Miten saada apua?

Anonyymi

Heippa, oon 15v tyttö, ja olen epäillyt ittelleni erilaisia mielenterveydellisiä ongelmia 11 vuotiaasta asti. (masennus, ahdistus ja bpd) tiiän että nyt kaikki aattelee että "taas tämmönen huomionhakunen nuori", mut mä vaan toivon että saisin vastauksia. Mulla on ollut kauheita vihakohtauksia missä en voi hallita itteäni ja yleensä lyön, nipsitän tai revin ihoa vaikken haluisi. Mulla myös on itsetuhoista taustaa, sen oon yrittänyt lopettaa. Mutta nyt mua on ruvennut huolettaa etten pysty hallitsemaan itseäni tai mun tunteita, mä en ole kertonut kellekkään tästä. Mun vanhemmat on just semmosia jotka ei ymmärrä tai hyväksy masennusta tai muuta. Mä en ole kovin läheinen niiden kanssa varsinkaan tämmösistä asioista. Joten aattelin kysyä että miten mä pääsisin diagnosoitavaksi/terapiaan tms. Ilman että mainitsen tästä vanhemmille. Mulla myös nää vihakohtaukset saattaa tulla jos kuulen jonkun syövön tai kilistelevän astioita, se raastaa mun korvia. Eli miten mä voisin pyytää vanhemmilta tuonne pääsyä ilman mun itsetuhoisista ajatuksista puhumatta? Mä tarviin apua, kertokaa mulle

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laitoin sinulle nuevoja, mutta ylöspito poisti.

    • Anonyymi

      soita kriisipuhelimeen tai auttavaan puhelimeen ja juttele asioista heille.

      • Anonyymi

        Jep, mä soitin auttavaan puhelimeen.


    • Anonyymi

      Hommaa terapeutti. Hyvä terapeutti osaa korjata mielen ongelmia ja kertoa toimivia strategioita mielen ongelmiin.

      Itselläni viha oli sen vuoksi kun en sanonut omaa mielipidettä asioihin kuin viimeisessä vaiheessa vihaisena. Olin liian kiltti tai ujo. Välillä pitää mennä toisen reviirille.

    • Anonyymi

      Sinulla on varmaan paljon traumaattisia kokemuksia perheessäsi tai muualta. Olet jäänyt vaille tukea, jota kasvava lapsi ja nuori tarvitsee, ja varmaan olet kokenut myös jonkinlaista väkivaltaa elämäsi eri vaiheissa. Emotionaalista, fyysistä ja ehkä seksuaalistakin väkivaltaa. Vihantunteesi ovat luonnollisia ja ymmärrettäviä.

      Varaa aika aluksi vaikka koulupsykologilta. Sovi hänen kanssaan, että käyntimerkinnät salataan Kannassa, niin että vanhempasi eivät pääse lukemaan niitä. Sinulla on oikeus luottamuksellisiin keskusteluihin. Koulupsykologi tai -kuraattori joutuu tekemään joitakin merkintöjä käynnistäsi jatkohoitoasi varten, mutta voit sopia hänen kanssaan niiden sisällöstä, ja siitä, jos on joitakin asioita, joita et halua merkittäväksi mihinkään muistiin, vaan jäävän teidän kahden välisiksi.

      On ikävää, että kun hakee itselleen terapiaa, pitää tulla "diagnosoiduksi", kuten sanot itsekin. Nykyään terapiat ja muu psyykkinen apu on järjestetty osaksi terveydenhuoltoa. Minulla on terveydenhuollon koulutus, mutta en silti ajattele, että inhimilliset tunteet ja vaikeudet, kuten sinulla, olisivat sairauksia. Ajattelen, että olet joutunut kokemaan hyvin vaikeita asioita ympäristösi ihmisten taholta ja kärsinyt niiden vuoksi paljon.

      Toivon, että löydät ammattitaitoisen, myötätuntoisen ja avarakatseisen ihmisen, kun lähdet etsimään ammattiapua. Psykologeilla, psykiatreilla ja terapeuteilla on kaikilla oma tyylinsä ja tapansa olla vuorovaikutuksessa, ja henkilökemiatkin merkitsevät paljon. Jonkun kanssa tulee paremmin toimeen kuin jonkun toisen. Jos tuntuu, että ensimmäinen jolle varaat ajan, ei ymmärrä sinua tarpeeksi, tai et halua avautua hänelle, niin voit koettaa vaihtaa toiseen, yleensä se on mahdollista.

      Jos ahdistus on kovaa, tarjotaan usein lääkkeitä, nuorillekin. Niillä on kuitenkin paljon haittavaikutuksia. Terapia ja muu keskusteluapu auttaa parhaiten.

      Hienoa, että etsit aktiivisesti tietoa ja apua tilanteeseesi. Rohkeutta tarvitset edelleen, ja sitä sinulta varmasti löytyy, olethan jo osoittanut sitä kirjoittamalla tänne.:)

      • Anonyymi

        Minä oon itse funtsinut asiat ja lukenut humanismiakin. Tietty muutkin alat on hyviä.


    • Anonyymi

      Onko sua diagnosoitu kunnolla? Eli oletko täyttänyt masennus- ja ahdistuskyselyt, sekä SCID-testit? Osa psykiatreisya tekee etenkin persoonallisuushäiriötestit omien mielipiteidensä mukaan, ilman testausta ja haastattelua. Sinulla ei siis välttämättä ole persoonallisuushäiriötä ollenkaan, vaikka lääkäri näin väittäisi.

      Kannattaa olla jo nuoresta asti hyvin tarkka näiden leimojen kanssa. Ne eivät lähde jos lääkärit niin päättävät. Jos sinulla oikeasti onkin persolnallisuushäiriö mutta paranet, lääkärillä ei ole velvollisuutta poisyaa diagnoosia. Vaan hän voi aina vedota siihen, ja jättää sinut ilman apua esimerkiksi jalkavamman tai muun oikean somaattisen syyn kanssa.

    • Anonyymi

      Jos ei vanhemmat ymmärrä masennusta ja muita ongelmia niin kertomalla niistä voisit opettaa heillekin jotain elämästä. Jotain on varmaan pielessä heilläkin jos eivät ole jo huomanneet ongelmiasi. Hae apua, älä pitkitä tilannettasi, mitä kauemmin vältät etsimästä apua sitä vaikeammaksi ongelmasi tulevat. Rohkeutta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe