Luin jutun siitä, että "käytätkö ylioppilaslakkia vappuna". Tuli tuossa vaan mieleen, että eikö tällaiset juhlat provosoi nuoria menemään lukioon vaikka kaikki eivät sinne suoranaisesti edes kuuluisi?
Mietin vaan, että kun tuo lukion arvostus on nostettu pilviin, niin tulee vaan sellainen tunne, että ne ihmiset joilla ei ole lakkia, ovat jotenkin huonompia ja surkeampaa kastia.
Eihän kukan halua olla luuseri. Toisaalta kun mä mietin, että kun kaikki haluaa mennä lukioon niin tuleeko tässä vielä sellainen tilanne eteen, että enää ei löydy niitä todellisen työn tekijöitä kun kaikki ovat vähintään insinöörejä ja muita korkeastikoulutettuja...Ei ihme, jos puhutaan tulevasta työvoimapulasta kun kaikki haluavat olla insinöörejä, kukaan ei halua olla duunari ja lopputulos on se, että suomessa on pirusti työttömiä korkeastikoulutettuja ja perhanasti ulkomailta palkattuja duunareita jotka tekevät likaisen työn...
Insinöörien työttömyyttä ei myöskään edesauta se että firmoja kaupataan jatkuvasti ulkomaille...ainoa vaihtoehto on lähteä ulkomaille töihin...eli meneekö tämä juttu nyt niin että suomessa ollaan vaihtamassa väestöä, ulkomaailaiset tulevat suomeen tekemään työt halvalla ja me menemme ulkomaille tekemään ajattelutyön? Suomesta tulee suomalaisille vain lomakohde jossa käydään juhlapyhinä, esim. vappuna elvistelemässä ylioppilaslakin kanssa. Tuntuu että ei ole ihme että kohta suomessa on helvetinmoinen lama ja talous kuralla, kun nämä ihmisten asenteet ovat loogisesti ajateltuna vääriä.
Niin no joo, mähän olen vain tällainen suppeasti koulutettu herrojen nöyrä palvelija, pelinappula, orja jolle maksetaan vain vaatimatonta palkkaa raskaasta työstä.
Olenko väärässä?
Mielestäni tällainen "ylioppilas" -jumalointi ja ylioppilaiden hehkuttaminen on jokseenkin tyhmää ajattellen juuri edellämainitsemiani siihen liittyviä ongelmia.
Vappulakki ja elvistely
4
747
Vastaukset
- YOp
No eikös jouluna provosoida ihmisiä muuttamaan korvatunturille kun käytetään tonttulakkia?
- Akateeminen2
Hämmästyttävää, että vielä nykyisinkin voidaan olla kateellisia jopa ylioppilaalle!
Ikäluokasta käy n. 60 % lukion, joten se ei todellakaan ole enää mikään harvojen ja valittujen koulu. Minä menin aikoinaan lukioon, kun koulunkäynti kiinnosti ja pääsin paremmin haluamaani ammattiin, en todellakaan yksinomaan statuksen vuoksi.
Kirjoittaja ei ajatuksillaan rakenna mitään. Näitä "naama väärinpäin" olevia ihmisiä näyttää olevan aina ajasta ja paikasta riippumatta.
Kirjoita mieluummin positiivisista asioista, tai jos et osaa niin ole hiljaa! Oletko kuullut, että "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten?!"- Kettu kuittaa
En mä ole mitenkään naamaani vääntänyt tai ollut erityisen kateellinen. Kunhan olen huolestunut siitä miten maailma on mielestäni muuttumassa huonompaan suuntaan. Totisesti, olen maalannut pirun seinälle. Tiedän, että se vituttaa myöntää, että kaikki se mitä sanoin, on totta.
Kuten itsekin sanoit, 60% väestöstä käy lukion. Eikö se ole vähän liikaa? Mihin me tarvitaan 60% akateemikkoja?
Jotta talouden rattaat rullaavat, tarvitaan 60% niitä jotka tekevät työt (esim. rakennushommat...huutava pula esimerkiksi putkimiehistä 10 vuoden sisällä, kun ns. suuret ikäryhmät väistyvät eläkkeelle) Noin 30% tarvitaan niitä, jotka suunnittelevat ja johtavat työtä. Siksi mä olen sitä mieltä, että lukioiden pääsyvaatimuksia korotettaisiin, kuten myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujenkin, sen sijaan perinteisiä ammatteja alettaisiin suosia ja tukea, jotta meille ei tulisi (>tossissaan
- itse tosin lukiossa
Samaa olen huomannut, että lukiota yliarvioidaan ja suuresti! Vaikka itse aloitankin lukiossa opiskelun syksyllä, olen silti sitä mieltä, että amitsu on vähintäänkin yhtä raskasta. (riippuu toki alastakin).
18-vuotias veljeni on rakennusalalla, menee viimeiselle luokalle syksyllä. Häntä ei todellakaan kehuttu läheskään niin paljon hänen mennessään amitsuun, kuin minua nyt lukioon mennessäni.
Saan jatkuvasti kuulla, kuinka tein oikean valinnan. Oikeasti olen menossa sinne vain siksi, että en vielä tiedä, mikä minusta tulee isona, eli siis en keksinyt alaa, mitä lähteä opiskelemaan. Lukio on perus turvallinen vaihtoehto, sekun on vain sitä yleissivistävää, saa vielä 3vuotta aikaa miettiä tulevaisuuttaan. Suurin osa kavereistanikin haki lukioon juuri näillä perusteluilla.
Toki on mullakin kavereita, joilla on vahvat suunnitelmat lukion jälkeisellekin ajalle, heille lukio on väistämätön tie kohti sitä ammattia, mitä ne haluavat tehdä.
Ylioppilaita juhlistetaan joka kevät, niin konkreettisesti elämässäkin, kuin mediassa. Kaikki kuitenkin unohtavat nämä ammattikoululaiset, jotka oikeasti valmistuvat ammattiin! Heitähän siinä pitäisi juhlia, ainakin lukiolaisten kanssa tasavertaisina.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes994260Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/743561065- 1861012
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti109992Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47871- 64861
- 64816
Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna78801Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk10797Onko se niin
Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta64796