Ryhmäpäätökset ovat perustuslain vastaisia

Anonyymi

Helsingin tunnelitapaus on hyvä esimerkki siitä, että kansanvalta ja demokratia on syrjäpolulla. Äänestäjän tahtoa ei kunnioiteta ja edustajien sananvapautta rajoitetaan.

Sekä kunnan että valtion elimissä ei lain mukaan tunneta ryhmiä. Ryhmäytyminen on mahdollista teknisesti vaalien alla, MUTTA jokainen VALITTU saa HENKILÖKOHTAISEN valtakirjan edustaa äänestäjiä. Puolue tai ryhmätunnus on vain viitekehys, jota voi myös vaihtaa ja valtakirja säilyy. Jokainen ajaa koko kunnan tai valtion asioita, ei vain ryhmänsä asioita. Sama koskee yritysten hallituksia, joissa hallituksen jäsenien pitää hoitaa yritystä eikä ainoastaan edustamaansa omistajaa.

Helsingin tapauksessa demari Heinäluoman RYHMÄ, yhteensä 12 valtuutettua, 15% äänivallasta on päättänyt, että Helsinkiin ei rakenneta tunnelia. Miten tällainen on mahdollista? Mikä on 85 valtuutetun mielipide. Kuinka monta heistä on itsenäisesti tunnellin puolesta, kuinka monta on vastaan. Sitä ei tiedetä?

Ryhmällä ei ole äänioikeutta kaupungin asioissa. Jos Heinäluoma vaatii, että hänen puheenjohtama ryhmä antaa hänelle valtakirjan äänestää kaikkien ryhmäläisten puolesta, niin se on vastoin perustuslakia. Vaatimus rajoittaa sananvapautta.

Jos puhutaan ryhmän mielipiteestä, se pitää ilmoittaa muodossa: x% on puolesta y% vastaan.

Suomessa ihmetellään, miksi on haluttomuutta lähteä mukaan politiikkaan. Miksi vain noin 10% kansasta luottaa poliitikkoihin. Perustuslain vastaiset ryhmäpäätökset rajoittavat sananvapautta. Enemmistön mielipide ei välttämättä toteudu. Viisaat eivät sellaiseen suostu. Käytäntöjen on muututtava, että poliitikkojen ja poliittisen päätöksenteon arvostus nousee. Demokratian puolesta. Perustuslain puolesta!

2

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hallituksen luottamusäänestyksessä hallitus sai luottamuksen, MUTTA tuoreen gallupin mukaan 71% Suomen kansasta ei luota Rinteen työllisyyspolitiikkaan.

      Onko näin myös Eduskunnassa? Olisiko hallituksen luottamusäänestys koskien työllisyyspolitiikkaa saanut tyrmäyksen, JOS kansanedustajat olisivat käyttäneet perustuslain mukaista sananvapautta äänestämällä omantunnon mukaan?

      Mikä on demokratian luonne? Eduskuntaryhmä ei ole perustuslain mukainen elin, joka voi päättää asioista! Kansanedustaja EI SAA luovuttaa saamaansa valtakirjaa jonkun ryhmän käyttöön! Kaikki äänestykset pitää suorittaa omantunnon mukaan.

    • Anonyymi

      Yleensä jo ehdokasasetteluvaiheessa poliitikko sitoutuu ryhmäkuriin, jos pääsee läpi, ja se on vapaaehtoista. Onhan niitäkin, jotka eivät pidä tätä lupausta ja seuraukset ovat paheksunnasta ryhmästä erottamiseen. Monissa "aroissa" asioissa ryhmät antavat edustajille ns. omantunnonvapauden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe