Ikuisesti kiitollinen?

Viisi vuotta on yritetty, mutta riidat eivät lopu. Ihan pikkuasioista niitä tulee, ja heti menee henkilökohtaiseksi. Olemme asuneet erillään, mutta minä olen käynyt tämän naisen luona joka viikonloppu ja lomat on vietetty yhdessä ja sellaista. Hänellä on kouluikäinen lapsi.

Hän yleensä on halunnut päättää kaikesta, ja hän yleensä on oikeassa kaikessa. Hänen mielipidettään ei kykene muuttamaan millään. Jos yritän liian sitkeästi, olen kuulemma sosiaalisesti kyvytön, autistinen, ei kokemusta parisuhteista, murrosikäinen ja vaikka mitä.

Kun tapasimme, minulla oli vain joitakin lyhytaikaisia töitä. Olin ns. pitkäaikaistyötön. Tosin palkkatyön ulkopuolella äärimmäisen aktiivinen erilaisissa seuroissa ja harrastuksissa. Ja siis kuitenkin myös ainakin osapäivätyössä.
Hänen kannustamanaan suoritin aikoinaan keskeyttämäni tutkinnon loppuun (en nyt sano minkä, mutta se oli todella iso vääntö), menin terapiaan, ja olen nyt saanut aika säännöllistä joskin edelleen osapäiväistä työtä.

Hänen käyttäytymistään en vain enää siedä. Olen monta kertaa mennyt hänen kotiinsa, ajatellen, etten halua mennä sinne enää, mutta jos nyt koettaisin vielä. Koetan olla oikein ystävällinen ja kunnioittava, ja ehkäpä ilmapiiristä tulee samanlainen. Se ei onnistu koskaan. Ennemmin tai myöhemmin hän suuttuu jostakin, ja tällä tarkoitan ihan mitä sattu viatonta asiaa, kuten esim. pidän jostakin hänen profiilikuvastaan enemmän kuin toisesta.

Joten haluan erota. Hän on ennenkin vedonnut syyllisyydentuntoon sanoen, että minun pitää olla hänelle ikuisesti kiitollinen siitä mitä hän on minun hyväkseni tehnyt; hän on kuulemma "vetänyt minut katuojasta". Kuitenkin minusta tuntuu, että minä ihan todella itse pänttäsin kaikki opiskelumateriaalit ja tein lopputyön ja hankin työpaikkani, ja hän lähinnä oli vihainen, kun koko päivän opiskeltuani en heti hänet tavattuani kyennyt menemään moodiin, jossa kuuntelen hänen työpaikkakemiaansa. Mielestäni olen itse tukenut häntä kuuntelemalla loputtomat tunnit hänen ihmissuhdemurheitaan ja työhuoliaan.

Niin että pitääkö minun olla hänelle ikuisesti kiitollinen? Onko minun jäätävä hänen luokseen kärsimään, koska olen hänelle VELASSA?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No et tosiaan ole velassa, ellei tuo nainen ihan itse opiskellut sinun opintojasi puolestasi loppuun.

      Tukeminen, kannustaminen, auttaminen kuuluvat normaaliin parisuhteeseen ja jos niistä aletaan pitämään kirjaa velkamielessä, niin jotain on korvien välissä vinossa ja pahasti.

      Olen aikanaan ollut suhteessa hieman saman tapaisen naisen kanssa ja se suhde päättyi (olisi päättynyt muutenkin) siihen, kun erään kerran peruin ennalta sovitun, yhteisen viikonlopun (lapsi oli mukana). Olin vain totaalisen loppu ja tarvitsin hetken täysin omaa aikaa (mökillä), mutta se ei käynyt, oli kuulemma paskin selitys ikinä. Sen jälkeen en saanut ihmistä enää puhelimella kiinni, en tavaroitani hänen asunnostaan, ei mitään enää koskaan. Mikä selkeästi oli todella hyvä juttu :)

    • Anonyymi

      Aivan ensimmäiseksi:
      Naisella on LAPSI!
      On kaamean vastuuntunnotonta tuolta naiselta raahata miehiä kotiinsa ja alkaa riitelemään heidän kanssaan!
      #2
      Sinä edustat huonoa esimerkkiä lapselle, rampatessasi naisen kotona ja saadessasi ( eihän tuo naikkonen yksin voi riidellä) epäsopua lapsen kodin ilmapiiriin!
      #3
      Nainen aiheetta syyttelee sinua saamattomuudesta. Teethän töitä ja olet saanut opintosi päätokseen.
      #4
      Nainen selvästi on hyvin stressaantunut. Hän tarvitsee omaa aikaa ikioman ja huolellisesti hankkimansa lapsensa kanssa. Sinä et selvästikään kuulu tuohon yhtälöön.
      #5
      Laskisit jo naisen rauhoittumaan, keskittäytymään velvollisuuteensa lapsen aitinä.
      Ilman vieraita miehiä. Sinua.
      #6
      Ala keskittäytymään omaan elämääsi. Hanki lisää harrastuksia, vapaaehtoishommia, jatka opintojasi -- vaikka se tuntuisikin tervan juonnilta.
      JA lopeta tuon naisen perässä roikkuminen! Vai vaihda jo suuntaa.

    • Anonyymi

      Et ole velassa. Ei hän ole opiskeluja puolestasi hoitanut. Ei toista ihmistä voi omistaa, vaikka olisi tehnyt mitä tämän puolesta. Edes lastaan ei voi omistaa ja yleensä lasten puolesta on kuitenkin tehnyt ihan kaikkensa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe