Muutettiin yhteen tyttökaverin kanssa noin 5kk sitten. Ongelmia alkanyt syntymään tyttökaverin koirista, tytyllä on kaksi koiraa ja toinen sairastelee melko usein, tän 5kk aikana sitä on pitänyt käyttää lääkärissä ja lääkitä useempaan kertaan.
Tyty haluaa että mä osallistun koiran hoitoon ja hoitokuluihin myös, mutten itse en näe mitään velvollisuutta tähän.
En mä jaksa aamulla herätä aikasemmin taluttaan koiraa kuselle, en mä ole sitä koiraa hankkinut enkä halua sitoutua siihen.
Tyty pärjäsi hienosti yksinkin koirien kanssa, niin miksi nyt tuottaa ongelmia niin paljon? Tyty pystyy myös asumaan halvemmalla, kun mä maksan puolet asumisesta, niin miten rahat ei riitä koiriin muka?
Tyty suuttui kun en halua maksaa sen koiran laskuja tai hoitaa niitä aktiivisesti, sitten kysyin tytyltä haluaako se maksaa mun autolainaa ja käyttää sitä huollossa myös, ei halunnut ja ei ole kuulemma sama asia.
Kumpi tässä on väärässä? Eihän mun tarvitse sen koiria hoitaa tai maksaa laskuja vaan koska muutettiin yhteen, sehän on sama kuin aisuroisi toisen lapsia. Voin kyllä taluttaa sen koiria silloin tällöin jos oma aikataulu näin sallii, tai jos tytyllä on jokin este tälle esim kuumeessa. Mitä en en aio tehdä, on herätä aamulla lenkittään ne koirat ja maksamaan lääkärilaskuja.
Tein tästä jo kertaalleen langan ylilaudalle, jossa sanottiin että muija koittaa hyväksikäyttää minua.
Onko avoliitossa koirat yhteinen vastuu?
29
1048
Vastaukset
- Anonyymi
No minunkaan mielestä et ole vastuussa koirien ruoka ja eläinlääkäristä aiheutuvista kuluista ellet vapaaehtoisesti halua auttaa.
- Anonyymi
Entä aamulenkeistä?
Silloin tällöin voin käyttää ne lenkillä, mutten mä halua aamulla herätä aikasemmin taluttaan niitä.
No tässä huomaa, että yhteen on muutettu tuntematta toista ja käymättä kunnollisia keskusteluja ja sopimatta pelisäännöistä.
Tämä on myös todella yleistä erilaisissa yhteyksissä. Monesti deitti-ilmoituksissa kerrotaan, että en etsi lapsilleni isää, koska sellainen heillä on jo, mutta käytännössä sitten ollaan naama nurinpäin jos puoliso ei osallistukaan lasten kuluihin ja harrastuksiin kuskaamisiin, tai jos puoliso matkustaa yksin lomalle, kun toisella ei ole varaa maksaa mukaan lapsia.
Vastaus kysymykseesi:
Mielestäni olet oikeassa jos muuta ei ole sovittu. Sitä varten se seurustelu on, että tutustutaan toisen hyciin ja huonoihin puoliin. Hyvä, että seisot periaatteidesi takana.
Ehdottaisin keskustelua, jossa sovitte pelisäännöt. Miten osallistutte taloudessa syntyviin kuluihin (ruoka, vuokra, liikkuminen/autoilu, vakuutukset jne) ja miten kotityöt yms jakautuvat.- Anonyymi
Kuten ylilaudalla jo todettiin, niin muijani koitti hyväksikäyttää minua rahallisesti.
Ehdotin erilleen muuttoa kun ei toiminut hyvin, siitä seurasi riitaisa ero.
T: AP
- Anonyymi
Ei tosiaankaan ole velvollisuutta osallistua toisen harrastukseen. Yhteisiä asioita ovat vain ne, joista on yhdessä sovittu. Muutoin molemmat hoitavat omat sotkunsa ja omistuksensa ylläpidon.
Sinä saat osallistua vain sen verran, mitä itse haluat. Tyttökaverisi on luovuttava koiristaan, jos hän ei itse niistä kykene huolehtimaan. Hänen pitäisi opetella kantamaan vastuuta teoistaan, eikä sysätä sitä muille.
T. Koiran omistaja - Anonyymi
Kuulostaa keskustelulta, joka ei ole mitenkään erillinen asia suhteen muista tavoitteista ja vastuunjaosta. Kysymyksistä kuten miten hoidatte yhteistä taloutta, millaista tunnetason tukea kaipaatte toisiltanne, entä käytännön? Miten ratkaisette mahdolliset eri pariset tulot ja menot? Mihin käytetään yhdessä rahaa, entä erikseen? Mitä tavoitellaan pitkällä tähtäimellä (yhteiset haaveet, tavoitteet ja taloudenpito eri elämäntilanteissa)? Miten huolehditaan tasa-arvosta (ei siis 50:50, koska ette koskaan tule suhteeseen täysin tasa-arvoisina, vaan lähtökohdat, yhteiskunta ja elämäntilanteet vaihtelevat) ja miten tasapainoillaan tasavertaisina ilman, että valta keikahtaa suhteelle epäedulliseksi? Miten tunnistaa ja olla kantamatta sellaisia riskejä tai taakkaa mihin ei ole valmis lähtemään? Miten pitää omat rajat ja miten taata reiluuden kokemus myös eron jälkeen?
Koirat ovat vain yksi asia (kuten auton osalta jo tunnistitkin), joka teidän pitää tunnetason tarpeiden, käytännöntekemisen ja talouden osalta ratkaista. Siihen ei pysty ulkopuolelta antamaan mitään selkeää ohjenuoraa. Tilanne vaihtelee suhteen eri vaiheissa, mutta kannattaa varmaan edes ajatusleikin tasolla käydä tuota kokonaiskeskustelua tavoitteista, tarpeista ja rajoista pitkin matkaa ja koittaa keskustelussa olla reiluja toisillenne.
Jos vaikka toivotte tästä pitkää suhdetta, niin tällä koirateemalla pääsee jo aika ytimeen, ettekä siinä keskustele vain koirista ja tästä hetkestä. Oletko valmis huolehtimaan ja kantamaan kanssani tasavertaisena vastuuta minulle tärkeistä asioista? Ovatko samat asiat meille tärkeitä? Mitä tehdään yksin ja miten molemmilla on mahdollisuus toteuttaa eriäviä tarpeitaan? Miten yhdessä rakennamme vahvemman talouden ja saamme molemmat kuluttamisen lisäksi kasvattaa varallisuuttamme? Miten saadaan kokemus siitä, että vastuuta ja tekoja jaetaan, mutta huomioidaan yksilön tarpeet?
Ja jos ei löydy rakentavaa ratkaisua, niin keskustelun kautta tämä on ainakin mahdollisuus huomata ajoissa ja lähteä etsimään paremmin tarpeita vastaavaa puolisoa tai toteuttaa itseään yksin. - Anonyymi
Nykyään ei ole mitään aitoa yhteistaloutta olemassakaan enää, jossa varat olisivat yhteisiä, laskut yhteisiä, eläimet yhteisiä....
Kyllä minun uusi mieheni huolehtii myös minun lapsestani kuin lemmikistänikin. Hänhän se minun valmiiseen huusholliini muutti, enkä minä hänen.
Aidossa yhteistaloudessa kaikki asiat ja ongelmat muuttuvat yhteiseksi, kun asutaan yhdessä.- Anonyymi
Itse en ole vaatinut rahallista huolehtimista, mutta muuten yhteisessä taloudessa pidetään toisista huolta. Kaikista asioista voi saada hankalan jos haluaa. Aloituksessa tytöllä omistajana on koirasta vastuu. Se on selvä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Itse en ole vaatinut rahallista huolehtimista, mutta muuten yhteisessä taloudessa pidetään toisista huolta. Kaikista asioista voi saada hankalan jos haluaa. Aloituksessa tytöllä omistajana on koirasta vastuu. Se on selvä.
>> tytöllä omistajana on koirasta vastuu. Se on selvä. <<
Olen samaa mieltä, että se on selvää, kenellä on vastuu. Jos on ottanut koiran yksinasuvana, tai saanut lapsen entisessä suhteessa... onhan nämä silloin vastuullisesti vain sen henkilön, jonka ne ovat.
Mutta jos kerran on yhteistalous, niin on normaalia jakaa vastuut sen jälkeen. Niin on toimittu ennen. Mutta nykyisin ei haluta sellaiseen likoon itseä enää laittaa, vaan on 'sinun ja minun' asiat, vaikka asutaan saman katon alla.
- Anonyymi
Riippuu niin tilanteesta.
Jos koira on yhdessä hankittu niin on aina.
Jos koira on toisen ennen parisuhdetta hankkima niin ei välttämättä ole. Jos toinen on vain sen koiran siihen kotiinsa ja elämäänsä hyväksynyt sillä ajatuksella, että se koiran aikanaan hankkinut myös oman koiransa hoitaa, niin ei ole. Jos taas se koira on molemmille tärkeä ja perheenjäsen ja kaveri niin silloin on.
Eri juttu omasta mielestäni on, jos eläin aidosti kärsii. Silloin pitää olla sydämetön mikäli ei yritä tehdä minkä kykenee.
Tietysti jossain kohtaa tulee aina vastaan se hetki, että onko eläimen "hoito" enää se asiallisin toimintatapa. Lopulta tulee se hetki, kun lemmikki täytyy vain päästää pois kärsimästä. - Anonyymi
Näistä käy hyvin ilmi, ettei ole tarpeeksi pohjaa, mihin rakentaa jotain yhteistä elämää:
"En mä jaksa aamulla herätä aikasemmin --- en mä ole sitä koiraa hankkinut enkä halua sitoutua siihen --- sehän on sama kuin aisuroisi toisen lapsia"
"kysyin tytyltä haluaako se maksaa mun autolainaa ja käyttää sitä huollossa myös, ei halunnut ja ei ole kuulemma sama asia"
Lapsiakin tulee joskus vahingossa, joten ihan kammottaa pelkkä ajatuskin, jos niin kävisi. Erilleen kannattaa minun mielestä siis lähteä, jos koira (tai auto) kuluineen jo aiheuttaa tuollaista.
Minulla uusi mies merkitsi minut autoonsa toiseksi omistajaksi. Mutta kukin tyylillään. - Anonyymi
>> Ehdotin erilleen muuttoa kun ei toiminut hyvin, siitä seurasi riitaisa ero. <<
Ahaa. Siis olette jo eronneet. Hyvä niin. Miksi sitten vielä penäät täällä sitä, kumpi oli oikeassa vai väärässä?
Kumpi muutti kumman valmiiseen kotiin? Silläkin kai on merkitystä. Moni nainen elää sinkkuna tosi hyvissä asunnoissa nykyään, ennen kuin joku poikaystävä ilmestyy kuvoihin ja muuttaa sinne vain putkikassinsa sisältö mukanaan ja jää kuluttamaan naisen asunnon pintoja, huonekaluja, laitteita ym., joita ei ole maksanut. - Anonyymi
Minä en odota mieheni hoitavan koiraani, vaikka asumme yhdessä. Koira on minun hankkimani jo ennen kun tapasin mieheni, joten mielestäni miehelläni ei ole minkäänlaista velvollisuutta sitä hoitaa. Kaikki mitä mieheni tekee koirani eteen, tapahtuu hänen omasta tahdostaan. Jos hän ei joskus halua tai pysty, niin sitten vien koiran hoitoon muualle. Ja jos ei muualle vieminenkään onnistu, niin sitten se tarkoittaa sitä, että en pysty koirastani enää huolehtimaan, ja minun on siitä luovuttava.
- Anonyymi
Jos kokee normaalit yhteisasumisen asiat enemmän velvoitteena kuin haluna miellyttää ja auttaa omaa puolisoa. on syytä kysyä, kannattaako edes asua yhdessä, jos ei kerran ole halua jakaa koko elämäänsä, haittoineenkin, toisen kanssa.
Kumma juttu nykyään, kun se 'rakkaus' kantaa lähinnä yön yli ja juhla-aikoina, mutta ei enää päivällä ja arkena.- Anonyymi
Mitä sä selität? Ex onnistui ihan hyvin hoitamaan ja maksamaan koiristaan yksin asuessa, miksi se muuttuisi yhtään yhteenmuuton jälkeen?
Maksettiin 50/50 asumisesta, joten ex sai rahaa ja aikaa enemmän koiriensa, silti mun olisi pitänyt osallistua siihen myös.
Jos ei yksin pysty hoitamaan koiriaan, niin sillon ne pitää antaa pois. Samoin mä antaisin autoni pois jos en pystyisi maksamaan osamaksuja sekä käyttämään huolloissa.
Tietysti olisin auttanut lenkittämään ja ruokkimaan koiria jos ex olisi ollut esim kipeä, se kuitenkin oli vaan laiska ja halusi käyttää mua hyväkseen
Minä en koiria ottanut omaksi vastuukseni - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä sä selität? Ex onnistui ihan hyvin hoitamaan ja maksamaan koiristaan yksin asuessa, miksi se muuttuisi yhtään yhteenmuuton jälkeen?
Maksettiin 50/50 asumisesta, joten ex sai rahaa ja aikaa enemmän koiriensa, silti mun olisi pitänyt osallistua siihen myös.
Jos ei yksin pysty hoitamaan koiriaan, niin sillon ne pitää antaa pois. Samoin mä antaisin autoni pois jos en pystyisi maksamaan osamaksuja sekä käyttämään huolloissa.
Tietysti olisin auttanut lenkittämään ja ruokkimaan koiria jos ex olisi ollut esim kipeä, se kuitenkin oli vaan laiska ja halusi käyttää mua hyväkseen
Minä en koiria ottanut omaksi vastuukseniJuuri näin, ihan oikeassa olet!
- Anonyymi
Niin siinä käy kun kaksi henkisesti vielä täysin lasta leikkii parisuhdetta.
Se tyty (on muuten halventava nimitys tämä tyty) oli sun ittes valitsema.
Silloin kun kaksi aikuista ihmistä muuttaa yhteen, samalla otetaan vastuu myös niistä lemmikeistä joita perheeseen tulee. Eli jos toisella, tai molemmilla on "lemmikkejä" jo valmiina vastuullaan, olipa sitten sydänkäpysenä kissa, koira, lisko tai auto, niin yhteenmuutolla hyväksytään se, että jatkossa "lemmikki" kuuluu perheeseen ja siitä pidetään huolta puolin ja toisin.
Esim. minä en iki kuuna kullan valkeena päivänä muuttaisi yhteen miehen kanssa jolla olisi lemmikkieläimenä käärme, hämähäkki tai lisko.
Mitä tulee siihen kuka maksaa ja mitä, niin huhheijjaa. Järki käteen hyvät ihmiset.
Mikä pakko teidän on pariutua noin keskenkasvuisina, kun ette pysty sopimaan mistään asiasta rakkaanne kanssa riitelemättä!- Anonyymi
Tästä olisi hyvä keskustella etukäteen, kun ihmisillä on ilmeisesti eri käsityksiä ja oletuksia asiasta. Mutta minun mielestäni, näin koiranomistajana, toisen ei ole mikään pakko osallistua mihinkään lemmikkiin liittyvään. Se on ollut minun vapaaehtoinen valintani ja vastuuta siitä en voi vierittää kenellekään muulle vastoin tahtoaan. Ei kaikkea ole mikään pakko jakaa parisuhteessa. Mieluummin olen yksin vastuussa omasta valinnastani kuin hylkäisin kumppanin vain siksi, että hän ei tahdo minun lemmikkini hoitoon osallistua. Enkä edes kehtaisi odottaa moista! Kyllä aikuisten ihmisten pitäisi pystyä ottamaan itse vastuuta omista valinnoistaan.
- Anonyymi
En puutu rahaan enkä parisuhteen muihin kiemuroihin, ainoastaan siihen mitä tarkoittaa kun parisuhteessa on mukana myös lemmikkieläin.
Kannattaa miettiä asiat etukäteen ennen yhteen muuttamista, jos seurustelukumppanilla on jo koira/kissa/mikä tahansa lemmikki, joka vaatii päivittäistä huolenpitoa,
Jos niin arkinen ja simppeli asia kuin koiran lenkittäminen joskus toisen puolesta, on aivan kauheeta pakkopullaa, niin ei ne tunteet lemmikkieläintä kohtaan kauhean hyvät voi olla.
Aivan varmasti ap ja "tytyn"koira ovat olleet kaksin kotona.
Jos eläinrakkautta ei löydy sisimmästä, välinpitämättömyys eläimen hyvinvoinnista näkyy jokapäiväisessä käytöksessä. Jokaisen eläimen omistajan pitäisi seurata miten seurustelukumppani kohtelee eläintä.
Sama toisin päin, jos et pidä seurustelukumppanisi elukasta, älä muuta yhteen hänen kanssaan.
Eläin elää "pahimmillaan" ja on mukana elämässänne jopa 10-15-30 vuotta. Se on helevetin pitkä aika inhota ja hoitaa vaikka satunnaisestikin jotain sellaista otusta josta et yhtään tykkää.- Anonyymi
Tässä ei nyt ollutkaan kyse "joskus" toisen puolesta hoitamisesta, vaan usein tätä vaadittiin. Jos ei itse halua ottaa lemmikkiä, ottaa sellaiesta vastuuta, niin ei sellaiseen voi toinen pakottaa. Ei se ole mikään ehto yhdessäasumiselle.
Minulla kun on koira, niin etsin sille jonkun toisen hoitajan, jos en joskus pysty sitä hoitamaan, ja kumppani ei halua/pysty sitä hoitaa. Samoin kuin tekisin ilman kumppania.
Mikä ihme teillä joillakin on, kun haluatte vierittää vastuun omista valinnoistanne muille, jotka eivät sitä halua ottaa? Oma kumppanini pitää koirastani ja haluaa itse auttaa minua sen hoitamisessa. Mutta en todellakaan ota sitä itsestäänselvyytenä, vaan pelkkänä plussana. Ymmärtäisin täysin, jos hän ei haluaisi sitä tehdä
- Anonyymi
Et ole sitoutunut tuohon parisuhteeseen. Onneksi teillä ei ole lapsia.
- Anonyymi
Kyllä on. Tietoisesti menit yhteen naisen kanssa jolla tiesit koiria olevan ja jotka hänelle on tärkeitä. Jos ei vastuu kiinnosta niin etsi lemmikitön tai lapseton nainen. Yksinkertaista. Muuten ,kanna vastuusi ,ole mies äläkä hiiri.
- Anonyymi
Ihme ruikuttajia nämä nykyajan miehet,jos heitä voi miehiksi sanoa. Milloin haittaa eksän lemmikit,milloin lapset. Jos ei teistä uusperheen isiksi ole niin menkää muualle. Ette heidän arvoisia ole. He ansaitsevat parempaa. Niin helppoa se on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihme ruikuttajia nämä nykyajan miehet,jos heitä voi miehiksi sanoa. Milloin haittaa eksän lemmikit,milloin lapset. Jos ei teistä uusperheen isiksi ole niin menkää muualle. Ette heidän arvoisia ole. He ansaitsevat parempaa. Niin helppoa se on.
"Ihme ruikuttajia nämä nykyajan miehet,jos heitä voi miehiksi sanoa. Milloin haittaa eksän lemmikit,milloin lapset."
En itsekään olisi huolinut naista, jolla on lemmikkejä ja/tai lapsia.
suominaiset nyt eivät muutenkaan ole innokkaita sitoutumaan, vaan joko haluavat elää kokonaan ilman miestä tai sitten harrastavat irtosuhteita.
Siksipä vaimon löytäminen osoittautuikin todella hankalaksi, mutta lopulta ulkomailta löytyi.
Olen ollut yli 6 vuotta naimisissa ja vaimoni on ollut Suomessa melkein 6 vuotta.
Suominainen kuvittelee olevansa muunmaalaista parempi, mutta totuus on toinen.
Ketjun aloittajamiehelle: katselepa vaimoehdokkaita Aasian suunnalta.
Voit vaikka päästä naimisiinkin, ei tarvitse katsella suomineitojen nirppanokkailua, kiukuttelua, pettämistä yms. muuta ei-toivottua käyttäytymistä.
Esim. Filippiineillä hääseremonia voidaan hoitaa myös online, joten koronavirusepidemiasta johtuvien matkustusrajoitusten takia tuo voi olla hyvä vaihtoehto, tosin siinä samalla kasvaa riski väärästä puolisovalinnasta, jos ei päästä tapaamaan ennen naimisiinmenoa, ja asiaa vaikeuttaa lisää se, ettei Filippiinien laki tunne avioeroa. - Anonyymi
Ai että sen vuoksi ei saisi valita lemmikillistä kumppania, jos ei halua ryhtyä sen toiseksi omistajaksi? Ilmeisesti näitä vastuuntunnottomia lemmikin omistajia riittää, jotka päättävät ottaa lemmikin, mutta eivät selviä omin avuin sen hoidosta. Eli ennen kun ehditte lemmikilliseen rakastua, niin selvittäkäähän ajoissa, osaako lemmikin omistaja itse huolehtia lemmikistään vai ei, jos ette sen hoitoon tahdo osallistua.
- Anonyymi
Jos tuossa vaiheessa alkaa tulla rahasta erimielisyyttä tuollaisen asian kohdalla, niin ihan turhaa sinnitellä onnettomassa suhteessa. Kyllä se käsi riittää ja pornoa on netti täynnä ja kyllä sieltä baarista löytyy seuraava noja kun baaritkin aukeaa ihan kohta.
- Anonyymi
Koirat tai minä. VALITSE.
- Anonyymi
Koirat ei laita valitsemaan me tai tuo hyypiö joka elämäämme tunkee. Ne on uskollisia aina. Hyväksyy tuon hyypiönkin rakkaudesta emäntäänsä. Tämä itseriittoinen tunkeutuja ei hyväksykkään häntä. Et ole tämän perheen arvoinen. Poistu.
- Anonyymi
Pidä rakkisi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap172194Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842148- 1011407
Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101346Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663841237Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1461188Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.249896- 78879
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173874- 63854