Pyytäkää yksilöity tarjous metsänhoitotyöstä.

Anonyymi

Tällä palstalla on nyt monessa ketjussa arvosteltu ja moitittu metsänhoitotyön tilaajan mielestä kalliiksi tullutta työn loppulaskua.
Tähän on olemassa helppo ja yksinkertainen korjaus.
Ennen hoitotyön tilausta pyytäkää työstä kuviokohtaisesti yksilöity urakkatarjous.
Tarjoukseen tulisi sisällyttää kaikki ne ko. kuvioille haluamanne metsänhoidolliset toimenpiteet, sekä aikaikkuna, minkä puitteissa ko. työt tulee kuviolla suorittaa.
Jos mahdollista ja kohde on pinta-alaltaan suuri, kannattaa kysyä työtarjousta ainakin kahdelta toimialta, jolloin saadaan tuleville hoitotyö kustannuksille vertailupohjaa.
Metsänhoitosuunnitelmat sisältävät useimmiten myös arvioita tulevien hoitotöitten kustannuksista. Tosin niiden kuviokohtaiset hoitotöiden kustannukset ovat vain suuntaa antavia hinta-arvioita ja kuvion todellisen hoitotyömäärään nähden usein alimitoitettuja, mikä seikka kannattaa jo huomioida työn suunnittelu ja tarjous pyyntö vaiheessa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse olen tämän alan ammattilaisena ollut jo 25 vuotta ja osaan kyllä arvioida paljonko menee aikaa ja mihin kohteeseen aika pian jo ensi näkemältä.
      Ongelma on se että teoria ja käytäntö ei kohtaa.
      Se että alue raivuutetaan joko ilmakuvan tai laskennallisen ajan puitteissa metsän uudistamisen jälkeen tehdyllä suunnitelmalla ei kerro koko totuutta ja yleensä silloin arviot menevät varmasti puihin.
      Metsä kun ruukaa kasvaa eritavalla eri metsätyypeissä.

      Se on vaan niin että työn teettäjän tai pomon on vaikka se ehkä inhottavalta tuntuukin laitettava ne kumisaappaat jalkaan ja mentävä itse katsomaan paikanpäälle millainen kyseinen kohde on ja paljonko työn teettäminen maksaa.
      Ei voida vaan sanoa teoriassa että mies raivaa keskimäärin tämän ja tämän verran päivässä ja kohteen hinta on sitten tämä.
      Jotkut kohteet on niin läpipääsemättömiksi kasvatettuja ryteliköitä joihin ei ole minkäänlaista raivuuta tehty 20 vuoteen ja voi olla varma että ammattilaisellakin homma menee pahimmilleen 0.3-0.4ha päivä vauhtia.
      Kun taas kohteet joihin on tehty aikanaan taimikon perkaus jonka jälkeen tehdään varsinainen taimikonhoito saattaa tällaista metsää tehdä hehtaarinkin päivävauhdilla.

      Yleensä haukut menee tekijälle vaikka todellisuudessa työn teettäjän vastuulla on mennä paikanpäälle ensin arvioimaan kohde ja kantaa vastuu rehellisesti kohteen kustannuksista.
      Itse teen tuntityönä ja onneksi ahkerana työntekijänä voin määrittää näin palkkani itselleni koska tulijoita ei ole tekijäpuolelle joten tiedän olevani arvokas työnantajalleni siinä suhteessa.
      He tietävät että menen metsään töihin en laiskottelemaan.
      Vaikka joskus kuulinkin naputusta "miksi tämä kesti näin kauan" niin kun sanoo kovasti että tervetuloa laskemaan poistumia niin tietäisit miksi.
      Urakkatyöläisiä en koskaan ottaisi omiin metsiini töihin. Ne urakalla hosumiset on kamalan näköistä katsottavaa ja olen urakkamiesten työmaita käynyt toisinaan paikkailemassa.
      Siinä missä urakka työmies miettii mitähän kohtaa tässä kohteessa ei tarvitsisi raivata tunti mies miettii teinhän nyt varmasti joka kolkan kohteesta.

      Itse liputan jokaisen koealakohteeni jotka merkkaan kännykälle puustotietoihin. Liputus ohje tuli siksi että "teettäjän pitää päästä laskemaan poistumat onko laskettu väärin"
      Toisinsanoen ei uskota työntekijään. On se sääli että on menty siihen pisteeseen että itse työnjälki alkaa olemaan se ei niin väliä juttu mutta sitten mennään nokka maassa laskemaan kantoja joista voidaan viimeistään valittaa tekijälle. Luonnollisesti liian vähäksi laskettuja poistumamääriä ei jälkeenpäin ilmoitella tekijälle. Hänellehän jouduttaisiin maksamaan lisää.
      Kaiken a ja o on toteutus ja suunnittelu. Työn teettäjä voi mennä ensin paikanpäälle arvioimaan poistumat näin hän saa edes suurinpiirtein käsityksen kuinka vaikea tai helppo kohde on eikä vain ilmoittaa kohteen omistajalle teoria tasolla että se maksaa varmaan tämän verran kun mies tekee tämän verran päivässä ja oho kalliiksihan se lopulta tuli.
      Suunnittelu ja luottamus. Siinä ainekset hyvään lopputulokseen joka miellyttää kaikkia osapuolia.
      On parempi arvioida kohde astetta kalliimmaksi kuin se lopulta onkaan. Näinollen loppulaskun ollessa pienempi on omistaja vain entistä tyytyväisempi lopputulokseen ja on aivan varmaa että hän teettää uusiakin kohteita jatkossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe