Microsoft Patch Tuesday: 83 heikkoutta, 10 kriittistä, 1 aktiivisesti hyödynnettyä

Anonyymi

Microsoft julkaisi tiistaina ensimmäisen erän vuoden 2021 tietoturvakorjauksia, joissa oli korjauksia 83 dokumentoituun tietoturva-aukkoon, mukaan lukien "kriittinen" vika Defender-tietoturvatuotteessa, jota aktiivisesti hyödynnetään.

Turvallisuusasiantuntijat kehottavat tietoturvavastaavia kiinnittämään erityistä huomiota CVE-2021-1647: een , joka kuvaa koodin etäsuorittamisvirheen Microsoft Defenderissä, joka on yhtiön lippulaivojen anti-haittaohjelmien tuote.

Microsoft Defender -päivityksen mukana tulee "havaittu hyväksikäyttö" -varoitus, ja se toimitettiin Microsoft Malware Protection Engine -apuohjelman kautta, jonka avulla puhdistetaan tunnettujen haittaohjelmien hyökkäykset.

"Parhaat käytännöt suosittelevat, että asiakkaat tarkistavat säännöllisesti, toimiiko ohjelmistojen jakelu, kuten Microsoft Malware Protection Engine -päivitysten automaattinen käyttöönotto ja haittaohjelmamääritelmät, heidän ympäristössään odotetulla tavalla", yritys kehotti.

Microsoft ei toimittanut tietoja aktiivisista hyökkäyksistä.

Tammikuussa dokumentoiduista 83 haavoittuvuudesta 10 on luokiteltu kriittisiksi, Microsoftin korkeimmaksi luokitukseksi. Loput luokitellaan "tärkeiksi" koodin suorittamisen, tietojen paljastamisen tai palvelunestohyökkäysten riskin takia.

Tammikuun korjauserät kattavat vakavat tietoturva-aukot Microsoft Officessa, Microsoft Office -palveluissa ja Web-sovelluksissa, Microsoft WIndowsissa, Visual Studiossa, .Net Core: ssä ja Azuressa.

ZDI: n tietoturvapäivityksiä seuranneen tutkimuksen Dustin Childsin mukaan Microsoftin haittaohjelmien torjuntaohjelman merkittävä vika voidaan jo korjata moottorin automaattisina päivityksinä tarpeen mukaan. "Jos järjestelmiäsi ei kuitenkaan ole yhdistetty Internetiin, joudut asentamaan korjaustiedoston manuaalisesti", Childs sanoi blogikirjoituksessaan .

Hän kiinnitti huomiota myös seuraaviin tiedotteisiin:

CVE-2021-1648 - Microsoft splwow64 Käyttöoikeuksien haavoittuvuuden nousu: ZDI julkisti tämän virheen, kun se ylitti julkistamisaikataulumme. Google löysi sen myös todennäköisesti siksi, että tämä korjaustiedosto korjaa edellisen korjaustiedoston esittämän virheen. Edellisessä korjaustiedostossa otettiin käyttöön toiminto syötemerkkijonon osoittimen tarkistamiseksi, mutta tällöin se otti käyttöön OOB-lukemisen ehdon. Tämä korjaustiedosto kattaa myös muita vikoja, mukaan lukien epäluotettava osoitin. Aikaisempaa CVE: tä hyödynnettiin luonnossa, joten on syytä ajatella, että myös tätä CVE: tä hyödynnetään aktiivisesti.

CVE-2021-1677 - Azure Active Directory -pod-identiteetin väärennösten heikkous: Tämä heikkous esiintyy tavalla, jolla Azure Active Directory (AAD) -pod-identiteetti antaa käyttäjille mahdollisuuden määrittää identiteettejä Kubernetes-klustereiden palkkeille. Kun identiteetti on määritetty podille, pod voi käyttää Azure-ilmentymän metatietopalvelun (IMDS) päätepistettä ja saada tunnuksen kyseisestä henkilöllisyydestä. Tämä voi antaa hyökkääjälle mahdollisuuden varastaa sivusuunnassa identiteetit, jotka liittyvät eri palkkoihin. Tämä edellyttää myös muutakin kuin korjaustiedoston korjaamista. Kaikkien, joilla on jo asennusta, on asennettava klusteri uudelleen ja käytettävä Azure CNI: tä oletus Kubernetesin sijaan.

CVE-2021-1674 - Windows-etätyöpöytäprotokollan ydinturvallisuusominaisuuden ohitushaavoittuvuus: Tämä korjaustiedosto on hieman mysteeri. Sillä on suhteellisen korkea CVSS-pisteet (8,8), mutta ilman tiivistelmää voimme vain arvata, mitä RDP Core -turvallisuusominaisuutta ohitetaan. Huolimatta korjausten korjaamisesta, emme edes tiedä, miten tämä eroaa CVE-2021-1669 - Windowsin etätyöpöydän tietoturvaominaisuuden ohituksen heikkous. Tiedämme, että RDP on ollut suosittu kohde viimeaikaisessa muistissa, ja nämä virheet on otettava vakavasti. Ilman vankkoja tietoja toimimiseksi puolustajien tulisi olettaa pahimman tilanteen ja rajoittaa pääsyä maaseudun kehittämisohjelmaan aina kun mahdollista.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Windows 10: n turvallisuushälytys, kuten Microsoft sanoo: "Älä asenna tätä päivitystä"

      Microsoft näyttää olevan todella vaikeuksissa saada päivityksiä Windows 10 -käyttäjille heti myöhään. Entä neuvomalla Windows 10 -käyttäjiä asentamaan kriittinen päivitys ennen muita välttämään mahdolliset ongelmat ja vahvistamalla sitten, että Windows Update Assistantilla itsessään oli tietoturva-aukko . Kuitenkin vain muutama päivä sen jälkeen, kun viimeisin Windows 10 -päivitys KB4520062 on julkaistu, Microsoft neuvoo, että jotkut käyttäjät "eivät saa asentaa tätä päivitystä", koska se voi rikkoa Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) -palvelun. Joten, mikä on mennyt pieleen tällä kertaa ja kenen on vältettävä tätä viimeisintä Windows 10 -päivitystä?

      • Anonyymi

        Poista se windows.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poista se windows.

        Joo se kannatta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poista se windows.

        Sen tein!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poista se windows.

        Sitä ei kannata unohtaa!


      • Anonyymi

        Kovasti windoosa vuoteloo..


      • Anonyymi

        Taas aukkoja katsellen!


    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe