Turvallisuusalan ammattilaiset

Anonyymi-ap

"Millaista on henkivartijan työ? – Hemmo Päiveröinen kertoi Radio Keskisuomalaisessa työstään ja suomalaisten arjen turvallisuudesta"
https://www.ksml.fi/paikalliset/4346116

Hemmo Päiveröinen on pyytänyt, että Google sumentaa Google Street Viewsista hänen Laukaassa sijaitsevan kotitalonsa pois, koska hän on niin "korkean profiilin kohde". Silti Päiveröisen osoitetiedot on helposti kenen tahansa löydettävissä, koska ne ovat julkiset. Sama koskee hänen turvallisuus- ja asekouluttajakolleegansa Juha Eskelisenkin kotiosoitetta. Eskelinen myös kertoo tehneesä henkilösuojaustehtäviä turvallisuusalalla. Silti heillä ei näin yksinkertaista taitoa ole peittää heidän osoitetietojaan? Pistää miettimään, että onko kaikki vain tarinaa vailla mitään totuuspohjaa. Koulutuksia he varmasti ovat käyneet ja järjestäneet, mutta epäilen vahvasti näitä tarinoita ja kokemuksia ns. kentältä.

Itse en ole Päiveröisen uusimpia "Asetaito" nimisiä videoita Youtubesta katsellut, mutta turvallisuusalan puolella kyseisen henkilön opetusmetodit ovat olleet joskus hyvinkin kyseenalaisia, kuten hänen juttunsakin. Seuraavia asioita olen heistä kuullut ja itsekin havainnut. Moni turvallisuusalalla toimiva ja ampuma-aseita harrastava onkin varmasti näistä jo kuullut.

Turvallisuus- ja asekouluttajat Hemmo Päiveröinen ja Juha Eskelinen järjestivät aikoinaan kouluammuskeluharjoituksen Jyväskylän Gradiassa, josta seurasi aikamoinen paniikki ja he joutuivat tempauksensa takia puhutteluun koulun hallinon taholta.

Päiveröinen ja Eskelinen pukeutuivat samanlaisiin sinisiin haalareihin (leikkaus, väri, malli yms. seikat) kuin poliisit ja mm. kantoivat teleskooppipatukoita koulussa. Voimankäytönkouluttajilla on oikeus teleskooppipatukan kantamiseen vain voimankäyttöön liittyvissä koulutuksissa, mutta ei sen ulkopuolella. Päiveröinen ja Eskelinen myös kulkivat teleskooppipatukat varustevöissä poliisimallisissa haalareissa koulun ulkopuolellakin. Eskelisellä oli tästä aikoinaan kuvakin, jossa hän siniset poliisihaalarit päällä seisoi sinisen Gradian auton vieressä koulun alueen ulkopuolella. Haalareissa oli lisäksi arvomerkitkin, joka on aika poikkeavaa turvallisuusalan koulutustilanteissa. Univormufetissiksi joku voisi tätä nimittää?

Eskelisellä oli sosiaalisessa mediassa myös paljon alkoholinhuuruisia videoita, joissa hän mm. tanssi ravintola Revon pöydällä ja kaatui pöydältä lattialle. Eskelinen on tunnettu siitä, että on usein ollut hyvin nuorten turvallisuusalan opiskelijoiden kanssa juopottelemassa. Videot olivat julkisia.

Päiveröisellä oli tunneilla omituisia tarinoita mm. siitä kun hän asui ja liikkui aikoinaan Jyväskylän Kuokkalassa niin joku teini oli häntä osoitellut parvekkeelta laserosoittimella. Hän kertoi miten oli heittäytynyt sivuun puskan taakse ja ryöminyt maassa ja soitellut poliisia paikalle. Ikään kuin larppaa siis jotain sotaveteraanin PTSD oireita.

Päiveröisestä liikkuu myös mielenkiintoisia kertomuksia siitä mitä hän on touhunnut työpaikoillaan. Koulussa Päiveröinen jakoi oppilaille itse teettämiään kangasmerkkejä ns. patcheja ja narsistin tapaan painosti oppilaita käyttämään näitä tuotoksiaan vapaa-ajalla taktisten vaatteiden velcropohjissa mm. painostamalla, että henkilö, joka havaitaan viihteellä ravintelissa joutuu tarjoamaan oluet, jos ei ole hänen antamaan patchia mukanaan.

Koulussa oli siivouskomero, jota Eskelinen ja Päiveröinen nimittivät mm. varustehuoneeksi tms. ja siellä tehtiin omituisia harjoituksia sammuttamalla valot ja sitten pimeässä vartijakokelaan piti torjua eri puolelta tulevia iskuja. Heillä oli myös tapana järjestää hyvin aggressiivisia vastaavaia "simulaatioita" ja jos joku ei heidän mielestään suoritunut näistä odotetulla tasolla niin alkoi painostaminen, että oppilaan pitää erota koulusta.

Koulussa toimi kouluttajana myös Tero Ratilainen, joka kulki Avarn Securityn mainosvaatteissa ja rekrytoi parhaiksi oppilaiksi katsomansa Avarn Securityn palkkalistoille.

Kaiken kaikkiaan siis melko omituista touhua.

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ottamatta kantaa näkemyksiisi kyseisistä henkilöistä, niin olen itsekin toistuvasti "ihmetellyt" turvallissuusalan ammattilaisten koulutusta, vaatimuksia, jne.
      Onkohan se pieni palkka syynä, ettei (yksityiselle) alalle hakeudu se paras aines, tai edes toiseksi paras..

      • Anonyymi

        Vaarallinen työ, vähän oikeuksia, vähän valtaa, pieni palkka, suuri vastuu, ei kunnioitusta, työnantajat ja asiakkaat kohtelevat huonosti, työkaverit ei kovin älykkäitä, työtehtäviin sisältyy kaikenlaisia työehtosopimuksen ulkopuolisia töitä ns. oheistöitä jne.

        Monta syytä olla menemättä noihin hommiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaarallinen työ, vähän oikeuksia, vähän valtaa, pieni palkka, suuri vastuu, ei kunnioitusta, työnantajat ja asiakkaat kohtelevat huonosti, työkaverit ei kovin älykkäitä, työtehtäviin sisältyy kaikenlaisia työehtosopimuksen ulkopuolisia töitä ns. oheistöitä jne.

        Monta syytä olla menemättä noihin hommiin.

        Kokemustakin varmaan? Kaikki hommat on ikäviä kun ei näe mitään positiivista missään.


    • Anonyymi

      No sittenhän kaikki tietävät missä ko. tyyppi suu kun ok talo sumennettu. Käyköhän ihan täysillä tää hemmo.

    • Anonyymi

      Minä kun olin turvallisuusalan kurssilla niin takahuoneessa sain yksityisopetusta patukan käytöstä.
      Kouluttaja näytti ensin, minun piti olla koira-asennossa ja tunsin patukan, en ollut ihan varma oliko aito patukka vai mikä. Tais olla sellainen sähköpatukka koska se sykki.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe