Kuuterselän romahdus oli se joka seisautti kenraaliemme veret, ei Valkeasaari

Anonyymi

Valkeasaaren puuropata 10.kesäkuuta 1944 oli selvä juttu ei siitä sen enempää. Tosiasiassa se oli Kuuterselän puolustuksen luhistuminen (3.Divisioona, Pajari ja Halsti) joka veti sodanjohdon naaman kalpeaksi. Silloin tajuttiin että armeijamme ei pysty torjumaan hyökkääjää mitenkään. Panssaritorjunta heikko ja armeijaa moukaroi neuvostoilmavoimat jotka tuhosivat huoltolinjoja ja saivat etulinjan miehet hysteerisiksi. Suomen ilmatorjunta menetti vetokalustoa ja oli Länsi-Kannaksella aivan helisemässä. Ilmavoimamme täysi statisti.

Mannerheim pyysi Saksalta 6 divisioonaa avuksi. Sai vain yhden. Sekä 50-70 lentokoneen osaston. Käytännössä se toimi n 15 Fw-190 hävittäjällä, alle 10 Jabolla sekä noin 25-30 vanhalla Stukalla. Kaikki koneet tulivat lainaksi lähialueelta. Saksalla ei ollut mitään ilmavoimien strategisia reservejä. Pian alkaisi Saksan ankara lentopolttoainepula.

35

255

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Stalin ei antanut Govoroville tämän pyytämää kahta hyökkäysportaan armeijakuntaa. Stavka vei 2 lentorykmenttiä päinvastoin muualle (toinen Tu-2 pommikoneilla lentänyt, toinen 999 ShAP maataistelulentorykmentti).

   Suomi tyhjensi Itä-Karjalan ja kutsui aseisiin vanhoja ikäluokkia. Kansa alkoi olla kypsä rauhaan. Kukaan ei enää höpöttänyt Suur-Suomesta. Kirkonkylien oikeiston maailmankuva romahti.

  • Anonyymi

   Puna-armeijalla oli 260 000 miestä sotimassa tai tukemassa hyökkäystä Kannaksella kesäkuussa 1944. Vertailun vuoksi talvisodassa NL keskitti helmi-maaliskuussa 1940 Kannakselle 730 000 miestä.

   Itse taistelujoukoissa (divisioonat, prikaatit ja rykmentit) soti "vain" 188 000 sotilasta. Suomalaisilla oli lopulta 10 divisioonaassa, 4 prikaatissa ja muissa yhtymissä 160 000 miestä ja sakemanneilla 10 000.

   • Anonyymi

    Puna-armeija soti Kannaksellla nimenomaan tykistö/pansssari/ilmavoimahyökkäyksellä.
    Materiaaliylivoima oli murskaava. Aloite pysyi hyökkääjällä.
    Miesten lukumääriin on turha tuijottaa.
    Jos miehet loppuivat,lähetettiin reserveistä lisää.

    Siihen nähden hyökkäyksen torjuminen kaukana tavotteesta Kymijoki-Lappeenranta oli ansiokas saavutus ja mahdollisti rauhanteon,tosin kovin ehdoin. Huonompi taistelu olisi johtanut maan miehitykseen,josta palstan stallarit ja muut maanpetturit haaveilevat vieläkin.


   • Anonyymi

    ” Puna-armeijalla oli 260 000 miestä sotimassa tai tukemassa hyökkäystä Kannaksella kesäkuussa 1944”

    Tuo oli kesän suurhyökkäykseen varatun hyökkäysjoukon määrä! Toki Kannaksella oli myös neukun normaalit rintamajoukot!


  • Anonyymi

   3. D:n esikuntapäällikkö oli lähinnä pelle, joka yritti vierittää munimisensa toisten niskaan!

   MARKKU PALOKANGAS VT-aseman menettäminen ja siihen johtaneet tekijät kesällä 1944 s. 237

   VT-ASEMAN MENETTÄMINEN JA SIIHEN JOHTANEET TEKIJÄT KESÄLLÄ 1944

   Pääaseman murruttua Valkeasaaressa 10.6.1944 suomalaisjoukkojen puolustus jouduttiin vetämään ns. VT-linjalle, eli Vammelsuun-Taipa- leen puolustusasemaan, jota oli rakennettu suurin kustannuksin parisen vuotta, ja etenkin kevään 1944 aikana, mutta ei vielä ollut saatu lähestulkoonkaan valmiiksi. Siksi suomalaisten tyrmistys ja pettymys olivat ankaran kovat, kun VT-asemasta jouduttiin vetäytymään vain muutaman taistelupäivän jälkeen vihollisen Kuuterselässä tekemän läpimurron sekä sen moninaisten seurausten vuoksi. Näin asia on useimmissa historiateoksissa kerrottu jälkipolville.Asiasta on myös toisenlainen, 1950-luvulta peräisin oleva, mutta eräisiin aivan viime aikoinakin julkaistuihin historiateoksiin asti yltänyt tulkinta. Sen mukaan Kuuterselän takaisin valtaamiseksi käynnistetty vastaisku epäonnistui ja jouduttiin keskeyttämään, koska sen oikeanpuo- limmaisena ’’portinpylväänä” ollut Ratsuväkiprikaati jätti asemansa Sahakylästä Suomenlahteen saakka.Suomen sotahistorian eräästä erittäin merkittävästä vaiheesta on siten monenlaisia käsityksiä. Tapahtumista tulee kuluneeksi kuusikymmentä vuotta, mutta on kummallista, että syyllistämisen keihäät vieläkin lentelevät, eikä tapahtuneesta ole päästy yhteisymmärrykseen.Ilman että pyritäänkään hakemaan absoluuttista ja lopullista totuutta, seuraavassa on punnittu kirjallisuudessa esitettyjä käsityksiä, alkuperäislähteitä ja uusimpia, myös silloisen vihollisen arkistoista saatuja tietoja hyväksi käyttäen.

   Aiheesta lisää: 

   Suomen sotahistoriallinen aikakauskirja 22

   https://www.sshs.fi/aikakauskirja/aikakauskirjat+16-30+digitoidut/

   http://sshs.fi/pdf/Sotahistoriallinen aikakauskirja 22 2003.pdf

   Lyhennetty ja toimiva linkki PDF-tiedoston lataamiseen.

   https://tinyurl.com/y7am34ro

  • Anonyymi

   Kuuterselässä läpimurron teki aivan tavallinen puna-armeijan divisioona sillä lähes kaikki kaartin divisioonat olivat reservissä. Neuvostoilmavoimien kova paine katkaisi omalta osaltaan suomalaisten vastarinnan selkärangan. Käyttöön Leningradin Rintama otti myös ns liikkuvat osastot. Se oli myrkkyä suomalaisten aika kaavamaiselle puolustamiselle. Tiedustelu löysi nopeasti suomalaisten puolustuksen heikot kohdat. Tykistöä oli selvästi vähemmän kuin Valkeasaaressa mutta suomalaisten tappiot olivat vastaavasti vieneet suomalaisilta paljon tykistö- ja pst-voimaa. Ratsuväkiprikaatin esikunta yllätettiin housut kintuissa ja lopulta vain luutnanttien ja kapteenien vaisto ettei kaikki ole hyvin pelasti prikaatin tuhoutumisen ja joutumisen sotavankeuteen. Panssaridivisioonan vastahyökkäys meni pieleen. Tie Viipuriin oli 2 päivän päästä auki. Suur-Suomen unelma - ja unohdus.

  • Anonyymi

   "Valkeasaaren puuropata 10.kesäkuuta 1944 oli selvä juttu ei siitä sen enempää."

   Valkeasaaresta johtui osittain että Kuuterselkä murtui. Tavallisesti murron jälkeen joukot perääntyvät viivyttäen seuraavaan puoilustusasemaan, joka oli VT -asema. Nyt kuitenkin 10.D oli täysin hajallaan ja sekasortoinen Vlkeasaaren jälkeen eikä pystynyt järjestäytyneeseen taisteluun kuin osittain näin VT-asemasta puuttui ainakin yksi divisioona.
   Puna-armeija työnsi Kuuterselässä puolustajat pois tukilinjan oikeasta päästä jolloin avautui suora tieKuuterjärven yli VT-linjan taakse aina Suomenlanden rannalle asti. Tätä kautta n. 70 panssaria ja ajoneuvoa mootoroitua joukkoja pääsi murtautumaan Mustamäen asemalle, joka syvyyssunnassa IV esikunnan tasolla. Tien puolustajat panssarintorjunta joukkue järven takana lyötiin helposti.
   Samoin harvan linjan läpi murtautui Sahakylästa 20 panssaria, jotka parkkeerasivat samalle tielle teiden risteykseen ratsuväkiprikaatin taakse.

  • Anonyymi

   Kannaksella vetäydyttiin 100 km kymmenessä päivässä!

   Viipurin menetyksen jälkeen 20.6.1944 puolustus sitkistyi ja vihollinen epäonnistui hyökkäyksissään Tienhaarassa, Viipurin lahdella, Tali-Ihantalassa, Vuosalmella ja koki lopuksi täystyrmäyksen Ilomantsissa!

   Aselepo solmittiin 4.9.1944 ja rauhanehdoissa Neuvostoliitto joutui pudottamaan sotakorvaukset puoleen kevään vaatimuksiin verrattuna.

   Rauhanteon jälkeen Suomi toipui, maksoi sotakorvaukset ja vähitellen vaurastui pohjoimaiseksi hyvinvointivaltioksi!

   Voittajalle kävi huonommin. Se köyhtyi ja riutui kunnes romahti 1991!

   • Anonyymi

    Suomea ei sovjetisoitu!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomea ei sovjetisoitu!

    Suomi sai huonommat rauhanehdot syyskuussa 1944 kuin olisi saanut keväällä 1944. Paasikivi selittää asian useaan otteeseen ja on oikeassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi sai huonommat rauhanehdot syyskuussa 1944 kuin olisi saanut keväällä 1944. Paasikivi selittää asian useaan otteeseen ja on oikeassa.

    Ei saanut!


   • Anonyymi

    ILomatsissakin russo juoksi henkensä edestä, kun mottimestari Raappana pani tuulemman ja teki kaksi kaksipuolista saarrostusta (tästä ei ole kukaan tehnyt sotahistoriassa).

    Siinä unohtui raskas kalusto ja juoksu maistuu , kun joutuivat mottiin koko porukka.


  • Anonyymi

   Ratsuväkiprikaatiko laukkasi takaviistoon niin, että punaiset reväärit vilkkui puiden välistä... ?

   ...lukuisia julkaisuja tehneen sotahistorioitsijaupseerin laatima muistio, jonka neljäs kohta ’’Irtautuminen Kuuterselästä” kuului seuraavasti:

   Tst.Os Puroman tappiot olivat kohoamassa siinä määrin, että kenraali majuri Lagus esitti IVAK:n komentajalle vastahyökkäyksen keskeyttämistä. Varsinainen syy oli kuitenkin Vammeljärven eteläpuolella, Ratsuväkiprikaatin kaistalla, jonka puolustajat olivat jättäneet asemansa 15.6. osittain luvatta, osittain paonomaisesti. Vasta 15.6. aamulla ratsuväen puolustus alkoi pitää. — Laguksen käskystä käynnistyi hallittu vetäytyminen Kuuterselästä kello 13 (JP 4) JP 2:n irtautuessa kello 15.10 viimeisenä. Tst.Os. Puroman joukot olivat olleet 15.6. aamupäivän lopun puolikaaressa Kuuterselän kyläparan ympärillä hetkellä, jolloin irtautumiskäsky joukoille saapui...

   • Anonyymi

    VT_aseman murtuminen ei ollut pelkästään Ratsuväkiprikaatin vika, voisit tutustua uudempaan tietoon.

    Pahin murto tapahtui Kuuterselässä jo aikaisemmin ja n. 70 panssaria ja motoroitua jalkaväkeä pääsi läpi Kuuterselästä ja parkkeerasi Mustamäen asemalle AK IV sivulle.
    Vastaisku oli aivan liiaan myöhässä mutta se hillitsi NL:n hyökkäystä ja hyökkäystä ryhmitettiin uudelleen.
    Jatkoa tuli myöhemmin Sahakylän n. 20 panssarin murto ja parkeeraminen Ratsuvakiprikaatin takamastoon.


  • Anonyymi

   Torjuntavoittomytologia on suomalaista sielunhoitoa tappiollisesti päättyneestä Kesäsodasta (jolle myöhemmin annettiin nimeksi "jatkosota").

   • Anonyymi

    Niin on ja ”se SINUA niin ravistaa! Tuo hetki saa sinut pian aivovaurioon… lauloi Dingo!

    KIRSIKKANA KAKUN PÄÄLLÄ NEUKKU ROMAHTI 1991!


  • Anonyymi

   Mannerheim 15.6.44: "Suomen armeija on lyöty".

   • Anonyymi

    Mutta erehtyi kovasti!

    Kannaksella vetäydyttiin 100 km kymmenessä päivässä!

    Viipurin menetyksen jälkeen 20.6.1944 puolustus sitkistyi ja vihollinen epäonnistui hyökkäyksissään Tienhaarassa, Viipurin lahdella, Tali-Ihantalassa, Vuosalmella ja koki lopuksi täystyrmäyksen Ilomantsissa!

    Aselepo solmittiin 4.9.1944 ja rauhanehdoissa Neuvostoliitto joutui pudottamaan sotakorvaukset puoleen kevään vaatimuksiin verrattuna.

    Rauhanteon jälkeen Suomi toipui, maksoi sotakorvaukset ja vähitellen vaurastui pohjoimaiseksi hyvinvointivaltioksi!

    Voittajalle kävi huonommin. Se köyhtyi ja riutui kunnes romahti 1991!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta erehtyi kovasti!

    Kannaksella vetäydyttiin 100 km kymmenessä päivässä!

    Viipurin menetyksen jälkeen 20.6.1944 puolustus sitkistyi ja vihollinen epäonnistui hyökkäyksissään Tienhaarassa, Viipurin lahdella, Tali-Ihantalassa, Vuosalmella ja koki lopuksi täystyrmäyksen Ilomantsissa!

    Aselepo solmittiin 4.9.1944 ja rauhanehdoissa Neuvostoliitto joutui pudottamaan sotakorvaukset puoleen kevään vaatimuksiin verrattuna.

    Rauhanteon jälkeen Suomi toipui, maksoi sotakorvaukset ja vähitellen vaurastui pohjoimaiseksi hyvinvointivaltioksi!

    Voittajalle kävi huonommin. Se köyhtyi ja riutui kunnes romahti 1991!

    >> Kannaksella vetäydyttiin 100 km kymmenessä päivässä! <<

    Kyllä se oli melkoinen kujanjuoksu ja suoranainen pako... ihan sama mitä muuta kerrotaan.

    Tässä on hieman listaa mitä jäi tai jätettiin Kannaksella 1944 kun peräännyttiin.

    Majuri Anssi Vuorenmaa: Kalliit päivät Kannaksella. Huoltoupseeri -lehti 3/1973

    Tässä listaa taisteluvälineiden osalta kesäkuulta 1944:

    - 675 erilaista tykkiä
    - 91 000 kivääriä
    - 7 700 konepistoolia
    - n. 4000 konekivääriä ja pikakivääriä
    - 210 erilaista kranaatinheitintä
    - 9 000 000 patruunaa
    - 100 000 tykistönlaukausta/ammusta
    - 28 000 miinaa

    Ja muuta materiaalia samalta ajalta:

    - vaatteita noin neljälle divisioonalle
    - tuhansia puhelimia
    - 18 000 kilometriä kenttäkaapelia 
    - 10 000 polkupyörää
    - 30 000 paria suksia
    - 30 000 kg piikkilankaa
    - 75 000 tukkia ja sahalaitokset ehjinä
    - 70 000 litraa polttoaineita
    - 3000 litraa voiteluaineita
    - 11 000 kg karbiidia
    - 10 divisioonan päiväannosta muonaa
    - valtavasti pioneerikalustoa jne.

    Lähteenä on Helge Seppälä: Suomi taisteli, osa 5, s.355, jossa artikkeli on myös julkaistu.

    Kiväärinpatruunoiden määrä tuntuu pienehlöltä, sillä jossain kirjoissa puhutaan jopa kymmenien miljoonien patruunamenetyksistä. Liekkö ollut eri rintamien kokonaismäärä sitten moninkertainen. Puhuihan jotkut kenraalit päämajassa, että kiväärin patruunoistakin on pulaa. Suomi sai kesällä 1944 Saksasta kiväärin patruunoita kymmeniä miljoonia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Kannaksella vetäydyttiin 100 km kymmenessä päivässä! <<

    Kyllä se oli melkoinen kujanjuoksu ja suoranainen pako... ihan sama mitä muuta kerrotaan.

    Tässä on hieman listaa mitä jäi tai jätettiin Kannaksella 1944 kun peräännyttiin.

    Majuri Anssi Vuorenmaa: Kalliit päivät Kannaksella. Huoltoupseeri -lehti 3/1973

    Tässä listaa taisteluvälineiden osalta kesäkuulta 1944:

    - 675 erilaista tykkiä
    - 91 000 kivääriä
    - 7 700 konepistoolia
    - n. 4000 konekivääriä ja pikakivääriä
    - 210 erilaista kranaatinheitintä
    - 9 000 000 patruunaa
    - 100 000 tykistönlaukausta/ammusta
    - 28 000 miinaa

    Ja muuta materiaalia samalta ajalta:

    - vaatteita noin neljälle divisioonalle
    - tuhansia puhelimia
    - 18 000 kilometriä kenttäkaapelia 
    - 10 000 polkupyörää
    - 30 000 paria suksia
    - 30 000 kg piikkilankaa
    - 75 000 tukkia ja sahalaitokset ehjinä
    - 70 000 litraa polttoaineita
    - 3000 litraa voiteluaineita
    - 11 000 kg karbiidia
    - 10 divisioonan päiväannosta muonaa
    - valtavasti pioneerikalustoa jne.

    Lähteenä on Helge Seppälä: Suomi taisteli, osa 5, s.355, jossa artikkeli on myös julkaistu.

    Kiväärinpatruunoiden määrä tuntuu pienehlöltä, sillä jossain kirjoissa puhutaan jopa kymmenien miljoonien patruunamenetyksistä. Liekkö ollut eri rintamien kokonaismäärä sitten moninkertainen. Puhuihan jotkut kenraalit päämajassa, että kiväärin patruunoistakin on pulaa. Suomi sai kesällä 1944 Saksasta kiväärin patruunoita kymmeniä miljoonia.

    Pieniä on silakat joulukaloiksi!


  • Anonyymi

   Ja lopulta se kauhia sotatouhuaminen meni ihan haukan persieen, Suuren- sijasta saatiin Pienempi-Suomi. -Eiks vaan?

   • Anonyymi

    ” Ja lopulta se kauhia sotatouhuaminen meni ihan haukan persieen, Suuren- sijasta saatiin Pienempi-Suomi. -Eiks vaan?”

    Niinpä! Ja Bupin riemuksi iso mätä paskatunkio romahti kokonaan, 1991! Eikös Juu!

    Kaik mäni ja koko pieneni!

    NEUVOSTOLIITTO—>VENÄJÄ

    Väkiluku: 293 miljoonaa —-> 145 miljoonaa

    Pinta-ala: 22.402.000 —-> 17.075.000

    Vapautuneet valtiot: Baltian maat, Ukraina, Valko-Venäjä, Uzbekistan, Kirgisia, Armenia, Tadzikistan, Azerbaizdan, Turkmenistan, Kazakstan, Moldova ja Georgia.


  • Anonyymi

   Valko-Venäjä, Uzbekistan, Kirgisia, Armenia, Tadzikistan, Azerbaizdan, Turkmenistan ovat täysin Venähjän nukkevaltioita

   • Anonyymi

    Suomikin on kiikun kaakun siinä rajoilla.


  • Anonyymi

   ” Ja lopulta se kauhia sotatouhuaminen meni ihan haukan persieen, Suuren- sijasta saatiin Pienempi-Suomi. -Eiks vaan?”

   Ja koko sodan loppuajan 1943-44 tiedettiin millä ehdoilla se saadaan loppumaan: NL halusi kerran saamansa alueet ja vähän päälle.

   • Anonyymi

    NL halusi -44 koko Suomen.
    Kuten halusi jo1939-40.

    Ei saanut ja sekös stallareita harmittaa.
    Eritoten kun se NL elää enää stallarien haaveissa.


   • Anonyymi

    ” Ja koko sodan loppuajan 1943-44 tiedettiin millä ehdoilla se saadaan loppumaan: NL halusi kerran saamansa alueet ja vähän päälle.”

    Vasta keväällä 1944 tiedettiin ja silloin vaadittia sotakorvausta pidettiin mahdottomana suorittaa!

    Suurhyökkäyksen alettua sn alkumenestyksn huumassa 23.6.1944 neukku vastasi tiedusteluun rauhanehdoista, että vain ehdoton antautumnen ennakkoehtona neuvotteluisa kelpaa!

    Sen jälkeen Suomi sai viisi perättäistä torjuntavoittoa ja Stalinlla tuli kiire Keski-Euroopassa, joten syyskuussa hänelle kelpasi jo Välirauha ja tavalliset rauhanehdot!


  • Anonyymi

   Syyskuussa 1944 saatiin huonommat rauhanehdot mitä oli tarjolla keväällä 1944. Tämä on kiistaton fakta. Sotakorvausten hinnoittelu vuoden 1938 kultadollariperusteella hyydytti olemattoman hymyn suomalaisten naamoilta. Hangon sijasta tuli Porkkalaan puna-armeijan tukikohta. Petsamo NL:lle. Suomeen tuli liittoutuneiden Valvontakomissio. Aikamoinen "torjuntavoitto"?😂

   • Anonyymi

    Lisätään tuohon vielä pakkosota porvarien niin ylirakastamaa Saksaa vastaan, Suojeluskunnan ja Lotta Svärdin lakkauttaminen, sotasyyllisyystuomiot, ja mitä kaikkea muuta vielä. Vaikeaa on nähdä Suomen kesällä -41 aloittama sota minkäänasteisena torjuntavoittona, mitähän sillä torjuttiin.


   • Anonyymi

    ” Syyskuussa 1944 saatiin huonommat rauhanehdot mitä oli tarjolla keväällä 1944. Tämä on kiistaton fakta. ”

    Eivät olleet! Sotakorvaukset putosi puoleen eli 600 —-> 30`!

    ”Sotakorvausten hinnoittelu vuoden 1938 kultadollariperusteella hyydytti olemattoman hymyn suomalaisten naamoilta. ”

    JA MITEN TUO ASIA ILMENI SYYSKUUSSA 1944? Valehtelet taas! Se ilmeni vasta kaukana tulevaisuudessa, jossa tapahtui kaksi asias:

    - osa sotakorvauksista annettiin anteeksi

    -Suomen tuotantokyky Ja kantokyky oli parempi kuin mitä laskettiin keväällä 1944!

    ”Hangon sijasta tuli Porkkalaan puna-armeijan tukikohta. ”

    Eli 30.000 piuna-armeijalaista lukittiin piikkilangan taakse Porkkalaan kymmeneksi vuodeksi! Entä sitten?

    ”Petsamo NL:lle”

    Niin meni, mutta maa säästyi!

    ”Suomeen tuli liittoutuneiden Valvontakomissio.”

    Kukkoili maassa pari vuotta ja häipyi sitten!

    Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

    Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisätään tuohon vielä pakkosota porvarien niin ylirakastamaa Saksaa vastaan, Suojeluskunnan ja Lotta Svärdin lakkauttaminen, sotasyyllisyystuomiot, ja mitä kaikkea muuta vielä. Vaikeaa on nähdä Suomen kesällä -41 aloittama sota minkäänasteisena torjuntavoittona, mitähän sillä torjuttiin.

    ” Vaikeaa on nähdä Suomen kesällä -41 aloittama sota minkäänasteisena torjuntavoittona, mitähän sillä torjuttiin.”

    Sillä torjuttiin JUURI SE, MIKÄ KYRSII stallaripoikaa eniten yhä vielä!

    Ehkä sinun kannattaa pohtia SEN SIJAAN SITÄ, mitä EI TULLUT kun ehdotonta antautumista ei vaan tapahtunut muualla kuin Tarkkispojan lahon kaalin sisällä!

    Vältimme miehityksen, josta olisi seurannut:
    - miehityksen
    - massaraiskauksen
    - sovjetisoinnin
    - 300.000 suomalaista vankikuljetuksina Siperian gulageille
    - tilalle 1-2 miljoonaa etnistä neukkua Suomeen asumaan
    - Suomen nuoret miehet armeijaan Kaukaasiaan ja sotimaan Afganistaniin
    - köyhyys ja olematon valikoima kaupoissa
    - krooninen puute vessapaperista
    - Stalinin hirviöpilvenpiirtäjä Helsingin keskustassa;-D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ” Syyskuussa 1944 saatiin huonommat rauhanehdot mitä oli tarjolla keväällä 1944. Tämä on kiistaton fakta. ”

    Eivät olleet! Sotakorvaukset putosi puoleen eli 600 —-> 30`!

    ”Sotakorvausten hinnoittelu vuoden 1938 kultadollariperusteella hyydytti olemattoman hymyn suomalaisten naamoilta. ”

    JA MITEN TUO ASIA ILMENI SYYSKUUSSA 1944? Valehtelet taas! Se ilmeni vasta kaukana tulevaisuudessa, jossa tapahtui kaksi asias:

    - osa sotakorvauksista annettiin anteeksi

    -Suomen tuotantokyky Ja kantokyky oli parempi kuin mitä laskettiin keväällä 1944!

    ”Hangon sijasta tuli Porkkalaan puna-armeijan tukikohta. ”

    Eli 30.000 piuna-armeijalaista lukittiin piikkilangan taakse Porkkalaan kymmeneksi vuodeksi! Entä sitten?

    ”Petsamo NL:lle”

    Niin meni, mutta maa säästyi!

    ”Suomeen tuli liittoutuneiden Valvontakomissio.”

    Kukkoili maassa pari vuotta ja häipyi sitten!

    Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

    Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

    ## Eli 30.000 piuna-armeijalaista lukittiin piikkilangan taakse Porkkalaan kymmeneksi vuodeksi! Entä sitten? ##

    Porkkalaa liki oli Mäkiluodon 12" tykkipatteri ja sen kantama ulottui Helsingin keskustaan.

    Siinä oli ns. pistooli Suomen ohimolla...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ## Eli 30.000 piuna-armeijalaista lukittiin piikkilangan taakse Porkkalaan kymmeneksi vuodeksi! Entä sitten? ##

    Porkkalaa liki oli Mäkiluodon 12" tykkipatteri ja sen kantama ulottui Helsingin keskustaan.

    Siinä oli ns. pistooli Suomen ohimolla...

    Joka ei lauennut ja piikkilangan taakse suljetut slobot kyllästyivät Porkkalassa kuolaamassa turhaan Helsingin valoja ja häipyivät 1955!

    Saako stallari kiksejä yhä 66:n vuoden takaisesta tilateesta? On sulla halvat huvit;-D


  • Anonyymi

   Voihan vittu, pitäisiköhän meidän aloittaa taannoisen nuijasodan arkistojen avaamiset, ja aletaan penkomaan kuka teki mitä häh.

   • Anonyymi

    HeHe! Älä menetä toivorikkauttasi millään tavalla….


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   90
   4553
  2. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   2260
  3. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1547
  4. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1402
  5. Uskallatko paljastaa

   mikä on saanut sinut etenkin viime aikoina pohtimaan että haluaisit tavata minut?
   Ikävä
   54
   987
  6. Sä oot ihan hullu

   😅..🤣🤣.. Silti niin.. Mun😶..
   Ikävä
   55
   970
  7. Gossip Mom, Maisa, tekisi mitä vaan

   …ettei ” mun elämä olis tällaista”. Niin varmasti. Ottaahan se päähän, kun kaasot miehineen, viettävät hulppeaa viikonloppua Tallinnassa. Mika Salohan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   902
  8. Haluatko sä vielä?

   Meidät? Se hurja tunne sun lähellä johtui siitä, että molemmat tunsi sen. Tähän olen nyt päätynyt kun sain pienen annoksen järkeä päähäni. Olisi pitän
   Ikävä
   18
   809
  9. Ooksä täällä mies?

   Sano jotain kivaa. Piristä rakastunutta.
   Ikävä
   67
   690
  Aihe