Sari Rautio, pessimus errat osa 2

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on yksittäisenä henkilönä vaikutusvaltaisin vallan käyttäjä Suomalaisella kuntasektorilla. Hänellä on niin halutessaan suuri vaikutus kunnan elivoimaisuuteen, talouteen ja yleiseen kehitykseen yhteisönsä keskellä. Puheenjohtaja on kaupunginjohtajien esimies ja määrittelee suhteellisen suveneeristi johtajien tekemät esityslistat kaupunginhallitukselle. Maakuntakeskuksen, tässä tapauksessa Hämeenlinnan elinvoima tai -voimattomuus säteilee myöskin koko maakuntaan, ja tätä kautta hallituksen puheenjohtajan vastuu alueen elinvoimaan koskettaa kokonaisen maakunnan asioita.

Olipa kyseessä sitten elinvoimaisuus, matkailu, asuntojen hintojen kehitys tai talous, Hämeenlinna löytyy maakuntien keskuksista poikkeuksetta viimeisiltä sijoilta yhdessä kainuun ja muiden periferiassa painivien näivettyvien kaupunkien joukosta. Jotain on selkeästi tehty todella väärin. Hämeenlinnalla olisi kaikki eväät menestymiseen; hyvä sijainti suhteellisen lähellä neljää suurta kaupunkia, vanajaveden laakson kaunis luonto, Aulanko, Ahvenisto, sisäsuomen vanhin kaupunki, jossa keskiaikainen linna ja kulttuuriakin löytyy, mutta ei.

Sari Rautio hoitelee KH:n puheenjohtajana juoksevat asiat jollain lailla, mutta tarmo ei oikein riitä parkkitalojen lisäksi juurikaan muuhun. Mika Walkamon mukaan Hämeenlinna ei ole tehnyt matkailun eteen juuri mitään. Olen Walkamon kanssa samaa ja eri mieltä. Positiivisessä mielessä kaupunki ei ole todellakaan tehnyt matkailun edistämiseksi yhtään mitään konkreettista. Negatiivisessa mielessä kaupungissa on tapahtunut paljonkin. Moni Hämeenlinnalainen pyöritteli päätään, kun leirintäaluen pitäjät ajettiin pois Katajistosta. Sitä ihmeellisemmältä tuntui, kun kaupunki lähti remontoimaan aluetta sadoilla tuhansilla yksityisyrittäjän käyttöön, vaikka leirintäalueen aikana kaupunki ei suostunut investoimaan alueelle sentin senttiä.

Sari Raution johtama KH ei halunnut avustaa kaupungin osaksi omistamaa laivayhtiötä myöskään 30 000 eurolla ja hankkitui myöhemmin jostain kumman syystä eroon koko laivayhtiön osakekannasta, joten laivaliikenne Tampereelle todennäköisesti tulevina vuosina lakkaa. Matkailumessuilla ei Hämeenlinnaa ole näkynyt myöskään enää pariin vuoteen, eikä näkyvyyteen matkailukaupunkina ole haluttu satsata muutenkaan. YLE Hämeenlinnan haastattelema kansainvälisen erämuseon puuhamies totesi taannoin yllättäen, ettei Hämeenlinna ole hakijoiden joukossa. Erämuseon arvioitu 100 000 vuotuinen kävijäämäärä ei siis näytä Hämeenlinnaa kiinnostavan.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Matkailu on syntiä.

      • Anonyymi

        Nämä kaikki projektit vaatisivat myös Kh puheenjohtajalta ylimääräistä työtä, ja laiskuus on varmasti syy, miksei Rautio saa mitään aikaiseksi


    • Anonyymi

      Sartsa vaikuttaa, onhan se mörkönöömi ja opettaja(ainaski melkein). Kokouksia ja erilaisia lautakuntia on tullut hankittua niinkin paljon ettei aina ehdi niihin ajoissa.
      Nythän riittää että ehtii vähän ennen kokouksen lopetusta kirjoittaa nimensä pöytäkirjaan kokouspalkkion saamiseksi.
      Ainoa paikka mihin raunio ehtii ennen sulkemista onkin Nooran baari.

    • Anonyymi

      "Sitä ihmeellisemmältä tuntui, kun kaupunki lähti remontoimaan aluetta sadoilla tuhansilla yksityisyrittäjän käyttöön, vaikka leirintäalueen aikana kaupunki ei suostunut investoimaan alueelle sentin senttiä."

      Ei siinä mitään ihmeellistä ole, kaupunki on yrittäjien asialla.

      Siinä on jotain ihmeellistä että kaupunki on yrittäjien asialla myös pienituloisten vuokralla asujien asioissa.

      • Anonyymi

        Siinä se ihmetys olikin, että kaupunki sulki lerintäalueen, joka toisi matkailijoita, ja heidän mukanaan rahaa kaupunkiin ja lähti investoimaan yksityisen yrittäjän bisneksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä se ihmetys olikin, että kaupunki sulki lerintäalueen, joka toisi matkailijoita, ja heidän mukanaan rahaa kaupunkiin ja lähti investoimaan yksityisen yrittäjän bisneksiin.

        Ei siinä mitään ihmeellistä ole että kaupunki lähti subventoimaan yksityisen yrittäjän bisneksiä Aulangolla. Näin kuuluukin ja täytyy tehdä HV-sektorilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä se ihmetys olikin, että kaupunki sulki lerintäalueen, joka toisi matkailijoita, ja heidän mukanaan rahaa kaupunkiin ja lähti investoimaan yksityisen yrittäjän bisneksiin.

        Kyllä se nykyinen leirintäalue, cittarin takana oleva hiekkakenttä pesee aulangon mennen tullen. Sama vanajan lutakko näkyy hiekkakentältäkin. Nykypäivänähän mikään muu ei merkitse, kun sijainti sijainti sijainti!


      • Anonyymi

        Pienituloiset vuokralla asujat kustantavat sijoittajien asuntoja, kun pienituloiset vuokralla asujat voisivat kustantaa asuntoja kaupunginomistukseen, jolloin pitkällä tähtäimellä pienituloiset vuokralaiset hyötyisivät maksamistaan vuokrista.


    • Anonyymi

      Toi on niin totta toi Raution kokouspalkkioiden hamuaminen ja viinibaariin ehtiminen

      • Anonyymi

        Just. Jos sinulla on paha olla kokeile vaikka auttava puhelin. 24/7 auki. Älä pura sitä oloa sivullisiin. Se vain pahentaa ahdistuksiasi.


    • Anonyymi

      Kari Ilkkala kannatti tamperelaisena laivayhtiön myyntiä Tampereen kaupungille. Melko reilua.

    • Anonyymi

      Eino julkaisi avauksena saman jo neljännen kerran. Eino on vanha ja unohtelee mutta katkeruutta vaan riittää ja persujen nuolentaa.

      • Anonyymi

        Tätä samaa jorinaa on ollut jo useita vuosia.

        Joku uusi lähestymiskulma olis kiva. Vaikka siten, että jos persut kertoisivat oman vaihtoehtonsa ja ajatuksensa siitä, miten Hämeenlinnasta tehdään Suomen vetovoimaisin matkailukaupunki.


    • Anonyymi

      Avaaja on ulkona kun lumiukko. Kaupunki ei ole kieltänyt osallistumasta matkailumessuille jotta sinne mukaan jos kiinnostaa. Veronmaksajien rahoilla sinne ei tule mennä ja muutenkin matkailu on yrittäjien eikä kaupungin tehtävä. Aulangon leirintäalueen lopettaminen oli viisas päätös, ei köyhät telttailijat tuo rahaa kaupunkiin. Pelkää menoa olisi.

      • Anonyymi

        Sen lisäksi että matkailua edistämässä on oikein monikymmenpäinen kaupunginyhtiö jaetaan vielä silloin tällöin yksityisille tahoille matkailunedistämisprojekteihin satojatuhansia ja sun muutakin koronarahaa. Eikä mikään koskaan edisty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen lisäksi että matkailua edistämässä on oikein monikymmenpäinen kaupunginyhtiö jaetaan vielä silloin tällöin yksityisille tahoille matkailunedistämisprojekteihin satojatuhansia ja sun muutakin koronarahaa. Eikä mikään koskaan edisty.

        Mitä persujen 15 tulevaa valtuutettua aikovat edistää asiaa?


    • Anonyymi

      "Avaaja on ulkona kun lumiukko. Kaupunki ei ole kieltänyt osallistumasta matkailumessuille jotta sinne mukaan jos kiinnostaa. Veronmaksajien rahoilla sinne ei tule mennä ja muutenkin matkailu on yrittäjien eikä kaupungin tehtävä. Aulangon leirintäalueen lopettaminen oli viisas päätös, ei köyhät telttailijat tuo rahaa kaupunkiin. Pelkää menoa olisi."

      Matkailumessuille osallistuminen kuuluu nimenomaan kaupunkien rooteliin, ja näin yleensä muissakin kaupungeissa toimitaan keskitetysti koko kaupungin matkailua edistämässä. Aulangon leirintäalueen sulkeminen oli emämunaus, jo siinäkin mielessä, että tutkimusten mukaan jokainen karavaanari tuo alueen elinkeinoelämälle n. 100 euroa/vuorokausi. Kukas tässä muuten on telttailijoista puhunut. Muun muassa Iittalan Jalavanniemen leirintäalueella on 130 vaunua koko vuoden kausipaikoilla, ja siellä karavaanarit viettävät aikaansa ympäri vuoden.

      • Anonyymi

        Eikö Iittala kuulu Hämeenlinnaan?


      • Anonyymi

        Samaa mieltä Hämeenlinnan Iittalassa hyvä paikka karavaanareille. Aulangon telttailualuetta ei tarvita.


    • Anonyymi

      Eihän kantakaupunki tarvitse matkailijoita, ollaan vaan omassa porukassa täällä, niin on turvallisempi, eikä me niiden rahoja täällä tarvita, onhan meillä pöölit jotka tuovat rahaa kaupunkiin, vaikka ovat kylläkin tyhjiä, mutta näin sari meitä opettaa

      • Anonyymi

        Mutta kun ne Aulangon leirintäalueen läheisyyteen suunnitellut Aulangon Luxus-huvilat joskus valmistuvat Vanajaveden rantalettoon niin alueelle tulevat pääkaupunkiseudun raharikkaat vetävät myös läheisen Ruusulaakson siirtolapuutarhan koppikylän melkoiseen nousuun. Hyvää kannattaa odottaa vaikka vuosikymmeniä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe