Salaperäinen yhteiskunnasta riippumaton internet ja bitcoin

Eräs legendaarisin keskustelu johon olen koskaan joutunut koski bitcoinin toimivuutta jos "FIAT raha ja talous romahtaa". Yritin selvittää että bitcoin on olemassa ainoastaan nykyisen infrastruktuurin ansiosta, ei siitä riippumatta. Mutta eihän se mennyt jakeluun. Enkä tyhmänä (sic) osannut tarttua sellaisiin asioihin joista vastaväittäjä olisi päässyt keskusteluun jyvälle.

Tässä nämä kaksi legendaarista kirjoitusta henkilöltä jolla ei ole mitään käsitystä siitä mistä hän puhuu. Muistan itse ekan vuoden IT alan opiskelijana kun kuvittelin tietäväni jo kaiken: "tää kaikkihan on aivan helkkarin yksinkertaista". Mutta näin rankkoihin yksinkertaistuksiin minäkään en ikinä päätynyt, MUAHAHAMUAHAHAHAAAA

https://keskustelu.suomi24.fi/t/11382407/bitcoin-!

1) Anonyymin kommentti 8.5.2019 10:06
2) Sama 8.5.2019 22:04

Ensinmainitussa: jos talousjärjestelmä ja yhteyskunta romahtaa, niin ei hätää, bitcoin toimii aina. Kas kun tietokoneisiin saadaan sähköä tarvittaessa aurinkopaneeleilla ja radioamatöörien avustuksella voidaan saada yhteys lähettäjän ja vastaanottajan välille. Näin helppoa se on.

(joku sanoi että yksinkertaiset ovat autuaita, heille kaikki asiat ovat yksinkertaisia ja heillä on kaikkiin ongelmiin yksinkertainen vastaus. Kyllä, kadehdin yksinkertaisia ihmisiä. Olisinpa minäkin sellainen)

Jälkimmäisessä yritin kysyä mihin tietokone kytketään jos ei ole yhteiskunnassa toimivia internet-palveluntarjoajia. Hänen häkellyttävä vastauksensa oli: "samaan sähkötöpseliin mihin olet tietokoneen ennenkin kytkenyt, nyt sähkö vain tulee aurinkopaneelista". Mykistyin. Aiheesta.

MUAHAHAMUAHAHAMUAHHHAAAAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!

56

<50

Vastaukset

 • Kaikella kunnioituksella. Moni tätä lukiessaan tuntee sinua kohtaan myötähäpeää. Ehkäpä olisi hyvä jos harkitsisit palaamista IT-opintojen pariin. Jonkinlaiset perusopinnot myös sähkötekniikasta voisivat auttaa asioiden ymmärtämisessä.

  Tuosta ei kovin syvällisesti selviä mistä oikein tasan tarkkaan on ollut kysymys, mutta varmaan juurikin noin kuin kerrot.
  Tosiasiallisesti ei ole merkitystä mistä tietokoneelle tuleva sähkö tulee, kunhan se on saman laatuista verkkosähkön kanssa, eli puhdasta siniaaltoa 230V 50Hz. Sillä se tietokone herää henkiin. Anonyymi on ihan oikeassa että se voidaan tuottaa omalla sähköjärjestelmällä aurinkopaneeleilla, tai vaikka auton 12V järjestelmästä 230V inverteriä käyttäen. Ongelmaksi jää vain yhteys nettiin.

  Kuinka radioamatöörit voivat tässä auttaa? He eivät suinkaan välitä tietoa pelkästään avaimella morsettaen. Laitteet voivat välittää keskenään dataa HTML-protokollaa käyttäen (digitaaliset lähetelajit). Näin kriisialueelta saadaan tietokoneita kiinni maailman laajuiseen nettiin ja bitcoin toimii ihan kuin nytkin. Itseasiassa ei ole kysymys lainkaan teknisesti monimutkaisesta kytkennästä. Bitcoin on siitä erinomainen valuutta, että se ei tarvitse toimiakseen perinteistä pankkijärjestelmää, joka on varmasti tällaisessa kriisitilanteessa totaalisesti suljettu.

  Kehotan tutustumaan asiaan tarkemmin. Saat hyvää perustietoa ihan vaikka Wikipediasta.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Radioamatööri

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Aurinkokenno

  • Kuten sanoin, autuaita ovat yksinkertaiset, sillä heille kaikki ongelmat ja niiden vastaukset ovat yksinkertaisia.

   Et ymmärtänyt lainkaan mistä on kysymys. Yritän hieman avata. Kun kysyin mihin ja miten tietokone kytketään, mykistävä vastaus oli että SÄHKÖTÖPSELIIN. Kas kun yritin kysyä miten kone liittyy nettiin ja protokollapinoon jos ei ole palveluntarjoajia (kyllä, tiedän ettei tämäkään mene jakeluun). Minulta meni ilmat pihalle kun tämä alkoi puhua SÄHKÖSTÄ.

   Opinnot olisivat itsellesi tärkeitä. En malta olla saivartelematta, mutta HTML ei ole protokolla, sen XML:n kaltainen kuvauskieli. HTTP sen sijaan on protokolla, ja aivan protokollapinon huipulla.

   Anonyymille: kyse ei ole SÄHKÖSTÄ.
   Anonyymille: radioamatööreistä ja heidän laitteistaan ei ole apua. Niillä ei liitytä internettiin. Kyse on jo pelkästään radiotaajuuksista. Amatöörien laitteiden taajuudet ovat niin pieniä ettei niitä voi ajatellakaan dataliikenteeseen.
   Anonyymille: dataliikenteeseen radioteitse tarvitaan aivan omat protokollat ja varatut taajuudet, jotka ovat riittävän suuria, puhutaan megahertseistä. Et lainkaan käsitä mistä puhut kun otat esille radioamatöörit ja yhdistät heidät dataliikenteeseen.
   Anonyymille: internet on paljon(!) monimutkaisempi infrastruktuuti kuin luulet. Ja pointtini oli että internetin toimivuus on olennaisesti riippuvainen muusta yhteiskunnasta ja infrasta. Jos internet lakkaa toimimasta ja/tai talousjärjestelmä romahtaa, bitcoin menee ensimmäisenä pesuveden mukana.

   Mutta joojoo ... eihän tästä vatkaamisesta ole mitään hyötyä kun se ei mene jakeluun ...


 • Lisäys

  Myös se on hyvä tiedostaa, että bitcoinit voidaan tulostaa omiksi seteleiksi (paperilompakko). Nämä toimivat kriisitilanteissa ihan kuin euron setelit, joita voidaan fyysisesti kuljettaa ja käyttää maksuvälineenä. Näin bitcoin toimii silloinkin kun mitään sähköä ja verkkoa ei ole saatavana.

  Euron seteli on kuitti, minkä arvon EKP määrää. Siellä taskussa siitä voi kriisitilanteessa tulla yllättäen arvotonta. Bitcoin -setelien arvoon EKP ei voi vaikuttaa. Luojan kiitos.

  • Hah, en voi olla kommentoimatta tätä. Yksinkertaiset ihmiset ovat todella autuaita, heille kaikki on yksinkertaisen helppoa. Olisinpa minäkin sellainen.

   Koita ymmärtää että paperilompakko on vain backup. Virtuaalivaluuttaa ei voi "tulostaa seteleiksi". Virtuaalivaluutta elää ainoastaan digitaalisena. Jotta voisit siirtää bitcoineja toiselle, se onnistuu ainoastaan digitaalisessa lohkoketjussa, ei paperisetelinä. Internetissä. Piste.

   Bitcoinista tulee hetkessä arvotonta jos datalinkeissä on häiriöitä ja toisiinsa liitetyt lohkoketjupalvelimet eivät enää voi kommunikoida keskenään. Tällöin näet voisi syntyä esim. kaksi keskenään kilpailevaa bitcoin-lohkoketjuverkkoa ja joissa coinin arvo muuttuu toisesta riippumatta. No, kaikkihan tiedämme että tällainen merkitsisi bitcoinin loppua.

   Bitcoin on äärimmäisen herkkä kaikille yhteiskunnassa tapahtuville epäsäännöllisyyksille ja rauhattomuuksille (joko taloudelliset tai poliittiset).

   Toivottavasti anonyymi osaisi hieman laajentaa näkemystään. Paitsi toisaalta, se tietäisi anonyymille tuskaa. Sen jälkeen kaikki ei enää olisikaan yksinkertaista ...


 • Esität että bitcoin ei toimi jos "FIAT raha ja talous romahtaa". Näiden romahdus ei suinkaan tarkoita maailmanlaajuista sähköverkon ja netin loppumista. On selvää että jos kaikkialta loppuu sähkö ja netti, niin ei toki enää silloin mikään toimi missään. Ei setelit ja eivät kortit (digieurot). Eivät myöskään virtuaaliset valuutat.
  Tuossa edellinen oli siinä oikeassa että bitcoineja voi ladata paperilompakkoon. Niitä voi olla useampia ja olkoon kukin vaikka arvoltaan 10g kultaa. Sitten kun netti taas toimii, lompakot saadaan kiertoon paperilompakossa olevilla avauskoodeilla. Näin paperilompakot toimivat seteleinä. Nerokkaasti oivallettu.

  Tuokin on totta että kaksi tai useampia koneita saadaan hubin kautta toisiinsa kiinni. Koneiden välillä tiedostosiirrot onnistuu ihan normaalisti (esim. bitcoin-paperilompakot, eli bitcoin-setelit). Kannettavat toimivat hetken omilla akuillaan, mutta ajanmyötä lataus pitää jotenkin hoitaa. Aurinkokennot ovat yksi hyvä vaihtoehto.

  Kriisitilanteessa suosittelen jalometallien käyttöä. Niiden arvo on niissä itsessään ja arvo pysyy melko vakaana vuodesta vuoteen.

  • Tämä on malliesimerkki dialogista jossa kumpikaan osapuoli ei ymmärrä sanaakaan mitä toinen tarkoittaa. Voiko tämän enempää puhua toisen ohi? Ollaan aika rajoilla kyllä.


  • "Kriisitilanteessa suosittelen jalometallien käyttöä. Niiden arvo on niissä itsessään"

   Jalometalleilla ei ole mitään käyttöä eikä niillä itsellään ei ole mitään arvoa. Niiden arvo perustuu spekulointiin samoin kuin bitcoinin arvo. Kuinka anonyymi voi perustella jalometallien käyttöä kriisitilanteessa? Ennen vanhaan käytettiin oravannahkoja. Voisiko idio... siis anonyymi perustella väitettää jalometalleista?


  • Voisiko joku ystävällisesti selvittää mistä tämä anonyymi puhuu? Aika hukassa on avaimet tällä veijarilla. Todella hukassa.


  • Tosiaan, vaikka tämän erikoisen yksilön kirjoituksesta ei selviä mitä hän haluaa sanoa, niin silti voi tarttua yksityiskohtiin. Hän mainitsee jalometallit. Voisiko hän ystävällisesti kertoa mihin niiden arvo hänen mielestään perustuu? Ja miksei esim. turkikset käy?

   Hän väittää jalometallien "arvon olevan niissä itsessään". Millään maailman asialla tai esineellä ei ole arvoa "itsessään", siis muusta elämästä/asioista riippumatta. Tai luuleeko tämä erikoinen yksilö, että hän saa marketista litran maitoa kun läväyttää tiskille kilon painoisen kultaharkon?!? Realismi(kin) on tältä kirjoittajalta pahasti kateissa.

   Kirjoittaja toteaa ilmiömäisen nerokkaasti "kannettavan akku toimii hetken ilman sähkövirtaa mutta viimein sitä pitää ladata. Aurinkokenno on tässä hyvä vaihtoehto". Niinpä niin, kuinka pihalla sitä ihminen (?) voikaan olla aiheesta ja asiasta?!? Aurinkokennotpa hyvinkin, MUAHAHAMUHHAAAA, aurinkokennot! Sillä se internet toimii, MUAHAHAMUAHAHA

   MUAHAHAMUAHAHAMUHAHAHAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


 • Nyt tähän on pakko jo sivullisenkin puuttua. Aloittaja ei halua mitenkään korjata ajatuksiaan ja koko keskustelu pyörii kehässä. Olisiko nyt hyvä vetää hetken happea ja tuumailla sanomaansa. Toki tässä esitetään tyhmempää kuin mitä varmasti on. Pelkkänä pyrkimyksenä on provosoida ja yritystä kyllä löytyy. Perusoletus on että mikkää ei oo mittää ja mikkää ei toimi missää. Näinhän se on kun missää ei oo mittää.

  Ensinnäkin radioamatöörit olivat netissä jo ennen kuin synnyit. Oliko yllättävä tieto?
  http://websdr.org/

  Paperilompakon voit tulostaa tästä osoitteesta. Tuohon bitaddress osoitteeseen voit siirtää bitcoineja. Käärit paperin taskuun. Se seteli, jonka arvoa ei voi kukaan muuttaa. Se kelpaa kriisitilanteessa enemmän vastaanottajalle kuin menetetty raha (esim. markan seteli)
  https://www.bitaddress.org

  Kullan arvo ei perustu mihinkään!! Mieti nyt vähän mitä sanot. Kulta sisältää yhtä arvokkaimmista metalleista ja se on kulta. Sen hinta sinulle on noin 45190€/kg
  https://tavex.fi/hinnasto/
  Kulta on teollisuudessa arvokas ja kysytty (käyttökelpoinen) metalli. Sitä halutaan ja siitä se arvo tulee.
  Onko tuo sinulle minkään arvoista? Myisitkö vähän pottuja kilolla kultaa? Vastauksen tiedät. No siinähän se arvo juuri on!!

  Kysyt myös selvitystä siitä miksi turkikset ei käy. Kyllä ne käyvät ja pakkasessa niille on kysyntää.

  Jos satut selviämään kriisiin saakka niin kyllä olet kovin heikoilla. Et huoli euroja kuin et bitcoinejakaan. Et sen enempää kuin maitoa tai oravannahkoja.
  Jäät pyörimään metsään sen vanhan kannettavan kanssa kun et usko että sähköä saa mistään vaikka roikan päätä edessä heilutellaan. Vaikka aggregaatti jauhaa sähköä puolelle kylälle, nettiin et mene kun et osaa sitä töpselintä tökätä paikalleen. Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aggregaatti
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkokenno
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokone
  https://fi.wikipedia.org/wiki/WLAN
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ethernet

  • Äh ... mitä haluat sanoa?`

   Mikä se villakoiran ydin on rönsyilevässä viestissäsi? Siinä puhutaan radioamatööreistä, kullasta, aurinkokennoista, paperilompakoista ja ties mistä. Miten nämä kaikki liittyvät viestissäsi yhteen?

   Mitä haluat sanoa?


  • http://websdr.org/: software defined radio jolla pääset radioamatööriharrastajaksi vaikka et omistaisi radiolaitteita. Miten liittyy avaukseen?

   Paperilompakon voit tulostaa backupiksi virtuaalilompakostasi. Miten liittyy avaukseen?

   Kullan arvo riippuu käytöstä teollisuudessa ja spekuloinnista. Miten liittyy avaukseen?

   "Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?". Aika legendaarista. Ilmeisesti avaajan tekstiä ei ole lainkaan ymmärretty


  • Anonyymi kirjoitti:

   http://websdr.org/: software defined radio jolla pääset radioamatööriharrastajaksi vaikka et omistaisi radiolaitteita. Miten liittyy avaukseen?

   Paperilompakon voit tulostaa backupiksi virtuaalilompakostasi. Miten liittyy avaukseen?

   Kullan arvo riippuu käytöstä teollisuudessa ja spekuloinnista. Miten liittyy avaukseen?

   "Verkonkin saat toimimaan wi-fi tai RJ-45 kaapelilla. Kummalla haluatte?". Aika legendaarista. Ilmeisesti avaajan tekstiä ei ole lainkaan ymmärretty

   Asiahan on niin, että vitsiä, sarkasmia tai satiiria ei voi selittää pilaamatta koko jujua.

   Ja toisaalta on tuhoontuomittu yritys koittaa selittää näitä henkilölle jolta puuttuu täysin kyky ymmärtää niitä.

   Avaushan oli toisaalta sarkasmia ja toisaalta taivastelua
   -kuinka väärin voidaan asia ymmärtää
   -kuinka täydellisesti voi puuttua kyky nähdä metsä puilta
   -ignoranttiudella ei ole ylärajaa

   Joo, legendaarinen toi asettelu "wifi vs. nettikaapeli, kumman haluat".

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


 • Avauksessa kyseenalaistettiin virtuaalisen valuutan toimivuus kriisitilanteessa. Tarvitseeko virtuaaliset valuutat toista valuuttaa toimiakseen? Tarvitaanko nykyistä pankkijärjestelmää virtuaalivaluuttojen liikuttamiseen.

  Virtuaaliset valuutat toimivat täysin nykyisen pankkijärjestelmän ulkopuolella ja niiden olemassaololla ei ole merkitystä. Mahdollisen pankkijärjestelmän loppumisen myötä loppuu myös luonnollisesti se raha jota pankki tulee. Kaikkien rahojen menettäminen vaatisi kaikkien pankkien toimintojen lopettamista. Tällainen on varsin epätodennäköistä.

  Tilanteessa ihmiskunta olisi aikamoisessa kriisissä. Ehkäpä maailmanlaajuinen ydinsota saattaisi aiheuttaa noinkin toivottoman tilanteen.

  Useissa tutkimuksissa ja skenaarioissa on arvioitu virtuaalisen valuuttojen toimivuutta muiden järjestelmien lakattua. Blockchain -teknologia on todettu nyt tunnetuista tavoista yhdeksi varmimmista tavoista säilöä ja liikuttaa varallisuutta.

  Aloittaja kysyy salaperäisen yhteiskunnasta riippumattoman internetin perään. Oletan hänen kuulleen puhuttavan tor-verkosta. Virtuaaliset valuutat toimivat myös noissa verkoissa, mutta yhtä hyvin myös ilman niitä.
  Huolta on myös siitä mihin tietokone kytketään. Kun tulee tietokoneen aika se selviää sitten kyllä. Vanhempien mukana korpimökillä sitä saattaa huomata kytkeminen olevan perin haasteellista, mutta kotona taas kaikki toimii.
  Anteeksi hieman tämä ivallinen leikittely, mutta tilaisuutta on vaikea ohittaa. Ei millään pahalla.

  En malta olla ottamatta esille aloituksen otsikossa esille tuotua käsitystä salaperäisyyden ja virtuaalisen valuutan bitcoin yhteen koplaamisesta.

  Suomessa toimii useita yrityksiä jotka käyttävät virtuaalisia valuuttoja. Yksi tunnetuimpia on Prasos Oy, jonka palvelut löytyvät osoitteesta bittiraha.fi. Yritys on toiminut vuodesta 2012 ja on tehnyt siinä määrin merkittävää työtä että Finanssivalvonta on myöntänyt heille ”pankkitoimiluvan”.

  Ei ole kysymys mistään pimeiden voimien ja ryhmien salaperäisistä yhteiskunnasta riippumattomista verkoista ja hämärämiesten pyramidihuijauksista, saati laittomuuksista ja rahanpesusta.
  On kysymys vain syntyvästä uudesta maailmanvaluutasta.

  Jotakin valuuttaa on käytetty aina aikojen alusta saakka. Mikään ei ole ollut pysyvää. Virtuaaliset valuutatkaan eivät varmasti ole lopullista, mutta varmaankin se valuutta jolla meidän useimpien uurnat ja kulut maksetaan. Aika näyttää.

  • Tarkoitin juuri tor-verkkoa kun mainitsin salaperäisen internetin. Se toimii täysin ilman internettiä. Mutta virtuaalivaluutta sen sijaan tarvitsee internetin toimiakseen eikä toimi ilman sitä. Tämä on paha este sille että virtuaalivaluutasta voisi tulla uusi maailmanvaluutta.


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Tarkoitin juuri tor-verkkoa kun mainitsin salaperäisen internetin. Se toimii täysin ilman internettiä. Mutta virtuaalivaluutta sen sijaan tarvitsee internetin toimiakseen eikä toimi ilman sitä. Tämä on paha este sille että virtuaalivaluutasta voisi tulla uusi maailmanvaluutta.

   Unohtui edellisestä. Tor-verkko ei myöskään tue blockchange teknologiaa jonka takia on mahdotonta ajatella minkään virtuaalivaluutan toimivan muualla kuin internetissä.


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Unohtui edellisestä. Tor-verkko ei myöskään tue blockchange teknologiaa jonka takia on mahdotonta ajatella minkään virtuaalivaluutan toimivan muualla kuin internetissä.

   Onecoin käyttää omaa blockchain teknologiaa joka toimii myös tor verkossa. Sen tähden onecoinilla on paljon paremmat edellytykset tulla uudeksi maailmanvaluutaksi kuin bitcoinilla


 • Virtuaalivaluutan toimivuus kriisitilanteessa on heikompi kuin FIAT valuutan. Jos ei ole internettiä, ei ole virtuaalivaluuttaa. Virtuaalivaluutta häviää ensimmäisenä pesuveden mukana jos tulee kriisi. Virtuaalivaluutta on ja pysyy pienen piirin leikkirahana. Ajan kuluessa puheet virtuaalivaluutasta jäävät unohduksiin

 • Muistakaa kyseessä olevan aina kuitenkin huijaus, jos jotain valuuttaa tarjotaan sijoitustuotteeksi. Ei poikkeusta! Ei vastaväitteitä.

  Eli kyse on aina rahansiirrosta tyhmiltä huijareille ja heidän ympärilleen syntyneille loisille ja erilaisille mainoskanaville. Kaikki toimivat täysin rehellisesti! Niinpä niin. Kiinnijäämisriski ja mahdolliset seuraamukset ovat pienempiä kuin tuotto.

 • > On kysymys vain syntyvästä uudesta maailmanvaluutasta.

  Ällistyttävä väite. Millä ihmeellä tämä heikkolahjainen perustelee että nykyinen talousjärjestelmä korvattaisiin jollakin toisella, siis virtuaalivaluutalla, ehkä bitcoinilla?!?! Lieneekö hänellä lääkitys kohdallaan?

  Tämän heikkolahjaisen päättelykyky on kovin hukassa. Kuten jo avauksessa koitin sarkasmin avuin kertoa, hänen mielestään tärkeimmät asiat internettiin pääsemiseksi on a) sähköä tietokoneelle (kysyin mihin liitän tietokoneen) ja b) nettikaapeli tai wifi. Niinhän se on, muuta ei sitten tarvitakaan, MAUMUAHAHAMUHAHAA

  Heikkolahjaisen mielestä nykyinen talousjärjestelmä on "tosta vaan" korvattavissa virtuaalivaluutalla, MUAHAHAMUAHGAHAHAAAA

  Voisiko tämä heikkolahjainen yksilö konkretisoida että mikä/miten/miksi nykyinen talousjärjestelmä korvataan "uudella maailmanvaluutalla" ja mikä tämä "uusi maailmanvaluutta voisi olla"? Ehkä Onecoin?

  (onhan se niin ettei saisi pilkata henkilöä joka ei kykene ymmärtämään sarkasmia, eikä paljon muutakaan, mutta ei voi mitään)

  MUAHAHAMUAHAHAMUIAHHAAAAAA

  Poijjaat!! Taasen!

 • Hahaa, yritetään vielä kerran vääntää rautalankaa heikkolahjaiselle ...

  Hänen väitteensä oli että internet ei ole mitenkään riippuvainen yhteiskunnasta. Ja tämän väitteen juuret olivat kun sanoin että bitcoin lähtee ekana pesuveden mukana jos yhteiskuntarauha ja/tai talous järkkyy.

  Koitetaan vielä vääntää rautalankaa, jos tämä henkilö käsittäisi viimein että internetin toiminta ei ole kiinni pelkästään sähkönsaannista ja/tai haluaako kytkeä koneen suoraan kaapelilla vai käyttääkö wifi. Saas nähdä ...

  1: bitcoinia ei ole olemassa ilman internettiä. Internet on äärimmäisen haavoittuvainen, ja bitcoin sitä mukaa vieläkin haavoittuvaisempi

  2: Jos teidän taloudessa jätettäisiin puhelinlaskut maksamatta, niin ei mene kauankaan kun palveluntarjoajanne (Elisa, Telia, ...) katkaisee yhteydet. Silloin sinun internettisi lakkaa toimimasta. Ja myös bitcoin

  3: Jos teidän palveluntarjoajanne (Elisa, Telia, ...) ajautuu konkurssiin eikä toiminnalle joudu jatkajaa, hyvin moni suomalainen talous kokee, ettei internet enää toimi.

  4: Matkusta Pohjois-Koreaan ja tutki miten hyvin siellä toimii internet. No, säästän sinulta matkustamisen vaivan. Normikansalaiselle se ei toimi lainkaan.

  5: Matkusta Kiinaan ja kokeile kuinka Google toimii siellä. No, säästän sinulta taas matkustamisen vaivan. Google ei toimi Kiinassa koska ko. yritys ei ole suostunut Kiinan viranomaisten vaatimuksiin. Toimiikohan bitcoin Kiinassa?!

  6: Kun Venäjä valtasi Krimin, he katkaisivat sieltä tietoliikenneyhteydet katkaisemalla kaapelin. Internet ei toiminut. Ei toiminut bitcoin myöskään.

  7: Venäjällä on myös hankkeita rajoittaa kansalaisten pääsyä internettiin. Miten lienee bitcoinin kanssa?!

  Menisikö nyt jakeluun että internet on erittäin tiiviisti kiinni yhteiskuntarauhassa ja talouden stabiliteetissa. Ja jos jompikumpi näistä järkkyy, niin bitcoin menee ensimmäisenä pesuveden myötä.

  Ugh, olen puhunut

  MUAHAHAMUAHAHAMUAHHAHAAAAAA

  Poijjaat!! Taasen!

  • Turhaan kulutat kaistanleveyttä. Tuskin se tajuaa. Ei ole tähänkään asti tajunnut mistä puhutaan. Myötähäpeää


 • Avotampio 21.08.
  Tor-verkko toimii internetissä, ei ilman sitä niin kuin oletat. Oletat että Blockchain ei toimi tor-verkossa. Kyllä se toimii. Olen tehnyt siellä satoja siirtoja ja jokainen on tullut/mennyt ihan sujuvasti. Olisiko joskus jotain häiriöitä? Minun kohdalle ei ole sattunut.

  Avotampio 22.08.
  OneCoin toimii Blockchain lompakkosovelluksessa.
  Blockchain tukee yleisimpiä kryptovaluuttoja. OneCoin ei ole kryptovaluutta, vaan oppimateriaalin (luento + 3 kpl kirja) nimi. Tällaista oppimateriaalia ei voi tallettaa kryptolompakkoon, vaan ainoastaan omaan kirjahyllyyn.

  Avotampio 22.08
  OneCoinista tulee maailman valuutta.
  OneCoin ei ole valuutta ja se ei voi valuuttana menestyä. Mikään ei estä sitä kuitenkaan menestymistä suosittuna oppimateriaalina. Monet kryptokurssit ovat suosittuja niin kuin myös OneCoin kurssit. Päivän aikana saat paljon uutta tietoa ja paksun nipun kotiläksyksi.

  Avotampio 22.08
  Kyse on rahan siirrosta.
  Kyllä nimen omaa näin. Kun joku ostaa bitcoineja, ne siirretään hänelle ja ostaja siirtää euroja myyjälle. Kun kurssi on riittävästi noussut, tehdään siirrot toisin päin. Nyt hän bitcoinin myyjänä saa euroja. Nämä suoritetaan rahansiirtona aivan kuten Avotampio epäilikin.

  Avotampio 23.08.
  Kirjoittaja kysyy millä ihmeellä nykyinen talousjärjestelmä, siis virtuaalivaluutalla voidaan korvata.
  Juuri niin kuin hän itse ehdottaa bitcoin -valuuttaa. Se on varsin todennäköisesti oikea vastaus. Aika näyttää onko hän oikeassa.

  Avotampio 23.08.
  Avotampio miettii että mitä kannettava tarvitsee kryptovaluuttaan. Tämä on jo tullut aikaisemmin esille, mutta sanotaan se vielä kerran. Sähköä sitä tarvitaan. Sitä saa kannettavan omasta akusta. Kun loppuu niin sitten pistorasiasta. Sinne rasiaan se saadaan yleisestä sähköverkosta, omilta aurinkopaneeleilta tai omasta aggregaatista.
  Lisäksi tarvitset netin. Se voi olla vakka DNA:lta tilattu purkki, jossa törröttää antenni. Se antaa sinulle sen langattoman verkon (Wi-Fi). Koteloon tarvitaan se SIM -kortti sisälle. Laite on yhteydessä GSM linkkimastoon kuin kännykkä. Siitä se yhteys syntyy. Tämä loppujen lopuksi on ihan helppoa ymmärtää. Alussa varmaan on pallo hukassa kun nämä termitkin ovat ihan outoja. Ota iisisti. Ajan kanssa selviää.

  Myös epäillään netin toimivuutta jos Elisan laskua ei maksa. Jos laskua ei maksa, netin toimivuus lakkaa sinun kotonasi. Muualla netti ja bitcoin toimii täysin moitteetta. Maailma ei paljon notkahda pienen vinttihuoneen netin keskeytymisestä. Jos ei jaksa konetta siirtää, saat yhteyden vaikka naapurin Wi-Fi verkosta.

  Avotampio 23.08.
  Ovatko eurot korvattavissa?
  Eurot voit korvata millä tahansa valuutalla. Ruotsalainen ostaa Rovaniemeltä auton. Hän voi maksaa sen kruunuissa. Myyjä vaihtaa myöhemmin pankissa kruunut euroiksi. Usein toki tänään dollareiksi tai kullaksi. Hän ei välttämättä euroon luota ja hänellä on siihen täysi oikeus.
  Dollarin ja kullan sijaan otetaan bitcoineja. Niiden kurssi viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut paljon parempi. Minä uskon myös että bitcoin on nyt hyvä valinta.

  Avotampio 28.08.
  Matkusta Pohjois-Koreaan ja Kiinaan ja kokeile kuin netti toimii.
  Kysyitpä naulan kantaan. Kiinassa olin keväällä ja netti toimi hyvin. Siellä on osittain jo 6G käytössä. Minun puhelin ei tiedä siitä mitään kun edes 5G on puhelimelleni tuntematon käsite.
  Yhteydet ovat peijakkaan nopeita. 4G todellinen nopeus ei laske missään juuri alle 70 GB. Suomessa tuota voi vetää vain Helsinki, Turku ja Tampere ydin keskustassa.

  On hyvä muistaa että bitcoin ei ole riippuvainen netistä ja sähköstä. Kaksi puhelinta voi vaihtaa lompakkotietoja bluetooth yhteydellä.

  Enpä juuri keksi sellaista tilannetta että ei voisi käyttöä bitcoin valuuttaa. Jos on olemassa kaksi toimivaa älypuhelinta niin näiden välillä voidaan bitcoineja siirrellä.

  Ilman muhelimia bitcoin seteleinä aivan kuin 5€ setelit.

  Avotampio 28.08.
  Venäjällä on myös hankkeita rajoittaa kansalaisten pääsyä internettiin.
  Tällaista Venäjä ilmoitti jo 2013, mutta rajoituksia ei ole tullut, koska rajoittaminen on mahdotonta. Kiina ja Korea ovat molemmat kieltäneet bitcoinin käytön. Kielloilla ei ole mitään merkitystä, koska nettiä ei voi kieltää. Kiina ja Pohjois-Korea ovatkin nyttemmin bitcoinin suurimpia ostajia.

  Näin se vaan menee. Älä nyt vaan herra isä vedä tästä hernettä nenään. Nämä eivät ole ihan yksinkertaisia asioita. Anna itsellesi aikaa. Kyllä nämä bitcoinin salat ennen pitkää selviää. Voimia.

  • Huh huh. Ei muuta voi sanoa. En ole tällaiseen tyyppiin vielä törmännyt vaikka Suomi24:ssä haahuilee toistaan kummallisempia tyyppejä.

   Useaan otteeseen olen pohtinut voisitko olla trolli. Onhan niin, että jos sarkasmin vetää aivan tökerösti yli, ei voi enää vetää johtopäätöstä onko tämä tosissaan vai pilaileeko.

   Ehkä et kuitenkaan ole. Ei trolli jaksaisi nähdä moista vaivaa kun tämä. Vai voisiko? Tähän kysymykseen emme saa koskaan vastausta.

   Sanon kuitenkin: olet aivan totaalisen kujalla. Ymmärrätkö mitä tämä sanonta tarkoittaa? Äläkä vastaa tähän "en minä millään kujalla asu" tms. Sellaista en tarkoittanut. Olet niin kujalla ettet itsekään käsitä sitä.

   Hämmästyttävää ettei ihmisen ignoranttiudella näemmä ole ylärajaa. Tämä henkilö on todiste siitä.

   Huh huh


  • Onko tämä jotenkin vammainen yksilö? Se ei lainkaan käsitä mistä kirjoitetaan ja puuttuu kirjoituksissa epäolennaisuuksiin ja käsittää asiat väärin?!? Se ottaa kaikki sanat kirjaimellisesti eikä ymmärrä kielikuvia tai äänensävyä. Jotenkin vammainen tämän on pakko olla. Asiantuntemuskin on hakoteillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko tämä jotenkin vammainen yksilö? Se ei lainkaan käsitä mistä kirjoitetaan ja puuttuu kirjoituksissa epäolennaisuuksiin ja käsittää asiat väärin?!? Se ottaa kaikki sanat kirjaimellisesti eikä ymmärrä kielikuvia tai äänensävyä. Jotenkin vammainen tämän on pakko olla. Asiantuntemuskin on hakoteillä.

   Hah hah, kyllä se jotenkin erikoinen yksilö on. Jos olisi trolli, olisi varmaan antanut itsensä ilmi, ja herjannut että "menittepä halpaan". Niin todellisuuden vastaisia asioita tämä kirjoittaa että menee tosiaan sanattomaksi.

   Mutta heitetään vielä löylyä kiukaalle. Kokeillaan, MUAHAHAMUAHAHAHAA

   Internet on tämän "yksilön" mielestä rajoittamaton. Tietääkö tämä "yksilö" mikä on reititin? Tietääkö tämä "yksilö" mikä on nimipalvelin? Häh? Nämä ovat ne ensimmäiset perusasiat jotka saavat internetin toimimaan.

   Ymmärtääkö tämä "yksilö" että jos nämä kaksi edellämainittua tekijää ajetaan alas, niin netti lakkaa toimimasta?

   Kun Venäjä valtasi Krimin niin nettikaapelit katkaistiin ja siihen katkesi internet.

   Saas nähdä kommentoiko se tätä mitenkään?!? Voi olla ettei ymmärrä. En vieläkään usko että se on trolli, vaikka Matin tyyliin se on fifty-sixty, MUAHAHAMUAHHAHAHAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


 • Nyt yrität yksinkertaisesta asiasta tehdä monimutkaista. Olet kyseenalaistanut netin toimivuuden kriisitilanteessa.

  Netti lähti liikkeelle 1969 arpanet nimellä. Tuolloin verkossa oli neljä konetta. Älä ajattele yhtään monimutkaisemmin kuin HUB rasiaa niiden välissä. Koneet näkevät toisensa verkossa ja voivat vaihtaa keskenään dataa. Näin se käy!!
  Arvaan että nyt sanot että mistä sähköä? Tuohon löydät vastauksen edellisistä kirjoituksista.

  lähde:
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/internetin-lyhyt-historia/1790878#gs.0uqe8q

  Ja mikä sitten se reititin on?. Tähän mielestäni wikipedia antaa mutkattomasti selkeän ja yksinkertaisen vastauksen. Tätäkään ei kannata tehdä monimutkaisemmaksi kuin se on. Itse asiassa on kysymys varsin yksinkertaisesta asiasta.

  Suora lainaus wikipedasta:
  "Verrattaessa reitittimiä maantieverkkoon niiden tehtävä on sama kuin tienristeysten, eli mahdollistaa tarvittaessa liikenteen ohjaamisen johonkin toiseen suuntaan."

  Tämä siksi että netissä kuin liikenteessäkin liikennettä tarvitaan molempiin suuntiin. Esim. aamulla töihin ja illalla takasin kotiin. Näin se käy.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Reititin

  Minusta tuntuu että pikkuhiljaa sinulle alkavat nämä solmut aueta. Oppi ja ikä kaikki.

  • Saisiko internetin toimimaan avaruudessa? Esim. kuussa?


 • Ajat nyt takaa sitä tilannetta että kaapelia ei voi vetää. Tällöin signaali siirretään radiotaajuuksilla ja yhteys on siirrettävissä niin etäälle kuin lähettimen tehot riittävät.

  Kysymys voisi ihan yhtä hyvin olla esitetty niin että toimiiko netti lentokoneessa. Siinä on kysymys samasta asiasta. Se on toiminut jo vuosia osassa koneita ja yleistyy kovaa vauhtia. Esim. nettipuhelut toimivat ja kulkeutuvat internetin kautta.

  lähde:
  https://www.rantapallo.fi/lennot/internet-yleistyy-lennoilla/

  No entäpä kuussa? Kulkisiko radiosignaali niinkin kauas? Kyllä se kulkee. 60 -luvulla tehtiin ensimmäinen kuulento. Sieltä saatiin reaaliaikaista kuvaa, joka näkyi Suomenkin TV -vastaanottimissa. Tämä siirrettiin myös radiosignaalin avulla.

  Tuolla aikaisemmin oli puhetta radioamatööreistä ja radiosignaalista. Arvannen että huomaat olleesi väärässä. Kyllä se toimii.

  • Ahaa, mutta hyppään taas tekniselle tasolle. Ehkä sittenkin voimme päästä yhteisymmärrykseen asioista.

   Sanoit:
   Lähettimen kantavuus: samaa mieltä

   Mutta se käytännön toteutus, miten kuusta lähetetty radiosignaali voisi "adaptoitua" internet-protokollaan? Se mietityttää.

   Jos ajattelemme wi-fi yhteyksiä, niin tiedämme että tietokoneessa on oma sisäänrakennettu interface tätä varten ja vastaavasti kodin modeemissa on vastakappale. Näillä on omat etukäteen varatut radiotaajuudet - joilla ei pitäisi minkään muun radistin "heilua" - sekä protokolla joka huolehtii radiotien virheenkorjauksista. Ja sama tietenkin bluetooth protokollan kanssa.

   No, jos ajattelen radioamatöörin laitteistoa, niin tiedämme että se on matalataajuuksisilla signaaleilla, jotka riittävät puheen välittämiseen. Mutta miksipä ei datankin, jos vain jaksaa odottaa. Mutta en ole löytänyt netistä minkäänlaisia adaptereita näille radiotaajuuksille jotta ne voitaisiin kytkeä tietokoneeseen. Myöskään en ole kuullut protokollasta, joka mahdollistaisi tällaisen.

   Voisitko auttaa? Onko sellaisia adaptereita olemassa jolla tietokoneen voisi kytkeä tiedonvälitykseen radiotietä varten, jossa taajuudet ovat erittäin matalia? Sanoit että sellainen onnistuu, voisitko antaa linkkejä? Sekä mikä olisi se protokolla jolla dataliikenne onnistuisi puheliikenteeseen tarkoitetulla kaistalla?

   Tässä on nyt monta asiaa auki. Voisitko pliiis valoittaa asioita?


 • ”Mutta se käytännön toteutus, miten kuusta lähetetty radiosignaali voisi "adaptoitua" internet-protokollaan? Se mietityttää.”

  Eli siis onko näiden väliset TCP-yhteydet mahdollisia?

  ”Voisitko auttaa? Onko sellaisia adaptereita olemassa jolla tietokoneen voisi kytkeä tiedonvälitykseen radiotietä varten.”

  Ensiksi on hyvä täsmentää että ”radioamatöörien laitteistot” eivät tosiasiassa kerro kuka laitteistot omistaa, eikä mitään laitteiden koosta. On kysymys vain sanonnasta. Laitteistot voi omistaa vaikka YLE ja niiden koko voi olla suuri. Pysyy paremmin ymmärrys mukana kun ajattelee vain analogiset lähettimet ja vastaanottimet.

  Tiedämme sen tosiasian että lentävästä lentokoneesta 10 000 metrin korkeudesta kuin myös kuusta radiosignaali tulee maahan saakka ja adoptoituu internet verkkoon. Tiedetään että lentokoneessa toimii netti (Fi-Wi). Lennon aikana voi lähettää maahan sähköposteja ja vastaanottaa maasta sähköposteja. Olemme varmaan kaikki tästä samaa mieltä? Olkoon tämä todiste netin toimivuudesta lentokoneessa. Meidän on helpompi ymmärtää ja käsitellä käyttöä lentokoneessa, koska kuussa ei ole ketään käyttäjää. Paikalla ei ole merkitystä. Jos radiosignaali ”kantaa” toiseen suuntaan niin se kantaa toiseenkin ja se riittää. Tällöin netti toimii, jos nopeus unohdetaan ja pysytään asiassa (toimii tai ei toimi).

  Lentokoneesta maahan lähtevä signaali ei siis ole koneen Wi-Fi järjestelmästä lähtevää, vaan koneen Wi-Fi kantaman alla olevien internet käyttäjien digitaalista dataa joka lähetetään maahan radiosignaalina. Wi-Fi käyttäjien digitaalinen liikenne ajetaan D/A-muuntimen kautta analogiseen muotoon ja pusketaan radiolähettimestä käytönnössä sen pääteasteen kautta muutaman suotimen ja kelan kautta antenniin. Sinne se singahtaa avaruuteen sähkömagneettisena säteilynä (valo) liki 300 000 km/s. Käytännössä käytetään suuntaavaa antennia, jolloin radiosignaali saadaan ohjattua pääsääntöisesti haluttuun suuntaan (pidempi kantama).

  On kysymys analogisesta siirrettävästä signaalista. Kuinka ihmeessä analoginen signaali saadaan nettiin, joka on täysin erillaista digitaalista tietoa.

  Siirros tapahtuu A/D -muuntimella. Yleisin tunnettu A/D -muunnin ja hyvä tässä esimerkkinä käyttää lienee kansankielellä digiboksi. Enään niitä ei juuri TV -pöydällä näe, koska ne ovat valmiina jo TV:n sisällä. Jos erillinen digiboksi niin se kytketään TV vastaanottimeen scart -liittimellä.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Scart

  Eli ulkona oleva antenni ottaa signaalin vastaan ja siirtää sen koaksiaalikaapelia pitkin pistorasiaan, jossa on F-liitin.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/F-liitin

  Tästä F-liittimestä siis vedetään sellainen valkoinen antennikaapeli sen digiboksin taakse vastaavaan reikään, jos näin oikein mennään tarkasti asia läpi.

  Tästä tullaan itse asiaan ja kysymykseen että voidaanko analogista radiosignaalia saada digitaaliseen nettiin.
  Kun otamme vastaan analogista TV lähetystä digiboksilla, teemme juuri tätä. Tuleva analoginen signaali muutetaan digitaaliseksi, jolloin sitä voidaan työstää digitaalisiin keinoin, josta esimerkkinä vaikka videopätkä muistitikulla.

  Uskon että tämä esimerkki avasi sinulle paljon asiaa.

  Tiedät varmaan että TV kuvan saaminen sitten taas edelleen tietokoneen kuvaruutuun ei ole enää konstikaan.

  Siihen löytyy Elisa viihde, AppleTV ja jos jonkinlaista purnukkaa.

  Oleellistahan tässä on ymmärtää että netti on digitaalista tietoa. Jos tarve vaatii, se voidaan muuttaa analogiseksi radiosignaaliksi. Tätä voidaan siirtää pitkiä matkoja ja signaali voidaan muuttaa takaisin digitaaliseen muotoon.
  Luonnollisesti lähettimet ja vastaanottimet tulee toimia molempiin suuntiin jotta netti toimii.

  Selventikö tämä yhtään ongelmaasi?

 • Mitä tämä keskustelu tekee tällä palstalla?

  • Ei liity mitenkään tämän palstan aihepiiriin. Tällä keskustelulla ei ole päätä eikä häntää, ei mitään tolkkua. Se ei sovellu mihinkään kategoriaan. Ja juuri siksi se sopii tänne aivan yhtä hyvin kuin mihin tahansa muualle

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Ei liity mitenkään tämän palstan aihepiiriin. Tällä keskustelulla ei ole päätä eikä häntää, ei mitään tolkkua. Se ei sovellu mihinkään kategoriaan. Ja juuri siksi se sopii tänne aivan yhtä hyvin kuin mihin tahansa muualle

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!

   Sen verran käsitin että kaikki on ok kun vaan laittaa piuhan kiinni seinään niin netti tulee annettuna, kunhan vain on sähköä. Aika pienestä se iso kuvio on näköjään kiinni. Siis jos nyt oikein ymmärsin tämän päättömän keskustelun.


  • Kyllähän tää keskustelu silti aika legendaarinen on! Kaksi puupäätä joista kumpikaan ei kuuntele/ymmärrä mitä toinen kirjoittaa. Mutta sitä en sano kumpi näistä on puupäisempi, jokainen päätelköön itse


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllähän tää keskustelu silti aika legendaarinen on! Kaksi puupäätä joista kumpikaan ei kuuntele/ymmärrä mitä toinen kirjoittaa. Mutta sitä en sano kumpi näistä on puupäisempi, jokainen päätelköön itse

   No minähän se tietenkin puupäisempi olen, MUAHAHAMUAHAHAAA. Kaikki täällä Niuvanniemellä asustelevat ovat puupäistä puupäisimpiä, MUAHAHAMUAHAHAAA.

   Legendaarinen oli myös väite että "internettiä ei voi rajoittaa". Yritin sitä valoittaa esimerkeillä, mutta niitä ei ymmärretty. Tietenkin, me emme voi käsittää mitä tämän henkilön mielestä on "internetin rajoittaminen". Jos nimittäin hänelle internet tulee annettuna kun on vain sähköä ja plugi mihin laittaa nettikaapeli tai on wifi, niin eihän sellaista voi rajoittaa. Luoja yksin tietää mitä hän tarkoitti "rajoittamisella".

   >Kaksi puupäätä joista kumpikaan ei kuuntele/ymmärrä mitä toinen kirjoittaa

   Kyllä, täsmälleen tästä on kysymys.

   Lisää legendaarisia kommentteja tältä henkilöltä:

   >Oleellistahan tässä on ymmärtää että netti on digitaalista tietoa

   Kyllä, nyt ollaan tosiaan asian ytimessä, MUAHAHAMUAHAHAMUAHAAA

   >Kun otamme vastaan analogista TV lähetystä digiboksilla ... tuleva analoginen signaali muutetaan digitaaliseksi

   Eh ... digibokseja tarvittiin kylläkin siihen että vanhalla telkkarilla pystyi katsomaan digitaalista lähetystä. Siis aivan toisinpäin. MUAHAHAMUAHAHAAA

   >Siirros tapahtuu A/D -muuntimella. Yleisin tunnettu A/D -muunnin ja hyvä tässä esimerkkinä käyttää lienee kansankielellä digiboksi

   Onko myös GSM verkon tukiasema vain yksinkertainen A/D-muunnin? MUAHAHAMUAHAHAHAAA. Ovat samoja asioita? MUAHAHAMUAHHAAAA

   Mennäänpäs pintaa syvemmälle: missä on digitaalisuuden ja analogisuuden raja? Kaapelissa sähkövirtana kulkeva signaali on analoginen, eikö vaan? Tasavirta tai vaihtovirta. Analoginenhan se on. Mikä tarkkaan ottaen on tällöin "digitaalista" ja mikä on A/D muuntimen tehtävä tässä ja miten se sijoittuu tiedonsiirrossa? Voisiko anonyymi kertoa käsityksensä?

   MUAHAHAMUAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


 • Jos se alkuperäinen ajatus oli jommalla kummalla että bitcoin voisi korvata maksuliikenteen, niin se on harhainen. Bitcoin on hakkereiden viritys ja sellaiseksi jääkin. Ei sillä ole tulevaisuutta.

 • En nyt sano suoraan, mutta tässä on toisella osapuolella vakavia puutteita asian ymmärtämisessä ja asiantuntemuksessa. Kannattaisi vähän opiskella asiaan liittyvää teknologiaa ja käsitteitä.

  Pisti silmään väitteet internetin käytön rajoittamisesta. Se on diktatuureissa tosi helppoa. Demokraattisissa maissa vähän vaikeampaa kun vaaditaan demokraattinen päätös. Ei siihen muuta tarvita kuin palveluntarjoajat laittavat reitittimiin eston haluttuihin IP avaruuksiin niin siinä se on.

  "Oleellistahan tässä on ymmärtää että netti on digitaalista tietoa"

  Erikoinen väite ja aasinsilta. Kuvastaa että kirjoittaja ei lainkaan käsitä mistä puhuu. Kannattaisi opiskella asiaan liittyvää teknologiaa ja käsitteitä.

  • Heh, pihallahan se on. MSAUAHAMUAHAHAHMUAHHHAAAAAA

   Oli sanojensa mukaan käynyt Kiinassa ja todennut että internet toimii. MAUAHAHAMUAHAHAHAAAA.

   Kävikö Pohjois-Koreassa kokeilemasssa netin toimivuutta, MUAHAHAMUAHAHAHAA

   Tässä vaiheessa sen kannattaisi pyytää RADIOAMATÖÖREJÄ avuksi, MUAHAHAMUAHAHHAAAAA

   Hyvä RADIOAMATÖÖRIT!! MUAHAHAMUAHAHHAHAAAA

   Ja SÄHKÖÄ koneisiin AURINKOPANEELEILLA, ja wifiä kanssa, MUAHAHAMUAHAHAHA, ja scart liittimiä, MUIAHAHAMUAHAHAHMUAHHAA

   On tämä hauskaa, MUAHAHAMUAHHHAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Heh, pihallahan se on. MSAUAHAMUAHAHAHMUAHHHAAAAAA

   Oli sanojensa mukaan käynyt Kiinassa ja todennut että internet toimii. MAUAHAHAMUAHAHAHAAAA.

   Kävikö Pohjois-Koreassa kokeilemasssa netin toimivuutta, MUAHAHAMUAHAHAHAA

   Tässä vaiheessa sen kannattaisi pyytää RADIOAMATÖÖREJÄ avuksi, MUAHAHAMUAHAHHAAAAA

   Hyvä RADIOAMATÖÖRIT!! MUAHAHAMUAHAHHAHAAAA

   Ja SÄHKÖÄ koneisiin AURINKOPANEELEILLA, ja wifiä kanssa, MUAHAHAMUAHAHAHA, ja scart liittimiä, MUIAHAHAMUAHAHAHMUAHHAA

   On tämä hauskaa, MUAHAHAMUAHHHAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!

   Avotampio:

   ”Mennäänpäs pintaa syvemmälle: missä on digitaalisuuden ja analogisuuden raja? Kaapelissa sähkövirtana kulkeva signaali on analoginen, eikö vaan? Tasavirta tai vaihtovirta. ”

   IT -opinnot eivät sisällä sähkövoimatekniikkaa, kuin ei myöskään digitaalitekniikkaa. Selitän asian mielelläni.

   Kaapelissa ei kulje virtaa (I), joka tuottaisi analogisen tiedon. Tiedon tuottaa johtimen jännitteen (U) amplitudin värähdyslaajuus, eli senhetkinen jännitteen taso (Voltti). Vastaanottava A/D -muunnin tarvitsee toimiakseen 0,01 mA virran, joka voi kokoajan pysyä vakiona. Tasa- (DC) ja vaihtovirralla (AC) ei ole digitaalisuuden kanssa tekemistä. Ne ovat muita sähköteknisiä termejä (esim. akku 12 V DC tai verkkovirta 230 V AC).

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Amplitudi

   Tulevan signaalin amplituditaso määrää sovitulla tavalla A/D -muuntajasta lähtevän tiedon arvoksi ”0” tai ”1”. Digitaalitekniikka käsittää Volttien ja Amperien sijaan vain nämä kaksi arvoa. Digitaaliset komponentit vastaanottavat, käsittelevät ja lähettävät vain näitä arvoja, siis arvoja ”0” tai ”1”. Tämä näin lyhykäisyydessään analogisuuden ja digitaslisuuden ero.

   Auttoiko yhtään?

   Alunperin olit huolestunut bitcoinin toimivuudesta poikkeustilanteissa, koska nettiä ei saada toimimaan radiosignaalilla. No tämä pelko on nyt varmasti poissa.

   Vaikka emme saisikaan radioamatööreiltä apua hädän hetkellä, ei meillä silloinkaan olisi hätää. Uusilla sovelluksilla voidaan netti korvata ”bluetooth verkolla”, joka tunnetaan lähemmin nimellä MESH.

   MESH -puhelinsovellus hyödyntää matkapuhelinten bluetooth -yhteyksiä ja linkittää puhelimista toimivan ja varsin pitkälle kantavan suljetun viestijärjestelmän, joka toimii ilman tarvetta käyttää internetiä. Ohjelmisto on ilmainen.

   Ohjelmisto ladattavissa: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.bridgefy.main&hl=en_CA

   ”Bitcoin on hakkereiden viritys ja sellaiseksi jääkin. Ei sillä ole tulevaisuutta.”

   Mielestäsi bitcoin on menetetty. Et ole ainoa mielipiteesi kanssa. Valtamedia on julistanut bitcoinin kuolleeksi ja haudannut sen jo yli 300 kertaa. Toimittajat eivät ole asiantuntijoita. Ovat olleet joka kerta väärässä. Kun katsoin tilannetta juuri niin elossa oli ja kurssi huipussa yli 9000 €/bitcoin.

   https://99bitcoins.com/obituary-stats/?_ga=2.26767864.451805171.1555743932-397176067.1555743932

   Toivottavasti näistä oli sinulle apua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Avotampio:

   ”Mennäänpäs pintaa syvemmälle: missä on digitaalisuuden ja analogisuuden raja? Kaapelissa sähkövirtana kulkeva signaali on analoginen, eikö vaan? Tasavirta tai vaihtovirta. ”

   IT -opinnot eivät sisällä sähkövoimatekniikkaa, kuin ei myöskään digitaalitekniikkaa. Selitän asian mielelläni.

   Kaapelissa ei kulje virtaa (I), joka tuottaisi analogisen tiedon. Tiedon tuottaa johtimen jännitteen (U) amplitudin värähdyslaajuus, eli senhetkinen jännitteen taso (Voltti). Vastaanottava A/D -muunnin tarvitsee toimiakseen 0,01 mA virran, joka voi kokoajan pysyä vakiona. Tasa- (DC) ja vaihtovirralla (AC) ei ole digitaalisuuden kanssa tekemistä. Ne ovat muita sähköteknisiä termejä (esim. akku 12 V DC tai verkkovirta 230 V AC).

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Amplitudi

   Tulevan signaalin amplituditaso määrää sovitulla tavalla A/D -muuntajasta lähtevän tiedon arvoksi ”0” tai ”1”. Digitaalitekniikka käsittää Volttien ja Amperien sijaan vain nämä kaksi arvoa. Digitaaliset komponentit vastaanottavat, käsittelevät ja lähettävät vain näitä arvoja, siis arvoja ”0” tai ”1”. Tämä näin lyhykäisyydessään analogisuuden ja digitaslisuuden ero.

   Auttoiko yhtään?

   Alunperin olit huolestunut bitcoinin toimivuudesta poikkeustilanteissa, koska nettiä ei saada toimimaan radiosignaalilla. No tämä pelko on nyt varmasti poissa.

   Vaikka emme saisikaan radioamatööreiltä apua hädän hetkellä, ei meillä silloinkaan olisi hätää. Uusilla sovelluksilla voidaan netti korvata ”bluetooth verkolla”, joka tunnetaan lähemmin nimellä MESH.

   MESH -puhelinsovellus hyödyntää matkapuhelinten bluetooth -yhteyksiä ja linkittää puhelimista toimivan ja varsin pitkälle kantavan suljetun viestijärjestelmän, joka toimii ilman tarvetta käyttää internetiä. Ohjelmisto on ilmainen.

   Ohjelmisto ladattavissa: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.bridgefy.main&hl=en_CA

   ”Bitcoin on hakkereiden viritys ja sellaiseksi jääkin. Ei sillä ole tulevaisuutta.”

   Mielestäsi bitcoin on menetetty. Et ole ainoa mielipiteesi kanssa. Valtamedia on julistanut bitcoinin kuolleeksi ja haudannut sen jo yli 300 kertaa. Toimittajat eivät ole asiantuntijoita. Ovat olleet joka kerta väärässä. Kun katsoin tilannetta juuri niin elossa oli ja kurssi huipussa yli 9000 €/bitcoin.

   https://99bitcoins.com/obituary-stats/?_ga=2.26767864.451805171.1555743932-397176067.1555743932

   Toivottavasti näistä oli sinulle apua.

   "Mielestäsi bitcoin on menetetty. Et ole ainoa mielipiteesi kanssa. Valtamedia on julistanut bitcoinin kuolleeksi ja haudannut sen jo yli 300 kertaa. Toimittajat eivät ole asiantuntijoita. Ovat olleet joka kerta väärässä. Kun katsoin tilannetta juuri niin elossa oli ja kurssi huipussa yli 9000 €/bitcoin"

   Kyllä se niin kauan elossa pysyy kun joku on spekuloimassa (vrt. Hollannin tulppaanisipuliboomi 1600-luvulla).

   Mutta jos ajatellaan kuinka kauan bitcoin on ollut olemassa ja mihin se on näiden vuosien jälkeen päässyt, niin johtopäätös on säälittävä: EI MIHINKÄÄN. Sillä ei tee mitään, sitä ei voi käytännössä käyttää mihinkään, se on elossa vain siksi että on spekuloijia (vrt. Hollannin tulppaanisipuliboomi 1600-luvulla)

   Mene kysymään kadunmieheltä "mikä on bitcoin" niin voit itse todeta säälittävän tilanteen.

   Niin että luuletko itse oikeasti että bitcoinista vielä joskus - kaikkien näiden vuosienkin jälkeen - tulisi jotain? UUNO!

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Avotampio:

   ”Mennäänpäs pintaa syvemmälle: missä on digitaalisuuden ja analogisuuden raja? Kaapelissa sähkövirtana kulkeva signaali on analoginen, eikö vaan? Tasavirta tai vaihtovirta. ”

   IT -opinnot eivät sisällä sähkövoimatekniikkaa, kuin ei myöskään digitaalitekniikkaa. Selitän asian mielelläni.

   Kaapelissa ei kulje virtaa (I), joka tuottaisi analogisen tiedon. Tiedon tuottaa johtimen jännitteen (U) amplitudin värähdyslaajuus, eli senhetkinen jännitteen taso (Voltti). Vastaanottava A/D -muunnin tarvitsee toimiakseen 0,01 mA virran, joka voi kokoajan pysyä vakiona. Tasa- (DC) ja vaihtovirralla (AC) ei ole digitaalisuuden kanssa tekemistä. Ne ovat muita sähköteknisiä termejä (esim. akku 12 V DC tai verkkovirta 230 V AC).

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Amplitudi

   Tulevan signaalin amplituditaso määrää sovitulla tavalla A/D -muuntajasta lähtevän tiedon arvoksi ”0” tai ”1”. Digitaalitekniikka käsittää Volttien ja Amperien sijaan vain nämä kaksi arvoa. Digitaaliset komponentit vastaanottavat, käsittelevät ja lähettävät vain näitä arvoja, siis arvoja ”0” tai ”1”. Tämä näin lyhykäisyydessään analogisuuden ja digitaslisuuden ero.

   Auttoiko yhtään?

   Alunperin olit huolestunut bitcoinin toimivuudesta poikkeustilanteissa, koska nettiä ei saada toimimaan radiosignaalilla. No tämä pelko on nyt varmasti poissa.

   Vaikka emme saisikaan radioamatööreiltä apua hädän hetkellä, ei meillä silloinkaan olisi hätää. Uusilla sovelluksilla voidaan netti korvata ”bluetooth verkolla”, joka tunnetaan lähemmin nimellä MESH.

   MESH -puhelinsovellus hyödyntää matkapuhelinten bluetooth -yhteyksiä ja linkittää puhelimista toimivan ja varsin pitkälle kantavan suljetun viestijärjestelmän, joka toimii ilman tarvetta käyttää internetiä. Ohjelmisto on ilmainen.

   Ohjelmisto ladattavissa: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.bridgefy.main&hl=en_CA

   ”Bitcoin on hakkereiden viritys ja sellaiseksi jääkin. Ei sillä ole tulevaisuutta.”

   Mielestäsi bitcoin on menetetty. Et ole ainoa mielipiteesi kanssa. Valtamedia on julistanut bitcoinin kuolleeksi ja haudannut sen jo yli 300 kertaa. Toimittajat eivät ole asiantuntijoita. Ovat olleet joka kerta väärässä. Kun katsoin tilannetta juuri niin elossa oli ja kurssi huipussa yli 9000 €/bitcoin.

   https://99bitcoins.com/obituary-stats/?_ga=2.26767864.451805171.1555743932-397176067.1555743932

   Toivottavasti näistä oli sinulle apua.

   Luepas Uuno täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10967507

   Ymmärrätkö sanaakaan, Uuno? Ei, se ei liity signaalinkäsittelyyn eikä radioamatööreihin, MUAHAHAMUAHAHAHAA

   Huomaatko ennusmerkkejä miten kävisi jos jostain suunnasta ihan oikeasti yritettäisiin korvata/heiluttaa nykyisen talousjärjestelmän kivijalkoja, Uuno? Ymmärrätkö, Uuno? MUAHAHAMUAHAHAAA

   Niin ja huomaatko, Uuno, ettei siinä puhuta sanaakaan bitcoinista, leikkikyrpovaluutasta, MUAHAHAMUAHAHAA

   Poijjaat!! Taasen!


 • Bitcoin on ollutta ja menneyytä ja turhaksi todettu. Unohtakaa. Jotkut yrittävät vielä rahastaa teitä ennen laivan uppoamista.

 • Ei tavallista valuuttaa esimerkiksi euroa tai jenkkitaalaa tai vaikkapa kultaa tarvita bitcoinin vastapariksi. Bitcoineja voi vaihtaa vaikkapa perunoihin tai sillä voi ostaa pitsan.
  Nyt kuitenkin pitää muistaa ettei transaktiot tapahdu itsestään. Tarvitaan ainakin:
  -Sähköä tietokoneeseen tms. jolla tehdään toimeksianto Bitcoinin ostosta tai myynnistä.
  -Nettiliittymä. Tietokone pitää kytkeä jollain piuhalla, radiolinkillä, satelliittilinkillä palveluntarjoajan serverille.
  -Internet, elikkä tietoliikenneyhteydet palveluntarjoajien välille.
  -Sitten tarvitaan vielä tietokoneet joissa sitä lohkoketjua jauhetaan. Ette kai oleta lohkoketjujen olevan jossain ikuisessa netissä jossa ne säilyvät itsestään? Juu juu. Kyllähän ne ovat tallessa monessa tietokoneessa eikä niitä voi väärentää tai mitään? Ottakaamme jonnet selvää mikä motiivi jollain on pitää omalla koneellaan näitä lohkoketjuja ja varmistaa bitcoinin kirjanpito. Jos iso pelikaani iskee turpiiniin niin voitte unohtaa bitcoinilla tehtävät tilisiirrot samoin tein.

  • Ja muistakaa aina. Päätarkoitus on ainoastaan ja vain ainoastaan kerätä oikeaa rahaa muilta. Millään muulla ei ole mitään merkitystä. Se ohjaa kaikkea.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja muistakaa aina. Päätarkoitus on ainoastaan ja vain ainoastaan kerätä oikeaa rahaa muilta. Millään muulla ei ole mitään merkitystä. Se ohjaa kaikkea.

   Bitcoinin ympärillä pyörii paljon rikollista toimintaa jonka ainoa tarkoitus on kusettaa ja kerätä rahaa. Jos ei tunne kryptovaluuttojen toimintaperiaatetta kannattaa pysyä kaukana niistä. Joku puhui paperilompakoista ja kuvitteli niiden olevan käypää rahaa. Sellaisen tyypin kannattaa ainakin pysyä kaukana kryptovaluutoista


 • UUNO meni hiljaiseksi. Sääli, tämäkin hupi sitten loppui. Minun olisi näköjään pitänyt jatkaa keskustelua signaalinkäsittelystä tai radioaalloista tms. lillukanvarsista joista URPO jotain käsittää. Vai käsittääkö sittenkään? Heh, tulipas retorista kysymystä, MUAHAHAMUAHAA

  URPO on legendaarinen persoona!! Tämän paremmaksi tuskin kukaan pystyy pistämään:

  >>>>>>Oleellistahan tässä on ymmärtää että netti on digitaalista tietoa

  Sääli että emme saa URPOlta näitä enää. Ei jaksa enää keksiä lillukanvarsia joilla saisi URPOn taas liikkeelle ... niin se vain on ...

  MUAHAHAMUAHAHAMUAHHAAAAAA

  Poijjaat!! Taasen!

 • URPO heitti kovan kommentin:

  >Venäjällä on myös hankkeita rajoittaa kansalaisten pääsyä internettiin.
  Tällaista Venäjä ilmoitti jo 2013, mutta rajoituksia ei ole tullut, koska rajoittaminen on mahdotonta.

  URPO on asioihin perehtynyt, MUAHAHAMUAHAHAA

  URPO, luepas tämä: https://yle.fi/uutiset/3-10972014

  Miten tämä suhtautuu käsitykseesi että internettiä ei voi rajoittaa, että se on jotain pysyvää, olemassaolevaa joka ei voi hävitä? URPO, oletko lainkaan jyvällä? MUAHAHAMUAHAHAHAAA

  URPO, mitä mietit? Pohditko kenties sähkönsaantia (MUAHAHAMUAHAA) tai radioamatöörejä (MUHAMUIAHUAHHAAAA) tai ehkä kenties pohdit mikä linjalla kulkeva on analoogista ja mikä digitaalista (MUAHAHAMUAHAHAA).

  Jatka samaa rataa, älä muuta ajatteluasi (sikäli kuin sitä voi "ajatteluksi" kutsua), MUAHAHAMUHAHAAAAA

  Poijjaat!! Taasen!

  MUAHAHAMUAHAHAMUHAHAAA

  • No, minne meidän kaikkitietävä URPOMME on kadonnut? Olisiko URPO tullut toisiin aatoksiin ja käsittää ettei mitään ikuista internettiä ole olemassa. Ja että sähkönsaatavuus ja connectivity ovat vain triviaaleja lähtökohtia sille että pääsemme kytkeytymään haluamiimme palvelimiin?

   Käsittääkö URPO nyt että bitcoin on myös täysin riippuvainen omista palvelimistaan ja yhteiskuntarauha tavalla tai toisella järkkyy, bitcoin on ensimmäisenä kärsivien joukossa?

   URPOn kannattaisi "ottaa asioista selvää"

   MUAHAHAMUAHAHAMUHHAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Bitcoin vai digieuro?

   Bitcoinin suosio kasvaa kohisten. Muutama viikko sitten tapahtui yksittäisessä siirrossa uusi ennätys, lähes miljardi euroa. Todennäköisesti tällaiset summat eivät liiku yksityisillä ja kyseessä onkin valtiolliset tahot. On selviä viitteitä siitä että FIAT -rahajärjestelmä on kriisiytymässä. Tällainen kehitys vaarantaa myös käteisen arvon. Nyt onkin korkea aika miettiä luotettavaa turvasatamaa. Bitcoin on yksi mielenkiintoisimmista, ehkei vielä ihan kullan veroinen.

   https://www.vice.com/en_us/article/bjwjpd/someone-just-moved-a-billion-dollars-in-bitcoin-and-no-one-knows-why

   Avotampiolle tiedoksi että kyllä se paperilompakko on ihan setelirahaa. Se on äly -seteli johon voit ladata haluamasi määrän valuuttaa. Se on myös äärimmäisen turvallinen. Suosittelen tutustumaan aiheeseen esim. bittiraha.fi -sivuston kautta.

   Oletko oikeasti ajatellut ja miettinyt mitä ne digieurot oikeastaan ovat?

   Digieuro (fyysisen rahan digitaalinen kopio): Digieuroja ei voi saada omaan haltuun. FIAT -pankkien lompakkosovellukset toimivat vain pankkien omissa tietokoneissa ja ovat ainoa paikka missä digieuroja voidaan säilyttää. Järjestelmä ei salli tallennuksia asiakkaiden omille tietokoneille tai esim. muistitikulle paperilompakosta puhumattakaan. Digieuroja ei voida ottaa ja antaa. Euronne ovat muiden tahojen tiedossa ja valvonnassa. Viranomaiset voivat ottaa varanne haltuun tai estää niiden käytön heti niin halutessaan. Digieuroja ei voi piilottaa. Digieuronne laitetaan "kiertoon" yleiseen jakeluun ilman lupaanne. Ette voi tehdä yksityisiä suoria tilisiirtoja (face-to-face). Pienikin viiden sentin siirto menee koko maailman pankkijärjestelmän kautta ja näkyy siellä maailman tappiin saakka.

   Kun muutatte varallisuutenne (esim. setelit) digieuroiksi, luovutte samalla niiden hallintaoikeudesta. Varat omistaa hallitseva osapuoli. Teidät on pakotettu lainaamaan varanne toiselle taholle, joka tässä tapauksessa on pankki (juridisesti syntyy velkasuhde, jossa pankki on teille velkaa). Kenellä rahanne ovat silloin? Kannattaako varojaan laittaa perinteiseen pankkiin? Tarjoaako pankki enää mitään muuta palvelua kuin tilisiirtopalvelun? Mikä virka yleensä pankilla on sinun ja minun välissä?

   Kuinka ihmeessä nykyinen monopolisoitunut täysin suljettu, vain velkaa tuottava ja viime kädessä Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) omistajia (yksityisiä pankkiirisukuja) rikastuttava FIAT -järjestelmä on onnistuttu työntämään markkinoille??

   Hei come oooon!! Bitcoin muuttaa kaiken. Bitcoin on pelastus. Se on pelastusrengas ulos nykyisestä pankkijärjestelmästä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Bitcoin vai digieuro?

   Bitcoinin suosio kasvaa kohisten. Muutama viikko sitten tapahtui yksittäisessä siirrossa uusi ennätys, lähes miljardi euroa. Todennäköisesti tällaiset summat eivät liiku yksityisillä ja kyseessä onkin valtiolliset tahot. On selviä viitteitä siitä että FIAT -rahajärjestelmä on kriisiytymässä. Tällainen kehitys vaarantaa myös käteisen arvon. Nyt onkin korkea aika miettiä luotettavaa turvasatamaa. Bitcoin on yksi mielenkiintoisimmista, ehkei vielä ihan kullan veroinen.

   https://www.vice.com/en_us/article/bjwjpd/someone-just-moved-a-billion-dollars-in-bitcoin-and-no-one-knows-why

   Avotampiolle tiedoksi että kyllä se paperilompakko on ihan setelirahaa. Se on äly -seteli johon voit ladata haluamasi määrän valuuttaa. Se on myös äärimmäisen turvallinen. Suosittelen tutustumaan aiheeseen esim. bittiraha.fi -sivuston kautta.

   Oletko oikeasti ajatellut ja miettinyt mitä ne digieurot oikeastaan ovat?

   Digieuro (fyysisen rahan digitaalinen kopio): Digieuroja ei voi saada omaan haltuun. FIAT -pankkien lompakkosovellukset toimivat vain pankkien omissa tietokoneissa ja ovat ainoa paikka missä digieuroja voidaan säilyttää. Järjestelmä ei salli tallennuksia asiakkaiden omille tietokoneille tai esim. muistitikulle paperilompakosta puhumattakaan. Digieuroja ei voida ottaa ja antaa. Euronne ovat muiden tahojen tiedossa ja valvonnassa. Viranomaiset voivat ottaa varanne haltuun tai estää niiden käytön heti niin halutessaan. Digieuroja ei voi piilottaa. Digieuronne laitetaan "kiertoon" yleiseen jakeluun ilman lupaanne. Ette voi tehdä yksityisiä suoria tilisiirtoja (face-to-face). Pienikin viiden sentin siirto menee koko maailman pankkijärjestelmän kautta ja näkyy siellä maailman tappiin saakka.

   Kun muutatte varallisuutenne (esim. setelit) digieuroiksi, luovutte samalla niiden hallintaoikeudesta. Varat omistaa hallitseva osapuoli. Teidät on pakotettu lainaamaan varanne toiselle taholle, joka tässä tapauksessa on pankki (juridisesti syntyy velkasuhde, jossa pankki on teille velkaa). Kenellä rahanne ovat silloin? Kannattaako varojaan laittaa perinteiseen pankkiin? Tarjoaako pankki enää mitään muuta palvelua kuin tilisiirtopalvelun? Mikä virka yleensä pankilla on sinun ja minun välissä?

   Kuinka ihmeessä nykyinen monopolisoitunut täysin suljettu, vain velkaa tuottava ja viime kädessä Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) omistajia (yksityisiä pankkiirisukuja) rikastuttava FIAT -järjestelmä on onnistuttu työntämään markkinoille??

   Hei come oooon!! Bitcoin muuttaa kaiken. Bitcoin on pelastus. Se on pelastusrengas ulos nykyisestä pankkijärjestelmästä.

   Heh, tuo kirjoitus menee aika pitkälle fiktion puolelle. Koitetaanpas pitää jalat kiinni maassa!

   Oletko seurannut millaisia reaktioita facebookin kehittämä libre-virtuaalivaluutta on aiheuttanut infrastruktuurin puolelta? Jos olet, huomannet millainen vastarinta INSTITUUTION vastarinta on sellaisille hankkeille jotka eivät ole sen kontrollin piirissä. Käsitätkö?

   En voi olla puuttumatta typerään kommenttiisi paperilomakosta, bitcoinista. Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti, lohkoketjuteknologiaan perustuvassa tietokantaratkaisussa.

   Olet pahasti harhainen, nykyinen pankkijärjestelmä ei a) tarvitse ja b) salli mitään "pelastusrengasta" joka ei ole sen kontrollissa. Bitcoin on ja pysyy hakkareiden virityksenä. Siitä ei ole vuosien kuluessa tullut mitään, eikä tule jatkossakaan.

   Mitä lohkoketjuteknologiaan tulee, niin sen hyvä puoli on että palvelu voi olla aivan julkinen. Nykyiset SQL-tietokannat kun ovat kovin alttiita hakkereiden hyökkäyksille. Mutta on syytä ymmärtää että bitcoin itsekin on vain yksi tämän teknologian hyödyntäjistä. Vain ja ainoastaan "soveltajan" roolissa.

   Bitcoin on olemassa vain niin kauan kuin on spekuloijia. Nekin kuolevat aikanaan pois ja tulee muita virityksiä. Bitcoin on pelkästään "viritys"

   MUAHAHAMAHUHHHAHAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Heh, tuo kirjoitus menee aika pitkälle fiktion puolelle. Koitetaanpas pitää jalat kiinni maassa!

   Oletko seurannut millaisia reaktioita facebookin kehittämä libre-virtuaalivaluutta on aiheuttanut infrastruktuurin puolelta? Jos olet, huomannet millainen vastarinta INSTITUUTION vastarinta on sellaisille hankkeille jotka eivät ole sen kontrollin piirissä. Käsitätkö?

   En voi olla puuttumatta typerään kommenttiisi paperilomakosta, bitcoinista. Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti, lohkoketjuteknologiaan perustuvassa tietokantaratkaisussa.

   Olet pahasti harhainen, nykyinen pankkijärjestelmä ei a) tarvitse ja b) salli mitään "pelastusrengasta" joka ei ole sen kontrollissa. Bitcoin on ja pysyy hakkareiden virityksenä. Siitä ei ole vuosien kuluessa tullut mitään, eikä tule jatkossakaan.

   Mitä lohkoketjuteknologiaan tulee, niin sen hyvä puoli on että palvelu voi olla aivan julkinen. Nykyiset SQL-tietokannat kun ovat kovin alttiita hakkereiden hyökkäyksille. Mutta on syytä ymmärtää että bitcoin itsekin on vain yksi tämän teknologian hyödyntäjistä. Vain ja ainoastaan "soveltajan" roolissa.

   Bitcoin on olemassa vain niin kauan kuin on spekuloijia. Nekin kuolevat aikanaan pois ja tulee muita virityksiä. Bitcoin on pelkästään "viritys"

   MUAHAHAMAHUHHHAHAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!

   Heh, tuo kirjoitus menee aika pitkälle fiktion puolelle.

   Uskon että mielestäsi tuo kaikki on fiktiota. Mikä lause eritoten karahtaa korvaasi? Olisi mielenkiintoista se kuulla. Kerro se, please!!

   ”Oletko seurannut millaisia reaktioita facebookin kehittämä libre-virtuaalivaluutta on aiheuttanut infrastruktuurin puolelta?”

   Käsittääkseni Mark Zuckerberg haluaa ottaa FIAT -valuutan haltuunsa tulevassa valuuttakriisissä pankkiirisuvuilta (FED), mutta Yhdysvaltojen hallitus ei sitä salli, koska fed menettää silloin liikaa valtaa. Tiedossa on että FIAT kaatuu takuuvarmasti ennen 2024. Jos nyt emme anna Zuckerbergille valtaa niin sen ottaa bitcoin. Kummin sinä tekisit?

   Venäjä jo ilmoitti että luopuu dollarisidonnaisuudesta. Uskoisitko pienempien tulevan perässä?

   ”En voi olla puuttumatta typerään kommenttiisi paperilomakosta, bitcoinista. Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti, lohkoketjuteknologiaan perustuvassa tietokantaratkaisussa.”

   Jos et voi olla puuttumatta niin puolustaudu hyvä mies!! Mikä ihmeen paperilompakko? Mitä sinä siitä tiedät? Kerro siitä käsityksesi. Onko sitä mielessäsi edes olemassa?
   Mitä ymmärrät bitcoinilla? Kerro se!

   ”Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti.”

   Ei hyvä mies sitä digieuroakaan lompakossasi ole!! Kurkkaa nyt vaikka. Näkyykö sitä? He he:)))

   ”Olet pahasti harhainen, nykyinen pankkijärjestelmä ei a) tarvitse ja b) salli mitään "pelastusrengasta" joka ei ole sen kontrollissa.”

   a) bitcoinilla tehdään satojen miljoonien liikevaihtoa vuorokaudessa. Syyttäkö, vai aiheuttako tuollaisia omaisuuksia huiskitaan sinne tänne? Kyllä kai tuollaisille summille jotain aihetta on?

   b) bitcoinissa on nyt kiinni 180 miljardia. Se kaikki on pörsseissä sallittua todellista pääomaa kuin Nokian osakkeet aikoinaan. Eivät ole kovin kuvitteellista kun kelloa lyödään minuutin välein. Eikös tuo sallita kun kauppa käy 24/7?

   Ostaisiko bitcoinin 5000€ kun tiedät että saat siitä heti 9000€ myydessäsi sen vaikka bittiraha.fi -sivustolle. Nyt kun myyt niin robotti ottaa vastaan tilauksesi ja tuo 9000€ näkyy s-pankin tililläsi huomenna. Olisiko kannattanut myydä? Jos et myy niin kuinka sinä sen selität ystävillesi. Se on helppoa. Sanot että nykyinen kurssikehitys jatkuu ja saat siitä vuoden päästä 18 000€. Nyt ei kannata myydä. Menikö oikein? c) myyn nyt d) myyn vuoden päästä.

   ”Bitcoin on ja pysyy hakkareiden virityksenä. Siitä ei ole vuosien kuluessa tullut mitään, eikä tule jatkossakaan.”

   Suosittelen aiheeseen tutustumista.

   ”Mitä lohkoketjuteknologiaan tulee, niin sen hyvä puoli on että palvelu voi olla aivan julkinen. Nykyiset SQL-tietokannat kun ovat kovin alttiita hakkereiden hyökkäyksille.”

   Ja juuri kun pääsin sanomasta että paperilompakot tai Privatekey -koodin takana olevat USB -tikut eivät ole julkisia ja eivät ole hakkeroitavissa, niin sinä tolvana pokkana vakavalla naamalla sanot aivan puutaheinää. Puhut täällä palstalla asioista, joista sinulla ei ole minkäänlaista käsitystä.

   Minä pöljä olen yrittänyt sulle opettaa hyvää hyvyyttäni jotain alkeita, mutta mistään et mitään ymmärrä.
   Älä nyt ota itseesi, mutta joskus on näin sanottava että toinen sen ymmärtää. Pelkään pahoin että et ymmärrä ja jankutat vaan vastaan. Viisaus alkaa siitä että ymmärtää tyhmyytensä. Et voi mitään oppia jos omasta mielestä tiedät jo kaiken.

   Nyt ensi alkuun luet sen ensimmäisen kirjan. Se on tarkoitettu 6v-11v ja kertoo boitcoin -valuutasta. Lue tuo!!
   Jos et lue, niin tämä keslustelu oli tässä.

   Linkki:
   https://konsensus.network/product/bitcoin-raha-lastenkirja-suomeksi-ennakko/


  • Anonyymi kirjoitti:

   Heh, tuo kirjoitus menee aika pitkälle fiktion puolelle.

   Uskon että mielestäsi tuo kaikki on fiktiota. Mikä lause eritoten karahtaa korvaasi? Olisi mielenkiintoista se kuulla. Kerro se, please!!

   ”Oletko seurannut millaisia reaktioita facebookin kehittämä libre-virtuaalivaluutta on aiheuttanut infrastruktuurin puolelta?”

   Käsittääkseni Mark Zuckerberg haluaa ottaa FIAT -valuutan haltuunsa tulevassa valuuttakriisissä pankkiirisuvuilta (FED), mutta Yhdysvaltojen hallitus ei sitä salli, koska fed menettää silloin liikaa valtaa. Tiedossa on että FIAT kaatuu takuuvarmasti ennen 2024. Jos nyt emme anna Zuckerbergille valtaa niin sen ottaa bitcoin. Kummin sinä tekisit?

   Venäjä jo ilmoitti että luopuu dollarisidonnaisuudesta. Uskoisitko pienempien tulevan perässä?

   ”En voi olla puuttumatta typerään kommenttiisi paperilomakosta, bitcoinista. Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti, lohkoketjuteknologiaan perustuvassa tietokantaratkaisussa.”

   Jos et voi olla puuttumatta niin puolustaudu hyvä mies!! Mikä ihmeen paperilompakko? Mitä sinä siitä tiedät? Kerro siitä käsityksesi. Onko sitä mielessäsi edes olemassa?
   Mitä ymmärrät bitcoinilla? Kerro se!

   ”Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti.”

   Ei hyvä mies sitä digieuroakaan lompakossasi ole!! Kurkkaa nyt vaikka. Näkyykö sitä? He he:)))

   ”Olet pahasti harhainen, nykyinen pankkijärjestelmä ei a) tarvitse ja b) salli mitään "pelastusrengasta" joka ei ole sen kontrollissa.”

   a) bitcoinilla tehdään satojen miljoonien liikevaihtoa vuorokaudessa. Syyttäkö, vai aiheuttako tuollaisia omaisuuksia huiskitaan sinne tänne? Kyllä kai tuollaisille summille jotain aihetta on?

   b) bitcoinissa on nyt kiinni 180 miljardia. Se kaikki on pörsseissä sallittua todellista pääomaa kuin Nokian osakkeet aikoinaan. Eivät ole kovin kuvitteellista kun kelloa lyödään minuutin välein. Eikös tuo sallita kun kauppa käy 24/7?

   Ostaisiko bitcoinin 5000€ kun tiedät että saat siitä heti 9000€ myydessäsi sen vaikka bittiraha.fi -sivustolle. Nyt kun myyt niin robotti ottaa vastaan tilauksesi ja tuo 9000€ näkyy s-pankin tililläsi huomenna. Olisiko kannattanut myydä? Jos et myy niin kuinka sinä sen selität ystävillesi. Se on helppoa. Sanot että nykyinen kurssikehitys jatkuu ja saat siitä vuoden päästä 18 000€. Nyt ei kannata myydä. Menikö oikein? c) myyn nyt d) myyn vuoden päästä.

   ”Bitcoin on ja pysyy hakkareiden virityksenä. Siitä ei ole vuosien kuluessa tullut mitään, eikä tule jatkossakaan.”

   Suosittelen aiheeseen tutustumista.

   ”Mitä lohkoketjuteknologiaan tulee, niin sen hyvä puoli on että palvelu voi olla aivan julkinen. Nykyiset SQL-tietokannat kun ovat kovin alttiita hakkereiden hyökkäyksille.”

   Ja juuri kun pääsin sanomasta että paperilompakot tai Privatekey -koodin takana olevat USB -tikut eivät ole julkisia ja eivät ole hakkeroitavissa, niin sinä tolvana pokkana vakavalla naamalla sanot aivan puutaheinää. Puhut täällä palstalla asioista, joista sinulla ei ole minkäänlaista käsitystä.

   Minä pöljä olen yrittänyt sulle opettaa hyvää hyvyyttäni jotain alkeita, mutta mistään et mitään ymmärrä.
   Älä nyt ota itseesi, mutta joskus on näin sanottava että toinen sen ymmärtää. Pelkään pahoin että et ymmärrä ja jankutat vaan vastaan. Viisaus alkaa siitä että ymmärtää tyhmyytensä. Et voi mitään oppia jos omasta mielestä tiedät jo kaiken.

   Nyt ensi alkuun luet sen ensimmäisen kirjan. Se on tarkoitettu 6v-11v ja kertoo boitcoin -valuutasta. Lue tuo!!
   Jos et lue, niin tämä keslustelu oli tässä.

   Linkki:
   https://konsensus.network/product/bitcoin-raha-lastenkirja-suomeksi-ennakko/

   Et näe metsää puilta ja takerrut lillukanvarsiin. Ymmärsit kirjoittamani täysin väärin. Oletko jotenkin vammainen?

   >Nyt ensi alkuun luet sen ensimmäisen kirjan. Se on tarkoitettu 6v-11v ja kertoo boitcoin -valuutasta. Lue tuo!!

   Luin mainitsemasi kirjasen. Entäs sitten?

   Bitcoinin arvo ei perustu mihinkään muuhun kuin spekulointiin (kuinka monennen kerran sanon tämän?). Sen ympärille on kehkeytynyt huima joukko kaikenlaisia virityksiä jotka pitävät spekuloinnin hengissä.

   Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti. Tällä halusin korostaa alkuperäistä väitettäni että jos yhteiskuntarauha tavalla tai toisella järkkyy, bitcoinit yms. menevät ensimmäisenä pesuveden mukana. Vertauksesi euroihin menee täysin metsään. Bitcoinilla ja euroilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

   > Tiedossa on että FIAT kaatuu takuuvarmasti ennen 2024

   Aika huima väite. No, voihan sitä ennen maahan iskeytyä asteroidikin joten mistä sen tietää. Ymmärsit viittaukseni librecoiniin täysin väärin. Yritin sillä kertoa miten INSTITUUTIOT reagoivat jos niiden varpaille astutaan. Bitcoinilla ei ole eikä tule olemaan minkäänlaista asemaa koskaan, koska se on kontrolloimaton. Ainoastaan INSTITUUTIOIDEN kontrollissa olevat välineet voivat menestyä.


  • Avotampio_ kirjoitti:

   Et näe metsää puilta ja takerrut lillukanvarsiin. Ymmärsit kirjoittamani täysin väärin. Oletko jotenkin vammainen?

   >Nyt ensi alkuun luet sen ensimmäisen kirjan. Se on tarkoitettu 6v-11v ja kertoo boitcoin -valuutasta. Lue tuo!!

   Luin mainitsemasi kirjasen. Entäs sitten?

   Bitcoinin arvo ei perustu mihinkään muuhun kuin spekulointiin (kuinka monennen kerran sanon tämän?). Sen ympärille on kehkeytynyt huima joukko kaikenlaisia virityksiä jotka pitävät spekuloinnin hengissä.

   Bitcoin on olemassa ainoastaan sähköisesti. Tällä halusin korostaa alkuperäistä väitettäni että jos yhteiskuntarauha tavalla tai toisella järkkyy, bitcoinit yms. menevät ensimmäisenä pesuveden mukana. Vertauksesi euroihin menee täysin metsään. Bitcoinilla ja euroilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

   > Tiedossa on että FIAT kaatuu takuuvarmasti ennen 2024

   Aika huima väite. No, voihan sitä ennen maahan iskeytyä asteroidikin joten mistä sen tietää. Ymmärsit viittaukseni librecoiniin täysin väärin. Yritin sillä kertoa miten INSTITUUTIOT reagoivat jos niiden varpaille astutaan. Bitcoinilla ei ole eikä tule olemaan minkäänlaista asemaa koskaan, koska se on kontrolloimaton. Ainoastaan INSTITUUTIOIDEN kontrollissa olevat välineet voivat menestyä.

   jatkoa edelliseen ...

   Et lainkaan käsittänyt lausettani SQL-tietokannoista vs. lohkoketjutietokannat. Teknisenä ratkaisuna jälkimmäinen on nerokas sillä sitä on käytännössä mahdoton hakkeroida, minkä ominaisuuden ansiosta tietokannat voivat olla täysin julkisia, kuten esim. bitcoinin transaktiokanta. Tässä taas mainio esimerkki miten takerrut lillukanvarsiin etkä ymmärrä asiaa.

   >bitcoinissa on nyt kiinni 180 miljardia. Se kaikki on pörsseissä sallittua todellista pääomaa kuin Nokian osakkeet aikoinaan

   Bitcoinin vertaaminen pörssiosakkeisiin menee täysin metsään. Pörssiosakkeiden arvo perustuu yrityksen menestymiseen ja odotuksiin. Bitcoinin arvo ei perustu mihinkään. Tarkoitan tällä sitä että sen KYSYNTÄ ei perustu mihinkään muuhun kuin spekulointiin: odotukseen että sen arvo nousee, mutta ei ole mitään faktista perustetta miksi se nousisi.

   >Viisaus alkaa siitä että ymmärtää tyhmyytensä. Et voi mitään oppia jos omasta mielestä tiedät jo kaiken.

   Niinpä niin. Koska alat noudattaa tuota ohjettasi?

   Toistan edelleen, bitcoin on ollut olemassa jo toistakymmentä vuotta eikä siitä ole tullut mitään. Sen ympärille on kylläkin kehkeytynyt mittava bisnes jonka ansiosta monet ovat rikastuneet, ja yhtä monet köyhtyneet. Tämä on nollasummapeliä, on oltava yhtä paljon häviäjiä kuin voittajia, koska bitcoinilla ei ole mitään itseisarvoa, sillä ei ole mitään mihin sen arvo perustuisi.

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


  • Avotampio_ kirjoitti:

   jatkoa edelliseen ...

   Et lainkaan käsittänyt lausettani SQL-tietokannoista vs. lohkoketjutietokannat. Teknisenä ratkaisuna jälkimmäinen on nerokas sillä sitä on käytännössä mahdoton hakkeroida, minkä ominaisuuden ansiosta tietokannat voivat olla täysin julkisia, kuten esim. bitcoinin transaktiokanta. Tässä taas mainio esimerkki miten takerrut lillukanvarsiin etkä ymmärrä asiaa.

   >bitcoinissa on nyt kiinni 180 miljardia. Se kaikki on pörsseissä sallittua todellista pääomaa kuin Nokian osakkeet aikoinaan

   Bitcoinin vertaaminen pörssiosakkeisiin menee täysin metsään. Pörssiosakkeiden arvo perustuu yrityksen menestymiseen ja odotuksiin. Bitcoinin arvo ei perustu mihinkään. Tarkoitan tällä sitä että sen KYSYNTÄ ei perustu mihinkään muuhun kuin spekulointiin: odotukseen että sen arvo nousee, mutta ei ole mitään faktista perustetta miksi se nousisi.

   >Viisaus alkaa siitä että ymmärtää tyhmyytensä. Et voi mitään oppia jos omasta mielestä tiedät jo kaiken.

   Niinpä niin. Koska alat noudattaa tuota ohjettasi?

   Toistan edelleen, bitcoin on ollut olemassa jo toistakymmentä vuotta eikä siitä ole tullut mitään. Sen ympärille on kylläkin kehkeytynyt mittava bisnes jonka ansiosta monet ovat rikastuneet, ja yhtä monet köyhtyneet. Tämä on nollasummapeliä, on oltava yhtä paljon häviäjiä kuin voittajia, koska bitcoinilla ei ole mitään itseisarvoa, sillä ei ole mitään mihin sen arvo perustuisi.

   MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!

   Avotampio! Tuhlaat aikaasi. Tämä henkilö ei käsitä mistä tässä puhutaan. Vertaus lillukanvarteen osuu kohdalleen. Mitkään muut eivät. Koita käsittää, tämä henkilö ei käsitä. Kuten arvelit, hän lienee jotenkin vammainen tai muuta vastaavaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Avotampio! Tuhlaat aikaasi. Tämä henkilö ei käsitä mistä tässä puhutaan. Vertaus lillukanvarteen osuu kohdalleen. Mitkään muut eivät. Koita käsittää, tämä henkilö ei käsitä. Kuten arvelit, hän lienee jotenkin vammainen tai muuta vastaavaa.

   Bitcoinin suosio kasvaa kohisten, vaikka se on mielestäsi huijausta ja sen arvo ei perustu mihinkään. Oletko miettinyt sitä mahdollisuutta, että olisit väärässä? Sillä eikö sellainen mahdollisuus ole olemassa? Ennen kuin kommentoit, anna itsellesi muutamakymmen minuuttia tutustua faktatietoihin.

   Bitcoinin vakuudeksi ei ole kultavarantoja niin kuin valuuttojen vakuudeksi yleensä on. Mutta myöskään FIAT -valuuttojen (mm. Euro) vakuudeksi ei ole olemassa kultavarantoja. Hehkutuksesi euron ylivoimaisuudesta ei perustu tietoon, vaan ainoastaan sinun mielikuvaan. Sinä niin kuin yleensä ihmiset luulevat asian olevan näin. Todellisuudessa FIAT -valuutan arvo perustuu vain yleiseen luottamukseen sen oletetusta pysyvästä arvosta.
   Historiaa lukeneena tietäisit kuinka esim. markastamme on sotien jälkeen useammankin kerran leikattu arvosta puolet pois. Seteli on vain kuitti jonka arvoa voidaan muuttaa yhdessä yössä.

   Esim. Turkin liiran setelistä otettiin kuusi nollaa pois. Miljoonan liiran seteli on nyt 0,51€. Se siitä luotettavuudesta.

   http://www.kysy.fi/kysymys/hei-ostin-kirpparilta-turkin-liiran-seteleita-3-setelia-250000-liiraa-ja-2

   Alla suora lainaus FIAT -valuutan määritelmästä.

   ”Fiat-raha tarkoittaa sinänsä arvoltaan merkityksetöntä vaihdannan välinettä, jonka arvo perustuu ihmisen perusteettomaan käsitykseen sen arvosta, eikä mihinkään vaihdantavälineen itsensä konkreettiseen ominaisuuteen. Seteliraha on konkreettinen esimerkki tällaisesta rahasta.”

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Fiat-raha

   En edes epäile ettetkö ymmärrä että digieurosi ovat ihan pelkkiä bittejä ja niiden arvo voidaan muuttaa poliittisilla päätöksillä. Rahalla keinottelu on politiikan yksi väline.

   Bitcoin on aivan muuta. Mikään hallitus ja taho ei voi muuttaa sen arvoa. Se on pankkijärjestelmän ulkopuolista ”vapaata rahaa” kaikkine uskomattomine ominaisuuksineen, jonka arvoa ei voi kukaan yksittäinen taho muuttaa. Arvoa voi vain romahduttaa myymällä sitä miljardeja. Näitä halukkaita myyjiä ei oikein ole, koska he uskovat bitcoinin olevan uusi maailman yhteinen valuutta, joka syrjäyttää muut valuutat.

   Käytännössä uusia uskovaisia syntyy niin hurjaa vauhtia, että bitcoinin arvo tilastotieteellisesti tulee nousemaan kymmeniä vuosia. Sadat talousanalyytikot arvioivat bitcoinin hinnan nousevan välille 100 000 - 500 000 € vuoteen 2030 mennessä.

   https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/onko-bitcoinin-hinnassa-viela-kasvupotentiaalia

   Keitä tässä kannattaa uskoa? Heitä tai sinua? Uskon sinun ymmärtäväsi tässä kohtaa olleesi koko ajan väärässä. Siitä ei kannata itseesi ottaa. Et kuule ole ollut ainoa. Tässä on moni muukin ollut suu aika mutrussa kun solmut ovat alkaneet aueta. Omien totuuksien muuttaminen on raskasta. Se kannattaa, muutoinhan sitä ei opi ja ikään kuin elää valheessa.

   Mutta kuinkahan digieuro selviää tässä myllytyksessä? Valitettavasti se on teknisesti kuin vanha mäntämoottoriauto Teslan seassa. Sitä ei enää haluta. Siihen ei enää luoteta. Se kuolee pois niin ikävää kuin se onkin.

   Olen harrastuksenomaisesti keräillyt pieneen lasivitriiniin käytöstä poistettuja seteleitä. Markan (1 mk) jne.. siellä on myös 50€ seteli jo paikallaan.

   Minä en ole taloustieteilijä ja minua sinun ei kannata uskoa. Tässä alla muutamia minua ja uskoakseni myös sinua viisaampia ihmisiä. Vastaavia talousennusteita löytyy satoja. Euron päivät ovat luetut.

   Minkälaisia ajatuksia tällaiset faktat herättävät? Nämähän ovat kuitenkin nyt niitä asioita joista haluat keskustella.

   Toki myös noista teknisissä kysymyksissä voin jeesiä jos niissä jäi jokin epäselväksi.

   Toki olen tässä hetken Fuengirolassa ja en pääse kysymyksiisi vastaamaan. Mutta kysy kuitenkin, sillä siellä on langoilla varmasti myös muita jotka voivat opastaa.

   https://www.aurinkomatkat.fi/espanja/fuengirola-costa-del-sol/mediterraneo-real

   https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005027165.html

   https://www.kauppalehti.fi/uutiset/euro-hajoaa-kuten-kultakanta/00da2465-1e4f-3d15-a9a1-48ca63971eea

   https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005027165.html

   https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001733998.html

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/laura-huhtasaari-ensin-brexit-nyt-trump-sitten-eu-hajoaa/117247dc-2740-31f2-a8e1-5e4a5ef9ec31

   https://www.suomenuutiset.fi/taloustieteilija-euro-hajoaa-10-vuodessa/

   https://vapaasana.net/2011/09/14/milton-friedman-2003-euro-hajoaa-10-vuodessa/


Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5473
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1021
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  945
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  583
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  396