Parhaat vinkit oikeustieteellisen tenttien lukemiseen

Anonyymi

Kaipailisin vinkkejä oikeustieteellisen tenttien lukemiseen. Eli jos koealue on 600-1000 sivua niin mikä on lukutekniikkasi ja kuinka kauan käytät arviolta aikaa jos tavoitteena on saada 4-5 arvosanaksi? Toki kursseissa on paljon eroja ja osa asioista on hankalampia, kuin toiset mutta noin karkeasti? Olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä.

6

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen jo valmistumassa nyt syksyllä, mutta läpi opintojen ovat arvosanat pyörineet 4-5 paikkeilla, enkä koe että lukeminen olisi ollut mitenkään kovin raskasta. Kun alan valmistautua tenttiin, aloitan hyvissä ajoin ja jaan alueen niin, että jokaiselle päivälle on tullut opiskelua ehkä 3-4 tuntia. Käytän lukemisen tukena omia muistiinpanoja, joista sitten kertaan vielä yleensä viimeisen viikon ajan ennen tenttiä.

      Oma neuvo on siis alkaa hyvissä ajoin, tehdä sellainen lukusuunnitelma, joka sisältää säännöllisesti realistisen määrän lukua, muttei kuitenkaan näännytä: täytyy muistaa, ettei koko oikiksen ajan voi opiskella samalla tavalla vuorokauden ympäri kuin pääsykokeisiin.

    • Itse lukaisin kirjat nopeasti läpi sellaisista kursseista, jotka eivät kiinnostaneet. Kun pyrin parempaan arvosanaan, tein lukemisen aikana muistiinpanoja jatkuvasti, tiivistäen lukemaani. Kun tentti oli lähellä, kertasin muistiinpanoista useita kertoja. Mikäli en ymmärtänyt täysin, saatoin jopa hakea aiheesta lisätietoa internetistä taikka kirjastosta.

    • Anonyymi

      Lukemiseen täytyy olla tietty kiima. Homma tavallansa imee mukaansa. Heti kun tuntuu liaan työläältä on pidettävä breikkiä. Ulkoliikunta tyyliin kävely hapettaa ja vireyttää mentaaliset voimat ja patterit. Yleensäkin lukemisen pätkittäminen jaksoihin on hyväksi. Itse käytän puuvärikyniä higlightaamiseen ja jopa piirtelyyn. Permanentit korostukynät on syytä työntää roskikseen. Sellaisia sottauksia ei saa kummitettua poiskaan. Niin ja paras lukemiseen valmentava youtube sivusto on Thomas Frankin juutube sepustukset. Niissä on ytyä. Amazing , Itse en ole enää formaalissa opiskelijamoodissa. Olen sellainen eläkkeellä oleva DI joka on läpi elämänsä ollut innokas itsensä kehittäjä. Osaan ja teen kaikenlaista mutta lisää vaan uppoaa. https://www.youtube.com/c/Thomasfrank/videos

    • Anonyymi

      Ei ole oikotietä onneen. Jokaisella on oma tapansa lukea, mutta on ehkä muutamia juttuja, mitkä toimii useimmilla:

      -Tärkeintä on tietysti ihan se, että löytää itselleen mukavan lukuympäristö ja on mukava olo kun lukee tenttiin. Lukuympäristöä voi vaihdellakin. Kirjaston ohella luin paljon ihan vaan kotona. Välillä kesämökilläkin.

      -Aloita lukeminen ajoissa. Tämä neuvo on helppo antaa, mutta vaikea sitä on noudattaa. Itsekin paahdoin joskus viikon putkeen öitä tentteihin lukiessa, kun ei sitä vaan aina jaksanut olla niin säntillinen.. Toisaalta siinä mielessä ihan hyvää sekin on joskus kokea, koska työelämässä tulee eteen tilanteita, missä aikaa on vähän ja aineisto on massiivinen. Se pitää kyetä pureksimaan läpi ja tuottamaan ratkaisuja tiiviissäkin aikataulussa muiden töiden painaessa päälle.

      -Pilko tenttialue osiin ja kokonaisuuksiin. Lue ajatuksella vaikkapa kirjasta tietyt alueet yhtenä päivänä niin, että siitä muodostuu järkevä kokonaisuus.

      -Oikeustiede on paljon yksityiskohtia, mutta ei ole järkevää opetella kaikkia poikkeussääntöjä, jos ei hallitse ensin pääsääntöjä. Yleisestä erityiseen on hyvä ohjenuora.

      -Oikeusnormien opettelu ulkoa ei ole kaikki kaikessa, pyri mietittimään myös soveltamistilanteita ja kytkentää oikeuskäytäntöön. Tämä ainakin auttoi itseäni sisäistämään asioita.

    • Anonyymi

      Tee mieluummin oppimispäiväkirjoja aina kun mahdollista. Mielistele oikeita opettajia ja heidän/heidän suosiohenkilöiden julkaisuja monesta näkökulmasta. Muu täytettä. 5/5

      • Anonyymi

        höpönlöröä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe