Mistä voi etsiä olisiko joku yhteismetsä halukas liittämään perikunnan metsät yhteismetsäänsä. Pitäisi jostain saada selville toimiiko lähimaillakaan edes yhteismetsiä.
Kuinka liityä yhteismetsään?
28
2541
Vastaukset
- Anonyymi
Minulla vähän samanlaisia ajatuksia tosta yhteismetsään liittymisestä. Ikää alkaa jo olla eikä lapsenikaan ole osoittaneen harrastuneisuutta metsänomistamiseen, kun metsät ovat 250 km:n päässä kotoa.
Metsätilani ’lähistöllä’ on kyllä joitain yhteismetsiä, mutta tarkemmin en niistä vielä ole ottanut selvää. Myös UPM:llä on yhteismetsä, johon voi liittyä ja mainoksiakin siitä on aina välillä tullut. Se luultavasti on kiinnostunut metsästäni, mutta mutta....
Netistä kuukkeloimalla löytyy olemassaolevia....- Anonyymi
Tuohon UPM:n yhteismetsiin minäkin törmäsin. Vähän kyllä vierastan tuota, onko siinä pukki kaalimaan vartijana. UPM kun on itse suuri metsän omistaja ja myös puun ostaja, ettei vaan käsi kävisi yhteismetsien taskussa. Pitäisi olla yhteismetsätoiminta niin erillään UPM:n muusta metsätoiminnasta ettei epäilystä syntyisi. Esimerkiksi jos yhteismetsä myy puuta vain UPM:lle syntyy heti epäilys väärinkäytöksestä.
Toinen seikka on vertailuaineisto, metsätilan mahdollisen myyntihinnan ja vastaavan tilan yhteismetsäosuuksien myyntihinnan välillä. Hintojenhan pitäisi olla samaa tasoa.
- Anonyymi
Olikohan metsätilat.fi palvelussa näitä ilmoituksia. Tosin hintaakin on, alle 6 numeroisilla summilla ei ollut yhtään ja nämä vasta lähtöhintoja.
- Anonyymi
Olenko käsittänyt oikein, että yhteismetsään liitettävä metsän arvo määritellään sen hetkisen puuston mukaan, eli hakkaamattomalla metsällä saa enemmän osuuksia kuin aukeaksi hakatulla?
Sitten jälkeläisiä harmittaisi 100 vuoden päästä kun hyvin tuottavasta metsästä ei tule rahaa käteen kuin roposia. Vai päivitetäänkö niitä osuusmääriä aika ajoin?- Anonyymi
https://www.metsakeskus.fi/yhteismetsaan-liittyminen
Tuola sanotaan, että niin tehrään kuinka sovitaan. Kaupan käyntiä, osuudet pitää vastata metsän arvoa. J a metsä on sitte yhteismetsää, ei siinä jälkeläiset mitää harmittele. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://www.metsakeskus.fi/yhteismetsaan-liittyminen
Tuola sanotaan, että niin tehrään kuinka sovitaan. Kaupan käyntiä, osuudet pitää vastata metsän arvoa. J a metsä on sitte yhteismetsää, ei siinä jälkeläiset mitää harmittele.Jospa jälkipolvet vielä muistaa että naapurilla oli saman kokoinen tila, mutta heidän perillisillä on kuitenkin paljon enemmän osuuksia.
- Anonyymi
Miksi haluat vaihtaa metsäsi yhteismetsän osuuksiin? Et saa yhtään rahaa vaan osuuksia. Menetät määräysvaltasi metsiisi ja et saa ottaa edes joulukuusta sen jälkeen. Kuluja kertyy hallituksen matkoista, yöpymisistä, messuista ym. Paljon järkevämpi on myydä suoraan mersät pois ja sijoittaa rahat. Silloin määräysvalta säilyy sinulla. Älä usko mainosmiesten kullalla päällystettyjä paskapuheita.
- Anonyymi
Menettäähän määräysvallan metsäänsä tietysti silloinkin kun sen myy. Ei sieltä enää sitten joulukuusia haeta...
Myymällä saat tietysti heti rahaa käyttöön. Se on hyvä puoli myytäessä, jos rahaa tarvitsee heti isomman summan johonkin. Yhteismetsään liittymällä myyntirahaa ei näy tilliläsi.
Kyllähän yhteismetsään liittymisenkin voi mieltää sijoittamiseksi ihan yhtä hyvin kuin ensin myymällä ja sitten sijoittamalla rahat, jossa väliin tunkee tietysti verottajakin. Yhteismetsään liittymällä verottaja ei ole mukana kymmenyksiä kuittaamassa.
Osuuksia voi myydä ja ostaa kuten osakkeitakin ja jakaa perinnönjaossakin paljon helpommin kuin itse metsää. Osuusuudet tuottava osinkoja kuten osakkeetkin.
Kyllähän vastaavat hallitusten yms kulut ovat olemassa niissäkin sijoituskohteissa, johon sitten sijoitat myymälöä saamasi ja verottajan nipistämät rahasi. Ja kyllä ne ovat mukana myös pankkien ja vakuutusyhtiöiden erilaisten pitkäaikaissäätötilen kustannuksissa.
Se on totta, ettei sinisilmäisesti pidä uskoa mainosmiesten kullalla päästettyihin p***kapuheisiin. Ei sen paremmin yhteismetsiin kuin muuhunkaan sijoittamisiin liittyen, joissa aivan yhtä paljon sellaisia esiintyy, ellei jopa enemmänkin.
- Anonyymi
Itse olen mukana kolmessa suuressa lappilaisessa yhteismetsässä ja pelkästään hyviä kokemuksia kaikista. Kahteen menin sisään vaihtamalla tilan osuuksiin ja Lapin yhteismetsään menin mukaan rahalla.
Joitakin pelottaa yhteismetsien palkollisten kulut. Henkilöstökulut kuittaantuvat kevyesti alla olevilla eduilla:
- puunmyynnin verokanta vain 26,5%
- suuruuden edut (/neuvotteluvoima puukaupoissa)
- metsästysluvista saatavat tulot, joita harvoin on pienmaanomistajalla
Oman tilan liittämisessä on ainoa tie se, että ottaa yhteyttä lähiseudun yhteismetsiin ja kysyy onko nk. halukkuutta. Viimeisten vajaan kymmenen vuoden aikana yhteismetsien osuuksien arvo on kasvanut kokolailla komeasti. Samanlaista nousurallia tuskin on luvassa ihan lähivuosina, mutta kyllä niissä rahanarvo säilyy jos ei ihmeitä tapahdu ja saa samalla 3-4 % vuotuista puhdasta tuottoa sijoitukselleen. - Anonyymi
Mitä on palstalaiset mieltä tästä LähiTapiola yhteismetsästä? Onko varteenotettava?
- Anonyymi
Sen mitä LähiTapsa on asiasta informoinut niin kiinnostaa. Oma kiinnostus kumpuaa siitä, että yhdelle palstalle osuu näillä näkymin tuulivoimahanke ja niissä hankkeissa on se ikävä puoli. että verotus menee keskivertotallaajalla marginaaliveron (noin 50 %) mukaan ja yhteismetsä maksaa samasta ilosta vain sen vajaat 27 %.
LähiTapiolan viritys on ainakin terveemmällä pohjalla kuin nämä erilaiset rahastot. Tiedä sitten erottuuko se aloittelevien yhteismetsien joukossa missä määrin edukseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sen mitä LähiTapsa on asiasta informoinut niin kiinnostaa. Oma kiinnostus kumpuaa siitä, että yhdelle palstalle osuu näillä näkymin tuulivoimahanke ja niissä hankkeissa on se ikävä puoli. että verotus menee keskivertotallaajalla marginaaliveron (noin 50 %) mukaan ja yhteismetsä maksaa samasta ilosta vain sen vajaat 27 %.
LähiTapiolan viritys on ainakin terveemmällä pohjalla kuin nämä erilaiset rahastot. Tiedä sitten erottuuko se aloittelevien yhteismetsien joukossa missä määrin edukseen.Mistähän vakuutusyhtiö on hetkessä hankkinut metsäosaamisen?
Käyttävätkö mahdollisesti jotain jo olemassa tahoa apuna, siis ulkoistaneet homman. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistähän vakuutusyhtiö on hetkessä hankkinut metsäosaamisen?
Käyttävätkö mahdollisesti jotain jo olemassa tahoa apuna, siis ulkoistaneet homman.Isolla ja vakavaraisella yhtiöllä on resursseja palkata ihmisiä, jotka hoitavat hommat ammattitaidolla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistähän vakuutusyhtiö on hetkessä hankkinut metsäosaamisen?
Käyttävätkö mahdollisesti jotain jo olemassa tahoa apuna, siis ulkoistaneet homman.Jospa ne ovat vaan jakaneet vakuutusasiamiehille pienen taskussa mukana pidettävän lapun, jossa lukee "mänty - pitkät neulaset, kuusi - lyhyet neulaset". 😁
- Anonyymi
Taloustaidossa kirjoiteltiin Lähi-Tapiolan hankkeesta mm. seuraavaa;
- Tällä hetkellä Lähi-Tapiola Yhteismetsällä on vasta muutama tuhat hehtaaria itäisessä Suomessa, mutta sitä halutaan ripeästi laajentaa: ”Pyrimme mahdollisimman tehokkaaseen kulurakenteeseen ja tavoitteenamme on kymmenien tuhansien hehtaarien yhteismetsä”
- Koska Lähi-Tapiola Yhteismetsän perustajaosakkaat ovat konsernin yhtiöitä, Lähi-Tapiolan paino yhteismetsän päätöksenteossa on suuri – ainakin aluksi. Toisaalta osakaskunnan päätöksenteossa pienosakkaiden asemaa turvaa joka tapauksessa laissa säädetty äänileikkuri.
- Lähi-Tapiola Yhteismetsässä tila-arviot tekee ulkopuolinen toimija, metsäpalveluyritys Aari, joka on myös Lähi-Tapiolan asiantuntijakumppani yhteismetsän metsänhoidossa.
Jos tila-arvio vastaa omaa näkemystäni tilan arvosta ja jos em. pääomalle saa 3,5 - 4 % puhtaan tuoton niin mikä jottei.- Anonyymi
Missä Taloustaidon numerossa siitä oli juttua?
Selailin muutamaa uusinta lehteä, eikä sattunut silmään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Missä Taloustaidon numerossa siitä oli juttua?
Selailin muutamaa uusinta lehteä, eikä sattunut silmään.29/10/2021 https://www.taloustaito.fi/Rahat/vakuutusyhtio-perusti-yhteismetsan--ovet-auki-koko-maassa/#a89e22d4
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
29/10/2021 https://www.taloustaito.fi/Rahat/vakuutusyhtio-perusti-yhteismetsan--ovet-auki-koko-maassa/#a89e22d4
Siinähän se, kiitos. Taisi olla niin uusi juttu ettei vielä paperilehdessä.
- Anonyymi
Se että metsän puuston arvo liityttäessä vaikuttaa osuuksien määrään, ja sitä kautta maksettuun vuosittaiseen tuottoon, on selvä asia. Nämä osuudetko ovat pysyvä olotila, vai voiko vuosittainen maksettava rahamäärä vähetä, kun metsään liittyy uusia osakkaita, vaikka kokonaisuuden tuotto % pysyisikin samana.
Vähän sekavasti selitetty, mutta väheneekö vuosittain tuleva rahamäärä jatkuvasti vuosien kuluessa?- Anonyymi
Ei yhteismetsien vuosittainen tuotto ole vakiomäärä euroja. Ei, sehän vaihtelee sen mukaan mitä yhteismetsä päättää kulloinkin myydä ja jakaa tuottoja osakkaille.
Tietysti, kun yhteismetsään liittyy uusia osakkaita voi se vaikuttaa myös mahdollisesti osuuksiesi suhteelliseen määrään ja tuottoihin, mutta voi kai ajatella niin, että uudet osakkaat tuovat myös lisää arvoa eli metsän määrä kasvaa ja sitä myöden tietysti myös potentiaalinen myytävissä ole puumääräkin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei yhteismetsien vuosittainen tuotto ole vakiomäärä euroja. Ei, sehän vaihtelee sen mukaan mitä yhteismetsä päättää kulloinkin myydä ja jakaa tuottoja osakkaille.
Tietysti, kun yhteismetsään liittyy uusia osakkaita voi se vaikuttaa myös mahdollisesti osuuksiesi suhteelliseen määrään ja tuottoihin, mutta voi kai ajatella niin, että uudet osakkaat tuovat myös lisää arvoa eli metsän määrä kasvaa ja sitä myöden tietysti myös potentiaalinen myytävissä ole puumääräkin.Tietenkin jos yhteismetsään lisätään paljon uusia metsiä korkeasta arvosta, mutta niistä ei ole vuosiin mitään myytävää, vanhojen osakkaiden tuotot siinä laskevat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei yhteismetsien vuosittainen tuotto ole vakiomäärä euroja. Ei, sehän vaihtelee sen mukaan mitä yhteismetsä päättää kulloinkin myydä ja jakaa tuottoja osakkaille.
Tietysti, kun yhteismetsään liittyy uusia osakkaita voi se vaikuttaa myös mahdollisesti osuuksiesi suhteelliseen määrään ja tuottoihin, mutta voi kai ajatella niin, että uudet osakkaat tuovat myös lisää arvoa eli metsän määrä kasvaa ja sitä myöden tietysti myös potentiaalinen myytävissä ole puumääräkin.Se että osuudet pienenevät kun uusia metsiä liittyy mukaan, ei tarkoita sitä että vuosittaiset euromäärät pienenisivät. Euroihin vaikuttaa se kuinka paljon yhteismetsä tuottanut, myynyt puuta. Se että puskuroiko yhteismetsä tuloja tuleville vuosille mitenkään, vai jakaako kaikki tuotot heti, on taas toinen juttu.
- Anonyymi
Tuli liityttyä Kemijärven yhteismetsään. En ollut ennestään ao. yhteismetsän osakas, joten piti jännittää sitä, että käyttääkö yhteismetsä etuosto-oikeuttaan kaupan olleen osuuden suhteen. Ei käyttänyt. Ei ao. sijoitus mikään rahasampo ole. Melko tarkkaan on 3 % puhdasta tuottoa luvassa sijoitukselle. Sen päälle mahdollinen osuuksien arvonnousu. Kemijärven yhteismetsän kohdalla se voi konkretisoitua lähinnä tuulivoimahankkeiden kautta.
Neljään eri yhteismetsään olen päätynyt ja edellä mainittua lukuun ottamatta sijoitukset ovat olleet erinomaisia. Selittyen lähinnä sillä, että metsämaan arvostus Pohjois-Suomessa on pompahtanut melko lailla viimeisten vuosien aikana. Maksetut ylijäämätkin ovat olleet nousu-uralla.- Anonyymi
Olet siis puhtaasti sijoittaja, ostelet siis valmiita osuuksia, etkä ole liittynyt omalla metsälläsi.
On vähän eri tason pähkäilyä antaa oma metsä yhteismetsän hoteisiin.
- Anonyymi
Liityin lähitapiolan yhteismetsään heti alkutaipaleella. Alku on ollut hyvä ja kokonaistuotto ensimmäisenä vuonna oli n. 9%. Kukaan ei tietenkään anna takeita tulevaisuudesta. Toimintaa pyörittää kovan luokan ammattilaiset ja he osaavat lukea markkinoita ennakoivasti. Taimikon hoidot ym. hoitotyöt tehdään oikeaan aikaan. Suuret myyntimäärät tuo etua hinnoittelussa metsäyhtiöiden kanssa. Iso etu on myös se että metsät on ympäri Suomea jolloin myrsky - tai ötökkätuhot ei tuhoa kerralla kaikkea kuten yksittäisellä metsäpalstalla voi huonolla tuurilla käydä.
Osakkaalle maksetaan ylijäämä osuuden mukaan kerran vuodessa. Verot ym. hoitaa yhteismetsä. Helppoa metsänomistamista. Markkinoilla yhteismetsien osuudet kysyttyjä joten helppo myydä tarvittaessa.
Netistä löytyy lähitapiolan yhteismetsän yhteystiedot ja siellä on monia muitakin vaihtoehtoja. Harri- Anonyymi
Kuluihin se tuotto sitten katoaakin kuten sijoitusrahastoissa. Metsä tuottaa hakkuutuloja kaksi kertaa vuosisadan aikana. Mutta ei se myöskään aiheuta kuluja kuin taimikon perustaessa ja myöhemmin kun se harvennetaan tavoite tiheyteen. Suomalaisilla ei näköjään nykyään kuuppa kestä omistaa mitään. Ei ole ihme kun suomalaiset ovat Länsi-Euroopan köyhimpiä ja sellaisena pysyvät.
- Anonyymi
Nyt kysymys tyhmältä:
Haluan päästä eroon pikkuruisesta metsäpalstastani jossa valitettavasti on myös purkukuntoinen talousrakennus.
Aari - yhteismetsä ei ollut siitä palstasta kiinnostunut.
Mitä kritteerejä esim.Metsätapiolalla on jotta se kiinnostuisi metsäpalstasta ja kelpuuttaisi sen joko yhteismetsään tai ostaisi sen kokonaan pois?
Onko muita tahoja , yrityksiä kuten Pohjola - yhtiöt Jotka ostavat pieniäkin metsätiloja siis reilusti alle 10 ha kokoisia?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12681Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511258Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15899- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 40841