LAKI JA EVANKELIUMI

“Se mikä laissa on määräys ja käsky, on evankeliumissa kutsu ja oikeus. Se mikä laissa on tehtävä ja vaatimus, on evankeliumissa lahja ja oikeus.

Laki sanoo: ‘Tule puhtaana ja täydellisenä Herran luo!’ Evankeliumi sitä vastoin sanoo: ‘Tule Herran luo sellaisena kuin olet! ‘Laki sanoo:‘Sinun on tehtävä kaikki oikein — tai muutoin käy huonosti!’ Evankeliumi sanoo:‘Jeesus teki kaiken sinun puolestasi.

Siksi sinä tulet puhtaaksi ja virheettömäksi Hänessä ja saat tulla sellaisena kuin olet’. Laki sulkee meiltä Jumalan valtakunnan syntiemme tähden; evankeliumi avaa meille oven synneistämme huolimatta Jeesuksen täydellisen teon ansiosta (Room. 4:5).”

( Otelainaus: Olav Valen-Sendstad - Unelma vapaasta tahdosta )

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19. Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
      20. ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
      21. En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
      ( Gal.2 )


      10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
      11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
      12. Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä".
      13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"
      ( Gal.3 )

      • Anonyymi

        ...

        Evankeliumin vaikutuksesta usko alkaa täyttää lakia

        Evankeliumi tuo elämäämme Jumalan vihan sijaan Jumalan sydämen armahtavan hyvyyden. Se vapauttaa ihmisen omistamaan Jumalan kaikki hyvät lahjat. Se antaa elämän Jumalan yhteydessä, Jumalan lapsena, hänen rakkautensa kohteena nyt ja iankaikkisesti.

        Evankeliumin vaikutuksesta myös laki alkaa vähitellen ja osittain täyttyä kristityssä (Room 8:3?4). Evankeliumi saa aikaan lain vaatimia tekoja, jotka ovat lähimmäiselle hyväksi, mutta eivät koskaan tee ihmistä Jumalalle kelpaavaksi. Jumala tekee uskovassa hyvät teot evankeliumin voimalla lakinsa mukaan.

        Mutta lain täyttäminen on aina uskovan elämässä vajavaista, niin että hän tarvitsee siihenkin evankeliumin jatkuvasti julistamaa anteeksiantamusta. Uskova tekee kaikissa hyvissä teoissaankin syntiä ja tarvitsee Jumalan laupeutta, joka peittää ne Kristuksen ansiolla.

        ... ( Otelainaus: Olavi Peltola )

        s-seutulainen


    • Anonyymi

      Hakuehdolla löytyi 39 jaetta. "sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti." Tässä yksi. Esra.3:11 Ja he virittivät ylistys- ja kiitosvirren Herralle: Sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti Israelia kohtaan.

    • Anonyymi

      Olisi hyvä huomata, ikuinen elämä luvataan Raamatussa vanhurskaille. Jos henkilö on vanhurskas, hän myös tekee vanhurskautta.

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      Vanhurskas ei tee vanhurskautta siksi, että saisi elämän, vaan siksi, että ymmärtää sen olevan oikein ja hyvä.

      • Anonyymi

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.
        ( 1 Joh. 1 )


        >>Vanhurskas ei tee vanhurskautta siksi, että saisi elämän, vaan siksi, että ymmärtää sen olevan oikein ja hyvä.<<

        Ei meissä itsessämme ole mitään vanhurskautta - niin, että ymmärtäisimme sen olevan oikein ja hyvä. Jeesus Kristus on meidän vanhurskautemme. Sen minkä olemme tehneet oikein ja hyvin, on Jeesus Kristus meissä saanut aikaan, meissä vaikuttanut.
        Jumalalta saatu lahjavanhurskaus, Jeesuksen Kristuksen vanhurskaus, on meidän vanhurskautenamme. Uskon kautta Jeesukseen Kristukseen meille Jumalan armosta luettu lahjavanhurskaus.
        Itsessämme olemme kaikessa vajavaiset!

        Siteeraan vielä Peltolaa:
        >Mutta lain täyttäminen on aina uskovan elämässä vajavaista, niin että hän tarvitsee siihenkin evankeliumin jatkuvasti julistamaa anteeksiantamusta. Uskova tekee kaikissa hyvissä teoissaankin syntiä ja tarvitsee Jumalan laupeutta, joka peittää ne Kristuksen ansiolla.<

        s-seutulainen


    • Anonyymi

      1Kun.8:46. 2Aikak.6:36. Sananl.20:9. Saarn.7:21 Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä. 1Joh.1:8.

    • Anonyymi

      Ei juutalaisuutta ja kristinuskoa voida rinnastaa keskenään. Juutalaisuus on kultaa ja kristinusko on pronssia. Jeshua oli Profeetta Hosean kirjan JISREEL, joka poisti kuninkuuden Israelista sekä sotajousen Joosefilta. Myös eräs profeetta Jesaja tai Jeremia todistaa, että kallisarvoinen kulta tullaan puhdistamaan pronssista ja hopeasta (islam) niin, että kulta pysyy temppelin ja juutalaisuuden yhteydessä ja sen sijaan pronssi ja hopea sulatetaan pois temppelin ja juutalaisuuden yhteydestä.

      Metallinsulattajan tavoin Jumala antoi käskyn puhdistaa kulta pois epäpuhtauksista, joihin myös kristinusko kuuluu. Niin valitsee kristinuskon, jokainen epäpuhdas ja halpaa metallia oleva juutalainen, mutta on myös jonkin verran niitä, jotka pysyvät KULTAKANNASSA ja aidossa juutalaisuudessa.

      • Anonyymi

        Juutalaiset olivat oikealla tiellä vain n. 100 vuotta 1500 vuotta kestäneen vanhan liiton aikana.
        Jeesuksen kuoleman jälkeen he ovat olleet täysin eksyksissä. Eipä ole paljon kehuttavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe