Pohjoismainen arvopohja Suomeen

Ruotsin kielen edunvalvontakoneisto haluaa tehdä ruotsin kielestä koko ajan velvoittavamman maan kielienemmistölle eli suomenkielisille ja suomeksi koulunsa käyville "vieraskielisille". Kun nykyiset vallanpitäjät ajavat suomenruotsalaisen edunvalvontakoneiston tavoitteita ja haluavat tehdä ruotsin kielestä yhä kasvavan taaka

Suomen nykyinen lainsäädäntö ei tunnusta suomen kielen asemaa Suomen tosiasiallisena pääkielenä, vaan maassamme noudatetaan ideologiaan perustuvaa kielipolitiikkaa, jossa ideologian perusperiaatteena on ns.kaksikielisyys. Todellisuudessa "kaksikielisyys" toteutuu vähemmän käytetyn kansalliskielen privilegioasemana lainsäädännössä. Tästä seuraa jännitteitä yhteiskunnassa,kun ihmisarvo ei ole jakamaton, vaan tiettyä, tosiasiallista vähemmistökieltä puhuvalla on enemmän oikeuksia kuin enemmistöön kuuluvilla, ja kyseiset oikeudet ovat kaiken lisäksi 95%n enemmistön velvollisuuksia.

Kun suomen kieli säädetään Suomen pääkieleksi, tuo privilegioasema ei välttämättä poistu, mutta sen haittavaikutuksia voidaan lieventää. Suomen kielipolitiikka muuttuu siten lähemmäksi pohjoismaista arvopohjaa. Pohjoismaisen arvopohjan mallimaassa Ruotsissa maan siihen asti tosiasiallinen, mutta ei virallinen pääkieli, ruotsin kieli, säädettiin maan viralliseksi pääkieleksi vuonna 2009.Pohjoismainen arvopohja on tärkein syy siihen, miksi Suomessa pitää siirtyä pääkielimalliin.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirjoita lyhyesti ja ymmärrettävästi kuten tosirealisti kirjoittaa.
      Kaikki ymmärtävät realistin kirjoitukset. Kokkolan viisain mies.

    • Anonyymi

      Muuttoliike on ollut 2000 luvulta- 2019 noin 21.000 henkilöä Lisäksi vielä kun Ahvenanmaalaiset jättivät 2007 pakkosuomen kokonaan pois. He eivät tarvitse suomea missään ja kun vielä korkeakouluopinnotkin voi helpolla suorittaa Suomessa pelkällä ruotsilla, jää tästäkin lasku suomalaisille- muuttoliikkeen myötä Ruotsiin

      Äskettäin havaittiinkin, että erityisesti maamme sosiaali- ja terveysalalla ilmenee jo nyt työnvoimapulaa eläketöitymisen takia . Huomattava osa alan asiantuntijoista ja työvoimasta hakeutuu saamansa ruotsin kielen taidon turvin nimenomaan Ruotsiin ja Norjaan.Edes koulutusmäärien lisääminen ei kuulemma pysty enää korjaamaan syntynyttä vajetta. Nyt Rkp onkin huolissaan ruotsinkielen vähenemisestä.

      Yksi syy millä halusi vahvistaa ruotsin kielen asemaa, tämä koskee hallituksen muutosta toisen kotimaisen kielen pakollisuutta.Siis peruskoulusta aina korkeakouluihin saakka ulottuvan ruotsin kielen oppivelvollisuuden yhtenä tärkeänä perusteena olisi se, että köyhä Suomi kouluttaa ja maksaa asiantuntijoita sekä työvoimaa myös rikkaille länsinaapureillemme. Koska siellä on sama tilanne osaavasta työvoimasta eläketöitymisen takia, sekä palkkataso parempi- mitä Suomi saa tilalle ?

    • Anonyymi

      Kummasti osaavat ja tarvitsevat ahvenanmaalaiset suomen kieltä, kun tulevat kaupittelemaan saaristolaisleipäänsä ja sinappisilakoitaan Mannersuomeen. Ihmeellisesti suomen kielen taito ilmenee, kun oma etu on kysessä.

      • Anonyymi

        Oppihan ne suomalaisetkin sanomaan "tjugu" mennessään viinaa myymään Tukholmaan jopa kouluja käymättömät mannetkin.


    • Anonyymi

      .Ruotsin kielen palauttaminen hallitusneuvoittelussa oli valta ja puoluepoliittinen päätös- ei kielipoliittinen. Viime kuukausien lehtimedia kautta maan, sekä netti foorumit ovat osoittaneet että kansa ei tätä enää niele. Oliko virhe palata menneisyyteen, suomalaisten niin tunteita herättävään vuosikymmeniä kestävään kieliriitaan , ja suostua Rkp:n vaatimukseen-oliko se pakko ? Seuraavissa vaaleissa se mitataan .

      Kansan enemmistökin toivoo , että meidän päättäjämme ryhdistäytyisivät ja antaisivat meille kielivapauden, ihan niin kuin muuallakin maailmassa on. Suomi on erikoinen maa, joka vaatii kaikilla koulutusasteilla enemmistön opiskelemaaan pienen vähemmistön omaa kieltään. Kaikki muut Itämeren maat ovat jo lakkauttaneet vähemmistökielet pakollisina aineina, viimeksi Ahvenenmaa 2007 omassa maassamme.

      Onko osalla suomenkielisillä johtavilla politiikoille motivaationa ainoastaan hulppeat vaaliavustukset-muuta järjellistä selitystä tälle ei löydy . Vapaaehtoisuus on parempi ja kannustavampi lähtökohta kielten opiskeluun kuin pakko. Suomen nykyinen kielipolitiikka on epäonnistunut jo pelkästään siitä syystä, että kielilainsäädäntö ei vastaa

    • Anonyymi

      Paska palsta paskaa saa laverella, mutta tosiasiat poistetaan.
      Kaksi viimeistä on poistettu robotti valvoo ja estää.
      Valeuutiset menevät läpi samaa vauhtia kuin porvareitten huuh haat!

    • Anonyymi

      Kaksikielisen hallinnon hintalappu on n. 3 miljardia euroa vuosittain. Onko sellainen hallinnon päällekkäisyys tarpeen vai olisiko käytännöllisempää hoitaa kieliasiat tulkkauspalveluilla? Koko muu maailma käyttää tulkkausta, Suomi maksaa miljardeja muutaman tuhannen ihmisen tarpeesta ruotsinkieliseen palveluun koko hallinnon alueella.

    • Anonyymi

      Vain sivistyneet puhuvat Ruotsia. Tietäkää paikkanne, te primitiivinen kansa !

    • Anonyymi

      Tämä on myös kuntataloudellinen ongelma-työvoima pakenee pohjanmaan ruotsinkielisillä alueilla pohjoismaihin sekä kaksikielisillä alueilla suomenkieliset etelä-suomeen- ongelmana alkaa olemaan työvoimapula näillä alueilla. Mailma muuttuu -Suomikin :Lisäksi Suomessa on 22 000 työnantajayritystä, joilla on kansainvälistä toimintaa. Se on enemmän kuin koskaan ennen. Siksi tarvitaan kielitaitoa ja ymmärrystä muista kulttuureista.

    • Anonyymi

      Suomi on ollut vallassa pohjolassa jo kauan ennen kuin Sveduja on edes ollut olemassa. Näin muinaiset kaivaukset osoittavat. Sivistys ja järkevä rakentamiskulttuuri (mm. maailman ensimmäiset rivitaloasumukset) ovat täältä lähtöisin jne. Kaupankäyntiä eteläeurooppalaisten maitten kanssa on harjoitettu jo kauan ennen kuin Ruotsalaisista on tiedetty mitään. Tämäkin voidaan osoittaa argeologisilla kaivauiksilla ja niistä tehdyillä löydöillä. On olemassa muinaisaikaisia espanjalaiskarttoja, joissa koko pohjolan yllä lukee

      "Finlades".Lisäksi muinaishistorian kirjoituksissa on useita mainintoja nimenomaan Suomen kuninkaista. Mitään mainintoja Ruotsista ei ole. Tutkikaapa huviksenne muinaishistoriaa, sitä jota ei virallisesti kouluissa opeteta samalla muistaen että historia kirjoitetaan aina uudelleen kun maa vallataan. Siis vanha historia pyritään tukahduttamaan ja korvaamaan uudella. Tuo ruotsinkielen valta-asema on niin höpöhöpöä kuin ikinä mikään.

    • Anonyymi

      Toivoisinkin, että moni päättäjä
      sen myös kuuntelisi... ajatuksella.
      Ehkä heillekin alkaisi vähitellen ajatus kulkea
      oikeampaan suuntaan? Suomenkielisten pakottaminen
      opiskelemaan pienen vähemmistömme kieltä on kaikkia
      tasa-arvo vaatimuksiemme vastainen.

      On mieletöntä resurssien tuhlaamista käyttää aikaansa
      kieleen jota ei tarvitse muualla, kuin käydessään
      ruotsinkielisellä seudulla, jossa on ehkä muutama vanha
      kalastaja, joka ei puhu sanaakaan suomea. Ruotsissa
      kaikki myyjätkin haluavat puhua vain englantia, jota
      heillä myös kiitettävästi osataan.
      Minusta on varsin typerää ja kohtuutonta olettaa,
      että suomalaiset haluaisivat käyttää aikaansa lukemalla
      toisen "minikielen". Siihen meillä ei ole varaa.

      Englanti on se kieli, joka on tieteen, tekniikan ja
      liike-elämän kieli ja sen ovat fiksut ruotsalaisetkin
      ymmärtäneet. - Toivon mukaan jatkat edelleen tätä
      kansamme - ja päättäjiemme tietoisuuden lisäämistä,
      joka kyllä näyttää olevan vaikeaa...

      Vuosia olemme me
      nettikansa tästä kirjoitelleet, mutta kukaan ei anna
      meille järki-vastauksia - niin koska niitä ei ole.

    • Anonyymi

      Marlen Timosen pyydettävä anteeksi suomenkielisiltä

      YLE / 27.4. ke 2015 "Suomi puhuu" ohjelmassa Marleen Timonen haukkui suomenkielistä enemmistöä monin sanoin.

      Ohjelman uusinta to 28.4 klo 14.45. Kannattaa katsoa kuinka rasistisen Freudenthalin opit tunkevat läpi suomenruotsalaisessa ajattelussa.

      Marlen Timosen on pyydettävä anteeksi kahta asiaa suomenkielisiltä.

      Hän haukkui suomenkielisten identiteettiä heikoksi ja ruotsia osaamattomia suomenkielisiä sivistymättömiksi.

      Hänen mukaansa ruotsinkieliset lasketaan sivistyneiksi jo pelkästään äidinkielensä perusteella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuntuu kuitenkin siltä, että pakkoruotsin jäidenlähtö on tosissaan alkanut. Kova vääntö kylläkin on vielä edessä. Onhan Rkp:llä ja Suomen ruotsalaisilla tukenaan miljardien eurojen säätiöt. Yhdellä ainoalla niistä, Svenska Litteratursällskapetilla, on 20-30 % kaikesta Suomen säätiövarallisuudesta. Mutta suurikin raha joutuu antautumaan, kun Suomen kansa tosissaan herää pakkoruotsalaisuuden ruususenunesta.

    • Anonyymi

      Alpo Ylitalon mielipide Kokkola lehdessä

      "Koirat" haukkuu ja karavaani kulkee,

      on sanonta, joka sopii tilanteeseen. Boris Nygårdin mielipidekirjoitus Keskipohjanmaassa ja Kokkolalehdessä 29.3. herättää kysymyksen ymmärtääkö hän, mitä haluaa: haittaa tai hyötyä. - Vai kirjoittaako hän vain kiusatakseen muita. Jos omista teoistaan ei löydä positiivista aikaansaannosta, joutuu tukeutumaan muiden arvosteluun. Selvittääkö se omien kykyjen riittävävyyttä?

      Nygård valehtelee kirjoittaessaan "ei ole sama, onko Kokkolan kaupungilla 100 milj. velkaa vaiko 0,5 miljardia. Toisin kuin valtuutettu Ylitalo on väittänyt..." - Pyydän näytön em. väitteestä. Jos näin kirjoittaminen avaa tien valtuustoon, äänestäjillä on suuri riski.

      Periytyvätkö kaupungin työntekijöiden pahoinvointi ja suuret n. 6 milj. euron menetykset poissaolojen vuoksi juuri Boris Nygårdin henkilöstöjohtajakaudelta? - Hyllytyksen kautta eläköityminen antaa perustellun aiheen epäillä.

      Nygård arvostelee liikelaitosten hallintoa ja rahankäyttöä. Lastaus- ja tuloslukujen mukaan Kokkolan satama on kehittynyt poliittisen ja virkamiesjohdon ohjauksessa Suomen satamien kasvukärjeksi eli kasvua edellisvuoteen on 18,9 %. - Oletko ajan hermolla?

      Kokkolan kaupungin entisiä työntekijöitä ja perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita on ahkeroinut tutkintapyyntöjen värkkääjinä poliisille epäiltyinä kaupungin virka- ja luottamushenkilöitä. Kärkenä Marlen Timonen (Rkp). Aiheettomat rikostutkintapyynöt maksavat kaupungille kymmeniätuhansia euroja. Poliisi on lopettanut tutkinnat ja syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset. Aineistoa on tuhansia sivuja. Asianajo- ym. kulujen lisäksi kaupungin henkilökunta on tehnyt oman työn ohella paljon ylitöitä.

      Olisiko mahdollista, etteivät kaupungin entiset työntekijät rustaisi perusteettomia tutkintapyyntöjä? Käytetään varat homekoulujen korjauksiin tai kaupungin työhyvinvoinnin kehittämiseen. - Kuka maksaa viulut?

      Onko kiihkeän ruotsinkielen puolustajan Boris Nygårdin ainoa kanava pakkoruotsia vastustavat perussuomalaiset?

      Alpo Ylitalo

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suomessa puhutaan Suomen kieltä sitä ymmärretään/kirjoitetaan ja luetaan,sen jälkeen tulee vasta Suomen ruotsi,tätä toista kotimaista kieltä Suomen ruotsia ei ymmäretä esimerkiksi ruotsissa,miksi siis tätä kauheaa kieltä Suomi ruåtti pitäisi täällä meillä edes opettaa? ne varat voisi käyttää hyödyllisempäänkin,

    • Anonyymi

      Ruotsin kielen edunvalvontakoneisto haluaa tehdä ruotsin kielestä koko ajan velvoittavamman maan kielienemmistölle eli suomenkielisille ja suomeksi koulunsa käyville "vieraskielisille". Koulutetulle pääomalle vieraskielisille kotouttaminen kahdella kansalliskielellä vaikeuttaa julkisen sektorin töihin pääsyä, kieliympäristö on pääosiltaan suomenkielinen.

      Tämä pääoma valuukin muihin pohjoismaihin, jossa kotouttaminen pääkielellä on helpompaa, kun englantikin on ruotsin rinnalla vahva kielipääoma. Suomenruotsalaisen edunvalvontakoneisto haluaa tehdä ruotsin kielestä yhä kasvavan taakan, ja estävät suomen kielipääomaa kehittymästä. Sekä kielellistä kotouttamista maahanmuutolle muihin pojoismaihin verrattuna.


      Kun suomen kieli säädetään Suomen pääkieleksi, tuo privilegioasema ei välttämättä poistu, mutta sen haittavaikutuksia voidaan lieventää. Suomen kielipolitiikka muuttuu siten. lähemmäksi pohjoismaista arvopohjaa.
      Pohjoismaisen arvopohjan mallimaassa Ruotsissa maan siihen asti tosiasiallinen, mutta ei virallinen pääkieli, ruotsin kieli, säädettiin maan viralliseksi pääkieleksi vuonna 2009 .Pohjoismainen arvopohja on tärkein syy siihen, miksi Suomessa pitää siirtyä pääkielimalliin.Tätä puoltaa pragmaattiset syyt, suomen kielen vahvistaminen, kustannustehokkuus sekä kieliresurssien järkevä käyttö.

      Vuoden 1919 perustuslaista kahden kansalliskielen pääkielimallista , on tullut tulppa, joka alkaa lyömään itseään vastaan, ja estää suomea kehittymästä pohjoismaiseen arvopohjaan sekä pääkielimalliin.

    • Anonyymi

      Asiaa. En halua opiskella ruotsia. Ruotsi on paskamaa, ja aivan hirevältä kuullostava rasistien kieli. Ei unohdeta, että ruotsalaiset myi Natseille malmia Toisenmaailmansodan aikana, ja saivat maksuksi Natsikultaa. Tämä em. kulta on kotoisin esim.Juutalaisten suista revityistä kultahampaista.

      • Anonyymi

        Kaikilla kansoilla on omat hirmutekonsa.


      • Anonyymi

        Ja mitä suomalaiset teki?


    • Anonyymi

      Miksi hirmutekojen takia pitää opiskella ruotsinkieltä Suomessa ? Juutalaisparat...

      • Anonyymi

        Natsikullan takia nyt vaan joutuu...


    • Anonyymi

      Tuntuu siltä, ettei nuorisimme osaa matematiikkaa. Millään muulla tavalla ei voi ymmärtää sitä, että opiskelijat vaativat isompia tukia ja viimeisimpänä lomarahaa siltä ajalta, kun opiskelu ei maistu. Jos osaisivat matematiikkaa, ymmärtäisivät lainaavansa ne rahat itseltään. Jos nuoret osaisivat laskea, he vaatisivat tulonsiirtojen minimointia, julkisen sektorin hallinon alasajoa ja tuloverojen ja yhteisöverojen alentamista välittömästi ja reippaasti.

      Siis jos ymmärtäisivät lisäksi, että maahan tarvitaan yksityistä pääomaa luomaan heille ne tulevaisuuden työpaikat, joista saa niin paljon palkkaa, että pystyy jotenkuten kituuttamaan, kun verottaja ja kallis hallinto on vienyt kermat päältä. Pätevät ja osaavat haluaisivat pienentää julkisia menoja jo tänään, jotta verotus olisi huomenna edes jotenkuten siedettävällä tasolla.

      Jos niin ei tapahdu, pätevät lähtevät maasta. Jo nyt kymmenet tuhannet hyvin koulutetut ovat pakanneet laukkunsa. Ensi vuonna muuttaa taas lisää, koska palkkatulojen sekä haittaverot on seuraavat kaksikymmentä vuotta nousevalla käyrällä. Lähtijät kun osaavat matematiikkaa. Maahan jäävät vain laskutaidottomat odottamaan tulonsiirtoja.Uusien työpaikkojen luomiseen tarvitaan liikeidea, osaamista sekä pääomia niiden toteuttamiseksi. Kun jokainen ymmärtää, ettei poliitikoilla ole loistavia liikeideoita, eikä taitoa niiden toteuttamiseen vaikka idean saisivatkin, niin eipä heille kannattaisi sitä pääomaakaan antaa. Tuhlaavat vain sen sisäisiin tulonsiirtoihin , joka ei aina kansantaloudelle ole kovin järkevää. Siksi järkevää talouspolitiikkaa olisi palkka- ja yritysverojen keventäminen sekä julkisen hallinnon keventäminen.

    • Anonyymi

      Tuleehan meille esim.Afrikasta Moniossajia, jotka ovat Suomelle valtava voimaerä. On lypsymiehiä, kuuraketintekijöitä, ja paimenia. Kokkolassa ainakin tarvitaan noita kaikkia.

    • Anonyymi

      Suomalainen on suomalainen vaikka puhuisi ruotsinkieltä.
      Suomalainen joka väittää olevansa suomenruotsalainen on ymmärtämätön, koska suomenruotsalainen on sellainen ruotsalainen joka on muuttanut ruotsista suomeen.

    • Anonyymi

      Tuntuu siltä, ettei päättäjämme ei osaa matematiikkaa. Millään muulla tavalla ei voi ymmärtää sitä, että pakkoruotsia opetetaan.Pitää ymmärtää mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää, mihin kannattaa käyttää aikaa ja mihin taas ei. Pakkoruotsi on kieli jota ei arjessa kohtaa.

      Maksajia on tulevaisuudessa neljäkymmentä prosenttia vähemmän. Ilman valtion jatkuvasti kasvavia velkojen korkorasituksiakin verotus kiristyisi todella rajusti. Rkp:ltä vastuutonta kieliidelogia polittiikkaa, joka rasittaa valtion ja kuntien taloutta, ja ajaa kielipolitikalla osaavat ruotsinkieliset pohjoismaihin töihin.- koska siellä on parempi palkka.

    • Anonyymi

      Koulutus ja kunnan talouteen sopetettu kulttuuri ja monipuolinen kielten opetus ovat sivistyneen hyvinvointi yhteiskunnan kulmakiviä ja niihin panostaminen tuo sosiaalista pääomaa yhteiskuntaan globaalisessa kielten mailmassa. Äidinkieli on yksilön tärkein henkinen voimavara. Sen avulla yksilö ajattelee ja jäsentää maailmankuvaansa. Suomen kieltä pitäisikin kaikkien suomessa asuvien suomalaisten osata arvostaa, ei ole mitään suomenmielisyyttä vaatia puhua samaa kieltä, jotka kansamme täällä asuvat.

      Suomi on ollut jo reilusti toista vuosikymmentä EU:n jäsen, mutta Eurooppa-tason toiminnan sekä demokratian merkitys on selvinnyt poliittiselle eliitille ja päätöksentekijöille hämmentävän hitaasti. Suomi on historiansa vanki mainitaan jo (Kivinen, HS 16.9.2008 )Yksi syy valtapolitiikan vaikutus kouluopetukseen, jota osittain kielten kohdalla, tehdään maan sisäisiin tarpeisiin, ei muuttuvan mailman tarpeisiin, ilman että kuullaan asiantuntijoita alkoi suomessa jo 1968. Tämä jo vie kustannuksia suomen kielen ja tärkeimpien kielten opetuksessa, ja rappioittaa suomen kieltä.

      Sama poliittinen peli jatkuu mikä alkoi 1968, niin paluu menneisyyteen 2019 hallituneuvottelussa.Kahden hallintokielen nykyisellä kielisuhteella ja kustannusmallilla , sekä kyseenalaistaminen, ei ole vihapuhetta. Tilastot ja kansan mielipiteet antavat tukea että todellinen demokratia ei toimi suomessa.

    • Anonyymi

      Muistin virkistykseksi : nykyisen mallista kielipolitiikkaa, jossa pakkoruotsi otettiin taas hallitusohjelmaan mukaan vastustaa monet tahot mm.Vapaa kielivalinta, suomalaisuuden liitto, opiskelijain liitto, kokoomuksen nuoret , sekä monista puolueista koostuva useampi kansanedustaja mielipide tehtyjen tutkimuksien mukaan

      . Myös kansalaisaloite on 2014 vapaan kielivalinnan puolesta tehty, sekä yli 40.0000 opiskelijaa on on osoittanut mieltään pakkoruotsia vastaan.

      Elinkeinoelämä on tuonut esille että kielivalikoimaa pitää laajentaa, kansainvälisessä markkinataloudessa muuttuvassa kielten mailmassa.mm. lisääntyvä matkailu tarvitsee monipuolista kielivalikoimaa, ja kulttuurien tuntemusta.

      Lisäksi 30.6.2019 Gallub kysely pakkoruotsista. Yli puolet suomalaisista vastustaa ruotsin kielen palauttamista pakolliseksi aineeksi . Vastaajista 61 prosenttia vastustaa uuden hallituksen tavoitetta palauttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi. yliopilaskirjoituksissa, käy ilmi Helsingin Sanomien gallupista.Vajaa kolmannes eli 31 prosenttia oli pakollisuuden kannalla.

      Lukuisten kansalaisille osoitettujen mielipidekyselyjen perusteella voidaan todeta, että Suomen kansa on äärimmäisen tyytymätön ruotsin kielen pakolliseen opiskeluun. Vapaaehtoisuus on parempi ja kannustavampi lähtökohta kielten opiskeluun kuin pakko. Suomen nykyinen kielipolitiikka on epäonnistunut jo pelkästään siitä syystä, että kielilainsäädäntö ei vastaa kansan todellista tahtoa.

    • Anonyymi

      Nyt suomen kielen pääkieliasema ei tunnusteta, vaikka ruotsin tosiasiallinen vähemmistökieliasema raportoidaan Euroopan neuvostolle säännöllisesti, mutta samanaikaisesti Suomen sisäisessä lainsäädännössä ruotsi ei suinkaan ole vähemmistökieli! Tässä on taas ne kuuluisat kahdet rattaat käytössä.

      Kansalliskielethän jäisivät perustuslain 17 pykälään sellaisenaan, mutta ”virallinen kieli” vaatisi täsmennyksen kielilakiin. Järjestely olisi linjassa Euroopan neuvostolle raportoitavan ruotsin kielen erityisaseman kanssa,onhan kyseessä tosiasiallinen vähemmistökieli.Suomi olisi ainoa koko maan laajuisesti virallinen kieli ja kansalliskieli.

      ”Tasavertainen kieli” ja sen päälle positiivinen erityiskohtelu aiheuttavat tosiasiallisen kielellisen privilegioaseman, jonka ylläpito revitään suomenkielisen enemmistön selkänahasta pakkoruotsilla.

    • Anonyymi

      Pääkieli on se kieli, jota maassa pääasiallisesti käytetään väestön keskinäisessä kommunikaatiossa.Pääkieli on kieli, jolla maan hallinto toimii Suomessa vain suomen kieli täyttää kaikki nämä kriteerit, ja reaalimaailma toimii jo nyt pääkieli-periaatteella. Kuten todettu, Suomi toimii jo nyt ikäänkuin suomi olisi maan pääkieli, mutta tätä tosiasiaa ei mikään taho uskalla sanoa ääneen:

    • Anonyymi

      Kansanedustajat valitaan lupausten perusteella , kuitenkin kansanedustajat hyväksyvät ryhmäkurin mukaisesti lait painamalla sitä nappia, jota puoluejohto määrää. Sen jälkeen nämä puolueen johdon valitut kansanedustajat "vallan vahtikoirat" istuvat sivistysvaliokunnassa sekä perustuslakivaliokunnassa päättämässä lakien perustuslain mukaisuuden noudattamisesta .

      Olisi jo korkea aika, että kaikki puolueet antaisivat oman selityksensä pakkoruotsin hyödyllisyydestä koko Suomelle ja sen pohjalta alkaisivat avoimet ja järkevät neuvottelut hyödyistä ja haitoista. Jotain on pakko tehdä, koska suomalaiset menettävät joka ikinen vuosi tavoitettaan olla monikielinen maa, kuten se olisi hyödyllisintä jo talouselämänkin kannalta.

      Minun ymmärtääkseni poliittista valtaa käyttävien päättäjien pitäisi ajatella koko Suomen parasta kaikissa päätöksissään ja tietysti myös kaikkia muitakin vähemmistöjä kunnioittaen, mutta ei se tarkoita totaalista uhriutumista yhden toisen pienen marginaalikielen pakko-opiskelua koko kansan voimin.

      Suomessa pääkieli on se kieli, jota maassa pääasiallisesti käytetään väestön keskinäisessä kommunikaatiossa. Pääkieli on kieli, jolla maan hallinto toimii jo nyt Suomessa vain suomen kieli täyttää kaikki nämä kriteerit, ja reaalimaailma toimii jo nyt pääkieli-periaatteella .

      Olemme kuitenkin kieliideologian sekä historian vankina, ja 1919 oleva perustuslaki kahden hallintokielen soveltamisesta , joita on oikeus käyttää julkisten palvelujen sekä viranomaisten kanssa asioidessa lain edellyttävällä tasolla, ei käytännössä ole koskaan toteutunut-eikä toteudu. Tämän jo ymmärtää suomenkielinen "sivistymätön" kansakin eikä tunnu enää uskottavalle 2000-luvulla -lisäksi se on kustannustehoton.

      Menneisyyteen takertuvat asenteet, ovat tuoneet kieliriitoja sosiaaliseen mediaan jo vuosikymmeniä. Joka tuo vastakkainasettelua, sekä jännitteitä kieliryhmien välille. Nämä kaikki ovat poliittisen eliitin itse aiheuttamia. Näin oikeuslaitoksemme kuitenkin tekevät päätöksiä, joilla ei ole mitään tekemistä, oikeuden, oikeudenmukaisuuden, lain tai kohtuuden kanssa.

      Myös poliittinen haluttomuus ottaa mallia muista Pohjoismaista toimiviksi osoitettuja ratkaisuja. Suomen etu on myös meidän kaikkien etumme, ja kielipoliittiset uudistukset olisikin tehtävä tästä näkökulmasta.

    • Anonyymi

      Suomessa on paljon ulkomaan kansalaisia voi sanoa, että ainakin 10 maan kansalaisia on enemmän kuin ruotsinkansalaisia.

      Onko muilla sellaisia rikkauksia kuin hurrilandian kielivähemmistöllä?

    • Anonyymi

      Tilasto 2018.
      Vuoden 2018 lopussa Suomessa asui 180 eri ulkomaan kansalaisuusryhmää, joista ylivoimaisesti suurin ryhmä olivat Viron kansalaiset. Toiseksi eniten Suomessa asuu Venäjän kansalaisia ja kolmanneksi eniten Irakin kansalaisia. Seuraavana kansalaisuustilastossa ovat kiinalaiset, ruotsalaiset, thaimaalaiset, somalialaiset, afganistanilaiset sekä syyrialaiset. Muiden ryhmien määrät jäävät alle kuuden tuhannen.

      Siis kiinalaisiakin on enemmän kuin ruotsalaisia.
      Eivät he vaadi katujen nimiä kiinaksi.
      "Vanhan" perustuslain mukaan suomi on ??kaksikielinen?? ja se on tullut kultaakin kalliimmaksi, suomessa ei noudateta vapautta valita mihin rahaansa laittaa, vaan pakotetaan maksamaan kuluja toisten "rikkauksista"

    • Anonyymi

      HYVÄ!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe