Ravitsemustieteilijä Akuutissa selittää, että ei olisi hyvä syödä "punaista lihaa"
useammin kuin kolme kertaa viikossa. Broilerin liha ei jostain syystä ole niin vaarallista. Olisi kiinnostavaa lukea vertailevia tutkimustuloksia, meta-analyyseja
ryhmistä, jotka ovat syöneet vain "punaista lihaa" ja vain ei-punaista lihaa esimerkiksi 30 vuotta. Eiköhän se vaadi pitkän testausajan, että luotettava tulos saadaan ?
Onko vuorenvarmaa, että punainen liha aiheuttaa ruoansulatuskanavan, mahalaukun ja suoliston syöpiä yms. vai voiko se johtua esim. lihan
valmistustavasta ?
Käristetty liha ei ole kaikille vatsoille muutenkaan sopivaa.
Yksi ja sama, tässä iässä itseään, maailmaa tai sen ilmastoa ei enää pysty pelastamaan, mutta asia kiinnostaa (vähän) yleisellä tasolla.
Kuinka paljon noudatat terveysohjeita ruuan suhteen ?
Oletko jättänyt jotain pois ruokavaliosta tai lisännyt jotain,
koska terveysviranomaiset ohjeistavat niin parastamme tarkoittaen ?
Mikä ero on "punaisella lihalla" ja broilerin lihalla ihmisen terveydelle ?
38
747
Vastaukset
- Anonyymi
Tulee syödä kohtuullisesti kaikkea
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/kohtuullisesti-punaista-lihaa-lautasella-riski-vai-rikkaus - Anonyymi
Kohta ei aitoa punaista lihaa ole myynnissä, sitä syödään vain "jälkeenjääneissä" maissa, joissa ei terveysterroria ole.
Tiedemiehet ovat keksineet uutuuselintarvikkeen eli "solulihan".
Lehmästä otetaan solu, josta voidaan kasvattaa rajaton (?) määrä lihaa.
Koska solulihaa yritetään kovasti kehittää, niin herää kysymys miksi ?
Jos punainen liha ei ole terveellistä ? Vai onko soluliha terveellisempää ? - Anonyymi
Possunliha on terveellisintä. Sen rasva ei ole kaikkein kovinta rasvaa.
Broilerin keltainen rasva on epäterveellisintä.- Anonyymi
Broileri pitää keittää jotta rasvat saadaan pois.
Esim. Kanaviillokki.🐔
- Anonyymi
Olisikohan punaisessa lihassa sitä epäterveellistä rasvaa enemmän kuin esim. kanassa ja kalassa.
Pirre- Anonyymi
Kanan rasva on epäterveellisintä, luin ravitsemustieteen kirjasta noin 30 vuotta sitten.
Punaisessa lihassa on enemmän puriineja.
Etenkin, jos on taipumusta niveltulehduksiin, kihtiin ..., niin ei ole hyvä syödä paljon punaista lihaa.- Anonyymi
olen jo vuosia sitten jättänyt punaisen lihan lähes kokonaan, muutaman kerran vuodessa syön jauheliharuokaa, muuten syön lintua ja kalaa. en tiedä niiden paremmuudesta tai mitään sellaista, minulle vain maistuu lintu ja kala paremmin.
- Anonyymi
Kalan rasva ovat terveellisempää kuin lihan. Kalan rasvaa ihmiset syövät lisäravinteena
eli omega-kapseleita, mutta saman ajaisi ja terveelliseempää olisi syödä kalaa 2-3 kertaa viikossa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kalan rasva ovat terveellisempää kuin lihan. Kalan rasvaa ihmiset syövät lisäravinteena
eli omega-kapseleita, mutta saman ajaisi ja terveelliseempää olisi syödä kalaa 2-3 kertaa viikossa.Miksi ihminen tarvitsee ylimääräistä rasvaa, sitä tässä ihmettelen, kun se tarvittava rasva muodostuu mistä tahansa ruoka-aineesta mm. kasviksistakin. Elimistö on liian viisas toimimaan. Ihmiset eivät ymmärrä oman elimistönsä kehittävän kaiken tarvitsemansa itse. Elintarviketeollisuus on huutanut jo heti sodan jälkeen, mitä pitää syödä ja mitä ei ja nyt kun kilpailu on hurjan kovaa ja rahankeräys on huipussaan huudellaan " syökää sitä ja sitä rasvaa niin pysytte terveinä". Jokainen ylimääräinen rasvamölekyyli kertyy elimistöön mm maksaan ja verisuoniin ynnä muualle.
Itse en syö juurikaan mitään rasvoja. Ei ole verenpainetta, ei ole kolesterolia ( kokonaiskolesteroli on 3,2 ) ja välttelen sokeria ja hiilareita vaaleita sellaisia.
Rasvoilla ja hiilareilla ja sokerilla niin moni ihminen maailmassa on rikastunut. Oletteko tietoisia tällaisesta asiasta?
- Anonyymi
Naudan lihan rasva on kovinta, sitten sian ja kanan. Tarkoittaa että kovin on eniten verisuonten seinämiin tarttuvaa. Kalan rasvaa voi syödä paljonkin, jos sen kuluttaa eikä liho. Lihoja olen vähentänyt paljon, kalaa syön 2-3 kertaa viikossa.
Lihan prosessointi lisää epäterveellisyyttä, eli savulihat, makkarat, leikkeleet, valmispihvit, muotoon puristetut maustetut lihat. Syön satunnaisesti.
Kasviksia ja kokojyvätuotteita runsaasti. Silti on kolesterolia, joten sii o soo.- Anonyymi
Ja vielä, katsoin se tv-ohjelman. Jos prosessoi lihaa, se on hirvittävän epätervellistä, Jos prosessoi herneen tai kauran härkikseksi ja nyhtökauraksi, prosessointi tekee ne terveellisemmäksi. Näin se asiantuntija kertoi, joten pyh sanomminä.
Anonyymi kirjoitti:
Ja vielä, katsoin se tv-ohjelman. Jos prosessoi lihaa, se on hirvittävän epätervellistä, Jos prosessoi herneen tai kauran härkikseksi ja nyhtökauraksi, prosessointi tekee ne terveellisemmäksi. Näin se asiantuntija kertoi, joten pyh sanomminä.
Pyh, sanon minäkin sille, että herne ja kaura tulisi terveellisemmäksi, kun sitä on prosessoitu.
Ehkä perustuu se "terveellisyys" siihen, että niihin on lisätty keinotekoisia ravintoaineita niitten luontaisten tilalle, jotka häviävät prosessoitaessa.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja vielä, katsoin se tv-ohjelman. Jos prosessoi lihaa, se on hirvittävän epätervellistä, Jos prosessoi herneen tai kauran härkikseksi ja nyhtökauraksi, prosessointi tekee ne terveellisemmäksi. Näin se asiantuntija kertoi, joten pyh sanomminä.
Paskat tuu. Kaikkea sitä kuuleekin. Myyntiä kaikki tyynni.
- Anonyymi
Eipä täällä pertiköintilistalla kannata selitellä mutta tehdäänpä taas poikkeua,
kyse on karnitiinista, eli aminohaposta joka sekoittaa kolesterolikierron ja aiheuttaa valtimokovettuman ja aikaisen kuoleman
Punaisen lihan lisäksi karnitiinia myydään masennuksen välttämiseen ja lihaksiin
Olen proteiinien valikoiva käyttäjä ja vältän karnitiinia
Maailman kovin luonnonyieteen lehti kertoo
https://www.nature.com/articles/nm.3145- Anonyymi
Luin linkin tekstin huonolla enkullani, olihan siellä että aiheuttaa kovettumia.
Katoin Vikistä. Sen mukaan krnitiini on välttämätön aine, jota saadaan lihasta ja lihaa syömättömät purkista.
Tähän asti minulle ihan vieras aine. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luin linkin tekstin huonolla enkullani, olihan siellä että aiheuttaa kovettumia.
Katoin Vikistä. Sen mukaan krnitiini on välttämätön aine, jota saadaan lihasta ja lihaa syömättömät purkista.
Tähän asti minulle ihan vieras aine.Ajatus on sellainen että valtimonkovettumiin tarvittava plakki muodostuu suolten siis mahan bakteereista mikrobiomista ja kun ne saavat kananmunan koliinia tai lihan karnitiinia ne alkavat tehdä kovettuma-ainetta
Näin ei käy kaikilla jos suolen bakteerikanta on ns. oikea mutta ei tiedetä mikä on oikea
No niin mitä yritän tehdä itse
Kasvatan bakteerikantaa vihanneksilla "esim. Välimeren ruokavalio" en tosin noudata mitään kaava
jotenkin
bakteerikantaa kuntoon ja käytän valikoiden aminohappoja siis proteiineja
Syön kananmunia ja syön lihaa mutta en vain näitä
Tämä asia on auki lääketieteessä siinä mielessä että aina kun tutkijalääkäri sanoo
riippuu paljon ihmisestä vegaani sitä ja lihansyöjä tätä
hän ei ymmärrä hyvin eli hänellä ei ole kunnon teoriaa siitä, mitkä ovat kunnon bakteerit jotka eivät aiheuta plakkia valtimoihin
varon kartiniini-aminohappoa vaikka sitä myydään lihasten kasvattamiseen jne.
Tässä on uusi taiwanilaisten (kova lääketiedemaa buddhalaiset lääkärit) julkaisu karnitiinista ja niistä vääristä bakteereista jotka aiheuttavat ongelmia mutta
katso tämä kansanomainen video joka on julkaisussa
https://microbiomejournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40168-020-00912-y Anonyymi kirjoitti:
Ajatus on sellainen että valtimonkovettumiin tarvittava plakki muodostuu suolten siis mahan bakteereista mikrobiomista ja kun ne saavat kananmunan koliinia tai lihan karnitiinia ne alkavat tehdä kovettuma-ainetta
Näin ei käy kaikilla jos suolen bakteerikanta on ns. oikea mutta ei tiedetä mikä on oikea
No niin mitä yritän tehdä itse
Kasvatan bakteerikantaa vihanneksilla "esim. Välimeren ruokavalio" en tosin noudata mitään kaava
jotenkin
bakteerikantaa kuntoon ja käytän valikoiden aminohappoja siis proteiineja
Syön kananmunia ja syön lihaa mutta en vain näitä
Tämä asia on auki lääketieteessä siinä mielessä että aina kun tutkijalääkäri sanoo
riippuu paljon ihmisestä vegaani sitä ja lihansyöjä tätä
hän ei ymmärrä hyvin eli hänellä ei ole kunnon teoriaa siitä, mitkä ovat kunnon bakteerit jotka eivät aiheuta plakkia valtimoihin
varon kartiniini-aminohappoa vaikka sitä myydään lihasten kasvattamiseen jne.
Tässä on uusi taiwanilaisten (kova lääketiedemaa buddhalaiset lääkärit) julkaisu karnitiinista ja niistä vääristä bakteereista jotka aiheuttavat ongelmia mutta
katso tämä kansanomainen video joka on julkaisussa
https://microbiomejournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40168-020-00912-y""" riippuu paljon ihmisestä vegaani sitä ja lihansyöjä tätä """
Paitsi, että kukaan ihminen ei ole lihansyöjä. Sellainen ihminen, jonka ravintoon kuuluu myös liha, on sekasyöjä, joka syö sekä lihaa että kaikenlaista vegetaaristakin.
Jossain petoeläimissä on lihansyöjiä, jotka syövät vain lihaa.- Anonyymi
Et ole ymmärtänyt karnitiinia oikein.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ajatus on sellainen että valtimonkovettumiin tarvittava plakki muodostuu suolten siis mahan bakteereista mikrobiomista ja kun ne saavat kananmunan koliinia tai lihan karnitiinia ne alkavat tehdä kovettuma-ainetta
Näin ei käy kaikilla jos suolen bakteerikanta on ns. oikea mutta ei tiedetä mikä on oikea
No niin mitä yritän tehdä itse
Kasvatan bakteerikantaa vihanneksilla "esim. Välimeren ruokavalio" en tosin noudata mitään kaava
jotenkin
bakteerikantaa kuntoon ja käytän valikoiden aminohappoja siis proteiineja
Syön kananmunia ja syön lihaa mutta en vain näitä
Tämä asia on auki lääketieteessä siinä mielessä että aina kun tutkijalääkäri sanoo
riippuu paljon ihmisestä vegaani sitä ja lihansyöjä tätä
hän ei ymmärrä hyvin eli hänellä ei ole kunnon teoriaa siitä, mitkä ovat kunnon bakteerit jotka eivät aiheuta plakkia valtimoihin
varon kartiniini-aminohappoa vaikka sitä myydään lihasten kasvattamiseen jne.
Tässä on uusi taiwanilaisten (kova lääketiedemaa buddhalaiset lääkärit) julkaisu karnitiinista ja niistä vääristä bakteereista jotka aiheuttavat ongelmia mutta
katso tämä kansanomainen video joka on julkaisussa
https://microbiomejournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40168-020-00912-yOlet harhateillä ajatuksinesi.
Kolesteroli, joka kerääntyy suonen "sisäkalvon" alle on se, joka tukkii suonia
ja kun sitä keräänty "kasaan", se aiheuttaa aneurysman.
Kolesterolia saat syömästäsi eläinrasvasta ja kananmunkeltuaisesta.
H-44 9:23
Minä tiedän oman kolestroli arvot ja lääkken mitä siihen syön, minut voit jättää keskustelusta veke koskien myös ruokavaliota joka minun päätettävissä.- Anonyymi
syöt ruoka valion tuontteita läkärikö käski?
Kyllä ruokavalioni muutos on tehnyt hyvää vatsalleni. Pääsääntöisesti kalaa, kanaa, vihanneksia, kasviksia, marjoja, hedelmiä.
Tänäänkin päivällisellä suppilopaprikoita täytettynä wokkivihanneksilla, kanalla, tomaattivalkosipulilla, löräyksellä kolmen juuston kermaa. Pinnalle juustoraastetta. Oli muuten hyvää. Olen hyvä kokki, sooloilen, en noudata ohjeita teen mitä mielikuvutukseni luo.. Lihaa syön harvoin, mutta maksamakkarasta tykkään. Maksapihvejä teen ehkä kerran kuussa.
Kalaa kuluu paljon samoi marjoja. Ostin kaksi sankkoa puolukoita syksyllä nyt e on loppu. Huomenna haen marjatilalliselta kolme kiloa puolukkaa ja kaksi kuloa punaherukoita, joista teen inkivääri-punaherukkahilloa. Kuhaa ostan suoraan kalastajalta.- Anonyymi
Hohhoijaa. Sama kuha kummittelee. Kalastajat ei myy rannassa suoraan ja tuskin olet siellä siihen aikaan odottamassa kun tulevat rantaan varhain aamulla. Kalastaja toimittaa kalat tukkuun ja kalaa saa ostaa kaupoista ja torilta. Sama koskee marjoja, en edes ostaisi jonkun kotipakastimesta, kun ei ole mitään laadun valvontaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hohhoijaa. Sama kuha kummittelee. Kalastajat ei myy rannassa suoraan ja tuskin olet siellä siihen aikaan odottamassa kun tulevat rantaan varhain aamulla. Kalastaja toimittaa kalat tukkuun ja kalaa saa ostaa kaupoista ja torilta. Sama koskee marjoja, en edes ostaisi jonkun kotipakastimesta, kun ei ole mitään laadun valvontaa.
oletko pitkästynyt,...hohhoijaa kun kirjoitit.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hohhoijaa. Sama kuha kummittelee. Kalastajat ei myy rannassa suoraan ja tuskin olet siellä siihen aikaan odottamassa kun tulevat rantaan varhain aamulla. Kalastaja toimittaa kalat tukkuun ja kalaa saa ostaa kaupoista ja torilta. Sama koskee marjoja, en edes ostaisi jonkun kotipakastimesta, kun ei ole mitään laadun valvontaa.
Täällä ainakin nuottajjat myy esim. muikkua suoraan satamasta , Puruvedellä.
Pirre Anonyymi kirjoitti:
Hohhoijaa. Sama kuha kummittelee. Kalastajat ei myy rannassa suoraan ja tuskin olet siellä siihen aikaan odottamassa kun tulevat rantaan varhain aamulla. Kalastaja toimittaa kalat tukkuun ja kalaa saa ostaa kaupoista ja torilta. Sama koskee marjoja, en edes ostaisi jonkun kotipakastimesta, kun ei ole mitään laadun valvontaa.
Miksi kirjoitat ns. "parempaa tietoa" kun et tiedä mitään luomu-lähiruokaketjuista.
Googlaa, Luomulaakso ja lue, että tiedät etkä möläyttelisi mitä sylki suuhusi tuo. Tyhmä saat olla, mutta älä tuo tietämättömyyttäsi yleiseen tietoon.
REKO-lähiruokarenkaita löytyy jo aikamoisen monta. Regon tuottajat ovat ammattilaisia, jotka toimittavat lähellä tuotettua ruokaa ja/tai luomua. REKO-lähiruokarengas voi olla juuri se oikea vaihtoehto.
Kuulun Rego-renkaaseen. Torstaisin iltapäivällä marjatilat, lihantuottajat, kalastajat jne. toimittavat asiakkauden etukäteen tilaamat tuotteet esim. täällä Kajaanissa kauppatorille.
- Anonyymi
Syöpätutkijat väittävät punaisen lihan aiheuttavan erilaisia syöpiä mm. suolistosyöpää.
- Anonyymi
Korppis olisi aivan ihana vaimo
Kyllä sujuu
Pitäisi lipoproteiinit ja entsyymit valloillaan
Ei ihme että se on kuranttia tavaraa globaaleilla ihmissuhdemarkkinoilla- Anonyymi
Eipä vaan ole vaimoksi asti päässyt.
Anonyymi kirjoitti:
Eipä vaan ole vaimoksi asti päässyt.
No, olen ollut vaimo ja siitä avioliitosta sain kaksi komiaa poikaakin.
Luotan tutkimustuloksiin, joiden mukaan pehmeä rasva on terveellisempää kuin kova, ja sen mukaan yleensä (poikeuksia sallien) valitsen lihat ja käytän enimmäkseen rypsi- ja oliiviöljyä, voita herkutteluun esimerkiksi uusien perunoiden kanssa, ja jos paistan pannulla kalaa, teen sen öljy-voiseoksessa. Juustoissa on epäterveelliseksi luokiteltua maitorasvaa, mutta syön mieluummin vähän kunnon rasvaista aitoa juustoa kuin kevytversioita. Yleensäkin olen epäluuloinen kevyttuotteita kohtaan, koska niissä näyttää olevan paljon prosessointia ja lisäaineita. Määrät ratkaisevat, ja kun arkiruokailu on terveellistä, juhlahetkinä voi herkutella miettimättä kaloreita. Jäätelöstäkin pidän, etenkin aidosta vaniljakermajäätelöstä marjojen kera, mutta herkuksi riittää pieni määrä. Makkara maistuu hyvältä ja sopii tunnelmaan nuotiolla, siskonmakkarakeittoa teen silloin tällöin.
Uskon, että ihmisen elimistö kertoo, mikä itselle sopii, kunhan kuulostelee vointiaan. Vanhemmiten meilläkin on ruokavalio muuttunut yhä enemmän kalapitoiseksi. Silakkaa, siikaa, kuhaa, kirjolohta, myös tuoretta turskaa, jota monet kaihtavat sen erittäin merellisen tuoksun takia. Kalastajalta suoraan ostaminen on tietysti tae, että saa pyyntituoretta, mutta en ole tullut liittyneeksi tuollaiseen renkaaseen ja toisaalta nautin käydä kalatiskillä ja torilla. Kesäisin itsekin hiukan kalastellaan, ja kyllä juuri merestä litkalla nostettu silakka saaressa hiilloksella halstrattuna on suurenmoista.
Uistimella nousee kuhaa, ja pienmmät (ei tietenkään alimittaisia oteta) saatan myös keittää kokonaisina, liemestä saa maukkaan kastikkeen ja onkiahvenet ovat suorastaan ruuan aatelia. Merilohi on mielestäni parhaimmillaan isona fileenä loimutettuna, jolloin savun maku tasoittaa rasvaista makua ja liika rasva valuu pois, pienelle porukalle laitetaan pala halsteriin grillille. Voin syödä jouluna vähän kinkkua ja joskus naudanpihvi maistuu , hirveä on pakkasessa, mutta ne ovat enemmänkin marginaaliruokaa. Broileria mtarjoan noin kerran viikossa, paistileikkeestä yleensä kokkailen.
Kotimaisia marjoja ei voi kyllin ylistää, ja varsinkin pakastamisen aikakautena ne ovat ympärivuotista päivittäistä kulutusta. Omasta puutarhan satoa korjaan, ja kyllä minä nautin metsässä puolukoiden poimimisesta, mustikoitakin jos ei ole hyttysiä, ja meren saarissahan ei ole! Mustikoita olen monena vuotena ostanut, kyllä ne kaupan pakastealtaassakin laadukkaita ovat. Omia talviomenia riitti jouluun asti, Åkerö on aivan ihana talvilajike. Nyt on sitrushedelmien sesonki meneillään ja sitruunalla minä salaatit ja kalatkin usein maustan ja laitan juomaveden joukkoon. Etikkaa kaihdan vaikka sitä terveystuotteeksi mainitaan. Kaikenkaikkiaan uskon, että hyvällä mieli on ruuan paras mauste.
Meni taas vähän niinkuin Martta-osastolle, mutta ehkä ruoka kuitenkin aiheena on neutraaleimmasta päästä.- Anonyymi
Niin sitä luulisi, mutta kyllä täällä ruuastakin riitoja saa aikaan. Minkähän takia sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin sitä luulisi, mutta kyllä täällä ruuastakin riitoja saa aikaan. Minkähän takia sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä?
Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä.
Yksi tykkää mämmistä, toinen ei.
- Anonyymi
Molemmat ovat terveellisiä.
- Anonyymi
Broilerin, kanan liha aiheuttaa Alzheimerin tautia ja luusyöpää. Punaisesta lihasta en tiedä tarkkaan. Mutta liha kuin liha.
- Anonyymi
Kuolleen tapetun naudan, sianliha on harmahtavaa, ei siis punaista. Mutta kirkkaan punausena se loistaa tuolla kauppojen lihahyllyillä. On värjättyä, joka siten on terveydelle haitallista ja aiheuttaa syöpää. Muutkin lihan aineosat.
Silloin kun eläimen merkitystä alettiin ymmärtämään.
Ajatus taisi syntyä Salaman-Iskusta.
Tulessa eläimen maku, tunne ja teho muuttui.
-
Alettiin ymmärtää, mitä Veri tarkoittaa ja miksi se on.
Lapset rakastuivat Veri-Lettuihin tuoreitten Puolukoitten kanssa.
Kun Sokeri otettiin mukaan, lähti homma käsistä.
-
Tänään on tyyli saman-moinen.
Kana on maustettava Sokeroidulla Korppu-Kuorrutuksella.
Muuten ei se kelpaa Kersoille.
-
Ja niin.
Lastemme alkaessa liikkua, ei Rauta veressä riitä.
On alettava näytellä masentunutta.
Sitä kautta myönnetään helpoiten työ-kyvyttömyys-eläke.
Ensin tietysti henkilö-kohtainen tuki-henkilö.
H.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän381759Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61381Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p421357- 141342
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.11335Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,71304Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis01284Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin11240Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä21200Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta21173