Unkari ja Puola jarrumiehinä oikeusvaltioasiassa

Anonyymi

Unkari ja Puola estävät EU:n monivuotisen budjetin ja elpymispaketin jatkon, koska vastustavat EU:n tukien sitomista oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen.

Miksi oikeusvaltioperiaate ja sen noudattaminen on tärkeää?
Mitä tarkoittaa OIKEUSVALTIOPERIAATE valtioiden ja yksilön kannalta?

Maahanmuutto oikeusvaltiossa?
Unkarin pääministeri (Orban) on käyttänyt MAAHANMUUTTOA elpymispaketin estämiselle. Orbanin mukaan rahojen saannin sitominen oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen on "kiristystä".

Mielestämme jokaisessa EU-maassa tulee noudattaa oikeusvaltioperiaatetta. Ennenkuin valtio hyväksytään EU:n jäseneksi, oikeusvaltion periaatteen noudattaminen tulisi olla itsestään selvyys ja jäseneksi hakevan maan se hyväksyä.

Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa sitä, julkinen valta toimii lakien kuten perustuslain mukaan. Oikeusvaltiossa väärinkäytökset ehkäistään lakien mukaisesti. Miksi siis Unkari ja Puola vastustavat? Pitäisikö ne maat, jotka eivät sitoudu oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen erottaa EU:sta?

Oikeusvaltiossa noudatetaan perustuslakia, suojataan yksilön oikeuksia ja oikeus säännöksiä noudatetaan.

Minilex:
Mitä tarkoittaa oikeusvaltioperiaate?

Oikeusvaltioperiaatteella tarkoitetaan, että valtio on organisoitu oikeussäännöksin ja näitä oikeussäännöksiä noudatetaan valtion eri tahojen toiminnassa. Oikeusvaltioperiaate siis palautuu perustuslain vaatimukseen siitä, että julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia. Oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti kaikilla valtion kansalaisilla ja viranomaisilla on velvollisuus noudattaa oikeussääntöjä. Oikeusvaltioperiaatteen kautta toteutetaan yksilöä suojaavaa menettelyä. Yksilöllä tulee nimittäin olla mahdollisuus vaikuttaa välillisesti häntä koskevien lakien säätämiseen; vaatimus, joka toteutuu kansan vaaleilla valitseman eduskunnan säätäessä lait. Oikeusvaltiossa yksilöä suojataan myös niin, että näitä oikeussääntöjä soveltavat riippumattomat tuomioistuimet. Koko valtion toiminta ja organisaatiot ovat viime kädessä sidoksissa perustuslakiin. Oikeusvaltioperiaate edellyttää myös, että yksilön perusoikeuksista säädetään perustuslaissa.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joutaa kaatuakkin koko budjetti.

      • Anonyymi

        Älytön EU on matkalla huonoon suuntaan. EKP on pumpannut yli 3000 miljardia painettua rahaa pakkien ja yritysten taskuun , kansalaisten enemmistön köyhyydessä.
        Maanomistajille on jaettu vuosikymmeniä ilmaista rahaa ja se näkyy maaseudun rikastumisena. Maatalousmaa on Suomessakin jo lähes 20 000 euron arvoista hehtaarilta.


    • Anonyymi

      Kun ottaa huomioon, että Suomessa poliitikot paitsi nimeää henkilöt, niin osallistuu perustuslain ylimpään tulkintaan, niin on hurskatelua arvostella muita maita samasta asiasta.

      Korona-aika on osoittanut ettei meilläkään hallitus noudata lakeja. Meidän järjestelmässämme ei ole myöskään ketään epäpoliittista auktoriteettia, jolla olisi valta puuttua siihen.

      • Anonyymi

        Satamiljoonaa rahaa satamassa makoileville merimiehille , pelastetaan huoltovarmuuslaivoja 2 kpl . Miksi Ruotsi ei anna rahaa , miksi Suomalaisten on elätettävä merenkulkua vaikka ruotsalaisia töissä pelastettavissa laivoissa. Hulluutta


    • Anonyymi

      Kiitokset aloituksesta. Se oli kyllä monelle jo tuttu, mutta aina se kertaus on hyvä.
      Varsinkin kun se tuo esille valtajärjestelmän syvimmät vahvuudet ja heikkoudet. Aloituksessa tuotiin ansiokkaasti ja idealistisesti esille ihanteita ja vahvuuksia. Onkuitenkin sanottava yksi perustavaalaatua oleva ongelma.

      "Oikeusvaltiossa noudatetaan perustuslakia, suojataan yksilön oikeuksia ja oikeus säännöksiä noudatetaan."

      -Kaikkia oikeussäännöksiä ei noudateta. Otan esimerkin. Kuten kirjoitit, oikeusvaltioperiaatteen oikeudellisen ajattelun keskiössä pitää olla yksilön ja kansalaisten oikeusturva mm. institutionaalista diktatorismia ja mielivaltaa vastaan.
      Vastapainona on tuomioistuinlaitosten riippumattomuus.

      Nuo kaksi ulottuvuutta oikeusvaltioperiaatteen noudattamisessa ovat ristiriidassa keskenään. Nimittäin, ehdoton valta, diktatorinen päätöksenteko, joka riippumattomuudesta väistämättä seuraa, ohjaa päättäjät käyttämään ylimielisesti valtaa yksilöä ja kansalaisia vastaan. Riippumattomuus on valtajärjestelmänä lähtökohtana diktatorisen vallan ydin. Yksilöt alistetaan mielivallalle. Se on tosiasia, joka avautuu erityisesti kun oikeusvaltioajattelun määrittelyissä ja perusteluissa korostetaan vain tuomioistuinlaitoksen riippumattomuutta, eikä vastapainona viitata lainkaan itse vallankäytön objektiin, eli vastaajaan ja hänen oikeusturvaansa ja oikeushyväänsä. Se sisältä sen lähtökohta-ajattelun, jossa aivan yleisesti vastaajan oikeusturvanormeista, yleisistä oikeusperiaatteista, kansainvälisistä ihmisoikeuksista, perustuslain suojanormeista, eikä prosessioikeuden vastaajaa suojaavista säännöksistä, säädöksistä ja normeista ole tarvinnut välittää. Eikä vastaajan oikeuturvan loukkauksia ja laittomuuksia ole otettu edes puheiksi, puhumattakaan niiden avomesta käsittelystä ja tutkimisesta. Kun kaikki juristit esimerkiksi Suomessa kuuluvat lakimieslittoon, voidaan aiheellisesti haastaa oikeusvaltioperiaatteen, mielivallan ja korruption suhde tarkasteltavaksi todellisen oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen näkökulmista niin rakenteellisen korruption, kuin oikeusvaltioajattelun soveltamisen oikeusfilosofisena ja oikussosiaalisena kysymyksenä.

      Tosiasiassa mielivallan uhreja on olemassa runsaasti. Mutta se, joka hallitsee riippumattoman pakkovallan intituutiot, väkivaltakoneiston ja maksetut mediat, hallitsee valikoitua mielivaltaista totuutta ja siitä johdettua mielivaltaista päätöksentekoa ja yksilöiden kohtaloita.

      Pahansuovat ja hegemoniallisesti vinoutuneet yhteiskunnalliset aatevirtaukset saavat päätöksillään pahaa aikaan juuri mielivallan kohteiden elämässä ja kohtaloissa. Sen toteutettuaan voi mielivaltainen instituutio juhlia riippumattoman vallan hedelmiä, jotka eivät kummunneet oikeasta oikeudesta, eikä vastaajan oikeusturvasta tarvinnut välittää.

      Ps. Oletko muuten törmännyt puheisiin vastaajan oikeusturvanormien noudattamatta jättämisestä ja kuinka se on tuhonnut monien syyttömien elämän ja kohtalon? Oletko lukenut vastaajan oikeusturvan loukkauksista ja. mm. prosessioikeusrikkomuksta tehtyä tutkimusta? Oletko lukenut mahdollisista vastaajan oikeusturvan ja oikeudenkäytön objektiviteettiperiaatteen noudattamisessa muutoksista ja tehdyistä johtopäätöksistä?

      Niistä ovat pahoillaan vain mielivallan ja väkvaltakoneiston uhrit ja heidän omaisensa ja ystävänsä. Muut voivat mennä ideologioidensa, yhteiskunnallisten hegemoniodensa, vahingonilonsa ja riippumattoman mielivaltansa taakse ja vangonilosta hykerrellä uhrien tuhotuilla elämillä ja haudoilla.

    • Anonyymi

      Kirjoitusvirheitä korjattu:

      Kiitokset aloituksesta. Se oli kyllä monelle jo tuttu, mutta aina se kertaus on hyvä.
      Varsinkin kun se tuo esille valtajärjestelmän syvimmät vahvuudet ja heikkoudet. Aloituksessa tuotiin ansiokkaasti ja idealistisesti esille ihanteita ja vahvuuksia. On kuitenkin sanottava yksi perustavaa laatua oleva ongelma.

      "Oikeusvaltiossa noudatetaan perustuslakia, suojataan yksilön oikeuksia ja oikeus säännöksiä noudatetaan." -kirjoitit

      -Kaikkia oikeussäännöksiä ei noudateta. Otan esimerkin. Kuten kirjoitit, oikeusvaltioperiaatteen oikeudellisen ajattelun keskiössä pitää olla yksilön ja kansalaisten oikeusturva mm. institutionaalista diktatorismia ja mielivaltaa vastaan.
      Vastapainona on tuomioistuinlaitosten riippumattomuus.

      Nuo kaksi ulottuvuutta oikeusvaltioperiaatteen noudattamisessa ovat ristiriidassa keskenään. Nimittäin, ehdoton valta, diktatorinen päätöksenteko, joka riippumattomuudesta väistämättä seuraa, ohjaa päättäjät käyttämään ylimielisesti valtaa yksilöä ja kansalaisia vastaan. Riippumattomuus on valtajärjestelmänä lähtökohtana diktatorisen vallan ydin. Yksilöt alistetaan mielivallalle.

      Se on tosiasia, joka avautuu erityisesti kun oikeusvaltioajattelun määrittelyissä ja perusteluissa korostetaan vain tuomioistuinlaitoksen riippumattomuutta, eikä vastapainona viitata lainkaan itse vallankäytön objektiin, eli vastaajaan ja hänen oikeusturvaansa ja oikeushyväänsä. Se sisältä sen lähtökohta-ajattelun, jossa aivan yleisesti vastaajan oikeusturvanormeista, yleisistä oikeusperiaatteista, kansainvälisistä ihmisoikeuksista, perustuslain suojanormeista, eikä prosessioikeuden vastaajaa suojaavista säännöksistä, säädöksistä ja normeista ole tarvinnut välittää. Eikä vastaajan oikeusturvan loukkauksia ja laittomuuksia ole otettu edes puheiksi, puhumattakaan niiden avoimesta käsittelystä ja tutkimisesta.

      Kun kaikki juristit esimerkiksi Suomessa kuuluvat lakimieslittoon, voidaan aiheellisesti haastaa oikeusvaltioperiaatteen, mielivallan ja korruption suhde tarkasteltavaksi todellisen oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen näkökulmista niin rakenteellisen korruption, kuin korruptiivisen oikeusvaltioajattelun soveltamisen oikeusfilosofisena ja oikeussosiologisena kysymyksenä.

      Tosiasiassa mielivallan uhreja on olemassa runsaasti. Mutta se, joka hallitsee riippumattoman pakkovallan instituutiot, väkivaltakoneiston ja maksetut mediat, hallitsee valikoitua ja manipuloitua, mielivaltaista totuutta ja siitä johdettua mielivaltaista päätöksentekoa ja yksilöiden kohtaloita. Pahansuovat ja hegemoniallisesti vinoutuneet yhteiskunnalliset aatevirtaukset saavat päätöksillään pahaa aikaan juuri mielivallan kohteiden elämässä ja kohtaloissa.

      Sen toteutettuaan voi mielivaltainen instituutio juhlia riippumattoman vallan hedelmistä, jotka eivät kummunneet oikeasta oikeudesta, eikä vastaajan oikeusturvasta tarvinnut välittää. Tarvitsi noudattaa vain keinotekoisesti luotua ns. prosessuaalista totuutta, jonka syvimmät motiivit ja juuret tulivat poliittisista, henkilökohtaisista ja muista riippuvista ambitioista ja vaikuttimista.

      Oletko muuten törmännyt puheisiin vastaajan oikeusturvanormien noudattamatta jättämisestä ja kuinka se on tuhonnut monien syyttömien elämän ja kohtalon? Oletko lukenut yhtään tai kuullut vastaajan oikeusturvan loukkauksista ja. mm. prosessioikeusrikkomukista tehtyä tutkimusta? Oletko lukenut mahdollisista vastaajan oikeusturvan ja oikeudenkäytön objektiviteettiperiaatteen noudattamisessa tehdyistä muutoksista ja tehdyistä johtopäätöksistä?

      Niistä, oikeudenkäytön ja lain ja oikeuden varjolla tuomittujen mielivallan uhrien, ihmisten, surulliset kohtalot ahdistavat rehellisiä ja oikeamielisiä, joille oikeus ja kohtuus ovat kirjoitettuna ennen kaikkea oikeusvaltioperiaatteessa vastaajan oikeusturvan takeisiin, objektiviteettiperiaatteen noudattamiseen ja mm. näyttötaakkana vastaajan oikeusturvan kannalta laillisiin argumentaatioihin ja käytänteisiin.

      Tehdyistä mielivataisista prosesseista ja ratkaisuista ovat pahoillaan vain mielivallan ja väkivaltakoneiston uhrit ja heidän omaisensa ja ystävänsä. Muut voivat mennä ideologioidensa, yhteiskunnallisten hegemoniodensa, vahingonilonsa ja riippumattoman mielivaltansa taakse ja nautiskellen hykerrellä uhrien tuhotuilla elämillä ja haudoilla.

      • Anonyymi

        Olipa hienoa lukea asiallista ja ilmeisesti kokemuspohjaistakin kirjoitusta täällä "Hallitus" palstalla, esim. objektiviteettiperiaatteesta, joka edellyttää puolueetonta hallintoa. Nepotismi, oman tai sukulaisten edun mukaan toimiminen ei ole sallittua eikä Objektiviteettiperiaate en mukaista.

        Lahjonta, korruptio tai heitteillejättö ja lain vastainen toiminta on kiellettyä.

        Hallitus tekee lakiasetukset, jotka vaaleissa äänestämämme kansanedustajat hyväksyvät tai hylkäävät. Jos nuoret äänestäjät (tai me vanhat) äänestämme vain vaalikoneen tietojen perusteella, tietämättä ehdokkaiden objektiviteetti- tai muista tärkeistä periaatteista, niin vaalitulos voi kääntyä omia arvoja vastaan.

        Hyvän hallinto edellyttää oikeusperiaatteita. Objektiviteetti periaate ei toteudu, elleivät äänestäjät tiedä oikeusvaltioperiaatteita, eikä sitä miten niitä on noudatettu. Erään kyselyn mukaan kansalaiset eivät tienneet sitäkään, mitkä puolueet olivat oppositiossa ja mitkä puolueet hallitusvastuussa, mikä ainakin pitäisi tietää. Hallitusohjelmaankin olisi hyvä tutustua, samoin kuin valtion keltaiseen budjettikirjaan: mistä verot kerätään ja mihin verokertymä käytetään.

        Median rooli ja sananvapaus ovat oikeusvaltiota kannattelevia "kivijalkoja".
        Puolueetonta media ei ole, jos mainostajat päättävät sisällöistä ja sanomasta. Tietämättömyys on vaarallinen väline tarkoitushakuisessa tiedottamisessa, jota vieläpä voidaan pidetään puolueettomana.

        Yhdenvertaisuusperiaate tarkoittaa tasapuolisuutta kaikessa toiminnassa. Laki ei voi olla sitä, miten sitä kulloinkin kukin tulkitsee.

        Päätöksenteon pitää olla tasa-arvoista, johdonmukaista ja samankaltaista. Samanlaisissa asioissa sama lakiin perustuva lopputulos.

        Oikeusvaltiossa yksilön vapaus edellyttää hallinnolta arvojohtamista, mikä tuottaa ihmisyyttä, inhimillisyyttä, niitä oikeita arvoja.

        Syrjintä ihonvärin, koulutuksen, iän tai esim. sosioekonomisen aseman mukaan eivät kuulu oikeusvaltioon.
        Kovat arvot: kyynärpääpolitiikka, ahneus, Itsekkyys, keinottelu, muiden hyväksikäyttö ovat väärin ja ne johtavat lopulta kovaan, säälimättömään yhteiskuntaan, jossa oikeusvaltioperiaatteet romutetaan pelolla, vankilatuomioilla ja kidutuksella = ihmisyysvastaista toimintaa.

        Suomi on ajanut oikeusvaltioperiaatetta EU:ssa todella hyvin ja myös muut EU-maat, Unkaria ja Puolaa lukuunottamatta ovat oikeusvaltioperiaatteen puolustajia.
        Tärkeää on pitää huolta siitä, että oikeusvaltioperiaate toteutuu omassa Suomessamme EU:lle mallina. Tietämättömyys lisää tuskaa - ei tieto ja asioiden ymmärtäminen. Kokonaisuuksien hahmottaminen jo ennakkoon.


    • Anonyymi

      Riippumattomuudesta

      Jos puhutaan oikeuslaitoksen riippumattomuudesta, puhutaan käytännössä institutionaalisen vallan riippumattomuudesta. Tässä katsannossa riippumattomuusvaatimukset lähtevät ajattelussa vallanperimysjärjestysajattelusta, eikä oikeudellisesta ajattelusta. Oikeuslaitoksen riippumattomuus on verrattavissa esimerkiksi diktaattorin vallan sementoimiseen muita vastaan. Siinä ei tavoitella yksilön oikeuksien toteutumista. Kuvaavaa on se, että monissa jutuissa vastaajan oikeusturvasta ei ole huolehdittu, eikä välitetty. Väite ei ole kohdistettu lähtökohtaisesti Unkaria tai Puolaa vastaan, vaan se on havaittavissa myös hyvinkin itseään oikeusvaltioiksi väittävissä maissa, eli näennäisoikeuvaltioperiaatetta noudattavissa maissa. Joissa oikeusvaltioperiaate on kategorisesti valtaan kytkeytyvä määre.

      Oikeuslaitos sen kaikissa toimissa ja rakenteissa, institutionaalisestikin määrittyy niiden ihmisten toiminnasta, jotka niissä, eri rooleissa toimivat, työskentelevät, suhteuttavat ja määrittävät ja lopulta soveltavat, tulkitsevat ja ratkaisevat. On 2020 -luvulla elävien ihmisten väitteiksi paksua kuulla väitteitä oikeuslaitoksen tai tuomioistuinlaitoksen riippumattomuudesta väitettynä vaateena suhteessa yksilön oikeusturvaan.

      Olen usein pohtinut riippumattomuuden luonnetta oikeusfilosofian, oikeusteologian, oikeuspsykologian, oikeussosiologian ja oikeusdogmatiikan näkökulmista sekä myös epistemologian ja ontologian näkökulmista. Oikeudellisessa ajattelussa on täysin mahdotonta olla riippumaton. Voin helposti luetella satoja tekijöitä, muuttujia; niin riippuvia muuttujia kuin riippumattomia muuttujiakin, joista oikeudellinen ajattelu, mallintaminen, tutkiminen ja johtopäätökset muotoutuvat ihmisten päissä, intersubjektiivisissa, ei siis objektiivisissa, totuutta muokkaavissa prosesseissa.

      Lähimmäs riippuvuuden käsitettä päästänee kun puhutaan riippumatosta. Siinäkin, esimerkiksi väite, Heikki Tuomiovalta makoilee kuumana kesäpäivänä kotinsa pihapuiden väliin kiinnitetyllä nurmimatolla voi olla vale tai totuus, riippuen lukemattomista eri asiaan ja ilmiöön vaikuttavista tekijöitsä.

      Muissa kaikissa yhteyksissä myös oikeuslaitos ja tuomioistuinlaitos ovat riippuvaisia mm. niissä toimivien ihmisten tahdosta, motiiveista, intresseistä, sidos- ja viiteryhmistä ja ambitioista. Taustalla vaikuttavat myös poliittiset ja muut sitoumukset, ihanteet, valta-atraktio-kommunikaatio -suhteet ja vaikuttimet. Monesti silkka vallanhimo tai kosto tai leimaamistarkoitus, syrjäyttämis- tai estämishalu, taloudelliset tms. ktkennät ohjaavat ajattelua. Tuo on helppo näyttää toteen hyvinkin lyhyen tarkastelun perusteella. Tuomioistuinlaitos on aina riippuvainen jostakin. Kun vaaditaan tuomioistuinten vallana sementoimista ja samalla ei lainkaan olla kiinnostuneista edes puhumaan vastaajan oikeusturvakysymyksistä, on kysymys joko tahallisesta tarkoituksenmukaisuudesta ja pyrkimisestä sementoida mielivaltainen yksinvalta koko Euroopan Unioinin alueella.

      Jos vaatimusten keskiöön asetetaan oikeuslaitoksen vallankäytön monopoli tuomiovallan sijasta vallankäytön objektien oikeusturva, näkymä oikeusvaltioajatteluun ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen ja -vaatimuksiin on aivan erilainen. On oireellista, että vastaajan oikeusturvasta ei edes keskustella, sen noudattamista menneisyydessä, nyt ja tulevaisuudessa ei nähdä tärkeäksi ja tarpelliseksi oikeusvaltiovaateita perusteltaessa. Jokainen asioihin perehtynyt tietää ne ongelmat, joita tuomiovallan kammareissa näiltä osin on ollut.

      Ylimielisyys syntyy, kehittyy ja tuottaa pahaa jälkeä juuri siellä, missä ihmisten kohtalot ovat mielivallan ratkaistavissa ja väkivaltakoneiston yksipuolisissa manöövereissä.

      Nykyisin ihmiset ovat päivä päivältä oivaltavampia ja näkevät joko piilotajuisesti tai avoimesti vallankäytön ongelmat myös vastaajan oikeusturvan kannalta. Mielivalta kanavoituu kansalaisten ja yksilöiden pahaksi oloksi, selittämättömäksi tai avoimen ymmärtäväksi. Väärät pelit ja prosessit yksittäisiä ihmisiä vastaan ilmentyvät myös kansalaistottelemattomuutena, vieraantumisena, masentumisena, alakulttuureina, yhteiskunnallisesti vahingollisina liittoutumisina jne. jne.

      On hyvin tärkeää ottaa aktiiviseen pohdintaan, tutkimukseen ja yhteiskunnalliseen kehittämiseen se vaade, että ihmiset tarvitsevat oikeusturvaa ennen muuta mielivaltaista institutionaalista toimintaa ja ratkaisuja vastaan. Se olisi hyvä olla kaikkien oikeuden soveltajien tärkein päämäärä. Samalla kuitenkin muistaen yksilön tavoitteet oikean ja väärän näkemisestä ja kaiken väärän ja pahan välttämisessä.

      Me olemme kaikki, myös oikeuslaitos vastuussa ensi kädessä siitä, että kanssaihmisemme eivät joudu väärien ja vahingoittamistarkoituksessa tehtyjen prosessien ja monööverien mielivaltaisiin puristuksiin ja ahdinkoon ja negatiiviseen leimaamiseen sekä yhteiskunnalliseen eristämiseen.

      Onnea ja siunausta kaikille, joille totuus, kohtuus ja hyvyys ovat elämää ohjaavia määreitä.

    • Anonyymi

      Meillä ei ole sitoutumatonta perustuslain tulkintaa.

      Sen huomaa, kun hallitus voi mielinmäärin antaa perustuslain vastaisia määräyksiä eikä kukaan puutu lehdistöä lukuunottamatta.

      Kun ylimmän oikeuden käyttö on vahvasti politisoitunutta, ei ole aitoa demokratiaa. Se pätee niin Puolaan kuin Suomeenkin.

    • Anonyymi

      Merkillistä ajojahtia joka johtuu Unkarin ja Puolan mallin pelosta. Tekosyyksi valittiin: ”̇Pitää noudattaa EU:n oikeusvaltio sääntöjä”, mutta esim Schengen -sääntöä saa vapaasti rikkoa.

      • Anonyymi

        Ei Suomikaan täytä oikeusvaltioperiaatetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Suomikaan täytä oikeusvaltioperiaatetta.

        Riippuu mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut. Jos olet työtön on arvosi alhainen ja oikeusturvasi huono. Myös työttömän terveydenhuolto huonompi kuin työterveyshuolto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut. Jos olet työtön on arvosi alhainen ja oikeusturvasi huono. Myös työttömän terveydenhuolto huonompi kuin työterveyshuolto.

        Väärin, tuolla ei ole mitään tekemistä oikeusvaltioperiaatteen kanssa.

        Suomi rikkoo sitä sillä, ettei perustuslain tulkinta ole irrallaan päivänpolitiikasta vaan tuomarit ovat poliitikot itse kuin pukit kaalimaan vartijoina.
        Samasta tuomiovallan politikoitumisesta moitimme muita :D


    • Anonyymi

      Meillä on Koiviston konklaavi joka on poliittisesti määrännyt tuomioistuinten päätökset. Englantilaisilla on hyvä sanonta : Lasitalossa asuvien ei kannattaisi heitellä kiviä.

    • Anonyymi

      Kun kansan valitsema hallitus suojelee kansan tahdon mukaan maataan laittomalta kansainvaellukselta, se on oikeusvaltion idean vastaista?

      Kun puolue, joka sai vaaleissa (olipa vaalit sitten rehelliset tai ei) pari prosenttia äänistä, haluaa avata rajat laittomalle siirtolaisuudelle, se on oikeusvaltion toimintaa?

      Ymmärsinkö oikein, mitä aloittaja tarkoittaa? Ymmärsinkö oikein, että näin isänmaallisia valtioita kiristetään? Miksei niiden anneta vapautua liittovaltiosta? Tietysti se olisi globalismin vastaista, mutta se olisi vapautta.

    • Euroopan unionista tehdyn perussopimuksen 2 artiklassa oikeusvaltio on listattu yhdeksi EU:n perusarvoista. Se tarkoittaa sitä, että jäsenmaiden hallitusten tulee noudattaa lakia, että ne eivät saa tehdä mielivaltaisia päätöksiä ja että kansalaisten tulee voida haastaa niiden päätökset itsenäisissä tuomioistuimissa. Oikeusvaltioperiaatteeseen kuuluu myös korruption vastainen toiminta sekä lehdistönvapauden puolustaminen, jotta kansa saa tietoa hallituksen toimista.

      Puola ja Unkarivastustavat näitä arvoja...ja Suomen persut kannattavat heitä avoimesti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio etunenässä. Jos kannattaa oikeusvaltiota, tietää varmasti mitä puoluetta ei kannata äänestää.

      • Anonyymi

        Meillä ylin perustuslain tulkinta on poliitikoilla itsellään.
        Siitäei voi persuja syyttää. Nykyine hallitus voisi niin halutessaan tehdä lakialoitteen itsenäisestä perustuslakituomioistuimesta, mutte halua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meillä ylin perustuslain tulkinta on poliitikoilla itsellään.
        Siitäei voi persuja syyttää. Nykyine hallitus voisi niin halutessaan tehdä lakialoitteen itsenäisestä perustuslakituomioistuimesta, mutte halua.

        Nykyine hallitus voisi niin halutessaan tehdä lakialoitteen itsenäisestä perustuslakituomioistuimesta, mutte halua....Lakialoitteen voi toki tehdä mistä tahansa, mutta oikeusvaltio-Suomessa lain säätää eduskunta, jossa päätöksentekoon osallistuu myös oppositio.


    • Anonyymi

      Hallitus velvoitti yli 70-vuotiaat karanteeniin ja pysymään loitolla muista ihmisistä.
      Perustuslaissa ja tartuntatautilaissa ei ole ikäperusteista karanteenia. Oikeuskansleri totesi ettei hallituksella ollut oikeutta velvoittaa ikäperusteiseen karanteeniin.
      Perustuslaissa on turvattu yhdenvertaisuus jota hallitus ei kunnioittanut.
      Valekuollut irakilainen osoitti kuinka väärennetyllä kuolintodistuksella rahastetaan EU:n tuomioistuimessa, vai olisiko niin että uskonto menee faktojen edelle?
      Unkarissa ja Puolassa ei ilmeisesti harjoiteta ikärasismia ja pystytä rahastamaan valekuolemilla, siksi rikkovat oikeusvaltio periaatetta.

    • Anonyymi

      Oikeusvaltioperiaatteen mukaan, myös erimieltä olevat saavat tuoda mielipiteensä julki!
      Hollannissa oli rajoituksiin kyllästyneiden mielenosoitus, jossa poliisit hakkasivat ja purettivat koirillaan ihmisiä, osoitti heidän oikeusvaltion tilansa! Eu ilmeisesti hyväksyy menetelmän, kun ei ole reagoinut mitenkään! Sellaista on eu oikeusvaltioperiaate ja demokratia!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      145
      8760
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2558
    3. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      42
      2359
    4. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      28
      2357
    5. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      97
      1807
    6. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      194
      1803
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      22
      1680
    8. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      109
      1187
    9. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      33
      1171
    10. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1116
    Aihe