Suomi ei ole itsenäinen enää

Anonyymi-ap

Suomen itsenäisyys meni, kun maamme liittyi Euroopan unioniin v. 1995. Euro otettiin käyttöön vuonna 2002 helmikuulla. Sen myötä tavaroiden hinnat moninkertaistuivat. Esim. Kahvi ja munkki maksoi vuoden 2002 alussa markan tai 2 markkaa. Euro otettiin käyttöön, niin hinta oli heti 1-2e eli kuusinkertaistui.😂 Nykyään kaikki kallista ja suomalaisten ostovoima enää puolet siitä mitä se oli vielä ennen Eu:ta. Me maksamme mm. saksalaisten sähkölaskut ja sen takia suomalaiset maksavat sähköstä kohtuuttomasti. Lapsilisiä maksetaan ulkomaille. Miettikää, jos lapsilisiä vaikka viidestä lapsesta maksetaan Intiaan, niin siellä sillä rahalla eletään herroiksi.

15

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En kyllä menisi sotimaan maamme puolesta, jotta esim..Teuvo Loman saa vetää jotain stylistiohjelmaa.

    • Anonyymi

      Enkä minä Marinin biletyksen puolesta lähtisi maata puolustamaan.

    • Anonyymi

      Minulla on puolen hehtaarin kivinen tontti ja vanha laho torppa. Jos joku ne haluaa vieköön, perkele. Kenenkään muun maita ja metsiä en lähde puolustamaan, siinä voi mennä henki. Vapautta ei koskaan ole ollut, aina olen ollut porvarin armoilla ja renkinä, orjaisäntä vain on toisinaan vaihtunut ja joskus on valtiokin työttömyyskorvausta maksanut, työtä eivät ole tarjonneet, vaikka sitä varmasti olisi ollut heilläkin tarjota.

    • Anonyymi

      Kyllä Suomi on täysin paska maa. Se on sitä ollut jo 30 vuotta.

    • Anonyymi

      Huvittaa, kun puhutaan itsenäisyydestä. Suomi ei ole ollut millään tavalla itsenäinen Eu:n liittymisen myötä. Suomessa tehdään niin kuin isot maat käskee. Rahaa lapioitu kymmeniä miljardeja ulkomaille viimeisten 12 vuoden aikana. Ei ihme, että suomalaiset voivat huonosti.

    • Anonyymi

      Mitä itsenäistä Suomessa on ? Ulkomaat määräävät sähkön hinnan Nod Pool pörssissä. Oma tuotanto on ajettu alas. EU ja NATO määräävät ulkopolitiikan ja presidentti ja eduskunta ovat pelkkiä kumileimaisimia. Huvittavinta ja samalla surullista on että valtio tukee kaikin tavoin raharikkaita mm: saavat lämmittää kesämökkejään (kakkosasuntoja) ja niiden porealtaita, kylpytynnyreitä sähköllä johon saa valtion tukea ja voi vähentää verotuksessa samoin kuin rikkaiden kotitalousvähennyksen. Köyhillä eläkeläisillä ja työttömillä ei niin ole väliä, tulkoon toimeen niin kuin lystäävät. Kehotan kaikkia muistamaan tämän tulevissa eduskuntavaaleissa, ei äänestetä nykyisiä riistäjiä ja kansankurittajia.

    • Anonyymi

      "Suomi ei ole itsenäinen enää"

      Onpas. Kuten monet ovat huomanneet, sen onko joku valtio itsenäinen vaiko ei ja jos on tai ei niin missä määrin on tai ei on asia jonka päättää yksin venäjän parlamentti. Esimerkiksi Ukrainasta liitettiin osia venäjään juuri mainitun venäjän parlamentin päätöksellä.

      Niinpä kun lievä epätietoisuus tuon asian että onko Suomi itsenäinen suhteen itseänikin vaivasi, niin otin yhteyttä venäjän parlamentin kirjaamoon ja kysyin että onko venäjän parlamentti aivan lähimenneisyydessä tehnyt Suomen tasavallan suhteen päätöksiä esim että Suomen tasavaltaa ei enää olisi vaan entisen Suomen tasavallan alueet liitetään venäjään oblastina.

      Vastasivat että moista päätöstä ei ole tehty eikä sellainen päätöksen teko edes juuri nyt ole asialistallakaan joten sellaista päätöstä venäjän parlamentilta tuskin ainakaan tänä vuonna enää on odoteltavissa.

      Joten Suomi siis yhä on itsenäinen valtio. Ainakin toistaiseksi.

      • Anonyymi

        Venäjään Suomi ei halua, eikä Venäjä myöskään halua meitä, sanoihan Putin itsekin että Suomi ei ole Ukraina. EU:hun meidät on liitetty ja kohta myös Natoon. Aikaa myöten EU:sta tulee liittovaltio USA:n malliin ja itsenäisyys sen mukaista. Mihin muuhun tarvitsemme EU parlamenttia ja Suomalaisia komissaareja sekä valtavaa määrää EU virkamiehiä kuin ajamaan yhteisen EU:n asioita?


    • Anonyymi

      Suomi on edelleen itsenäinen; Meillä on oma hallinto, eduskunta, kunnallishallinto jne. Meillä on vapaat, salaiset vaalit ilman, että niihin vaikutetaan ulkopuolelta. Päätämme omasta lainsäädännöstä, sen toiumeenpanosta ja tuomiovallasta.
      Olemme EU:ssa. Se tarkoittaa sitä, että olemme mukana päätöksenteossa, tarkoittapa se vaikka erilaisia kv.sopimuksia, kv.taloutta, kv. lainsäädäntöä. Shengenin myötä on vapaa liikkuvuus. Samalla päätöksenteolla, mm. tuotedirektiivit, mahdollistetaan suomalaisten vientituotteiden myynti muualla Euroopassa. Ja kas, eurooppalaiset verkkokaupat toimittavat tavaraa myös urajoelle. Ja yksittäisen kansalaisen ei tarvitse enää juosta eri luukuilla saadakseen tavaran ulos tullista.

      Joka tapauksessa Euroopan maat tekevät päätöksiä sekä moninkeskeiseti, että EU:n päätöksenteossa, jotka koskevat laajalti Suomea. On parempi olla mukana päätökseteossa, kuin "kurkkia ikkunasta muiden tekevän päätöksiä".
      Markan sijaan yli 20v sitten valittiin euro. Se helpottaa sekä yksittäisiä kansalaisia, että erityisesti talouselämää vienti- ja tuontiliiketoiminnassa. On monesti todettu, ettei euro itsessään ole nostanut hintoja. Mutta jopas olisi kummallista, jos >20v aikana ei hinnat ja palkat olisi nousseet. Se, minkä nimisellä kolikolla Eurajoen Mummo maksaa R-kioskilla, ei ole merkitystä.

      Olen ollut työssä tekemisissä tuonnin ja viennin parissa rapiat 30v, joten en kirjoittele "Esson baarin" asiantuntemuksella. Mutta - jokaisellahan on oikeus olla mitä mieltä haluaa.
      Valitettavasti hyvin usein se mielipide ei perustu faktoihin.

    • Anonyymi

      Äänestämällä perussuomalaisia saadaan muutosta kansaa kurjistavaan politiikkaan. Ulkomaan kehitysapu pois. Mamut pois Suomesta. Tällä saadaan jo 10 miljardia säästöä joka vuosi!

      • Anonyymi

        Oikeassa olet. 800miljoonaa meni Afganistaniin, mitään ei saatu vastikkeeksi, 400miljoonaa pannaan Ukrainaan että sota jatkuisi, 100-150miljoonaa vuosittain menee Natoon kun sinne liitytään. Tuskin siitäkään mitään muuta hyötyä on kuin päästään 1300kilometrin osalta etulinjaan ja kapiaiset saavat hyväpalkkaisia virkoja. Pirun kallista on EU:hunkin kuuluminen. Vuorineuvokset itkevät kun 60,000€ kuukausieläkkeestä ei jää kuin 26,000€ käteen.


    • Anonyymi

      Jos emme olisi EU:ssa, olisimme kusessa. Jospa persut ymmärtäisivät tämän.

      • Anonyymi

        Ei Norjakaan EU:ssa ole ja hyvin menee. Vapaakauppa sopimuksia voi aina tehdä kenen kanssa vain haluaa. Ennen kuin Suomi kuului EU:hun, meilläkin meni hyvin, valtionvelka maksettiin pois 80luvun loppuun mennessä ja maa oli velaton. Palkallakin oli ostovoimaa , terveyskeskukset olivat toimivia, lääkäriin pääsi melkein samana päivänä kun sairastui. Elämä oli ihan hyvää, vaikka ei EU:hun ja NATOO:n kuuluttukaan. Nyt tehdään taas suuria virheitä kun on luovuttu puolueettomuus politiikasta. Niinistö ja Marin johdattavat Suomen kohta sotaan, tai osallistumme siihen jo kun tuemme ja aseistamma sotaa käyvää maata.


    • Anonyymi

      Täyttä asiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe