Smokie, brittiläistä laatua

Tulin vähän ennen jouluaattoa lainanneeksi kirjastosta Smokien kolmen CD-levyn kokoelman, jossa bändin tuotantoa 1970-ja 80 -luvuilta. Ajattelin katsastaa millaisesta musiikista on kyse tajuamatta ollenkaan, että kyse on samasta bändistä, jolla kappaleet "Living next door to Alice" (Kari Tapio laulanut suomeksi nimellä "15 kesää") ja "I´ll meet you at midnight" (muistaakseni Markku Aro laulanut nimellä "keskiyön aikaan). Kuunneltuani levyjä ihastuin bändin musiikkiin.

Smokie on rockbändi, mutta bändillä on paljon iskelmätyyppistä musiikkia ja jonkun verran myös countrytyylistä. Siksi se sopii myös mielestäni sellaiselle kuuntelijalle, joka kuuntelee paljon iskelmä- tai countrymusiikkia tai molempia.

Jos joku kuuntelijoista tietää onko Smokielta suomennettu muita kappaleita kuin nuo mainitsemani "Living next door to Alice" ja "I´ll meet you to midnight", olisin iloinen. Mielestäni kappaleet "Mexican girl", "Lay back in the arm of someone" ja "Needels and pins" kuulostivat myös tutuilta joista muista yhteyksistä. Olisiko ne suomennettu?

Voin suositella lämpimästi Smokien musiikkia, itse pidän kovasti.

21

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      AInakin tuon "Lay Back...biisin suomeksi vääntäneet Karma yhtye ja Matti ja Teppo

      • Anonyymi

        Karma yhtyeen "Viimeinen Mutka" on hieno, ainakin näin vanhalle mp-harrastajalle.


      • Muistatko mikä tuon "Lay back in the arms of someone" nimi on suomeksi?


      • Olikin sellainen tunne, että tuo "Lay back in the arms of someone" on käännettu joskus suomeksi, ihan kuin olisin joskus kuullut radiosta.


    • Kuuntelin tuon "Lay Back in the arms of someone" Matin ja Tepon suomenkileisenä versiona (löytyi nimellä "Tunteitaan ei voi estää", kun vähän aikaa hain).

      Löysin myös Mexican girlin suomenkielisenä versiona (Kyyneleet nuo, laulanut ainakin J. Eskelinen ja Ari Klem). Tuntuikin, että tääkin on suomennettu ja oikeaan osuin.

      Myös "Needels and pins" on suomennettu nimellä "Kerran sut löydän" (tämä kappale ei alunperin Smokien, alunperin sellaisen orkesterin kuin The Searchers)

      Smokien on täytynyt olla aikoinaan suosittu myös täällä Suomessa, kun bändin tulkitsemista kappaleista on suomennettu useita. Itse noiden "Living next door to Alice" ja "Iĺl meet you at midnight" lisäksi löysin nyt kolme ja juuri ne, joiden uumoilinkin olevan suomennettu, mutta en ollut aivan varma. Täytyy jatkaa etsintöjä, jos vielä löytyisi joitain suomennoksia.

    • Smokien jälkeen (vuodesta 1986) yhtyeen alkuperäinen laulaja Chris Norman on tehnyt soolouraa ja ihan hyvin on mennyt silläkin saralla.

    • Anonyymi
      • Tämä mun kommentti. Unohin kirjautua ja tuli siks anonyyminä.


      • I´ll meet you at midnight.


    • Smokien pojat osasivat aikoinaan hyvin myös harmonialaulamisen (esimerkistä käy hyvin tuo kappale "Going home" johon laitoin yläpuolelle linkin). Toinen tämän asian mestari on Bee Gees. Myös Beatles teki tuota harmonialaulantaa aikoinaan ja 1960-70-luvuilla oli joitain muitakin ryhmiä, jotka sitä harrasti. Nykyään sitä tehdään harvemmin, 2000-luvulla joitain popryhmiä on tehnyt sitä, mieleen tulee nyt sellainen usalainen poppoo kuin Fifth harmony (oli aikoinaan kisailemassa X-Factoryssa), joka olisi sitä tehnyt ja suomalaisista kööreistä mieleen tulee Rajaton.

    • Anonyymi

      Living next door to Alice on cover, ei Smokien oma biisi.

      • Tiedän. Se on alunperin australialaisen poppoon New worldin tulkinta, mutta kappaleen on tehnyt sama tekijätiimi, Mark Champman/Nicholas Chinn, jotka myöhemmin alkoivat tehdä kappaleita myös Smokielle. Smokien pojat ja etenkin laulaja Chris Norman ja rumpali Pete Spencer tekivät myös itse kappaleita. "Living next door to Alice" ei oikein menestynyt New worldin tulkintana ja liekö sitten nuo Chapman ja Chinn kekanneet antaa sen myöhemmin Smokielle. Chapmanin ja Chinnin tekemä biisi, joten mikeivät he voineet sitä antaa hyvin sellaiselle, jonka tulkintana se menestyy ja kappaleen teostakin kertyy enemmän rojalteja.


      • Korjaan: Michael Chapman ei Mark. Muistan useesti väärin.


      • Googlen mukaan yksistään tuota kappaletta (sinkkuna) "Living next door to Alice" myytiin aikoinaan maailmanlaajuisesti 10 miljoonaa kappaletta. Yhteensä Smokien albumeja on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Eli Smokie on albumimyyntien perusteella isompi bändi kuin Wasp (12-13 miljoonaa myytyä levyä) ja Whitesnake (15-16 miljoonaa myytyä levyä). Ja jo aikoinaankin taisi olla, tosin Whitesnake breikkasi lopulta isosti Usassa ja Wasp on usalainen bändi ja Smokie ei tainnut todella isosti aikoinaan breikata Usassa, mutta Euroopassa oli aika iso nimi aikoinaan.


      • Ja monet Smokien kappaleethan on jo saavuttaneet klassikon aseman ja suomalaisina käännöksinä myös joistain tullu klassikkoja kuten "Viisitoista kesää" (Livin next door to Alice") ja "Keskiyön aikaan" (I´ll meet you at midnight).


      • Korjaan että Smokien tunnetuksi tekemä tai versioima "Living next door to Alice".


    • Anonyymi

      Kansainvälistä tasoa manan majoille menneen P.Maijasen kunniaksi
      Royals: High jossa kaikki osat kohdallaan: Ippe Kätkä rummuissa suorastaan loistaa,, Alppu huimassa vedossa ja Pave leipoo bassolla omat kuvionsa. Parasta. Suomalaista. Laatua. ¨'
      Suosittelen kuuntelemaan niitäkin joille jäänyt ne vuosikymmenet joko myöhemmin syntymisen tai muuten vaan väliin..

      • Pavelle on oma ketju tehty eilen tai tänään, jossa häntä voi muistella, mutta saa toki tähänkin laittaa muutakin kuin vain tuosta Smokiesta ja Chris Normanista. Mutta hyvä artisti oli Pave Maijanen. RIP. Hänenkin musiikkinsa jää elämään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe