Mitä voin tehdä, kun kaverini on masentunut?

Anonyymi

Hei!
Täällä kirjoittaa 15.v tyttö ja kaverini on 16.v ja tyttö myös. Olemme samalla luokalla ja olen tuntenut hänet kolmosluokasta asti. Hän on aina ollut pirteä ja iloinen. Mutta nyt viimeisen puolenvuoden aikana olen huomannut isoja muutoksia. Hän pukeutuu lähes aina mustiin, on alakuloinen ja väsynyt, hakeutuu usein omiin oloihinsa, on alkanut kokeilla tupakkaa, on hiljainen, ei muista asioita ja olen muutaman kerran nähnyt viilto jälkiä ranteissa ja nilkoissa. Olen todella huolissani kaveristani ja olen yrittänyt puhua hänelle ja kysyä onko kaikki hyvin, mutta juuri mitään en ole irti saanut. Hän käy psykologilla ja terveyden hoitajalla useasti, koska hänet kai pakotetaan sinne, koska hän aina itse sanoo, että vihaa käydä siellä ja ei ikinä pupu heille oikeasti mitään. Vaikka hänen vanhempansa ja psykologi tietävät hänen tilanteensa ja hän saa apua hän vaikuttaa siltä ettei halua apua. Olen huolissani ettei apu auta ja hän vahingoittaa itseään lisää. Hän on myös joskus puhunut itsemurhasta ja kuolemasta joten olen todella huolissani siitä, että aikooko hän oikeasti tehdä itsemurhan. Juttelin hänen kanssaan vähän syvemmin noin kaksi viikkoa sitten ja jonkun ajan juttelun jälkeen hän sanoi suoraa tuosta noin vain että, "isäpuoleni on hyväksi käyttänyt minua". Silloin järkytyin ja kysyin, että mitä on tapahtunut. Hän ei aluksi sanonut mitään, mutta sai vaivaantuneesti sanottua että "Isäpuoli oli laittanut sormensa hänen alapäähänsä ja kosketellut sieltä ja että hän oli laittanut sormensa myös vaginan sisälle". Hän sanoi että tämä oli tapahtunut kun hän oli ollut 11-12.v. Eli 5-4.v sitten . Kerroin terkalle tästä ja kaverini suuttui minulle. Hän ei halunnut kenenkään tietävän. Kertokaa miten voin auttaa kaveriani.

2

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Hienoa, että olet kaverisi tukena ja haluat auttaa häntä! Oletko kysynyt kaveriltasi, miksi hän ei halua kertoa tilanteestaan rehellisesti terveydenhoitajalle ja psykologille? Sinä voisit yrittää kannustaa häntä olemaan täysin rehellinen ja avoin siellä, jotta hän saisi oikeanlaista apua.

      Tässä tiedoksi myös pari paikkaa, jossa ystäväsi tai sinä itse voitte jutella tilanteesta ulkopuolisen luotettavan tahon kanssa. Näihin voit olla yhtyedessä matalalla kynnyksellä ja anonyymisti:

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • Anonyymi

        Kiitos paljon vastauksestasi! Olen yrittänyt muutamia kertoja kysyä kaveriltani miksi hän ei halua puhua siitä, mutta hän on aina vaan sanonut, että ei se niin iso asia ole ja hän pitää sitä nolona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      158
      1971
    2. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      131
      1764
    3. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      102
      1537
    4. Mikä on hän on ammatiltaan?

      Vai tiedätkö mitä kaivattusi tekee työkseen?
      Ikävä
      72
      1240
    5. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      17
      1233
    6. Mitä ajattelit silloin kun

      Löysit hänet?
      Ikävä
      68
      1191
    7. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      220
      978
    8. Oletko tutustunut muihin

      Samalla tavalla kuin häneen?
      Ikävä
      70
      815
    9. Uskotko että kohdataan vielä?

      Kysymys otsikossa, aloitukseen ei muuta lisättävää.
      Ikävä
      45
      740
    10. Miksi homous puhuttaa konservatiiveja vuodesta toiseen?

      Kysymykseen on vastattukin Kansanlähetyksen osalta: "Miksi sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat konserv
      Luterilaisuus
      194
      723
    Aihe