Raamattua tulkitaan jatkuvasti väärin, jotta ihminen saataisiin näyttämään Jumalalta

Ylpeys on salakavala synti, se kietoo heikon erehtyvän syntisen mahtavuuteen.

Yksi vakavista harhaopeista on käsitys jonka mukaan syntien sovitukseen uskon kautta tarvitaan jokin tietty yhdistys ja yhdistyksen sertifioima henkilö.

Jokainen jolla on Raamattu ja tuntee sen sisällön riittävästi, tietää että tällaiset opit ovat puhtaasti valhetta, jonka päämääränä on heikon ihmisen vallankäyttö toista ihmistä vastaan Jumalan nimissä.

Room. 3:22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen -> tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

-> Jaak. 2:1 Veljeni, älköön teidän uskonne meidän kirkastettuun Herraamme, Jeesukseen Kristukseen, olko sellainen, joka katsoo henkilöön.

Ap. t. 11:17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin,
-> kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen,
-> niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"

Gal. 2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen,
-> niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.

Gal. 3:22 Mutta Raamattu on sulkenut *** - kaikki synnin alle, ...***
-> että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.

Kol. 2:5 Sillä jos ruumiillisesti olenkin poissa,
-> olen kuitenkin teidän kanssanne hengessä ja iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee,
-> ja teidän lujan uskonne Kristukseen.

Raamatussa on satoja muita paikkoja todistuksena siitä mihin me kristityt uskomme, se on JEESUKSEEN KRISTUKSEEN,

Emme usko minkään nimisiin ihmisiin, emmekä ihmisten muodostamiin yhdistyksiin.

Älä rakas ystävä anna enään pettää itseäsi tällaisilla ihmisten valtaan ja kunniaan perustuvilla raskailla eristävillä ja laillisilla ihmisopeilla. 🤦‍♀️

Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, vieläpä sinun perhekuntasikin, niin kuin JUmalan sana todistaa.

62

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kai me nyt sentään lestalaisuuteen uskomme, siihen oikeaan, ei muihin eikö niin!

      Vai eikö ole niin, JOS ei olsisi niin, lestoissa vierailisi pelastusrmeija, babtistit ja jopa ne kauheat helluntait pitämässä terveitä Raamattutunteja, eikö vain.

      vauvan kasteistakin saisitte kerrankin kuulla Raamatullista opetusta, eikö se olisi valtava asia.

    • Anonyymi

      Täällä on vähän aikaa sitten kirjoitus, jossa teille ehdotettiin omaa palstaa. "Uskovien eliitit" saisivat kopistella sarvia rauhassa. Taas tuo kopistelu pisti hieman hymyilyttämään ja idea omasta palstasta tuntuu äärettömän hyvältä ratkaisulta.

      • Anonyymi

        Juuri niin. Mutta olisi se kauheaa sarvenkolinaa kun joka lahkon oinaat suuressa viisaudessaan yrittäisivät pökkiä toisiaan helvetin tuleen. Kelpaisi tällaisen riviuskovaisen lahkosta kuin lahkosta sitä katsella, kukahan noista voittaa.


    • Helluntaiseurakunnassa ei ole terve Kristuksen oppi, (siis ristin itsensä kieltämisen ja sovintoveren teologia), ei myöskään pelastusareijalla.

      Miksi lihanpyhitykseen uskovia eksyttäjiä kutsuttaisiin lestadiolaisten kokouksiin puhujiksi?

      Tässä on myös syy siihen miksi lestadiolaisia ei kutsuta puhujiksi helluntaiseurakuntien tilaisuuksiin, eikä pelastusarmeijan tilaisuuksiin.

      • Anonyymi

        No lähti yksi keituri sarvet tanassa pökkimään muita helvettiin. Eikö sinulla tosiaan ole yhtään ymmärrystä muulle uskolle kuin omalle, jota olet lestadiolaisuudessa reilut 50 vuotta itseesi imenyt? Saanaperinnettä.

        Muistan itsekin 60- ja 70 -luvuilta, kun lestadiolaisen liikkeen vaikutuksen alla omasta tahdostani riippumatta vielä elin ja olin, kuinka voimakkaasti muut Kristukseen uskovat saarnoissa, kanssapuheissa ja kahvipöytäkeskusteluissa tuomittiin. Pääasia oli aina, että vain esikoislestadiolaiset tietävät tien taivaaseen.

        Pahalta tuntui ja niin tuntuu vieläkin nyt vanhana ukkona. Lueskella teidän oikeassaolemisianne.

        Vaitovainen, pidän kirjoituksistasi, vaikka kaikilta osin en ole läheskään samaa mieltä kanssasi. Joistakin asioista jopa olen.. erittäin samaa mieltä.

        Olet tämän palstan suola. Voimia Sinulle.


      • Anonyymi

        ..lihanpyhitykseen uskovia... täytyy kyllä olla jotain järjessä vikaa joka tuollaista sanoo vaikkapa nyt helluntaista... ei hyvänen aika millaista sokeaa roskaa voi olla jo iälliseksi tulleen ajatuksissa, joll apitäisi olla kirkkaampi valo kuin nuoremmilla aiheesta !

        Kun Raamatusta luemme mm: naulitkaa lihanne ristille, niin ette lihan himoa täytä jne...!

        Sano nyt vaitovainen eikö ollutkin helluntailainen siellä Raamatussa tuon sanojana joka tuollaiseen "lihanpyhitykseen" kehoittaa !!

        j ajoku vielä sanoo tämän tämän vaiton olevan foorumin suola ..no eipä viitsi sanoa mitä pitäisi.


    • Lestadiolaisuuteen uskomalla ei kukaan pelastu. Ei mihinkään muihinkaan laisuuksiin uskomalla.

    • No se kutsuminen saattaisi olla vastavuoroista. Esimerkiksi Turun rukoushuoneella oli sinä aikana, jonka tunnen: Arkkipiispa, tuomiorovasti ,kirkkoherra, yksi pastori ja yksi maallikko puhunut.

      • Anonyymi

        Aika vähän kuitenkin ulkopuolisia oli isossa Turussakin.
        Ja silloinkin ehkä lähes kaikki "oikein " uskovat ja "ainoan oikean elävän seurakunnan" jäsenet tunsivt, että nyt kuuluu "vieras ääni" jolla ei ole "Pyhää Henkeä" puhetta johdattamassa.

        Johtuen tuokin käsitys ainoastaan siitä, että näin heille oli vuodet ja vuosikymmenet saarnattu: "muualla on vain kuollutta uskoa".

        Ihme olisi ollut, jos olisivat ajatelleet jotakin muuta.
        Puolethan joka joukosta on keskimääräistä tyhmempiä ja tuollaisessa aivopesussa pitää olla noin 20 % viisaampaan joukkoon kuuluva jotta voi edes epäillä kuulemaansa. Toki maailmaan meni suoraan ainakin 50% jälkeläisistä, ehkä enemmänkin. Tiedä häntä kuuntelivatko koskaan mitään vai eivätkö vaan voineet uskoa "tätä ainoaa totuutta".

        Vihne, kaikki kirjoituksesi ovat minulle olleet jotain hyviä ajatuksia ja voimia antavia.
        Voimia sinulle toivon ja rukoilenkin teille kaikkea hyvää.

        Omat kirjoitukseni eivät toivottavasti ainakaan ketään pahenna.


    • Vihne puhui varmaankin ennen "exälän" ajasta? Siis ajasta jolloin evankeeliset esikoislestadiolaiset kuuluivat vielä liikkeeseen.

      Nykyisestä en tiedä, ainakin liikkeen suhde kirkkoon on katkaistu esikoislestadiolaisten toimesta, sanoutumalla separatismin kautta irti sakraaliyhteydestä.

      • Anonyymi

        Voi sakraaliyhteys, sakramantti ja kategeetta. Se on kamalaa, kun sivistymätön yrittää käyttää sivistyssanoja. Noilla ja muutamalla hymiöllä saa varmasti menetettyä uskottavuutensa.


    • Minun ymmärrykseni Esikoislestadiolaisuudesta päättyy vuosituhannen vaihteeseen. Se jäi suht eheäksi, kun Lietoon aikanaan siirryimme. En pysty sanomaan myöhemmästä ajasta juuri mitään pätevää. Ajatuksia on moneen suuntaan, mutta nyt ei taida olla ulkopuolisen viisauden aika. Molempia osapuolia ymmärrän tavallani, kummallakin on päteviä argumentteja, jos vähänkin asiaa ymmärrän.. Mieleeni tulee Toijalassa asutut veli Kato nimeltään, joka sanoi kerran: Minulle on tullut sydämen laajentuma! Minulla on sama kokemus ja ajattelen sitä, että myönteinen energian käyttö olisi hedelmällisempaa kuin se, että kuurnitaan ulos sellaisia, jotka eivät pelastu ihmisen mielestä.

    • Anonyymi

      Sydämen laajentumassa on vain se ongelma että siihen on moni kuollut jos liikaa laajentuu.

      Paavalilla ei ollut sitä sairautta juurikaan, hän kirjoittaa että olkoon kirottu jokainen joka muuta oppia julistaa kuin saamansa opin joka ei ollut ihmiseltä vaan ylhäältä.

      tähän ei tietenkään kuulu muuta kuin helluntai babtistit ja parmeija ja jokin muu eihän kuulu vaitovainen, se on ilman muut aselvää että lestaloilla on Paavalin ylhäältä saama oppi, eikö olekkin.

      se että lestat on saaneet itsensä riideltyä kymmeniin eri kerhoihin ei tietenkään vaikuta asiaan, eihän vaikuta vaitovainen ja&.

      • Siihen sydämen laajentumaan ei kuole, kun antaa tuomiovallan Hänelle jolle se kuuluu. Onhan selvää, ettei kaikissa paikoissa tarvitse käydä eikä sydänystävä kaikkien kanssa tarvitse olla, mutta ei pidä oman sydämensä ahtaumaa pitää niinkuin raamatullisena ohjenuorana.

        Luterilaisessa opissa sanotaan, että Henki vaikuttaa vain sanan ja sakramenttien kautta. Jos nyt oletamme, että tarkoitettu sana on Raamattu, niin eikö silloin Hengen pitäisi vaikuttaa aina, kun sitä luetaan, vai onko Henki vain muutamissa tapauksissa ja vain muutamilla rukoushuoneilla/kirkoissa?


      • Anonyymi
        vihne kirjoitti:

        Siihen sydämen laajentumaan ei kuole, kun antaa tuomiovallan Hänelle jolle se kuuluu. Onhan selvää, ettei kaikissa paikoissa tarvitse käydä eikä sydänystävä kaikkien kanssa tarvitse olla, mutta ei pidä oman sydämensä ahtaumaa pitää niinkuin raamatullisena ohjenuorana.

        Luterilaisessa opissa sanotaan, että Henki vaikuttaa vain sanan ja sakramenttien kautta. Jos nyt oletamme, että tarkoitettu sana on Raamattu, niin eikö silloin Hengen pitäisi vaikuttaa aina, kun sitä luetaan, vai onko Henki vain muutamissa tapauksissa ja vain muutamilla rukoushuoneilla/kirkoissa?

        Toki Henki olisi altis vaikuttamaan jos olisi alttiutta kuulla mitä Henki sanoisi, mutta kun omat opit on juasti vastassa, niin Henki ei hanki sorkkarautaa vaan vetäytyy pois odottaman josko ymmärrys palaisi ja ylpeys poistuisi.

        Tuossakin olisit voinut jättää sen luterilaisen opin pois ja kertoa vain mitä Raamatussa sanotaan.


      • Paljon olen saanut neuvoja jo tähän ikään mennessä, mutta olen melko huono ottamaan niitä vastaan. Luterilaisuuden otin siihen siksi, että itse kukin punnitsisimme omat voimamme puhtaan opin määrittelyssä. Jos Pyhä Henki vaikuttaa luterilaisen papin käsissä olevan Raamatun kautta,, niin miksi se menettää voimansa vaikkapa minun käsissäni, kun en ole luterilainen.

        Mieleen tulee tutkistelu kadonneesta lampaasta. Siinä oli kyse mitä tarkoittaa: Kutsuu kylänsä miehet? Nopean miehen nopea vastaus, kun kaikki opetuslapset oli miehiä. No, jos luemme eteenpäin Luukasta niin seuraavaksi sanotaan: Kutsui kylänsä vaimot, mitäs siihen sanotaan? Ei sanottukaan mitään.


    • Anonyymi

      Kovin voimakkaat väitteet eri suuntausten painotuksista, että jokin oppi tai uskonkäsitys puuttuisi jostakin ja vastaavasti jossakin korostetaan yksipuolisesti jotakin asiaa, ovat mustavalkoisuudessaan vääriä ja totuudenvastaisia. Esim. helluntailaisuuden piirissä on monenlaisia uskovia ja opetusta, jota ei voi pitää yhtenäisenä kaikkien seurakuntien kesken.

      Omaa arvostelukykyään tulee harjoittaa Raamattua ja esim. erilaisia kirjoja lukemalla. Rukouksessa viipymisen tärkeyttä ei voi liiaksi muistuttaa tai siihen kehoittaa. Rukouksessa toisten kanssa tai yksin Jumala vaikuttaa lapsiensa sielunelämään suoraan Henkensä kautta.

      Aloittaja viittasi uskoviin ihmisiin auktoriteetteina, joilla olisi/ei ole valtaa syntien sovituksessa. Oletan hänen tarkoittavan esim. rippiä. Raamatussa on kehoitus tunnustaa syntejä toisille uskoville. Monilla on syntejä, joita on vaikea uskoa Jumalan anteeksi antamiksi. Tässä luotettavalle uskovalle kertominen (omaa ehkä jonkinlaista auktoriteettia ollen ennenkaikkea kokenut ja luotettava uskova) tekemisistään ja kuulla synninnpäästö toisen sanomana toimii parhaimmillaan terapeuttisesti. Lisäksi voi saada neuvoa esim. jonkin asian suhteen, miten menetellä. Pitäisikö keneltä ihmiseltä pyytää anteeksi, maksaa korvauksia tai muuten hyvittää jokin vahingollinen teko tai mennä kertomaan poliisille tekemästään rikoksesta ja kärsiä siitä mahdollisesti tulevat seuraukset. Näissä ihminen yksinään voi joutua hämmennyksiin ja olla epävarma tarkoituksenmukaisesta ja Jumalan tahdon mukaisesta tavasta menetellä.

      Rukoilkaa, rukoilkaa, kiittäkää joka tilanteessa pyrkien säilyttämään Jumalan tahdon mukaisen ilon;vääristä peloista tulisi vapautua. Meidän tulee kuolettaa liha itsessämme, mutta siitä tulisi seurata ilo ja rauha Pyhässä Hengessä. Jumalan tahto ei varmasti ole, että joudumme mielenterveysongelmien kanssa painiskelemaan.

      • Anonyymi

        Lisäyksenä, että mielenterveysongelmat ja psyykkeen sairaudet ovat sairauksia muiden joukossa ja niiden takana voi olla häiriö esim. aivojen välittäjäaineiden toiminnassa tai tasapainossa. Psyykkiset ongelmat ja ristiriitatilanteet voivat laukaista masennuksen tai pahimmillaan psykoottisia (itsetuhoisiakin) tiloja. Ongelmat ja epäselvyydet uskonasioissa eivät saisi muodostaa psyykkeen ongelmia tai muussa tapauksessa ne kannattaa pikaisesti pyrkiä selvittämään. Kokeva uskova (esim. sielunhoitaja) voi olla todella suurena apuna ihmiselle aivan kokonaisvaltaisesti.


      • Anonyymi

        Ei ol emitään yleistä kehotusta tunnustaa toisilleen syntejään, kyse on niistä synneistä joit aon tehty jotakin kohtaan, ei se muita koske.

        SE kohta jossa asiasta puhutaan, selviää kyllä kunhan senkin lukee ilman ennkkoasennetta kuten melkein kaikki selviää.

        Olisi hyvä oppia lukemaan ja ymmärtämään Raamatun kielenkäyttöä, ei se kaikki ol ekirjoittetu savolaisille ei oululaisille eikä hämäläisille, se poikkeeaa paljonkin suomalaisesta mentaalista ja jos sitä ei ymmärrä, mennään heti kohta kinttupoluille.


    • Anonyymi

      Pääongelma ei ole onko jossain porukassa monenlaisia uskovia, vaan siinä, onko joukon opetus sopusoinnussa Raamatun kanssa.

      Jeesuksen opetus oli luulisin oikeaa ja sopusooinnussa kaiken kanssa, silti oli joukossa Juudas, sitten oli myöhemmin monenlaista vilppiä ja venkulointia.

      kuulijankunnan velvollisuus on tarkistaa kuulemansa opetus, eikä alka apitää opettajiaan jumalina ja niellä sama mitä soopaa edestä lasketellaan.

      Siitäkin on Raamatussa selvä opetus, ei puutu kuin sen siirtäminen käytännön tasalle.

    • vihne

      Rippi on lahja, ei rangaistus tai joku pakko. Eikö kuitenkin ole hiukan outoa, että Jumalan kasvojen edessä tekisimme syntiä, jota emme kehtaa tunnustaa toiselle ihmiselle. Ovatko mittasuhteet oikeat?

      • Anonyymi

        Mitä siitä on apua ja mihin jos poikkeat Raamatun opetuksesta, oletko viisaampi kuin Jumalan opetus.

        JOSn rikot lähimmästä vastaan, sinä tunnustat sen HÄNELLE ja sovitte asian Jumalan edessä.

        NÄIN opettaa Sana.


      • Opettaa sana myös niin, että tunnustakaa syntinne toisillenne. Löydät Raamatusta kun etsit. Tässä on se hyvä asia, kun olemme yksinäisyydessä ja syyttäjä tulee syyttämään, niin voi sanoa, että olen tunnustanut asian Jumalalle ja ihmiselle ja saanut anteeksiannon. Sen tarkoitus on myönteinen.


    • Jeesuksen opetus on oikeata. "Tule ja seuraa minua"!

      Ihmislihassa on kuitenkin valtavia voimia joita ihminen ei hallitse. Vakavin näistä on voimakas taipumus vaikuttaa itse pelastukseensa, erilaisten toimenpiteiden ja tunteiden, (katumus, pelot, häpeä, syyllisyys), avulla.

      Siksi vihollinen antaa puolestaan heikosta minä-kuvasta ja sen vuoksi voimakkaasta vallanhimosta kärsiville puhujille viisautta käyttää hyväksi tällaista ihmisen ominaisuutta, manipuloimalla kuulijoiden tunteita.

      Ja käyttämällä hyväksi Jumalan sanaa tuntemattomien tunnejohtewisten henkilöiden tietämättömyyttä siitä, mitä RAAMATTU sanoo.

      • Anonyymi

        maailman rakkaus. sitä et tunnista kuitenkin raamattu sanoo että älkää vetäkö iestä epäuskoisten kanssa. Kunnia rietas Halaus ja anheus siitähän vaitsun ei tarvitse lukea.


    • Lainaus: "Rippi on lahja, ei rangaistus tai joku pakko. Eikö kuitenkin ole hiukan outoa, että Jumalan kasvojen edessä tekisimme syntiä, jota emme kehtaa tunnustaa toiselle ihmiselle. Ovatko mittasuhteet oikeat?"

      Jumalan kasvojen edessä kaikki ovat 100% syntisiä, olivatpa omasta tai toisten mielestä enemmän tai vähemmän syntiä.

      Tämä onkin se syy, (kun ihminen ei tunnusta tätä että koko laki on rikottu), Jumalan kasvojen eteen ei mennä sellaisina kuin ollaan, vaan pyritään parantamaan omaa ihmiskuvaa monelaisin toimenpitein niin paljon, että Jumalakin sen hyväksyisi.

      Jumalalle ei kelpaa kuin Kristuksen teko!! Joka muuta väittää valehtelee itselleen, ja kenties muillekin, ts. ei tunne riittävästi Jumalan sanaa. Ja tämä vanhurskaus jonka Kristus syntiselle antaa, on LAHJA!

      Kukaan ihminen ei kykene Jumalantahtoa täittämään yhtään, Jumala vaatii täydellisen pyhyyden puhtauden ja jokaisen käskyn täydellisen täyttämisen. *) Senkin että pahinta vihollistaan on rakastettava täydestä sydämestään, ollen valmiina kuolemaan tämän puolesta, jotta hän saa elää.

      Ja joka on yhden käskyn rikkonut on kaikki käskyt rikkonut kuten Jumalan sana todistaa. ON siis turha pettää itseään kuvittelemalla olevansa vähemmän syntinen kun kaikki muutkin ihmiset ovat, sellainen usko ei ole kristinuskoa, vaan ihmisten (mitoilla mitattavissa olevaa) uskoa. Omaa vanhurskautta.

      Ovatko Kristuksessa vanhurskaat, Kristuksessa Jeesuksessa Jumalan kanssa sovitetut pyhät ja puhtaat sitten hyväksymässä, tai tekemässä tahallaan syntiä, valehtelemassa, huoraamassa, ahnehtimassa rahaa ja tavaraa yli todellisen ajallisen tarpeensa. ymv. ?

      Gal. 2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.

      Gal. 2:19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,

      Gal. 2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

      Gal. 3:5 Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta,

      Gal. 3:11 Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".

      Gal. 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

    • Anonyymi

      Jos teen syntiä Jumalaa vastan ja hänen kasvojensa edessä, pitääkö minun mennä pyytämään anteeksi naapurin Taunolta, että voisin uskoa syntini Jeesuksen verellä sovetuiksi?

      Niinhän ainakin jossain lestadiolaisjoukoissa väitetään. "Vain toinen elävässä uskossa oleva ihminen voi todistaa syntiselle synnit, viat, puutokset ja epäilykst anteeksi, Onko oikea oppi? Ja vielä kuulemma ainoa.

      • Anonyymi

        Siinä teitä nyt on kaksi taunoa. Naapurin Tauno ja varsinainen tauno.
        Onko sinulle mennyt tuo perseily niin luihin ja ytimiin, että sitä on harrastettava joka viestissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä teitä nyt on kaksi taunoa. Naapurin Tauno ja varsinainen tauno.
        Onko sinulle mennyt tuo perseily niin luihin ja ytimiin, että sitä on harrastettava joka viestissä?

        Olitko nyt mielestäsi jumalan asialla kun tuon viestin väänsit esiin ja yritit sotkea jalkoihisi terveen opetukse, MIKSI?


      • Anonyymi

        Terveen opetuksen? Kysyt, vaikka tiedät vastauksen. Kysymyksesi on asetettu pilkallisesti, mutta kuten todettu, sinä et sitä edes enää huomaa. Miten kysymys voi olla terve opetus?


    • Anonyymi

      jokainen Uskon lahko pitää hallussaan pientä palaa Totutta, ja taistelee keskenään kuka on oikeassa.

      kaikki kirkkokunnat ovat jättäneet pois Kulmakiven, Jeesuksen Opetukset 4 Evankeliumista.

      mm. Jeesus sanoi monia edellytyksiä opetuslapseuteen = Kristitty, Luukas 14.
      ja ettei kukaan voi palvella Jumalaa ja rahaa/mammonaa.

      Herätys.

    • Anonyymi

      Tuomio ihmisen suusta voi olla myös näin. Sinä syntinen ihminen, usko kaikki sinun syntisi anteeksi, Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä.
      Onko tämä tuomio liian paha? Onko syntiselle koskaan muuta tuomiota saarnattu? Vastatkaa rehellisesti.
      Ei syntisille kuuluu se toinen tuomio. Sitä ei tarvi itse pähkäillä, vaan suoraan Raamatusta. Terveet ei tarvitse parantajaa.

      • Anonyymi

        Raamatussa EI ole sanaakaan omien syntiensä anteeksiuskomisesta!

        se on lestojen ikioma oululainen keksintö, ymmärrätkö mitä siitä seuraa.


    • Raamattu on täynnä kirjoituksia omien syntien anteeksiuskomisesta.
      Mutta mistäpä sitä voi tietää kun ei ole koskaan Raamattua avannut.

      Silloin ei tosin pidä mitään Raamattuun liittyvää kirjoitellakkaan kun ei tiedä.

      • Anonyymi

        Raamatussa ei ole sanaakaan kirjoitteu sellaisen lauseen muodossa että usko nyt kaikki syntisi anteeksi.

        Raamattua olen opiskellut omin päin viiskymmentä vuotta ja virallisessa opinahjossa aikansa,

        ei pidä antaa vääriä todistuksia ainakaan hernekeitosta.


    • Syntien anteeksitodistamisella ei ole mitään pelastavaa merkitystä, ellei henkilö usko tuota todistusta todeksi. Eikä tuo todistuksen sana liity mitenkään tuomioon.

      Jeesuksen käsky on seuraava:

      Ilm. 22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."
      Ilm. 22:17 Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!"
      - Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!"
      - Ja joka janoaa, tulkoon,
      - ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

      • Anonyymi

        Ja kun henkilö uskoo niin kuin Raamattu asian ilmoittaa, mitään ihmisten todistuksia ei tarvita.

        KUN syntinen ihminen huutaa avuksi Herran Nimeä, ja Jumalan Henki siihen vastaa uudestisynnyttäen avun huutajan, siinä ei ihmisen todistamisilla ole mitään merkitystä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun henkilö uskoo niin kuin Raamattu asian ilmoittaa, mitään ihmisten todistuksia ei tarvita.

        KUN syntinen ihminen huutaa avuksi Herran Nimeä, ja Jumalan Henki siihen vastaa uudestisynnyttäen avun huutajan, siinä ei ihmisen todistamisilla ole mitään merkitystä!

        Ilman Jumalan sanaa ei kukaan pelastu.

        Pyhä Henki ei toimi koskaan toisin, kun Jumalan ilmoitus Pyhissä kirjoituksissa on kirjoitettu. Kristinuskon liepeille Amerikoista luikerrelleet uususkonnot ovat erittäin vaarallisia, vedotessaan ihmisen lihan tarpeisiin, terveyteen ja menestykseen, hyljätessään Jumalan sanan, ja korvatessaan sanan ihmisten mielikuvituksilla ja okkultistisilla silmänkääntötempuilla, joita nimitetään "pyhän hengen" aikaansaannoksiksi. 🤦‍♀️

        Joka ei sitä tiedä, että Jumala (Sana) on kaikkina aikoina toiminut ihmisten välityksellä, niin hän ei ole Raamattua koskaan avannut.
        Lähtien siitä, että jokainen Raamatun kirjoitus on ihmisten kirjoittama.


    • Eihän Raamatussa ole muuta kuin kadotustuomio sellaiselle henkilölle, josta laki ei ole syntistä tehnyt, eikä sen vuoksi tarvitse syntiensä anteeksiantamusta.

      Henkilö jolla ei ole mitään käsitystä edes kristinuskon perusasioista kuten esim. kaste, HPE, synti, vanhurskauttaminen, sovitus, syntiuhri, ei tällaisessa pimeydessä Kristusta pilkkaava henkilö voi käsittää miten syntien anteeksiantamus tapahtuu.

      Jokainen joka ei juo Jeesuksen verta ja syö hänen ruumistaan, on Kristuksen pilkkaaja. Tällaiset epäuskossa elävät henkilöt eivät edes tiedä, mistä he tuoretta Jeesuksen verta saisivat, pestäkseen sillä pois syntinsä. ->

      -> Ilm. 7:13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
      Ilm. 7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".
      Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

      No miten lain kautta synnintuntoon tulleet syntiset sitten saavat syntinsä anteeksi? 🤔

      Room. 3:22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

      Room. 3:30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

      Room. 3:31 Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.

      • Anonyymi

        Siinäpä sitä lestalaisuuden ydintä on taas kerran tarjolla!

        eli mevain-ajatus toimii ja Jeesus saa seistä ulkona sateessa.


    • Anonyymi

      Ihmettelen noiden helkuntalaisten tai mitä lie porukkaa, jotka viitsivät tulla tänne kuluttamaan aikaansa. Eikö teillä ole omaa keskustelu paikkaa? Mikä ajaa teidät tänne? Uskonne epävarmuus? Näin ajattelen. Minulla ei ole pienintäkään tarvetta saada neovoja tai ohjeita reikäläisiltä. En edes lukisi teidän keskustelupalstaa, vaikka maksettaisiin. Teidän seremonia aikuiskasteoppi on taikauskoa.

      • Anonyymi

        Jonkun ulkopuolisen täytyy näyttää lestalaisille kädestä pitäen kuinka hassujen oppien varassa heidän ns uskomisensa on.

        sisälpäin se ei onnistu koska siellä ei kukaan julista Raamatullista oppia, eli aidan yli täytyy heittää Sanaa.
        ihan kuin pkoreaan laitetaan ilmapalloja tuulen mukana joissa on Raamatun tekstiä eli evankeliumia.

        Tiedoksi ihan perusasiaa edelliselle, että jospa nyt löytäisit Raamatusta yhden paikan jossa olisi jotain muut a kastetapaa kuin sitä taikauskoksi nimittämääsi, laittaistko sen esille katsotaan yhdessä miten asia on ok !


      • Anonyymi

        Et tietenkään lukisi koska teillä on kielletty sitä tekemästä ja kuuliaisena pöntöistä julistukselle et siis tietenkään lue!

        Tässä nyt kuitenkin olet rikkonut tuota lukukieltoa joka antaa toivoa että jospa pieni valonsäde pääsee kuin pääseekin tunkeutumaan sinne lestapunkkeriin, näin on mahdollista käydä.

        Kasteesta taas et ole saanu tmitään muuta oppia kuin mitä puhujanne siteeraavat katkismusta jo kymmenessä polvessa, eli tiukassa on terveen opin omaksuminen vaikka siihen riittää varttitunti ja lukutaito sekä rohkeus avata Kirja ihan itse.

        suomen kansa uskoo enemmän Kalevalaan ja isien riihitonttuihin kuin Raamatun yksinkertaiseen opetukseen pelastuksen tiestä, sitä kammotaan ja kauhistellaan.


      • Anonyymi

        Olen joskus ihmetellyt mitä luulet saavuttavasi noilla teksteilläsi. Puratko vihaasi lestadiolaisia kohtaan tällä palstalla? Jos luet niitä läpi, ne ovat evankelioinnista yhtä kaukana, kuin itä on lännestä. " Jonkun pitää näyttää lestalaisille lestapunkkeriin valoa" Mitä muuta tuollainen voi aiheuttaa, kuin vastareaktion. Lesta on aina pilkkanimi lestadiolaiselle.
        Pahinta tässäkin on, että ehkä sinä oikeasti luulet olevasi Jumalan asialla? Vierestä on paha sanoa, kumpi teistä on omahyväisempi ja muita parempi,
        sinä vai vaitovainen. Luulisin molempien olevan kuitenkin jo jonkinmoisella
        iällä varustettuja, ettei lapsellisuuden piikkiinkään voi laittaa.


      • Totta kai minä joka Kristuksen sanaa julistan, ja kerron että olette kaikki pois poikenneita syntisiä joille ei Kristuksen vanhurskaus kelpaa lahjaksi, olen nimenomaan evankelumin asialla. Ja tämä evankeliumi todistaa kaikki ihmiset 100% syntisiksi.

        Sehän tekohurskasta suututtaa, kun hän ei Jumalan edessä ole mafiosoa kummempi. Mafiosokin voi tiedostaa syntisyytensä paremmin, kun tekohurskas itseensä luottava ihminen.

        Totta kai minun viestini suututtavat heitä, jotka luulevat olevansa jotakin itsessään ja teoissaan, - tai yhdistyksissään. 😉👍

        Jos yksikin herää synninunesta viestieni kautta, katsomaan Jeesukseen Kristukseen syntiensä sovittajana, silloin vuosikymmenien työ ei ole mennyt hukkaan.


      • Anonyymi

        No sinähän se olet hieno ja hyvä ihminen! Voi kun meistä muista olisi edes lähelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et tietenkään lukisi koska teillä on kielletty sitä tekemästä ja kuuliaisena pöntöistä julistukselle et siis tietenkään lue!

        Tässä nyt kuitenkin olet rikkonut tuota lukukieltoa joka antaa toivoa että jospa pieni valonsäde pääsee kuin pääseekin tunkeutumaan sinne lestapunkkeriin, näin on mahdollista käydä.

        Kasteesta taas et ole saanu tmitään muuta oppia kuin mitä puhujanne siteeraavat katkismusta jo kymmenessä polvessa, eli tiukassa on terveen opin omaksuminen vaikka siihen riittää varttitunti ja lukutaito sekä rohkeus avata Kirja ihan itse.

        suomen kansa uskoo enemmän Kalevalaan ja isien riihitonttuihin kuin Raamatun yksinkertaiseen opetukseen pelastuksen tiestä, sitä kammotaan ja kauhistellaan.

        Eiköhän suunnilleen jokainen suomalainen tiedä että lestadiolaisuus on omatekoisessa hengellisessä bunkkerissa elämistä, sitä voisin perustella pitkällä tekstillä mutta en siihen nyt ala.
        edelleen lestasanonta ei ole pilkkaamista vaan tulee ainoastaan siitä kun se on helppo lyhenne, ei se ole sen pahempi sana kuin amerikasta tullut humpuukiuskontokaan, hellut taikka kymmenen muuta tokaisua joita lukee täällä joka päivä.

        mitään muuta et kykene tekstistäni kumoamaan, eli jälelle jää se yleinen eli pianistin ampuminen, ikävä kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän suunnilleen jokainen suomalainen tiedä että lestadiolaisuus on omatekoisessa hengellisessä bunkkerissa elämistä, sitä voisin perustella pitkällä tekstillä mutta en siihen nyt ala.
        edelleen lestasanonta ei ole pilkkaamista vaan tulee ainoastaan siitä kun se on helppo lyhenne, ei se ole sen pahempi sana kuin amerikasta tullut humpuukiuskontokaan, hellut taikka kymmenen muuta tokaisua joita lukee täällä joka päivä.

        mitään muuta et kykene tekstistäni kumoamaan, eli jälelle jää se yleinen eli pianistin ampuminen, ikävä kyllä.

        Mitään muuta? Eihän tuossa tekstissä ollut mitään opetusta, eikä muutakaan.
        Pilkkaa raamatun lukukiellosta ym. En koskaan, enkä missään ole kuullut moista! Missä sinä olet sen kuullut, kun moista totuutena julistat, vai oliko se pilkkaa?
        Ei varmaan tuossa pianistissa menetä kukaan mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitään muuta? Eihän tuossa tekstissä ollut mitään opetusta, eikä muutakaan.
        Pilkkaa raamatun lukukiellosta ym. En koskaan, enkä missään ole kuullut moista! Missä sinä olet sen kuullut, kun moista totuutena julistat, vai oliko se pilkkaa?
        Ei varmaan tuossa pianistissa menetä kukaan mitään.

        Et ny t pysy oikein aiheessa, ei kukaan ol e puhunut mitään Raamatun lukukiellosta, vaikka sekin on yleistä tietoa että sitä ei suositella, olen sen lukenut tööltä monet kerrat, vaan kyse oli siitä kun kerroit edellä, johon koko vastaukseni perustui, ett et lukisi hellujen tai mitä ovatkaan mistään hinnasta vaikk amaksettaisiin, siis heidän kirjoituksiaan!

        tämä lause oli pontimena kaikelle mitä tähän olen kirjaillut.

        miten voit sanoa ettei tuossa pianistissa kukaan menetä mitään, kerro millä mittasit minun suhteeni kaikkeen tässä Jumalan asiassa, voi olla vaikka kuinka monelle tärkeä ihminen!


      • Anonyymi

        Sen oli kirjoittanut eri henkilö, en minä. Palstan tärkeyttä mittasin ja olen edelleen samaa mieltä.


    • Lestadiolaiset samoin kun muutkin itsevanhurskauttaan rakentavat kristityt tulisi saada kääntämään katseensa Jeesukseen Kristukseen jolta saamme kaiken lahjaksi USKON JA KASTEEN kautta.

      Viha on puolestaan niiden sydämissä Jumalan sanaa kohtaan, jotka ovat hylänneet ristin ja itsensä kieltämisen tien n äiden Amerioista rantautuneiden humpuukiuskontojen vieteltyä heidät uskomaan omiin mielikuvituksiinsa pyhämä henkenä ja omiin tekoihinsa.

      He joilla ei itsellä mitään ole, he saavat ravinnon Jumalan sanasta ja nauttivat siitä kun köyhille ja syntisille julistetaan evankeliumia Kristuksesta.

      • Anonyymi

        Et sinä vaitovainen kykene arvioimaan kuka edustaa humpuukiuskoa ja kua ei edusta.
        Sinä mittaat kaiken omien opittujen lestapuhujien antamien mittojen kautta ja haukut summassa kaiken joka ei tule omasta ajatusmailmastasi ja kuvitellusta ainoasta oikeasta Raamatun tuntemuksesta.

        Mailmassa on kuule paljon aitoja uskovia jotka ei tiedä mitään sinun kapeasta opistasi ja käsityksistäsi, et sinä yksinäänole taovaaseen menossa, voi olla että tulet viimesenä pikkuisessa miniporukassa jota olet luullut mailman ainoaksi oikeaksi.
        Miksi se on niin vaikeaa hyväksyä muitakin tuoksuja kuin omiensa, sitä kannattaa miettiä.


    • Tulkintojeni mukaan Vaitovaisen kärkevät kirjoitukset ovat pitkälle yhteneviä Lutherin opetuksen kanssa eikä hän yhdy tiukkapipoisten lestadiolaissaarnaajien käsityksiin, vaan lähinnä Lutherin opetuksiin ja sitä kautta Evl-kirkon oppiin.

      Tosin Evl-kirkon nykyisistä papeista suuri osa on Vaitovaisen kanssa eri linjoilla.

      Koska helluntalaiset ja muutkin vapaiden suuntien tulkitsijat tyrmäävät Lutherin opetukset, niin heidän kirjoittelunsa tälle palstalle on väärässä osoitteessa.

      • Anonyymi

        On lutterilla selvempiäkin päiviä jolloin hän puhuu ihan tervettäkin oppia!

        sellaisen saarnatekstin voitte lukea kirkkopostillasta toinen sunnuntai loppiaisesta, siinä on ihan Raamatullistakin tekstiä.

        Mutta kertokapas vaitot ja kumpp. miksi minun pitäisi arvostaa paavin munkin uskovaisvihaa törkeässä muodossa julkistettua tekstiä ja käytännön tekemisiä, sekä Jumalan silmäteräkansan tuhon suosittelua, ja edelleen, miksi yleensäkään kukaan uskovaiseksi itseään kutsuva sellaista voi arvostaa, tähän soisin vastattavan!

        Ja vielä, miksi tälle palstalle ei saisi kirjoittaa muut kuin lestalaiset, eikös tämä ole ihan vapaa palsta kenelle vain.


    • Hyvin luonnehdittu tuo edellinen viesti.

      Yhteen asiaan kiinnitäisin huomiota. Minulla on useita ystäviä helluntaiseurakunnasta, ollut jo 1960 luvulta saakka.

      Tämän sivun pahimmista änkyröistä jotka eivät tunne edes kristinuskon perusasioita, en tunnista helluntaiseurakuntalaisten piirteitä.
      Nykypäivänä he joita minä tunnen, eivät tyrmää Luterusta. Ovat varmaankin eri mieltä joistakin opinkohdista.

      Olen ollut viitisentoista vuotta sitten helluntaiseurakuntaan kuuluvien ystävien kanssa yhdessä luterilaisen kirkon HPE tilaisuudessa Hollolassa. He kuuluivat ilmeisesti myös ev.lut. kirkkoon.

      Luterilaisessa kirkossa on paljon luopioita, jotka kiistävän Jumalan sanan arvovallan ja toimivat röyhkeästi Jumalan sanaa vastaan, mm. vihkimällä lumeavioliittoon, (= harjoittamaan homohaureutta) kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä.

      On kuitenkin huomioitava, ettei kirkkomme tunnustuskirjat opeta näin. Kirkko ei siis ole eksynyt, vaan sen jäsenyyteen edelleen kuuluvat luopiovirkamiehet, papit ja piispat.

      Eikö näiden henkilöiden erottaminen viroistaan ja kirkon jäsenyydestä olisi tuhat kertaa tärkeämpi, kun tunnustavien kristittyjen eroaminen kirkostaan, kristinuskosta luopuneiden viranhasltijoiden toiminnan vuoksi? 🤔

      • Anonyymi

        Henkilöiden erottaminen ei taida onnistua.Kirkon korkein johto piispoista lähtien kannatavat esim. tasa arvoista avioliittoa rakkauden nimissä. Kyseiset henkilöt on äädestetty demokraattisesti virkaansa. Kirkko on puolensa valinnut, oletko sinä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Henkilöiden erottaminen ei taida onnistua.Kirkon korkein johto piispoista lähtien kannatavat esim. tasa arvoista avioliittoa rakkauden nimissä. Kyseiset henkilöt on äädestetty demokraattisesti virkaansa. Kirkko on puolensa valinnut, oletko sinä?

        Ei kirkko ole valinnut mmuuta kun tunnustuskijoissa lukee. Kristuksen opin ja Jumalan sanan. Ja meidän tunnustavien kristittyjen tehtävänä on rukoilla kirkkomme puolesta ja toimia sen sisällä Jumalan sanan mukaisesti, niin että kirkon tehtävä on pysyä tunnustuksessaan.

        Ei Jumala ole kenellekkään antanut lupaa syyllisten kivittämiseen, koska kaikki me ihmiset olemme kaikki Jumalan käskyt rikkoneita rikollisia. Silloin pitäisi kaikki ihmiset kivittää jos tälle tielle lähdetään.

        Onhan se selvää, että kun tunnustavat kristityt juoksevat kirkosta karkuun kirkkoamme hyijjytellen, niin jumalattomien valta lisääntyy siellä koko ajan. 🤔


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Ei kirkko ole valinnut mmuuta kun tunnustuskijoissa lukee. Kristuksen opin ja Jumalan sanan. Ja meidän tunnustavien kristittyjen tehtävänä on rukoilla kirkkomme puolesta ja toimia sen sisällä Jumalan sanan mukaisesti, niin että kirkon tehtävä on pysyä tunnustuksessaan.

        Ei Jumala ole kenellekkään antanut lupaa syyllisten kivittämiseen, koska kaikki me ihmiset olemme kaikki Jumalan käskyt rikkoneita rikollisia. Silloin pitäisi kaikki ihmiset kivittää jos tälle tielle lähdetään.

        Onhan se selvää, että kun tunnustavat kristityt juoksevat kirkosta karkuun kirkkoamme hyijjytellen, niin jumalattomien valta lisääntyy siellä koko ajan. 🤔

        Olihan siellä Alkuajankin seurakunnassa muutama vilppiin langennut kuten esm Ananias ja emäntänsä, mutta ei ollut kovin kauan.

        miksikähän siellä lutterin laitoksessa on suurin osa niitä joilla ei ol emitään tajua Jumalan asiasta, mistä ne on sinne kiivenneet, ikkunastako tulleet ovat vaika sakastin ovesta tietääkö vaitovainen?


      • Anonyymi

        Luopio on kuules vaito sellainen joka on joksus ollut Jeesuksen seuraaja mutta sitten luopunut ja palannut kuralätäkköön.

        älä viitsi puhua lutterin kirkon jäsenistä noihin rinnastaen, koska eivät koskaan ole olleet sisällä pelastuksessa eivätkä ole tienneet mitään Jesuksen seuraamisesta millään tasolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luopio on kuules vaito sellainen joka on joksus ollut Jeesuksen seuraaja mutta sitten luopunut ja palannut kuralätäkköön.

        älä viitsi puhua lutterin kirkon jäsenistä noihin rinnastaen, koska eivät koskaan ole olleet sisällä pelastuksessa eivätkä ole tienneet mitään Jesuksen seuraamisesta millään tasolla.

        Luuletko sinä olevasi Jumala? Ethän sinä tiedä evankelisluterilaisista kristityistä mitään. Syntinen saasta, ja ilman Kristusta sinä olet, jokainen viestisi todistaa tämän.

        Eihän tuo mikään taito ole eikä kuulu kristinuskoon ollenkaan, toisten ihmisten tuomitseminen. Jokainen Kristukseen kastettu oin luopio, luvuttuaan siitä uskosta mihin hänet on kastettu vedellä Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen Jeesuksen käskyn mukaisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olihan siellä Alkuajankin seurakunnassa muutama vilppiin langennut kuten esm Ananias ja emäntänsä, mutta ei ollut kovin kauan.

        miksikähän siellä lutterin laitoksessa on suurin osa niitä joilla ei ol emitään tajua Jumalan asiasta, mistä ne on sinne kiivenneet, ikkunastako tulleet ovat vaika sakastin ovesta tietääkö vaitovainen?

        Miksi henkilö jolla on hengellinen viha evankelisluterilaisia kristittyjä vastaan, kirjoittelee omia valheitaan evankelisluterilaisista? Siksi kun piru on hänen toimintaansa ohjaava henkivalta! Häpeä!


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Miksi henkilö jolla on hengellinen viha evankelisluterilaisia kristittyjä vastaan, kirjoittelee omia valheitaan evankelisluterilaisista? Siksi kun piru on hänen toimintaansa ohjaava henkivalta! Häpeä!

        Kukaan ei ole pelastuksessa sisällä minkään kasteensa perusteella ja kakkein vähiten vauvakasteen.

        vain omakohtaiseen uudestisyntymiseen tullut voi olla luopio jos luopuu uskostaan.

        eikö se jo normijärjelle sano asian nimikin jotain.

        keksit kaikenlaisia olkiukkoja ja sohit niitä sitten suurella vimmalla kuten edellä osoittaa kuinka keksit vihaamista, ei ole mitään vihaa siinä että tarjoaa valoa pimeisiin Raamatun käsityksiin.

        ja samat sanat tuomitsemisesta, ei ole mitään tuomioita lausuttu täältäpäin. vaiton viesteistä voi lukea kaikenlaista kuten edellä esm.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe