Perättömät lausumat.

Anonyymi

Millainen rangaistus on odotettavissa perättömistä lausumista. Jos esimerkiksi nainen väittää perättömästi tulleensa jonkun miehen raiskaamaksi millaisen rangaistuksen tällä tavalla valehteleva nainen voi saada.

Entä voiko nykylaissa perättömien syytösten uhri ajaa rangaistusta sellaiselle henkilölle, joka syyllistyy perättömään lausumaan häntä vastaan vai onko tämä vain syyttäjän vallassa.

7

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ihminen saa puhua perättömiä, tai valehdella niin paljon kuin ilkeää. Vain viranomaisille valehteleminen ja perättömien puhuminen on monessa tapauksessa rangaistavaa. Tällaisia ovat mm. poliisin esitutkinta ja oikeuskäsittely. Niissäkin epäilty saa kertoa käyneensä vaikka auringossa.
      Rikosasiassa vain syyttäjä voi ajaa syytettä oikeudessa. Jos syyttäjä kieltäytyy, niin sen jälkeen sama oikeus on asianomistajalla.
      Perättömät väitteet voivat myös olla kunnianloukkauksia.
      Perättömästä lausumasta tuomioistuimessa tuomitaan vankeutta 14 vrk - 3 vuotta.
      Perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä tuomitaan sakkoa - 2 v. vankeutta.

      • Anonyymi

        Kerrot siis mitä lakikirjaan on kirjoitettu. Vallan kolmijaon lainsäädäntö-osaan.
        Nyt oli kyse vallan kolmijaon lainvalvonnasta.
        Nämä kaksi asiaa ovat teoreettisesti kytkettyjä toisiinsa. Mutta käytännössä täysin eri asioita.


    • Anonyymi

      Asiat tahtovat olla konstikkaita , näyttö olisi hyvä olla . Kaksi sanaa toisiaan vastaan , jollei todistajia ole , en maallikkona ymmärrä miten asian voisi ratkaista , molempiin suuntiin on ratkaistu ja molempiin suuntiin on myös menty "metsään".

      Asia voi ratketa myös helpolla. Ajatellaan että joku on tehnyt ilmoituksen eläinsuojelu
      rikoksesta , possuja hoidetaan huonosti, ei ole kuivia makuualustoja märät karsinat,
      ym. Elikä paikallinen kunnan tarkastuseläinlääkäri soittaa että tulee huomenna tarkastamaan pitävätkö syytteet paikkaansa . Siinä vähän mutistaan että kuka se sellaista väittää , tai voisi edes tietää kun sikalan ovet ovat aina avainta vaativat eli lukossa. Taidampa tehdä rikosilmoituksen luvattomasta tunkeutumisesta lukoin ja varoitustauluin (tautien levittämisen vaarasta johtuen) suojattuun tilaan. Niinmpä sitten tämä nuori pikisilmäinen eläinlääkäri neito saapuu seuraavana aamuna ja suorittaa tekonsa (tarkastuksen) , josta sitten myöhemmin saapuu raportti tilallekin. Luin sen tietenkin , siinä sitten todettiin että paikat ovat ihan yes ,
      possuilla on kuivat makuupaikat ja kuivat karsinat. Mutta maininta että käytävät voisi lakaista paremmin, Myös raportista löytyi kohta jonka edessä oli paikka rastille kyllä tai ei. ELÄINTENHOITOON TEHDYN KANTELUN PERUSTEELLÄ ONKO TILALLA ELÄINTENHOITOON PERUSTUVAA ELÄINSUOJELURIKOKSEEN TAI RIKKOMUKSEEN VIITAAVIA LAIMINLYÖNTEJÄ. Rastia ei löytynyt kummastakaan neliöstä. Vähän alkaa nyppiä,
      soitan neiti eläinlääkärille (anteeksi tytöttely), kyselin miksei rastia ollut jommassa kummassa kohtaa , kertoi ettei voinut laitta kun rikosta tms. ei löytynyt mutta kun hän kumminkin joutui opastamaan mm käytävien lakaisussa eli ei sitten kumminkaan kaikki ollut ok. Nyt sitten kumminkin halusin tietää kuka ja millainen ilmianto minusta oli tehty , kun se nyt kuitenkin oli todettu perättömäksi lukuun ottamatta sikalankäytävän vajaavaista siisteyttä . Tämäkin tietenkin tarkastajan mielipide . Lääkäri tyttö(anteeksi) kuitenkin kertoi ettei hän tekijää saa ilmaista , laissa kielletty. Kerroin hänelle että taidan tätä hieman viellä varmistella tuolta lääninoikeudesta , sanoi että siinähän varmistelet , mutta tietoja et saa. Oli pahus (Anteeksi) oikeassa , jopa tarkkaa , tai millaistakaan syytöstekstiä en voinut nähdä , koska saattaisin voida teksti muodosta saada tiedon tekijästä. Ja lisäksi mainittiin että perättömiäkin eläinsuojeluun perustuvia ilmiantajia tulee suojella koska se saattaisi nostaa kynnystä tehdä eläinsuojeluun perustuvia ilmiantoja.
      En nyt ihan aammenella muista , mutta taisi viellä tulla laskukin tästä eläinlääkärin käynnistä.

      • Anonyymi

        Edellä oleva on monin osin puuta heinää, maallikon oma näkemys kuten hän itsekin arvelee. Sikäli tosin myönteistä, että tyytyy viranomaisten päätöksiin, eikä urputa enempää.

        Ensiksi. Suomessa noudatetaan syytetyn suosimisen periaatetta. Se tarkoittaa sitä, että jos on sana sanaa vastaan, niin syytetty voittaa. Syytteen rikosasiassa voi nostaa vain syyttäjä, tällöin näyttö käytännössä lähentelee 100 prosenttia. Syyttäjien syytteet hyvin harvoin hylätään.
        Jos syyttäjä kieltäytyy syytteen nostamisesta, niin sen jälkeen asianomistaja voi nostaa oman syytteen miten pienellä näytöllä tahansa, mikäli oikeus suostuu ottamaan asian käsiteltäväksi.

        Toiseksi. Suomessa ei ole perätön ilmianto nimistä rikosta. Suomessa tehdään viranomaisille vuosittain tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia perättömiä ilmoituksia, jotka viranomainen tarkistaa, onko niissä mitään perää. Jos syytä on niin, viranomainen ryhtyy toimenpiteisiin. Jos ei ollut, niin ilmoitus jää vain viranomaisen tietoon, sillä viranomaiset ovat vaitiolovelvollisia siitä, kuka ilmoituksen on tehnyt. Jos taas ilmoitus johtaa siihen, että viranomainen/poliisi on sen perusteella ryhtynyt johonkin pakkokeinolaissa mainittuun pakkokeinoon, jonka syy on kyseinen ilmoitus ja se paljastuu aiheettomaksi, toteutuu mahdollisesti rikoslaissa oleva väärä ilmianto. Se on virallisen syytteen alainen rikos, jolloin viranomainen/poliisi viran puolesta suorittaa esitutkinnan ja syyttäjä päättää nostetaanko siitä syyte.
        Jos perätön ilmoitus muuten, kuin viranomaisen kautta tulee sen tietoon, josta ilmoitus on tehty, niin hän voi katsoa silloin kunniaansa loukatun ja voi kokeilla menestyykö oikeusprosessi tekemällä poliisille ilmoittajasta rikosilmoituksen kunnianloukkauksena. Esitutkinnan jälkeen siinäkin voi käyttää omaa syyteoikeuttaan, jos syyttäjä ei syytettä nosta. Hävinnyt maksaa silloin viulut.
        Lääninoikeuksia ei ole ollut vuosikymmeniin. Niiden tilalla ovat hallinto-oikeudet. Jokaisesta viranomaisen tekemästä päätöksestä voi tehdä kantelun, tai oikaisuvaatimuksen, jos oikaisuvaatimus ei johda mihinkään, niin sen jälkeen voi jatkaa valittamalla hallinto-oikeuteen. Se maksaa 260 euroa, jonka saa takaisin, mikäli jutun voittaa. Kantelu on ilmainen.


    • Anonyymi

      Ikävä kyllä käytännössä juttu menee niin, että perättömästä lausumasta ei saa yhtään mitään rangaistusta.

    • Anonyymi

      Ei mitään rangaistusta. Vaikka asia olisi ilmiselvä. Kyse on siitä että asiat on sovittu jo ennen oikeutta, sillä ei ole merkitystä mitä oikeudessa tulee esille, ne voi jättää huomioimatta. Sellainen on Suomalainen oikeus.

    • Anonyymi

      Useat naispuoliset opiskelijat hankkiva opintorahojaan myymällä alapäätään ja ovat julkisuudessa siitä huolimatta arvostettuja ihmisiä.
      Lakikirjan pohjana ennen pidettiin Raamattua ja sieltä löytyy tällaisille naisille maininta "Portto".
      Oletuslaitoksessa on tuominnassa paljon porttotuomareita, heidän näkemyksensä mukaa jos nainen jollalaki alapääkonstilla saa mieheltä huijattua ja petettyä rahaa on se hänen rehellisesti hankkimaansa omaisuutta.
      Koska porttotuomari on aikoinaan elänyt huoraamalla on asenteeksi jäänyt kaikenlaisen huoraamisen tukeminen tuomioistuimessa.
      On paljon vääriä raiskaus ilmoituksia poliisille usein rahastus tarkoituksessa, näistä useat tuhoavat viattoman miehen elämän
      Usein ympäristön antama rangaistus on vielä raskaampi kuin tuomioistuimen. Vaikka monien kuukausien jälkeen todetaan mies syyttömäksi hänen elämänsä on tuhoutunut. (usein työpaikka, parisuhde, asunto mennyt.)
      Kuitenkin porttotuomarien mielestä ei ole oikein syyttää ja rangaista naista joka tahallaan on väärän usein rahanhimossa ilmiannon tehnyt sekä tuhonnut toisen ihmisen.

      Porttotuomarien johdosta mies on yleensä aina alakynnessä tuomioistuimessa naista vastaan, joista on paljon miesten kesken keskusteltu.
      Porttotuomarien ansiosta koko oikeusjärjestelmän uskottavuus horjuu, olisi varmaan syytä yleensäkin kieltää naisia toimimasta näissä viroissa tai purkaa kokonaan koko sivuraiteelle ajautunut oikeustiede ja oikeuslaitos.
      Palata vanhaan hyvään rehelliseen miesten johtamaan oikeus järjestelmää jossa kerta kaikkiaan porttoja ei suvaita kuin korkeintaan asiakkaana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4207
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4056
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3652
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3069
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2761
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2558
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2548
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2426
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2309
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2265
    Aihe