Kuolinpesän veronpalautuksen käyttö laskujen maksuun/jakaminen velkojien kesken

Anonyymi-ap

Hei!
Miten pitää lain mukaan toimia seuraavassa tapauksessa:
Vähävaraiseen/ylivelkaiseen kuolinpesään tuli 200 e veronpalautusta, joka ei riitä kattamaan kaikkia loppuja laskuja, mutta koska tämä veronpalautuskin pitää ilmeisesti käyttää lain mukaan loppulaskuihin ja osa velkojista on luopunut perinnästä, mutta osa ei, niin jaetaanko tuo veronpalautus silti kaikkien velkojien kesken vai PELKÄSTÄÄN niiden kesken, jotka vielä vaativat saataviaan? Eli pitääkö asia sopia kaikkien velkojien kanssa erikseen vai vain maksaa kaikille? Perukirjan kopiot toimitettu määräajassa eli kaikki nämä pakolliset muut asiat hoidettu kuten pitääkin.
Kiitos jo etukäteen teille vastauksista, jos olette törmänneet samaan asiaan ja miten teillä asia saatiin järkevästi hoidettua ja onko tästä säädetty jokin selkeä lakipykälä, joka kertoo ja helpottaisi tässä, että miten kaikissa vastaavassa tilanteessa olevissa kuolinpesissä asia hoidetaan?

2

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole lakipykäliä aloituksen asiaan.

      Mutta sen verran tiedustelen, onko millaisesta pesästä kyse, montako pesänosakasta, onko määrättyä pesänhoitajaa eli vastuullista pesänosakasta?

      Miksi ei kuolinpesää ole jo alkujaan haettu konkurssiin ja pesä ilmeisesti varaton että ylivelkaantunut ja miten kauan sitten pesä on muodostunut, jos ja kun kerran pesään on veronpalautusta tullut?

      Tässä näin alkuun.

      T. Professional of the law and word's, Lawetorder Z via V

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksestasi Professional of the law and word's, Lawetorder Z via V! :)

        Vain 1 osakas pesässä ja niin pieni pesä, että mitään erillistä pesänhoitajaa ei olisi ollut järkevää edes määrätä, saatika sitten hakea tällaista pesää konkurssiin.

        Aika tyypillinen tapaus siis kyseessä, että osaan pakollisia perusmenoja rahat ovat riittäneet, mutta jokaiselle meistä tulee kuoleman jälkeen myös niitä pakollisia kuluja (esim. hautauskuluja jne.) ja kaikilla ihmisillä ei vain valitettavasti varat riitä.

        Ilmeisesti nuo hautausmenot ovat sellaisia, että niihin haetaan hautausavustusta, jolla ihminen saadaan kunnialla hautaan, eikä seurakunnan tarvitse tehdä täten luottotappiomerkintää, mutta kun sanotaan, että perukirjan kopio lopettaa mahdollisten velkojen perinnän, niin minkätyyppiset laskut se lopettaa eli milloin velkoja merkitsee sen luottotappioksi? Jos esim. hautausavustusta ei saakaan (voiko olla edes mahdollista?), niin tämä hautauslasku koituu seurakunnan tappioksi? (Veronpalautus ei riitä siis kattamaan edes tuota hautauslaskua)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe