Voiko Big bangin lisätä Raamattuun?

(Kuvissa tekoälyn luomat öljyvärimaalaukset aiheesta luominen vs. big bang, sekä kuva ensimmäisistä ihmisistä Aadamista ja Eevasta)
MONET kristityt katsovat "Big bangin" eli alkuräjähdysteorian keinoksi sovittaa 1. Moos. 1 yhteen nykyisten "tieteen julistusten" kanssa. Tarkastellaanpa, mitä teoria todella sisältää verrattuna siihen, mitä Jumalan Sana sanoo.
Nykyinen alkuräjähdysteoria
Nykyisen alkuräjähdysteorian mukaan kaikki maailmankaikkeuden aine ja energia sekä tila ja aika olivat kerran pakkautuneet ulottuvuuksia vailla olevaan pisteeseen, jonka tiheys ja lämpötila olivat käytännössä äärettömät. Noin 13,8 miljardia vuotta sitten tämä singulariteetti alkoi laajentua "kvanttifluktuaation" johdosta ja kasvoi sitten eksponentiaalisesti moninkertaisella valonnopeudella tavattoman lyhyen inflaatiovaiheen aikana.
Noin 800 000 vuoden kuluttua osa tästä energiasta oli muuttunut vetyatomeiksi, jotka olivat kerääntyneet painovoiman vaikutuksesta yhteen muodostaen ensimmäiset tähdet, joita kutsutaan populaatio III:n tähdiksi, ja asteittain ilmaantui varhaisia galakseja. Noin 9 miljardin vuoden kuluttua Aurinkomme väitetään muodostuneen pyörivästä pöly- ja kaasupilvestä samoin kuin myöhemmin Aurinkokuntamme planeetat. Tätä seuraavien miljardien vuosien kuluessa maapallo jäähtyi asteittain nykytilaansa ja sai jollakin tavoin vettä.
Isoja ristiriitoja Raamatun kanssa
Auringon sanotaan olleen olemassa ennen maata, mutta 1. Moos. 1 sanoo Jumalan luoneen maan ensimmäisenä päivänä ja Auringon ja tähdet luomisviikon neljäntenä päivänä. Jumalan luodessa maan, sen veden peittämä pinta oli myös viileä ja pimeä, ei äärimmäisen kuuma ja kirkas.
Alkuräjähdysteoriassa taivaankappaleet muodostuvat asteittain miljardien vuosien kuluessa. Tämä tekee tyhjäksi yhden niistä syistä, joiden takia teoria vetoaa kristittyihin, jotka usein virheellisesti ajattelevat alkuräjähdystä äkillisenä, ainutkertaisena luomistapahtumana. Jumala on hyvinkin voinut luoda maailmankaikkeuden laajenevaksi, mutta Hän ei käyttänyt siihen valtavia ajanjaksoja.
Miksi tällä on merkitystä
1. Moos. 1:n mukaan Jumala loi kaiken käskysanallaan kuudessa peräkkäisessä 24 tunnin mittaisessa vuorokaudessa noin 6 000 vuotta sitten. Jos tätä pidetään paikkansapitämättömänä, ei-uskovat saavat mahdollisuuden hylätä tai "oikaista" muitakin asioita, joita Jumala sanoo Raamatussa. Esimerkiksi sen, että kaikki tarvitsevat anteeksiantoa synneistään (Ap. t. 3:19) tai sen, että Jumala tulee varmuudella tuomitsemaan maailman (Ap. t. 17:31). Joko koko Raamattu todella on Jumalan Sanaa tai se ei ole. Tämä sulkee varmuudella pois sen, että jotkin osat siitä ovat totta ja toiset eivät.
Alkuräjähdysteorian ongelmia
Sisältämänsä miljardien vuosien kosmisen ja Maan historian vuoksi alkuräjähdysteoria merkitsee väistämättä sen hyväksymistä, että kerrostumat fossiileineen edustavat elämän historiaa maan päällä valtavien ajanjaksojen kuluessa. Mutta tämä sijoittaa kuoleman, kärsimyksen ja (fossiilien luissa näkyvät) taudit, kuten syövän, niveltulehduksen ja paiseet kaikki Aadamin syntiä edeltäviksi. Nämä epäkohdat olivat kuitenkin seurausta Aadamin synnistä, jonka vuoksi alkuperäinen täydellinen maailma kirottiin (1. Moos. 3:17-19).
Jos maailma ei turmeltunut sopusointuisesta alkutilastaan, mitä sen tuleva ennalleen asettaminen voi tarkoittaa (Room. 8:20-22)? Raamattu ei viittaa siihen, että maailma palautettaisiin väkivallan ja tautien alaisuuteen, vaan synnittömään, kuolemattomaan olotilaan, jossa se kerran oli.
Raamattu sanoo Jumalan luovan "uuden taivaan ja uuden maan" (Ilm. 21:1; vrt. Jes. 65:17, 2. Piet. 3:13). Kuinka kauan siis pitkiin ajanjaksoihin uskovat kristityt arvelevat Jumalalta menevän näiden luomiseen, koska he väittävät Jumalan käyttäneen miljardeja vuosia nykyisen maailman luomiseen?
Alkuräjähdys ei ole objektiivista tiedettä
Koska Herra Jeesus ja UT:n kirjoittajat ymmärsivät ilmiselvästi 1. Mooseksen kirjan tarkoittavan sitä mitä se sanookin, on syytä epäillä, olisiko yksikään teologian laitos nykyisin alkuräjähdyksen kannalla, jolleivät ne tahtoisi olla "tieteellisesti arvossa pidettäviä".
Alkuräjähdysteoria on kuitenkin epätieteellisimpiä käsitteitä, mitä koskaan on esitetty. Se on kehittynyt merkittävästi viimeisten noin 30 vuoden aikana, kun yhä useammat ongelmat ovat kaivanneet vastausta. Tässä on muutamia niistä.

20

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuräjähdys ei ole objektiivista tiedettä
      Koska Herra Jeesus ja UT:n kirjoittajat ymmärsivät ilmiselvästi 1. Mooseksen kirjan tarkoittavan sitä mitä se sanookin, on syytä epäillä, olisiko yksikään teologian laitos nykyisin alkuräjähdyksen kannalla, jolleivät ne tahtoisi olla "tieteellisesti arvossa pidettäviä".
      Alkuräjähdysteoria on kuitenkin epätieteellisimpiä käsitteitä, mitä koskaan on esitetty. Se on kehittynyt merkittävästi viimeisten noin 30 vuoden aikana, kun yhä useammat ongelmat ovat kaivanneet vastausta. Tässä on muutamia niistä.
      • Energia voi muuttua aineeksi Einsteinin yhtälön E=mc2 mukaan, mutta kun niin käy, syntyy täsmälleen yhtä paljon ainetta ja antiainetta. Missä siis ovat ne 200 miljardia antiainegalaksia, joiden täytyi muodostua 200 miljardin tähtigalaksin vastapainoksi, jotta alkuräjähdysteoria "toimisi"?
      • Alkuräjähdyksen oletetaan alkaneen kvanttifluktuaatiosta. Mutta mitä ne kvantit olivat, jotka fluktuoivat? Ja miten sitä olisi voinut tapahtua ennen kuin oli olemassa aikaa tai tilaa, jossa kvantit voivat fluktuoida?
      • Alkuräjähdys on riippuvainen aluksi tapahtuneesta maailmankaikkeuden lyhyestä, valoa monta kertaa nopeammasta laajenemisesta [inflaatiosta]. Ei ole olemassa mitään tunnettua mekanismia sen alulle panemiseksi eikä sen pysäyttämiseksi sen päästyä alkuun.
      • Alkuräjähdysteoriassa on valon kulkemiseen liittyvä aikaongelma, joka syntyy siitä, että kosmisen mikroaaltotaustasäteilyn lämpötila on sama koko taivaan laajuudelta, nimittäin 2,726 ± 0,001 K (asteita absoluuttisen nollapisteen yläpuolella). Säteilyllä ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi aikaa kulkea valon nopeudella kaukana toisistaan olevien avaruuden alueiden välillä niin, että taustasäteilyn lämpötila voisi olla tasainen kaikkialla. Teknisesti tämä tunnetaan "horisonttiongelmana"."
      • Alkuräjähdys tuottaa laajenevan kaasupilven. Laajenevat kaasupilvet eivät itsekseen lakkaa laajenemasta eivätkä tiivisty kappaleiksi, joita näemme todellisessa maailmankaikkeudessa.
      • Alkuräjähdys vaatii, että maailmankaikkeudesta n. 27 % on "pimeää ainetta" jotta syntyy painovoima, joka saa galaksien ulkoreunat pyörimään samaa tahtia kuin keskukset. Sana "pimeä" tarkoittaa "näkymätöntä", toisin sanoen tähtitieteilijät eivät ole milloinkaan havainneet sitä eikä se lähetä säteilyä.
      • Maailmankaikkeudessa pitää olla myös n. 68 % "pimeää energiaa". Sen väitetään olevan painovoiman vastavoima, jonka oletetaan aiheuttavan maailmankaikkeuden kiihtyvän laajenemisen. Tätäkään ei ole milloinkaan tunnistettu. Paras määritelmä näille pimeille käsitteille on "epävarmuustekijät" [tai "korjauskertoimet", engl. fudge factors], jotka on keksitty pääasiassa siksi, että ilman niitä alkuräjähdys ei "toimisi". Kaiken tämän jälkeen vain 5% maailmankaikkeudesta muodostuu tunnistettavasta aineesta!
      Ei ehkä ole yleisesti tiedossa, että 33 tutkijaa allekirjoitti vuonna 2004 New Scientist -lehdessä julkaistun kirjeen, joka eritteli näitä oletettuja, ei koskaan havaittuja, "pimeitä" epävarmuustekijöitä, joista alkuräjähdys on riippuvainen, ja sanoi: "Ilman niitä astronomien havaintojen ja alkuräjähdysteorian ennusteiden välillä olisi kohtalokas ristiriita. Millään muulla fysiikan alueella tällaista
      jatkuvaa turvautumista uusiin oletettuihin asioihin ei hyväksyttäisi keinoksi ylittää kuilu teorian ja havaintojen välillä." (Korostus lisätty.) Koko teksti ja linkit monien myöhemmin allekirjoittaneiden nimiin löytyvät sivulta cosmologystatement. org. Alkuperäiset 33 eivät puolustaneet raamatullista luomista - monet naturalistisetkin tutkijat näet torjuvat alkuräjähdyksen epätieteellisenä.
      Alkuräjähdys on jumalattomassa muodossaan tietysti myös vastoin termodynamiikan ensimmäistä lakia, jonka mukaan energiaa ei voi syntyä eikä hävitä, ainoastaan muuttua yhdestä muodosta toiseksi. Niinpä alkuräjähdys ei olisi voinut luoda energiaa, niin kuin sekularistit väittävät. Tämän kiertämiseksi on ehdotettu, etteivät luonnonlait ole aina olleet samanlaiset - toisin sanoen tiedekin voidaan heittää yli laidan, jos on tarpeen.
      Lisäksi on vahvoja tieteellisiä perusteita sille, että maailmankaikkeus on tosiasiassa nuori."
      Saatanan strategia
      On tärkeää ottaa huomioon, mitä Jumalan sanassa todella lukee. Tämän tärkeydestä kertoo se, että aivan ensimmäisen kiusauksen yhteydessä Saatana houkutteli Eevaa epäilemään Jumalan sanoja: "Onko Jumala todella sanonut: 'Älkää syökö mistään puutarhan puusta?"" (1. Moos. 3:1) Saatana jatkoi tätä kieltämällä suoraan Jumalan sanat: "Ette te suinkaan kuole" (jae 4). Se puolestaan sai Eevan (ja Aadamin) jättämään Jumalan välittömän tuomion huomiotta.
      Nykyäänkin Saatana jatkaa tätä strategiaa herättäen epäilyksiä Jumalan sanaa kohtaan ja kieltää sen. Sen lisäksi, että monet eivät nykyään usko Jumalan tuomioon, he eivät usko edes Jumalan olemassaoloon. Hän on puhunut meille ennen kaikkea Sanassaan, Raamatussa. Saatanan strategia, joka toimi hyvin Eevan kohdalla, on osoittautunut aivan yhtä tehokkaaksi nykyihmisen suhteen.

    • Anonyymi

      Ei ole yhtäkään todistetta että maailmankaikkeus olisi nuori, jatkat itsesi nolaamista.

      • Todisteita löytyy miljoonia. Tuossa on muutama esimerkki.


        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI

        10. MINERAALEISSA LIIKAA HELIUMIA (RATE)

        https://luominen.fi/todisteita-maapallon-nuoresta-iasta

        Sinä varmasti pystyt kumoamaan kaikki väitteet kohta kohdalta????


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Todisteita löytyy miljoonia. Tuossa on muutama esimerkki.


        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI

        10. MINERAALEISSA LIIKAA HELIUMIA (RATE)

        https://luominen.fi/todisteita-maapallon-nuoresta-iasta

        Sinä varmasti pystyt kumoamaan kaikki väitteet kohta kohdalta????

        Voi Jeesus näitä selityksiä.

        Galaksien kiertonopeudet ovat liian suuria? Verrattuna mihin? Ja mistäs se tiedetään? Lähin miljardeista galakseista on Andromeda, johon etäisyys on n. 2,5 miljoonaa valovuotta. Emme siis näe sitä miten nopeasti Andromedan tähdet liikkuvat nyt, vaan miten nopeasti ne liikkuivat 2,5 miljoonaa vuotta sitten.

        Oletko siis selittelemässä, että universumi on alle 10.000 vuotta vanha ja todisteena on se, että Andromedan tähdet liikkuivat 2,5 miljoonaa vuotta sitten liian nopeasti? Nyt ei kaikki muumit ole laaksossa ja Nuuskamuikkunenkin on poistunut jo kauan sitten.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Todisteita löytyy miljoonia. Tuossa on muutama esimerkki.


        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI

        10. MINERAALEISSA LIIKAA HELIUMIA (RATE)

        https://luominen.fi/todisteita-maapallon-nuoresta-iasta

        Sinä varmasti pystyt kumoamaan kaikki väitteet kohta kohdalta????

        Ja miten ja minkä niistä monista luomistarinoista tämä todistaa oikeaksi?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Todisteita löytyy miljoonia. Tuossa on muutama esimerkki.


        1. GALAKSIEN KIERTONOPEUDET LIIAN SUURIA

        2. LIIAN VÄHÄN SUPERNOVA-JÄÄNTEITÄ

        3. KOMEETAT HAJOAVAT LIIAN NOPEASTI

        4. MERENPOHJAN KERROSTUMAT LIIAN OHUITA.

        5. MERIVEDEN SUOLAPITOISUUS ON LIIAN ALHAINEN

        6. MAAN MAGNEETTIKENTTÄ HEIKKENEE LIIAN NOPEASTI

        7. MONET KERROSTUMAT TAIPUNEET LIIAN VOIMAKKAASTI

        8. BIOLOGINEN MATERIAALI HEIKKENEEN LIIAN NOPEASTI

        9. HALOKUVIOT KUTISTAVAT "AIKAKAUDET" VUOSIKSI

        10. MINERAALEISSA LIIKAA HELIUMIA (RATE)

        https://luominen.fi/todisteita-maapallon-nuoresta-iasta

        Sinä varmasti pystyt kumoamaan kaikki väitteet kohta kohdalta????

        Nuo jokainen väittämäsi on kumottu tieteen toimesta joten taas nolasit itsesi.

        Sinun pitäisi viimein alkaa opiskelemaan mistä yrität keskustella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi Jeesus näitä selityksiä.

        Galaksien kiertonopeudet ovat liian suuria? Verrattuna mihin? Ja mistäs se tiedetään? Lähin miljardeista galakseista on Andromeda, johon etäisyys on n. 2,5 miljoonaa valovuotta. Emme siis näe sitä miten nopeasti Andromedan tähdet liikkuvat nyt, vaan miten nopeasti ne liikkuivat 2,5 miljoonaa vuotta sitten.

        Oletko siis selittelemässä, että universumi on alle 10.000 vuotta vanha ja todisteena on se, että Andromedan tähdet liikkuivat 2,5 miljoonaa vuotta sitten liian nopeasti? Nyt ei kaikki muumit ole laaksossa ja Nuuskamuikkunenkin on poistunut jo kauan sitten.

        Ne eivät olisi noin suuria, jos maailman kaikkeus oli miljoonia vuosia vanha.

        Missä loput vastaukset viipyy????


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja miten ja minkä niistä monista luomistarinoista tämä todistaa oikeaksi?

        KAIKKI


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nuo jokainen väittämäsi on kumottu tieteen toimesta joten taas nolasit itsesi.

        Sinun pitäisi viimein alkaa opiskelemaan mistä yrität keskustella.

        Koska on kumottu????

        Ei koskaan, jos on laita ne tänne.


        Kuinka heliumia voi olla näin paljon esineissä, jos olisimme miljoonia vuosia vanhoja? Helium poistuu jo muutamassa tuhannessa vuodessa.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        KAIKKI

        Eli kaikki nämä ovat totta?
        - tyhjästä luominen
        - sekasorrosta luominen, jossa maailma syntyy jostain olemassa olevasta tilasta tai aineksesta, kuten alkumunasta
        - maailmanvanhemmat, jossa maailma syntyy kahdesta ”vanhemmasta”, kuten Maasta ja Taivaasta, tai yhden vanhemman jakaantumisesta[4]
        - esiintuleminen, jossa ihmiset nousevat maan päälle maassa olevasta aukosta
        - Maansukeltaminen, jossa Maa luodaan alkumeren syvyyksistä sukeltamalla.

        Nyt menee aika sekavaksi tämä teidän todistelu, kun nämä kaikki pitäisi saada todistettua. Mutta ole hyvä ja voitko todistaa että nämä kaikki ovat oikeita.

        Taitaa olla että et taaskaan tiedä mistä puhut.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Ne eivät olisi noin suuria, jos maailman kaikkeus oli miljoonia vuosia vanha.

        Missä loput vastaukset viipyy????

        Maailmankaikkeus on miljardeja vuosia vanha. Jos sen ikä olisi tuhansia vuosia, et näkisi edes linnunrataa, vain yksittäisiä tähtiä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Alkua ennen ei ollut olemassa mitään: ei edes aikaa sitä alkua ennen.

      Sitten oli pienin mahdollinen tila, avaruus, ja lyhyin mahdollinen aika, (Planckin pituus ja Planckin aika).

      Avaruus oli hyvin kylmä ja täysin tyhjä, mutta se laajeni valoa nopeammin. Se ei laajennut mihinkään ja kuitenkin kaikkialle, sillä avaruuden ulkopuolella ei ole mitään, vaikka sillä onkin rajat ja pienimmillään sen halkaisija on ollut Planckin pituus.

      Sitten muutaman pikosekunnin kuluttua syntyi universumin kaikki materia ja se pakkaantui hyvin kuumaan ja tiheään tilaan (singulariteetti). Universumi jatkoi laajenemistaan ja materia levisi laajenemisen mukana.

      Kun aikoinaan syntyi valoa ja universumista tuli näkyvä, niin valo ei läpäissyt universumin reunaa, koska se on mahdotonta, eikä sen takana ole olemassa yhtään mitään. Valo vain taittui reunoja pitkin, mutta ei läpäissyt universumin rajaa.

      Näin tähtitarut kertovat ja tähän ateistit lujasti uskovat.

      • Anonyymi

        Niin, unohtui sanoa, että jossakin vaiheessa universumin laajenemisen vauhti hidastui ja se on laajentunut sittemmin valoa hitaammin. Näin lujasti uskotaan.


      • Anonyymi

        Alkuräjähdys oli avaruus. Ei ollut mitään "tyhjää ja kylmää" avaruutta jossain alkuräjähdyksen ulkopuolella, vaan alkuräjähdys oli (ja on) kaikki. Siinä syntyi myös tila eli avaruus. Kun universumi laajenee, niin tila eli olevaisuus laajenee. Tulee enemmän olemassaolevaa tilavuutta.


      • Anonyymi

        Miksi väität mitä ateistit uskoo, etkä kerro omasta? Vai etkö itsekään tiedä sitä?

        Sinulle voi olla mahdoton myöntää, että valtaosa jopa kristinuskoisista näkee alkuräjähdyksen ja sen jälkeisen tapahtuman kuten ateistit. Sillä ei ole mitään tekemistä ateismin kanssa vaan se on havaittua tietoa.

        Kerron sinulle kuitenkin jotain, vaikka oletkin vain itsellesi valehteleva henkilö, etkä kuuntele mitään järkevää. Emme tiedä mitä oli ennen alkuräjähdystä. Muita virheitäsi en edes jaksa korjata.


    • Anonyymi

      Raamatun kertomukset, lähinnä VT, ovat kontekstuaalisia, mikä tarkoittaa, että ne on kirjoitettu sen ajan tietämyksen valossa. Ei Jumala hylkää ketään sen perusteella että käyttää vähän järkeäänkin... Fundamentalistit ovat siitä rasittavia, että jos et usko heidän laillaan, et määritelmällisesti edes "usko". Mikä tekee heistä muiden tuomitsijoita. iowa

    • Anonyymi

      Ja jos Raamattu on joko täysin tosi, viimeistä sanaa myöten TAI kokonaan epätosi, niin kyseessä on a asenne, ei objektiivinen fakta b pelottelua. Joko uskot koko Raamattuun pilkun tarkkuudella, tai et ole uskossa (uh, mikä sana)/joudut helvettiin.
      Joku voisi jopa sanoa, että mitä jos lukisit Raamattua omalla harkinnallasi? Usko on hyvä asia, sokea usko ei. iowa

      • Anonyymi

        Että tarina Jeesuksesta olisi edes alkeellisesti järkevä, pitäisi Mooseksen kirja olla kirjaimellisesti totta. Tässä asiassa nuoren maan kreationistit ovat johdonmukaisia. Koko perisynti tuli Aatamista ja Eevasta jonka takia Jeesus ristiinnaulittiin.

        Todellisuus onkin sitten ihan oma juttunsa.


    • Anonyymi

      "Nykyisen alkuräjähdysteorian mukaan kaikki maailmankaikkeuden aine ja energia sekä tila ja aika olivat kerran pakkautuneet ulottuvuuksia vailla olevaan pisteeseen, jonka tiheys ja lämpötila olivat käytännössä äärettömät."

      Heti aivan päin seiniä. Kukaan kosmologi ei väitä tuollaista.
      Lopetin lukemisen tuon jälkeen. Syy on selvä. Jos premissit ovat huttua, myöskään johtopäätökset kyseisistä premisseistä johdettuina eivät voi olla muuta kuin samaa huttua.
      Ei edes Aku Ankka tason tietoa ja kova yritys kaataa tieteellinen teoria.

      Paavali:
      "Sillä "teidän tähtenne Jumalan nimi tulee pilkatuksi pakanain keskuudessa", niinkuin kirjoitettu on."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe