Microsoft Patch Tuesday: 83 heikkoutta, 10 kriittistä, 1 aktiivisesti hyödynnettyä

Anonyymi

Microsoft julkaisi tiistaina ensimmäisen erän vuoden 2021 tietoturvakorjauksia, joissa oli korjauksia 83 dokumentoituun tietoturva-aukkoon, mukaan lukien "kriittinen" vika Defender-tietoturvatuotteessa, jota aktiivisesti hyödynnetään.

Turvallisuusasiantuntijat kehottavat tietoturvavastaavia kiinnittämään erityistä huomiota CVE-2021-1647: een , joka kuvaa koodin etäsuorittamisvirheen Microsoft Defenderissä, joka on yhtiön lippulaivojen anti-haittaohjelmien tuote.

Microsoft Defender -päivityksen mukana tulee "havaittu hyväksikäyttö" -varoitus, ja se toimitettiin Microsoft Malware Protection Engine -apuohjelman kautta, jonka avulla puhdistetaan tunnettujen haittaohjelmien hyökkäykset.

"Parhaat käytännöt suosittelevat, että asiakkaat tarkistavat säännöllisesti, toimiiko ohjelmistojen jakelu, kuten Microsoft Malware Protection Engine -päivitysten automaattinen käyttöönotto ja haittaohjelmamääritelmät, heidän ympäristössään odotetulla tavalla", yritys kehotti.

Microsoft ei toimittanut tietoja aktiivisista hyökkäyksistä.

Tammikuussa dokumentoiduista 83 haavoittuvuudesta 10 on luokiteltu kriittisiksi, Microsoftin korkeimmaksi luokitukseksi. Loput luokitellaan "tärkeiksi" koodin suorittamisen, tietojen paljastamisen tai palvelunestohyökkäysten riskin takia.

Tammikuun korjauserät kattavat vakavat tietoturva-aukot Microsoft Officessa, Microsoft Office -palveluissa ja Web-sovelluksissa, Microsoft WIndowsissa, Visual Studiossa, .Net Core: ssä ja Azuressa.

ZDI: n tietoturvapäivityksiä seuranneen tutkimuksen Dustin Childsin mukaan Microsoftin haittaohjelmien torjuntaohjelman merkittävä vika voidaan jo korjata moottorin automaattisina päivityksinä tarpeen mukaan. "Jos järjestelmiäsi ei kuitenkaan ole yhdistetty Internetiin, joudut asentamaan korjaustiedoston manuaalisesti", Childs sanoi blogikirjoituksessaan .

Hän kiinnitti huomiota myös seuraaviin tiedotteisiin:

CVE-2021-1648 - Microsoft splwow64 Käyttöoikeuksien haavoittuvuuden nousu: ZDI julkisti tämän virheen, kun se ylitti julkistamisaikataulumme. Google löysi sen myös todennäköisesti siksi, että tämä korjaustiedosto korjaa edellisen korjaustiedoston esittämän virheen. Edellisessä korjaustiedostossa otettiin käyttöön toiminto syötemerkkijonon osoittimen tarkistamiseksi, mutta tällöin se otti käyttöön OOB-lukemisen ehdon. Tämä korjaustiedosto kattaa myös muita vikoja, mukaan lukien epäluotettava osoitin. Aikaisempaa CVE: tä hyödynnettiin luonnossa, joten on syytä ajatella, että myös tätä CVE: tä hyödynnetään aktiivisesti.

CVE-2021-1677 - Azure Active Directory -pod-identiteetin väärennösten heikkous: Tämä heikkous esiintyy tavalla, jolla Azure Active Directory (AAD) -pod-identiteetti antaa käyttäjille mahdollisuuden määrittää identiteettejä Kubernetes-klustereiden palkkeille. Kun identiteetti on määritetty podille, pod voi käyttää Azure-ilmentymän metatietopalvelun (IMDS) päätepistettä ja saada tunnuksen kyseisestä henkilöllisyydestä. Tämä voi antaa hyökkääjälle mahdollisuuden varastaa sivusuunnassa identiteetit, jotka liittyvät eri palkkoihin. Tämä edellyttää myös muutakin kuin korjaustiedoston korjaamista. Kaikkien, joilla on jo asennusta, on asennettava klusteri uudelleen ja käytettävä Azure CNI: tä oletus Kubernetesin sijaan.

CVE-2021-1674 - Windows-etätyöpöytäprotokollan ydinturvallisuusominaisuuden ohitushaavoittuvuus: Tämä korjaustiedosto on hieman mysteeri. Sillä on suhteellisen korkea CVSS-pisteet (8,8), mutta ilman tiivistelmää voimme vain arvata, mitä RDP Core -turvallisuusominaisuutta ohitetaan. Huolimatta korjausten korjaamisesta, emme edes tiedä, miten tämä eroaa CVE-2021-1669 - Windowsin etätyöpöydän tietoturvaominaisuuden ohituksen heikkous. Tiedämme, että RDP on ollut suosittu kohde viimeaikaisessa muistissa, ja nämä virheet on otettava vakavasti. Ilman vankkoja tietoja toimimiseksi puolustajien tulisi olettaa pahimman tilanteen ja rajoittaa pääsyä maaseudun kehittämisohjelmaan aina kun mahdollista.

2

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Windows 10: n turvallisuushälytys, kuten Microsoft sanoo: "Älä asenna tätä päivitystä"

   Microsoft näyttää olevan todella vaikeuksissa saada päivityksiä Windows 10 -käyttäjille heti myöhään. Entä neuvomalla Windows 10 -käyttäjiä asentamaan kriittinen päivitys ennen muita välttämään mahdolliset ongelmat ja vahvistamalla sitten, että Windows Update Assistantilla itsessään oli tietoturva-aukko . Kuitenkin vain muutama päivä sen jälkeen, kun viimeisin Windows 10 -päivitys KB4520062 on julkaistu, Microsoft neuvoo, että jotkut käyttäjät "eivät saa asentaa tätä päivitystä", koska se voi rikkoa Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) -palvelun. Joten, mikä on mennyt pieleen tällä kertaa ja kenen on vältettävä tätä viimeisintä Windows 10 -päivitystä?

   • Anonyymi

    Jaahas, taas windows vuotaa...!


  Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2539
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   92
   1421
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1409
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1068
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1000
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   929
  7. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   879
  8. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   878
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   32
   839
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   776
  Aihe