Turvallisuusalan ammattilaiset

Anonyymi-ap

"Millaista on henkivartijan työ? – Hemmo Päiveröinen kertoi Radio Keskisuomalaisessa työstään ja suomalaisten arjen turvallisuudesta"
https://www.ksml.fi/paikalliset/4346116

Hemmo Päiveröinen on pyytänyt, että Google sumentaa Google Street Viewsista hänen Laukaassa sijaitsevan kotitalonsa pois, koska hän on niin "korkean profiilin kohde". Silti Päiveröisen osoitetiedot on helposti kenen tahansa löydettävissä, koska ne ovat julkiset. Sama koskee hänen turvallisuus- ja asekouluttajakolleegansa Juha Eskelisenkin kotiosoitetta. Eskelinen myös kertoo tehneesä henkilösuojaustehtäviä turvallisuusalalla. Silti heillä ei näin yksinkertaista taitoa ole peittää heidän osoitetietojaan? Pistää miettimään, että onko kaikki vain tarinaa vailla mitään totuuspohjaa. Koulutuksia he varmasti ovat käyneet ja järjestäneet, mutta epäilen vahvasti näitä tarinoita ja kokemuksia ns. kentältä.

Itse en ole Päiveröisen uusimpia "Asetaito" nimisiä videoita Youtubesta katsellut, mutta turvallisuusalan puolella kyseisen henkilön opetusmetodit ovat olleet joskus hyvinkin kyseenalaisia, kuten hänen juttunsakin. Seuraavia asioita olen heistä kuullut ja itsekin havainnut. Moni turvallisuusalalla toimiva ja ampuma-aseita harrastava onkin varmasti näistä jo kuullut.

Turvallisuus- ja asekouluttajat Hemmo Päiveröinen ja Juha Eskelinen järjestivät aikoinaan kouluammuskeluharjoituksen Jyväskylän Gradiassa, josta seurasi aikamoinen paniikki ja he joutuivat tempauksensa takia puhutteluun koulun hallinon taholta.

Päiveröinen ja Eskelinen pukeutuivat samanlaisiin sinisiin haalareihin (leikkaus, väri, malli yms. seikat) kuin poliisit ja mm. kantoivat teleskooppipatukoita koulussa. Voimankäytönkouluttajilla on oikeus teleskooppipatukan kantamiseen vain voimankäyttöön liittyvissä koulutuksissa, mutta ei sen ulkopuolella. Päiveröinen ja Eskelinen myös kulkivat teleskooppipatukat varustevöissä poliisimallisissa haalareissa koulun ulkopuolellakin. Eskelisellä oli tästä aikoinaan kuvakin, jossa hän siniset poliisihaalarit päällä seisoi sinisen Gradian auton vieressä koulun alueen ulkopuolella. Haalareissa oli lisäksi arvomerkitkin, joka on aika poikkeavaa turvallisuusalan koulutustilanteissa. Univormufetissiksi joku voisi tätä nimittää?

Eskelisellä oli sosiaalisessa mediassa myös paljon alkoholinhuuruisia videoita, joissa hän mm. tanssi ravintola Revon pöydällä ja kaatui pöydältä lattialle. Eskelinen on tunnettu siitä, että on usein ollut hyvin nuorten turvallisuusalan opiskelijoiden kanssa juopottelemassa. Videot olivat julkisia.

Päiveröisellä oli tunneilla omituisia tarinoita mm. siitä kun hän asui ja liikkui aikoinaan Jyväskylän Kuokkalassa niin joku teini oli häntä osoitellut parvekkeelta laserosoittimella. Hän kertoi miten oli heittäytynyt sivuun puskan taakse ja ryöminyt maassa ja soitellut poliisia paikalle. Ikään kuin larppaa siis jotain sotaveteraanin PTSD oireita.

Päiveröisestä liikkuu myös mielenkiintoisia kertomuksia siitä mitä hän on touhunnut työpaikoillaan. Koulussa Päiveröinen jakoi oppilaille itse teettämiään kangasmerkkejä ns. patcheja ja narsistin tapaan painosti oppilaita käyttämään näitä tuotoksiaan vapaa-ajalla taktisten vaatteiden velcropohjissa mm. painostamalla, että henkilö, joka havaitaan viihteellä ravintelissa joutuu tarjoamaan oluet, jos ei ole hänen antamaan patchia mukanaan.

Koulussa oli siivouskomero, jota Eskelinen ja Päiveröinen nimittivät mm. varustehuoneeksi tms. ja siellä tehtiin omituisia harjoituksia sammuttamalla valot ja sitten pimeässä vartijakokelaan piti torjua eri puolelta tulevia iskuja. Heillä oli myös tapana järjestää hyvin aggressiivisia vastaavaia "simulaatioita" ja jos joku ei heidän mielestään suoritunut näistä odotetulla tasolla niin alkoi painostaminen, että oppilaan pitää erota koulusta.

Koulussa toimi kouluttajana myös Tero Ratilainen, joka kulki Avarn Securityn mainosvaatteissa ja rekrytoi parhaiksi oppilaiksi katsomansa Avarn Securityn palkkalistoille.

Kaiken kaikkiaan siis melko omituista touhua.

6

148

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ottamatta kantaa näkemyksiisi kyseisistä henkilöistä, niin olen itsekin toistuvasti "ihmetellyt" turvallissuusalan ammattilaisten koulutusta, vaatimuksia, jne.
   Onkohan se pieni palkka syynä, ettei (yksityiselle) alalle hakeudu se paras aines, tai edes toiseksi paras..

   • Anonyymi

    Vaarallinen työ, vähän oikeuksia, vähän valtaa, pieni palkka, suuri vastuu, ei kunnioitusta, työnantajat ja asiakkaat kohtelevat huonosti, työkaverit ei kovin älykkäitä, työtehtäviin sisältyy kaikenlaisia työehtosopimuksen ulkopuolisia töitä ns. oheistöitä jne.

    Monta syytä olla menemättä noihin hommiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vaarallinen työ, vähän oikeuksia, vähän valtaa, pieni palkka, suuri vastuu, ei kunnioitusta, työnantajat ja asiakkaat kohtelevat huonosti, työkaverit ei kovin älykkäitä, työtehtäviin sisältyy kaikenlaisia työehtosopimuksen ulkopuolisia töitä ns. oheistöitä jne.

    Monta syytä olla menemättä noihin hommiin.

    Kokemustakin varmaan? Kaikki hommat on ikäviä kun ei näe mitään positiivista missään.


  • Anonyymi

   No sittenhän kaikki tietävät missä ko. tyyppi suu kun ok talo sumennettu. Käyköhän ihan täysillä tää hemmo.

  • Anonyymi

   Minä kun olin turvallisuusalan kurssilla niin takahuoneessa sain yksityisopetusta patukan käytöstä.
   Kouluttaja näytti ensin, minun piti olla koira-asennossa ja tunsin patukan, en ollut ihan varma oliko aito patukka vai mikä. Tais olla sellainen sähköpatukka koska se sykki.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   14
   3696
  2. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   399
   1321
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   96
   1258
  4. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   434
   1233
  5. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   66
   812
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   50
   745
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   71
   713
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   19
   705
  9. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   162
   666
  Aihe