Miksi ei kannata hankkia Disney+ suoratoisto palvelua

Anonyymi

Nyt kahden viikon kokeilun jälkeen olen tullut siihen tulokseen että rahoille tulee enemmän käyttöä muissa suoratoistopalveluissa.

Disney ei ole ladannut kaikkia tuotantojansa disney palveluun ja kummallisesta syystä Mandalorian sarjaa laitetaan yksi jakso viikossa palveluun vaikka koko kausi on jo esitetty amerikassa. Tässä on syynä luultavasti ihmisten mielenkiinnon ylläpitäminen palvelussa, kun joutuvat pitämään palvelunsa aktiivisena jotta voivat katsoa seuraavan jakson mandaloriania.

Toisena suurena miinuksena on englanninkieliset lastenohjelmat... Jokainen Disney sarja on dubattu suomeksi, niin luulisi että laittaisivat suomenkieliset dubit vaihtoehdoksi koska perheen pienimmät eivät osaa vielä lukea.

Disney on panostanut Disney palveluun originaaleillaan, mutta vain osa niistä originaaleista löytyy suomen Disney palvelusta... Tässäkin on varmaan kyse rahastuksesta jotta ihmisten mielenkiintoa pidetään yllä... Eli kun Mandalorian sarja on lykätty kokonaisuudessaan palveluun, niin varmaan rupeavat laittamaan heidän originaaleja kuukauden välein pakottaen ihmisten jatkavan heidän palvelunsa käyttöä jos mielii nähdä kyseiset elokuvat/sarjat.

Jos toivot nostalgisia pärinöitä vanhoista disney elokuvista/animaatio sarjoista, niin ikävä kyllä joudut pettymään sillä vain osa ohjelmista löytyy palvelusta. Aladdin sarja, Tarzan sarja, pilipalipilotit, viidakkovekarat ja paljon muuta on jostain kumman syystä jätetty palvelusta pois.

9

5140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä muutama syy ongelmiksi:

      1.Disney , on tällä hetkellä laajenemisen vaiheessa.
      2. Alkujaan kerrotaan tarinoita että ennenkuin Netflix tuli markkinoille oli juurikin näin tapana tehdä, kuten televisiossa ennen, kerran viikossa uusi jakso.
      3. Kyllä yksi syy on varmasti keino yrittää sitouttaa asiakkaat.
      4. syy on taas monitahoinen ja mutkikas eli sopimus-tekniset asiat: mm. Tekijänoikeus ja niiden määräytyminen, muiden jo markkinoilla olevien mm. Viasat, C-more jne. Sopimukset ja tietysti mukana elokuva studiot, vuokraamot ja perinteinen TV/ kaapeli/ satelliitti TV.
      5. Syy on se että Disneyn omaa tuotantoa ja varsinkin kaikki ostettu materiaali on enimmäkseen muina kuin digitaalinen muoto (Eurooppa PAL ja USA muu formaatti jonka nimeä en muista, kalliimmat VHS-video nauhurit pystyi lukemaan molempia, myöhemmin DVD aikana tuli numero koodit ja salaukset.
      6. Näiden purkaminen ja digisointi, restaurointi HD tasoiseksi ja uudelleen salaaminen vie aikaa.
      7. Ohjelmien dubbaus ja tekstitykset Suomi ja Ruotsi ja Pohjoismaat tapahtuu vasta vähän ennen julkaisua (oletan).
      8. Tekstitykset ja äänet, erikseen asetusten kautta, jos ei toimi. Paina ohjelma pyörimään ja kaukosäätimen ylä-nuoli näppäimen ja ns. Enter/ok painiketta painamalla pystyy ottamaan erikseen: puhuttu-kieli/ tekstitetty kieli ja tekstityksen tyyppiä säätämään väri ja koko mm.
      9. Missään pohjoismaiden ulkopuolella omistava yhtiö Viasat, Netflix, ei ole yhtä laaja valikoima tähän asti koskaan ollut, kuin omassa kotimaassaan.

      10. Disney on luvannut tuoda suoratoisto palveluunsa kaikki heidän sarjat ja elokuvat (samalla kun tuotetaan uutta koko ajan.
      11.se että kaikkia ei tuoda Heti katsottavaksi myös Euroopassa, korjataan sitä miten kävikään Amerikkaan kun aukesi: heidän palvelimet kaatuivat ja kukaan ei päässyt vähään aikaan katsomaan yhtään mitään.

      Tossa nyt ihan Ystävällisin mielin avattu miten nuo vähän toimii, kuten osaa olitkin arvannut että tiennyt oikein.

      • Anonyymi

        Eikös EU:n alueelle tullut taannoin vaatimus, että tietty osa sisällöstä on oltava eurooppalaista. Tämä kaiketi rajoittaa Disneyäkin tuomasta kaikkea ei eurooppalaista sisältöä palveluunsa Suomessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös EU:n alueelle tullut taannoin vaatimus, että tietty osa sisällöstä on oltava eurooppalaista. Tämä kaiketi rajoittaa Disneyäkin tuomasta kaikkea ei eurooppalaista sisältöä palveluunsa Suomessa.

        Koskee uutta tuotantoa. Mutta se on vaatimus, en muista mihin vuoteen mennessä, että Eu-alueella on oltava täsmälleen sama tarjonta, tietystä päivä määrästä alkaen. Sisältö Ei siis saa poiketa yhtään esimerkiksi Suomen tai Saksan suoratoisto palveluissa kuten Netflix ja Disney jne...


      • Anonyymi
        Tomaatti007 kirjoitti:

        Koskee uutta tuotantoa. Mutta se on vaatimus, en muista mihin vuoteen mennessä, että Eu-alueella on oltava täsmälleen sama tarjonta, tietystä päivä määrästä alkaen. Sisältö Ei siis saa poiketa yhtään esimerkiksi Suomen tai Saksan suoratoisto palveluissa kuten Netflix ja Disney jne...

        Onhan näitä. EU säätelee mukamas mukamas somealustojakin. No ainoana videopalveluna niitä "noudattaa" googlen YouTube. Kilpailijat Vimeo ja Dailymotion eivät. Eikä ole saaneet mitään sakkoja etc.

        Mikä taas on uutta sisältöä? Sisältö jota ei ennen ole ollut kyseisessä suoratoistopalvelussa vai onko 2022 sarja jo vanhaa 2023. Tärkeintä on lopulta tarjonnan laatu, ei se mistä maasta sitä on.

        Kuitenkin suomalaisena kaipais Netflixiinkin kotimaisia uusia laatutuotantoja. Ei mitään elisaviihde liukuhihna tuotantoa 10 sarjasta ehkä yksi on hyvä. Vois nyt edes Netflixiin 2-4 sarjaa tai leffaa suomalaista.


    • Anonyymi

      Taitaa kyse olla enimmäkseen ja osittain Disney taiteilee kk maksun kanssa. Jos Disney laittaisi kaiken omistamansa sisällön kerralla suoratoistopalvelimille, maksaisi se Disneyllekin enemmän ja silloin hintaa jouduttaisiin korottamaan. Mikä on se hinta minkä ihminen on valmis maksamaan kk palvelusta. Kaikella sisällöllä heti kerralla kk maksu noususi varmasti 20 € paikkeille. Oma taktiikka on pidä taukoa välillä ja maksa kun on mielenkiintoista katsottavaa saatavilla.

      Toisaalta, jos ei olisi Yle pakkomaksua tämän hetken suoratoistopalveluista voisi itselläni olla jatkuvasti vuorotellen Netflix ja Disney (joka toistaiseksi vielä testaamatta)

      Noissa kuitenkin sisältöä riittää toisin kuin Viaplay tai Apple tv, jossa tosin pari erinomaista sarjaa.

      Viaplay sarja elokuva palvelu surkeinta mitä tarjolla tai ehkä Discovery, jos eurosport urheilut eikuulu hintaan.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta ei kaikkia sarjoja ole dubattu suomeksi. Esim. Hopon poppoota ei ole dubattu ollenkaan suomeksi ja Tikun ja Takun pelastuspartiosta vain osa jaksoista on dubattu.

      • Anonyymi

        Korjaan. Hopon poppootakin on dubattu, mutta vain osa.


    • Anonyymi

      Sarjat kuitenkin ovat olleet aikanaan jo dupattuna televisiossa. Netflixissä kaikkiin lapsillekin suunnattuihin löytyy duppaus. Joidenkin sarjojejn duppaus vieläpä todella laadukasta, kuten The Cuphead Show ja Angry Birds Hurja Kesä. Parempia suomeksi kuin englanniksi.

    • Anonyymi

      Viidakko Vekara Juuso ei ole Disneyn omistama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe