Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lakkokenraalit ja -kersantit liiveineen porteilla ovat menneen talven lumia

Anonyymi

Lakkoon pakottaminen vapaassa yhteiskunnassa on diktatuuria. Sellaista, mihin Hitler sortui, mitä Mussolini ja Stalin toistivat, mitä Putin, Erdogan ja shia-abdullat tekevät.

Työt eivät ole lakossa. Porteilla olevat liivijengiläiset, kiimaiset lakkovahdit, estävät normaalien ihmisten menemisen töihin. Se on rikos. Mitä tekee oikeuslaitos?

Lakkokenraalit kertausharjoittivat lakkoarmeijansa syksyllä 2018 poliittisella lakolla ei mitään vastaan. Kirosanoja viljeltiin; aktiivimalli, kiky-sopimus, Pidettiin torikokouksia, joissa heilutettiin punaisia lippuja ja banderoleja, joissa luki vallankumous tai yleislakko. Joku lakkokenraali pääsi televisioon elvistelemään, että kyllä heiltä pesee. Mitä pesee? Koulukiusaajat pesevät kiusattujen naamoja vessanpöntöissä ja häntäjoukko hurraa. Lakkokenraali mouruaa barrikadeilla ja lakkokersantit hurraavat. Mitä tapahtuu liittojen päätöelimissä? Viisitoista uhmakasta ylipainoista kouluja käymätöntä miestä ovat hurmoksessa kuin lestadiolaiskokouksessa. "Nyt näytetään, nyt näytetään". Mitä näytetään? Ymmärtämättömyyttä, osaamattomuutta neuvotella ja kehittää, Heikkoutta. Koulukiusaaja ei ole vahva, Hän on raukka ja heikko. Vammainen. Sellaisia ay-pomotkin ovat. Puskista huutelijoita ison pöydän ympärillä.

Ollaanko nyt jäsenien asialla? Mitä ne sähkömiehet oikein lakkoilevat? Pitääkö saada omat vessat vai mistä on kysymys? Kiky- lakot ovat liittojen päätöselimissä syntyneitä huuruisia päätöksiä, millä ei ole mitään tekemistä jäsenien edun kanssa. Vaivaiset 1,1% saa punalipun heiluttajat vauhkoontumaan. Lakkokenraalit nauraa ja kersantit palelee porteilla.

Tämäkin mieletön kiky-lakko on osoitus siitä korisevasta SAK:n historiaan nojautuvasta ruumiista. Jäsenkato ja osaamattomuus, taloudelliset vaikeudet yt:t ja lakkokenraalien 10.000 - 20.000 euron kuukausipalkka ja kivat hallituspaikat siellä ja täällä. Kyllä kenraalien kannattaa! Mitä jää lakkoilevan käteen? Vaimo ihmettelee. Työpaikat siirtyvät ulkomaille. Työntantaja päättää niistä. Mitä jää käteen. Asiakas maksaa jokaisen palkan. Miten palvelet asiakasta?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No siinä tapauksessa kiky-talkoisiin pakottaminen on yhtä lailla diktatuuria. Ja sosiaaliturvamaksujen siirtäminen 6 miljardin edestä työnantajilta työntekijöille vasta varsinaista fasismia onkin.

    • Anonyymi

      menkää töihin paperikommarit, teidän lääkärinpalkkanne muuttuvat nyt muutamassa viikossa työttömyyskorvauksiin, kjäh kjäh kjäh näin se vain menee kjäh

      • Anonyymi

        Ei muuttunut merimiestenkään lakko muuksi kuin lääkärin palkaksi. Työttömyyttä ei tullut .


    • Anonyymi

      Kylläpä se nyt joitakin alkoi oikein kyrsii, kuten entistä ministeriä. Lakko on laillinen ja siitä päättää liitojen hallitukset ja valtuustot. On turhaa syyttää työntekijöitä syy on vaan työnantaja puolella. Nalle vielä kehuu että lakko saa maksaa työnantajalle vaikka 1000 miljoonaa.
      kertokaapa millä työläinen muulla puolustaa etujaan?.jos ei lakolla.
      Hyvät neuvot on tarpeen.

      • Anonyymi

        Toivottavasti liitto pitää pintansa.
        Jos nuo listan heikennykset menee läpi, tulevat luultavimmin myös muille aloille tessiin....
        Ei paperialan palkat kummemmat ole, itellä putkihommissa samaa luokkaa tuntipalkka.


    • Anonyymi

      Kyllä pitää ja lakkovahdit vahdissa yötäpäivää.
      Ruuttaryhmämme tukee ruiskuttaen sianlietteellä rikkurit a vaikeimmat tapaukset käsitelläänkin siten että voidellaan niiden elimet tärpätillä.
      Muistavat ikänsä että rikkurointi ei kannata tässä maassa.

      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Eipä se iso vika olla tarvii mutta kun se vika on päässä...
        Talkoo-Taavettii taetaa viduttaa, heh hen. Myö männää töihin ja suahaa palakkoo, eipä voe lakkovahit mittää ku poliisit tulloo ha hakkoovat pees sellaset työraahan rikkojat. :)


    • Anonyymi

      Paperiliitto: "Jos työtaistelu alkaa, liitto maksaa työtaisteluun osallistuville työtaisteluavustusta 50 euroa/päivä. Lakkoavustuksen määrä perustuu liiton hallituksen päätökseen. 16 euroa lakkoavustuksesta on verotonta. Loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle. Jäsenelle käteen maksettava osuus on 39,80 euroa / päivä. "

      Lakkoavustusta maksetaan 7 päivältä viikossa eli viikossa jää käteen 280 euroa. Se tekee kuussa 1120 euroa. Netto. Paljonko palkasta jää käteen kuukaudessa? Onko lakko kannattava business? Lakon ajalta ei kerry lomakorvausta eikä lomapäiviä. Lomapäiviä taitaa palaa 2,5 tällä kertaa. Paljonkos ne kikypäivät on? Onko 3 päivää? Maksettuja pekkaspäiviä! Palavat lomapäivät ja kolme pekkaspäivää
      on yhteensä 5,5 päivää. Sen verran häviää.

      Lakkovahdit vauhkoaa, että neuvotteluja on ollut 40 kertaa, eikä ole tullut tulosta. Mistäköhän johtuu? Olisiko vika sittenkin paperiliiton pomoissa eikä viisaissa työntantajien neuvottelijoissa? Liiton infossa lukee muuta, mutta mikä on totuus!!!

      Lakkokenraali ilkesi sanoa, että he yrittävät pitää tehtaita pyörimässä. Paskapuhetta sekin. Liiton jätkät sammuttivat koneet. Liitot ei tarjoa työtä. Yritykset tarjoavat siellä missä haluavat.

      Kiky-päivien poisto on liittojen pomojen yhdessä koordinoima tavoite. Naurettavaa vallan käyttöä. Se on sellaista puskista huutelua. Samalaista, kun koulukiusaaja ja hänen liehittelijät uhoavat kiusatulle ja potkivat päähän. Häpeällistä, Liiton punainen hallitus ja pomo ovat kuin koulukiusaajia. Politiikkaa pelissä. Nyt ei olla jäsenten asialla ollenkaan.

      Liittoon kuulumattomille maksetaan palkka työsulun ja lakon ajalta. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä.

      • Anonyymi

        Olin 7 viikoa metallin lakossa 1971, eikä yhtään kaduta. Sillä saatiin pää auki lomarahahalle joita nyt on leikattu julkiselta puolelta pois. Kun lasketaan kaikkien lomarahaa saaneitten tulot yhteen on varmaan suurempi summa mitä me lakkolaiset menetettiin. Niin se vaan on että joidenki on pitänyt lakkoilla että se on saatu sitten kaikille. Jopa loimaan kassaan kuuluville.


      • Anonyymi

        Yli puolet palkasta saan käteen tuolla avustuksella.
        Jos ei olisi lakolla reagoitu heikennysesityksiin, vaikuttaisi se lähivuosina reilusti enemmän kuin esim 2kk lakko.
        Juurikin jäsenten asialla ollaan nyt, hienoa toimintaa liitolta.


    • Anonyymi

      Lakkovahdit ovat hyökkäys perustuslaillista järjestäytymisvapautta vastaan. Rikollista pitäisi moisen olla.

      • Anonyymi

        Niin tai näin ,mutta nyt on työläisten kyykyttäminen ja kurmoottaminen loppu.
        Ettekä nuoleskelijat mahda mitään.
        Lakkovahdit ovat ja pysyvät, sekä meidän aruuttaryhmämme avustelevat tarvitessa voimakeinoin ruiskuttaen siankusta .
        Nyt otetaan luulot pois joko hyvällä tai pahalla !!!

        Talkoo-Taavetti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tai näin ,mutta nyt on työläisten kyykyttäminen ja kurmoottaminen loppu.
        Ettekä nuoleskelijat mahda mitään.
        Lakkovahdit ovat ja pysyvät, sekä meidän aruuttaryhmämme avustelevat tarvitessa voimakeinoin ruiskuttaen siankusta .
        Nyt otetaan luulot pois joko hyvällä tai pahalla !!!

        Talkoo-Taavetti

        Lakkovahdilla ei ole mitään valtaa yhtään mihinkään. Eivät saa ketään estää kulkemasta eivätkä edes pysäyttää.
        Mitään ei tarvitse heille sanoa eikä selvittää minne on menossa, mistä tulossa tai mitä tekemässä.


    • Anonyymi

      Nyt on tärkeintä että töihin menneet eivät joudu pelkäämään tulevaisuuttaan eikä uhkailevia toimia heitä kohtaan. Ainakin väkivaltaan on heti ja ankarasti puututtava.
      Perustuslaki on heidän suojanaan eikä sitä voi muuttaa edes kolmikantanuvotteluissa tehtaan portin vahtimisesta puhumattakaan.

    • Anonyymi

      "Paperiliitto: "Jos työtaistelu alkaa, liitto maksaa työtaisteluun osallistuville työtaisteluavustusta 50 euroa/päivä. Lakkoavustuksen määrä perustuu liiton hallituksen päätökseen. 16 euroa lakkoavustuksesta on verotonta. Loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle. Jäsenelle käteen maksettava osuus on 39,80 euroa / päivä. "

      Lakkoavustusta maksetaan 7 päivältä viikossa eli viikossa jää käteen 280 euroa. Se tekee kuussa 1120 euroa. Netto. Paljonko palkasta jää käteen kuukaudessa? Onko lakko kannattava business? Lakon ajalta ei kerry lomakorvausta eikä lomapäiviä. Lomapäiviä taitaa palaa 2,5 tällä kertaa. Paljonkos ne kikypäivät on? Onko 3 päivää? Maksettuja pekkaspäiviä! "

      • Anonyymi

        Näin on ja kokeilee ken uskaltaa, mutta ei suositella.
        Terveellisempää ja puhtaampaa kun pysyttelee poissa.
        Tärpätti ei tee hyvää sukupuolielimille, eikä siankusen haju hevillä lähde rytkyistä eikä rikkurin nahkastakaan.


    • Anonyymi

      Ensi keväänä 2023 tulossa kunnon lakkokevät jälleen, mikäli vanhat merkit ja uudetkin, paikkansa pitävät. Monen alan sopimukset ovat katkolla mutta ei huolta.
      Meiltä, kusiruuttapartioilta ei siankusi eikä liete lopu ja sitä käytämme järkähtämättä ja keinoja kaihtamatta , mikäli rikkureita ilmestyy lakkoporteille.

      Saatte olla rikkurimieliset mitä mieltä tahansa meidän toimintatavastamme, mutta niin tulemme tekemään. Eikä kukaan ole aiempina kertoinakaan sitä kyennyt estämään, eikä vastaisuudessakaan. On se liete ja kusi sellainen myrkky että pitää rikkurit loitolla kuin hyönteismyrkky.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Liiton isopalkkaiset toimihenkilöt pelkäävät palkkansa puolesta, että "keisarin uudet vaatteet" illuusio paljastuu palkansaajille. Mitä nämä ei minkään alan pyrkyrit sitten tekisivät, jos joutuisivat luopumaan työstää? Liitoissa on ihan turhanpäiväisiä hölynpölyn työntekijöitä, jotka ovat kyynärpäätaktiikalla ottaneet paikkansa liiton toimihenkilönä. Miettikää nyt miten joku keittiöalan Liisa Keittäjä kykenee hoitamaan vaativia tehtäviä, mistä makstaan useita tuhansia ja toimimaan muiden etujen puolesta? Ei mitenkään sanon minä! Eikö isoon "titteliin" ja palkkaan tarvita kuin puoluekirja ja kyynärpäät. Korkeintaan tämä Liisa osaa hoitaa yhdistysten asioita, mutta jo sitä vaativampi tehtäviin tarvitaan koulutettu ja smartimpi henkilö kuin lissu. Liitot ovat helppo väylä pyrkyreille päästä isojen ansioiden ääreen, kun muualle pisteet eivät riittäisi.

    • Anonyymi

      Olkoon sitten vaikka niin, mutta edunvalvontaa tarvitaan ,sillä kaikki " Lissut " eivät pysty yksin eivätkä kykene vastustamaan täyspainoisesti jyräävää työnantajaa.
      Me ruiskupartiot kyllä hoidamme haulit himaan lakkojen aikana ehkäisten rikkurien toiminnan täyspainoisesti !!!

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Ensi keväänä konkretisoituu taas monella alalla lakot.

    • Anonyymi

      Valmiina olemme partioinemme.

      Talkoo-Taavetti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe