Olen vähän kipeänä niin tein yöllä videon, jossa kerron oman näkemykseni Aikidosta, siitä, mitä Aikido on. Tein myös toisenkin videon, jossa vastaan eräällä toisella sivulla saamaani kysymykseen, että kenelle suosittelen Aikidoa. Lisää videoita tulossa Aikidoon liittyen aina silloin tällöin.
Mitä Aikido on: https://www.youtube.com/watch?v=158qB-CCgkY
Kenelle suosittelen AIkidoa: https://www.youtube.com/watch?v=Do7pzOoJSo8
Aikido Suomi-videoita nyt YouTubessa
20
896
Vastaukset
- Anonyymi
Hanmoodo, taekwondo ja aikido ovat kaikki vain ja ainoastaan kuntoilumuotoja. Jos haluaa aitoa kamppailua niin vapaaottelu ja bjj ja Hokutoryu Jujutsu.
- Anonyymi
Kannattaa katsoa aikidoaiheisia videoita tältä kanavalta:
https://www.youtube.com/watch?v=xTHrEILEuMA&t=45s
Kanavaa pitää liettualainen kymmenen vuotta harjoitellut 2. dan aikidoka, jolla oli oma dojo. Tämä aikidoka oli siitä poikkeuksellinen, että hän uskalsi kokeilla taitojaan vapaammissa kamppailutilanteissa muiden lajien harrastajien kanssa. Pian hän ymmärsi, että aikidosta ei ole kamppailutilanteessa mitään hyötyä, enemmänkin haittaa.
Itselläni on vastaavia kokemuksia. Siksi suosittelen aikidoa vain niille, jotka etsivät samuraihenkistä tanssinomaista liikuntaa ja ymmärtävät, ettei aikido ole kamppailulaji. Muussa tapauksessa ihmiset huijaavat itseään tai toisiaan.- Anonyymi
Jokainen valitsee itselleen sopivan lajin, oikeen minkään lajin "koreografiat" eivät tositilanteessa usein toimi.
Ukemin osaamisesta voi olla tosielämässä hyötyä. Oppiihan ainakin kaatumaan kuten känniläinen, eli niin rennosti ettei yleensä tule edes naarmua. Eräskin aikido-opettaja teki ukemin moottoripyöräonnettomuudessa, kypärään jäi vain muutama naarmu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jokainen valitsee itselleen sopivan lajin, oikeen minkään lajin "koreografiat" eivät tositilanteessa usein toimi.
Ukemin osaamisesta voi olla tosielämässä hyötyä. Oppiihan ainakin kaatumaan kuten känniläinen, eli niin rennosti ettei yleensä tule edes naarmua. Eräskin aikido-opettaja teki ukemin moottoripyöräonnettomuudessa, kypärään jäi vain muutama naarmu.Kuten sanoit "koreografiat" eivät toimi. Siksi vain kamppailulajeissa, joissa otellaan täyskontaktilla voi oppia tekniikan niin, että se menee selkärankaan sitä osaa soveltaa luovasti tilanteessa ja se on hioutunut toimivaksi myös stressitilanteessa vastustajaan, joka on arvaamaton ja yrittää nitistää sinut. Oikeissa kamppalulajeissa yleensä voi sanoa osaavansa tekniikan vasta kun pystyy tekemään kovalle sen vastustajalle vapaassa sparri- tai kilpailutilanteessa. Ennalta sovitut pariharjoitukset eivät kerro osaamisesta paljoakaan. Asia on melko selvä jos ymmärtää esimerkiksi nyrkkeilystä jotain. (Samalla ymmärtää kuinka kivikautista ja toimimatonta harjoittelua esimerkiksi karaten kata-lyönnit ja torjunnat ovat ).
Vapaan luovan sparrin puuttuminen ja tekniikoiden testaamattomuus on monien ns. itsepuolustuslajien ongelma. Tekniikoita sanotaan tappaviksi, mutta koskaan niitä ei testata millään tavalla edes vähän hankalampaan ja arvaamattomampaan vastustajaan. Aikidon ongelmat ovat vielä paljon syvemmällä. Aikido perustuu täysin epärealistisiin haaveisiin siitä, että vastustajan liikettä odottamalla ja sitä myötäilemällä voisi torjua mitään. Kaikki perustuu siihen että pari leikkii mukana. Teknisesti suoritukset ovat täysin epäkelpoja toimimaan sen enempää leikkimielisessä nujuamisessa, ottelussa kuin itsepuolustuksessa. Jokainen joka on painiskellut edes vähän tajuaa asian. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuten sanoit "koreografiat" eivät toimi. Siksi vain kamppailulajeissa, joissa otellaan täyskontaktilla voi oppia tekniikan niin, että se menee selkärankaan sitä osaa soveltaa luovasti tilanteessa ja se on hioutunut toimivaksi myös stressitilanteessa vastustajaan, joka on arvaamaton ja yrittää nitistää sinut. Oikeissa kamppalulajeissa yleensä voi sanoa osaavansa tekniikan vasta kun pystyy tekemään kovalle sen vastustajalle vapaassa sparri- tai kilpailutilanteessa. Ennalta sovitut pariharjoitukset eivät kerro osaamisesta paljoakaan. Asia on melko selvä jos ymmärtää esimerkiksi nyrkkeilystä jotain. (Samalla ymmärtää kuinka kivikautista ja toimimatonta harjoittelua esimerkiksi karaten kata-lyönnit ja torjunnat ovat ).
Vapaan luovan sparrin puuttuminen ja tekniikoiden testaamattomuus on monien ns. itsepuolustuslajien ongelma. Tekniikoita sanotaan tappaviksi, mutta koskaan niitä ei testata millään tavalla edes vähän hankalampaan ja arvaamattomampaan vastustajaan. Aikidon ongelmat ovat vielä paljon syvemmällä. Aikido perustuu täysin epärealistisiin haaveisiin siitä, että vastustajan liikettä odottamalla ja sitä myötäilemällä voisi torjua mitään. Kaikki perustuu siihen että pari leikkii mukana. Teknisesti suoritukset ovat täysin epäkelpoja toimimaan sen enempää leikkimielisessä nujuamisessa, ottelussa kuin itsepuolustuksessa. Jokainen joka on painiskellut edes vähän tajuaa asian.Tappelemaan oppii vaan tappelemalla, ja Aikidon ollessa kyseessä tappeleminen ei oikein istu sen ns. filosofiaan. Ja jos haluamme tehdä treenistä realistisemman on vaarana aina parin loukkaantuminen, joten aika hankalaksi menee. Jotkut treenaavat Aikidoa vain kaverin kanssa kahdestaan, ja voivat siten kokeilla tekniikan toimivuutta. Ohjatuissa harjoituksissa treeni painottuu siihen "koreografiaan" käytännön syistä, kukaan ei halua hankalan ihmisen leimaa itseensä kokeilemalla muihin tekniikan toimivuutta. Joskus toki jotain pientä vääntöä on itsekin tullut tehtyä, mutta kaikenlaiset kokeilut kannattaa jättää varsinaisen ohjatun harjoituksen ulkopuolelle, menee vaikka kaverin kanssa kahdestaan omalla ajallaan kokeilemaan, kuten aiemmin jo mainitsinkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuten sanoit "koreografiat" eivät toimi. Siksi vain kamppailulajeissa, joissa otellaan täyskontaktilla voi oppia tekniikan niin, että se menee selkärankaan sitä osaa soveltaa luovasti tilanteessa ja se on hioutunut toimivaksi myös stressitilanteessa vastustajaan, joka on arvaamaton ja yrittää nitistää sinut. Oikeissa kamppalulajeissa yleensä voi sanoa osaavansa tekniikan vasta kun pystyy tekemään kovalle sen vastustajalle vapaassa sparri- tai kilpailutilanteessa. Ennalta sovitut pariharjoitukset eivät kerro osaamisesta paljoakaan. Asia on melko selvä jos ymmärtää esimerkiksi nyrkkeilystä jotain. (Samalla ymmärtää kuinka kivikautista ja toimimatonta harjoittelua esimerkiksi karaten kata-lyönnit ja torjunnat ovat ).
Vapaan luovan sparrin puuttuminen ja tekniikoiden testaamattomuus on monien ns. itsepuolustuslajien ongelma. Tekniikoita sanotaan tappaviksi, mutta koskaan niitä ei testata millään tavalla edes vähän hankalampaan ja arvaamattomampaan vastustajaan. Aikidon ongelmat ovat vielä paljon syvemmällä. Aikido perustuu täysin epärealistisiin haaveisiin siitä, että vastustajan liikettä odottamalla ja sitä myötäilemällä voisi torjua mitään. Kaikki perustuu siihen että pari leikkii mukana. Teknisesti suoritukset ovat täysin epäkelpoja toimimaan sen enempää leikkimielisessä nujuamisessa, ottelussa kuin itsepuolustuksessa. Jokainen joka on painiskellut edes vähän tajuaa asian.Kaikki aikido-opettajat lienevät aika yksimielisesti olevan yhtä mieltä siitä, että perustekniikat eivät toimi, vaan ovat sitä graduoinnin koreografiaa. Ihan realisteja ovat, eivätkä leiki mitään "suurta gurua", Tekniikka joutuu rankasti soveltamaan, jos haluaa yrittää saada tekniikkaa toimimaan, eli kaikki pyörähdykset sun muut jätetään pois, myös atemia pitää osata käyttää tehokkaasti, muistaakseni atemia pidetään tärkeänä osana Aikidoa, sitä ei korosteta kuitenkaan tarpeeksi. Aikido on hauskaa, sitä ei tehdä hampaat irvessä, ja siksi porukka on aika rentoa. Hyvä laji niille, jotka haluavat oppia "väkivallatonta väkivaltaa". Tappelijat voivat treenata kovia lajeja hampaat irvessä ja hikeä valuen. Kauan (n. 30 vuotta) sitten eräs ruskean vyön karateka tuli Aikidotreeneihin ja oli yllättynyt miten siinäkin tuli niin kova hiki. Seiskytluvulla jossain näytöksessä pari nuorta poikaa totesi budonäytöksessä, että taitavat valita karaten, koska Aikido näyttää liian rajulta. Kyse oli Aikidon näyttävistä ukemeista, mistä voi saada vähän väärän kuvan lajin rajuudesta. Vanhat parrat sanovat, että ennen AIkidoa tehtiin fyysisemmin, koska taidot eivät olleet kovinkaan hyvät, ja sitä yritettiin korvata voimalla, ei ns. spiriitillä. Nykyään ollaan teknisempiä, ja treenaaminen on rauhallisempaa, opettajakin alkavat lähestyä 60-70-ikävuottaan, eivätkä enää ole niin vauhdikkaita, kuten ennen muinoin. Ett sillai...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tappelemaan oppii vaan tappelemalla, ja Aikidon ollessa kyseessä tappeleminen ei oikein istu sen ns. filosofiaan. Ja jos haluamme tehdä treenistä realistisemman on vaarana aina parin loukkaantuminen, joten aika hankalaksi menee. Jotkut treenaavat Aikidoa vain kaverin kanssa kahdestaan, ja voivat siten kokeilla tekniikan toimivuutta. Ohjatuissa harjoituksissa treeni painottuu siihen "koreografiaan" käytännön syistä, kukaan ei halua hankalan ihmisen leimaa itseensä kokeilemalla muihin tekniikan toimivuutta. Joskus toki jotain pientä vääntöä on itsekin tullut tehtyä, mutta kaikenlaiset kokeilut kannattaa jättää varsinaisen ohjatun harjoituksen ulkopuolelle, menee vaikka kaverin kanssa kahdestaan omalla ajallaan kokeilemaan, kuten aiemmin jo mainitsinkin.
Sanoit:
"aina on vaarana kaverin loukkaantuminen".
Niin on, kamppailussa ja kaikessa muussakin todellisessa toiminnassa on loukkaantumisen vaara. Loukkaantumisia myös tapahtuu, mikä on välttämätön hinta harjoittelusta ,joka on lähempänä todellisuutta kuin unelmia. Aikidossa tätä ei hyväksytä ja siksi se ei ole kamppailua.
"kokeilut kannattaa jättää varsinaisen harjoituksen ulkopuolelle"
Kokeilut ovat se varsinainen harjoitus. Kun liikeradat on hallussa, pitää siirtyä kokeilemaan, jotta nähdään onko tekniikalla mitään virkaa. Siksi oikeissa kamppailulajeissa sparrataan ja otellaan.
"kukaan ei halua hankalan ihmisen leimaa itseensä kokeilemalla muihin tekniikan toimivuutta."
Aikidoon on luotu koodi, jossa epäilijät ja rehellisesti kriittiset ovat hankalia ihmisiä. Tällä tavalla voidaan säilyttää epärealistinen harjoitteluympäristö ja "mustavöisten" ohjaajien auktoriteetti, jolle ei todellisuudessa ole kummoisia perusteita. Oikeissa kamppailulajeissa kokeilu on tärkeä osa tekniikoiden evoluutiota ja paljastaa mitä kannattaa harjoitella ja mitä ei.
Aikido elää epärealistisissa haaveissa juuri siksi, että mitään ei kokeilla. Kaikki perustuu uskoon. Uskotaan sokeasti tekniikoihin, opettajiin ja lajin guruihin.
Oikeissa kamppailulajeissa kukaan ei väitä että vanhat suurmestarit voittaa parhaassa iässä olevat aktiiviurheilijat. Nuoret ottelijat niputtavat omia valmentajiaan, entisiä mestareita, sparreissa ja se on kaikille ok, eikä poista yli nelikymppisten taitavien konkareiden arvovaltaa, koska kaikki täysjärkiset ymmärtävät, että valmennuksen tietotaito ja huippu-urheilijan suorituskyky ovat eri asioita.
Aikidossa puolestaan sukunimi Ueshiba tai pelkkä musta vyö tekevät leikisti kuolemattomaksi ja O-sensei olisi kaatanut 10 hyökkääjää jne. Yleensä tällaista uskoon ja auktoriteetteihin perustuvaa yhteisöä kutsutaan kultiksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki aikido-opettajat lienevät aika yksimielisesti olevan yhtä mieltä siitä, että perustekniikat eivät toimi, vaan ovat sitä graduoinnin koreografiaa. Ihan realisteja ovat, eivätkä leiki mitään "suurta gurua", Tekniikka joutuu rankasti soveltamaan, jos haluaa yrittää saada tekniikkaa toimimaan, eli kaikki pyörähdykset sun muut jätetään pois, myös atemia pitää osata käyttää tehokkaasti, muistaakseni atemia pidetään tärkeänä osana Aikidoa, sitä ei korosteta kuitenkaan tarpeeksi. Aikido on hauskaa, sitä ei tehdä hampaat irvessä, ja siksi porukka on aika rentoa. Hyvä laji niille, jotka haluavat oppia "väkivallatonta väkivaltaa". Tappelijat voivat treenata kovia lajeja hampaat irvessä ja hikeä valuen. Kauan (n. 30 vuotta) sitten eräs ruskean vyön karateka tuli Aikidotreeneihin ja oli yllättynyt miten siinäkin tuli niin kova hiki. Seiskytluvulla jossain näytöksessä pari nuorta poikaa totesi budonäytöksessä, että taitavat valita karaten, koska Aikido näyttää liian rajulta. Kyse oli Aikidon näyttävistä ukemeista, mistä voi saada vähän väärän kuvan lajin rajuudesta. Vanhat parrat sanovat, että ennen AIkidoa tehtiin fyysisemmin, koska taidot eivät olleet kovinkaan hyvät, ja sitä yritettiin korvata voimalla, ei ns. spiriitillä. Nykyään ollaan teknisempiä, ja treenaaminen on rauhallisempaa, opettajakin alkavat lähestyä 60-70-ikävuottaan, eivätkä enää ole niin vauhdikkaita, kuten ennen muinoin. Ett sillai...
Aikido ei ole "väkivallatonta väkivaltaa", vaan väkivallattomia humpuuki kikkoja, joilla joutuu kamppailussa vaikeuksiin.
Jos aikidoa olisi harjoiteltu niin, että tekniikan toimivuutta testataan, sen tekniikat olisivat muuttuneet nopeasti ja 99% aikidotekniikoista olisi heitetty roskikseen. Ei ole sattumaa, että minkään kamppailulajin otteluissa ei näy aikidoa muistuttavia suorituksia. Kannattaa katsoa tämän kanavan https://www.youtube.com/watch?v=xTHrEILEuMA&t=45s videoita, niissä aikidosensei yrittää saada aikidotekniikoita toimimaan, mutta toteaa, että ne ovat niin kaukana mistään järkevästä, ettei kannata edes yrittää edes soveltaa niitä.
Oikeissa kamppailulajeissa toimii evoluutio ja siksi toimimattomat tekniikat menee roskikseen, kun taas toimivia tekniikoita kehitetään edelleen. Siksi vapaaottelu näyttää siltä miltä näyttää, samoin nyrkkeily, paini, lukkopaini ja muut lajit, joissa tekniikka testataan ottelemalla. Otteluja voitetaa paljon myös ns. perustekniikalla, koska myös perustekniikka on otteluissa testattu ja hiottu.
Itse harjoittelin aikidoa ns. "vanhoina aikoina" ja se oli ihan samanlaista myötämielisen parin kanssa tanssimista jo silloin. Rajua olivat ainoastaan narsististen opettajien (epärealistiset) lukot, joita he tekivät joskus liian kovaa. Eivät olisi tehneet ellei uken olisi etiketin mukaisesti ollut pakko myötäillä ja kävellä kuin hölmö lukotettavaksi.
Kannattaa tutustua myös muihin lajeihin. Jopa vapaaottelua treenataan myös hymy huulessa ja hyvällä fiiliksellä. Kova treeni ja rento tunnelma eivät sulje toisiaan pois. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aikido ei ole "väkivallatonta väkivaltaa", vaan väkivallattomia humpuuki kikkoja, joilla joutuu kamppailussa vaikeuksiin.
Jos aikidoa olisi harjoiteltu niin, että tekniikan toimivuutta testataan, sen tekniikat olisivat muuttuneet nopeasti ja 99% aikidotekniikoista olisi heitetty roskikseen. Ei ole sattumaa, että minkään kamppailulajin otteluissa ei näy aikidoa muistuttavia suorituksia. Kannattaa katsoa tämän kanavan https://www.youtube.com/watch?v=xTHrEILEuMA&t=45s videoita, niissä aikidosensei yrittää saada aikidotekniikoita toimimaan, mutta toteaa, että ne ovat niin kaukana mistään järkevästä, ettei kannata edes yrittää edes soveltaa niitä.
Oikeissa kamppailulajeissa toimii evoluutio ja siksi toimimattomat tekniikat menee roskikseen, kun taas toimivia tekniikoita kehitetään edelleen. Siksi vapaaottelu näyttää siltä miltä näyttää, samoin nyrkkeily, paini, lukkopaini ja muut lajit, joissa tekniikka testataan ottelemalla. Otteluja voitetaa paljon myös ns. perustekniikalla, koska myös perustekniikka on otteluissa testattu ja hiottu.
Itse harjoittelin aikidoa ns. "vanhoina aikoina" ja se oli ihan samanlaista myötämielisen parin kanssa tanssimista jo silloin. Rajua olivat ainoastaan narsististen opettajien (epärealistiset) lukot, joita he tekivät joskus liian kovaa. Eivät olisi tehneet ellei uken olisi etiketin mukaisesti ollut pakko myötäillä ja kävellä kuin hölmö lukotettavaksi.
Kannattaa tutustua myös muihin lajeihin. Jopa vapaaottelua treenataan myös hymy huulessa ja hyvällä fiiliksellä. Kova treeni ja rento tunnelma eivät sulje toisiaan pois.Ja pahoitteluni, jos kommenttini kuulostavat tylyiltä. Pidän vain melko törkeänä sitä, että aikido-opettajat markkinoivat aikidoa kamppalu- tai itsepuolustuslajina, mitä se ei ole. Aikidoon hakeutuu ihmisiä, jotka pelkäävät kontaktia ja heille uskotellaan, että on olemassa "väkivallaton vaihtoehto". Ihmiset valitettavasti uskovat sen mitä haluavat uskoa vaikka se on liian hyvää ollakseen totta. Näin narsistiset senseit, jotka ovat saaneet vaikutusvaltaa, kasvattavat kulttinsa opetuslasten määrää.
Kaiken lisäksi monesti kun ihmiset vaihtavat aikidosta rehellisempään kamppailu-urheilulajiin nujuamaan, he oppivat nauttimaan aidosta itsensä (sekä vähän myös kaverin) voittamisesta, mistä seuraa vilpitön tunnelma, jossa pääasia on aito oppiminen eikä muodollisuudet ja keinotekoiset auktoriteetit. Itse suosittelen ei-japanilaisia lajeja, joissa on rehti urheilun tunnelma ja puuttuu turha pokkurointi: nyrkkeily, potkunyrkkeily, muay thai, brasilialainen jujutsu/lukkopaini, vapaaottelu ja paini. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja pahoitteluni, jos kommenttini kuulostavat tylyiltä. Pidän vain melko törkeänä sitä, että aikido-opettajat markkinoivat aikidoa kamppalu- tai itsepuolustuslajina, mitä se ei ole. Aikidoon hakeutuu ihmisiä, jotka pelkäävät kontaktia ja heille uskotellaan, että on olemassa "väkivallaton vaihtoehto". Ihmiset valitettavasti uskovat sen mitä haluavat uskoa vaikka se on liian hyvää ollakseen totta. Näin narsistiset senseit, jotka ovat saaneet vaikutusvaltaa, kasvattavat kulttinsa opetuslasten määrää.
Kaiken lisäksi monesti kun ihmiset vaihtavat aikidosta rehellisempään kamppailu-urheilulajiin nujuamaan, he oppivat nauttimaan aidosta itsensä (sekä vähän myös kaverin) voittamisesta, mistä seuraa vilpitön tunnelma, jossa pääasia on aito oppiminen eikä muodollisuudet ja keinotekoiset auktoriteetit. Itse suosittelen ei-japanilaisia lajeja, joissa on rehti urheilun tunnelma ja puuttuu turha pokkurointi: nyrkkeily, potkunyrkkeily, muay thai, brasilialainen jujutsu/lukkopaini, vapaaottelu ja paini.Aika tyypillistä juttua sinulla vaan on, ei mitään pahoitteluita tarvita, tietenkin itsekin olen aina ymmärtänyt ettei Aikido ole varsinainen kamppailulaji, vaan se budolaji, itseäni kiinnostaa enemmänkin se ns, henkinen puoli asioissa, en ole niin materialistinen, kuin ihmiset yleensä. Jos jonkun mielestä tämä suhtautumiseni on jotain hippihömppää, niin egoni kyllä kestää senkin, huumorikin on aina ollut aika iso osa elämääni, ja en ota itseänikään niin kovin vakavasti.
Aikidoa tehdään tietyllä tavalla syystä, ei ole kivaa katkoa vaikka pienen naisen kättä, koska halutaan olla realistisia. Aikido olisi tietenkin aika hassua jossain vapaaottelussa, kun Aikidossa ei haluta vahingoittaa vastustajaa, joten se olisi vain jatkuvia heittoja, ja horjuttamisia, kunnes hyökkääjä kyllästyisi koko touhuun.
Jännää tuo, että sanot aikido-opettajien mainostavan lajiaan itsepuolustuksena, ja muuta vastaavaa. Itse en ole koskaan törmännyt sellaiseen opettajaan. AIka monta 5-6. danin opettajaa olen kohdannut, eikä kukaan ole väittänyt, että Aikido antaisi itsepuolustustaitoja. Kyllä tekniikka voi toimia kokemattomaan hyökkääjään, mutta tappelemaan tottunutta vastaan niistä tuskin on paljonkaan hyötyä.
Rentouskin taitaa olla tullut siitä, että ihmiset ovat nykyään hieman erilaisia, kuin ennen, treeni ei ole enää veren maku suussa tekemistä. Opettajatkin on jo vanhentuneet, nuoremmat sukupolvet tottuneet helppoon elämään. Hyvä meininki taitaa olla vallitseva trendi kaikissa näissä lajeissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aika tyypillistä juttua sinulla vaan on, ei mitään pahoitteluita tarvita, tietenkin itsekin olen aina ymmärtänyt ettei Aikido ole varsinainen kamppailulaji, vaan se budolaji, itseäni kiinnostaa enemmänkin se ns, henkinen puoli asioissa, en ole niin materialistinen, kuin ihmiset yleensä. Jos jonkun mielestä tämä suhtautumiseni on jotain hippihömppää, niin egoni kyllä kestää senkin, huumorikin on aina ollut aika iso osa elämääni, ja en ota itseänikään niin kovin vakavasti.
Aikidoa tehdään tietyllä tavalla syystä, ei ole kivaa katkoa vaikka pienen naisen kättä, koska halutaan olla realistisia. Aikido olisi tietenkin aika hassua jossain vapaaottelussa, kun Aikidossa ei haluta vahingoittaa vastustajaa, joten se olisi vain jatkuvia heittoja, ja horjuttamisia, kunnes hyökkääjä kyllästyisi koko touhuun.
Jännää tuo, että sanot aikido-opettajien mainostavan lajiaan itsepuolustuksena, ja muuta vastaavaa. Itse en ole koskaan törmännyt sellaiseen opettajaan. AIka monta 5-6. danin opettajaa olen kohdannut, eikä kukaan ole väittänyt, että Aikido antaisi itsepuolustustaitoja. Kyllä tekniikka voi toimia kokemattomaan hyökkääjään, mutta tappelemaan tottunutta vastaan niistä tuskin on paljonkaan hyötyä.
Rentouskin taitaa olla tullut siitä, että ihmiset ovat nykyään hieman erilaisia, kuin ennen, treeni ei ole enää veren maku suussa tekemistä. Opettajatkin on jo vanhentuneet, nuoremmat sukupolvet tottuneet helppoon elämään. Hyvä meininki taitaa olla vallitseva trendi kaikissa näissä lajeissa."Aikido olisi tietenkin aika hassua jossain vapaaottelussa, kun Aikidossa ei haluta vahingoittaa vastustajaa, joten se olisi vain jatkuvia heittoja, ja horjuttamisia, kunnes hyökkääjä kyllästyisi koko touhuun."
Aikidon ideologioissa ja haavemaailmoissa se menee noin. Käytännössä kuka tahansa pari vuotta treenannut kilpaileva vapaaottelija voi päättää mielensä mukaan tyrmääkö 6. dan aikidokat pystyyn vai viekö painiheitolla mattoon ja lopettaa siellä.
PS. Se henkinen puoli on jokaisella omassa päässä . Jos päässä liikkuu jotain aidosti fiksuja ajatuksia, ei tarvitse kumarrella gurujen kuvia seinillä eikä pukea hassuja itämaisia vaatteita päälle. Kannattaa lukea vaikkapa sellainen kirja kuin "Zen ja moottoripyörän kunnossapito." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Aikido olisi tietenkin aika hassua jossain vapaaottelussa, kun Aikidossa ei haluta vahingoittaa vastustajaa, joten se olisi vain jatkuvia heittoja, ja horjuttamisia, kunnes hyökkääjä kyllästyisi koko touhuun."
Aikidon ideologioissa ja haavemaailmoissa se menee noin. Käytännössä kuka tahansa pari vuotta treenannut kilpaileva vapaaottelija voi päättää mielensä mukaan tyrmääkö 6. dan aikidokat pystyyn vai viekö painiheitolla mattoon ja lopettaa siellä.
PS. Se henkinen puoli on jokaisella omassa päässä . Jos päässä liikkuu jotain aidosti fiksuja ajatuksia, ei tarvitse kumarrella gurujen kuvia seinillä eikä pukea hassuja itämaisia vaatteita päälle. Kannattaa lukea vaikkapa sellainen kirja kuin "Zen ja moottoripyörän kunnossapito."Jepulis, tappeleminen ei ole mielestäni kovinkaan fiksua, jos se sitten on sitä "itämaista gurupelleilyä" jos on sitä mieltä?
Kiitos, olen lukenut kyseisin kirjan n. 30 vuotta sitten.
Näet asiat materialistisesti, ja uskot sen olevan ainoa, oikea näkemys, ole hyvä vain. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aika tyypillistä juttua sinulla vaan on, ei mitään pahoitteluita tarvita, tietenkin itsekin olen aina ymmärtänyt ettei Aikido ole varsinainen kamppailulaji, vaan se budolaji, itseäni kiinnostaa enemmänkin se ns, henkinen puoli asioissa, en ole niin materialistinen, kuin ihmiset yleensä. Jos jonkun mielestä tämä suhtautumiseni on jotain hippihömppää, niin egoni kyllä kestää senkin, huumorikin on aina ollut aika iso osa elämääni, ja en ota itseänikään niin kovin vakavasti.
Aikidoa tehdään tietyllä tavalla syystä, ei ole kivaa katkoa vaikka pienen naisen kättä, koska halutaan olla realistisia. Aikido olisi tietenkin aika hassua jossain vapaaottelussa, kun Aikidossa ei haluta vahingoittaa vastustajaa, joten se olisi vain jatkuvia heittoja, ja horjuttamisia, kunnes hyökkääjä kyllästyisi koko touhuun.
Jännää tuo, että sanot aikido-opettajien mainostavan lajiaan itsepuolustuksena, ja muuta vastaavaa. Itse en ole koskaan törmännyt sellaiseen opettajaan. AIka monta 5-6. danin opettajaa olen kohdannut, eikä kukaan ole väittänyt, että Aikido antaisi itsepuolustustaitoja. Kyllä tekniikka voi toimia kokemattomaan hyökkääjään, mutta tappelemaan tottunutta vastaan niistä tuskin on paljonkaan hyötyä.
Rentouskin taitaa olla tullut siitä, että ihmiset ovat nykyään hieman erilaisia, kuin ennen, treeni ei ole enää veren maku suussa tekemistä. Opettajatkin on jo vanhentuneet, nuoremmat sukupolvet tottuneet helppoon elämään. Hyvä meininki taitaa olla vallitseva trendi kaikissa näissä lajeissa."AIka monta 5-6. danin opettajaa olen kohdannut, eikä kukaan ole väittänyt, että Aikido antaisi itsepuolustustaitoja."
Aikidoliiton sivuillakin lukee täysin katteettomia lupauksia: "Aikidossa harjoitellaan taistelutaitoa, jonka avulla voi torjua hyökkäyksen vahingoittamatta hyökkääjää pysyvästi."
Aikido on niin ison mittaluokan kusetus ja kultti, että hämmästelisin enemmänkin, ellei maailmassa olisi laumoittain muitakin sokeasti gurujaan seuraavia uskovaisia. Aikidossa uskotellaan toisilleen että tekniikat ja ki-voima toimivat, siinä on perinnöllinen johtajuus ja oppien kyseenalaistamista paheksuva kulttuuri. Kaikki kultin tunnusmerkit. Ystävän neuvona suosittelen katselemaan aikido-touhua objektiivisesti ja miettimään kannattaako moisessa joukkosuggestiossa leikkiä mukana? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"AIka monta 5-6. danin opettajaa olen kohdannut, eikä kukaan ole väittänyt, että Aikido antaisi itsepuolustustaitoja."
Aikidoliiton sivuillakin lukee täysin katteettomia lupauksia: "Aikidossa harjoitellaan taistelutaitoa, jonka avulla voi torjua hyökkäyksen vahingoittamatta hyökkääjää pysyvästi."
Aikido on niin ison mittaluokan kusetus ja kultti, että hämmästelisin enemmänkin, ellei maailmassa olisi laumoittain muitakin sokeasti gurujaan seuraavia uskovaisia. Aikidossa uskotellaan toisilleen että tekniikat ja ki-voima toimivat, siinä on perinnöllinen johtajuus ja oppien kyseenalaistamista paheksuva kulttuuri. Kaikki kultin tunnusmerkit. Ystävän neuvona suosittelen katselemaan aikido-touhua objektiivisesti ja miettimään kannattaako moisessa joukkosuggestiossa leikkiä mukana?Jep, heh, kumma kun en itse ole koskaan moiseen kulttimeininkiin törmännyt. Aika maanläheistä toimintaa ollut, joskus vitsaillaan "jedivoimista", siinä se kai on lähinnä ollut.
Ja kuten aiemmin sanoin, niin olen kiinnostunut kaikesta "mystisestä", mutta en ole koskaan treeneissä kuitenkaan havainnut muiden treenaajien olevan samoista jutuista kiinnostunut, aika normaaleja ihmisiä lähinnä, jotka eivät välitä juurikaan esim. uskonnoista. Kyllä se treenaaminen on käytäntöön perustunut, ei siellä kukaan mistään "jedivoimista" ole koskaan puhunut.
Ehkä jossain nostetaan opettajia jalustalle, mutta itse en ole moista päässyt todistamaan.
Aika erikoista...
- Anonyymi
Aikido on ns. budolaji, jossa tarkoitus on kasvaa ihmisenä ja välttää taistelua. Ihan oma juttunsa nämä budolajit. Sellasta "hippimeininkiä" enemmänkin siis.
- Anonyymi
Itse arvostan aikidossa mestareiden taidokasta yhteistyötä parin kanssa heidän tehdessä koreografioita. Toisaalta vakiotanssien (valssin, rumban, tangon jne.) kilpatanssijat ovat samassa asiassa vielä paljon taitavampia. Jos ollaan rehellisiä, aikidon todellinen idea on se, että ei haluta kamppailla, vaan pyörähdellä parin kanssa erilaisia sovittuja kuvioita. Jos itse haluaisin sellaista, vakiotanssit tuntuvat monessakin mielessä paljon houkuttelevammalta lajilta kuin aikido.
- Anonyymi
Kovat kundit ei tanssi, joten ainoa vaihtoehto taitaa olla Aikido!
;) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kovat kundit ei tanssi, joten ainoa vaihtoehto taitaa olla Aikido!
;)Vakiotanssissa nainen pitää hametta ja mies vie. Aikido...mies pitää hametta ja vastustaja vie :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vakiotanssissa nainen pitää hametta ja mies vie. Aikido...mies pitää hametta ja vastustaja vie :D
Housuhame ei ole sama kuin hame. Hakama taitaa olla samuraiden käyttämä vaate, tais olla vielä ratsastamiseen alun perin tarkoitettu. Mielestäni vähän hankala asuste, josta voitaisiin luopua kokonaan, mutta perinteet velvoittaa.
- Anonyymi
Aikido ei ole mikään toimiva laji, ainoa suomessa joka sai lajin toimimaan oli KI aikidon Rainer V hän osasi oikeasti ja osaa tietenkin yhä ei taida enään aktiivisti opettaa se mies osaa aikidoa ja kamppailua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212636Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292272- 1482254
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.532150Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211752Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881627Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961566- 2891447
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131399- 1321389