Ongelma lapsen (ja kumppanin) kanssa

Anonyymi

Meillä tai siis minulla on ongelma kumppanin 7v lapsen kanssa. Olemme olleet yhdessä kaksi vuotta, mutta mikään ei ole muuttunut. Tulen käytännössä erinomaisesti lasten kanssa toimeen ja rakastan kumppanin lasta eli sellaisesta ei ole kyse, vaan huolesta lasta kohtaan ja mitä tehdä, kun kumppani ei nää lapsen käytöksessä yhtään mitään ongelmaa.

Eli, heti lapsen kanssa tutustuessa kiinnitin huomion lapsen hämmentävään ja pakonomaiseen tarpeeseen tulla tutkimaan mitä puhelimellani teen. Jos näki mm. sydämen viestiä kirjoittaessa hän heti huusi "Äiti, tää lähettelee jollekin sydämiä!". Menisi hassusta jutusta, ellei olisi pakonomaista ja jatkuvaa. Heti, kun ottaa kännykän käteen lapsen on tultava katsomaan mitä sillä teen. En tietenkään hyväksy sitä läheskään aina ja tällöin lapsi ahdistuu ja hermostuu. Jos minun tai kumppanin puhelin soi, lapsi juoksee heti paikalle kuuntelemaan mitä puhutaan keksien mitä mielikuvituksellisimpia tekosyitä sille, että tuli viereen. Eli lapsi kokee turvattomuutta. Lapsi on myös äärimmäisen.. miten sanoisin? Jos sanon vaikka telkkarissa jollakin olevan kauniit hiukset, niin lapsi suuttuu, koska "Ai mulla ei oo kauniit hiukset!?". Joka asian hän ottaa ikään kuin toisen kehuminen olisi loukkaus häntä kohtaan. Jokainen asia mitä äidille sanon on myös loukkaus lasta kohtaan. Sillä ei ole mitään merkitystä kuinka paljon lapsi saa huomiota, huomio nollaantuu heti, kun joku toinen saa huomiota. Lapsi myös jatkuvasti seuraa mitä teen. En saa hetken rauhaa, ellen oikeasti sano erittäin tiukasti, että menee toiseen huoneeseen, ja tällöin lapsen äiti taas hermostuu minulle. Asiasta turha keskustella, koska äiti ei nää ongelmaa, vaan alkaa syyttää, etten hyväksy hänen lastaan. Ongelmat jatkuvat. Mitä ikinä teemmekin, niin siihen täytyy liittyä joku "palkinto" hänelle. Oli se sitten karkkia tai täysin yli menevää huomiota. Lapsen äidin lähtiessä suihkuun, kauppaan tai vaikka nukahtaessa, niin lapsi lähtee heti etsimään herkkuja, eikä kestä, jos ei saa. Ei normaalia harmitusta, vaan selkeästi aivot alkavat lyödä tyhjää, kun en anna mitä hän haluaa. Tulee siis tyhjä katse, alkaa joko kiukutella tai jää vain tuijottamaan minuuteiksi seinää. Toinen hämmentävä asia on, että tämä 7v LAPSI alkaa äidin lähtiessä flirttailla. Yrittää suudella huulille, keimailee ja tekee usein seksuaalisia liikkeitä, eikä lopeta ellen sano niin tiukasti, että pahoittaa mielensä. Jälleen, äidin mielestä vain hassuttelua ja minun draamailua. Toinen vaihtoehto on, että lapsi alkaa syyllistää keksityistä asioista, haukkuu yms. Sinällään tulemme hyvin toimeen, jos vain sivuutan kaiken ja olen hiljaa. Mitä tehdä, kun äiti ennemmin provosoi lasta tai hyväksyy kaiken, ja pitää minua draamailijana.

7

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miski rikoit laspen oikea perheen ja muutit hänen kotiinsa siivelle asumaan? Kun näät että toisten lapse voivat sinun seurassa huonosti, parasta mitä voit tehdä on pyytää anteeksi lapselta ja lähtä pois. Mutta jos et halua että lapsi voi hyvin,niin tietysti sinä elät siivellä ja kiusaat lasta.
   Erittän kammottavaa on nämä perheenrikkojat sutturat jotka kyllä näkee etei he ole minkään arvoisia, mutta eivät silti lähdpois ja anna lasten elää omien vanhempien kanssa, pitää vaan tukea sinne ilmseksi asumaan miehen rahoilla ja kaljaa kittaamaan.

   • Anonyymi

    Olen kylläkin mies ja lapsi on aviovaimoni eli naisen lapsi. Kenenkään perhettä ei ole rikottu, vaan molemmat oltiin oltu pari-kolme vuotta ihan sinkkuja tavatessamme.


  • Anonyymi

   Olisiko lasta käytetty hyväksi ennen kuin olet tullut kuvioihin tai nyt? Normaalia käytöstä tuo ei ole. jos vanhemmat eivät hänen käytökseensä puutu, ei heilläkään ole nyt kaikki ok. Onko vanhemmilla tai jommalla kummalla kehitysvamma tai -häiriö?

  • Anonyymi

   Hei! En oo psykologi enkä osaa sanoo kun että toivottavasti saat lapsen äidin havahtumaan tilanteeseen. Tulee mieleen että lapsi ei nyt tiedä paikkaansa perheessä, ehkä kokee et hänet on nostettu vanhempien tasolle. Silloinhan lapselle tulee turvaton olo eikä hän osaa elää tai olla ikätasonsa mukaisesti... Ei oo mikään häpeä hakee apua ja neuvoja. Oon ite monta kertaa kääntynyt ammattilaisten puoleen lasten asioissa. Ihan viimeinen vaihtoehto, että otat itse yhteyttä koulupsykologiin tms. Pyydät neuvoa, et kuinka saat äidin näkemään et kaikki ei oo ihan kunnossa. Tsemppiä!

  • Anonyymi

   Lapsen äiti on tässäkin tapauksessa ongelman syy. Hän on antanut lapsen kasvaa tuollaiseksi. Mutta asia on korjattavissa jämptillä kurinpidolla. Kieroon kasvanutta lasta tulee oikaista, se on niin yksinkertaista.

  • Anonyymi

   Kylläpä sinulla on negatiivinen asenne äitiä ja myös lasta kohtaan. Itse olet tietysti täydellinen. Kuulostaa enemmän siltä, että lapsi ei saa teillä tarpeeksi huomiota ja kokee teillä olon turvattomaksi, sinulta ja mieheltä ja siksi hakee noin huomiota. Lasten läsnäollessa ei kuulu tuijottaa vain kännykkää. 7v tarvii vielä paljon aikuisten läsnäoloa ja huomiota. Käytättekö itse liikaa älylaitteita?

  • Anonyymi

   Minä kans katsoin heti kun kersa tuli näytille että onpa ruma lapsi.Vaattet oli likaiset ja hiukset takkuiset ja kaverilla oli nälkä. Ei ollut äiti antunut ruokaa ja laittanut puhtaita vaatteita kun tuli äitipuolta katsomaan. Voi lasta sentään, ei osannut edes kunnolla puhua vaikka oli jo 7 vuotias, että kyllä ne miesten lapset ovat sitten avuttomia.
   Yritin monee kertaan nauvoa, opastaa ja komentaa ja ostimme kirpparilta uusia vaatteita, mutta ongelmat senkun pahenee.
   Omani ovat loistavia lapsia niin fikusja ja kauniita että luulin että ovat esimerkkinä miehen lapsille, mutta ei osaa mitään. Koulu alkaa syksyllä ja on kuin 1 vuotias. Yritin komentaa että menisi peille mutta äiti kielsi hänelle puhumisen, smanlainen on hän itsekin. Onneksi pelastin edes miehen joka on tosi kiva.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   704
   6694
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   6494
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   354
   4401
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   412
   4057
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   431
   3558
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   322
   3153
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   243
   2036
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   208
   1752
  9. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   71
   1321
  10. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

   Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
   Pori
   216
   1272
  Aihe