A-mainostelineet

Anonyymi-ap

Loviisan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee uudelleen A-mainostelineiden hinnoittelun ja tarkentaa niihin liittyvät käytänteet ja veloitukset tammikuun kokouksessaan.

Lain mukainen menettely olisi se, että lautakunnan päätökseen tyytymättömän tulisi tehdä oikaisuvaatimus. Ilmeisesti oikaisuvaatimusta ei kuitenkaan ole tehty? Minkä tahon toimesta lautakuntaa pompotetaan, kun asia pitää käsitellä uudestaan?

Millä toimivallalla ja kenen toimesta kyseinen tiedote on annettu? Lautakunta on itsenäinen toimielin, jota ei pitäisi voida käskeä. Miksei kaupunginhallitus käytä otto-oikeutta, koska kyseessä ei kuitenkaan ole lautakunnan viranomaispäätöksestä? Hallitus ei todennäköisesti voi palauttaa asiaa lautakunnalle, koska sen päätös ei ole lainvastainen. Siksi toimitaan tiskin alta?

Villiä menoa!

26

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paikallinen lehti otsikoi pääkirjoituksensa:
      "Tervetullut täyskäännös telineasiassa"
      Lehti jatkaa:
      "Toinen kysymys liittyy rahaan. Loviisan toimintatulot ovat ensi vuonna noin 40 miljoonaa euroa. Pelastetaanko kaupungin talous sillä, että kymmenkunta paikallista kauppaa maksaa sen 240 euroa telineestään per vuosi - ja ehkä sata muuta yrittäjää maksaa jokainen sen 20 euroa yhden asuntomessukuukauden telinepaikasta?
      Voisikohan telineasiaa lähestyä sillä pikkukaupunki- ideologialla, millä tätä kaupunkia niin innokkaasti myydään. Jos yrittäjällä on liiketilat tai vuokraa jonkun muun paikan toiminnalleen, niin lähdettäisiin siitä, että se elinvoimainen toiminta itsessään tuo ne rahat toista kautta kaupungin kassaan."

      Kuinka paljon kaupunkilaisilta peritään kaikenlaisia maksuja, joilla ei kaupungin taloutta pelasteta? Miten tämä "elinvoimainen" toiminta itsessään tuo rahat takaisin kaupungin kassaan? Tämä väite edellyttäisi yritysten maksamien verotulojen selvittämistä.
      Yltiöoptimistinen arvaus on asuntomessujen tuovan tänne sata yrittäjää, jotka pystyttävät kylttejään kaduille. Asuntomessujen tarkoitus on tuoda tänne tuloja, joten yrityksiltä pitäisi periä kaikesta mahdollisimman korkeat maksut ja sitä paitsi ulkopaikkakuntalaiset yritykset eivät maksa verojaan tänne ja rahoja ei valu takaisin kaupungin kassaan.

      Pikkukaupunki-ideologia näyttää olevan sellainen, että joillekin valituille ilmaisanti ja jättilaskut veronmaksajille.

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­­N­­­y­m­­f­­­o­m­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17682556u

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Miksi kaupunki on hakkauttanut metsänsä sileäksi, vaikka niistä saatavilla tuloilla ei taloutta pelasteta? Takavuosina julkisuudessa esitettiin tieto, että jopa 70 % metsätuloista meni pelkkiin kuluihin!

    • Anonyymi

      Miksi kaupunki on myynyt rantatonttinsa suurella alennuksella, vaikka niistä olisi voinut periä myös käyvän markkinahinnan?

      • Anonyymi

        Rantatonteista perityillä käyvillä hinnoilla olisi jo pelastettu kaupungin taloutta, mutta eihän sitä voi kavereilta ja etenkään puoluetovereilta käypää markkinahintaa hintaa periä.....


      • Anonyymi

        Tällaisia naurettavia alennuskertoimia ei ole käytössä normaalissa kaupankäynnissä. Sitten kun tontit mahdollisesti jälleenmyydään niistä peritään täysi markkinahinta ja alennuskertoimet on unohdettu. Kaupat ovat kaupungin edun vastaisia mutta eihän siitä kukaan päättivässä toimielimissä istuva piittaa.

        Kaupunginhallituksen esityslista 19.12.2022

        Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti rakennuspaikan lähtöhinta on 35 euroa/m2 siihen asti, kun pinta-ala antaa rakennusoikeutta, 3 000 m2:iin asti. Koska alle 25 prosenttia rakennuspaikan korkeudesta ylittää korkeuden 2,8 metriä, hintaa korjataan kertoimella 0,97. Tontti ja rakennuspaikka avautuvat itään, joten korjauskertoimeksi tulee 0,95. Tontti on hyvin matala ja rakennuspaikka alittaa kauttaaltaan korkeuden 2,0 metriä, mistä aiheutuu haittaa. Tämä haittaa antaa kertoimen 0,80. Tontin nro 162 yksikköhinnaksi tulee täten 26,58 euroa/m2. Rakennusoikeutta antava 2 000 m2:n alue myydään yksikköhinnalla, kun taas noin 3 000 m2:n alue, joka ei anna rakennusoikeutta, myydään 20 prosentilla yksikköhinnasta eli 5,32 eurolla/m2. Rakennusoikeutta antavan alueen hinnaksi tulee täten 53 164 euroa ja rakennusoikeutta antamattoman alueen hinnaksi 15 960 euroa.

        Hintoihin on laskettu mukaan kaksi 1,5 prosentin vuosikorotusta. Noin 5 000 m2:n rantatontin nro 162 kauppahinta on 69 124 euroa. Ostaja maksaa kaupanvahvistajan palkkion ja vastaa kiinteistönmuodostamiskustannuksista.


    • Anonyymi

      VESSANSEINÄ-ÄSÄMÖLÖ DEMOKRATIAA KOHTI.
      Tämä on uuden suuntauksen demokratiamalli?
      On outoa että useita päätöksiä on muutettu pienehkön älämölöryhmän huutelun takia.
      Mariankadun kivetys jne.
      Muutostoimenpiteet sitten laittaa vireille joku, keittiönoven kautta.
      Kuka? Kiintiökultapoika? Kuka muu voi näin toimia?
      Demokraattisesti toimivat elimet tekevät muutoksia ja viralliset valitustiet ovat olemassa. Miksi niitä ei käytetä.
      Tämän demokratian irvikuvan pyörittäjien pitäis hetkeksi pysähtyä ja mennä peilin eteen. Katsoa hitaasti ja tarkkaan, onko siellä eettisen ihmisen heijastus, vai pilkistääkö diktatuurin virne.
      Vielä on mahdollisuus järkiintymiseen, älä sitä hukkaa.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu!


    • Anonyymi

      Onko tiedote laadittu jonkun viittajengin kokouksen jälkeen?

    • Anonyymi

      Ei muuta kun hallintovalitusta tekemään, niin palataan ehkä marssijärjestykseen.

      • Anonyymi

        No tässä se kummajainen juuri onkin. Kukaan ei ole valittanut mistään ja silti asia tulee uuteen käsittelyyn.


    • Anonyymi

      Kuntalainen, yritys, yhdistys tai muu toimija voi tehdä oikaisuvaatimuksen kunnan viranomaisen, viranhaltijan tai toimielimen päätöksestä. Oikaisuvaatimuksen tuloksena päätös voi muuttua. Jos päätöstä ei muuteta, asiasta voi valittaa hallinto-oikeuteen.

      Onko Suomen parhaassa pikkukaupungissa laissa säädetty oikaisuvaatimusmenettely korvattu ilman toimivaltaa tehdyllä mahtikäskyllä?

      Kajahtiko kenties kellotornista komento: Tehkää tiedote ja muuttakaa päätös!

      • Anonyymi

        Vaikea sanoa, mitään näyttöä asiasta ei ole. Joudutaan vain keksimään juoruja kuin vanhat ämmät.


    • Anonyymi

      Valko itsenäiseksi!!!

    • Anonyymi

      Todennäköisesti "joku" meni sanomaan ääneen että jokaisen mainoskyltin vuokrasopimuksen läpikäyminen ja hyväksyttäminen päätöksen mukaisesti ruuhkauttaisi kyseisen viranhaltijan täysin. Pitäähän päätökset ja sopimukset tehdä kunnolla, ettei aleta väittämään suosimista. Lisäksi kunnan pitäisi myös valvoa, että ulkona olevilla mainoksilla olisi vuokrasopimus, kenen tehtävä? Palkataanko uusi henkilö valvomaan vai lisätäänkö kenen työtä? Lautakunta ja sen puheenjohtaja saa käyttää järkeä, jos huomaa päätöksen tapahtuneen puutteellisen harkinnan perusteella.

      • Anonyymi

        Hommaan löytyy ainakin kaksi isopalkkaista viranhaltijaa:

        Loviisan kaupungin hallintosääntö

        38 § 2 Elinvoimankehittäjän tehtävät ja toimivalta

        Elinvoimankehittäjä

        1. vastaa kaupungin elinkeinomarkkinoinnista
        2. myöntää luvan puhe-, ohjelma-, esittely- tai vastaavan tilaisuuden järjestämiseen kaupungin
        omistamalla alueella
        3. myöntää myyntiluvat ja muut käyttöoikeudet torille ja muille kaupungin alueille.

        38 § 9 Infrastruktuuripäällikön tehtävät ja toimivalta

        Infrastruktuuripäällikkö

        7. päättää mainostelineiden, johtojen ja muiden vastaavien laitteiden sijoittamisesta katu- ja
        puistoalueille sekä muille kaupungin hallintaan kuuluville alueille


      • Anonyymi

        Kannattaako rakennus- tai ympäristölupiakaan hakea ja käsitellä kun niiden noudattamista ei valvota? Kaupungin alueilla on vähintäin kymmeniä ellei satoja kiinteistöjä joista ei makseta kiinteistöveroja vaikka pitäisi.


      • Anonyymi

        Pitäähän päätökset ja sopimukset tehdä kunnolla. Just så.
        Todella "kunnolla" tehdystä sopimuksista on hyvänä esimerkkinä Loviisan kaupungin ja Suomen Asuntomessut Osuuskunnan väliset sopimukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hommaan löytyy ainakin kaksi isopalkkaista viranhaltijaa:

        Loviisan kaupungin hallintosääntö

        38 § 2 Elinvoimankehittäjän tehtävät ja toimivalta

        Elinvoimankehittäjä

        1. vastaa kaupungin elinkeinomarkkinoinnista
        2. myöntää luvan puhe-, ohjelma-, esittely- tai vastaavan tilaisuuden järjestämiseen kaupungin
        omistamalla alueella
        3. myöntää myyntiluvat ja muut käyttöoikeudet torille ja muille kaupungin alueille.

        38 § 9 Infrastruktuuripäällikön tehtävät ja toimivalta

        Infrastruktuuripäällikkö

        7. päättää mainostelineiden, johtojen ja muiden vastaavien laitteiden sijoittamisesta katu- ja
        puistoalueille sekä muille kaupungin hallintaan kuuluville alueille

        Näin on. Ja lautakunnan alkuperäinen päätös oli että infrastruktuuripäällikkö hyväksyy kaikki mainostelineiden vuokrasopimukset. Loviisan kestustan alueella ehkä noin 50 mainosta. Osa yrittäjistä tokisi sopimuksen vuodeksi mutta varmaan suurin osa kuukauden kaksi kerralla. Eli jokainen kerta kun sopimus tehdään hänen pitäisi valmistella ja tehdä sopimus. Tuo 50 siis moninkertaistuu ehkä viidellä tai kuudella.

        Vuokralaisen ollessa yritys, tulisi selvittää allekirjoittajan oikeus edustaa yhtiötä, mainoksen sijainti, sen aiheuttama haitta, tehdä kirjallinen päätös asiasta ja kuuluttaa se. Tuo siis noin 200 - 300 kertaa vuodessa. Puhumattakaan ne kerrat kun joku valittaa asiasta.

        Mitäs niinkuin itse meinaat, olisiko infrastruktuuripäällikköllä parempaakin tehtävää? Vai voisiko lautakunta päättää jonkinlaisesta muusta menettelystä tai osoittaa infrastruktuuripäällikkölle vallan päättää mik olisi sopiva menettely?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Ja lautakunnan alkuperäinen päätös oli että infrastruktuuripäällikkö hyväksyy kaikki mainostelineiden vuokrasopimukset. Loviisan kestustan alueella ehkä noin 50 mainosta. Osa yrittäjistä tokisi sopimuksen vuodeksi mutta varmaan suurin osa kuukauden kaksi kerralla. Eli jokainen kerta kun sopimus tehdään hänen pitäisi valmistella ja tehdä sopimus. Tuo 50 siis moninkertaistuu ehkä viidellä tai kuudella.

        Vuokralaisen ollessa yritys, tulisi selvittää allekirjoittajan oikeus edustaa yhtiötä, mainoksen sijainti, sen aiheuttama haitta, tehdä kirjallinen päätös asiasta ja kuuluttaa se. Tuo siis noin 200 - 300 kertaa vuodessa. Puhumattakaan ne kerrat kun joku valittaa asiasta.

        Mitäs niinkuin itse meinaat, olisiko infrastruktuuripäällikköllä parempaakin tehtävää? Vai voisiko lautakunta päättää jonkinlaisesta muusta menettelystä tai osoittaa infrastruktuuripäällikkölle vallan päättää mik olisi sopiva menettely?

        Täähän selventää kuinka sinne sun tänne ilmestyy kaikenlaisia rakennelmia, joista ei löydy minkäänlaista kuulutettua päätöstä. Muutama esimerkki:
        - Rantatien levähdyspaikka
        - Liikenneympyrän somistaminen
        - Svenäsintielle jätemaasta kasattu meluvalli
        - Pietarintien läjityspaikan vallien rakentaminen

        Päätökset on niin työläitä ettei niitä jaksa tehdä ja sitten pitäis vielä ottaa huomioon kaikenlaiset määräykset kuten kaavassa esitetyt. Perusteita päätökselle voi olla vaikea keksiä kun niitä.ri ole. Puhumattakaan hankkeille osoitetuista ja puuttuvista määrärahoista. Soromnoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Ja lautakunnan alkuperäinen päätös oli että infrastruktuuripäällikkö hyväksyy kaikki mainostelineiden vuokrasopimukset. Loviisan kestustan alueella ehkä noin 50 mainosta. Osa yrittäjistä tokisi sopimuksen vuodeksi mutta varmaan suurin osa kuukauden kaksi kerralla. Eli jokainen kerta kun sopimus tehdään hänen pitäisi valmistella ja tehdä sopimus. Tuo 50 siis moninkertaistuu ehkä viidellä tai kuudella.

        Vuokralaisen ollessa yritys, tulisi selvittää allekirjoittajan oikeus edustaa yhtiötä, mainoksen sijainti, sen aiheuttama haitta, tehdä kirjallinen päätös asiasta ja kuuluttaa se. Tuo siis noin 200 - 300 kertaa vuodessa. Puhumattakaan ne kerrat kun joku valittaa asiasta.

        Mitäs niinkuin itse meinaat, olisiko infrastruktuuripäällikköllä parempaakin tehtävää? Vai voisiko lautakunta päättää jonkinlaisesta muusta menettelystä tai osoittaa infrastruktuuripäällikkölle vallan päättää mik olisi sopiva menettely?

        Vuokrasopimus tehdään vähintään vuodeksi kerrallaan ja sen voi irtisanoa irtisanomisajan puitteissa. Loviisan keskustan alueella 50 A-mainostelinettä? Höpö höpö.


    • Anonyymi

      Eli asian todellinen valmistelu tapahtuu vasta päätöksen jälkeen, jos älämölöä alkaa kuulua yksityiserikoishenkilön pitämällä vessanseinällä.

      • Anonyymi

        Mikäli rakennelman tekijänä on kaupunki, niin lupa haetaan jälkikäteen ja vain siinä tapauksessa, että asiasta käy käry.


    • Anonyymi

      Jos tän telineen kiinnittää kiinteistön seinään vaikka 20 cm irti maasta, niin silloin se kuuluu kiinteistöön ja kaupunki saa haistaa pitkät!

      • Anonyymi

        Haluatko muuttaa rakennusten ulkosivua, pyydä silloin rakennusvalvonnalta siihen lupaa. Ei vaikeata.
        Paras on kun A- mainostelineet kielletään Lovisassa , silloin säästyy virkamiesten työaikaa tosi tehtävänsä mukaiseen työhön. Voisivat vaikka selvittää luvattomien rakennusten omistajat ja laittaa kiinteistöverot maksuun. Tiettävästi kaupunginhallituksen jäsenellä on verottajalta pimitettyjen rakennusten luurankoja kaapissa.

        Kaupunginhallituksen on hillittävä ohijohtamisessa kunnostautuneen alaisensa , Jan D Oker-Bomin sotkeutumisen toimielinten ja viranhaltijoiden päätöksiin. Jos hän havaitsee hallinnossa tapahtuneita laittomuuksia on hänen tuotava asia avoimesti hallituksen käsittelyyn. Kaupungin kotisivuilla julkaistu, toimielimen päätösoikeuteen kohdistuva nimetön tiedote on taas säälittävä esimerkki ohijohtamisesta ja esimerkki henkilösuhteisiin rakentuvasta "hallinnon korruptoineisuudesta".


    • Anonyymi

      Merkillisiä ihmisiä nämä kunnan työntekijät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      60
      2047
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      166
      1698
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      1408
    4. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      243
      1379
    5. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      233
      1321
    6. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      342
      1185
    7. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      81
      1156
    8. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      128
      1155
    9. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      348
      1097
    10. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      318
      1086
    Aihe