Naapuri käy varastelemassa, mitä tehdä?

Anonyymi

Naapuritalon outo käppänä kuuli pari vuotta sitten, pysähdyttyään höpöttelemään, kun olimme kolaamassa lunta ajotieltä, että olimme seuraavana päivänä lähdössä päivän reissulle. Vasta kuukausia myöhemmin muistin sen, kun etsin antiikkisia hopealusikoitani turhaan. Aloin miettiä tuon naapurin käyttäytymistä: tunkeileva, röyhkeä, puhelias, utelias, juoruileva, tuli liian lähelle, oli liian kiinnostunut meistä, tuntui olevan kiinnostunut ulkorakennuksistamme, esimerkiksi, mitä aitassa oli. Talon entisillä asukkailla oli tapana jemmata rahaa 'patjan alle'.

Aloin miettiä kaikkea tuota ja päättelin, että tuo naapuri oli käynyt varkaissa. Kun läksimme reissuillemme, usein jouduimme ajamaan hänen talonsa ohi. Vaikka olisimme olleet menossa 'lähikauppaan' ruokaostoksille, hän olisi tiennyt, että hänellä oli ainakin tunti aikaa poiketa meillä. Hän oli aikoinaan kai joku talkkarintapainen, eli hänelle on opetettu lukkojen avaamista ja yleisvaimien ja tiirikoiden käyttöä, oletan.

Siltä varalta, että hän taas tunkeutuisi raiskaamaan yksityisen kotimme rauhaa, jätin eteisen sisäoveen viestin, jossa kerroin, mitä ajattelen varkaista. Jostakin syystä, muutamia päiviä myöhemmin hopealusikat löytyivät, mutta ei sieltä, missä ne olivat aina olleet, vaan toiselta puolen huonetta pahvilaatikosta, ikään kuin sinne vahingossa jätettynä. Oliko hän tuonut ne takaisin?

Sitten meni useita kuukausia, etten huomannut mitään sen kummempaa, paitsi että hyypiö ei enää pysähtynyt rupattelemaan. Häpesikö hän? Ei pystynyt tulemaan enää juttusille tietäen minun epäilevän häntä.

Nyt sitten eilen huomasin jotain uutta. Olin säästänyt kolikoita pieneen purkkiin. Siinä oli pohjalla pikkuseteleinä jotain viisisataa euroa. Niiden päällä pienessä minigrip-pussissa kaksieuroisia, sitten euron kolikoita, 50-senttisiä, 20- ja 10-senttisiä. Kukin laji omassa pussissaan. Päällimmäisenä oli pussi pullollaan viiden sentin kolikoita, kymmenisen euron verran. Purkki oli niin painava, ettei sitä oikein jaksanut nostaa yhdellä kädellä. Sen päällä oli kansi. Siihen ulottuakseen oli istuttava sängyllä ja kurkotettava. Kun eilen menin purkille laittaakseni siihen lisää rahaa, huomasin, että kaikki 5- ja 20-senttiset oli hävinneet. Voin kuvitella, miten se tapahtui; tuo liero kouraisi purkin sisältöä ja huomasi siellä olevan rahaa, otti pari pussia. Ei ehkä arvannut niiden olleen lajiteltu. Eli ei kovin nokkela mies, vaikka kelmi.

Viikko sitten etsin valokuva-albumia ja muutamaa kansiota, jossa oli kirjeitä ja muita vanhoja papereita, kaikki yhdessä laatikossa. Onneksi ne eivät olleet meidän omia, vaan entisille omistajille kuuluneita. Sitä tuo meistä niin kovasti kiinnostunut vähäpoika ei ehkä arvannut, vaan vei koko laatikon. Ehkä hänellä oli tarkoitus palauttaa laatikko ulkorakennukseemme tutkittuaan sisältöä. Toivon, että tuokin sen vielä takaisin. Voisimme jopa antaa hänelle anteeksi, jos hän tunnustaa tekonsa; olemmehan me mieheni kanssa niin hirveän mielenkiintoisia taviksia, että ei ihme, että stalkkailee ja tunkeilee. Vitsi vitsi. Mutta kyllä me ymmärrämme ja voimme antaa anteeksi. Hänestä ei kukaan tällä kylällä pidä. Me olemme ainoat, jotka puhuvat, tai siis olemme puhuneet hänelle kuin normaalille naapurille. Hän on jotenkin ihastunut meihin. Ymmärrämme sen. On vaan todella yököttävää, ettei voi luottaa siihen, että kun lukitsee oven jälkeensä, yksityisasiat pysyvät yksityisinä. Raiskattu olo. Olen myös etsinyt antiikkisia lukulaseja (ei, ne eivät ole otsallani). Voin kuvitella, että nekin viehättivät varkaan silmää, kuten olivat minuakin viehättäneet. Entisen omistajan lasit, käyttökelpoiset vielä, siistissä kotelossa, pyöreät john lennon -lasit joustavilla sangoilla. Niitä minulla on kovin ikävä. Saattaa olla muutakin kadonnut, jota en vielä ole huomannut. Se on kauheinta, että hän on voinut käydä läpi kirjeitä, päiväkirjoja, tietokonettani, alusvaatelaatikoitani ja mitä nyt tuollainen pervo äijänkäppänä penkoo. Ei silti taida vielä olla poliisijuttu? Mitä te tekisitte? En odota paljon suomi24-raadilta, mutta on täällä joskus järkeviäkin ihmisiä.

Tämän kirjoituksen tulostan ovelle, kun seuraavan kerran lähdemme kauemmas.

6

256

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Turvakamera, hälytyslaite, paremmat lukot, kerro muille naapureille...

   • Anonyymi

    Ongelma vaikuttaa olevan pikemminkin lääketieteellinen, kuin juridinen.


   • Anonyymi

    Ei voi kertoa, se on kunnianloukkausrikos.


  • Anonyymi

   Huono muisti, vainoharhaisuus..., kannattaa kertoa lääkärille.

   • Anonyymi

    Minäkin unohdan usein mihin olen jotain jättänyt, mutta tiedän että omilta jäljiltä löytyy, vain muutama pikkujuttu mille en ole keksinyt selitystä. Edellisessä asunnossa kävi omistaja omilla avaimillaan, kun laitoin lukon sisäoveen, tarvitsikin asunnon itselleen :)


  • Anonyymi

   Älä suinkaan varoittelee. Jätä hyvää itse maustamaasi juomaa tai iso kulhollinen täytesuklaata, johon on injektoitu omat täytteen. Käytä mielikuvitusta mitä ei voi mainita omista mausteista. Tietenkin turvakamera kuvaamaan teot.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   141
   1775
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   113
   1385
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1222
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   88
   1187
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   85
   1008
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   194
   987
  7. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   97
   923
  8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   839
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   808
  10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   185
   736
  Aihe