Matkahuollon paketti huutokaupattiin, kuka korvaa

Anonyymi

Tilasin voiteluaineita eräältä toimijalta viime vuoden lopulla. Tavarat piti tulla Matkahuollon toimittamana hallille, mutta ilmeisesti Matkahuollon ukko ei jaksanut poistua autosta koputtamaan oveen tai ei tontilla käynytkään koska tuli vain viesti että paketti meni kamppiin. No se pari viikkoa säilytysaikaa ehti vieriä ohi ja soitin Matkahuoltoon, joka oli lähettänyt paketin takaisin lähettäjälle. Tätä rasvakauppiasta en saanut kiinni, eikä ollut saanut Matkahuoltokaan, eli he eivät hakeneet lähettämäänsä pakettia pois Matkahuollosta, joten tavaraerä huutokaupattiin. Itse toki maksoin tuon laskun vaikka tavaraa en ollut vielä saanutkaan. Nyt kun asiaa olen selvitellyt, Matkahuolto ja kyseinen kauppias pesevät kätensä. Matkahuolto, koska he ovat ehtojensa mukaisesti lähettäneet sen takaisin. Öljykauppias koska ei katso että heidän tehtävänsä olisi ollut hakea lähettämäänsä pakettia matkahuollosta. Kellähän tässä noin niinkuin juridisesti olisi vastuu. Matkahuolto myönsi että eivät olleet yrittäneet soittaa missään vaiheessa kuten toimituksessa oli nimenomaan vaadittu, ja paikallakin ollaan klo 7-16 aina, mikä oli myös vaadittu toimitusajaksi.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmeisesti asiassa ei ole kyse kuluttakaupasta vaan elinkeinonharjoittajien välisestä. Ostajan ja myyjän väliseen sopimukseen sovelletaan siten oikeustoimilakia ja kauppalakia.

      Ostajan ja myyjän välisen sopimuksen lisäksi on solmittu sopimus myös kuljetusyrityksen kanssa.

      Ensiksi tulee tutkia, missä vaiheessa tapahtuu luovutus myyjältä ostajalle.

      Kauppalain (2:7) mukaan:

      1. "Jos tavara on kuljetettava ostajalle samalla paikkakunnalla tai alueella, jolla myyjä yleensä huolehtii samankaltaisen tavaran kuljetuksesta, luovutus tapahtuu ostajan saadessa tavaran hallintaansa.''

      2. "Jos tavara on myyty "vapaasti", "toimitettuna" tai "vapaasti toimitettuna" määrätylle paikkakunnalle, sitä ei katsota luovutetuksi ennen kuin se on tullut perille tälle paikkakunnalle."

      3. Mutta "Jos tavara muussa tapauksessa on kuljetettava ostajalle eikä muuta johdu toimituslausekkeesta tai sopimuksesta muuten, luovutus tapahtuu, kun rahdinkuljettaja, joka on sitoutunut kuljettamaan tavaran lähetyspaikkakunnalta, saa tavaran hallintaansa."

      Oletetaan tässä tapauksessa, että kyseessä on kohdan 3. mukainen tilanne.

      Tavaran luovutus on siis tapahtunut myyjältä ostajalle. Tällöin siirtyy yleensä myös vastuukin siitä. Poikkeuksena on kuitenkin kauppalain 15 luvun 72 §, jonka mukaan:

      "Jos tavaraa ei noudeta tai vastaanoteta oikeaan aikaan tai jos sitä ei luovuteta ostajan hallintaan muun ostajan puolella olevan seikan vuoksi sekä jos tavara on myyjän hallinnassa tai hän voi muuten huolehtia siitä, myyjän on ostajan lukuun ryhdyttävä kohtuullisiin toimenpiteisiin huolehtiakseen tavarasta."

      Voisimme yllä olevasta alleviivata "muun ostajan puolella olevan seikan vuoksi" sekä "[tavara] myyjän hallinnassa TAI hän voi muuten huoletia siitä".

      Epäilemättä kuljetus on mennyt niiden ehtojen mukaan, jotka kuljetussopimuksessa on vahvistettu, joten ratkaistavana on vastuu kuljetetulle tavaralle aiheutunut vahinko syystä, ettei siitä huolehdittu vastaanotettaessa eikä myyjälle takaisinpalautettaessa.

      Sanoisin ylläesitetyn nojalla, että myyjällä on ollut kauppalain perusteella velvollisuus huolehtia tavarasta siinä vaiheessa kun sai tiedon sen palauttamisesta myyjälle. Vahingonkorvauksen peruste on siten kauppalain mukaisen huolenpitovelvollisuuden rikkominen ja vahingonkorvausta tulee vaatia kanteella vastaajan kotipaikan (yhtiön toimipaikan) käräjäoikeudelta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe