En reagoinut tempaukseen

Anonyymi

Miten vaikea läheisenne on suhtautunut siihen, jos ei olekaan saanut teitä johonkin kehiteltyyn draamaan mukaan? Hlö x esim. rikkoo vahingossa(?) maljakkonne, johon toteatte, ettei se mitään. X ei kuitenkaan jätä asiaa tähän, vaan jatkaa asian puimista. Sanot edelleen, ettei se mitään, mutta x ei usko, vaan jatkaa edelleen. Tätä jankkausta sitten jatkuu ja jatkuu, vaikka hajonnut maljakko ei kiinnosta teitä. Kun sanot hymyillen, ettei asialla ole väliä ja annetaan asian olla, niin x tuntuukin rauhoittumisen sijaan menettävän malttinsa. Lopulta koko maljakon rikkoutuminen onkin sinun syytä eikä x ota vastuuta asiasta. Jos maljakko olisi ollut eri paikassa, ei se olisi mennyt rikki, eikä x olisi joutunut näin noloon tilanteeseen. X siis syyttää teitä epäsuorasti ikävään tilanteeseen joutumisesta ja yrittää saada teidät menettämään malttinsa, vaikka asia ei teitä voisi vähempää kiinnostaa.

Sitten alkaa pelottelu siitä, mitä voisi tapahtua, jos maljakko olisikin tippunut lapsesi päälle. Olisit kuulemma muiden silmissä huolimaton äiti ja lapsi voisi joutua ensiapuun. Maineesi äitinä olisi pilalla ja huono maine leviää. Tätä jatkuu jonkin aikaa. Yrität pysyä rauhallisena, mutta kierrokset kovenee. Sitten alkaa syyllistäminen, että etkö ajattele yhtään, mihin kaikkeen tuollainen voi johtaa ja että kannattaisi ottaa vakavasti. Lupaat miettiä maljakon paikkaa uudelleen, vaikka se onkin ollut aivan tavallisessa paikassa, eikä edes painava. Lopuksi vielä kertaus, mitä kaikkea voi tapahtua, jos sama toistuu ja miten maljakon rikkoutumisen pahoittelu ei kuulu x:lle, vaan sille, joka on sen paikan keksinyt.

Eli yritetään vetää väkisin riitaan, vaikka oikeasti mitään ei ole tapahtunut. Kukaan ei ole satuttanut itseään maljakkoon ja kaikki on hyvin.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juurikin noin, asia kuin asia jos on sillä päällä. Kaikki toisen syytä, vaikka mitään ei olisi tehnyt tai edes sanonut.

      • Anonyymi

        Joo! Oudointa oli kuitenkin pelon ja pahan lietsominen, kun ei lähtenyt mukaan vaan säilytti rauhallisuutensa. Yleensä kai ihmiset pahoittelevat sattunutta vahinkoa ja ovat huojentuneita, kun emäntä ei välitäkään esim. siitä rikkoutuneesta kupista. Tässä tapauksessa niin ei ollut. Lisäksi uhkaus maineen menetyksestä meni yli ymmärryksen. Heräsi vain kysymys, että kukahan sitä toisen mainetta pilaa, ellei hän itse?! Jos paikalla on vain minä ja hän, niin ei jää paljoa vaihtoehtoja. Oliko tämä siis jonkinlainen paljastus toimistaan?

        Tässä vielä muutama vinkki, mitä olen johonkin toiseenkin viestiketjuun kirjoittanut :

        *Varo narsistisia ansoja. Jos mahdollista, älä lähde mukaan riitaan ja sanasotaan. Riita voi olla myös tapa saada huomiota ja sitoa sinut sitä kautta kiinni häiriöiseen osapuoleen. Ansa voi olla myös se, että olet altis imartelulle tai riippuvainen jostakin, mitä häiriöisellä on. Tällöin käytöstäsi on helppo hallita.

        *Vastaa lyhyesti ja asiallisesti. Älä lähde siihen ansaan, että selittelet ja puolustelet sellaista, mitä sinun ei tarvitse selitellä tai puolustella vaan pysy tiukasti asiassa. Toista sanomasi niin monta kertaa, kuin se tarvitsee tehdä. Jos asiaan ei tule loppua, lopeta vastaaminen viesteihin ja puheluihin.

        *Älä lähde häiriöisen luomiin kauhukuviin mukaan, millä hän yrittää hallita. Häiriöinen saattaa ensin luoda kauhukuvia järkyttääkseen sinua ja sen jälkeen esiintyä tukijana ja pelastajana joka haluaa vain parastasi.

        *Kuuntele tarkasti, mitä häiriöinen kertoo ja puhuu. Näin pääset jyvälle hänen ajatusmaailmastaan ja tekemisistään.

        *Ap*


    • Anonyymi

      No, meidän tapauksessa narsisti hajotti sitten lisää, niin kauan että oli pakko reagoida.
      Yksi koulukiusaaja löi nyrkillä selkään. En reagoinut. Löi lujempaa enkä reagoinut. Sitten löi niin lujaa että meinasi keuhkot revetä ja minun oli pakko katsoa häntä. Piruparka vain halusi huomiota ja koventaa otteita kunnes saa reaktion aikaan.
      Kiusaaja ei jatkanut lukioon. Lukion jälkeen muutin itse sieltä pikkukaupungista pois. Kiusaaja jäi pikkukaupungin korttelia kiertämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe