Poliisi- ja syyttäjätyön arkipäivää

Anonyymi-ap

Rikostoimittaja Mikko Niskasaari kirjoittaa: ”Poliisihallituksen (ex) ylitarkastaja Reima Pensala valehteli hovioikeudessa todistajana, ja syyttäjä Yrjö Reenilä valehteli peitelläkseen rikoksen.”

https://mikkoniskasaari.fi/node/304

Onhan tämä järkyttävää, sillä kun poliisi- ja syyttäjäviranomainen valehtelee ja temppuilee, estyy asian selvittämisen lainmukainen toteutuminen, jolloin valehtelun ja temppuilun kohteiden – uhrien lisäksi häviäjä on yhteiskunta.

29

1497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskooko kukaan enää tämän maan oikeuslaitokseen ? Ihan samanlainen korruptionpesä, kuin kaikki muukin toiminta tässä maassa. Odotan kovasti, että nykyinen yhteiskunta kaatuu ja nilkit katoavat maisemista. Ja se lauma on iso. Oikeudenkäynnit ovat jo aikaa sitten olleet pelkkiä näytelmiä. Siellä toimitaan suhteilla ja isolla rahalla.

      • Anonyymi

        Kun kansa havaitsee, että lainkäyttöviranomaiset eivät totuutta lainkaan kunnioita, tämä ennemmin tai myöhemmin aiheuttaa sen, että lainkäyttöviranomaiset menettää kaiken uskottavuutensa.


    • Anonyymi

      Ottaen huomioon Pensalan ja Reenilän velvollisuudet sekä se, että valehtelua on tullut ilmi jo aiemmissa prosesseissa; on heidän toimintaa pidettävä erityisen häikäilemättömänä ja moitittavana.

    • Anonyymi

      Niinpä niin.

      Nähtäväksi jää, mihin Pensalan ja Reenilän kollegat tai entiset kollegat tahoillaan päissään näiden ”oikeuden palvelijoiden” menettelyn suhteen päätyvät.

    • Anonyymi

      Ex valtion syyttäjän viraston pomo, nissilä syylistyi rikoksiin ,samoin ex ylikomisaario aarnio, jne,,, ja on vr, rän, vartijoita esitetty 6,kpl, vangittavaksi, kun hakkasivat astaloilaan porukalla ihmisiä kuvaten hirmu tekojansa, no juu, olis tässä työmaata...

    • Anonyymi

      Jaa, alkaako nyt lähestyä se ajankohta, että Päivi Räsäsen voitokas oikeustaistelu siirtyy hovioikeuden arvioitavaksi.
      Syyttäjäviranomainen ilmoitti tyytymättmmyytensä siihen huomioon viime vuonna, muistaakseni huhtikuussa.

    • Anonyymi

      Komppaan mielelläni. Olen joutunut poliisiväkivallan kohteeksi, sekä poliisin vainon kohteeksi, rehellinen ihminen jolla ei ole rikosrekisteriä.
      On tehty ilmoituksia monille tahoille, poliisihallitukseen, ministeriöön, ei auta mikään. Kukaan ei puutu asiaan.
      Poliisi saa murtautua ihmisten kotiin ovet rikkoen rynnäköllä pidättämään henkilöitä ilman että tarvitsee selvittää syytä tällaiseen.
      Lisäksi voin valaehtoisesti todistaa paikallisen poliisipäällikön valehdelleen törkeästi päin naamaa asiakkaalle, joka tuli oikeusasioissa hakemaan neuvoa.
      Syyttäjänvirasto todisti kieron poliisipäällikön valehdelleen, poliisin päällikkö oli henkilökohtaisesti määrännyt syyttäjänviraston luopumaan syytteistä, mutta valehteli asiakkaalle että asia etenee syyttäjänvirastossa.
      Tällaisia on poliisit päällikköä myöden, enkä todellakaan sano niin siksi että haluaisin sanoa niin.
      Soisin mielelläni että meillä olisi poliisi joka noudattaa lakia ja johon voi luottaa.
      Lisäksi tunnen henk.kohtaisesti erään poliisin, joka on täysi mulkku, valehteleva ja erittäin vihattu ihmisenä.
      Poliisin on turha porata ja vedota määrärahojen vähyyteen ja resurssipulaan. Tällainen poliisi pitäisi lakkauttaa.
      Ei pese huumekauppoihin sekaantunut huumepoliisin päällikkö Aarnio kasvojaan sillä, että esiintyy televisiossa hautausmaalla laulamassa joululauluja muistokiven äärellä. Jotain tolkkua pitäisi olla maailmassa sentään.

      • Anonyymi

        Ruotsin malli siviilioikeudesta poliisirikollisuutta vastaan toimii. Suomessa on jo muutamia ennakkotapauksia joissa poliisirikoksen uhri on saanut oikeutta siviiliprosessilla. Ruotsissa
        on saatu jopa lusimaankin rötöspoliiseja siviilikanteilla

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001940243.html


    • Anonyymi

      Ilmi tullut poliisihallituksen ylitarkastajan virassa toimineen Reima Pensalan valehtelu hovioikeudessa todistajana, ja syyttäjä Yrjö Reenilän valehtelu peitelläkseen rikoksen; osaltaan osoittaa, että poliisi- ja syyttäjäviranomainen on tottunut pärjäämään valehtelemalla.

    • Anonyymi

      Joseph Goebbels oivalsi jo 100 vuotta sitten, että kun riittävästi toistaa valhetta, se muuttuu totuudeksi. Tätä Goebbelsin oppia ovat noudattaneet myös poliisihallituksen ylitarkastajan virassa toiminut Reima Pensala ja syyttäjä Yrjö Reenilä.

    • Anonyymi

      Reima Pensala ym. koko rikollisjärjestö poliisihallitus kuuluisi kansalaisten oman käden oikeudella teloittaa. Lyö veitsi kurkusta läpi ja niskasta ulos jos näitä säälittäviä yhteiskunnan rikollisia näet kaupungilla!

    • Anonyymi

      Rikoslain 15 luvun 1 §:ssä säädetään perättömästä lausumasta tuomioistuimessa rangaistukseksi vankeutta enintään kolme (3) vuotta ja mainitun luvun 3 §:ssä säädetään törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa rangaistukseksi vankeutta enintään kuusi (6) vuotta. Lain esitöissä (HE 6/1997 vp. s 26) esitettiin, että perättömästä lausumasta tuomioistuimessa voitaisiin tuomita vankeuden lisäksi vaihtoehtoisesti myös sakkoa. Eduskunnan lakivaliokunta totesi kuitenkin mietinnössään (LaVM 3/1998 vp. s. 11), että perätön lausuma tuomioistuimessa on niin vakava rikos, ettei rangaistusasteikkoon ole syytä sisällyttää sakkorangaistusta.

      Toisaalta jos Reenilän katsotaan syyllistyneen tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, syyte tulisi nostaa ja rikoslain 40 luvussa säädettyjen edellytysten täyttyessä tuomita tämä vankeus- ja tai sakkorangaistuksen lisäksi myös viralta pantavaksi. Siis siinä tapauksessa, että Reenilä on syyllistynyt ko. rikokseen rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä. Näin myös siinä tapauksessa, jos Reenilälle tuomitaan rikoksesta "vain" sakkoa.

    • Anonyymi

      Pensalan ja Reenilän käytös on melkoisen härskiä, sillä koulutettuina henkilöinä heidän täytyy olla sen verran älykkäitä, että tietävät valehtelevansa. Kyse ei siis heidän osaltaan ole mistään vahingosta tai syyntakeettomuudesta, eli tyhmyydestä tms., johtuvasta asiasta. Lainakäytöstä on tullut näiden tällaisten henkilöiden johdosta täysin moraalitonta. Mitään moraalin mallioppilaita poliisi- ja syyttäjäviranomaiset eivät ole olleet kai koskaan, mutta kyllä niillä ennen oli jokin tolkku tekemisten kanssa.

    • Anonyymi

      Valta on vastuuta, vaan oikeessa elämässä, ei valta tuo vastuuta, on vastuunpakoilu nyky aikaa, johon järjestelmä nojaa.

      Monesti ihmetelllään poliisin touhuja ja syystäkin, mutta monesti lähes aina on poliisin johdossa juristin koulun käynyt henkilö. joka selittääkin niitä ihmeellsiä asioita.

      Näin ollen ei mikään estä niin pääliköitä kuin alasiaan toimimasta syyn takeettomastikin.

      • Anonyymi

        Valta ilman vastuuta johtaa mielivaltaan sekä välinpitämättömyyteen vallan käytön valvonnan osalta; muodostaen erityisen hyvän ja pysyvän kasvualustan lainkäyttöviranomaisten rakenteelliselle korruptiolle.


    • Anonyymi

      Synnin tekemisessä osuu harhaan ihan sitä tehdessä. Mitäpä sitten?

    • Anonyymi

      Koko poliisihallituksen jäsenet olisi suurin nautinto teloittaa henkilökohtaisesti, vaikka siitä saisi kilpailla melkoisesti kun pyövelin paikkaa haetaan työpaikkailmoituksella.

    • Anonyymi

      Otsikon asiaan liittyvän toimittaja Mikko Niskasaaren Facebook-sivujen kirjoituksen (22.12.2022) – SYYTTÄJÄ VALEHTELEE HOVIOIKEUDELLE – otsikon alla Niskasaari kirjoittaa: ”Valtakunnansyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoitti siirtäneensä blogissani selostetun asian, jonka aamulla hänelle lähetin rikosilmoitus-saatteella, Helsingin poliisilaitoksen tutkittavaksi.”

      https://www.facebook.com/mikko.niskasaari

      Asiassa näyttää olevan kyse siitä, että Reima Pensala valehteli hovioikeudessa todistajana, ja syyttäjä Yrjö Reenilä valehteli peitelläkseen rikoksen.

      Kun edellä mainitun lisäksi otetaan huomioon Reenilän yhteistyökuviot Helsingin poliisilaitoksen poliisien kanssa sekä se, että Pensala on toiminut Helsingin poliisilaitoksella poliisimiehenä, voidaan perustellusti kysyä, herättääkö valtakunnansyyttäjän menettely luottamusta esitutkinnan puolueettomuuteen.

      • Anonyymi

        Ilmeistä on, että valtakunnansyyttäjä ei joko tunne esitutkintajärjestelyjä koskevaa lainsäädäntöämme tai on tietoisesti menetellyt lakia rikkoen – siirtämällä ilmiannettujen teot tutkittavaksi poliisiyksikköön, jossa toimivien poliisimiesten kanssa ilmiannettu (syyttäjä Reenilä) toimii tiiviissä vuorovaikutussuhteessa ja jossa toinen ilmiannettu (Pensala) on toiminut poliisimiehenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeistä on, että valtakunnansyyttäjä ei joko tunne esitutkintajärjestelyjä koskevaa lainsäädäntöämme tai on tietoisesti menetellyt lakia rikkoen – siirtämällä ilmiannettujen teot tutkittavaksi poliisiyksikköön, jossa toimivien poliisimiesten kanssa ilmiannettu (syyttäjä Reenilä) toimii tiiviissä vuorovaikutussuhteessa ja jossa toinen ilmiannettu (Pensala) on toiminut poliisimiehenä.

        Kun ilmianto on 22.12.2022 tehty valtakunnansyyttäjälle vaatimuksena käynnistää Pensalasta ja Reenilästä rikostutkinta, niin yleisessä tiedossa on ollut, että syyttäjä Reenilä on toiminut tiiviissä vuorovaikutussuhteessa Helsingin poliisilaitoksen poliisimiesten kanssa sekä se, että Pensala on toiminut Helsingin poliisilaitoksella poliisimiehenä.

        Esitutkintalain 2 luvun 4 §:n 3 momentin mukaan poliisimiehen tekemäksi epäilty rikos tutkitaan aina muussa kuin hänen toimipaikkansa poliisiyksikössä, jos asiaa ei käsitellä sakon ja rikesakon määräämisestä annetussa laissa säädetyssä menettelyssä. Muutenkin rikoksen tutkiva poliisiyksikkö tulee tarvittaessa määrätä niin, ettei luottamus esitutkinnan puolueettomuuteen vaarannu. Hallituksen esityksen (HE 222/2010) pykäläkohtaisten perustelujen mukaan tämä säännös koskisi yleisperustelujen mukaisesti tapauksia, joissa laitoksella aikaisemmin toiminutta entistä poliisimiestä epäillään rikoksesta. Virkkeellä olisi läheinen yhteys 8 §:n 1 momentin 7 kohdan esteellisyysperusteeseen, jonka mukaan esitutkintavirkamies olisi esteellinen, jos luottamus hänen puolueettomuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu.

        Sen lisäksi, että valtakunnansyyttäjän voidaan todeta rikkoneen lakia, on tämä siirtämällä ilmiannettujen teot tutkittavaksi poliisiyksikköön, jossa toimivien poliisimiesten kanssa ilmiannettu (syyttäjä Reenilä) on toiminut tiiviissä vuorovaikutussuhteessa ja jossa toinen ilmiannettu (Pensala) on toiminut poliisimiehenä; aiheuttanut merkittävän vaaran oikeudenkäynnin epäoikeudenmukaisuudesta, sillä EIT on ratkaisuissaan katsonut, että oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä määrittävä ihmisoikeussopimuksen (EIS) 6 artikla ulottaa vaikutuksensa jo esitutkintaan.


    • Anonyymi

      Poliisi on organisaationa tuhonnut suomen omin voimin!

    • Anonyymi

      Ei mikään sivistys maa, tarvitse poliisihallitusta, jka suoraan viittaa pohjoiskoreaan, venäjään.. kiinaan..

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toimittaja Mikko Niskasaaren blogikirjoituksessa ”Syyttäjä kuin suoraan Pahkasiasta” selvitetyksi tullut poliisi- ja syyttäjäviranomaisen toiminta rikkoo räikeästi oikeusvaltion määritelmää, perusperiaatetta ja kriteerejä.

    • Anonyymi

      Suomen oikeuslaitos on vitsi, demlan (punikkien) mädättämä p--kalaitos, jonka jokaikinen jäsen (poliisi, tuomarit,lautamiehet, asianajajat, sihteerit,siivoojat, talonmiehet.....) tulisi teloittaa niskalaukaukselle perheineen ja luoda kokonaan uusi, oikeasti lakiin ja ennenkaikkea vanhanajan järkeen ns. maalaisjärkeen perustuva oikeusjärjestelmä.

    • Anonyymi

      Reima Pensala on teloitettavien listalla korkealla kärjessä. Tällaisten rikollisten takia tämä maa on täydellisesti pilattu tämän rikollisjärjestö poliisin toimesta. Teloitus saa ohjeistusten mukaan toteutua milloin tahansa mahdollisuuden tullessa!

    • Anonyymi

      Otsikon asiaa koskien uutta tietoa siitä, miten poliisihallitus sai lelut näyttämään vaarallisilta ampuma-aseilta.

      https://www.facebook.com/mikko.niskasaari 26.8.2023

      ”POLIISIHALLITUS TEKAISI ”TODISTEET”

      Uusimman Ase-lehden (4/2023) artikkelissa kerron, kuinka Poliisihallituksen (Poha) asehallinto tekaisi ”todisteen”, jonka turvin markkinoiden heikkotehoisimmat ilma-aseet muuttuivat luvanvaraisiksi ”tehokkaiksi ilma-aseiksi”.

      Kyseessä ovat muovikuulia ampuvat lelut, joiden ammusten iskuteho on ¼ – ½ joka toisella kesämökillä lojuvan ilmakiväärin tehosta. Noin 1/10 – 1/15 tehokkaimpien ilman lupaa ostettavien ilma-aseiden tehosta.

      Asehallinnossa tehdyssä testissä kuulat upposivat ihmisen ja yleensä eläinten kudosta jäljittelevään gelatiinimassaan 4-7 cm. Näin lelut saatiin näyttämään vaarallisilta aseilta, niillähän ampuu ihmisen käsivarresta läpi!

      Tämän lausunnon varassa käynnistettiin viime vuonna lukuisia esitutkintoja ampuma-aserikoksista, ihmisiä raahattiin kuulusteluihin, liikkeiden leluvarastoja takavarikoitiin; osaa takavarikoista poliisi pitää yhä voimassa. Muutamia syytteitä nostettiin, ainakin yksi kansalainen ehdittiin tuomita hovioikeutta myöten. Onneksi KKO antoi valitusluvan, asia on siellä kesken.

      Pohan tarinan todenperäisyydestä huolestuneen syyttäjän kysymysten vuoksi lelun teho vietiin ammattilaisten tutkittavaksi. KRP:n rikosteknisen laboratorion lausunto on tyly: ”Yksikään ammutuista laukauksista ei läpäissyt keinoihoa”.

      Pohan asehallintopäällikkö Mika Lehtonen puolustaa yhä virastonsa lausuntoa:
      ”Testit eroavat toisistaan. Pohan lausunnossa kuvatut testit on tehty gelatiiniin, uudessa vastauksessa kuvatut testit on puolestaan tehty gelatiiniin, jossa on ollut ihoa simuloiva pinta”.

      No shit Sherlock.

      Testit tosiaan eroavat toisistaan. KRP:n testissä jäljiteltiin todellisuutta, Pohan ”testi” kielsi todellisuuden. Pohan ”testi” perustui olettamukseen, että ihmiset ja eläimet juoksentelevat ilman ihoa. Montako nahatonta ihmistä, koiraa, kissaa, lintua, sammakkoa olette luonnossa tavanneet?

      Poliisi jättää kansalaisten rikosilmoitukset tutkimatta, vedoten resurssipulaan, ja samaan aikaan kun sen asehallinto tukkii oikeuslaitoksen huuhaa-rikosilmoituksilla ja huuhaa-lausunnoilla. Tätä huuhaata sepitettiin Pohan ylijohtoa myöten. Ase-lehdessä on muitakin esimerkkejä Pohan huuhaasta.

      ”Testaajana” oli totta kai ylitarkastaja Reima Pensala, tunnettu rikosilmoitustehdas. Ikävä kyllä lausunnon allekirjoitti myös poliisijohtaja Sanna Heikinheimo. Hänellä oli sentään selkärankaa tunnustaa: ”En varmistanut mitenkään” Pensalan ”testin” asianmukaisuutta.

      Olisi suotavaa, että joku Pohan uhreista tekisi tapauksesta tutkintapyynnön. Poliisihallituksen asehallintoa on perusteltua epäillä todisteiden väärentämisestä ja virkarikoksista.”

    • Anonyymi

      Olis todella suotavaa et Reima Pensala, sekä täysin koko muu rikollisjärjestön johto murhataan välittömästi kiinni saadessaan jonkun toimesta!

    • Anonyymi

      Nähtävästi poliisihallituksen johdolla on päätetty panna hulinaksi ja turvauduttu niihin aineksiin, jotka olivat käytettävissä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe