskusteluun jyvälle.

Tässä nämä kaksi legendaarista kirjoitusta henkilöltä jolla ei ole mitään käsitystä siitä mistä hän puhuu. Muistan itse ekan vuoden IT alan opiskelijana kun kuvittelin tietäväni jo kaiken: "tää kaikkihan on aivan helkkarin yksinkertaista". Mutta näin rankkoihin yksinkertaistuksiin minäkään en ikinä päätynyt, MUAHAHAMUAHAHAHAAAA

https://keskustelu.suomi24.fi/t/11382407/bitcoin-!

1) Anonyymin kommentti 8.5.2019 10:06
2) Sama 8.5.2019 22:04

Ensinmainitussa: jos talousjärjestelmä ja yhteyskunta romahtaa, niin ei hätää, bitcoin toimii aina. Kas kun tietokoneisiin saadaan sähköä tarvittaessa aurinkopaneeleilla ja radioamatöörien avustuksella voidaan saada yhteys lähettäjän ja vastaanottajan välille. Näin helppoa se on.

(joku sanoi että yksinkertaiset ovat autuaita, heille kaikki asiat ovat yksinkertaisia ja heillä on kaikkiin ongelmiin yksinkertainen vastaus. Kyllä, kadehdin yksinkertaisia ihmisiä. Olisinpa minäkin sellainen)

Jälkimmäisessä yritin kysyä mihin tietokone kytketään jos ei ole yhteiskunnassa toimivia internet-palveluntarjoajia. Hänen häkellyttävä vastauksensa oli: "samaan sähkötöpseliin mihin olet tietokoneen ennenkin kytkenyt, nyt sähkö vain tulee aurinkopaneelista". Mykistyin. Aiheesta.

MUAHAHAMUAHAHAMUAHHHAAAAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!
Ilmoita


20 Vastausta

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.


Kaikella kunnioituksella. Moni tätä lukiessaan tuntee sinua kohtaan myötähäpeää. Ehkäpä olisi hyvä jos harkitsisit palaamista IT-opintojen pariin. Jonkinlaiset perusopinnot myös sähkötekniikasta voisivat auttaa asioiden ymmärtämisessä.

Tuosta ei kovin syvällisesti selviä mistä oikein tasan tarkkaan on ollut kysymys, mutta varmaan juurikin noin kuin kerrot.
Tosiasiallisesti ei ole merkitystä mistä tietokoneelle tuleva sähkö tulee, kunhan se on saman laatuista verkkosähkön kanssa, eli puhdasta siniaaltoa 230V 50Hz. Sillä se tietokone herää henkiin. Anonyymi on ihan oikeassa että se voidaan tuottaa omalla sähköjärjestelmällä aurinkopaneeleilla, tai vaikka auton 12V järjestelmästä 230V inverteriä käyttäen. Ongelmaksi jää vain yhteys nettiin.

Kuinka radioamatöörit voivat tässä auttaa? He eivät suinkaan välitä tietoa pelkästään avaimella morsettaen. Laitteet voivat välittää keskenään dataa HTML-protokollaa käyttäen (digitaaliset lähetelajit). Näin kriisialueelta saadaan tietokoneita kiinni maailman laajuiseen nettiin ja bitcoin toimii ihan kuin nytkin. Itseasiassa ei ole kysymys lainkaan teknisesti monimutkaisesta kytkennästä. Bitcoin on siitä erinomainen valuutta, että se ei tarvitse toimiakseen perinteistä pankkijärjestelmää, joka on varmasti tällaisessa kriisitilanteessa totaalisesti suljettu.

Kehotan tutustumaan asiaan tarkemmin. Saat hyvää perustietoa ihan vaikka Wikipediasta.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Radioamatööri

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Aurinkokenno
1 VASTAUS:
Kuten sanoin, autuaita ovat yksinkertaiset, sillä heille kaikki ongelmat ja niiden vastaukset ovat yksinkertaisia.

Et ymmärtänyt lainkaan mistä on kysymys. Yritän hieman avata. Kun kysyin mihin ja miten tietokone kytketään, mykistävä vastaus oli että SÄHKÖTÖPSELIIN. Kas kun yritin kysyä miten kone liittyy nettiin ja protokollapinoon jos ei ole palveluntarjoajia (kyllä, tiedän ettei tämäkään mene jakeluun). Minulta meni ilmat pihalle kun tämä alkoi puhua SÄHKÖSTÄ.

Opinnot olisivat itsellesi tärkeitä. En malta olla saivartelematta, mutta HTML ei ole protokolla, sen XML:n kaltainen kuvauskieli. HTTP sen sijaan on protokolla, ja aivan protokollapinon huipulla.

Anonyymille: kyse ei ole SÄHKÖSTÄ.
Anonyymille: radioamatööreistä ja heidän laitteistaan ei ole apua. Niillä ei liitytä internettiin. Kyse on jo pelkästään radiotaajuuksista. Amatöörien laitteiden taajuudet ovat niin pieniä ettei niitä voi ajatellakaan dataliikenteeseen.
Anonyymille: dataliikenteeseen radioteitse tarvitaan aivan omat protokollat ja varatut taajuudet, jotka ovat riittävän suuria, puhutaan megahertseistä. Et lainkaan käsitä mistä puhut kun otat esille radioamatöörit ja yhdistät heidät dataliikenteeseen.
Anonyymille: internet on paljon(!) monimutkaisempi infrastruktuuti kuin luulet. Ja pointtini oli että internetin toimivuus on olennaisesti riippuvainen muusta yhteiskunnasta ja infrasta. Jos internet lakkaa toimimasta ja/tai talousjärjestelmä romahtaa, bitcoin menee ensimmäisenä pesuveden mukana.

Mutta joojoo ... eihän tästä vatkaamisesta ole mitään hyötyä kun se ei mene jakeluun ...
+Lisää kommentti
Lisäys

Myös se on hyvä tiedostaa, että bitcoinit voidaan tulostaa omiksi seteleiksi (paperilompakko). Nämä toimivat kriisitilanteissa ihan kuin euron setelit, joita voidaan fyysisesti kuljettaa ja käyttää maksuvälineenä. Näin bitcoin toimii silloinkin kun mitään sähköä ja verkkoa ei ole saatavana.

Euron seteli on kuitti, minkä arvon EKP määrää. Siellä taskussa siitä voi kriisitilanteessa tulla yllättäen arvotonta. Bitcoin -setelien arvoon EKP ei voi vaikuttaa. Luojan kiitos.
1 VASTAUS:
Hah, en voi olla kommentoimatta tätä. Yksinkertaiset ihmiset ovat todella autuaita, heille kaikki on yksinkertaisen helppoa. Olisinpa minäkin sellainen.

Koita ymmärtää että paperilompakko on vain backup. Virtuaalivaluuttaa ei voi "tulostaa seteleiksi". Virtuaalivaluutta elää ainoastaan digitaalisena. Jotta voisit siirtää bitcoineja toiselle, se onnistuu ainoastaan digitaalisessa lohkoketjussa, ei paperisetelinä. Internetissä. Piste.

Bitcoinista tulee hetkessä arvotonta jos datalinkeissä on häiriöitä ja toisiinsa liitetyt lohkoketjupalvelimet eivät enää voi kommunikoida keskenään. Tällöin näet voisi syntyä esim. kaksi keskenään kilpailevaa bitcoin-lohkoketjuverkkoa ja joissa coinin arvo muuttuu toisesta riippumatta. No, kaikkihan tiedämme että tällainen merkitsisi bitcoinin loppua.

Bitcoin on äärimmäisen herkkä kaikille yhteiskunnassa tapahtuville epäsäännöllisyyksille ja rauhattomuuksille (joko taloudelliset tai poliittiset).

Toivottavasti anonyymi osaisi hieman laajentaa näkemystään. Paitsi toisaalta, se tietäisi anonyymille tuskaa. Sen jälkeen kaikki ei enää olisikaan yksinkertaista ...
+Lisää kommentti
Esität että bitcoin ei toimi jos "FIAT raha ja talous romahtaa". Näiden romahdus ei suinkaan tarkoita maailmanlaajuista sähköverkon ja netin loppumista. On selvää että jos kaikkialta loppuu sähkö ja netti, niin ei toki enää silloin mikään toimi missään. Ei setelit ja eivät kortit (digieurot). Eivät myöskään virtuaaliset valuutat.
Tuossa edellinen oli siinä oikeassa että bitcoineja voi ladata paperilompakkoon. Niitä voi olla useampia ja olkoon kukin vaikka arvoltaan 10g kultaa. Sitten kun netti taas toimii, lompakot saadaan kiertoon paperilompakossa olevilla avauskoodeilla. Näin paperilompakot toimivat seteleinä. Nerokkaasti oivallettu.

Tuokin on totta että kaksi tai useampia koneita saadaan hubin kautta toisiinsa kiinni. Koneiden välillä tiedostosiirrot onnistuu ihan normaalisti (esim. bitcoin-paperilompakot, eli bitcoin-setelit). Kannettavat toimivat hetken omilla akuillaan, mutta ajanmyötä lataus pitää jotenkin hoitaa. Aurinkokennot ovat yksi hyvä vaihtoehto.

Kriisitilanteessa suosittelen jalometallien käyttöä. Niiden arvo on niissä itsessään ja arvo pysyy melko vakaana vuodesta vuoteen.
4 VASTAUSTA:
Tämä on malliesimerkki dialogista jossa kumpikaan osapuoli ei ymmärrä sanaakaan mitä toinen tarkoittaa. Voiko tämän enempää puhua toisen ohi? Ollaan aika rajoilla kyllä.
"Kriisitilanteessa suosittelen jalometallien käyttöä. Niiden arvo on niissä itsessään"

Jalometalleilla ei ole mitään käyttöä eikä niillä itsellään ei ole mitään arvoa. Niiden arvo perustuu spekulointiin samoin kuin bitcoinin arvo. Kuinka anonyymi voi perustella jalometallien käyttöä kriisitilanteessa? Ennen vanhaan käytettiin oravannahkoja. Voisiko idio... siis anonyymi perustella väitettää jalometalleista?
Voisiko joku ystävällisesti selvittää mistä tämä anonyymi puhuu? Aika hukassa on avaimet tällä veijarilla. Todella hukassa.
Tosiaan, vaikka tämän erikoisen yksilön kirjoituksesta ei selviä mitä hän haluaa sanoa, niin silti voi tarttua yksityiskohtiin. Hän mainitsee jalometallit. Voisiko hän ystävällisesti kertoa mihin niiden arvo hänen mielestään perustuu? Ja miksei esim. turkikset käy?

Hän väittää jalometallien "arvon olevan niissä itsessään". Millään maailman asialla tai esineellä ei ole arvoa "itsessään", siis muusta elämästä/asioista riippumatta. Tai luuleeko tämä erikoinen yksilö, että hän saa marketista litran maitoa kun läväyttää tiskille kilon painoisen kultaharkon?!? Realismi(kin) on tältä kirjoittajalta pahasti kateissa.

Kirjoittaja toteaa ilmiömäisen nerokkaasti "kannettavan akku toimii hetken ilman sähkövirtaa mutta viimein sitä pitää ladata. Aurinkokenno on tässä hyvä vaihtoehto". Niinpä niin, kuinka pihalla sitä ihminen (?) voikaan olla aiheesta ja asiasta?!? Aurinkokennotpa hyvinkin, MUAHAHAMUHHAAAA, aurinkokennot! Sillä se internet toimii, MUAHAHAMUAHAHA

MUAHAHAMUAHAHAMUHAHAHAAAA

Poijjaat!! Taasen!
+Lisää kommentti
Nyt tähän on pakko jo sivullisenkin puuttua. Aloittaja ei halua mitenkään korjata ajatuksiaan ja koko keskustelu pyörii kehässä. Olisiko nyt hyvä vetää hetken happea ja tuumailla sanomaansa. Toki tässä esitetään tyhmempää kuin mitä varmasti on. Pelkkänä pyrkimyksenä on provosoida ja yritystä kyllä löytyy. Perusoletus on että mikkää ei oo mittää ja mikkää ei toimi missää. Näinhän se on kun missää ei oo mittää.

Ensinnäkin radioamatöörit olivat netissä jo ennen kuin synnyit. Oliko yllättävä tieto?
http://websdr.org/

Paperilompakon voit tulostaa tästä osoitteesta. Tuohon bitaddress osoitteeseen voit siirtää bitcoineja. Käärit paperin taskuun. Se seteli, jonka arvoa ei voi kukaan muuttaa. Se kelpaa kriisitilanteessa enemmän vastaanottajalle kuin menetetty raha (esim. markan seteli)
https://www.bitaddress.org

Kullan arvo ei perustu mihinkään!! Mieti nyt vähän mitä sanot. Kulta sisältää yhtä arvokkaimmista metalleista ja se on kulta. Sen hinta sinulle on noin 45190€/kg
https://tavex.fi/hinnasto/
Kulta on teollisuudessa arvokas ja kysytty (käyttökelpoinen) metalli. Sitä halutaan ja siitä se arvo tulee.
Onko tuo sinulle minkään arvoista? Myisitkö vähän pottuja kilolla kultaa? Vastauksen tiedät. No siinähän se arvo juuri on!!

Kysyt myös selvitystä siitä miksi turkikset ei käy. Kyllä ne käyvät ja pakkasessa niille on kysyntää.

Jos satut selviämään kriisiin saakka niin kyllä olet kovin heikoilla. Et huoli euroja kuin et bitcoinejakaan. Et sen enempää kuin maitoa tai oravannahkoja.
Jäät pyörimään metsään sen vanhan kannettavan kanssa kun et usko että sähköä saa mistään vaikka roikan päätä edessä heilutellaan. Vaikka aggregaatti jauhaa sähköä puolelle kylälle, nettiin et mene kun et osaa sitä töpselintä tökätä paikalleen. Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aggregaatti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkokenno
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokone
https://fi.wikipedia.org/wiki/WLAN
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ethernet
3 VASTAUSTA:
Äh ... mitä haluat sanoa?`

Mikä se villakoiran ydin on rönsyilevässä viestissäsi? Siinä puhutaan radioamatööreistä, kullasta, aurinkokennoista, paperilompakoista ja ties mistä. Miten nämä kaikki liittyvät viestissäsi yhteen?

Mitä haluat sanoa?
http://websdr.org/: software defined radio jolla pääset radioamatööriharrastajaksi vaikka et omistaisi radiolaitteita. Miten liittyy avaukseen?

Paperilompakon voit tulostaa backupiksi virtuaalilompakostasi. Miten liittyy avaukseen?

Kullan arvo riippuu käytöstä teollisuudessa ja spekuloinnista. Miten liittyy avaukseen?

"Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?". Aika legendaarista. Ilmeisesti avaajan tekstiä ei ole lainkaan ymmärretty
Anonyymi kirjoitti:
http://websdr.org/: software defined radio jolla pääset radioamatööriharrastajaksi vaikka et omistaisi radiolaitteita. Miten liittyy avaukseen?

Paperilompakon voit tulostaa backupiksi virtuaalilompakostasi. Miten liittyy avaukseen?

Kullan arvo riippuu käytöstä teollisuudessa ja spekuloinnista. Miten liittyy avaukseen?

"Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?". Aika legendaarista. Ilmeisesti avaajan tekstiä ei ole lainkaan ymmärretty
Asiahan on niin, että vitsiä, sarkasmia tai satiiria ei voi selittää pilaamatta koko jujua.

Ja toisaalta on tuhoontuomittu yritys koittaa selittää näitä henkilölle jolta puuttuu täysin kyky ymmärtää niitä.

Avaushan oli toisaalta sarkasmia ja toisaalta taivastelua
-kuinka väärin voidaan asia ymmärtää
-kuinka täydellisesti voi puuttua kyky nähdä metsä puilta
-ignoranttiudella ei ole ylärajaa

Joo, legendaarinen toi asettelu "wifi vs. nettikaapeli, kumman haluat".

MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!
+Lisää kommentti
Avauksessa kyseenalaistettiin virtuaalisen valuutan toimivuus kriisitilanteessa. Tarvitseeko virtuaaliset valuutat toista valuuttaa toimiakseen? Tarvitaanko nykyistä pankkijärjestelmää virtuaalivaluuttojen liikuttamiseen.

Virtuaaliset valuutat toimivat täysin nykyisen pankkijärjestelmän ulkopuolella ja niiden olemassaololla ei ole merkitystä. Mahdollisen pankkijärjestelmän loppumisen myötä loppuu myös luonnollisesti se raha jota pankki tulee. Kaikkien rahojen menettäminen vaatisi kaikkien pankkien toimintojen lopettamista. Tällainen on varsin epätodennäköistä.

Tilanteessa ihmiskunta olisi aikamoisessa kriisissä. Ehkäpä maailmanlaajuinen ydinsota saattaisi aiheuttaa noinkin toivottoman tilanteen.

Useissa tutkimuksissa ja skenaarioissa on arvioitu virtuaalisen valuuttojen toimivuutta muiden järjestelmien lakattua. Blockchain -teknologia on todettu nyt tunnetuista tavoista yhdeksi varmimmista tavoista säilöä ja liikuttaa varallisuutta.

Aloittaja kysyy salaperäisen yhteiskunnasta riippumattoman internetin perään. Oletan hänen kuulleen puhuttavan tor-verkosta. Virtuaaliset valuutat toimivat myös noissa verkoissa, mutta yhtä hyvin myös ilman niitä.
Huolta on myös siitä mihin tietokone kytketään. Kun tulee tietokoneen aika se selviää sitten kyllä. Vanhempien mukana korpimökillä sitä saattaa huomata kytkeminen olevan perin haasteellista, mutta kotona taas kaikki toimii.
Anteeksi hieman tämä ivallinen leikittely, mutta tilaisuutta on vaikea ohittaa. Ei millään pahalla.

En malta olla ottamatta esille aloituksen otsikossa esille tuotua käsitystä salaperäisyyden ja virtuaalisen valuutan bitcoin yhteen koplaamisesta.

Suomessa toimii useita yrityksiä jotka käyttävät virtuaalisia valuuttoja. Yksi tunnetuimpia on Prasos Oy, jonka palvelut löytyvät osoitteesta bittiraha.fi. Yritys on toiminut vuodesta 2012 ja on tehnyt siinä määrin merkittävää työtä että Finanssivalvonta on myöntänyt heille ”pankkitoimiluvan”.

Ei ole kysymys mistään pimeiden voimien ja ryhmien salaperäisistä yhteiskunnasta riippumattomista verkoista ja hämärämiesten pyramidihuijauksista, saati laittomuuksista ja rahanpesusta.
On kysymys vain syntyvästä uudesta maailmanvaluutasta.

Jotakin valuuttaa on käytetty aina aikojen alusta saakka. Mikään ei ole ollut pysyvää. Virtuaaliset valuutatkaan eivät varmasti ole lopullista, mutta varmaankin se valuutta jolla meidän useimpien uurnat ja kulut maksetaan. Aika näyttää.
3 VASTAUSTA:
Tarkoitin juuri tor-verkkoa kun mainitsin salaperäisen internetin. Se toimii täysin ilman internettiä. Mutta virtuaalivaluutta sen sijaan tarvitsee internetin toimiakseen eikä toimi ilman sitä. Tämä on paha este sille että virtuaalivaluutasta voisi tulla uusi maailmanvaluutta.
Avotampio_ kirjoitti:
Tarkoitin juuri tor-verkkoa kun mainitsin salaperäisen internetin. Se toimii täysin ilman internettiä. Mutta virtuaalivaluutta sen sijaan tarvitsee internetin toimiakseen eikä toimi ilman sitä. Tämä on paha este sille että virtuaalivaluutasta voisi tulla uusi maailmanvaluutta.
Unohtui edellisestä. Tor-verkko ei myöskään tue blockchange teknologiaa jonka takia on mahdotonta ajatella minkään virtuaalivaluutan toimivan muualla kuin internetissä.
Avotampio_ kirjoitti:
Unohtui edellisestä. Tor-verkko ei myöskään tue blockchange teknologiaa jonka takia on mahdotonta ajatella minkään virtuaalivaluutan toimivan muualla kuin internetissä.
Onecoin käyttää omaa blockchain teknologiaa joka toimii myös tor verkossa. Sen tähden onecoinilla on paljon paremmat edellytykset tulla uudeksi maailmanvaluutaksi kuin bitcoinilla
+Lisää kommentti
Virtuaalivaluutan toimivuus kriisitilanteessa on heikompi kuin FIAT valuutan. Jos ei ole internettiä, ei ole virtuaalivaluuttaa. Virtuaalivaluutta häviää ensimmäisenä pesuveden mukana jos tulee kriisi. Virtuaalivaluutta on ja pysyy pienen piirin leikkirahana. Ajan kuluessa puheet virtuaalivaluutasta jäävät unohduksiin
Ilmoita
Muistakaa kyseessä olevan aina kuitenkin huijaus, jos jotain valuuttaa tarjotaan sijoitustuotteeksi. Ei poikkeusta! Ei vastaväitteitä.

Eli kyse on aina rahansiirrosta tyhmiltä huijareille ja heidän ympärilleen syntyneille loisille ja erilaisille mainoskanaville. Kaikki toimivat täysin rehellisesti! Niinpä niin. Kiinnijäämisriski ja mahdolliset seuraamukset ovat pienempiä kuin tuotto.
Ilmoita
Uusi
> On kysymys vain syntyvästä uudesta maailmanvaluutasta.

Ällistyttävä väite. Millä ihmeellä tämä heikkolahjainen perustelee että nykyinen talousjärjestelmä korvattaisiin jollakin toisella, siis virtuaalivaluutalla, ehkä bitcoinilla?!?! Lieneekö hänellä lääkitys kohdallaan?

Tämän heikkolahjaisen päättelykyky on kovin hukassa. Kuten jo avauksessa koitin sarkasmin avuin kertoa, hänen mielestään tärkeimmät asiat internettiin pääsemiseksi on a) sähköä tietokoneelle (kysyin mihin liitän tietokoneen) ja b) nettikaapeli tai wifi. Niinhän se on, muuta ei sitten tarvitakaan, MAUMUAHAHAMUHAHAA

Heikkolahjaisen mielestä nykyinen talousjärjestelmä on "tosta vaan" korvattavissa virtuaalivaluutalla, MUAHAHAMUAHGAHAHAAAA

Voisiko tämä heikkolahjainen yksilö konkretisoida että mikä/miten/miksi nykyinen talousjärjestelmä korvataan "uudella maailmanvaluutalla" ja mikä tämä "uusi maailmanvaluutta voisi olla"? Ehkä Onecoin?

(onhan se niin ettei saisi pilkata henkilöä joka ei kykene ymmärtämään sarkasmia, eikä paljon muutakaan, mutta ei voi mitään)

MUAHAHAMUAHAHAMUIAHHAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Salaperäinen yhteiskunnasta riippumaton internet ja bitcoin

Eräs legendaarisin keskustelu johon olen koskaan joutunut koski bitcoinin toimivuutta jos "FIAT raha ja talous romahtaa". Yritin selvittää että bitcoin on olemassa ainoastaan nykyisen infrastruktuurin ansiosta, ei siitä riippumatta. Mutta eihän se mennyt jakeluun. Enkä tyhmänä (sic) osannut tarttua sellaisiin asioihin joista vastaväittäjä olisi päässyt keskusteluun jyvälle.

Tässä nämä kaksi legendaarista kirjoitusta henkilöltä jolla ei ole mitään käsitystä siitä mistä hän puhuu. Muistan itse ekan vuoden IT alan opiskelijana kun kuvittelin tietäväni jo kaiken: "tää kaikkihan on aivan helkkarin yksinkertaista". Mutta näin rankkoihin yksinkertaistuksiin minäkään en ikinä päätynyt, MUAHAHAMUAHAHAHAAAA

https://keskustelu.suomi24.fi/t/11382407/bitcoin-!

1) Anonyymin kommentti 8.5.2019 10:06
2) Sama 8.5.2019 22:04

Ensinmainitussa: jos talousjärjestelmä ja yhteyskunta romahtaa, niin ei hätää, bitcoin toimii aina. Kas kun tietokoneisiin saadaan sähköä tarvittaessa aurinkopaneeleilla ja radioamatöörien avustuksella voidaan saada yhteys lähettäjän ja vastaanottajan välille. Näin helppoa se on.

(joku sanoi että yksinkertaiset ovat autuaita, heille kaikki asiat ovat yksinkertaisia ja heillä on kaikkiin ongelmiin yksinkertainen vastaus. Kyllä, kadehdin yksinkertaisia ihmisiä. Olisinpa minäkin sellainen)

Jälkimmäisessä yritin kysyä mihin tietokone kytketään jos ei ole yhteiskunnassa toimivia internet-palveluntarjoajia. Hänen häkellyttävä vastauksensa oli: "samaan sähkötöpseliin mihin olet tietokoneen ennenkin kytkenyt, nyt sähkö vain tulee aurinkopaneelista". Mykistyin. Aiheesta.

MUAHAHAMUAHAHAMUAHHHAAAAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta