Maailman myrskyissä kannattaa säilyttää taivastoivo

Anonyymi

Ihmiskunnan tulevaisuus huolettaa monia, mutta luomakunnan tulevaisuus on turvallisesti Jumalan käsissä.

Jeesus käsitteli usein toisen tulemisensa aikaa. Päivän evankeliumitekstissä huomio kiinnittyy lopun aikojen merkkeihin, opetuksiin ja varoituksiin: ”Pitäkää varanne, etteivät juopottelu ja päihtymys tai jokapäiväisen elämän huolet turruta teitä, niin että se päivä yllättää teidät” (Luuk. 21:34).

Vanhempi käännös puhuu elatuksen murheista. Myös kylväjävertaus (Luuk. 8:4–15) kertoo, kuinka huoli arjen toimeentulosta voi tulla ohdakkeeksi ja estää Jumalan sanan kasvun ja vaikutukset ihmisen sydämessä. Silloin ihminen ei ole valmis kohtaamaan Kunnian kuningasta, Jeesusta.

Myös Pietari käsitteli asiaa ja kehotti Jumalan lapsia pitämään uskon päämäärän mielessä sekä säilyttämään taivastoivon (1. Piet. 1:7–12).

Lopun ajan merkeistä mainitaan myös levoton maailma: Meri ja aallot pauhaavat. Ihmiskunnan tulevaisuus huolettaa. Tätä huolta ei vähennä pyrkimys ohittaa ja vähätellä kaikkivaltiaan Jumalan olemassaoloa ja voimaa eikä turvautuminen ihmisymmärrykseen.

Toivon näköaloja Raamatusta

Jeesus rohkaisi seuraajiaan. Hän muistutti, että kyse on lunastuksen päivän ajasta. Silloin uskon päämäärä saavutetaan.

Mieltä askarruttavien kysymysten eteen ei voi välttyä joutumasta. Varsinkin tiedostavat ja tulevaisuuttta suunnittelevat nuoret tarvitsevat paljon rohkaisua maailmanlaajuisten uhkakuvien keskellä.

Näissä uhkakuvissa erityisesti tiedotusvälineet ovat kiinni. Myönteisille ja toivoa antaville uutisille ja maailmanselityksille on vain vähän tilaa uutistulvassa.

Kuluneena syksynä Helsingin Rauhanyhdistyksen virkistyspäivillä Maitoisissa rakennettiin alustuspuheenvuoroa osallistujien tekemistä keskusteluaiheista. Osallistujat kaipasivat toivon näköaloja erityisesti nuorille. He halusivat keskustella myös uskomisen ilosta ja taivastoivosta arjessa. Näihin asioihin löytyy Jumalan sanasta opastusta ja rohkaisua.

Paavali kirjoitti roomalaisille taivastoivosta, uskonvanhurskaudesta ja Jumalan armosta. Taivastoivo ei ole turha, koska Jumalan rakkaus on vuodatettu ihmisen sydämeen Pyhän Hengen kautta (Room. 5:4–5). Ilman ansiota saatu Jumalan armo tuo iloa ja huojennusta.

Aarteen omistaminen antaa turvan

Jumalan sanasta löytyy ohjeita myös siihen, miten säilyttää näitä Jumalan kaikille ihmisille tarjoamia lahjoja. Jeesus antoi neuvon uskossa valvomiseen ja rukoilemiseen. Hän kuvasi itseään Hyväksi Paimeneksi, jota hänen lampaansa seuraavat ja jotka tunnistavat paimenensa äänen (Joh. 10:3–4, 11).

Hyvä Paimen ja häntä seuraava lammaslauma on kuva Kristuksesta ja hänen seurakunnastaan. Lampaat eivät kyseenalaista Hyvän Paimenen neuvoja, vaikka nämä neuvot eivät tuntuisikaan sopivan tähän maailmanaikaan.

Inhimilliselle luonnolle on kiusaus noudattaa Hyvän Paimenen neuvoja vain ”soveltuvin osin”. Tällainen valinta vie harhaan, etäännyttää ja erottaa paimenen läheisyydestä ja hoidosta.

Paimenvertaus kuvaa sitäkin, että uskominen on vapaaehtoista. Hyvän Paimenen ääni kuuluu kutsuvana, rohkaisevana ja kokoavana. Sen ytimenä on vakuutus ja tarjous syntien anteeksisaamisesta ja Kristuksen vanhurskaudesta.

Tämän aarteen omistaminen antaa turvan ja rohkeuden elää elämäänsä eteenpäin luottaen hyvän Jumalan huolenpitoon.

Seppo Aho

87

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamatun ennustuksissa puhutaan näistä pelottavan näkösistä ilmiöistä taivaalla ennen Jeesuksen toista tulemista.
      Niitä on sitte nähty jo tuola ulkomailla ja niistä on videotkin olemassa.

      • Anonyymi

        Tuhkaa, tuhkaa taivaalle. Tulivuoret aukaisevat kitansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuhkaa, tuhkaa taivaalle. Tulivuoret aukaisevat kitansa.

        On niitä tulivuorenpurkauksia ollut ennenkin,Mutta sitte kun ne kaikki purkautuu viimesinä aikoina ni ei täälä näe yhtään mitään ja ihmiset purevat kielensä poikki ahistuksissa.


      • Anonyymi

        Islannissa on nähty aika pelottavan näköset revontulet,En ole suomessa vastaavaa nähnyt livenä enkä virtuaalisena.


      • Anonyymi

        On näitä outoja ilmiöitä ollut suomessakin viimevuosina.
        Sateenkaaria olen nähnyt talvisin 2013vuodesta lähtien ja yks oli kyllä täysin selkeä just ku kesällä ja talvella olen kuullu myös ukkosen jyrinää mitä en ole ennen kuullut.
        2018 kesällä kuulin taivaalta outoja ääniä.


    • Anonyymi

      Saattaa tulla luonnonvoimien joulu?

    • Anonyymi

      Vl-lahkokin kylpee rahassa eikä moraalilla ole mitään sijaa. tämäkin on ennustettu.

      • Anonyymi

        Kyllä ne ennustukset toteutuvat kun ne on ennalta määrätty ja koodattu tapahtuvaksi.


      • Anonyymi

        Nussitaanko 6. Lohkossa kuin läävässä? Sieltähän tulee lisää Jeesuksen lapsia. 😃⛔️


    • Anonyymi

      Tiede ei ole löytänyt todisteita jumalasta.Todennäköisesti elämme täysin naturalistisessa maailmankaikkeudessa. Ei ole järkevää laittaa toivoa olemattomaan jumalaan.

      • Ei se niin ole tarkoitettukaan, kysymys on uskosta, uskotko Jumalaan ja Jeesukseen, se tuo päiviä lisää, ei tiede.
        Se on aivan eri asia.


    • Anonyymi

      Onneksi ajatteleva ihminen ei ole niin epätoivoinen että turvaisi muinaisiin paimentolaistarinoihin, joilla on vain viihdearvoa kuin kissavideolla.

    • Anonyymi

      Kivasti on teissä ennustajan vikaa.

      Ettekö saa väkeänne pysymään koossa muuten kuin uhkailemalla maailmanlopulla?

      Meille kaikille käy kuoltuamme samalla tavalla, teille ja meille. Onhan se lohdullista toivoa taivaspaikkaa, mutta mutta...

      Se suuri ero meillä kuitenkin on, uskovaisilla ja epäuskoisilla, me epäuskoiset emme tuhlaa tätä ainoaa elämäämne joidenkin kehittelemiin olettamuksiin ja uskomuksiin.

    • Anonyymi

      Ennustaminen ei ole uskovaisten puuhaa.

      Mutta kätevää uhkailla vaikkapa maailmanlopulla. Jospa joku ei lähtisi joukosta pois.

    • Anonyymi

      Yrittäjänä kannatan hyvien kokemusteni myötä liittymistä lestatiolaiseen liikkeeseen. Rohkeus vilppiin ja kaltaisteni tuki toisillemme jatkaa valitsemallamme tiellä on pyytteetöntä lestatiolaisessa yhteisössä.

    • Anonyymi

      "Hyvä Paimen ja häntä seuraava lammaslauma on kuva Kristuksesta ja hänen seurakunnastaan. Lampaat eivät kyseenalaista Hyvän Paimenen neuvoja, vaikka nämä neuvot eivät tuntuisikaan sopivan tähän maailmanaikaan."

      Ainoat "neuvot" joka kristitty pitää seurata on Raamatussa. Ei seurakunnan neuvot.

    • Anonyymi

      Seppo, hyvää kirjoitat..
      Kuitenkin haluan tietää,kun olemme syntyneet tänne hänen armostaan.
      Tulimmeko elämään ELÄMÄÄ,vai elämää kuolemaa varten?

    • Anonyymi

      Puhutaan taivaasta. Ilmestys todistaa että vanhurskas asuu maassa iankaikkisesti. Tarkoittaa uutta maata, ei siellä taivaassa ole muita kuin henkivallat.

    • Anonyymi

      Rakas sisaremme Seppo!

      Hyvän puheen pidit.
      Voisitko kuitenkin hiukan korjata sanomisiasi. Väitit, että "Aarteen omistaminen antaa turvan"
      Oikeastihan sen kuuluisi mennä näin: VL-lahkoon kuuluminen antaa turvan.

      Kun tuon korjaat, on puheesi peräti nelosen arvoinen.

      • Anonyymi

        Ero on: muista/en halua muistaa, kun synnit on saatu anteeksi "Jeesuksen nimessä ja veressä".


    • Tottakai se huolestuttaa, ja miksi, monesti siksi kun haukutaan väärää puuta.
      Jeesus on se, joka tulevaisuutemme järjestää, ei Jumala. Hän jakaa ihmiskunnan kahteen jonoon, toinen Hänen mukaansa Iankaikkiseen elämään Uuteen Jerusalemiin, toiset, valtaosan, Ilmestykirjan mukaan 2/3 iankaikkiseen kidutukseen, joille Hän erottamis- vaiheessa sanookin; Luuk 13;25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'.
      (alkutekstin mukaan; 27. Ja hän on sanova teille, että ”minä en tunne teitä; mistä te olette? Pysykää erossa minusta, te valheen palvelijat!
      Todellisuudessa Hän antaa kiellon edes tulla luokseen)
      26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'.
      27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'
      28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.
      29 Ja tulijoita saapuu idästä ja lännestä ja pohjoisesta ja etelästä, ja he aterioitsevat Jumalan valtakunnassa.
      30 Ja katso, on viimeisiä, jotka tulevat ensimmäisiksi, ja on ensimmäisiä, jotka tulevat viimeisiksi."
      Asian vahvistaa vertaus 10;stä neitseestä, joista puolet eivät Matt 25;0 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
      11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
      12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
      13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.
      Teillä ei seurata Jeesusta, eikä tunnusteta Häntäkaikkivaltiaaksi, ja jopa hoidettu "jeesustelioita", niin Hän ei tunne teitä.
      Turhaa on huutaa pimeyteen Hänen nimeään. Ovi on kiinni Häneen, ilman Parannusta, kuten Paavali.
      Turha Heidän on Herran päivää odottaa, mutta käydään kuitenkin asiaa läpi.
      Kyllä varmaan juopottelu ja huolet on vaikeita, mutta kaikkein varmin mokata pelastus on kieltää Jeesuksen Jumaluus, sekä Hänen kaikkivaltiaisuutensa,väärällä opilla, siinä on selvin tie kadotukseen.
      Yksi on kaverin pistämä jae, Luuk 21;34 joka alkutekstissä seuraavaa; 34. Mutta varokaa sieluissanne, etteivät teidän sydämenne milloinkaan tulisi raskaiksi KOHTUUTTOMUUDESTA ja juopumuksesta, ja maailman huolista, ja se päivä tuleekin yhtäkkiä teidän päällenne.
      Tämä on Jumalan Sanaa.
      Ihmetyttää se, että kirjoittaja mainitsee lopun ajan merkeiksi - Meri ja aallot pauhaavat? Niinhän ne on tehnyt kaiken maailman ajat.
      Mutta; Laajamittaisia sotia (Matteus 24:7; Ilmestys 6:4).
      Nälänhätää (Matteus 24:7; Ilmestys 6:5, 6).
      Suuria maanjäristyksiä (Luukas 21:11).
      Ruttotauteja eli laajalle leviäviä ”hirvittäviä sairauksia” (Luukas 21:11;
      Lisääntyvää rikollisuutta (Matteus 24:12).
      Ihmiset turmelevat maata (Ilmestys 11:18).
      Perheitä hajoaa sen vuoksi, että ihmiset ovat ”vailla luonnollista kiintymystä” ja lapset ovat ”vanhemmilleen tottelemattomia” (2. Timoteukselle 3:2, 3).
      Uskonnollinen ulkokultaisuus näkyy selvästi (2. Timoteukselle 3:5).
      Yms. yms.

      Toivon näköaloja Raamatusta on totta, joka koskee Jeesuksen seuraajia, ei muita.
      Jeesus rohkaisi seuraajiaan. Hän muistutti, että kyse on lunastuksen päivän ajasta. Silloin uskon päämäärä saavutetaan. (tämä on totisinta totta, hienoa kuulla se lestadiolaisen suulla).
      Laitan muutaman esille, joista tärkein on 1. Tess. 4:17 Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa.
      Se Herra on Jeesus, loput jäävät tänne vaivanajaksi, ja teurastettavaksi.
      Kun tämän mieltää ja uskoo, on voitto käsissä.
      Jos Maitoisissa puhuttiin uskomisen ilosta, eli kuulumisesta lahkoon, on tärkeintä huomata se, että agenda on Jeesus, jonka nimen kirjoittaminen ja sanominen Velluilta lähes kokonaan uupuu, ja se estää jo pääsemään mukaan tuohon Jeesuksen tempaukseen; Matt. 10:32 "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa. Matt. 10:33 Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa.

      jatkan;

      • jatkuu;
        Uskohan voi vaikka Audi A6;een, sen Vellut tunnustavat, mutta harvoin Jeesuksen uskonsa kohteeksi. Ollaan vain sormi suussa uskossa?
        Jeesushan on Hyvä paimen, Hän sen itse sanoo ja on myös Totuus. Eikä kukaan pääse Isän luokse, kun tuntemalla Hänet.

        >>Hyvä Paimen ja häntä seuraava lammaslauma on kuva Kristuksesta ja hänen seurakunnastaan. Lampaat eivät kyseenalaista Hyvän Paimenen neuvoja, vaikka nämä neuvot eivät tuntuisikaan sopivan tähän maailmanaikaan.** Tämä on uutta ja oikein, mutta miksi ei tunnusteta Häntä kaikkivaltiaaksi, Luvatuksi Messiaaksi, vaikka niitä on maailman läpi vain yksi, ja se on tämä Jeesus nasaretilainen.
        Lueppa Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        Tätä ei Vl;t ääneen lausu, joten et Sinäkään siihen pysty?
        Alat muistuttaa Kristittyä, huomaan eron muihin kerholaisiin?
        Kirjoitat; Inhimilliselle luonnolle on kiusaus noudattaa Hyvän Paimenen neuvoja vain ”soveltuvin osin”. Tällainen valinta vie harhaan, etäännyttää ja erottaa paimenen läheisyydestä ja hoidosta.*** Ei niinkään inhimilliset poikkea, vaan pakanallista oppia jakavat, ja meille on kunnia olla mukana siinä, mitä Jeesus opettaa; Matt 28;19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
        Teidän suurin epäusko on kaste, sen mukana puolet UN;n sanomasta.
        Kasteessa puetaan Jeesus päällemme ja olemme osa Häntä, ripottelussa vain veromaksajia Kirkkoihin.

        Paimenen seuraaminen on kriittinen, sitä seuraa, tai ei ja niillä jotka seuraa on vain syntien aneeksi antaumus Hänessä. Jeesus pelastaa omansa, ei muiden. Siksi Jumala ei liitä ihmistä Häneen, vaikka vetääkin, mutta Jeesus myös Jumalana avaa tien Isän luokse, jota ei ole sellaisilla, jotka eivät tunnusta Jeesusta kaikkivaltiaaksi Jumalaksi. Alkuteksti sanookin; Joh 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Mitä mieltä luulet SRK;n olevan sanonnasta, että- Paimenvertaus kuvaa sitäkin, että uskominen on vapaaehtoista?
        Jeesus ei sellaista allekirjoita, jos sen on harrastus, pieleen menee, mutta kuten Sinäkin, se tulee suulla tunnustaa, kuten olen muutamaan kertaan kirjoittanut.
        Miksi siis ainut Jumalan vaikuttava voima ihmiseen on, veto Jeesuksen huomaan, se on Hänen sanomansa UT;ssa, ei juuri muuta. Se on jopa peruste. Joh. 6:44 Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä. Alkukielen mukaan täsmennettynä; 44. Ei kukaan pysty tulemaan minun luokseni, ellei häntä vedä isä, joka minut lähetti, ja minä nostan hänet siinä viimeisessä päivässä.
        Ja Hän nostaa vain omansa, Isänsä siunaamat.

        Kiitoskirjoittajalle, olet ottanut askeleen Jeesusta kohti, mutta paljon on vielä opittavaa Raamatusta.
        Jumala pitää huolta vain omasta omaisuuskansastaan, ja antanut kaiken vallan Pojalleen, joka huolehtii kristityistä ihmisistä ja sinne pääsee mukaan kun Jumala kutsuu, ei muuten. Siksi se on teille vaikeaa.


    • Anonyymi

      Omaisuuskansa = suuri joukko.

      • Israel on tulevaisuudessa, kun meren hiekkaa; Jer.33:22 Niinkuin taivaan joukkoa ei voida lukea eikä meren hiekkaa mitata, niin monilukuisiksi minä teen palvelijani Daavidin jälkeläiset ja leeviläiset, jotka minua palvelevat.

        Muuten minulla on lasia aistia Tel Avivin rannan hiekkaa ja juuri pari tuntia kasoin ja mietin sitä, se on todella tasaisen ohutta.
        Kerran Raamattutuntini yhtyessä otin pienen teelusikallisen sitä, ja kukaan sitä ei pystynyt todellakaan laskemaan.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Israel on tulevaisuudessa, kun meren hiekkaa; Jer.33:22 Niinkuin taivaan joukkoa ei voida lukea eikä meren hiekkaa mitata, niin monilukuisiksi minä teen palvelijani Daavidin jälkeläiset ja leeviläiset, jotka minua palvelevat.

        Muuten minulla on lasia aistia Tel Avivin rannan hiekkaa ja juuri pari tuntia kasoin ja mietin sitä, se on todella tasaisen ohutta.
        Kerran Raamattutuntini yhtyessä otin pienen teelusikallisen sitä, ja kukaan sitä ei pystynyt todellakaan laskemaan.

        Jopas on kumma.
        Montako miljardia niitä israelilaisia tulee olemaan?
        Voisiko olla 11,8 miljardia sopiva pääluku?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mailman myrskyissä kannatta säilyttää toivo siitä, että ei joudu lestanttien hodettavaksi...

    • Anonyymi

      Suuret tulivuoret aktivoituvat toinen toisensa jälkeen. Emme me tarvitse muuta ylöstempausta kun koko maapallo räjähtää.

      • Anonyymi

        Taivaan vulkaaniaktit valaisevat kosmoksen matkaa


      • Maapallo ei räjähdä, vaan tulee uusi Jerusalem, jossa on vain Jesuksen seuraajat, eikä yötä enään ole. Ilm. 21:25 Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole,
        Ilm. 22:5 Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
        Kukaan ei nouset Taivaaseen, kun Jumalaakin tulee omana Valtakuntineen sinne.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Maapallo ei räjähdä, vaan tulee uusi Jerusalem, jossa on vain Jesuksen seuraajat, eikä yötä enään ole. Ilm. 21:25 Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole,
        Ilm. 22:5 Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
        Kukaan ei nouset Taivaaseen, kun Jumalaakin tulee omana Valtakuntineen sinne.

        Herranen aika!
        Ei yötä ollenkaan, vain jatkuvaa Jumalan portista!
        Kuka silloin kestää? Nukkuakin kun pitäisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Herranen aika!
        Ei yötä ollenkaan, vain jatkuvaa Jumalan portista!
        Kuka silloin kestää? Nukkuakin kun pitäisi.

        Älä huoli, ei sinne monikaan pääse, vain Jeesuksen omat ja Israel.
        Lue Ilmestystä, ettei tarvi kysellä voit joutua naurun alaiseksi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Maapallo ei räjähdä, vaan tulee uusi Jerusalem, jossa on vain Jesuksen seuraajat, eikä yötä enään ole. Ilm. 21:25 Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole,
        Ilm. 22:5 Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
        Kukaan ei nouset Taivaaseen, kun Jumalaakin tulee omana Valtakuntineen sinne.

        Uusi Jerusalemhan on täällä maan päällä, sehän on Jumalan valtakunta.
        Uusi Jerusalem, joka on ylhäältä on vapaa ja on kaikken meidän äitimme.

        Äitihän se synnyttää lapsia, eikö vain.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uusi Jerusalemhan on täällä maan päällä, sehän on Jumalan valtakunta.
        Uusi Jerusalem, joka on ylhäältä on vapaa ja on kaikken meidän äitimme.

        Äitihän se synnyttää lapsia, eikö vain.

        Niin se Raamattu sanoo, että Uusi J. on Israelissa.
        Ilm 21; kertoo näin, mm.
        1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Taivaaseen ei jää ketään.

        Taas Uusi Jerusalem on ainut Jumalan tekele muuallalla, kun maassa, Hän tekee sen ja tuo maahan kun Millenium on loppu ja Paha sidottu ja Jeesus on tullut tänne tempaamiensa kanssa, ja aikaa menee Vaivan ajan lisäksi muutama kuukausi, ja kun maa on puhdas, Isä tulee ja Jumalan Valtakunta, jota johtaa Jumala, on iankaikkisuus, jossa ei ole yötä.
        Ilmestyskirjan 9 luvussa sanotaan seuraavaa;

        Ilm. 8:11 Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmannes vesistä muuttui karvaaksi kuin koiruoho, ja monet ihmiset kuolivat vedestä, koska se oli tullut myrkylliseksi
        Ilm. 9:15 Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta.
        Ne 1/3 on maailman Pyhät Jeesuksen seuraajat, jotka asuttavat Jumalan Valtakuntaa, lisääntymättä.


      • Niin se on uskottomien ja aivottomien sekä lukutaidottomien mielestä.


      • Anonyymi

        Niin se varmaan tuntuu, kun älli ja tieto uupuu. Jatka samaa rataa, ettet joudu hoitoihin.


    • Anonyymi

      Mutta eikös se ole niin että toivo on aina joka pettää!!!

    • Anonyymi

      Jeesuksen tuleminen on loppu. Alkuaineet sulaa kuumuudessa .

      • Anonyymi

        Miten vety sulaa kuumuudessa?
        Kun se on kaasuna, niin kerro miten se tapahtuu.
        Raamatusta ei vastausta löydy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten vety sulaa kuumuudessa?
        Kun se on kaasuna, niin kerro miten se tapahtuu.
        Raamatusta ei vastausta löydy.

        Vetykaasu H2 jo sulaa−259,14 joten kuumuutta se ei tarvitse.
        Mutta Raamatusta löytyy ylipäätään kaikki prosessit, kunhan avaat sen.


      • Höpsis.
        Jeesuksen tuleminen on Jumalan Valtakunnan ja iankaikkisuuden alku, jossa asuu vain Pyhät.
        Mistä tuo lausuntosi?


    • Anonyymi

      Mitä järkeä palvoa nukkuvaa jumalaa?

      • Ei Jumalaa kuulukaan palvoa, vaan Messias Jeesusta, joka on kaikkivaltias Taivaassa ja maan päällä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei Jumalaa kuulukaan palvoa, vaan Messias Jeesusta, joka on kaikkivaltias Taivaassa ja maan päällä.

        Jeesus ei siltikään ole kaikkivaltias Jumala vaikka toimii Isältään saamalla vallalla. Ainoa kaikkivaltias on Isä, ei Jeesus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei siltikään ole kaikkivaltias Jumala vaikka toimii Isältään saamalla vallalla. Ainoa kaikkivaltias on Isä, ei Jeesus.

        Jeesuksen vastustajat väittivät, että hän teki itsestään Jumalan vertaisen
        Johannes 5:18 Juutalaiset halusivat siksi entistä enemmän tappaa hänet, sillä hän paitsi rikkoi sapattia myös sanoi Jumalaa omaksi Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.
        Näin myös SRK toimii. Mutta;
        Joh 10;30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet.
        32 Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?"
        33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi"
        Näin lestat ajattelevat, ja kivittävät Häntä ainoana ryhmänä Suomessa.
        He eivät tajua ja sekoilevat Jeesus ei kuitenkaan koskaan väittänyt olevansa samanarvoinen Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Hän sanoi: ”Isä on minua suurempi.” (Johannes 14:28.)
        Se on eri asia, mitä kaikki valta, joka on Jeesuksella ja jos heillä, VL olisi Raamattu, niin sieltä sen voisi lukea, on UT;ssa, sekä vahvistus VT;ssä, yhteensä 4 kertaa.
        Tässä toimii se vanha viisaus, sitä kumartaa, jota ei edes tunne.
        Myös Jeesuksen varhaiset seuraajat eivät pitäneet häntä Kaikkivaltiaan Jumalan vertaisena. Esimerkiksi apostoli Paavali kirjoitti, että Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Jumala ”korotti hänet ylempään asemaan”. Paavali ei selvästikään uskonut Jeesuksen olevan Kaikkivaltias Jumala. Miten Jumala muutoin olisi voinut korottaa Jeesuksen ylempään asemaan? Fil. 2:9. Filippiläisille 2:9 Juuri siksi Jumala korotti hänet ylempään asemaana ja antoi hänelle hyvyydessään nimen, joka on jokaisen muun nimen yläpuolella.
        Jos ajatellaan, niin siitä mitä kyseinen määrite tarkoittaa, on sanoma siitä, että Juuri Jeesuksella on valta ihmiseen. Jumalan ja Jeesuksen suhdetta siinä on turha miettiä, sillä alkuteksti sanookin; Joh 10; 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Joten miten VL on ainut ihmisryhmä ja lahko, joka hyppii todellisuudessa niin Jumalan kun Jeesuksenkin yläpuolelle, luvaten lahkossaan jopa sellaisia syntejä anteeksi, jota Jeesus ei suostu sovittamaan.
        Heidän seurakunta oppi on hermeneuttisesti suuresti hukassa, luulevat olevansa kolmas jumala, jopa yli kaikkivaltiaan Jeesuksenkin, joka toteuttaa Isän tahdon ihmiseen nähden.
        Kannattaa myös näyttää noin viisaiden ihmisten se, missä jakeessa Jumala on puhunut UT;ssa pakanoille, vain Israelille Hän puhuu, joka sekin löytyy vain VT;ssa, poisluettuna Room Room. 11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
        Hieman näkökohtia sekoiluunne ja kannattaa tajuta se, ettei Jumalaa ihmisillä edes ole ilman Jeesuksen sisäistä tuntemusta ja totuutta, Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        Kannattaa kommentoida tekstiä, ei minua. Minä olen vain vaatimaton Jeesuksen julistaja.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Jeesuksen vastustajat väittivät, että hän teki itsestään Jumalan vertaisen
        Johannes 5:18 Juutalaiset halusivat siksi entistä enemmän tappaa hänet, sillä hän paitsi rikkoi sapattia myös sanoi Jumalaa omaksi Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.
        Näin myös SRK toimii. Mutta;
        Joh 10;30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet.
        32 Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?"
        33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi"
        Näin lestat ajattelevat, ja kivittävät Häntä ainoana ryhmänä Suomessa.
        He eivät tajua ja sekoilevat Jeesus ei kuitenkaan koskaan väittänyt olevansa samanarvoinen Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Hän sanoi: ”Isä on minua suurempi.” (Johannes 14:28.)
        Se on eri asia, mitä kaikki valta, joka on Jeesuksella ja jos heillä, VL olisi Raamattu, niin sieltä sen voisi lukea, on UT;ssa, sekä vahvistus VT;ssä, yhteensä 4 kertaa.
        Tässä toimii se vanha viisaus, sitä kumartaa, jota ei edes tunne.
        Myös Jeesuksen varhaiset seuraajat eivät pitäneet häntä Kaikkivaltiaan Jumalan vertaisena. Esimerkiksi apostoli Paavali kirjoitti, että Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Jumala ”korotti hänet ylempään asemaan”. Paavali ei selvästikään uskonut Jeesuksen olevan Kaikkivaltias Jumala. Miten Jumala muutoin olisi voinut korottaa Jeesuksen ylempään asemaan? Fil. 2:9. Filippiläisille 2:9 Juuri siksi Jumala korotti hänet ylempään asemaana ja antoi hänelle hyvyydessään nimen, joka on jokaisen muun nimen yläpuolella.
        Jos ajatellaan, niin siitä mitä kyseinen määrite tarkoittaa, on sanoma siitä, että Juuri Jeesuksella on valta ihmiseen. Jumalan ja Jeesuksen suhdetta siinä on turha miettiä, sillä alkuteksti sanookin; Joh 10; 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Joten miten VL on ainut ihmisryhmä ja lahko, joka hyppii todellisuudessa niin Jumalan kun Jeesuksenkin yläpuolelle, luvaten lahkossaan jopa sellaisia syntejä anteeksi, jota Jeesus ei suostu sovittamaan.
        Heidän seurakunta oppi on hermeneuttisesti suuresti hukassa, luulevat olevansa kolmas jumala, jopa yli kaikkivaltiaan Jeesuksenkin, joka toteuttaa Isän tahdon ihmiseen nähden.
        Kannattaa myös näyttää noin viisaiden ihmisten se, missä jakeessa Jumala on puhunut UT;ssa pakanoille, vain Israelille Hän puhuu, joka sekin löytyy vain VT;ssa, poisluettuna Room Room. 11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
        Hieman näkökohtia sekoiluunne ja kannattaa tajuta se, ettei Jumalaa ihmisillä edes ole ilman Jeesuksen sisäistä tuntemusta ja totuutta, Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        Kannattaa kommentoida tekstiä, ei minua. Minä olen vain vaatimaton Jeesuksen julistaja.

        Asiallisesti. Se että Isä antoi vallan Pojalle ei tee Hänestä kaikkivaltiasta Isää eikä Jumalaa.
        Hän tekee ja toimii koko ajan Isän käskyvallan alla.
        Edelleen, luehan Joh. 17. 20-23 niin tiedät ketkä kaikki ovat YHTÄ Isän ja Pojan kanssa. Et voi poissulkea yhtäkään heistä jotka ovat yhtä Isän ja Pojan kanssa. Se on Jeesuksen todistus valituistaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Asiallisesti. Se että Isä antoi vallan Pojalle ei tee Hänestä kaikkivaltiasta Isää eikä Jumalaa.
        Hän tekee ja toimii koko ajan Isän käskyvallan alla.
        Edelleen, luehan Joh. 17. 20-23 niin tiedät ketkä kaikki ovat YHTÄ Isän ja Pojan kanssa. Et voi poissulkea yhtäkään heistä jotka ovat yhtä Isän ja Pojan kanssa. Se on Jeesuksen todistus valituistaan.

        Koska olet noinkin jo "jyvällä", niin on huomioitava se, että Jumala ei käytä valtaansa pakanoinkin, ainoasta Israeliin, mm "peite" kysymyksessä.
        Jumala e puutu maailman menoon suoraan mitenkään, mutta voitko selittää nämä.
        Ensinnäkin, missä VT;ssä on asia vahvistettu Pojan puolelta? Riittää yksikin. tai anna kaksi jaetta jae?
        Voitko kommentoida tätä yhtä jaetta, sana sanalta, missä siinä esiintyy rajoitus? Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        Kerrotko näkemyksesi?
        Muuten eivät vellut kovinkaan asiaa ymmärrä. Eräskin viime kesänä kun annoin Hänelle Raamatun, puhuimme ja Hän myönsi uskovansa kaiken, mitä siihen on kirjoitettu, mutta tutkien noita kolmena jaetta, Matt 28 ;18>, ja nosti päänsä usean minuutin jälkeen ja sanoi, ettei usko noin, koska kukaan veli ei ole niin saarnannut?
        Mitä sinä sanot siihen, eikö se jää sitten ihmisopiksi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Jeesuksen vastustajat väittivät, että hän teki itsestään Jumalan vertaisen
        Johannes 5:18 Juutalaiset halusivat siksi entistä enemmän tappaa hänet, sillä hän paitsi rikkoi sapattia myös sanoi Jumalaa omaksi Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.
        Näin myös SRK toimii. Mutta;
        Joh 10;30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet.
        32 Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?"
        33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi"
        Näin lestat ajattelevat, ja kivittävät Häntä ainoana ryhmänä Suomessa.
        He eivät tajua ja sekoilevat Jeesus ei kuitenkaan koskaan väittänyt olevansa samanarvoinen Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Hän sanoi: ”Isä on minua suurempi.” (Johannes 14:28.)
        Se on eri asia, mitä kaikki valta, joka on Jeesuksella ja jos heillä, VL olisi Raamattu, niin sieltä sen voisi lukea, on UT;ssa, sekä vahvistus VT;ssä, yhteensä 4 kertaa.
        Tässä toimii se vanha viisaus, sitä kumartaa, jota ei edes tunne.
        Myös Jeesuksen varhaiset seuraajat eivät pitäneet häntä Kaikkivaltiaan Jumalan vertaisena. Esimerkiksi apostoli Paavali kirjoitti, että Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Jumala ”korotti hänet ylempään asemaan”. Paavali ei selvästikään uskonut Jeesuksen olevan Kaikkivaltias Jumala. Miten Jumala muutoin olisi voinut korottaa Jeesuksen ylempään asemaan? Fil. 2:9. Filippiläisille 2:9 Juuri siksi Jumala korotti hänet ylempään asemaana ja antoi hänelle hyvyydessään nimen, joka on jokaisen muun nimen yläpuolella.
        Jos ajatellaan, niin siitä mitä kyseinen määrite tarkoittaa, on sanoma siitä, että Juuri Jeesuksella on valta ihmiseen. Jumalan ja Jeesuksen suhdetta siinä on turha miettiä, sillä alkuteksti sanookin; Joh 10; 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Joten miten VL on ainut ihmisryhmä ja lahko, joka hyppii todellisuudessa niin Jumalan kun Jeesuksenkin yläpuolelle, luvaten lahkossaan jopa sellaisia syntejä anteeksi, jota Jeesus ei suostu sovittamaan.
        Heidän seurakunta oppi on hermeneuttisesti suuresti hukassa, luulevat olevansa kolmas jumala, jopa yli kaikkivaltiaan Jeesuksenkin, joka toteuttaa Isän tahdon ihmiseen nähden.
        Kannattaa myös näyttää noin viisaiden ihmisten se, missä jakeessa Jumala on puhunut UT;ssa pakanoille, vain Israelille Hän puhuu, joka sekin löytyy vain VT;ssa, poisluettuna Room Room. 11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
        Hieman näkökohtia sekoiluunne ja kannattaa tajuta se, ettei Jumalaa ihmisillä edes ole ilman Jeesuksen sisäistä tuntemusta ja totuutta, Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        Kannattaa kommentoida tekstiä, ei minua. Minä olen vain vaatimaton Jeesuksen julistaja.

        Olet keksinyt oman jeesuksen, josta mölötät.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Koska olet noinkin jo "jyvällä", niin on huomioitava se, että Jumala ei käytä valtaansa pakanoinkin, ainoasta Israeliin, mm "peite" kysymyksessä.
        Jumala e puutu maailman menoon suoraan mitenkään, mutta voitko selittää nämä.
        Ensinnäkin, missä VT;ssä on asia vahvistettu Pojan puolelta? Riittää yksikin. tai anna kaksi jaetta jae?
        Voitko kommentoida tätä yhtä jaetta, sana sanalta, missä siinä esiintyy rajoitus? Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        Kerrotko näkemyksesi?
        Muuten eivät vellut kovinkaan asiaa ymmärrä. Eräskin viime kesänä kun annoin Hänelle Raamatun, puhuimme ja Hän myönsi uskovansa kaiken, mitä siihen on kirjoitettu, mutta tutkien noita kolmena jaetta, Matt 28 ;18>, ja nosti päänsä usean minuutin jälkeen ja sanoi, ettei usko noin, koska kukaan veli ei ole niin saarnannut?
        Mitä sinä sanot siihen, eikö se jää sitten ihmisopiksi.

        Lopeta puolijuutalainen tuo jatkuva Jeesuksen vallasta jauhaminen Jos olet vähänkin perehtynyt UT:hen , niin huomaat ettei kukaan tehnyt siitä sen kummenpaa numeroa. Nyt pari tuhatta vuotta myöhemmin , sekulaari rahkeet kireellä vastaa kommenttiin kuin kommenttiin Jeesus on kaikkivaltias, tajuamatta, että jos jollekin annetaan valta, niin vallan antaja on suurempi kuin vallan saaja. Mainitsit olevasi Jeesuksen julistaja. Sinun kaltaisen julistajan työ menee hukkaan. Oksettaa tuo jeesusteleva vouhkaamisesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet keksinyt oman jeesuksen, josta mölötät.

        Teidän jeesushan on huoraava pyhveli.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta puolijuutalainen tuo jatkuva Jeesuksen vallasta jauhaminen Jos olet vähänkin perehtynyt UT:hen , niin huomaat ettei kukaan tehnyt siitä sen kummenpaa numeroa. Nyt pari tuhatta vuotta myöhemmin , sekulaari rahkeet kireellä vastaa kommenttiin kuin kommenttiin Jeesus on kaikkivaltias, tajuamatta, että jos jollekin annetaan valta, niin vallan antaja on suurempi kuin vallan saaja. Mainitsit olevasi Jeesuksen julistaja. Sinun kaltaisen julistajan työ menee hukkaan. Oksettaa tuo jeesusteleva vouhkaamisesi.

        Se on aina saatanan jengiä oksettanut Jeesus, kun siitä Pyhät puhuu.
        Voin Sinulle kertoa, että olen opiskellut myös Uutta Testamenttia n 7 vuotta, joten syvälle Jeesus on minussa mennyt ja ole Häneen kastettu, ehkä olet itse kastamaton pakana.
        Tympiikö Sinua kun lähden Hämeeseen puhumaan kustusta Jeesuksen suuruutta.
        Sinua ei ilmeisesti ole kirjattu mukaan.
        Tuon Jeesuksen valta kirjattiin jo Danielin toimesta n. 200–120 eaa ja kirjoituspaikka oli Babylon, ollessaan diasporassa.
        Kai siellä seuroissa ja tupakkaringissä siitä on ollut puhetta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Se on aina saatanan jengiä oksettanut Jeesus, kun siitä Pyhät puhuu.
        Voin Sinulle kertoa, että olen opiskellut myös Uutta Testamenttia n 7 vuotta, joten syvälle Jeesus on minussa mennyt ja ole Häneen kastettu, ehkä olet itse kastamaton pakana.
        Tympiikö Sinua kun lähden Hämeeseen puhumaan kustusta Jeesuksen suuruutta.
        Sinua ei ilmeisesti ole kirjattu mukaan.
        Tuon Jeesuksen valta kirjattiin jo Danielin toimesta n. 200–120 eaa ja kirjoituspaikka oli Babylon, ollessaan diasporassa.
        Kai siellä seuroissa ja tupakkaringissä siitä on ollut puhetta.

        Mikä tämä sinun salaseura on , johon pitää olla kirjattu, että pääsee mukaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tämä sinun salaseura on , johon pitää olla kirjattu, että pääsee mukaan?

        Messias, Jeesus Kristus, ainut synnin sovittaja,


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Messias, Jeesus Kristus, ainut synnin sovittaja,

        Missä voi kirjautua, että pääsee koettelemaan, onko siellä mitään hyvää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä voi kirjautua, että pääsee koettelemaan, onko siellä mitään hyvää.

        Mahdollisuus Yksi, käy kokouksissa sellaisissa seurakunnissa, joissa on ulkona tyhjä risti.
        2; Katso ja juttele kaverille, joka todistaa Jeesuksen suvereniteetista.
        3 Etsi minut käsiisi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mahdollisuus Yksi, käy kokouksissa sellaisissa seurakunnissa, joissa on ulkona tyhjä risti.
        2; Katso ja juttele kaverille, joka todistaa Jeesuksen suvereniteetista.
        3 Etsi minut käsiisi.

        Et ymmärrä lukeemaasi ja tyrkytät hyvin kummallisesti ja salaperäisesti , hämärää touhua.
        Ei Jumalan sanan levittäminen toimi, niinkuin sinä esität. Tilaisuuksien tulee olla avoimia kaikille halukkaille, niistä tiedotetaan aika ja paikka. Aiemminkin tällä palstalla olet vastannut samaan tyyliin. Mikä sinä luulet olevasi, että sinuun pitäisi ottaa yhteyttä, jos haluaa tulla tilaisuuteen , jossa puhut. Ehkä itsekin sisimmässäsi pelkäät harhauttavan oppisi takia, ettei tilausuuteen tule muita kuin harhautetuja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmärrä lukeemaasi ja tyrkytät hyvin kummallisesti ja salaperäisesti , hämärää touhua.
        Ei Jumalan sanan levittäminen toimi, niinkuin sinä esität. Tilaisuuksien tulee olla avoimia kaikille halukkaille, niistä tiedotetaan aika ja paikka. Aiemminkin tällä palstalla olet vastannut samaan tyyliin. Mikä sinä luulet olevasi, että sinuun pitäisi ottaa yhteyttä, jos haluaa tulla tilaisuuteen , jossa puhut. Ehkä itsekin sisimmässäsi pelkäät harhauttavan oppisi takia, ettei tilausuuteen tule muita kuin harhautetuja.

        En minä sitä sinulle kirjoittanutkaan, lukihäiriöinen, Jeesukseton ihminen.
        Kerro mikä siinä on salaperäistä, vaikka N Ä I N, ikään kuin tavaamalla. Katostaan sitten.
        Miten minä Jumalan Sanan etenemisen ihmisen, avaa S E K I N näin, jotta tulee selvästi.

        En pelkää, mutta vieroksun Vellujen oppeja, nehän vievät sen oppineita kadotukseen.
        Panen niitä esille tarvittaessa, mutta kerro ensin, missä olen väärässä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En minä sitä sinulle kirjoittanutkaan, lukihäiriöinen, Jeesukseton ihminen.
        Kerro mikä siinä on salaperäistä, vaikka N Ä I N, ikään kuin tavaamalla. Katostaan sitten.
        Miten minä Jumalan Sanan etenemisen ihmisen, avaa S E K I N näin, jotta tulee selvästi.

        En pelkää, mutta vieroksun Vellujen oppeja, nehän vievät sen oppineita kadotukseen.
        Panen niitä esille tarvittaessa, mutta kerro ensin, missä olen väärässä.

        Kerro sen tilaisuuden aika ja paikka, jossa Hämeessä esiinnyt.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Se on aina saatanan jengiä oksettanut Jeesus, kun siitä Pyhät puhuu.
        Voin Sinulle kertoa, että olen opiskellut myös Uutta Testamenttia n 7 vuotta, joten syvälle Jeesus on minussa mennyt ja ole Häneen kastettu, ehkä olet itse kastamaton pakana.
        Tympiikö Sinua kun lähden Hämeeseen puhumaan kustusta Jeesuksen suuruutta.
        Sinua ei ilmeisesti ole kirjattu mukaan.
        Tuon Jeesuksen valta kirjattiin jo Danielin toimesta n. 200–120 eaa ja kirjoituspaikka oli Babylon, ollessaan diasporassa.
        Kai siellä seuroissa ja tupakkaringissä siitä on ollut puhetta.

        On tainnut Jeesus mennä liian syvälle...
        Älä ota enää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro sen tilaisuuden aika ja paikka, jossa Hämeessä esiinnyt.

        Markkinointi ei kuulu minulle, vaan seurakunnalle,


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Markkinointi ei kuulu minulle, vaan seurakunnalle,

        Säälittävä kieroileva hupiukko , joka harhailee tajunnan rajamailla. Kokee olevansa kysytty, tosin harhalahkoissa, joissa jeesustellaan väärinkäyttäen Sanaa. Kun meet Hämeeseen, niin houkuttaako Nokia mission hoppeli veljesi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei siltikään ole kaikkivaltias Jumala vaikka toimii Isältään saamalla vallalla. Ainoa kaikkivaltias on Isä, ei Jeesus.

        Lestadiolaisetko Hänelle vallan pitäisi antaa.
        Jeesus on kaikkivaltias Kuningas, lue Matt 28;18.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Jeesuksen vastustajat väittivät, että hän teki itsestään Jumalan vertaisen
        Johannes 5:18 Juutalaiset halusivat siksi entistä enemmän tappaa hänet, sillä hän paitsi rikkoi sapattia myös sanoi Jumalaa omaksi Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.
        Näin myös SRK toimii. Mutta;
        Joh 10;30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet.
        32 Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?"
        33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi"
        Näin lestat ajattelevat, ja kivittävät Häntä ainoana ryhmänä Suomessa.
        He eivät tajua ja sekoilevat Jeesus ei kuitenkaan koskaan väittänyt olevansa samanarvoinen Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Hän sanoi: ”Isä on minua suurempi.” (Johannes 14:28.)
        Se on eri asia, mitä kaikki valta, joka on Jeesuksella ja jos heillä, VL olisi Raamattu, niin sieltä sen voisi lukea, on UT;ssa, sekä vahvistus VT;ssä, yhteensä 4 kertaa.
        Tässä toimii se vanha viisaus, sitä kumartaa, jota ei edes tunne.
        Myös Jeesuksen varhaiset seuraajat eivät pitäneet häntä Kaikkivaltiaan Jumalan vertaisena. Esimerkiksi apostoli Paavali kirjoitti, että Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Jumala ”korotti hänet ylempään asemaan”. Paavali ei selvästikään uskonut Jeesuksen olevan Kaikkivaltias Jumala. Miten Jumala muutoin olisi voinut korottaa Jeesuksen ylempään asemaan? Fil. 2:9. Filippiläisille 2:9 Juuri siksi Jumala korotti hänet ylempään asemaana ja antoi hänelle hyvyydessään nimen, joka on jokaisen muun nimen yläpuolella.
        Jos ajatellaan, niin siitä mitä kyseinen määrite tarkoittaa, on sanoma siitä, että Juuri Jeesuksella on valta ihmiseen. Jumalan ja Jeesuksen suhdetta siinä on turha miettiä, sillä alkuteksti sanookin; Joh 10; 30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Joten miten VL on ainut ihmisryhmä ja lahko, joka hyppii todellisuudessa niin Jumalan kun Jeesuksenkin yläpuolelle, luvaten lahkossaan jopa sellaisia syntejä anteeksi, jota Jeesus ei suostu sovittamaan.
        Heidän seurakunta oppi on hermeneuttisesti suuresti hukassa, luulevat olevansa kolmas jumala, jopa yli kaikkivaltiaan Jeesuksenkin, joka toteuttaa Isän tahdon ihmiseen nähden.
        Kannattaa myös näyttää noin viisaiden ihmisten se, missä jakeessa Jumala on puhunut UT;ssa pakanoille, vain Israelille Hän puhuu, joka sekin löytyy vain VT;ssa, poisluettuna Room Room. 11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
        Hieman näkökohtia sekoiluunne ja kannattaa tajuta se, ettei Jumalaa ihmisillä edes ole ilman Jeesuksen sisäistä tuntemusta ja totuutta, Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        Kannattaa kommentoida tekstiä, ei minua. Minä olen vain vaatimaton Jeesuksen julistaja.

        Hepr. 1:1 Monet kerrat ja monin tavoin Jumala muinoin puhui isillemme profeettojen suulla, [4. Moos. 12:6-8; Luuk. 1:70]
        2 mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailmat. [Ps. 2:8; Dan. 7:14 | Joh. 1:3]
        3 Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on asettunut korkeuksissa istuimelleen Majesteetin oikealle puolelle. [Viis. 7:25,26; Kol. 1:15-20]
        4 Näin hänestä on tullut enkeleitä suurempi, yhtä lailla kuin hänen saamansa nimi on enkelien nimiä ylhäisempi.


    • Anonyymi

      Outoja käsityksiä Pinnasänky. En tutki VT:tä koska pelastukseni kannalta minulle ei ole siitä mitään hyötyä. Sen sijaan uskon Jeesusta, joka uskoo minuun ...jne.
      Minä uskon.
      Jätit kommentoimatta Joh. 17. 20-23. Ketä ovat ne jotka ovat yhtä Isän ja Pojan kanssa. Heissä on jopa sama kirkkaus. Keitä ovat ne jotka ovat pukeneet ylleen valkoiset vaatteet ja seisovat valtaistuimen edessä? Ilm. 7:9
      Minä kunnioitan jokaisen uskoa, olipa se millainen hyvänsä. Minä en ole tuomari.
      Israelilla ei ole etuoikeuksia pelastuksessa, jokainen joka tekee taivaallisen Isän tahdon, pelastuu.
      Mitä tulee Jeesukseen niin minulle hän on Herra ja Jumalan Poika.

      • On mennyt ohi huomaamatta, mutta sehän on Jeesuksen jäähyväisrukous, josta panen alkutekstin;
        20. En minä yksin näiden puolesta esirukoile, vaan myös niiden puolesta, jotka uskovat minuun heidän sanansa kautta.
        • 21. Että he kaikki olisivat yksi, samoin kuin sinä, minun isäni, olet minussa ja minä sinussa, että myös nämä meidän kauttamme olisivat yksi, että maailma uskoisi, että sinä lähetit minut.
        • 22. Ja se kirkkaus, jonka sinä olet minulle antanut, minä olen antanut heille, että he olisivat yksi, samoin kuin mekin olemme yksi.
        • 23. Minä heissä, ja sinä minussa, että he olisivat täydelliset, yhtä varten, ja että maailma tuntisi, että sinä lähetit minut, ja että sinä olet heitä rakastanut, samoin kuin myös olet minua rakastanut.

        Tuo ei tarvitse kommentaaria, sehän on kun pala kakkua Kristityille?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        On mennyt ohi huomaamatta, mutta sehän on Jeesuksen jäähyväisrukous, josta panen alkutekstin;
        20. En minä yksin näiden puolesta esirukoile, vaan myös niiden puolesta, jotka uskovat minuun heidän sanansa kautta.
        • 21. Että he kaikki olisivat yksi, samoin kuin sinä, minun isäni, olet minussa ja minä sinussa, että myös nämä meidän kauttamme olisivat yksi, että maailma uskoisi, että sinä lähetit minut.
        • 22. Ja se kirkkaus, jonka sinä olet minulle antanut, minä olen antanut heille, että he olisivat yksi, samoin kuin mekin olemme yksi.
        • 23. Minä heissä, ja sinä minussa, että he olisivat täydelliset, yhtä varten, ja että maailma tuntisi, että sinä lähetit minut, ja että sinä olet heitä rakastanut, samoin kuin myös olet minua rakastanut.

        Tuo ei tarvitse kommentaaria, sehän on kun pala kakkua Kristityille?

        KR 33/38 käyttää sanaa YHTÄ jakeissa, ei YKSI. Kysyn, millä tavalla ja mikä on se yhdistävä tekijä jotta ihminen on yhtä Isän ja Pojan kanssa? Huomaat myös ettei Jumala ole kolmiyhteinen koska tämä YHTÄ tarkoittaa yhdistävää tekijää ihmisten sekä Isän ja Pojan kanssa. He kaikki ovat yhtä tietyin edellytyksin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        KR 33/38 käyttää sanaa YHTÄ jakeissa, ei YKSI. Kysyn, millä tavalla ja mikä on se yhdistävä tekijä jotta ihminen on yhtä Isän ja Pojan kanssa? Huomaat myös ettei Jumala ole kolmiyhteinen koska tämä YHTÄ tarkoittaa yhdistävää tekijää ihmisten sekä Isän ja Pojan kanssa. He kaikki ovat yhtä tietyin edellytyksin.

        Laita se kirja, jossa on kyseinen jae 1, niin vastaan sen, mitä se minulle avaa?
        Kiitos.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Laita se kirja, jossa on kyseinen jae 1, niin vastaan sen, mitä se minulle avaa?
        Kiitos.

        Viittasin Joh.17. 20-23. KR 33/38.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Viittasin Joh.17. 20-23. KR 33/38.

        Vastaanko oikeaan jakeeseen;
        -38
        1 Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        -92
        1 Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut. [Joh. 12:23]
        -alkutekstin
        1. Jeshua puhui nämä, ja kohotti silmänsä taivaisiin ja sanoi, ”minun isäni, se hetki on tullut. Kirkasta poikasi, että poikasi kirkastaisi sinut.”

        Jeesus tiesi sen, että maallisen vaelluksen ensimmäinen osa tulee loppumaan ja siihen Hän valmistautui mm niin, että halusi viettää sen opetuslapsensa kanssa, ja luoda heidän tulevaan aikaan, joka tulee olemaan vaikeaa, lohtua sekä vakautta, sillä jatkokin on Hänen ja Isän käsissä.
        Kokonaistapahtumaa on alettu kutsua Jeesuksen jäähyväisrukoukseksi, ja siihen liittyi myös jäähyväisateria.
        Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut (Joh. 17:1) Jeesus oli jo aiemmin sanonut, että ”hetki on tullut”.
        Tällä hän tarkoitti sitä, että oli tapahtunut jotain ratkaisevaa, joka johtaisi hänen kuolemaansa (näet ne esim. Joh. 12:23 ja 13:1).
        Samalla kyse olisi siitä, Jeesus ”kirkastettaisiin”. Mitä tämä outo ”kirkastaminen” oikein tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että tulee näkyviin se, kuka Jeesus on ja mitä varten hän on maailmaan tullut. Hän poikkesi kirkastaessaan selvästi läsnä olleista Pyhistäkin ihmisistä.
        Tuskin kukaan muu maailmassa on saanut osakseen vastaavaa. Muuten sitä ei Raamattu korostaisi. Siinä tuli opetuslapsilleen selväksi se, että myös maallinen ruumis tulee Hänellä kärsimään, Golgatalla ja opetuslapset voivat varautua tulevaa, kuten Jeesuksen "kuulusteluun" Jerusalemissa.
        Tässä on meillekin opittavaa, tai vahvistusta siitä, että Hän tuli kuolemaan ihmisten puolesta, heidän syntiensä sovituksena. Näin hän samalla ”kirkastaisi” Isän Jumalan.
        Tässä on kaikkein puhuttelevinta alkutekstin Joh 10;30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Kukaan sitä ei voinut siinä tilanteessa kyseenalaistaa.
        Myös 1 jakeen osa; "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut, kertoo jotenkin sen, että Heidän yhteys vaan tiivistyy.
        Tässä kohti alkuteksti; 1. Jeshua puhui nämä, ja kohotti silmänsä taivaisiin ja sanoi, ”minun isäni, se hetki on tullut. Kirkasta poikasi, että poikasi kirkastaisi sinut.
        Kuten huomaat, kolmeen eri ajan tekstit ovat synergisesti yhtäpitäviä, vaikka sitä ei ole vahvistettu VT;ssä, se kertoo, että asia on eksakti.
        Teksti on myös King Jamesin englantilaisessa käännöksessä yhtäpitävä, josta -38 on kasattu Suomeen.
        Kannattaa pohtia myös sitä, kuka ja millainen Jumala on: sellainen, että hän menee kuolemaan vihollistensa puolesta, koska rakastaa heitä niin paljon.
        Me ihmiset kuvittelemme Jumalasta usein vääriä asioita: että hän on ankara vaatija, jota pitää lepytellä ja joka kyttää tekemisiämme.
        Mutta todellisuudessa Jumala on silkkaa rakkautta ja armoa ja sääliä. Se voi kirkastua ihmiselle Jeesuksen kautta.
        Kutienkin koen, että tämän saa ihminen joka tekee, kuten Jeesus viimeiskeksi sanoo; Matt 28; 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

        pinna.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Vastaanko oikeaan jakeeseen;
        -38
        1 Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        -92
        1 Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut. [Joh. 12:23]
        -alkutekstin
        1. Jeshua puhui nämä, ja kohotti silmänsä taivaisiin ja sanoi, ”minun isäni, se hetki on tullut. Kirkasta poikasi, että poikasi kirkastaisi sinut.”

        Jeesus tiesi sen, että maallisen vaelluksen ensimmäinen osa tulee loppumaan ja siihen Hän valmistautui mm niin, että halusi viettää sen opetuslapsensa kanssa, ja luoda heidän tulevaan aikaan, joka tulee olemaan vaikeaa, lohtua sekä vakautta, sillä jatkokin on Hänen ja Isän käsissä.
        Kokonaistapahtumaa on alettu kutsua Jeesuksen jäähyväisrukoukseksi, ja siihen liittyi myös jäähyväisateria.
        Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut (Joh. 17:1) Jeesus oli jo aiemmin sanonut, että ”hetki on tullut”.
        Tällä hän tarkoitti sitä, että oli tapahtunut jotain ratkaisevaa, joka johtaisi hänen kuolemaansa (näet ne esim. Joh. 12:23 ja 13:1).
        Samalla kyse olisi siitä, Jeesus ”kirkastettaisiin”. Mitä tämä outo ”kirkastaminen” oikein tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että tulee näkyviin se, kuka Jeesus on ja mitä varten hän on maailmaan tullut. Hän poikkesi kirkastaessaan selvästi läsnä olleista Pyhistäkin ihmisistä.
        Tuskin kukaan muu maailmassa on saanut osakseen vastaavaa. Muuten sitä ei Raamattu korostaisi. Siinä tuli opetuslapsilleen selväksi se, että myös maallinen ruumis tulee Hänellä kärsimään, Golgatalla ja opetuslapset voivat varautua tulevaa, kuten Jeesuksen "kuulusteluun" Jerusalemissa.
        Tässä on meillekin opittavaa, tai vahvistusta siitä, että Hän tuli kuolemaan ihmisten puolesta, heidän syntiensä sovituksena. Näin hän samalla ”kirkastaisi” Isän Jumalan.
        Tässä on kaikkein puhuttelevinta alkutekstin Joh 10;30. Minä ja minun isäni, me olemme yksi.
        Kukaan sitä ei voinut siinä tilanteessa kyseenalaistaa.
        Myös 1 jakeen osa; "Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut, kertoo jotenkin sen, että Heidän yhteys vaan tiivistyy.
        Tässä kohti alkuteksti; 1. Jeshua puhui nämä, ja kohotti silmänsä taivaisiin ja sanoi, ”minun isäni, se hetki on tullut. Kirkasta poikasi, että poikasi kirkastaisi sinut.
        Kuten huomaat, kolmeen eri ajan tekstit ovat synergisesti yhtäpitäviä, vaikka sitä ei ole vahvistettu VT;ssä, se kertoo, että asia on eksakti.
        Teksti on myös King Jamesin englantilaisessa käännöksessä yhtäpitävä, josta -38 on kasattu Suomeen.
        Kannattaa pohtia myös sitä, kuka ja millainen Jumala on: sellainen, että hän menee kuolemaan vihollistensa puolesta, koska rakastaa heitä niin paljon.
        Me ihmiset kuvittelemme Jumalasta usein vääriä asioita: että hän on ankara vaatija, jota pitää lepytellä ja joka kyttää tekemisiämme.
        Mutta todellisuudessa Jumala on silkkaa rakkautta ja armoa ja sääliä. Se voi kirkastua ihmiselle Jeesuksen kautta.
        Kutienkin koen, että tämän saa ihminen joka tekee, kuten Jeesus viimeiskeksi sanoo; Matt 28; 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

        pinna.

        Mielestäni nuo jakeet tiivistävät hyvin olennaisen asian. Kuten tiedät Jeesus valmisti opetuslapset hyvin huolellisesti siihen tehtävään joka heille annettiin. Kaikilla heillä oli Pyhän Hengen voitelu ja he olivat sen temppeli koska sisäisesti he kuuluivat Jumalan valtakuntaan. He olivat hengen kautta yhtä Isän ja Pojan kanssa. Lisäksi näillä opetuslapsilla oli Jeesuksen antama valta parantaa sairaita, jopa herättää kuolleita.
        Mitä me opimme tästä? Ihminen joka haluaa tulla Jeesuksen opetuslapseksi pitää uskoa totuuteen, Jeesukseen ja toimia kaikessa mitä Herra opetti. Ihmisen pitää syntyä ylhäältä ollakseen Jeesuksen opetuslapsi.
        Toivon todellakin että jokainen tarkastelee omaa uskoaan koska eksyttäjät vaanivat joka puolella.
        Itselläni meni pitkä aika ennenkuin löysin totuuden. Näillä mennään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni nuo jakeet tiivistävät hyvin olennaisen asian. Kuten tiedät Jeesus valmisti opetuslapset hyvin huolellisesti siihen tehtävään joka heille annettiin. Kaikilla heillä oli Pyhän Hengen voitelu ja he olivat sen temppeli koska sisäisesti he kuuluivat Jumalan valtakuntaan. He olivat hengen kautta yhtä Isän ja Pojan kanssa. Lisäksi näillä opetuslapsilla oli Jeesuksen antama valta parantaa sairaita, jopa herättää kuolleita.
        Mitä me opimme tästä? Ihminen joka haluaa tulla Jeesuksen opetuslapseksi pitää uskoa totuuteen, Jeesukseen ja toimia kaikessa mitä Herra opetti. Ihmisen pitää syntyä ylhäältä ollakseen Jeesuksen opetuslapsi.
        Toivon todellakin että jokainen tarkastelee omaa uskoaan koska eksyttäjät vaanivat joka puolella.
        Itselläni meni pitkä aika ennenkuin löysin totuuden. Näillä mennään.

        Todella puhuttelevaa.
        Tuosta parantamisesta. Pyhä Henkihän jakaa armolahjoja Jeesuksen omille, joita minäkin sain uudestisyntymisen yhteydessä, ja ne toimivat niin, että itseäkin ihmetyttää, kun ne tulevat esille jälkikäteen, ihmisten kertomina suuresta tapahtumasta juuri heille.
        Se antaa voimia molemmille.
        Kuitenkin Hengen päätehtävä on kirkastaa Kristusta.

        ”Pidä sinä kiinni siitä, minkä olet oppinut. Sinähän olet siitä varma, koska tiedät keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen. Jokainen pyhä, Jumalan Hengessä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään” (2 Tim.4:14-16)

        ”Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman”, kirjoittaa apostoli Johannes (1Joh.2:1-2).

        yhä Henki varustaa meitä myös moninaisin kyvyin ja lahjoin, joiden kautta seurakunnan hengellinen elämä rakentuu ja vahvistuu ja Jumalan valtakunta leviää. ”Veljet, haluan teidän olevan selvillä Pyhän Hengen lahjoista”, kirjoittaa Paavali korinttilaisille (1Kor.12:1). Jatkossa hän kuvaa, miten Pyhä Henki oman tahtonsa mukaisesti jakaa kullekin Jumalan lapselle erityisiä kykyjä eli lahjoja. Nämä armolahjat ovat monenlaiset mutta kaikki ne ovat Hengen lahjoja Hengen vaikuttamia (1 Kor.12-14, Rm.12, 1Piet.1:7-11).
        Armolahjoja Henki antaa jokaiselle, TAHTONSA MUKAAN.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Todella puhuttelevaa.
        Tuosta parantamisesta. Pyhä Henkihän jakaa armolahjoja Jeesuksen omille, joita minäkin sain uudestisyntymisen yhteydessä, ja ne toimivat niin, että itseäkin ihmetyttää, kun ne tulevat esille jälkikäteen, ihmisten kertomina suuresta tapahtumasta juuri heille.
        Se antaa voimia molemmille.
        Kuitenkin Hengen päätehtävä on kirkastaa Kristusta.

        ”Pidä sinä kiinni siitä, minkä olet oppinut. Sinähän olet siitä varma, koska tiedät keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen. Jokainen pyhä, Jumalan Hengessä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään” (2 Tim.4:14-16)

        ”Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman”, kirjoittaa apostoli Johannes (1Joh.2:1-2).

        yhä Henki varustaa meitä myös moninaisin kyvyin ja lahjoin, joiden kautta seurakunnan hengellinen elämä rakentuu ja vahvistuu ja Jumalan valtakunta leviää. ”Veljet, haluan teidän olevan selvillä Pyhän Hengen lahjoista”, kirjoittaa Paavali korinttilaisille (1Kor.12:1). Jatkossa hän kuvaa, miten Pyhä Henki oman tahtonsa mukaisesti jakaa kullekin Jumalan lapselle erityisiä kykyjä eli lahjoja. Nämä armolahjat ovat monenlaiset mutta kaikki ne ovat Hengen lahjoja Hengen vaikuttamia (1 Kor.12-14, Rm.12, 1Piet.1:7-11).
        Armolahjoja Henki antaa jokaiselle, TAHTONSA MUKAAN.

        # Pyhä Henkihän jakaa armolahjoja Jeesuksen omille, joita minäkin sain uudestisyntymisen yhteydessä, ja ne toimivat niin, että itseäkin ihmetyttää#
        Kyllä moni ihmettelee, mitä armolahjoja ovat pilkkaaminen ja ivaaminen, joissa olet hyvä.
        #yhä Henki varustaa meitä myös moninaisin kyvyin ja lahjoin, joiden kautta seurakunnan hengellinen elämä rakentuu ja vahvistuu ja Jumalan valtakunta leviää.#
        Olet vuosikymmenet kieltänyt Jumalan valtakunnan ja kuitenkin Sana todistaa toista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        # Pyhä Henkihän jakaa armolahjoja Jeesuksen omille, joita minäkin sain uudestisyntymisen yhteydessä, ja ne toimivat niin, että itseäkin ihmetyttää#
        Kyllä moni ihmettelee, mitä armolahjoja ovat pilkkaaminen ja ivaaminen, joissa olet hyvä.
        #yhä Henki varustaa meitä myös moninaisin kyvyin ja lahjoin, joiden kautta seurakunnan hengellinen elämä rakentuu ja vahvistuu ja Jumalan valtakunta leviää.#
        Olet vuosikymmenet kieltänyt Jumalan valtakunnan ja kuitenkin Sana todistaa toista.

        Tottakai olen kieltänyt?
        Raamattuhan kertoo sen, että se on tulossa, ja sitä ennen on millenium, tuhatvuotinen valtakunta, jota Jeesuksen omat eivät vietä maassa.
        Mitä pelleilyä tuo jumalien valtakunta merkitsee, jossa ei tehdä lapsia, ja te suollatte niitä peräperää.
        Kirjoita jotain, missä Raamatussa se ilmenee?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Tottakai olen kieltänyt?
        Raamattuhan kertoo sen, että se on tulossa, ja sitä ennen on millenium, tuhatvuotinen valtakunta, jota Jeesuksen omat eivät vietä maassa.
        Mitä pelleilyä tuo jumalien valtakunta merkitsee, jossa ei tehdä lapsia, ja te suollatte niitä peräperää.
        Kirjoita jotain, missä Raamatussa se ilmenee?

        En kirjoittanut vl:stä mitään. Otapa aamupillerisi, että sumu vähän hälvenis.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Tottakai olen kieltänyt?
        Raamattuhan kertoo sen, että se on tulossa, ja sitä ennen on millenium, tuhatvuotinen valtakunta, jota Jeesuksen omat eivät vietä maassa.
        Mitä pelleilyä tuo jumalien valtakunta merkitsee, jossa ei tehdä lapsia, ja te suollatte niitä peräperää.
        Kirjoita jotain, missä Raamatussa se ilmenee?

        Huomenta. Minä uskon tässäkin Jeesusta. Hän sanoi ettei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla vaan se on sisällisesti teissä. Niin se onkin. Ei Jumalan valtakunta ole kirkko, ei uskonnollinen liike eikä rakennus.
        Jumalan valtakunta koostuu heistä jotka ovat tehneet Jeesuksen sanan ja opetuksen mukaan, sekä uskoneet häneen ja ottaneet kasteen. Siinä on tavallaan pääsylippu Jumalan valtakuntaan. Ihminen saa voitelun ylhäältä. eli Pyhän hengen armolahjoineen.
        Joku mainitsi että Pyhä henki avaa asioita yllättäen. Se pitää paikkansa. Lisäksi on turvallisuuden tunne tapahtuipa mitä hyvänsä, ainakin minulla.
        Toisaalta minun sisimpäni ei näe Pyhän hengen toiminnaksi että kokonainen liike ilmoittaa olevansa Jumalan valtakunta. Niin se ei voi olla kun jokaisen uskon ja teot mittaa Jeesus. Hän näkee sydämesi uskon tilan. Hän antaa pääsylipun Jumalan valtakuntaan, jos antaa.
        Tuli pitkä sepustus, mutta lukee jota kiinnostaa. Siunausta.
        w.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kirjoittanut vl:stä mitään. Otapa aamupillerisi, että sumu vähän hälvenis.

        Nyt voit ottaa iltapilleri ja kirjautua nimekkeinä, silloin on helpompi vastata, koska nielet kaikki itseesi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta. Minä uskon tässäkin Jeesusta. Hän sanoi ettei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla vaan se on sisällisesti teissä. Niin se onkin. Ei Jumalan valtakunta ole kirkko, ei uskonnollinen liike eikä rakennus.
        Jumalan valtakunta koostuu heistä jotka ovat tehneet Jeesuksen sanan ja opetuksen mukaan, sekä uskoneet häneen ja ottaneet kasteen. Siinä on tavallaan pääsylippu Jumalan valtakuntaan. Ihminen saa voitelun ylhäältä. eli Pyhän hengen armolahjoineen.
        Joku mainitsi että Pyhä henki avaa asioita yllättäen. Se pitää paikkansa. Lisäksi on turvallisuuden tunne tapahtuipa mitä hyvänsä, ainakin minulla.
        Toisaalta minun sisimpäni ei näe Pyhän hengen toiminnaksi että kokonainen liike ilmoittaa olevansa Jumalan valtakunta. Niin se ei voi olla kun jokaisen uskon ja teot mittaa Jeesus. Hän näkee sydämesi uskon tilan. Hän antaa pääsylipun Jumalan valtakuntaan, jos antaa.
        Tuli pitkä sepustus, mutta lukee jota kiinnostaa. Siunausta.
        w.

        W. Nyt konteksti unohtui, kuka sanoi ja miksi sanoi, ja kenelle sanoi?
        Lähtökohta on se, että Jeesus oli ringin keskellä, ja fariseukset ympärillä, tentaten Jeesusta Jumalan / Taivasten Valtakunnan tulemisen aikataulusta.
        Luuk 17;20 Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla.
        Seuraavana Jeesus sanoi fariseuksille;
        21 Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.
        Eli mitä puhuja, Jeesus sanoi; Ei siellä (missä fariseukset olivat) Mutta se on teidän Keskellänne ( Jeesushan on ringin keskellä Jumalan Valtakunnan edustajana)?
        Tätä ei monikaan tule ajatelleeksi. Jos lukee alkutekstin, niin se kertoo tarkemmin; . Eikä sanota, ”katso, tässä se on, tai katso tänne, se on tuolla, sillä katso, se Jumalan kuningaskunta on teidän sisäpuolellanne”.
        Nyt tiedetään, että Jumalan valtakuntaa odottavat olivat ulkopuolella ja Jumalan Valtakunta sisällä, Jeesuksessa.
        Jumalan Valtakuntahan tulee vasta 1000v. jälkeen, aikaa on vielä.
        Se ei ole kirkko, ei lajo, eikä seurakunnat, vaan se tulee Maan päälle, lue Ilmestyskina 21; 1.6 ja sitä johtaa aina Jumala, ei ihminen.
        Jumalan Valtakuntaa edeltää myös tempaus, jossa Jeesus valitsee sinne omansa. 2/3 osaa ihmisistä ei sinne pääsen Ilmestyksen mukaan.
        Jos joku väittää, että Henki avaa asioita yllättäen, niin tarkennan, kaikki Hänen tekeminen kirkastaa Kristusta. Sen läpi on asioita katsottava.
        Lahkot on lahkoja ja seurakunnat seurakuntia, mutta Jumalan Valat kunta on kaikki, iankaikkinen elämä ja sitä johtaa Jumala, ja Hallitus tulee Israelin Pyhistä.
        Saatana opettaa aina sekoittaakseen Pyhiä ihmisä.

        >Tuli pitkä sepustus, mutta lukee jota kiinnostaa. Siunausta.** Ei mikään sepustus, vaan hyvää pohdintaa, Siunausta myös Sinulle.

        pinna.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        W. Nyt konteksti unohtui, kuka sanoi ja miksi sanoi, ja kenelle sanoi?
        Lähtökohta on se, että Jeesus oli ringin keskellä, ja fariseukset ympärillä, tentaten Jeesusta Jumalan / Taivasten Valtakunnan tulemisen aikataulusta.
        Luuk 17;20 Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla.
        Seuraavana Jeesus sanoi fariseuksille;
        21 Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.
        Eli mitä puhuja, Jeesus sanoi; Ei siellä (missä fariseukset olivat) Mutta se on teidän Keskellänne ( Jeesushan on ringin keskellä Jumalan Valtakunnan edustajana)?
        Tätä ei monikaan tule ajatelleeksi. Jos lukee alkutekstin, niin se kertoo tarkemmin; . Eikä sanota, ”katso, tässä se on, tai katso tänne, se on tuolla, sillä katso, se Jumalan kuningaskunta on teidän sisäpuolellanne”.
        Nyt tiedetään, että Jumalan valtakuntaa odottavat olivat ulkopuolella ja Jumalan Valtakunta sisällä, Jeesuksessa.
        Jumalan Valtakuntahan tulee vasta 1000v. jälkeen, aikaa on vielä.
        Se ei ole kirkko, ei lajo, eikä seurakunnat, vaan se tulee Maan päälle, lue Ilmestyskina 21; 1.6 ja sitä johtaa aina Jumala, ei ihminen.
        Jumalan Valtakuntaa edeltää myös tempaus, jossa Jeesus valitsee sinne omansa. 2/3 osaa ihmisistä ei sinne pääsen Ilmestyksen mukaan.
        Jos joku väittää, että Henki avaa asioita yllättäen, niin tarkennan, kaikki Hänen tekeminen kirkastaa Kristusta. Sen läpi on asioita katsottava.
        Lahkot on lahkoja ja seurakunnat seurakuntia, mutta Jumalan Valat kunta on kaikki, iankaikkinen elämä ja sitä johtaa Jumala, ja Hallitus tulee Israelin Pyhistä.
        Saatana opettaa aina sekoittaakseen Pyhiä ihmisä.

        >Tuli pitkä sepustus, mutta lukee jota kiinnostaa. Siunausta.** Ei mikään sepustus, vaan hyvää pohdintaa, Siunausta myös Sinulle.

        pinna.

        Kiitti vaan Pinna tarkennuksesta. Jumalan valtakunta alkaa hallita taivaassa, Jeesus on sen kuningas ja lisäksi 144 000 valitsemaa hallituksen jäsentä. Siksipä ymmärrän myös rukousta...tulkoon sinun valtakuntasi. Rukousten hetkellä se ei ollut vielä tullut, eikä ole vieläkään.
        Kun Jeesus alkaa hallita taivaassa näiden silloin Jumalan valtakunta on läsnä. Se hallitus hallitsee tuhat vuotta, Ilm 20:6. Tämä hallitus koostuu niistä 144000 jotka herätettiin ensimmäisessä ylösnousemuksessa.
        Eli hyvä tarkennus Pinna. Rukoillaan, tulkoon Sinun valtakuntasi..
        w.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitti vaan Pinna tarkennuksesta. Jumalan valtakunta alkaa hallita taivaassa, Jeesus on sen kuningas ja lisäksi 144 000 valitsemaa hallituksen jäsentä. Siksipä ymmärrän myös rukousta...tulkoon sinun valtakuntasi. Rukousten hetkellä se ei ollut vielä tullut, eikä ole vieläkään.
        Kun Jeesus alkaa hallita taivaassa näiden silloin Jumalan valtakunta on läsnä. Se hallitus hallitsee tuhat vuotta, Ilm 20:6. Tämä hallitus koostuu niistä 144000 jotka herätettiin ensimmäisessä ylösnousemuksessa.
        Eli hyvä tarkennus Pinna. Rukoillaan, tulkoon Sinun valtakuntasi..
        w.

        Juuri näin teemme, rukoilemme ja toivomme.
        Siunausta myös Sinulle.


    • Anonyymi

      Taivastoivo. Onko Topi päässyt taivaaseen?

      • Anonyymi

        Oliko se panostaja Topi? Työtapaturma vei.
        Hautajaisissa pohtivat, että pääsikö taivaaseen kun oli niin kova kiroilemaan.
        Työtoveri sanoi, että sinnepäin se ainakin lähti.


    • Anonyymi

      Rakas Seppo- sisar!
      Paljon puhetta, vähän asiaa. Josko tiivistäisit seurapuheesi kahteen sanaan?
      Jumalan rauhaan Sepi!

    • Anonyymi

      Hyvä paimen lihottaa lampaansa teuraaksi.
      Ettäs tiedät.

      • Anonyymi

        Hyvälle paimenelle lammas on tosiaankin pelkkä hyödyke: keritään villat, syödään lihat, keitetään luista soppa. Niin ja tietenkin lisäännytetään sitä lammasta maksimaalisen paljon, jotta saadaan lisää hyödykkeitä.

        Hmmm.. Jotain yhtäläisyyksiä olen havaitsevaniani VL- kultin jäsenten ja lampaiden välillä.


    • Anonyymi

      Luuk 23:15 pala lintuja pallata kukkia ja aamulla nänniesi pihat puhuvat kieliä jolle puheet eivät riitä ja myrsky tuli,lehti tippui puusta ja minulla valui kuola suusta ja eeva tuli ja aatamillakin tuli raato.

      • Otanta on SRK Raamatusta, mutta Pyhästä Uudesta testamentista se on luettavissa; 15 Ei liioin Herodes, sillä hän lähetti miehen takaisin meidän eteemme. Ei hän ole tehnyt mitään, mistä seuraisi kuolemantuomio.
        Koskee muuten Jeesuksen kuulustelua Jerusalemissa.

        Näin iso ero on käännöksissä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Otanta on SRK Raamatusta, mutta Pyhästä Uudesta testamentista se on luettavissa; 15 Ei liioin Herodes, sillä hän lähetti miehen takaisin meidän eteemme. Ei hän ole tehnyt mitään, mistä seuraisi kuolemantuomio.
        Koskee muuten Jeesuksen kuulustelua Jerusalemissa.

        Näin iso ero on käännöksissä.

        Katossa reikä! Eikä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe