Oraakkelit osasi puhua "enkelien kielillä"

Anonyymi-ap

Hurmoskielillä (enkelien kielillä) ei puhuttu muualla kuin Korintossa, mistä ne "enkelien kielet" oli entuudestaan käytössä, kun Delfoin oraakkelit puhuivat hurmoskielillä ja sitä kutsuttiin enkelien kieliksi. Korintto oli Kreikan Delfoin maakuntaa.

Paavali käyttää Korinton kielistä koko ajan sanaa "glossolalia", mikä tarkoittaa merkityksetöntä puhetta vailla mitään sisältöä.

Aluksi Paavali hyväksyi Korinton hurmoskielillä puhumisen päästäkseen kansan suosioon, mutta sitten alkoi hillitsemään sitä pakanallista perinnettä ja henkien palvontaa.

1. Kor. 14:9 

Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pakanakulttuurin henkien palvontaan tuli uusia ulottuvuuksia ja käsitteitä Paavalin mukana.

   Kielelläpuhumista karismaattisessa tilaisuudessa.

   Kielilläpuhuminen tarkoittaa uskonnollista ilmiötä, jossa henkilö esittää hurmostilassa yleensä käsittämättömistä tavuista muodostuvaa puhetta.

   Kielilläpuhumista esiintyy pääosin karismaattisissa kristinuskon suuntauksissa, esimerkiksi helluntailaisuudessa. Glossolaliaksi luonnehdittua kielilläpuhumista ilmenee myös Haitin voodookulteissa ja šamanismissa sekä hindulaisuudessa. Näiden uskontojen piirissä uskotaan, että alttiutta kielilläpuhumiseen voidaan edistää hallusinogeeneillä, esimerkiksi syömällä psilosybiinisieniä. Kulttuuriin voi kuulua huumaaviin aineisiin perehtyneitä maagikkoja ja poppamiehiä, joita aletaan kutsua vaikka profeetoiksi, parantajaksi, salatieteiden, magian ja suggestion taitajia.

   • Anonyymi

    Hindut ovat kaataneet ihmisiä selälleen lattialle nopealla otsakosketuksella uskonnollisissa menoissaan tuhansia vuosia ennen kuin sen tekniikan toi Suomeen Niilo Ylivainio järjestämällä asiasta kiinnostuneita ihmisiä jonoon selälleen kaatamista varten. Niilo järjesti kaatojonoja ja piti tilastoja kokouksiensa kaatoprosenteista. Niilon harjoittama kaataminen alkoi hänen tekemänsä Australian matkan ja Kathryn Kuhlmanin antamien oppien jälkeen 1970-luvun puolella.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2009
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   170
   1346
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1269
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1069
  5. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   795
  6. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   771
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   156
   741
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   98
   666
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   87
   632
  Aihe