Tuulivoimaloitten kultakuume Vol.2

Anonyymi-ap

712

16796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://pelastetaansuomenluonto.fi/

      Moni ei tieda, että tuulivoimalan lavoissa käytetään usein puuta, erityisesti tropiikissa kasvavaa balsapuuta. Suomalaisen metsan puu ei ole juurikaan yhtioille kelvannut. UPMn mukaan Suomessa koivuvaneria on käytetty aiemmin tuulivoimaloiden lapoihin, mutta voimaloiden ja lapojen kasvaessa vanerista on luovuttu.

      Balsapuu on kevyttä ja erittäin sitkeää, joustavaa materiaalia eli se soveltuu hyvin koville voimille alttiiksi joutuvien tuulivoimaloiden lapoihin.

      Balsapuuta kaytetaan lavan niillä alueilla, joihin kohdistuu korkein taivutuskuormitus. Tyypillisesti puu muodostaa 0,6–7 cm paksun ytimen, jonka päälle on liimattu lujitemuovi. Ohuesta kerroksesta huolimatta yhdessä voimalassa voi olla tonneja balsapuuta.

      Balsapuun vaihtoehtoina käytetään yhä yleisemmin muita materiaaleja, kuten PET- tai PVC-vaahtoa. Asiantuntija ei kykene antamaan arviota balsapuuta sisältävien lapojen % osuudesta Suomessa.

      Balsapuun käytön eettisyys on kyseenalaistettu jo useita vuosia sitten, mutta siita huolimatta tuulivoimalaitevalmistajat kayttavat balsapuuta. El Pais lehden mukaan balsapuun kysyntä on kasvanut niin paljon, että se aiheuttaa merkittäviä vahinkoja Ecuadorin alkuperäisyhteisöille. Ecuador on maailman suurin balsapuun viejä (75 % markkinoista).

      Nopeakasvuinen balsapuu yltää korjuumittaan 6 tai 8 vuoden aikana. Tuulivoimabuumi on kuitenkin ollut niin suuri, että balsapuuta on alettu korjata plantaasien lisaksi myös Amazonin sademetsästä, laittomin hakkuin. Nama hakkuut vaikuttavat jokien ekosysteemiin ja paikallisiin yhteisöihin, joissa hakkuut ovat synnyttäneet riitoja. Metsurit ovat myos saastuttaneet luontoa jättämällä jälkeensä muovikanistereita, käytettyjä sahanketjuja ja öljyä. Paikallinen kilpikonnapopulaatio on joutunut metsurien ruoaksi. Linnut puolestaan ovat menettaneet balsojen kukista saatavaa ruokaa.

      Luonnonsuojelijat ovat vaatinet tv teollisuudelta tiukkoja toimia puun alkuperän määrittämiseksi. Balsapuu pitäisi heidän mielestään korvata muilla materiaaleilla, mutta milloin... FSC-sertifioitua balsamateriaalia on olemassa, sillä suurimpien valmistajien on pakko toimia sertifikaattien mukaan. Asiantuntija kuitenkin myontaa, ettei ole takeita, etta kaikki puu on sertifikoitua.

      Tuulimyllyn lavat rakennetaan muualla kuin Suomessa. Merkittava osa tuulivoimaloiden lavoista tuodaan Suomeen Kiinasta. Kiinassa on rakennettu mm. 140 m pitkia lapoja.

      Balsapuun tarve on suurta. Yhden voimalan lapoihin tarvitaan noin 150 m3 puuta. Korkea kysyntä ja perässä laahaava tarjonta ovat nostaneet balsapuun hintaa. Vaikka vaihtoehtoja on, balsapuuta käytetään vielä yleisesti.

      • Anonyymi

        Elikkä kolme täysperävaunullista balsapuuta? Ompa hukkaprosentti 99%.


    • Anonyymi

      Kateus on kovaa varsinkin naapurin saadessa vuokratuloja.

    • Anonyymi

      naapuri saa rahat he .

    • Anonyymi

      niin se hehkutti kotsarikin.potentiaaliset hyödyt menee naapuri-kuntiin.pääkirjoituksessa hehkutettiin että täytyy takoa kun rauta on kuuma.eipä tarvii tilausta uusia.

    • Anonyymi

      Heinä-elokuussa ydinvoiman tuotanto oli alentunutta.Tuulivoima,jota on ylistetty sähköntuotannon kulmakiveksi ja pelastajaksi tuotti kokonaiset 16.47% kapasiteetistaan.
      Tätä ilosanomaa ei vihreä tuulivoiman rakentajajoukko jostain syystä kerro maailmalle.

    • Anonyymi

      https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000009843109.html

      Pörssisähkön hinta pomppasi perjantai-iltana lähes 30 senttiin – Raju heilahtelu johtuu erityisesti yhdestä syystä

      ...Näin paljonko vaikuttaa se, että ei tuule?

      ”Tämä on uusi normaali. Tällä hetkellä saamme tuulivoimaa 65 megawatin teholla, kun Suomen kapasiteetti on melkein satakertainen. Olemme säätymättömän sähköntuotannon armoilla. Silloin kun ei tuule, sähkö on kallista.”...

    • Anonyymi

      aamulehti on persu putin paha.naapuri saa rahaa sinä kateellinen.hi hii.

    • Anonyymi

      Tuuliteollisuuden hallitsematon rakentaminen tulee lopulta tiensä päähän.Rahaa palaa miljardeja.Tukirahojen päädyttyä oikeisiin taskuihin aletaan rakentamaan toimivaa sähköntuotantoa.Jälleen palaa miljardeja.Arvatkaa kuka maksaa viulut.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miljoona miljoona miljoona myllyä,
      tuule ei,tuule ei laisinkaan...

      Ihana syy nostaa sähkön hintaa.Ukrainan syy olikin ihan p_rseestä.Kaikki sitä käytti.
      Nyt on ihan OMA syy.

    • Anonyymi

      Sähköä myyville firmoille tuulivoima on kannattavinta silloin kun ei tuule.Tuuliteollisuuden rakentaminen on ollut halvin tapa nostaa sähkön hintaa.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009843208.html

      Hallitus valmistelee etäohjattuja katkoksia sähkölämmitteisiin taloihin, mutta kuka vastaa kustannuksista

      Tämä tulisi toteuttaa siten että tuuliuskovaisille ei jaeta sähköä silloin kun ei tuule.
      Saataisiin sähkö riittämään edes täysipäisille ihmisille.

      • Anonyymi

        Tätä ehdotusta kannatan!


    • Anonyymi

      https://techxplore.com/news/2023-04-nuclear-power-environment-systematic-survey.html

      Ydinvoima aiheuttaa vähiten vahinkoa ympäristölle,

      Jos tarkastellaan kaikkia energialähteitä, ydinvoima on selvä voittaja alueellisen energian tiheyden suhteen. Ydinvoima voisi toimittaa koko maailmalle päästövapaata energiaa alueella, joka on puolet Norjan Vikenin läänin kokoisesta alueesta

      Kun vertaamme lukuja, käy ilmi, että ydinvoiman alueellinen laajuus on 99,7% pienempi kuin maalla sijaitseva tuulivoima —, toisin sanoen 350 kertaa vähemmän maa-alueen käyttöä.

    • Anonyymi

      https://www.windwahn.com/2023/08/26/krank-durch-windraeder/

      Tuulivoimaloiden aiheuttamat terveysvaikutukset ja tutkimukset puhuttavat Saksassa

      Tuulivoimaloiden aiheuttama mahdollinen terveysriski asukkaille liittyy näin ollen pitkään luetteloon poliittisesti vaietuista ongelmista, joita tuulienergian räjähdysmäinen leviäminen aiheuttaa. Ennen kaikkea se, miksi Saksalla on kolmenkymmenen vuoden energiakäänteen jälkeen Euroopan toiseksi pahimmat hiilidioksidipäästöt, vaikka sen tuulivoimaloiden kapasiteetti on maailman suurin, ja miksi räjähdysmäisesti kasvavat kustannukset ovat tuhoamassa maamme talouden. Siitä huolimatta poliitikot juhlivat tuulienergiaa suurena menestyksenä, johon eivät vaikuta ongelmat ja sen epäonnistuminen ilmaston suojelussa, ja haluavat rakentaa paljon lisää tuulivoimaloita ja tuoda tuulivoimalat yhä lähemmäksi asuinalueita!...

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siinä on älykäs ja viisas kommentti. Tuulivoimarakentaminen on nykyään täysin holtitonta. Metsänomistajat on vallannut ennennäkemätön ahneus: metsiä vuokrataan tuulifirmoille yhtään miettimättä, mitä haittaa tuulivoimaloista alueen luonnolle ja ihmisille on. Hyi, hävetkää metsienne vastuuttomat vuokraajat!


    • Anonyymi

      https://www.dn.no/innlegg/klima-og-miljo/vindkraft/forskning/innlegg-satellittbilder-av-vindpark-viser-naturinngrep-som-er-tre-ganger-sa-store-som-i-utbyggingssoknaden/2-1-1069259

      Tuulipuistojen satelliittikuvat osoittavat luontotoimenpiteitä, jotka ovat kolme kertaa kehityssovelluksen kokoisia

      Norjalaisessa Nord-yliopistossa tehty pro gradu tutkimus osoittaa, että Roanin tuulivoimala-alueen maankäyttö on kolme kertaa niin suurta kuin lupapäätöksen mukaan piti olla, ja huoltotiet rakennettiin neljä kertaa lupapäätöksen mukaista leveämmiksi....Roanin tuulivoimala-alueen maankäyttöä analysoitiin satelliittikuvien avulla, osoitti, että huoltoteiden todellinen leveys penkereineen ja leikkauksineen oli 42 metriä, eli nelinkertainen lupapäätöksessä sallittuun leveyteen verrattuna. Tuulivoimaloiden rakentamisesta aiheutunut pysyvä maankäytön muutos oli 2272 hehtaaria lupapäätöksen mukaisen 851 hehtaarin sijasta. Luontoon kohdistuva interventio vastaa siis 318 jalkapallokentän aluetta. ...

    • Anonyymi

      https://www.kaleva.fi/vain-viidesosa-pohjois-pohjanmaan-tuulivoimaeurois/5896585

      Vain vii­des­osa Poh­jois-Poh­jan­maan tuu­li­voi­ma­eu­rois­ta jää alueel­le – Kon­sult­ti kertoo, miten mil­joo­nat saa­tai­siin ko­tiu­tet­tua

      Vain viidesosa Pohjois-Pohjanmaan tuulivoimaeuroista jää alueen hyväksi, kirjoittaa Kaleva. Suurin osa tuulivoiman investointivaiheen arvosta syntyy muissa maissa, joissa voimaloita valmistetaan. Suomessa on vain vähän turbiinien valmistuksen kaltaista alan teollisuutta... Pohjois-Pohjanmaan maakunnan tuulivoimakapasiteetin arvioidaan kasvavan jopa yhdeksään gigawattiin vuonna 2030, jolloin se olisi jo puolet koko maan kapasiteetista. Jos sähkölle ei kuitenkaan synny riittävästi kysyntää, sen hinta ja investointien tuotto laskevat ja toteutettavien hankkeiden määrä vähenee, mikä pienentää aluetalouden hyötyjä...

    • Anonyymi

      sen on huomannut että kaikki vähänkin myllyjä arvostelevat jutut ja tutkimukset julkaistaan maakuntalehdissä,tekniikka- ja tiedelehdissä jne.vihervasemmistolainen valtamedia ylistää metsiä tuhoavia myllyjä,kunhan niitä ei rakenneta eteläsuomeen.

      • Anonyymi

        Juuri näin! Luen Hesaria ja se on hyvin tuulivoimamyönteinen lehti. Tosin täytyy todeta, että viime aikoina on ollut myös joitakin tuulivoimajuttuja, joissa on tuotu esiin ongelmia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      eipä ollu tämmöstä ennen nuita myllyjä.ei ennee yhtään myllyä.taetaa nuo valtuutetut niitä hommata ku ovat visusti suut kiinni.

    • Anonyymi

      Intersektionaalinen tuulimyllymyönteinen Kotiseudunsanomat tietää kertoa että Viitasaari hyppää mukaan tuulivoimakelkkaan.Syyksi mainitaan se että naapurikunnassa olevat myllyt näkyvät heille.
      Kostonkierre on valmis.Näin ajatellen saamme myllyt näkymään kaikille ja kaikkialle.

      • Anonyymi

        Viitasaari on todella kaunis pitäjä, samoin Pihtipudas. Miksi ette osaa arvostaa omia maisemianne? Jos itse asuisin siellä, haluaisin, että kotikuntani panostaisi luontomatkailuun. Aluehan on aivan ainutlaatuinen luontonsa puolesta. Ja jokainen kai tietää, että tuulivoimalat karkottavat matkailijat, etenkin luontomatkailijat.


    • Anonyymi

      https://www.laiier.io/use-cases/wind-turbine-oil-leaks#:~:text=The problem is that over,so leaks may be missed

      Tuulivoimaloiden öljyvuodot: Puhtaan energian likainen puoli

      Tärkein aineosa on öljy, ja turbiineissa voi olla 1400 litraa öljyä Öljyt palvelevat kolmea päätarkoitusta voiteluun, hydrauliikkaan ja vaihdeöljy - jotka ovat kaikki välttämättömiä käsitellessä suuria vääntömomentteja ja liikkuvia komponentteja.
      ...Ongelmana on, että ajan myötä metallin väsymisen vuoksi tuuliturbiinit kokevat vaurioita, kuten halkeilua ja tiivisteiden rikkoutumisia, jotka johtavat öljyvuotoihin. Tästä huolimatta huolto on harvinaista, koska se vaatii skaalausta turbiinin yläosaan, joten huollot saattavat jäädä väliin...Viime kädessä tämä voi johtaa ympäristön pilaantumiseen sekä turbiinien romahtamiseen

    • Anonyymi

      https://www.texasmonthly.com/news-politics/sweetwater-wind-turbine-blades-dump/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=sharebutton

      Tuhannet vanhat tuulivoimaloiden lavat laittomalla kaatopaikalla

      Länsi-Teksasilaisen Sweetwaterin kaupungin läheisyyteen on vuosien kuluessa kasvanut valtava käytöstä poistettujen tuulivoimalan lapojen laiton kaatopaikka. Lavat on tuonut sinne Glogal Fiberglass Solutions -niminen yhtiö, joka on luvannut kierrättää lavat jauhamalla ne uudelleen käytettäväksi rakennustuotteiden materiaaliksi. Yhtiö ei ole kuitenkaan ryhtynyt kierrättämiseen, vaan on varastoinut lavat kolmeen osaan leikattuna alueelle. Sweetwater ei ole ainoa paikkakunta, jonne yhtiö on varastoinut käytöstä poistettuja lapoja. Yhtiö on laiminlyönyt vuokrien ja verojen maksamisen. Nyt General Electric on nostanut kanteen Global Fiberglass Solutinsia vastaan väittäen, että yhtiö on laiminlyönyt lapojen kierrätyksen, vaikka on GE on maksanut siitä yhtiölle.

    • Anonyymi

      https://www.ksml.fi/paikalliset/6269363

      Yli 1 200 vastustaa tuulivoimaloita Kangasniemellä – "Alueella vilkkuisi niin hirvittävä määrä pylväitä, ettei maaseudun rauhasta voisi puhua"

      ...Kunnan vaisua tiedottamista tuulivoima-asioissa ihmetellään, ja kunnan päättäjien asenne saa muutenkin risuja. Esimerkiksi tuulivoimatietouden lisäämiseksi perustetun Tuulia Järvi-Suomi ry:n kuntatalolla järjestämään keskustelutilaisuuteen saapui vain yksi valtuutettu...

      https://www.adressit.com/adressi_tuulivoimahankkeiden_keskeyttamiseksi_pihtiputaalla?utm_source=whatsapp

    • Anonyymi

      https://www.inarilainen.fi/artikkeli/rastigaisan-tuulivoimapuisto-sai-taystyrmayksen-utsjoella-miksi-ette-usko-meita-ette-ole-tervetu

      Rastigaisan tuulivoimapuisto sai täystyrmäyksen Utsjoella: ”Miksi ette usko meitä - ette ole tervetulleita!”

      Norjan energiayhtiön sekä ST1:n edustajille ei voinut jäädä Utsjoen tilaisuuden jälkeen epäselväksi, että saamelaisten pyhänä pitämälle Rastigaisalle suunniteltu tuulivoimapuisto herättää saamelaisalueella syvää epäluuloa...Porot pelkäävät turbiineja... Tuulivoimapuisto näkyisi Tenonlaaksoon ja pitkälle Suomen puolelle. Hän lisäsi, että Rastigaisan alue on ollut suosittua vaellusseutua, ja juuri siitä syystä, että se on rakentamaton... Rakentakaa tuulivoimapuistonne merelle...

    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=doZz7HTN0W4

      ...tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen
      tapahtuma,on aivan selvää, että
      tuuliteollisuudessa on monia haittoja
      joita ei ole vielä tunnistettu,
      ei poliittisesti eikä taloudellisesti...
      se mistä tänään keskustellaan, on nopea
      tuulivoimateollisuuden laajeneminen
      ympäristön ja talouden väheneminen
      ja myös ihmisten terveydelle sillä on
      monia haittoja ja ne
      pitäisi tunnustaa poliittisesti
      ja myös laajemmassa taloudessa, koska
      tällä hetkellä eurooppalaisessa politiikassa
      on suuri paine kohti enemmän ja enemmän
      tuulivoimaan se alkaa satuttaa meitä kaikkia
      joten meidän on aloittaa
      erilainen politiikka ennen sitä...
      Se päätös mikä tehdään täällä
      tulee ilmoittaa paikalliselle
      tasolle niille ihmisille joihin se vaikuttaa
      Kun on kyse tuulivoimasta se
      vaikuttaa asuntojen hintoihin,kun
      sinulla on tuulivoiman uhka
      naapurustossa tai asuinpaikassasi
      se alentaa hintoja
      30% heti ja mitä se tarkoittaa
      ihmisille jotka eivät voi saada lainaa ja
      rakentaa taloja maaseudulle
      Ruotsissa koska siellä tuuli
      energiateollisuus on niin vahva...

      • Anonyymi

        Haitta lienee se, että sinä et siitä suoranaisesti hyödy.


    • Anonyymi

      https://twitter.com/MarkoRm1/status/1713765624374034516

      Australialainen yleisradioyhtiö Alan Jones: "Hiilidioksidia on 0,04 % ilmakehästä. Ihmiset luovat vain 3 % tästä 0,04 %:sta. Ehdottaako joku vakavasti, että meidän pitäisi pysäyttää talous, nostaa energian hintoja, vahingoittaa liiketoimintaa, vaarantaa työllisyyttä, koska 0,04 % ilmakehästä on hiilidioksidia?"

      Kyllä, Alan, juuri sitä ilmastototalitaristit ehdottavat, koska millään tällä ei oikeastaan ​​ole mitään tekemistä planeetan pelastamisen kanssa, vaan kaikki liittyy tahalliseen keskiluokan tuhoamiseen, elintasomme jyrkäseen alentamiseen ja absoluuttisen totalitaarisen hallinnan käyttöön. kaikilla elämämme osa-alueilla, pelkän "planeetan pelastamisen" varjolla.

    • Anonyymi

      https://www.suomenuutiset.fi/kunta-alensi-tuulivoimaloiden-rakennuslupien-hintoja-oudosti-poliisi-kiinnostui-asiasta/

      Kunta alensi tuulivoimaloiden rakennuslupien hintoja oudosti – poliisi kiinnostui asiasta

      Lestijärvellä on tehty useita tutkintapyyntöjä poliisille tuulivoimaloiden rakentamiseen liittyen. Poliisia kiinnostaa erityisesti kunnassa tehty keinotekoinen, hetkellinen rakennuslupahintojen alentaminen...
      Luottamushenkilöitä kutsuttiin aina muutama kerrallaan koolle, ja kunnan edustaja painosti heitä, kertoo paikallinen luottamushenkilö. Hän haluaa esiintyä nimettömänä, mutta toimituksella on hänen henkilöllisyytensä tiedossaan.
      Painostajan lähipiiri oli hyötymässä tuulivoimahankkeesta...
      Tuulivoiman ajamiseksi kuntaan on Lestijärvellä ollut paikallisten mukaan käytössä myös perinteinen uhkailu ja painostus.

      – Vastustajia pelotellaan ja painostetaan. Ei-toivottuja henkilöitä ei kunnassa tarvita, ja esimerkiksi heidän puolisolleen ei tarjota työtä.

    • Anonyymi

      eihän meillä puttaalla tuolla lailla ;)

    • Anonyymi

      https://www.koillissanomat.fi/pekka-ervastin-vieraskolumni-seuraako-tuulivoimaki/5956699

      "Seuraako tuulivoimakiimaa ankara krapula, kysyy Pekka Ervasti kolumnissaan. Hän kertoo syyslomakokemuksistaan Murtotuulen tuulivoimahankkeen lähellä vuokrakämpässä, jonka oli vuokrannut toivoen erämaan rauhaa. ”Viikon ajan katselimme terassilta, kuinka myllyjen räikeät punaiset mastovalot varastivat shown tähtitaivaalta. Tasainen, migreenimäinen jyminä hallitsi äänimaailmaa kellon ympäri – jopa kämpän sisällä.” Samalla viikolla tuulivoimahanke juhli virallisia avajaisiaan. Ja samaan aikaan läheisen Kuusinkojoen ainoan voimalan toiminta lopetetaan ja joki palautetaan luonnolliseen virtaukseen. Kuusamon koskien pelastaminen ollaan sinetöimässä, mutta samaan aikaan juhlitaan 21 tuulivoimalalle tehtyä raiviota tunturierämaahan. Yhdellä nurkalla Koillismaan luontoa suojellaan, toisella tärvellään. Koskien suojelijoita pidetään sankareina, mutta tunturin tärvääjät väittävät olevansa huikeita visionäärejä. Tuulivoima on nyt seksikästä, mutta sen rakentamisella on haitallisia ympäristövaikutuksia. EU:n strategiassa tuulivoiman osuus on tarkoitus kolminkertaistaa, mikä ei voi olla näkymättä ympäristössä. Se valinta on kuitenkin tehty, ja tulevaisuus osoittaa, iskeekö rekyyli jossain vaiheessa. Tuulivoimaa perustellaan ilmastosyillä, mutta raadollisempi syy on raha. Rakentajat ovat mässäilleen tukiaisilla, maanomistaja saa vuokratuloa ja kunta kiinteistöveroa. Uljualla toimiva metsästysseura on havainnut, etteivät kanalinnut ja hirvet viihdy myllyviidakossa, heikompi joutuu väistämään. ”Ensi syksyksi minäkin etsin toisen eräkämpän”, päättää Ervasti kolumninsa. (Kooste TV-KY ry). Veli-Pekka Yrjänä Ervasti on suomalainen politiikan toimittaja. Hän työskenteli Yle Uutisten politiikan erikoistoimittajana toukokuuhun 2016 ja oli politiikan toimituksen päällikkö lokakuusta 2012 maaliskuuhun 2015. Hän lopetti Yleisradiossa "yhteisestä sopimuksesta" ja siirtyi vapaaksi toimittajaksi syyskuusta 2016. (lähde: Wikipedia)."

      • Anonyymi

        Tuollaista se on tuulivoimaloiden läheisyydessä. Ja Suomen maaseudulla ihmiset pakotetaan asumaan aivan tuulivoimaloiden vieressä. Voi Suomea, kuinka alas täällä on vajottu.


    • Anonyymi

      ervastilla taetaa olla parempi kuulo ku puttaan valtuustolla.

    • Anonyymi

      https://www.tvo.fi/ajankohtaista/tiedotteetporssitiedotteet/2023/ydinvoimaonvahvastiesillahallitusohjelmassa.html

      Suomeen tarvitaan lisää ydinvoimaa. Hallitus sitoutuu hyväksymään kaikki kriteerit täyttävät periaatelupahakemukset, joissa hakijoiden taustat ovat kansallisen turvallisuuden kannalta hyväksyttävät. Hallitus edistää ydinvoimahankkeiden rahoitusratkaisuja.
      Ydinenergialaki uudistetaan viimeistään vuoteen 2026 mennessä hankkeiden sujuvuutta ja Suomen kilpailukykyä investointikohteena tukevalla tavalla. Uudistuksen yhteydessä helpotetaan modulaaristen pienydinreaktoreiden (SMR) rakentamista.
      Kannustetaan ydinvoimaan liittyvien innovaatioiden kehittämiseen ja nopeaan käyttöönottoon Suomessa. Edistetään mahdollisuuksia sijoittaa ydinvoimaa teollisuuslaitosten lähelle hukkalämmön ja höyryn hyödyntämiseksi.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20056400
      23.10.2023 12:33

      Hallitus vauhdittaa pienydinvoimaloiden rakentamista Suomeen – laitoksia voisi tulla myös asutuksen viereen

      Ensimmäiset pienydinvoimalat saataneen kaupunkien lämmöntuotantoon jo tällä vuosikymmenellä.

      -Tuulimyllyt on eilistä.Nämä toimii 24/7 tuulee tai ei.

    • Anonyymi

      Tuulivoima on turhaa, kun ei tuota mitään silloin kun sähköä eniten tarvittaisiin

    • Anonyymi

      Tuulivoimayhtiöt ovat värvänneet paikallisia lobbareiksi.Vilpittömästi vihreän siirtymän asialla?Jokainen päätelköön itse.

      Lobbareiden mielestä tuulivoima on mahdollisuus metsätaloudelle ja on paikallisella tasolla erityisesti metsänomistajien hanke.
      Edustamansa yhtiön eduksi he kertovat sen,että kerran tultuaan se pysyy paikkakunnalla,eivätkä turbiinit vaihda omistajaa valmistuttuaan...

      Lobbarit pesevät myllyjen haittapuolia valkoisiksi.Yhtä vakuuttavaa kuin että tuulivoima on metsänomistajien hanke;) Sähkölle löytyy kysyntää.Tällä tavoin tuotettuna sen saanti on kuitenkin sattumanvaraista.Näillä nurkilla kun lämpömittari näyttää -30C pakkasta,noita myllyjä pitää lämmittää ettei pysähdyksissä oleviin lapoihin kerry jäätä.Johto toki kuljettaa sähköä molempiin suuntiin.

      • Anonyymi

        Nyyh Nyyh et saa tuloja myllyistä nyyh nyyh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyyh Nyyh et saa tuloja myllyistä nyyh nyyh

        Ei ole tuloja myllyistä, kun en huoli. Olis kyllä tarjittu. Pärjään muutenkin oikein hyvin. Tuli käytyä yliopistot aikoinaan. Olisit käynyt itsekin, niin ei tarvitsisi toimia kenkusti kanssaihmisiä kohtaan. Olitko laiskamato nuorena, eivätkä opinnot kiinnostaneet? Voi voi.


    • Anonyymi

      mänivät lehteen puhumaan täyttä sontaa.metänomistajien nokkamiehiä muka.

    • Anonyymi

      https://www.sttinfo.fi/tiedote/70045945/tutkimuksessa-selvitettiin-tuuli-ja-aurinkoenergian-vaikutusta-sahkon-hintaan-ja-investointien-tuottoon?publisherId=69820042&lang=fi

      Sähkön hinta painuu, kun tuuli- ja aurinkovoima tuottavat hyvin. Tuottajat eivät siten saa parhailta tuotantohetkiltä yhtä korkeaa hintaa kuin matalamman tuotannon ajanhetkiltä. Tutkijat kehittivät mallin, jolla sään mukaan vaihtelevan sähköntuotannon vaikutus sähkön hintaan voidaan huomioida.
      Kannibalisaatio kannustaa investoimaan tuotantoon, joka ei ole ajallisesti korreloitunut nykyisen tuotantokapasiteetin kanssa.

      -Kannibalisaatiota ei olisi ollenkaan jos sähkö tuotettaisiin tasaisesti 24/7 ydinvoimalla.

    • Anonyymi

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/ae827b49-2475-42d7-8c5d-a90cb651be95

      Suomalaisten sähkönkäyttöön tulossa radikaaleja muutoksia – Sähköyhtiön johtaja varoittaa: Mikäli et sopeudu, käy huonosti

      ”Tuuli- ja aurinkovoiman osuus Suomen sähköntuotannossa kasvaa pöyristyttävällä voimalla.” Sirkka on huolissaan, miten suomalaiset oppivat kuluttamaan energiaa silloin, kun sitä on. ”Kun energiaa on paljon, sitä ei pidä säästellä.” Suomen sähköntuotannosta on säästä riippuvaista vain viidennes, mutta silti sähkönhinta vaihtelee rajusti. ”Tulevaisuudessa yli puolet Suomen sähköntuotannosta tulee ihan sattumalta.” Sähköä saa kuluttaa, kun sitä on paljon tarjolla, kun sitä ei tule, on pakko hyväksyä, että asunnon lämpötila voi laskea. ”Kulutusjousto syntyy hyvällä tai pahalla, ei ole muuta vaihtoehtoa.
      "Poliitikot luulevat, että vihreä siirtymä ratkeaa, kun rakennetaan lisää tuuli- ja aurinkovoimaa, mutta se ratkaisee vain tuotannon. Jos tuotanto ei kohtaa kulutusta, voimaloilla ei tee mitään.

      -Sähkön hinta nousee illaksi kun palataan töistä ja aletaan kerskakuluttamaan sähköä.Tehdään ruokaa,pestään pyykkiä ja saunotaan.Sattumasähkön osuus pitää saada isommaksi,se mahdollistaa vielä kovemmat korotukset sähkön hintaan.Maailma saattaa vielä pelastua.

    • Anonyymi

      sähkönjakelu poikki sillon ku ei tuule.hyvällä tai pahalla.

    • Anonyymi

      https://twitter.com/EnergiaBotti/status/1718374831261962319

      Tuulivoiman yhden tunnin tuotanto oli 28.10.2023 keskimäärin 280 MWh. Päivän suurin yhden tunnin tuotanto oli 531 MWh ja pienin 74 MWh.
      Tuotanto kattoi 2.9 % kulutuksesta ja sen käyttöaste oli 4.5 %

      -Tehtiin joskus laivoja,käyttämättä aivoja.

    • Anonyymi

      https://tvky.info/2023/08/tuulivoima-kiinnostaa-italian-mafiaa/

      Italian poliisi pidätti mafiapomo Matteo Messina Denaron 16.1.2023 Palermossa. Sisilian mafian Cosa Nostran ”viimeistä kummisetää” on pidetty yhtenä Euroopan vaarallisimmista rikollisista. Matteo Messina Denaro loi mafian, joka soluttautui talouteen, yrityksiin ja pankkeihin, ja kuului Cosa Nostran korkeimpaan johtoon yli 20 vuotta. Mittavan omaisuutensa hän ansaitsi etupäässä huumekaupalla. Varoja oli sijoitettu uusiutuvan energian tuotantoon, varsinkin tuulivoimaan...

    • Anonyymi

      -Suomen maksuosuus EU:n elpymisvälineen tuesta on noin 7,2 miljardia euroa+usean miljardin euron korkomenot,velkarahaa kun on.
      -Suomi saa EU:n elpymisvälineestä avustuksia enintään 2,6 miljardia euroa.

      Tuulisähkö saa paljon tukea, Esimerkiksi Ilmatar Energy on saanut 19,6 miljoonaa euroa .Hyötytuuli sai 30 miljoonaa euroa.Kantaverkkoyhtiö Fingrid on saanut yhteensä 24,9 miljoonaa euroa.Kaksi hankkeista liittyy Pohjois-Suomeen kasvavan tuulisähkön siirtoon Etelä-Suomeen, jossa suurin osa Suomen sähköstä kulutetaan.

      -Hyvä bisnes kaikille lobbareille ja laukkuryssille jotka tällä hunajapurkilla pörräävät.

    • Anonyymi

      https://twitter.com/TuulivoimaR/status/1720073506258575689

      Jokainen uusi tuulivoimahanke heikentää olemassa olevan sähköntuotannon kannattavuutta, eikä myöskään paranna vähätulisten aikojen tilannetta. Markkinoille pyrkijöitä on kuitenkin moninkertaisesti tarpeeseen nähden. Ei pitäisi olla mitään tarvetta keventää lupavaatimuksia.

    • Anonyymi

      https://ym.fi/-/selvitys-nain-kaytosta-poistettujen-tuulivoimaloiden-saantelya-voisi-kehittaa

      Suomessa ei ole erityislainsäädäntöä tuulivoimaloiden purkamisesta. Myöskään rakentamisen, ympäristönsuojelun tai jätehuollon lainsäädäntö ei huomioi tuulivoimatoiminnan päättymisen tai voimaloiden ja niiden perustusten purkamisen erityistarpeita. Sääntelyn yleispiirteisyydestä johtuen tuulivoimayhtiöiden ja tuulivoimalakiinteistöjen maanomistajien väliset maanvuokrasopimukset ovat keskeinen keino tuulivoimaloiden purkamiseen liittyvien kysymysten hallinnassa.

      -Tulkaas nyt lobbarit itse selittään...

    • Anonyymi

      Tämäkin hanke epäonnistui🤣🤣🤣

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009982052.html

      Jätti-investointia Suomeen puuhanneen Plug Powerin tulos romahti

      Viime vuonna Plug teki noin 700 miljoonan dollarin liikevaihdolla noin 200 miljoonan dollarin nettotappion...
      Kesällä Plugin toimitusjohtaja Andy Marsh ennakoi, että yhtiö rahoittaa 25 prosenttia Suomen investoinneista omalla pääomalla ja loput ulkopuolisten sijoittajien avulla.

      -Tuollahan niitä myllyjen rakentamista perusteltiin.Viherpiiperöt tanssi riemupolkkaa...

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/joukorep/voimatonta-tuulivoimaa/

      ...Sähkön hinnannousu vaikuttaa koko yhteiskuntaan.

      Vaikuttaa myös siltä, että Vihreä vastuuton ja tulevaisuudesta piittaamaton touhustelu vaatii paljon subventointia.

      Hyvä arvaus : Subventoinnin maksava hölmöt veronmaksajat.
      ( ja maailma jatkaa kulkuaan, kuten tähänkin asti ) ...

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hyvin sanottu! Tuuliteollisuuteen uskominen on todellakin kuin uskonlahko, hurmoshenkistä touhua. Kyseenalaistaminen on kielletty, samoin oma ajattelu ja kriittisyys. Toisinajattelijat leimataan vääräuskoisiksi ilman kunnollisia perusteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu! Tuuliteollisuuteen uskominen on todellakin kuin uskonlahko, hurmoshenkistä touhua. Kyseenalaistaminen on kielletty, samoin oma ajattelu ja kriittisyys. Toisinajattelijat leimataan vääräuskoisiksi ilman kunnollisia perusteita.

        Ei ajattelua ole kielletty, mutta sitä taitoa ei tuulivoiman vastustajilla ole. Kateus ei ole ajattelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ajattelua ole kielletty, mutta sitä taitoa ei tuulivoiman vastustajilla ole. Kateus ei ole ajattelua.

        Mistähän sitä ois kateellinen? Siitäkö, että parista tonnista vuodessa pilaa metsänsä sadoiksi vuosiksi eteenpäin ellei iäksi, jos tuuliteollisuutta rakennetaan? Meitä on niitäkin, jotka eivät ole maitansa vuokranneet vaikka sopimusta on tyrkytetty ja eri tavoin valheilla painostettu. Meillä on puhdas omatunto, olemme kotiseudun, puhtaan luonnon ja pihtiputaalaisten puolella. Te tuulivoimauskovaiset ette ole kuin rahan ja ahneuden puolella.


    • Anonyymi

      https://twitter.com/CKellyUAP/status/1724323485739262222

      TUULIVOIMA ON TALOUDELLINEN PUHALLUS

      Euroopan suurin maatuulipuisto, ruotsalainen Markbygden Ett, on tehnyt useita vuosia valtavia tappioita, ja se on nyt konkurssin edessä.

      Ongelmana on, että tuulipuisto suostui myymään kiinteän määrän sähköä kiinteään hintaan 19 vuodeksi.

      Siksi kun tuulipuisto ei tuota tarpeeksi sähköä, yritys joutuu kattamaan vajeensa omilla sähkömarkkinoilla tehdyillä ostoilla.

      Toisin sanoen tuulipuisto on velvollinen maksamaan oman jaksotuksestaan ​​aiheutuvat kustannukset - kuten kaikkien tuulipuistojen kuuluukin - ja kun ne joutuvat tekemään niin, ne ovat taloudellisesti kannattamattomia.

      Tämä korostaa tuulivoiman arvottomuutta, sillä kun tuulta on runsaasti, sähkön arvo on alhainen.

      Mutta kun tuetut tuulipuistot pakottavat peruskuormasähkön pois markkinoilta - joten kun tuuli on alhainen, spot-hinnat nousevat jyrkästi perusvoiman puutteen vuoksi....

      -Persu,Putin,kateus...

      • Anonyymi

        Nimenomaan, näin hienoa ajattelua on tuuliteollisuuslahkolaisten päässä, argumentit ovat kerrassaan syvällistä ajattelua kuvastavia: "persu, Putin, hihhihhii" ah tuota älyn riemuvoittoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan, näin hienoa ajattelua on tuuliteollisuuslahkolaisten päässä, argumentit ovat kerrassaan syvällistä ajattelua kuvastavia: "persu, Putin, hihhihhii" ah tuota älyn riemuvoittoa!

        Ja "kateus" vielä unohtui. Tuo argumentointi kertoo kaiken oleellisen tuuliteollisuuslahkolaisista.


    • Anonyymi

      miten se näissä konkurssitapauksissa menikään.ulkolainen firma lähtee ja maanomistaja maksaa purkukustannukset?

    • Anonyymi

      https://techxplore.com/news/2023-04-nuclear-power-environment-systematic-survey.html

      Ydinvoima aiheuttaa vähiten vahinkoa ympäristölle, toteaa tutkimus

      Ydinvoima tulee voittajana
      Jos tarkastelemme kaikkia energialähteitä, ydinvoima on selvä voittaja alueellisen energiatiheyden suhteen. Ydinvoima voisi toimittaa koko maailmalle päästöttömän energian fossiilikauden jälkeen alueella, joka on puolet Norjan Vikenin läänin koosta eli puolet Yhdysvaltain koosta. vermontin osavaltio.
      Lukuja vertailtaessa käy ilmi, että ydinvoiman alueellinen laajuus on 99,7% vähemmän kuin maalla tapahtuvan tuulivoiman eli 350 kertaa vähemmän maa-alueen käyttöä.

    • Anonyymi

      Kun teillä tuuliuskovaisilla on kuntoa,kykyä ja taitoa ajatteluun,niin tulkaas nyt selittämään:
      Kun tuulee,sähköä tuotetaan liikaa,hinta putoaa jopa miinukselle.Kun ei tuule,sähkö maksaa todella paljon.Silloin sitä vaan ei ole myytäväksi.
      Itse kun en kykene ajatteluun,niin tuntuu jotenkin tyhmälle.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Useat monikansalliset yritykset ovat alkaneet perääntyä tuulivoimasopimuksista tai alkaneet neuvottelemaan uudelleen sopimuksista tavalla, joka siirtää enemmän kustannuksia kuluttajille.
      Toisaalta kustannusongelmat, joita he kohtaavat, tekevät merituulivoimasta tänään nerokkaan investoinnin, jolla on mahdollisuus merkittäviin alaskirjauksiin.
      Harva uskaltaa noita ääneen sanoa vihersiirtyjiltä tulevan p_skapalautteen pelossa.

    • Anonyymi

      https://samnytt.se/tunga-experter-domer-ut-vindkraft-som-garanterad-forlustaffar

      Asiantuntijat pitävät tuulivoimaa taattuna tappioliiketoimintana

      Laskelmien perusteella todettiin, että sähkönmyynnistä saatu ydinvoima maksoi investoinnin takaisin alle kymmenessä vuodessa, joka kestäisi vähintään 120 vuotta tuulivoimalla (huomauttamalla, että tuulivoimaloiden käyttöikä on vain 15 – 20 vuotta).
      Kun tuulee, kaikki tuulivoimalat voivat toimittaa sähköä, ja silloin hinta laskee alimmalle tasolle. Kun ei tuule, sähkön hinta nousee, mutta silloin tuulivoimala ei pysty tuottamaan. Toisin sanoen tuulivoima on taattua tappioliiketoiminta, joka tulee yhä taatummaksi, mitä enemmän tuulivoimaa rakennamme, ja konkurssit on taattu lopputulos.

      • Anonyymi

        Ketkä asiantuntijat? Putin???


    • Anonyymi

      https://stopthesethings.com/2023/11/22/compounding-problems-wind-industrys-fortunes-never-looked-so-woeful/

      Monimutkaiset ongelmat: Tuuliteollisuuden tulevaisuus ei ole aiemmin näyttänyt näin surkealta

      "Tuuliteollisuus ei kyennyt toimittamaan sähköä silloin, kun sähkönkuluttajat sitä tarvitsevat (täten tuuliteollisuus tuottaa sähköä, jolla ei ole kaupallista arvoa). Tuuliteollisuus on edelleen etuoikeuksien, verohelpotuksien ja massiivisisten tukien tarpeessa."
      Tuulivoima on tulossa tiensä päähän, ja hyvä niin.

      • Anonyymi

        Näin on näppylät!


    • Anonyymi

      Tuulivoima ei saa toimitettua sähköä, kun maaseudulla ei ole enää postikonttoreita.

    • Anonyymi

      https://www.tv4.se/artikel/NKnZvX6uoK3IAWROYoiez/konkursvag-hotar-svensk-vindkraft

      KONKURSSIAALTO UHKAA RUOTSIN TUULIVOIMATEOLLISUUTTA

      Suuri osa Ruotsin tuulivoimalat omistavista yrityksistä on konkurssin partaalla. Kalla fakta on perehtynyt uuteen, ainutlaatuiseen selvitykseen.
      - Yleisesti ottaen suurella osalla alan toimijoista on taloudellisia vaikeuksia, Jönköpingin kansainvälisen kauppakorkeakoulun (Internationella handelshösgskolan) apulaisprofessori Christian Sandström sanoo.
      Yksi syy kannattavuuden heikentymiseen on se, että uusia tuulivoimaloita rakennetaan nopeasti lisää, jolloin monet voimalat tuottavat samanaikaisesti ja sähkön hinta laskee. Tietokantaan on sisällytetty noin 3500 Ruotsin noin 5200 tuulivoimalasta.
      - Näistä arvioimme ainakin 1000 tuulivoimalan olevan tuulivoimapuistoissa, jotka ovat konkurssin partaalla, Christian Sandström sanoo.

      • Anonyymi

        Kuten Björn Wahlrooskin sanoo, silloin kun tuulee, hinta on alhaalla, ja silloin kun ei tuule, ei ole myytävää. Eihän sellainen liiketoiminta kannata, eikä kukaan sijoittaja sellaiseen sijoita.


    • Anonyymi

      Mihin adressi hävisi? Kuulemma vain vähän paikallisia allekirjoittajia ja paljon kyseenalaisia nimiä.

    • Anonyymi

      Miten reagoivat adressiin?

    • Anonyymi

      Nyt rupeaa tuulivoima yhtiöitä kaatumaan ja viritelmien jäänteet jäävät maanomistajien harmiksi. Vihreät, jotka "viisaudessaan" tämän hullutuksen laittoivat isolleen, voivat ruveta luontoa ennallistamaan paikan päällä. Siellä olisi parempi telttailla kuin Mannerheimintiellä. Ohjisalo kumppaneineen varmaan kuittaa tappiot mitä on koitunut.

    • Anonyymi

      Tätäkään asiaa ei piiperöt ole ajatelleet loppuun asti. Tuulivoimalan käyttöikä lienee n. 30 vuotta. Mitä sitten? Betonialustakin lienee jo rupeaa murenemaan eikä kestä uutta myllyä. Puretaanko kaikki pois ja kierrätetään? Alkaa taas valtava diesel-ralli kaivureineen ja rekkoineen. Ja ilmasto kiittää.

      • Anonyymi

        Tuulimyllyjen lapojen sisällä on kerros balsapuuta, jonka hankinnan vuoksi maapallon keuhkoja, sademetsiä hakataan. Myllyjen sähköjärjestelmien eristeenä käytetään sf6-kaasua, rikkiheksafluoridia, joka on 23500 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Valtava määrä metsää hävitetään näiden rumilusten alta, tiestö ja siirtolinjat mukaan lukien. Kun poistetaan metsämaa ja korvataan se sepelillä, hävitetään sienirihmasto, joka on oleellinen mäntyjen kasvulle Suomen karussa maassa. Eläimiltä viedään koti, hyönteisetkin kärsivät. Kaikki tämä rasittaa ekosysteemiä valtavasti. Tuuliteollisuus on valtavaa pahuutta, jossa rahalla houkutellaan ottamaan pahuus vastaan.


      • Anonyymi

        Tuulimyllyn käyttöikä on 15-20 vuotta, ihan sama mitä piiperöt väittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulimyllyjen lapojen sisällä on kerros balsapuuta, jonka hankinnan vuoksi maapallon keuhkoja, sademetsiä hakataan. Myllyjen sähköjärjestelmien eristeenä käytetään sf6-kaasua, rikkiheksafluoridia, joka on 23500 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Valtava määrä metsää hävitetään näiden rumilusten alta, tiestö ja siirtolinjat mukaan lukien. Kun poistetaan metsämaa ja korvataan se sepelillä, hävitetään sienirihmasto, joka on oleellinen mäntyjen kasvulle Suomen karussa maassa. Eläimiltä viedään koti, hyönteisetkin kärsivät. Kaikki tämä rasittaa ekosysteemiä valtavasti. Tuuliteollisuus on valtavaa pahuutta, jossa rahalla houkutellaan ottamaan pahuus vastaan.

        Tuulivoimaloiden pintakerros on muovia ja se varisee metsiin mikromuovina. Todella vastenmielinen ajatus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoimaloiden pintakerros on muovia ja se varisee metsiin mikromuovina. Todella vastenmielinen ajatus.

        Piti kirjoittaa, että tuulivoimaloiden lapojen pintakerros on muovia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti kirjoittaa, että tuulivoimaloiden lapojen pintakerros on muovia.

        Kyllä, ja sisältää myrkyllisiä pah-yhdisteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, ja sisältää myrkyllisiä pah-yhdisteitä.

        Olen lukenut, että ainakin bisfenoliA:ta. Liittyvätkö toisiinsa?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Missäpäin Ruotsia Pihtipudas on? Osaako mummo ruotsia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missäpäin Ruotsia Pihtipudas on? Osaako mummo ruotsia?

        Unohdit kirjoittaa "Putin, hihii" ja "kateus".


    • Anonyymi

      Onneksi tässäkään asiassa emme ole Ruotsin tiellä ;)

      • Anonyymi

        On kyllä hyvä ettei olla Ruotsin tiellä ;)

        Syöttötariffi tulee maksamaan kolmisen miljardia euroa veronmaksajille. Se menee pääosin ulkomaisille firmoille.


    • Anonyymi

      Tuulivoima tuottaa juuri nyt 1.21% kapasiteetistaan.Miksei niitä myllyjä käynnistetä.Nyt olisi kysyntää sähkölle.

    • Anonyymi

      Pt-media on sivustolleen linkittänyt Ruotsin TV4:n tekemän jutun missä kerrotaan tuulivoimaloiden talousvaikeuksista.
      Pihtiputaan vihervasemmistolaiset ovat närkästyneet asiasta.Paikallislehden päätoimittelijakin tyrmää PT-median,siis ampuu viestintuojan.
      Lienee oppinsa saanut Tampereen kuuluisassa kommunistisessa koulutuskeskuksessa.
      Pääpaino lehdykässä on siirtynyt intersektionaaliseen suuntaan,mikä sopii taudinkuvaan.

      https://www.tv4.se/artikel/3Uli7D61olrYj6ea52qa8s/experter-varnar-markaegare-riskerar-kraftig-nota

      • Anonyymi

        Sama tauti levinnyt myös Pihtiputaan Joulu-lehteen. Ekalla ja tokalla sivulla tuuliteollisuuspropagandaa. Jäi lehti ostamatta!


    • Anonyymi

      Tuulesta temmattu sähkö paljastuukin kuplaksi.Hyvä niin.Naamiot riisiutuvat ja esiin tulee todellisuus huijauksesta.
      Konkurssiaalto uhkaa alaa.Bisneksestä hyötyvät kertovat ettei hätää,ostajat konkurssifirmoille löytyy.Niin löytyy.Kun rahastusautomaatti on keksitty lypsäjiä riittää.
      Sähkö tulee töpselistä ja raha taikaseinästä...Tuuliuskovainen ilmoitti ettei mitään hätää,on olemassa mystinen "kolmas taho".Se maksaa tappiot mitä on tulossa.
      Mikä tuo "kolmas taho" on,joku kysyi.Se on niin salainen että vain harva ne paperit näkee tuli vastaus.

    • Anonyymi

      :DDD

      Olen nähnyt kyseisen alueen sopimuspaperit, ja ihan yhtä paska sopimus on kun muillakin alueilla. Mystistä kolmatta tahoa ei ole kuin kyseisen henkilön unelmissa. Mutta hienoa että jaksaa unelmoida.

    • Anonyymi

      Pohjanmaalla kuullut, että jopa 60000 euroa saa myllystä. Voi kun minä olen kateellinen näille, jotka saaneet tehtyä sopimuksen tuulivoimasta. Sopimuksissa vuokrattiin koko tila, no se sana kiinnitys ehkä pistää miettimään mitä se meinaa tässä asiassa. Sitten taisi joku maininta olla, että sopimuksen saa myydä eteenpäin, eikä tarvitse mitään maanomistajalle ilmoittaa. Käsittääkseni on vielä olemassa ns. pöytälaatikkofirmoja, joilta ehkä hankala saada vuokria tai näitä kunnan kuuluisia kiinteistöveroja, jos sattuvat vahingossa sellaiselle myymään sopimuksen. Vaan moni sopimuksen tekijä luonnollisesti lukenut sopimuksen monta kertaa ja vielä lakimies selventänyt asiat mistä itse epävarma. Isoilla firmoilla on todella hyvät lakimiehet laatimassa sopimuksia ja kas he ovat koulunsa käyneet hyvin. Samoin ihmetellyt miten isot firmat tarvitsevat ns maksuaikaa perustusten purkuun. Eli jos ehkä 10-20 vuoden päästä maksavat sellaista, onko taattu ettei omistus ole jo siirtynyt ehkä ns. heikommassa taloustilanteessa olevalle firmalle. Eli purkurahatkin saattavat jäädä puheisiin.. eikä puhuta siirtolinjoista, mitkä veronmaksajat loppuissaan joutuvat maksamaan. Ja kenen maat jäävät niiden alle, varmaan nauttivat siitä korvauksesta minkä saavat. Luonnollisesti nämä, jotka ovat vuokranneet tuulivoimafirmalle maansa, muistavat tämän asian. Ja miettivät mitä, jos itselle sattuisi tämä kohtalo. Olisinko vielä niin myönteinen asiaan ?

      • Anonyymi

        Ei yhdestä myllystä saa noin paljon. 60 000 e vuodessa on täyttä utopiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei yhdestä myllystä saa noin paljon. 60 000 e vuodessa on täyttä utopiaa.

        Utopiaa on koko tuuliteollisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei yhdestä myllystä saa noin paljon. 60 000 e vuodessa on täyttä utopiaa.

        Pohjanmaalla osataan neuvotella.Muistele peltojen hinnat aikoinaan.. mylly tuottaa kuulema isot rahat vuodessa, eli monta miljoonaa niin tuohan on pikku raha hyvästä paikasta. Se on se neuvottelutekniikkaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjanmaalla osataan neuvotella.Muistele peltojen hinnat aikoinaan.. mylly tuottaa kuulema isot rahat vuodessa, eli monta miljoonaa niin tuohan on pikku raha hyvästä paikasta. Se on se neuvottelutekniikkaa...

        Mutta kukaan ei saa 60 000 e/mylly/vuosi. Täyttä huuhaata, jolla vain yritetään ylläpitää TUULIVOIMAKIIMAA. Älkää hyvät putaalaiset menkö halpaan. Toivoo vanha waris Espoosta. Täytyy tulla käymään esi-isien mailla joku kesä. Kauniin ympäristön olivat ennen muinoin valinneet. Toivottavasti ette nyt pilaa kaikkea myllytötteröillä ja niiden melulla.


    • Anonyymi

      Vuokralaisen maksama vuokra ("Vuokra") koostuu rakentamisajan vuokrasta ja toiminnan aikaisesta vuokrasta.
      Tuotantovuokra = ..%xNettosähköenergiaxTuulivoimatuotannon Saama Sähkön hinta...
      Toistakymmentä sivua tuota...............prkle.Ymmärrän vain etten rikastu tällä.

      • Anonyymi

        Oikein ymmärrät.


      • Anonyymi

        Mutta vuokralainen saa hyvät rahat ja sekös sinun keljuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta vuokralainen saa hyvät rahat ja sekös sinun keljuttaa.

        Piti myös sanoa, että myös vuokraaja saa mukavan tulon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti myös sanoa, että myös vuokraaja saa mukavan tulon.

        Eikös tuulimyllyfirmat kiinnitä vuokratun alueen velkojaan vastaan? Eli kun konkurssi tulee, menettää maanomistaja maansa. Eli maanomistaja ei olekaan maansa omistaja, vaan hyväksikäytetty onneton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti myös sanoa, että myös vuokraaja saa mukavan tulon.

        Hihiii, niinpä just, ja muita tuhannen ja yhden yön satuja. Jos ei Björn Wahlroos sijoita tuuliteollisuuteen ja sanoo sitä huuhaaksi, niin kyllä se kertoo kaiken sen kannattavuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta vuokralainen saa hyvät rahat ja sekös sinun keljuttaa.

        Myllyfirmat menee nurin ja sekös sua vituttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tuulimyllyfirmat kiinnitä vuokratun alueen velkojaan vastaan? Eli kun konkurssi tulee, menettää maanomistaja maansa. Eli maanomistaja ei olekaan maansa omistaja, vaan hyväksikäytetty onneton.

        Ei kai toisen omaisuutta voi kiinnittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai toisen omaisuutta voi kiinnittää.

        Jos pistää nimensä sellaiseen sopimukseen, jossa antaa luvan omaisuutensa kiinnittämiseen, niin kyllä voi. Puttaallakin sellaisia sopimuksia on. Ei kai rahattomat rupelifirmat muuten lainaa pankista saa. Tästä löytyy selitys myös "tuulenottoalueiden" vuokraamiseen. Mitä isommat alueet vuokraa, sitä isommat alueet saa kiinnitettyä.


    • Anonyymi

      Addressiin väärennetyjen nimien paljous kertoo vastustajien epätoivosta.

      • Anonyymi

        Voi rakas pikkuinen. Kyllä tuo viestisi kertoo vain sinun epätoivostasi. Toivottavasti löydät vielä rauhan sisimpääsi <3


      • Anonyymi

        On se kumma ettei eturistiriitaisilla kunnanvaltuutetuilla ole muuta tekemistä kuin roikkua Suomi24:ssä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se kumma ettei eturistiriitaisilla kunnanvaltuutetuilla ole muuta tekemistä kuin roikkua Suomi24:ssä...

        Uhriutuminen tie onneen. . . mut toiset rikastuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uhriutuminen tie onneen. . . mut toiset rikastuu

        Eturistiriita on pahimmillaan rikos, joten uhriutuminen on aika mitätön sana kuvaamaan sitä.

        Ja olet oikeassa, ne rikastuu, jotka saa pitää maansa kun rupelifirmat menee konkkaan. Yksikään maansa vuokranneista ei saa. Toivottavasti ei mene talotkin alta siinä rytäkässä.

        Jos maansa vuokranneet olis tyytyväisiä, tai varmoja että rahat tulee, ei ne täällä palstoilla roikkuisi itkemässä toisia kateellisiksi. Kun tuntee tehneensä väärin, pitää vaientaa omantunnon ääni huutelemalla täällä ja Facessa syytöksiä muita kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eturistiriita on pahimmillaan rikos, joten uhriutuminen on aika mitätön sana kuvaamaan sitä.

        Ja olet oikeassa, ne rikastuu, jotka saa pitää maansa kun rupelifirmat menee konkkaan. Yksikään maansa vuokranneista ei saa. Toivottavasti ei mene talotkin alta siinä rytäkässä.

        Jos maansa vuokranneet olis tyytyväisiä, tai varmoja että rahat tulee, ei ne täällä palstoilla roikkuisi itkemässä toisia kateellisiksi. Kun tuntee tehneensä väärin, pitää vaientaa omantunnon ääni huutelemalla täällä ja Facessa syytöksiä muita kohtaan.

        Näin on. Syyllisyys painaa niillä, joilla on normaali psyyke. Sitten on vielä narsistit ja psykopaatit, jotka toimivat häikäilemättömästi mitään tuntematta.


      • Anonyymi

        Adressiin väärennetty nimiä 😆😆😆

        Ärsyttääkö tuulivoimatoimijaa, ettei hänen törkeää toimintaansa kaikki kannatakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adressiin väärennetty nimiä 😆😆😆

        Ärsyttääkö tuulivoimatoimijaa, ettei hänen törkeää toimintaansa kaikki kannatakaan.

        valtuuston kokkouksessa sanovat ettei pijä ihmisiltä kysellä mielipitteitä.he on sitä varten että peättävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valtuuston kokkouksessa sanovat ettei pijä ihmisiltä kysellä mielipitteitä.he on sitä varten että peättävät.

        Mahtoiko sanojalla olla kytköksiä tuulimyllyteollisuuteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtoiko sanojalla olla kytköksiä tuulimyllyteollisuuteen?

        Sen voi jokainen itse tutkia....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valtuuston kokkouksessa sanovat ettei pijä ihmisiltä kysellä mielipitteitä.he on sitä varten että peättävät.

        Joo, ja Facebookin Pihtipudas-ryhmässä valtuutettu ratsastelee kaksilla rattailla, valehdellen silmät korvat suut täyteen.


    • Anonyymi

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/e32d06bb-fec7-4898-9264-56f031482559

      Nopea rakennustahti on puhaltanut katteen tuulivoimatuotannolta taivaan tuuliin.

      Kiinalaistaustaisesti omistettu yhtiö Markbygden Ett on maksanut emoyhtiölleen North pole vindkraft holding AB:lle yli 20 miljoonaa euroa ylikorkoa viimeisen kolmen vuoden aikana.

      Jönköpingin kansainvälisen kauppakorkeakoulun apulaisprofessori Christian Sanström pitää korkojen maksua yrityksenä siirtää rahaa konkurssikypsän yhtiön kassasta emoyhtiöön turvaan.

      • Anonyymi

        Noinhan se menee. Ilmeisesti tuo koroilla veivaus on vanha kikka.


    • Anonyymi

      Vaan onneksi Pihtiputaalla on ollut vara tehdä outoja satsauksia. Esim. koirapuisto,esiintymislava ja kolme saunaakin tässä parin vuoden aikana saatu aikaiseksi. Ja kaikki maksaneet reilusti enemmän mitä on varattu raha. Kuka vastaa näistä . Eikä puhuta näistä tolkuttoman kallista satsauksista mitkä eivät edes kunnan toimintaan kuulu. Nyt on rahat joka kunnassa loppu, jotkut vielä kuvittelee, että tuulivoima pelastaa. Valtio myös rahaton, eiköhän se huolehdi omista saamisistaan.

    • Anonyymi

      Virkamies valittaa negatiivisesta suhtautumisesta tuulivoimaan.Tuo esiin positiivisen tutkimuksen asiasta.Sattuu olemaan tuulivoimaan keskittyvän energiatuottajan tekemä.
      Kertoo puolueettomasta suhtautumisesta asiaan.

      • Anonyymi

        Kuka virkamies? Puttaalta kuitenkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka virkamies? Puttaalta kuitenkin?

        Virkamies siis tukahduttaa keskustelua. Ettei olisi omaa tai tutun myllyä ajossa. Ei kai toivottavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virkamies siis tukahduttaa keskustelua. Ettei olisi omaa tai tutun myllyä ajossa. Ei kai toivottavasti.

        Virkamies siis palkattu vai viranhaltija eli valtuutettu? Ei tartte katsoa kun Pihtipudas-ryhmään niin siellä molempia tuulimyllyintoilijoita löytyy taistelemassa Pihtiputaan tuhoamisen puolesta.


    • Anonyymi

      Minua adressiin nimi'ä väärentäneillä olisi syytä hävetä.

      • Anonyymi

        Putinin botin kannattaa opetella suomenkieli paremmin :DDD


      • Anonyymi

        Kukaan ei ole väärentänyt nimiä, höpönassukka.


    • Anonyymi

      Erästä kunnan työntekijää, tuuliteollisuuden suurta fania, mukaillen: taitaa olla tuo tuulimyllyjen puolustajien joukko pieni mutta äänekäs.

      • Anonyymi

        Just näin. Tuulimyllärit kun ulvoo, niin korvat menee lukkoon. Rahhaa, rahhaa, rahhaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just näin. Tuulimyllärit kun ulvoo, niin korvat menee lukkoon. Rahhaa, rahhaa, rahhaa...

        Tosi vaarallista, kun korvat tuntuu menneen tukkoon tietyiltä virkamiehiltä ja valtuutetuilta. Tulee mieleen opetus kolmesta viisaasta apinasta: "älä näe pahuutta, älä kuule pahuutta, älä puhu pahaa".


    • Anonyymi

      Aivan mielenkiintoista. Saksa haluaa, että Suomi vetää vetyputken Saksaan. He kun eivät enää halua tuulivoimaa, eikä ydinvoimaa. Muistaako kukaan historiasta mitä Saksalaiset sodan aikana tekivät vähän pohjoisemmassa? Eikö tämä nyt hiukan samalta vaikuta. Tuulivoiman tuotto kapasiteetti ehkä 20 prossaa. Maaseutu täynnä tuulivoimaloita. Ja saattaa jäädä niin, että ulkomaalaiset suharit osaavat kääntää niin asian, että vähäinenkin sähkö menee muualle, täällä nousee sähkön hinta, Suomessahan on pakko nostaa verotusta( ylivarojen eletty monta kymmentä vuotta nyt herätään), eli ihmisille on tulossa ankeat ajat. Ja vielä luonto lopullisesti tuhottu. Hauskaa sitten. Ehkä jotkut siinä vaiheessa miettivät olisiko kannattanut ehkä uskoa joitakin ihmisiä. Valitettavasti se on silloin myöhäistä, jos nyt ei herätä realismiin. Se äkkiraha yleensä on huono asia. Asiat pitää miettiä näin isossa asiassa vuosikymmenien päähän.

      • Anonyymi

        Totta. Saksa haluaa käyttää suomalaisten hölmöyttä hyväkseen. Suomalaiset eivät paljon luonnosta välitä, joten täällä hyväksytään ympäristön tuhoaminen tuulivoimaloilla.


    • Anonyymi

      Tuulivoimasi keskustella juotu palstalla.

    • Anonyymi

      1 mylly + 0 m/s = 0 kWh
      10 myllyä + 0 m/s = 0 kWh

      Ei mulla muuta.

      • Anonyymi

        Ja kovimmat unelmat, joissa
        10 000 myllyä x 0 m/s = 0 kWh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kovimmat unelmat, joissa
        10 000 myllyä x 0 m/s = 0 kWh

        😂😂😂

        Nyt saadaan uusi kirja hölmöläisten tarnoihin: Hölmöläisten tuulimyllybisnes

        Hölmöläiset saivat kuulla ihmeitä tekevistä myllyistä, tuulimyllyistä. Niitähän täytyi saada myös Hölmölään Tollonperälle. Ensin hankittiin yksi mylly. Hölmöläiset huomasivat, että lavat pyörivät vain harvoin. Mutta koska he olivat kuulleet, että tuulimyllyt tuovat kermaa ja hunajaa kaikille, jotka myllyjen taikapiiriin joutuvat, he päättivät laitattaa vielä tusinan lisää myllyjä. Siinä kohtaa päähölmöläinen hoksasi, että jolleivät myllyjen siivet oikein koskaan pyöri, niin turha myllyihin on siipiä laittaa, lisäävät vain hintaa. Muutkin olivat samaa mieltä ja niin Hölmölään pystytettiin tusinan verran siivettömiä myllyjä. Nyt oli Tollonperällä 1 siivekäs mylly ja 12 siivetöntä. Oli tullut iso säästö, kun ei laitettu siipiä. Kannattavaa touhua.


    • Anonyymi

      TV-KY:n sivuilta:

      Tuulivoima on luonnonsuojelujärjestöille ristiriitainen kysymys, kirjoittaa Kainuun Sanomat. Uusiutuvaan energiaan pitää siirtyä, mutta luonnon monimuotoisuuden kannalta tuulivoima on suuressa mittakaavassa haitallista. Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL) kannattaa uusiutuvaan energiaan siirtymistä, mutta tuulivoiman ongelmana on se, että se hävittää metsää. Tuulivoima on vielä uutta, eikä sen vaikutuksista luontoon ole pitkäaikaista tutkittua tietoa, sanoo SLL:n Kajaanin yhdistyksen puheenjohtaja Siiri Auvinen. Tuulivoimaa sijoitetaan erämaisille alueille, koska ihmiset eivät halua tuulivoimaloita lähelleen. Silloin tuulivoimahankkeiden alta joudutaan hävittämään arvokkaita metsiä. Ihmistoiminta alueilla lisääntyy. Voisiko tuulivoimaa sijoittaa valmiiksi rakennetuille alueille, esim. Terrafamen alueelle? SLL:n liittohallituksen puheenjohtaja Hanna Halmeenpää muistuttaa, että tuulivoima on liiketoimintaa. Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan maamme on jo energiaomavarainen. Kuinka laajasti meidän tulee tuottaa Eurooppaan sähköä? Maakuntakaavassa Kainuuseen tavoitellaan 410 tuulivoimalaa. SLL:n Kainuun piiri on jo lausunut, että tavoiteltu määrä on liikaa. Olisi tärkeää pohtia myös kulutuksen vähentämistä. Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen ja ihmisen toiminnan sopeuttaminen luonnon kestävän käytön rajoihin ovat avainkysymyksiä SLL:lle. Monimuotoisuuden väheneminen näkyy esim. metsäkanalintujen ja metsäpeuran kantojen heikentymisenä. Lajit kärsivät luontaisten elinympäristöjen tuhoutumisesta.

    • Anonyymi

      Ja kommentti TV-KY:n sivuilta, täyttä asiaa:

      Tuulisähkössä kiehtoo monia se, että tuulista voi ammentaa turbiineilla sähköä maksutta eikä energialähde ehdy. Tuuliturbiinien huonoja puolia ovat kuitenkin nämä ominaisuudet:
      - turbiinit eivät tuota lainkaan perussähköä
      - turbiinit tarvitsevat alituiseen paljon säätösähköä
      - turbiineissa ei ole tekniikkaa, jolla hallitaan verkon vakautta (taajuutta)
      - turbiineista ei ole tehoreserviksi pätkivän käynnin takia
      - turbiinit eivät toimi varavoimana pätkivän käynnin takia
      Tilastokeskuksen mukaan tuulivoima kattoi 3,2 % Suomen energiankäytöstä vuonna 2022. Tuulisähkö ei ole syrjäyttänyt fossiilisia polttoaineita ollenkaan. Tuulivoimaa on rakennettu Suomeen 20 vuotta. On saatu aikaiseksi 1.600 tuuliturbiinilla päivittäin vaihtelevaa ja pätkivää sähköntuotantoa.
      Tuulivoima on tulossa tiensä päähän. Yhtiöt kuitenkin takovat Suomessa, kun rauta on vielä kuumaa. Tuulivoima on aiheuttanut Suomessa paljon teknisiä, taloudellisia, poliittisia, hallinnollisia, oikeudellisia, ympäristöllisiä, kulttuurisia ja sosiaalisia ongelmia. Rahaa ja resursseja on mennyt hukkaan miljardikaupalla.
      Yksityistä ja julkista rahaa kuluu tänä vuonna 2023 turbiinien investointeihin, sähköjärjestelmän vahvistamiseen ja tuotantotukiin 3-3,5 mrd €. Valtaosa siitä on tuontia, mikä taklaa pahasti Suomen kykyä tehdä tuottavuutta lisääviä investointeja järkevällä tuonnilla. Media selittää, että turbiini-investoinnit tehdään nykyään markkinaehtoisesti. Aivan totta: myös huonoja kauppoja voi toki tehdä markkinaehtoisesti. Kuluttajat maksavat viime kädessä paljon kehnosta tuonnista. Globaalit turbiinifirmat uunottavat poliitikkoja, luottamushenkilöitä ja aktivistitoimittajia edelleen mennen tullen.

    • Anonyymi

      Miten tuulivoimalla tuotettu sähkö eroaa perussähköstä? Kjeih Kjie

      • Anonyymi

        Osaatko putinisti vastata?


      • Anonyymi

        Hihhii ja kjeh kjeh. Perussähkön alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty alkuperältään varmennettu uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö.


    • Anonyymi

      https://www.salkunrakentaja.fi/2023/11/wartsila-tuulitehtailijat/#comment-68953

      Wärtsilä nokittaa pörsseissä romahtaneet tuulitehtailijat.

      Angervuo muistuttaa historiasta, että pankkiiriliikkeet hullaantuivat vihreästä energiasta ja samalla kymmenien miljardien tukipotista, mikä veti sankoin joukoin sijoittajia, kuten suuria rahastoja tuulitehtaisiin.
      Angervuo käyttää tuulitehtaista ilmaisua ”suuri puhallus”.

      ”Kolmen tuulivoiman laitevalmistajien pörssiarvon pudotus tekee kolmanneksen verrattuna Helsingin pörssin yhtiöiden yhteenlasketusta markkina-arvosta”, Angervuo pelkistää ”tuulen viemää” sijoittajien salkusta.

    • Anonyymi

      Ei reagointia adressiin, tyhjänpäiväinen.

      • Anonyymi

        Voi että teitä poikia vaivaa nyt se adressi 😂😂😂 koettakaa miettiä jotain muuta, joulukin on tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi että teitä poikia vaivaa nyt se adressi 😂😂😂 koettakaa miettiä jotain muuta, joulukin on tulossa.

        Valheellinen adressi kertoo olennaisen vastustajista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valheellinen adressi kertoo olennaisen vastustajista.

        Voi pikkuinen, eikö sulle riitä tuon huutaminen Fb:n Pihtipudas-ryhmässä? Tännekin tulet.


    • Anonyymi

      On todella tuo adressi asia jäänyt joillekin päälle. Olisi poikaa keskustella siitä kun kiinteistövero ei taidakaan jäädä enää kuntaan.. Eikö se Jussi Niinistökin ole jo valittanut,
      että tuulivoimasta haittaa.

      • Anonyymi

        Tuo adressi häpäisee teikäläiset. Itkulta meni pohjat.


      • Anonyymi

        Joo, kiinteistöverot meneekin valtiolle ja sieltä kaikille kunnille, kun ne huomioidaan valtiontasausjärjestelmässä. Taitaa unehtua koko vihreä siirtymä sitten 😂 kiinnostus loppuu. Jos nyt nuo firmat edes pysyy pystyssä....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo adressi häpäisee teikäläiset. Itkulta meni pohjat.

        Ja sä oot yöllä täällä keskustelupalstalla, koska sulla on niin paha mieli. Vastustuksen määrä olikin isompi kun kuvittelin. Mene nukkumaan, jospa aamulla olis maailma valoisampi paikka sullekin ❤️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sä oot yöllä täällä keskustelupalstalla, koska sulla on niin paha mieli. Vastustuksen määrä olikin isompi kun kuvittelin. Mene nukkumaan, jospa aamulla olis maailma valoisampi paikka sullekin ❤️

        Niin ja kolmannes oli oikeita allekirjoittajia. Häpeä´!


      • Anonyymi

        Siis mitä, onko Jussi Niinistö tunnustanut, että tuulivoimasta on haittaa? Selvähän se on, että tuulivoimaloista on erittäin paljon haittaa.


    • Anonyymi

      Tainnut vastustuksen laajuus varmistaa tuulivoimahauskaa tuleville vuosille, kun ei kaikki "puttaalaiset" mahdu edes samalle mantereelle. Mutta kun navi ohjannut "vieraskirjan" ohi niin ei se heidän syynsä jos ei tulkki paikalla.

      • Anonyymi

        Onko se lista missä nähtävillä ? Minä mökkiläisenä voisin lisätä nimeni siihen. En ole löytänyt sitä, vaan sinulla on varma tieto. Kiitos tiedosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se lista missä nähtävillä ? Minä mökkiläisenä voisin lisätä nimeni siihen. En ole löytänyt sitä, vaan sinulla on varma tieto. Kiitos tiedosta

        Lisään kun tajusin. Vai oliko se adressi vain kuntalaisille vai saako siihen mökkiläisenä osallistua? Rahaa kyllä tulee kuntaan meiltä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään kun tajusin. Vai oliko se adressi vain kuntalaisille vai saako siihen mökkiläisenä osallistua? Rahaa kyllä tulee kuntaan meiltä.

        Kaikki, jotka kannattavat adressia, voivat allekirjoittaa. En itsekään asu Pihtiputaalla, mutta vastustan Suomen maaseudun täyttämistä tuulivoimaloilla. Vastustan myös sitä, ettei niitä kuunnella, jotka joutuvat elämään tuulivoimaloiden lähellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki, jotka kannattavat adressia, voivat allekirjoittaa. En itsekään asu Pihtiputaalla, mutta vastustan Suomen maaseudun täyttämistä tuulivoimaloilla. Vastustan myös sitä, ettei niitä kuunnella, jotka joutuvat elämään tuulivoimaloiden lähellä.

        Juuri näin. On turhaa kuvitella, että tämä olisi vain kuntalaisten asia.Naapurikuntien myllyt vaikuttavat meihin, ja päinvastoin. Miksi pitäisi olla vain putaalaisia nimiä? Naurettava ajatus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä! Tiedottakaa tästä keräyksestä vielä enemmän! Paikallislehdessä! Hesarissa! Ip-lehdissä! Nettifoorumeilla!

        Voi voi voi voi minkälainen hätä sulla on tästä vastustuksesta. Ala harrastaa jotain, niin tulee muutakin sisältöä elämään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se lista missä nähtävillä ? Minä mökkiläisenä voisin lisätä nimeni siihen. En ole löytänyt sitä, vaan sinulla on varma tieto. Kiitos tiedosta

        Johan olet osallistunut kome kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä! Tiedottakaa tästä keräyksestä vielä enemmän! Paikallislehdessä! Hesarissa! Ip-lehdissä! Nettifoorumeilla!

        Näin tehdään! Kiitos vinkistä 🥰


    • Anonyymi

      Kirjoita nimi adressiin niin minä kerron kuka on putinisti.

      • Anonyymi

        Varman tiedon mukaan adressi on tullut suoraan Kremlistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varman tiedon mukaan adressi on tullut suoraan Kremlistä.

        ⬆️ "Poika, poloinen, kovin on tutun oloinen
        Kädessä keihäs ja keihäässä katkennut pää
        Ei saanut hän saalista, vaan kauaksi maalista
        Kiskaisi keihään ja keihäästä katkesi pää..."


      • Anonyymi

        Joo, minäkin voin kertoa: Putinistin nimi ei löydy adressista, koska Puten kannattajan tunnistaa siitä, että muiden ihmisten hyvinvointi ei merkitse mitään. Puten kannattajat kannattavat siten suurella todennäköisyydellä tuulivoimaa häikäilemättömästi välittämättä siitä tuhosta, mitä tuulivoimalat ympäristöön tuovat.

        Tuuliputinisti riehuu tuulivoimakiimassaan, kun ahneus on sekoittanut pään ja omalle metsätilkulle pitää saada tuulivoimala. Tuuliputinisti polkee jalkaa ja parkuu " haluan oman myllyn, mulle mylly nyt heti, buaaah, buaah, pystyttäkää se mylly heti, buaah, buaah". Niin tuuliputinisti huutaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varman tiedon mukaan adressi on tullut suoraan Kremlistä.

        Varman tiedon mukaan kyllä sinutkin Kremliin viedään, sen verran paljon on Venäjä puheissa ja ajatuksissa. Olet aito putinisti, kerta kaikkiaan.

        Se on muuten hienoa kun näkee ihan ihka elävän, luontoon vapautetun putinistin juoksevan kiimoissaan tuulimyllyjä kohden. Valitettavasti paritteluyritykset tyrehtyvät ennen pitkää tuulivoimalan kylmää metallia vasten, ja putinistin kohtalona onkin kuolla sukupuuttoon. Joidenkin putinistien julmana kohtalona on menettää paritteluelin, kun liian innokkaat paritteluyritykset saavat sen jäätymään talvisaikaan myllyn runkoa vasten. Tällaisia paritteluelimensä menettäneitä putinisteja kutsutaan lilliputinisteiksi. Erikoinen seikka on, että heidän äänensä muuttuu elimen menetyksen myötä kastraattiääneksi. Kuulaana syysiltana, kun ei tuule, jolloin tuulimyllyt eivät metelöi, voi kuulla tuulimyllyltä toiselle juoksevan lilliputinistin kaihoisan kimeä-äänisen karjahtelun. Se on hyvin erikoinen ääni, ja sitä ei pysty sekoittamaan esimerkiksi ketun ääntelyyn. Saksalainen kansanuskomus väittää, että jos lilliputinistin karjahtelun kuultuaan pyörähtää viisi kertaa vastapäivään, kaksi kertaa myötäpäivään ja pieraisee tuulimyllyjen suuntaan, on tuulimyllyfirma konkurssissa alle vuoden sisällä pierusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varman tiedon mukaan kyllä sinutkin Kremliin viedään, sen verran paljon on Venäjä puheissa ja ajatuksissa. Olet aito putinisti, kerta kaikkiaan.

        Se on muuten hienoa kun näkee ihan ihka elävän, luontoon vapautetun putinistin juoksevan kiimoissaan tuulimyllyjä kohden. Valitettavasti paritteluyritykset tyrehtyvät ennen pitkää tuulivoimalan kylmää metallia vasten, ja putinistin kohtalona onkin kuolla sukupuuttoon. Joidenkin putinistien julmana kohtalona on menettää paritteluelin, kun liian innokkaat paritteluyritykset saavat sen jäätymään talvisaikaan myllyn runkoa vasten. Tällaisia paritteluelimensä menettäneitä putinisteja kutsutaan lilliputinisteiksi. Erikoinen seikka on, että heidän äänensä muuttuu elimen menetyksen myötä kastraattiääneksi. Kuulaana syysiltana, kun ei tuule, jolloin tuulimyllyt eivät metelöi, voi kuulla tuulimyllyltä toiselle juoksevan lilliputinistin kaihoisan kimeä-äänisen karjahtelun. Se on hyvin erikoinen ääni, ja sitä ei pysty sekoittamaan esimerkiksi ketun ääntelyyn. Saksalainen kansanuskomus väittää, että jos lilliputinistin karjahtelun kuultuaan pyörähtää viisi kertaa vastapäivään, kaksi kertaa myötäpäivään ja pieraisee tuulimyllyjen suuntaan, on tuulimyllyfirma konkurssissa alle vuoden sisällä pierusta.

        😄, niin osuvaa!


    • Anonyymi

      Jos keräys olisi vilpitön sinne ei tarvitsi kuolleita sieluja.

      • Anonyymi

        Putinisteille mitkään keinot eivät ole vieraita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinisteille mitkään keinot eivät ole vieraita.

        Totta, tuuliputinisti on häikäilemätön tuulivoiman kannattaja.

        Päivän sana: TUULIPUTINISTI.


      • Anonyymi

        Niin tarkoitat tietysti maanomistajien edustajistoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, tuuliputinisti on häikäilemätön tuulivoiman kannattaja.

        Päivän sana: TUULIPUTINISTI.

        Ei ole vaan vastustaja. 99% tuulivoiman vastustajista ihailee Putinia. MOT


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vaan vastustaja. 99% tuulivoiman vastustajista ihailee Putinia. MOT

        Skrollaa ylöspäin, siellä on tieteellinen kuvaus sukupuuttoon kuolevasta putinististä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vaan vastustaja. 99% tuulivoiman vastustajista ihailee Putinia. MOT

        Höpöhöpö, Pihtiputaan mummokin tietää, että asia on päin vastoin. Olet hyvin läpinäkyvä: ahneus on sokaissut sinut, haluat tuulirahaa ja yrität vierittää elinympäristöjään suojelevien niskoille paikkansapitämätöntä kuraa. Niin toimii ala-arvoisesti käyttäytyvä vastustaja, jollainen olet. Ota itseäsi niskasta kiinni ja kasva ihmisenä, tuuliputinisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, Pihtiputaan mummokin tietää, että asia on päin vastoin. Olet hyvin läpinäkyvä: ahneus on sokaissut sinut, haluat tuulirahaa ja yrität vierittää elinympäristöjään suojelevien niskoille paikkansapitämätöntä kuraa. Niin toimii ala-arvoisesti käyttäytyvä vastustaja, jollainen olet. Ota itseäsi niskasta kiinni ja kasva ihmisenä, tuuliputinisti.

        Täytyy tarkentaa viestiä: tarkoitan tässä vastustajalla niitä, jotka vastustavat elinympäristöjään tuulivoimaloilta suojelevia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy tarkentaa viestiä: tarkoitan tässä vastustajalla niitä, jotka vastustavat elinympäristöjään tuulivoimaloilta suojelevia.

        Kuten Vladimir Putinia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, Pihtiputaan mummokin tietää, että asia on päin vastoin. Olet hyvin läpinäkyvä: ahneus on sokaissut sinut, haluat tuulirahaa ja yrität vierittää elinympäristöjään suojelevien niskoille paikkansapitämätöntä kuraa. Niin toimii ala-arvoisesti käyttäytyvä vastustaja, jollainen olet. Ota itseäsi niskasta kiinni ja kasva ihmisenä, tuuliputinisti.

        heh heh Paljonko ruplia kilahti kassaasi?


    • Anonyymi

      Laitilas olis silakka munnii vietäväksi montako laitetaan?

      • Anonyymi

        Voi että, silakkamunat on lilliputinistien herkkua. Saiskohan niiden avulla houkuteltua lauman Ilosjoelle? Sitten tehtäis vähän taikoja 😏


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ehkä kiire myös sen takia, ettei huhut leviä muista maista. Esimerkiksi se huhu, että perustukset pitää purkaa monissa isoissa Euroopan maissa. Niissä maissa, jotka pitkälle määrittelee EU direktiivit..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä kiire myös sen takia, ettei huhut leviä muista maista. Esimerkiksi se huhu, että perustukset pitää purkaa monissa isoissa Euroopan maissa. Niissä maissa, jotka pitkälle määrittelee EU direktiivit..

        Kreml levittää näit huhuja. Näytä minulle tuulivoiman vastustaja niin minä kerron sinulle Putinistin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kreml levittää näit huhuja. Näytä minulle tuulivoiman vastustaja niin minä kerron sinulle Putinistin.

        Hahahaaa, olet siis sitä mieltä että Venäjä, tuo land of piss and shit, olisi niin edistyksellinen, että se levittäisi juttua, että tuulivoimaloiden perustukset pitää kaivaa ylös. Hahahaa... nyt luulet Venäjästä liikoja, tuuliputinisti, hahahaa, olet tainnut olla enemmänkin Kremlin opissa, hahahaa. Kyllä nyt Pihtiputaan mummokin järkyttyy, kun Putaalta löytyy noin kova kremlologi. Aiotko maalata Venäjän lipun tuulivoimaloihisi, hahahaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kreml levittää näit huhuja. Näytä minulle tuulivoiman vastustaja niin minä kerron sinulle Putinistin.

        Olisiko sinulla laittaa tuohon Kreml-uutisointiisi liittyviä linkkejä tutkimuksista tai uutisoinneista väitteittesi tueksi?Jännityksellä odotan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko sinulla laittaa tuohon Kreml-uutisointiisi liittyviä linkkejä tutkimuksista tai uutisoinneista väitteittesi tueksi?Jännityksellä odotan.

        Sinullahan ne kanavat Kremliin ovat avoinna, hahaha. Ei kyllä kiinnosta yhtään enempää tietää tuosta itänaapurista, joka on the land of piss and shit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinullahan ne kanavat Kremliin ovat avoinna, hahaha. Ei kyllä kiinnosta yhtään enempää tietää tuosta itänaapurista, joka on the land of piss and shit.

        Jatka valitsemallasi linjalla.Uskottavuus ennen kaikkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatka valitsemallasi linjalla.Uskottavuus ennen kaikkea.

        Näin on, nimimerkillä Naton kannattaja jo 30 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatka valitsemallasi linjalla.Uskottavuus ennen kaikkea.

        Hei come on, tuuliteollisuusfaneilla on se salainen kolmas taho, papereihin kirjattu, mutta niitä papereita ei näe kun tosi tuuliteollisuususkovaiset. Kolmas taho takaa toiminnan taloudellisesti, korvaa kaikki mahdolliset vahingot, ja varmasti myös informeeraa näistä luontoa suojelevien, tuuliteollisuutta vastustavien henkilöiden suorista yhteyksistä itänaapuriin. Etkö ymmärrä että nämä ovat hyvin salaisia asioita, mutta kuitenkin täysin totta, meille ei vain todisteita niistä näytetä. Ja miksi pitäisikään, eihän kukaan niin kahjo ole että horisisi tuommoisia ilman faktapohjaa 🤣


    • Anonyymi

      https://pelastetaansuomenluonto.fi/wp-content/uploads/Tuulivoimaloiden-perustusten-ratkaisematon-ongelma-3.pdf

      Tuulivoimaloiden purkaminen on jo alkanut Keski-Euroopassa ja USA:ssa. Useissa Euroopan maissa
      ympäristölainsäädäntö määrää purettavaksi tuulivoimaloiden maanpäällisten osien lisäksi
      maanalaiset osat (taulukko 1). Vuonna 2020 Saksan Standardi Instituutti laati tuulivoimaloiden
      purkamiselle ja kierrätykselle yhtenäiset standardit sisältävän ohjekirjan DIN SPEC 4866, josta
      odotetaan tulevan alan standardi. Suomessa tuulivoimayhtiöt ja viranomaiset ovat toistaiseksi
      vaienneet tästä ohjeesta.

      • Anonyymi

        Kohta vaaditaan Suomessakin, hyvä, hyvä!


      • Anonyymi

        Saksa ja Ranska ovat lisäämässä kovasti tuulivoimaa. Se teiltä unohtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa ja Ranska ovat lisäämässä kovasti tuulivoimaa. Se teiltä unohtuu.

        se on varma tieto se. tosin toiset väittävät, että kun purkurahoja piti löytyä niin löysivät sen sijaan Suomen. Ja Saksalaiset jo odottavat, että suomalaiset vetävät putken suomesta saksaan. Kas kun kaupunkilaiset eivät ole saksassakaan valmiita ottamaan tuulimyllyjä. vaikka maalaiset tarjoavat niitä. on haittoja kuulema kaupunkilaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa ja Ranska ovat lisäämässä kovasti tuulivoimaa. Se teiltä unohtuu.

        Saksa lisää merituulivoimaa. Saksa ei metsiin edes saa rakentaa tuulivoimaloita. Saksalaiset välittävät luonnosta ja ympäristöstä. Ja Ranska sitten. En ole lukenut, että Ranska lisäisi tuulivoimaa, joten laitapa siitä lähde. Ranska on perinteisesti nojannut ydinvoimaan ja tulee varmaan tekemään niin jatkossakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa lisää merituulivoimaa. Saksa ei metsiin edes saa rakentaa tuulivoimaloita. Saksalaiset välittävät luonnosta ja ympäristöstä. Ja Ranska sitten. En ole lukenut, että Ranska lisäisi tuulivoimaa, joten laitapa siitä lähde. Ranska on perinteisesti nojannut ydinvoimaan ja tulee varmaan tekemään niin jatkossakin.

        Ranskalaiset ei myllyjä hyväksy. Heille ympäristön kauneus tärkeää. Eivät ole Saksan vietävissä, kuten Suomea on viety ja viedään kuin pässiä narussa. Ruotsia aina meillä pilkataan, mutta nekin ymmärtävät lopettaa tämän pelleilyn, jonka Saksa on Eurooppaan saanut aikaan. Ruotsi satsaa ydinvoimaan ja tulee rikastumaan ihan mielettömästi. Saksa sössinyt kaikki omat asiansa ja muistanut sitten että Suomelta saa kaiken mitä kehtaa pyytää, ja Saksahan kehtaa pyytää ihan mitä vaan. Mitä eivät kehtaa pyytää niin se annetaan ilmaiseksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskalaiset ei myllyjä hyväksy. Heille ympäristön kauneus tärkeää. Eivät ole Saksan vietävissä, kuten Suomea on viety ja viedään kuin pässiä narussa. Ruotsia aina meillä pilkataan, mutta nekin ymmärtävät lopettaa tämän pelleilyn, jonka Saksa on Eurooppaan saanut aikaan. Ruotsi satsaa ydinvoimaan ja tulee rikastumaan ihan mielettömästi. Saksa sössinyt kaikki omat asiansa ja muistanut sitten että Suomelta saa kaiken mitä kehtaa pyytää, ja Saksahan kehtaa pyytää ihan mitä vaan. Mitä eivät kehtaa pyytää niin se annetaan ilmaiseksi!

        Ranskaan rakennetaan ennätysmäärä myllyjä.

        Ruotsi on tehnyt päätöksen luopua ydinvoimasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskalaiset ei myllyjä hyväksy. Heille ympäristön kauneus tärkeää. Eivät ole Saksan vietävissä, kuten Suomea on viety ja viedään kuin pässiä narussa. Ruotsia aina meillä pilkataan, mutta nekin ymmärtävät lopettaa tämän pelleilyn, jonka Saksa on Eurooppaan saanut aikaan. Ruotsi satsaa ydinvoimaan ja tulee rikastumaan ihan mielettömästi. Saksa sössinyt kaikki omat asiansa ja muistanut sitten että Suomelta saa kaiken mitä kehtaa pyytää, ja Saksahan kehtaa pyytää ihan mitä vaan. Mitä eivät kehtaa pyytää niin se annetaan ilmaiseksi!

        Olet oikeassa.

        Summa summarum: suomalaiset ovat Euroopan hölmöläisiä ympäristöasioissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskaan rakennetaan ennätysmäärä myllyjä.

        Ruotsi on tehnyt päätöksen luopua ydinvoimasta.

        Ehkä unelmissasi. Ruotsiin havitellaan jopa kymmentö suurta ydinvoimalaa. Tuuliteollisuuden tukeminen lopetettu. https://www.hs.fi/talous/art-2000009996512.html


    • Anonyymi

      Tuulivoima paha. Putin hyvä.

      • Anonyymi

        Kyllä tuulimylläreiden epätoivo on ilmeistä. Kun ei ole mitään oikeita perusteluja ulvotaan ajankuvaan sopiva Putin kortti... Kyllähän ne oikeat isänmaan ystävät on niitä jotka ei myy maita ja mummoja rahasta Saksalaisten hyväksi 🥸


    • Anonyymi

      Saksa aikoo toteuttaa päästöjen vähentämisen suurelta osin vedyn varaan. Aikovat kaksinkertaistaa vedyn tuotantonsa vuoteen 2030 mennessä.
      Omaa tuotantoa olisi vain kolmasosa tai korkeintaan puolet vedyn tarpeesta.
      Tuulivoimalat voisi auttaa.Tiiviisti asuttu maa,Vaikea löytää tilaa suurelle määrälle voimaloita.Eikä ne enää kykene itse niitä tekemään kun firmat menneet konkkaan.
      Katseet kääntyy Puttaalle...
      Saksa olisi innokas rakentamaan vetyputken Saksaan.Kaipa joku PutkiPaavo Puttaaltakin löytyy.

      • Anonyymi

        Vedyn tuotanto vaatii runsaasti sähköä. Voisi olla Suomen seuraava Nokia.

        Toisaalta, tuulivoimaa vastustetaan, koska halutaan tuoda energiaan Venäjältä.


      • Anonyymi

        Alat ajamaan polttomoottori autojen myynnin kiellon perumista vuoteen 35 mennessä. suomi tuplaa sähkön tuotantonsa muuten, ja tuskin aikataulu riittää olkiluoto kolmosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedyn tuotanto vaatii runsaasti sähköä. Voisi olla Suomen seuraava Nokia.

        Toisaalta, tuulivoimaa vastustetaan, koska halutaan tuoda energiaan Venäjältä.

        Vedyn tuotanto vaati sähköä, jonka hinta on nollan tienoilla, jotta tuotanto kannattaisi. Mikään tuulivoimafirma ei pysy kannattavana, kun hinta on nollilla kun tuulee ja kun ei tuule, ei ole myytävää. Björn Wahlroos sen selittää erittäin yksinkertaisesti, mutta mitäpä hän talousasioista ymmärtää, pienituloinen raukka kun on.
        YouTubessa Karon grilli ja jakson nimi Mikset myynyt Nordeaa Björn Wahlroos?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedyn tuotanto vaati sähköä, jonka hinta on nollan tienoilla, jotta tuotanto kannattaisi. Mikään tuulivoimafirma ei pysy kannattavana, kun hinta on nollilla kun tuulee ja kun ei tuule, ei ole myytävää. Björn Wahlroos sen selittää erittäin yksinkertaisesti, mutta mitäpä hän talousasioista ymmärtää, pienituloinen raukka kun on.
        YouTubessa Karon grilli ja jakson nimi Mikset myynyt Nordeaa Björn Wahlroos?

        Tutustu aiheeseen nord pool saat kuvan mille alueelle tötsiään pystyttelevät, jos toinenkin kuluttaja on sitä oikeaa mieltä ettei Suomessa aina tuule.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedyn tuotanto vaatii runsaasti sähköä. Voisi olla Suomen seuraava Nokia.

        Toisaalta, tuulivoimaa vastustetaan, koska halutaan tuoda energiaan Venäjältä.

        Höpöhöpö, tuulivoiman vastustuksella Suomen metsiin EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ VENÄJÄN KANSSA. Aivan vaan vihervassukoitten ja elokapinallisten propagandaa, johon ajattelukyvyttömät myötäilijät lankeavat niin helposti. Eikö olekin jännä juttu, että vaikka tuulivoimarakentaminen tuhoaa Suomen luontoa hirveää tahtia, niin vihreät ovat tämän tuhotuulivoiman kritiikittömiä kannattajia. Huhhuh...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, tuulivoiman vastustuksella Suomen metsiin EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ VENÄJÄN KANSSA. Aivan vaan vihervassukoitten ja elokapinallisten propagandaa, johon ajattelukyvyttömät myötäilijät lankeavat niin helposti. Eikö olekin jännä juttu, että vaikka tuulivoimarakentaminen tuhoaa Suomen luontoa hirveää tahtia, niin vihreät ovat tämän tuhotuulivoiman kritiikittömiä kannattajia. Huhhuh...

        Paitsi, että vastustajat on melkoiselta osalta Putinin renkejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi, että vastustajat on melkoiselta osalta Putinin renkejä.

        Sä voit kutsua meitä ihan millä nimellä haluat, kunhan se saa ahdistustasi lievenemään. Onneksi meitä vastustajia ei kuitenkaan saksalaiset pane halvalla, kuten myllyfaneja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedyn tuotanto vaati sähköä, jonka hinta on nollan tienoilla, jotta tuotanto kannattaisi. Mikään tuulivoimafirma ei pysy kannattavana, kun hinta on nollilla kun tuulee ja kun ei tuule, ei ole myytävää. Björn Wahlroos sen selittää erittäin yksinkertaisesti, mutta mitäpä hän talousasioista ymmärtää, pienituloinen raukka kun on.
        YouTubessa Karon grilli ja jakson nimi Mikset myynyt Nordeaa Björn Wahlroos?

        Ahvenanmaalle on jonkun selvityksen mukaan mahdollista rakentaa yli 500 voimalan tuulipuisto, ei siltä firmalta vetyä saa ilmaiseksi vaikka haluaisi kun kerran ajatuksena on sitä tuottaa aina tilanteen mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaalle on jonkun selvityksen mukaan mahdollista rakentaa yli 500 voimalan tuulipuisto, ei siltä firmalta vetyä saa ilmaiseksi vaikka haluaisi kun kerran ajatuksena on sitä tuottaa aina tilanteen mukaan.

        Ne tulevat Ahvenanmaan merialueelle ja merelle tuulimyllyt sopivat paremmin kuin metsiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaalle on jonkun selvityksen mukaan mahdollista rakentaa yli 500 voimalan tuulipuisto, ei siltä firmalta vetyä saa ilmaiseksi vaikka haluaisi kun kerran ajatuksena on sitä tuottaa aina tilanteen mukaan.

        Niin, jos luet ihan rauhassa tuon aiemman kommentin, ei ollut puhe ilmaisesta vedystä vaan että sähkön hinnan täytyy olla nollilla, jotta vedyn tuotanto olisi edes joten kuten kannattavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, jos luet ihan rauhassa tuon aiemman kommentin, ei ollut puhe ilmaisesta vedystä vaan että sähkön hinnan täytyy olla nollilla, jotta vedyn tuotanto olisi edes joten kuten kannattavaa.

        Täytynee tarkentaa että kyseisen yhtiön aikomus tuottaa vetyä omasta tuulipuistostaan siirtohinnattomalla sähköllään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaalle on jonkun selvityksen mukaan mahdollista rakentaa yli 500 voimalan tuulipuisto, ei siltä firmalta vetyä saa ilmaiseksi vaikka haluaisi kun kerran ajatuksena on sitä tuottaa aina tilanteen mukaan.

        Vaan onkohan näillä maan vuokranneilla hyvä sopimus? Eli silloin kun tuulee, olet vetytehtaalla töissä. Ja silloin kun ei tuule niin voit nauttia vaan rahan tulosta. Siis kuka lähtee töihin, jos työajat ovat sattumanvaraisesti silloin kun tuulee. Tai mikä firma voi maksaa palkkoja jos ei pysty tekemään vetyä, kun ns ei tuule ja sähkö kallista. Kertokaa se minulle tyhmälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytynee tarkentaa että kyseisen yhtiön aikomus tuottaa vetyä omasta tuulipuistostaan siirtohinnattomalla sähköllään.

        Tuskin ne ilmaiseksi saavat myllyt rakennettua. Vai onko tässäkin mukana se kolmas taho joka hoitaa kulut ja rupelifirma voi keskittyä nauttimaan ilmaisesta sähköstä ja vedyn pöhinästä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin ne ilmaiseksi saavat myllyt rakennettua. Vai onko tässäkin mukana se kolmas taho joka hoitaa kulut ja rupelifirma voi keskittyä nauttimaan ilmaisesta sähköstä ja vedyn pöhinästä?

        Asioita voi jäädä kuluttajana ihmettelemään eu:n pyrkiessä fossiilisista eroon. . . miksi joku kun ei tuule ja miksi silloin kun tuulee.


    • Anonyymi

      Kuinka monella Pihtiputaan kunnanvaltuutetulla on korkeakoulututkinto? Kysyn siksi, koska esim. tuulivoimakaavasta päättäminen on vaativaa puuhaa. Asiat täytyy ymmärtää. Kokouksiin ei saa mennä lukematta asiaan liittyviä asiakirjoja, selotuksia, tutkimuksia. Siihen tarvitaan jonkinlainen suoritustaso. Eräässä toisessa kunnassa eivät kunnanvaltuutetut täytä kyllä heiltä vaadittuja kriteerejä kyvyssä käsitellä tietoja. Miten lienee Pihtiputaalla?

      Koska pikkukuntien valtuutetut eivät läheskään aina ole kyvykkäitä käsittelemään vaikeita asioita, täytyisi mm. tuulivoimakaavoitus ottaa kokonaan pois kunnilta.

      • Anonyymi

        Adressiin kirjoittaneilla on mm. apukoulu käytynä.


      • Anonyymi

        Hyvä kysymys, mutta mikään tutkinto ei takaa sydämen sivistystä, eikä kykyä laajaan ja reflektoivaan ajatteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adressiin kirjoittaneilla on mm. apukoulu käytynä.

        Joitakin ihmisiä pännii ilmeisesti adressi. Ehkä nämä ns. korkeammin koulutetut ihmiset voisi kysyä kunnanjohtajalta miksi hän ei ole osannut rauhoittaa tilannetta. Ja kuinka moni näistä viisaista tietää mistä siirtolinjat tulevat kulkemaan?
        Ehkä näiden apukoulun käyneiden pitäisi tehdä kuntalaisaloite. Vinkkinä vaan heille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adressiin kirjoittaneilla on mm. apukoulu käytynä.

        Minä olen allekirjoittanut adressin, olen maisteri.


    • Anonyymi

      Eipä taida nyt olla kysymys koulutuksesta vaan nautakaupoista,kaikenlaisesta koplaamisesta ja jopa oikeuskelvottomuudesta.
      Naapurikunnissa on painostettu ja uhkailtukin myllyjä havittelevien taholta.
      Niillä kyse on kuitenkin ollut nappikaupoista verrattuna siihen mistä Pihtiputaalla on kyse.

      • Anonyymi

        Kumpi sinulle on henkilökohtaisempi pahempi asia tuulivoiman tulo Pihtiputaalle vai teikäläisten häviö Ukrainalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi sinulle on henkilökohtaisempi pahempi asia tuulivoiman tulo Pihtiputaalle vai teikäläisten häviö Ukrainalle.

        Hellanlettas, että sää jaksat jauhaa pa skaa. Taidat olla tosi v***tumainen tyyppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellanlettas, että sää jaksat jauhaa pa skaa. Taidat olla tosi v***tumainen tyyppi.

        Mitä alatko miettiä ovat saamasi ruplat tämän arvoisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellanlettas, että sää jaksat jauhaa pa skaa. Taidat olla tosi v***tumainen tyyppi.

        Kolmannen tahon lontoota osaava poromies.Tuulivoimateollisuuden ykköstykki Pihtiputaalla.Vähän kunnioitusta,please.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä alatko miettiä ovat saamasi ruplat tämän arvoisia?

        Mikään ei ole sen arvoista että se oikeuttaisi sun käytöksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmannen tahon lontoota osaava poromies.Tuulivoimateollisuuden ykköstykki Pihtiputaalla.Vähän kunnioitusta,please.

        Tuulivoimaa kylien lähelle vonkaavat eivät ansaitse mitään kunnioitusta. Jotain uuninpankkoloisijoita, jotka haluavat tuhota toisten elämän ahneella toiminnallaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi sinulle on henkilökohtaisempi pahempi asia tuulivoiman tulo Pihtiputaalle vai teikäläisten häviö Ukrainalle.

        Ajattelin että jauhat tuota ry s sä pa s Kaa vain lämpimiksesi mutta taidat olla niin harhainen että uskot tuohon itse. Eipä paljon ole järkeä keskustelussa kun vastassa on salaliittointoilija...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin että jauhat tuota ry s sä pa s Kaa vain lämpimiksesi mutta taidat olla niin harhainen että uskot tuohon itse. Eipä paljon ole järkeä keskustelussa kun vastassa on salaliittointoilija...

        Miksi en uskoisin, kun se on totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään ei ole sen arvoista että se oikeuttaisi sun käytöksen.

        Alat hermostua, kun kerron totuuden?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alat hermostua, kun kerron totuuden?

        Sun jutuissa ei ole häivääkään totuutta. Enkä mä niistä hermostu enkä mistään muustakaan. Sun käytöksesi on ala-arvoista jopa anonyymiksi. Mutta jatka ihmeessä valitsemallasi tiellä. Sun toimintasi kertoo totuuden, myllypuolustajilla ei ole yhden yhtä argumenttia, jolla niitä voisi puolustella. Ainut argumentti on oma napa, ja sitä te ette kehtaa suoraan sanoa. Siksi pitää höpöttää ties mitä ja kuvitella että ne höpötykset tuntuu jossain. Sun maailmassa hyökkäys on paras puolustus, mutta valitettavasti tässä asiassa se ei sulle voittoa tuo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sun jutuissa ei ole häivääkään totuutta. Enkä mä niistä hermostu enkä mistään muustakaan. Sun käytöksesi on ala-arvoista jopa anonyymiksi. Mutta jatka ihmeessä valitsemallasi tiellä. Sun toimintasi kertoo totuuden, myllypuolustajilla ei ole yhden yhtä argumenttia, jolla niitä voisi puolustella. Ainut argumentti on oma napa, ja sitä te ette kehtaa suoraan sanoa. Siksi pitää höpöttää ties mitä ja kuvitella että ne höpötykset tuntuu jossain. Sun maailmassa hyökkäys on paras puolustus, mutta valitettavasti tässä asiassa se ei sulle voittoa tuo.

        Sinusta faktojen kertominen on ala-arvoista. Tutkipa hieman asiaa. Esim. MV-lehti on ollut alusta asti tuulivoimavastainen.

        Olen täysin varma, että meidän kuuluisian adressin on allekirjoitanut suuri joukko putinisteja. Väitätkö vastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta faktojen kertominen on ala-arvoista. Tutkipa hieman asiaa. Esim. MV-lehti on ollut alusta asti tuulivoimavastainen.

        Olen täysin varma, että meidän kuuluisian adressin on allekirjoitanut suuri joukko putinisteja. Väitätkö vastaan?

        Jos alentuisin sun tasollesi, niin väittäisin tuulivoimaa natsien juoneksi ja sua kansallissosialistiksi. Jos ihan oikeasti olet tuollaisen salaliittoteorian kannalla, niin suosittelen hakeutumista mielenterveyspalveluiden avun piiriin.

        Ja todistat jokaisen kirjoituksesi myötä todeksi sen mitä sanoin jo aiemmin. Tuulimyllyjä hinkuvilla ei ole yhtään ainoaa argumenttia niiden puolesta, joten keskustelu heidän puoleltaan keskittyy hyökkäämään ala-arvoisella tavalla vastustajia kohtaan. Yritätte tällä tavoin häivyttää sitä faktaa, että olette vailla mitään argumentteja myllyjen puolesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta faktojen kertominen on ala-arvoista. Tutkipa hieman asiaa. Esim. MV-lehti on ollut alusta asti tuulivoimavastainen.

        Olen täysin varma, että meidän kuuluisian adressin on allekirjoitanut suuri joukko putinisteja. Väitätkö vastaan?

        Olen eri, mutta täytyy vastata kun tuo väite on niin tyhmä, ettei voi jättää leijumaan. TUULIVOIMAA VASTUSTETAAN SIKSI, ETTÄ TUULIVOIMALAT PILAAVAT MAISEMAT, AIHEUTTAVAT MELUA, TUHOAVAT LÄHIMETSÄT, JOISSA IHMISET OVAT MARJASTANEET, METSÄSTÄNEET, RETKEILLEET JNE., KARKOTTAVAT ELÄIMET (TUTKIMUSTEN MUKAAN ESIM. PÖLLÖT LÄHTEVÄT TUULIVOIMA-ALUEILTA), KIINTEISTÖJEN ARVO ROMAHTA TUULIVOIMALOIDEN LÄHELLÄ JNE.

        Siinä sinulle pask anjauhaja. Oksettaa lukea tyhjänpäiväistä jäkätystä putinisteista yms. Katso peiliin ja myönnä totuus. Olet pas kanjauhaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta faktojen kertominen on ala-arvoista. Tutkipa hieman asiaa. Esim. MV-lehti on ollut alusta asti tuulivoimavastainen.

        Olen täysin varma, että meidän kuuluisian adressin on allekirjoitanut suuri joukko putinisteja. Väitätkö vastaan?

        Miksi luet MV-lehteä?


    • Anonyymi

      Sähkön tuottaminen vedyn valmistamiseen saksalaisille ei ole mahdotonta.
      Siitä aiheutuvat tappiot tulevat veronmaksajien hoidettavaksi.

      • Anonyymi

        Mitkä tappiot? Ai niin venäläisille tulevat tappiot, kun eivät saa kaasua myytyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä tappiot? Ai niin venäläisille tulevat tappiot, kun eivät saa kaasua myytyä.

        Sinäkö ostat kaasua? Onko jopa oma putki? Vai loriseeko putkessa jotain muuta kuin kaasua, ehkä keltaisempaa ainetta. Miehillä yleensä putkiaivot...
        Nyt te Suomen tuhoajat. Oletteko katsonut Euroopan kuvia missä voimalat ovat? Eivät ole keskellä metsää. Keskellä peltoja ja vuoria. Ja sitten ne on aika paljon pienempiä, ei ne koita isoja vehkeitä sinne halua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä tappiot? Ai niin venäläisille tulevat tappiot, kun eivät saa kaasua myytyä.

        https://corporate.nordea.com/article/80926/vetytalous

        ...Tällä hetkellä puhtaan vedyn tuottaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa ilman julkisia tukia...

        -En heti oivaltanut että tuet eivät tuuliuskovaiselle ole tappioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkö ostat kaasua? Onko jopa oma putki? Vai loriseeko putkessa jotain muuta kuin kaasua, ehkä keltaisempaa ainetta. Miehillä yleensä putkiaivot...
        Nyt te Suomen tuhoajat. Oletteko katsonut Euroopan kuvia missä voimalat ovat? Eivät ole keskellä metsää. Keskellä peltoja ja vuoria. Ja sitten ne on aika paljon pienempiä, ei ne koita isoja vehkeitä sinne halua.

        Taidan olla heikko ymmärtämään. Kyse on Saksasta.
        Niin eivät ole keskellä metsää, kun siellä ei ole metsiä. Kooltaan ovat tänne suunniteltuja suurempia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://corporate.nordea.com/article/80926/vetytalous

        ...Tällä hetkellä puhtaan vedyn tuottaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa ilman julkisia tukia...

        -En heti oivaltanut että tuet eivät tuuliuskovaiselle ole tappioita.

        Et ymmmärtänyt, että kohdasa puhuttiin sähkön tuottamisesta vedyn valmistukseen ja siitä (=sähkön tuottamisesta) muka tulevista tappiosta.

        Onko Pietarissa koulutus noin surkealla tasolal?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidan olla heikko ymmärtämään. Kyse on Saksasta.
        Niin eivät ole keskellä metsää, kun siellä ei ole metsiä. Kooltaan ovat tänne suunniteltuja suurempia.

        Höpöhöpö. Et taida tietää saksasta mitään. Saksassa on paljon metsiä, mutta tuulivoimaloita ei saa siellä rakentaa metsiin. Saksan tuulivoimalat rakennetaan merelle ja varmasti ne ovat suuri. Höpsykkäni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmmärtänyt, että kohdasa puhuttiin sähkön tuottamisesta vedyn valmistukseen ja siitä (=sähkön tuottamisesta) muka tulevista tappiosta.

        Onko Pietarissa koulutus noin surkealla tasolal?

        En osaa sanoa Pietarin koulutuksesta, mutta viestistäsi päätellen oikeinkirjoitusta siellä ei opeteta :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://corporate.nordea.com/article/80926/vetytalous

        ...Tällä hetkellä puhtaan vedyn tuottaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa ilman julkisia tukia...

        -En heti oivaltanut että tuet eivät tuuliuskovaiselle ole tappioita.

        Ymmärtääkseni Suomen hallitus ei ole hyväksynyt nordean ideaa vedyn tuottamiseksi sähköllä. Heiluttaa liikaa sähkön hintaa, kun tuotantomäärät tulevat olemaan suuria. . . vie sinne hunajapurkki ja laita ovi kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö. Et taida tietää saksasta mitään. Saksassa on paljon metsiä, mutta tuulivoimaloita ei saa siellä rakentaa metsiin. Saksan tuulivoimalat rakennetaan merelle ja varmasti ne ovat suuri. Höpsykkäni.

        Näköjään tiedän Saksasta paljon enemmän kuin sinä. Eikö Venäjällä osata kertoa asioita oikein?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjään tiedän Saksasta paljon enemmän kuin sinä. Eikö Venäjällä osata kertoa asioita oikein?

        Mitä sinä tiedät Saksasta? Et vielä ole kirjoittanut oikein tiedonmurustakaan tuosta maasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidan olla heikko ymmärtämään. Kyse on Saksasta.
        Niin eivät ole keskellä metsää, kun siellä ei ole metsiä. Kooltaan ovat tänne suunniteltuja suurempia.

        Saksassa on enemmän metsiä kuin Suomessa. Ja tosiaan, Saksassa EI SAA rakentaa tuulivoimaloita metsiin. Katsos kun saksalaiset ovat pikkasen meitä fiksumpia ja se näkyy myös tuulivoimarakentamisessa.


    • Anonyymi

      Miten paljon miellä on tuulivoimaa vastustavia putinisteja? Taitaa olle vähemmän kuin on arveltu, kun adressiin piti väärentää nimiä?

      • Anonyymi

        Meillä ei ole yhtään sellaista, mutta adressissa on allekirjoituksia 1151. Lilliputinisteja taitaa olla yksi täällä palstalla, eli sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä ei ole yhtään sellaista, mutta adressissa on allekirjoituksia 1151. Lilliputinisteja taitaa olla yksi täällä palstalla, eli sinä.

        Useita nimiä moneen kertaan. Nimiä, joita ei todellisuudessa ole. Vähän paikallisia.

        Putin epäonnistui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useita nimiä moneen kertaan. Nimiä, joita ei todellisuudessa ole. Vähän paikallisia.

        Putin epäonnistui.

        Sisäpiirin tietoa , että useita samoja nimiä vai kuinka? Tuulivoimaan tuottoon Suomessa uskovat samat henkilöt, jotka uskovat, että joulupukki tuo lahjat 🧑‍🎄 mukavaa ja rauhaisaa ja tuuletonta joulua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useita nimiä moneen kertaan. Nimiä, joita ei todellisuudessa ole. Vähän paikallisia.

        Putin epäonnistui.

        Väitit USAn presidentivaalejakin varastetuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useita nimiä moneen kertaan. Nimiä, joita ei todellisuudessa ole. Vähän paikallisia.

        Putin epäonnistui.

        No, jos adressissa on joitakin nimiä useaan kertaan (mitä en usko), niin sellaiset on helppo poimia pois lopullisesta adressista. Älä siis tuulivoiman kiihkokannattaja ja väärän tiedon levittäjä huolehdi siitä, että adressia kannatetaan niin paljon. Odota aivan rauhassa lopputulosta 😉 Katsos, vaikka sinua harmittaa, että niin monet vastustavat lähelle pikkukyliä ja erämaihin tulevia tuulivoimaloita, niin heillä on oikeus vastustaa niitä. Eikö vain. Ja sinulla on oikeus kannattaa tuulivoimaloita. Miten lopulta käy, riippuu siitä, mitä yhdessä päätetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, jos adressissa on joitakin nimiä useaan kertaan (mitä en usko), niin sellaiset on helppo poimia pois lopullisesta adressista. Älä siis tuulivoiman kiihkokannattaja ja väärän tiedon levittäjä huolehdi siitä, että adressia kannatetaan niin paljon. Odota aivan rauhassa lopputulosta 😉 Katsos, vaikka sinua harmittaa, että niin monet vastustavat lähelle pikkukyliä ja erämaihin tulevia tuulivoimaloita, niin heillä on oikeus vastustaa niitä. Eikö vain. Ja sinulla on oikeus kannattaa tuulivoimaloita. Miten lopulta käy, riippuu siitä, mitä yhdessä päätetään.

        Ennen vanhaan puhelinluettelosta löytyi samoja nimiä vaikka kuinka. Silloin katsottiin talon nimellä, kuka on kukin. Vaan ilmeisesti nykyään ei ole kahta samannimisiä näiden tuulivoiman perään huutajien mielestä. Huutajat jotka osaavat yhden lauseen kirjoittaa, muuhun ei riitä yhden päivän aikaan kapasiteetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useita nimiä moneen kertaan. Nimiä, joita ei todellisuudessa ole. Vähän paikallisia.

        Putin epäonnistui.

        Kuka tällaista "tietoa" sulle on välittänyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen vanhaan puhelinluettelosta löytyi samoja nimiä vaikka kuinka. Silloin katsottiin talon nimellä, kuka on kukin. Vaan ilmeisesti nykyään ei ole kahta samannimisiä näiden tuulivoiman perään huutajien mielestä. Huutajat jotka osaavat yhden lauseen kirjoittaa, muuhun ei riitä yhden päivän aikaan kapasiteetti.

        Ja Puttaalla on vapaa-ajan asukkaita mm.Ruotsista, Norjasta, ja onpa jonkun puttaalaisen jälkikasvu mennyt naimisiin ulkomaalaisen kanssa, jolloin sukunimi ja puolison etunimi eivät perusputtaalaisilta kuulosta.


    • Anonyymi

      Oli merellä saari jonka ympärille tuli tuulivoimaloita laitettiin aaltoviomaloita saareen aurinkovoimala, vedyntuotantolaitos. Yhtiö alkoi myymään sähköä silloin kun siitä maksettiin ja tuottamaan vetyä kun sähköstä ei maksettu.

      • Anonyymi

        Siellä varmaan asui Robinson Crusoe ja ystävänsä perjantai? Vai onko tuo eri satu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä varmaan asui Robinson Crusoe ja ystävänsä perjantai? Vai onko tuo eri satu?

        : )


    • Anonyymi

      Jos järki voittaa, Pihtiputaalle ei nouse yhtään tuulivoimalaa jo rakennettujen lisäksi. Siitä myös luonto ja asukkaat kiittävät.

      • Anonyymi

        Näin on. Kuka/mikä taho aikoinaan keksikin, että Suomen metsiin voi laittaa tuulivoimaloita, teki suuren virheen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Kuka/mikä taho aikoinaan keksikin, että Suomen metsiin voi laittaa tuulivoimaloita, teki suuren virheen.

        Kyllä. Metsän hävitys on lailla kielletty, mutta tuuliteollisuus saa toistaiseksi mellastaa laittomuuden suojissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Metsän hävitys on lailla kielletty, mutta tuuliteollisuus saa toistaiseksi mellastaa laittomuuden suojissa.

        Näin on ja sitä on vaikea ymmärtää. Ehkä asiaa pitää lähestyä siitä näkökulmasta, että Suomessa on aina yksi totuus kerrallaan. Tällä hetkellä "totuus" energia-alalla on tuulivoiman ongelmattomuus. Kai tästä harhasta jossain kohtaa herätään. Heräämistä jouduttaisi se, kun ihmiset ympäri Suomen nousisivat voimakkaasti vastustamaan tuulivoimaa metsiin. Nyt ollaan liian hiljaa, alistuneina.


      • Anonyymi

        Siis Pietarin asukkaat.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Milloin sinä olet päässyt tuulimyllyteollisuuteen?


    • Anonyymi

      Paikallissa ei juuri ole tuulivoiman vastustajia. Tämä on nähty infotilaisuuksissa.

      • Anonyymi

        Valtuutetutkin ovat loistaneet poissaoloillaan.
        Onko heillä yhtään kiinnostusta näin tärkeään asiaan, vai mennäänkö entisellä tyylillä? Eli päätetään asiasta vaikka ei tietoa asiasta.


      • Anonyymi

        Ei ihme kun infotilaisuuksiakaan ei ole ollut kertaakaan, vaikka on luvattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme kun infotilaisuuksiakaan ei ole ollut kertaakaan, vaikka on luvattu.

        Siis ei ihme että vastustajia ei niissä ole näkynyt kun ei niitä infotilaisuuksia ole ollut, selvennän vielä.


    • Anonyymi

      Baikalhan on venäläinen haulikko.

      • Anonyymi

        Kuten tuulivoiman vastustajakin samasta suunnasta.
        Silti paikallisista ehjistä ei löydy vastustajia tuulivoimalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten tuulivoiman vastustajakin samasta suunnasta.
        Silti paikallisista ehjistä ei löydy vastustajia tuulivoimalle.

        Toivottavasti kunnanjohto tajuaa tällä ei julkisella tiedonanto tyylillä rikkoo kyläkunnat. Vielä tarvitaan yhteistyötä ja pelkään, että vielä enemmän tarvitaan , jos tuo tällä sivulla suuresti mainostettu herra päättää vierailla täällä. Maaseutu ennen sai olla rauhassa vaan jos energiahuollon saadaan sekaisin niin Johan täälläkin kannattaa vierailla. Helpot maalit korkealla ovat, huonompinäköinenkin osuu.


    • Anonyymi

      https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6429173

      Vieremän kunnanvaltuusto hylkäsi tuulivoimapuiston suunnittelualueen yleiskaavan – Ponssen pääomistaja Juha Vidgrén kritisoi aiemmin hanketta

      Vieremän kunnanvaltuusto hylkäsi tämänpäiväisessä kokouksessaan Eurowind Energy Oy:n Iso-Vehkamäen tuulivoimahanketta koskevan kaavoitusaloitteen, uutisoi YLE. Alueelle oli tarkoitus rakentaa enintään kymmenen 280 metrin korkuista 6-10 MW:n tuulivoimalaa. Pohjois-Savossa sijaitsevan piskuisen Vieremän kunnanhallitus oli aiemmin siirtänyt asian valtuuston päätettäväksi sen yhteisöllisen ja taloudellisen merkityksen takia. Valtuusto hylkäsi esityksen äänin 11–10.

      • Anonyymi

        Mahtava uutinen! Vieremällä on viisasta väkeä! Kiitos! Pala maaseutua pelastettu 🇫🇮🇫🇮🇫🇮


    • Anonyymi

      Tuulivoimakannibalismi on ruvennut syömään tuulivoimafirmojen tulosta. Hähhäää...

    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/tiede/art-2000010045539.html

      Katsaus: Tuuli­voimalat saavat monet eläin­lajit muuttamaan

      ...Yhdysvalloissa tuulivoimayhtiö ESI Energy joutui viime vuonna maksamaan miljoonakorvaukset yli 150 maakotkan kuolemasta. Saksassa lepakkokuolleisuus on arvioitu suureksi.

      TUULIVOIMAN vaikutukset eläimiin voivat tänä päivänä olla Tolvasen mukaan paljon suuremmat kuin tuoreesta tutkimuksesta voi päätellä....

      Tämä johtuu siitä, että ehdoton valtaosa tämän katsauksen tutkimuksista on tehty aikana, jolloin tuulivoimalat ovat olleet napakorkeudeltaan 50–100 metrin korkuisia. Nykyiset tuulivoimalat ovat 200–250 metriä korkeita ja samalla ovat kasvaneet niiden aiheuttama melu ja infraäänet.

      • Anonyymi

        Myös persujen päässä lepakot voivat hunosti.

        Lisäksi ne lisäävät ääniä vastustajien kotona, kun puoliso naputtaa miksi sinä et ole vuokrannut maata...

        Buahh Buaah


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös persujen päässä lepakot voivat hunosti.

        Lisäksi ne lisäävät ääniä vastustajien kotona, kun puoliso naputtaa miksi sinä et ole vuokrannut maata...

        Buahh Buaah

        Huonosti. Tunnetusti näihin väitteisiin ei ole linkkejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti. Tunnetusti näihin väitteisiin ei ole linkkejä.

        Ja taas samanlainen kirjoitusvirhe....


    • Anonyymi

      Jos Putin voittaa niin yhtään tuulivoimalaa ei rakenneta koko Suomeen.

    • Anonyymi

      Nasan tekemän tutkimuksen mukaan 97% suomalaista tuulivoiman vastustajista palvoo Putinia.

      • Anonyymi

        No sehän on sitten selvä peli, kun 99% pihtiputaalaisista vastustaa tuuliteollisuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sehän on sitten selvä peli, kun 99% pihtiputaalaisista vastustaa tuuliteollisuutta!

        Meinaat, että 99% pihtiputaalaisista kannattaa Putinia????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaat, että 99% pihtiputaalaisista kannattaa Putinia????

        Mitä se NASA sulle on kertonut?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin? Hyödyt ovat suurempia vai haluaako hän luopua tuulivoimasta. Ei!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin? Hyödyt ovat suurempia vai haluaako hän luopua tuulivoimasta. Ei!

        Hyödyt rajoittuvat kiinteistöveroon ja nyt sekin aiotaan viedä valtiontasausjärjestelmään, jolloin kunnille jää plusmiinusnolla tuulimyllyistä.


      • Anonyymi

        Hahahaa.... tämä on ollut jo monta vuotta odotettavissa. Ahneet kunnat ovat kurjistaneet asukkaidensa elämää tuulivoimaloilla ja nyt kiinteistövero viedäänkin muille kunnille, hahahaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahahaa.... tämä on ollut jo monta vuotta odotettavissa. Ahneet kunnat ovat kurjistaneet asukkaidensa elämää tuulivoimaloilla ja nyt kiinteistövero viedäänkin muille kunnille, hahahaa....

        Viestisi kertoo kuinka kateellisia te putinisti olette. Oletko varma, että saatte niitä sinne Pietariiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viestisi kertoo kuinka kateellisia te putinisti olette. Oletko varma, että saatte niitä sinne Pietariiin?

        Kommenttisi on täynnä kirjoitusvirheitä, terkkuja vaan sinne Pietariin. Hahahaaa..... Kateellinen Pietarissa asuvalle, hahahaaaa.... En ole koskaan käynyt Venäjällä, enkä aio käydä, pelkkä ajatus itärajan ylittämisestä hirvittää, hiki nousee otsalle, huhhuh....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi on täynnä kirjoitusvirheitä, terkkuja vaan sinne Pietariin. Hahahaaa..... Kateellinen Pietarissa asuvalle, hahahaaaa.... En ole koskaan käynyt Venäjällä, enkä aio käydä, pelkkä ajatus itärajan ylittämisestä hirvittää, hiki nousee otsalle, huhhuh....

        Et tietenkään ole käynyt vaan asut Venäjällä.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20065846

      Tuulivoimakaavoitus on pikkukunnissa joskus vaikeaa: lapsenlapsen puolison maapalsta voi tehdä valtuutetusta esteellisen

      Vähäväkisissä maaseutukunnissa jääviydet voivat hidastuttaa tuulivoimakaavoitusta, koska useilla valtuutetuilla on perheensä tai sukunsa kautta kytkös maa-alueiden omistukseen....

      • Anonyymi

        Siis suurin ongelma pikkukunnissa on tiedon puute ja toisaalta oikein toimimisen halun puute. Ajatellaanpa vaikka sitä, kuinka helposti pikkukunnan valtuutetuksi pääsee: ei tarvita muuta kuin muutamien sukulaisperheiden äänet. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että valtuutetuksi voi päästä, vaikka ei ymmärtäisi asioista yhtään mitään, eikä edes haluaisi ymmärtää. Ja tällaisissa käsissä on sitten kuntalaisten kannalta tärkeät päätökset, kuten tuulivoimakaavoitus. Järkyttävää. Tämä tarkoittaa, ettei kuntalaisten oikeusturva on heikoilla.

        Jääviys on myös ongelma, mutta niinpäin, että jäävi päättäjä pääsee päättämään esim. tuulivoimakaavasta. Jääviyksiä on joskus vaikea huomata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis suurin ongelma pikkukunnissa on tiedon puute ja toisaalta oikein toimimisen halun puute. Ajatellaanpa vaikka sitä, kuinka helposti pikkukunnan valtuutetuksi pääsee: ei tarvita muuta kuin muutamien sukulaisperheiden äänet. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että valtuutetuksi voi päästä, vaikka ei ymmärtäisi asioista yhtään mitään, eikä edes haluaisi ymmärtää. Ja tällaisissa käsissä on sitten kuntalaisten kannalta tärkeät päätökset, kuten tuulivoimakaavoitus. Järkyttävää. Tämä tarkoittaa, ettei kuntalaisten oikeusturva on heikoilla.

        Jääviys on myös ongelma, mutta niinpäin, että jäävi päättäjä pääsee päättämään esim. tuulivoimakaavasta. Jääviyksiä on joskus vaikea huomata.

        Hyvissä käsissä on. Sinä et vaikuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvissä käsissä on. Sinä et vaikuta.

        No en tiedä hyvistä käsistä. Mutta sinä et ainakaan vaikuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvissä käsissä on. Sinä et vaikuta.

        Tiedäthän sinä kuinka paljon velka lisääntynyt tässä 10 vuoden sisään? En puhuisi mitään hyvistä käsistä.


    • Anonyymi

      Muistan valtuuston kokouksen kun piti lakkauttaa virkoja.Jotkut muistaa,aikaa kulunut reippaasti.
      Eihän siinä sopua alkanut syntyä.Tarvittiin tauko.Kunnan mahtimies vieraili kaikkien puolueiden huoneessa.Kokous jatkui ja päätös syntyi.
      Hieman ihmetellen opin että näin tämä toimii.
      Mikään tuskin muuttunut nykyisyyteen.Jääviydet ja muut sellaiset pystyy hoitamaan kun VOITELEE byrokratian rattaat oikeilla öljyillä.Vaikkei osallistu itse kokoukseen.

      • Anonyymi

        👍 vieläkin asiat hoidetaan tällä tavalla uskon näin. Taitavat ns entiset poliitikot touhuta ja antaa ohjeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        👍 vieläkin asiat hoidetaan tällä tavalla uskon näin. Taitavat ns entiset poliitikot touhuta ja antaa ohjeita.

        Eikö ole pahempaa, kun Kreml ohjeistaa vastustamaan tuulivoimaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ole pahempaa, kun Kreml ohjeistaa vastustamaan tuulivoimaa?

        Sinä olet parasta mitä vastustamiseen tulee.Jatka valitsemallasi linjalla.


    • Anonyymi

      "Talven tullen haluamme muistuttaa, että talvella jäänheiton riski on olemassa noin 500 metrin etäisyydellä voimalasta. Huomioittehan tämän liikkuessanne tuulipuiston alueella. Joulukuusta hakiessa tai muutoin alueella liikkuessa suosittelemme kypärän käyttöä". Lähde: ABO Wind Services Oy:n joulukirje maanomistajille.

    • Anonyymi

      Nyt kiva kysymys ihmisille? Kuinka monta työpaikkaa on tuonut kuntiin nämä tuulivoimalat? Pohjan rakentamisessa ehkä tuo vaan sitten itse loppu työt niin ei edes englantia osaa työmiehet saati suomea. Kaikki huollot ei Suomi. Eli halpa työvoimaa käytetään kovasti. Mitäpä luulette minkä kielisiä olisivat mahdolliset vetytehtaan tekevät työmiehet? Ovatko varmasti Suomen kielisiä?
      Eli turha narrata ihmisiä, että tulee työpaikkoja.

      • Anonyymi

        Just noin on. Tuulivoimarakentaminen ei tuo Suomen pikkupaikkakunnille työpaikkoja. Mutta työpaikkavalhetta ovat levittäneet monet tahot, kuten virkamiehet. Siinä nähdään virkamiehistön tietotason alhaisuus ja ilmeisesti jopa halu luoda vääriä mielikuvia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just noin on. Tuulivoimarakentaminen ei tuo Suomen pikkupaikkakunnille työpaikkoja. Mutta työpaikkavalhetta ovat levittäneet monet tahot, kuten virkamiehet. Siinä nähdään virkamiehistön tietotason alhaisuus ja ilmeisesti jopa halu luoda vääriä mielikuvia.

        Ai ne rakennettaan ja huoletaan ilman työntekijöitä?

        Ainakin Kalajoki on saanut 12 työntekijää. Mutta eihän vastustajille totuus sovellu. Putinismin pääperiaate.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai ne rakennettaan ja huoletaan ilman työntekijöitä?

        Ainakin Kalajoki on saanut 12 työntekijää. Mutta eihän vastustajille totuus sovellu. Putinismin pääperiaate.

        Hih saitko tiedon pääpaikalta ? Varmaan ne samat työläiset ajaa ulkomaalaisilla rekkareilla olevilla autoilla täällä. Ja hiukan kehnolla Suomella. Eli ehkä kiitos osaavat sanoa.
        Suomen palkkakulut ovat isoja, ja osa porukasta ei enää ole työtä tekevää.
        Ja eikö se jo jollakin teollisuusalalla ollut tutkittu, että Suomessa herkemmin sairaslomalla joko perjantaina tai maanantaina..
        Ymmärsikö joku, että vetyteollisuus odottaa isoa tukipottia. Jos se on oikeasti kannattavaa, ei siihen odoteta tukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai ne rakennettaan ja huoletaan ilman työntekijöitä?

        Ainakin Kalajoki on saanut 12 työntekijää. Mutta eihän vastustajille totuus sovellu. Putinismin pääperiaate.

        Selaa huviksesi kaikki Suomessa toimivat tuulivoimayhtiöt. Työntekijöitä niissä on 0-2. Kerro tarkemmin mille alalle Kalajoella on työllistytty? Huoltoon? Tienauraukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai ne rakennettaan ja huoletaan ilman työntekijöitä?

        Ainakin Kalajoki on saanut 12 työntekijää. Mutta eihän vastustajille totuus sovellu. Putinismin pääperiaate.

        Karkean nyrkkisäännön mukaan noin kymmenen voimalaa vaatii työssäkäyntietäisyydelle kaksi tuulivoima-asentajaa, sillä työskentely tuulivoimaloissa tehdään poikkeuksetta pareittain.

        -Ei taida napsahtaa yhtään työpaikkaa Puttaalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selaa huviksesi kaikki Suomessa toimivat tuulivoimayhtiöt. Työntekijöitä niissä on 0-2. Kerro tarkemmin mille alalle Kalajoella on työllistytty? Huoltoon? Tienauraukseen?

        Huoltoon. Toki kulkevat muuallakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoltoon. Toki kulkevat muuallakin.

        Tuota ei usko kukaan.


    • Anonyymi

      Kuulin, että Pokelle on tulossa alan koulutusta. Saanut valmisteluihin yli miljoonan.

      • Anonyymi

        Kyllähän sitä kaiken maailman höpöhöpö-hankkeisiin saa rahaa, kun osaa pyytää. Yksikään tuuliturbiinifirma, kuten Vestas, ei tule antamaan huoltotoimintaansa suomalaisille firmoille. Se on ensinnäkin erittäin rahakas bisnes, jonka avulla Vestaskin tekohengittää tuuliturbiinien kannattamatonta valmistusbisnestä. Toisekseen, he eivät anna liikesalaisuuksiaan ulkopuolisten firmojen käyttöön. Joku voisi sitten vaikka kertoa, kuinka myrkyllistä rikkiheksafluoridia vapautuu ilmakehään jatkuvasti näistä tuuliturbiineista. Se on 23500 kertaa voimakkaampaa kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän sitä kaiken maailman höpöhöpö-hankkeisiin saa rahaa, kun osaa pyytää. Yksikään tuuliturbiinifirma, kuten Vestas, ei tule antamaan huoltotoimintaansa suomalaisille firmoille. Se on ensinnäkin erittäin rahakas bisnes, jonka avulla Vestaskin tekohengittää tuuliturbiinien kannattamatonta valmistusbisnestä. Toisekseen, he eivät anna liikesalaisuuksiaan ulkopuolisten firmojen käyttöön. Joku voisi sitten vaikka kertoa, kuinka myrkyllistä rikkiheksafluoridia vapautuu ilmakehään jatkuvasti näistä tuuliturbiineista. Se on 23500 kertaa voimakkaampaa kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

        Johan nämät hankkeet ovat työllistäneet. Eräs yhdistys on kertonut soitelleensa ihmisille ja kiertäneensä ovelta ovelle, kertokaa joku toinen adressi jota kerätään samalla tavalla jotta saadaan "vapaaehtoisia allekirjoittajia".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän sitä kaiken maailman höpöhöpö-hankkeisiin saa rahaa, kun osaa pyytää. Yksikään tuuliturbiinifirma, kuten Vestas, ei tule antamaan huoltotoimintaansa suomalaisille firmoille. Se on ensinnäkin erittäin rahakas bisnes, jonka avulla Vestaskin tekohengittää tuuliturbiinien kannattamatonta valmistusbisnestä. Toisekseen, he eivät anna liikesalaisuuksiaan ulkopuolisten firmojen käyttöön. Joku voisi sitten vaikka kertoa, kuinka myrkyllistä rikkiheksafluoridia vapautuu ilmakehään jatkuvasti näistä tuuliturbiineista. Se on 23500 kertaa voimakkaampaa kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

        Mutta työntekijä ovat suomalaisia vai meinaatko heidän kulkevat muualta?

        Kysymykseesi määrästä vastaus 0,0000000000001 g vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan nämät hankkeet ovat työllistäneet. Eräs yhdistys on kertonut soitelleensa ihmisille ja kiertäneensä ovelta ovelle, kertokaa joku toinen adressi jota kerätään samalla tavalla jotta saadaan "vapaaehtoisia allekirjoittajia".

        Millä rahalla? Kremlin tuella???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan nämät hankkeet ovat työllistäneet. Eräs yhdistys on kertonut soitelleensa ihmisille ja kiertäneensä ovelta ovelle, kertokaa joku toinen adressi jota kerätään samalla tavalla jotta saadaan "vapaaehtoisia allekirjoittajia".

        Hih ihanko totta? Olitko itse paikalla, kun "vapaaehtoiset allekirjoittivat" ?
        Vaan oikeasti oli hienoa, kun jotkut jaksoivat tehdä sen asian. Tiedäthän sinä muissa kunnissa järjestetään yleisiä tilaisuuksia, missä kuunnellaan kuntalaisia. Täällä väitetään sellaisiksi tilaisuudet missä tuulivoima ukot puhuu. Vaan oliko valtuutettuja paikalla. Ja muistaakseni jotkut valtuutetut ehdotti hiukan kuntalaisilta kyselyä . Ei käynyt sekään,. Millä tavalla ihmisten mielipiteitä kuullaan? Vai mennäänkö samalla linjalla kuin naapurissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta työntekijä ovat suomalaisia vai meinaatko heidän kulkevat muualta?

        Kysymykseesi määrästä vastaus 0,0000000000001 g vuodessa.

        Mä en tietääkseni kysynyt mitään, eli mihin vastasit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan nämät hankkeet ovat työllistäneet. Eräs yhdistys on kertonut soitelleensa ihmisille ja kiertäneensä ovelta ovelle, kertokaa joku toinen adressi jota kerätään samalla tavalla jotta saadaan "vapaaehtoisia allekirjoittajia".

        Meinaatko että uhkailemalla saivat nimet? Kyllä itse ainakin kirjoitin täysin vapaaehtoisesti, ja sanoin jopa että odotinkin milloin tulette meidän ovelle. Mutta ymmärrettävästi ottaahan se sua pannuun, kun kaikki ei halua pilata luontoa ja maisemia muutaman roposen tähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaatko että uhkailemalla saivat nimet? Kyllä itse ainakin kirjoitin täysin vapaaehtoisesti, ja sanoin jopa että odotinkin milloin tulette meidän ovelle. Mutta ymmärrettävästi ottaahan se sua pannuun, kun kaikki ei halua pilata luontoa ja maisemia muutaman roposen tähden.

        Onko toista adressia jota kerätään yhdistyksen kertomalla tavalla, ei sisältänyt meinaamisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hih ihanko totta? Olitko itse paikalla, kun "vapaaehtoiset allekirjoittivat" ?
        Vaan oikeasti oli hienoa, kun jotkut jaksoivat tehdä sen asian. Tiedäthän sinä muissa kunnissa järjestetään yleisiä tilaisuuksia, missä kuunnellaan kuntalaisia. Täällä väitetään sellaisiksi tilaisuudet missä tuulivoima ukot puhuu. Vaan oliko valtuutettuja paikalla. Ja muistaakseni jotkut valtuutetut ehdotti hiukan kuntalaisilta kyselyä . Ei käynyt sekään,. Millä tavalla ihmisten mielipiteitä kuullaan? Vai mennäänkö samalla linjalla kuin naapurissa?

        Tässä meinattiin varmaan naapurimaasta. Joku saa 110 prossaa äänistä yms. Eli kansalaisia ei kuunnella.


    • Anonyymi

      Johtopäätökset ovat meinaamisiin verrattuna yleensä lopullisia.

      • Anonyymi

        Sieltä tulee meidänkin adressi.


    • Anonyymi

      https://www.verkkouutiset.fi/a/bjorn-wahlroos-taloustilanne-vakavampi-kuin-1990-luvun-alussa/#c26db0f0

      Wahlroos antaa myös kritiikkiä vihreälle siirtymälle.

      – Minun silmilläni suurin osa tästä niin sanotusta vihreästä siirtymästä ja siihen liittyvistä investoinneista on täyttä huuhaata. Teknologia ei toimi niin kuin poliitikot luulevat. Se tulee johtamaan katastrofiin tuulivoiman liian rakentamisen ja konkurssien kautta. Vedyn tuottaminen ei ole erityisen tehokas energian varastoimisprosessi, hän lataa.

      – Toinen aspekti on, että lupaus siitä, että aletaan tukea osaa talouselämästä, kuten vihreää siirtymää, on kuin kärpäspaperi. Se tuo puoleensa kaikkein nopeimmin mutta myös kaikkein epäluotettavimmin toimivat kansainväliset sijoittajat. Kannettu vesi harvemmin pysyy kaivossa, Wahlroos jatkaa podcastissa.

    • Anonyymi

      https://robertbryce.substack.com/p/federal-judge-sides-with-osage-tribe?utm_source=share&utm_medium=android&r=9fnf2

      Osage Nation voitti keskiviikkona Tulsan liittovaltion tuomioistuimessa oikeudenkäynnin. Päätöksessä määrätään Enel purkamaan Osagen piirikuntaan rakentamansa 150 megawatin tuuliprojektin.
      Oikeudenkäynti Eneliä vastaan alkoi vuonna 2011 ja on Yhdysvaltain historian pitkäaikaisin oikeustaistelu tuulienergiasta
      Enelin on nyt poistettava 84 turbiinia.
      Turbiinien poisto maksaa Enelille noin 300 miljoonaa dollaria.

      -Suomessa oikeudenkäynti kestää pitempään ja purkaminen paljon kalliimpaa.

      • Anonyymi

        Vau! Suomessakin on tuulivoima-alueita selvästi väärissä paikoissa.


      • Anonyymi

        Kremlin linkki on totta.


    • Anonyymi

      Pohjanmaan pelastuslaitos tiedottaa: tuulivoimalan siipi on katkennut Merkkikallion tuulivoimala-alueella.Otettu käyttöön 02/2023. Tuulivoimala-alueella liikkumista pyydetään välttämään. Pelastuslaitos on eristänyt alueen. (Puistoissa ulkoilevia suositellaan käyttämään kypärää.)

      CBC News kertoo, että tuulivoimalan kaksi siipeä repeytyi 22.12.2023 irti kovassa myrskyssä Hermansvillessä Kanadassa. Nordexin voimala oli ollut pysäytettynä laakerivikojen vuoksi, Koska lavat eivät päässeen pyörimään tuulen mukana, ne repeytyivät kokonaan irti tuulen voimasta.

      Yle,Helsinginsanomat ja muut tuuliuskovaiset eivät vakaumustensa vuoksi vahvista tapahtumia.

      • Anonyymi

        heh 8 vuotta Sitten et tuoreempaa löytänyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh 8 vuotta Sitten et tuoreempaa löytänyt?

        Vicious winds tear 2 blades off wind turbine in Hermanville, P.E.I.
        Provincial staff are investigating, and say insurance will likely cover the damage

        Cody MacKay · CBC News · Posted: Dec 22, 2023 3:47 PM EST | Last Updated: December 22


    • Anonyymi

      Ari of Russian vastustaa tuuluvoimaa. Entä sitten?

    • Anonyymi

      Putinin kannattajilta tuulivoima vastustus näyttää riistäytyvän käsistä. hih hih

      • Anonyymi

        On se kamalaa, kun naapuri saa tuloja ja itse pitää vieressä katsella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se kamalaa, kun naapuri saa tuloja ja itse pitää vieressä katsella.

        Hih. Oletko ajatellut, voimaloita yritetään pystyttää kuin sieniä sateella, mihin kaikkia tarvitaan ? Saattaa olla, että tulee osalle talousvaikeuksia. Eli älä iloitse liikaa vielä.
        Vetytaloudesta puhutaan, vaan olet varmaan nähnyt kaikki vetysuunnitelmat rannikolla, missä kohtalainen tuulitilanne. Odottavat valtion apua. Ja varmaan tiedät, ettei valtiollakaan ole ylimääräistä.
        Vaan onneksi ei ole isot haaveet, pärjään näillä rahoilla mitä nyt tienaan. Ei tarvitse kiinnitysoikeutta myöntää firmoille. Sitä vartenhan ne koko tilalle ns vuokran maksaa, koska saavat kiinnitykset myös koko tilalle. On muuten kierosti ilmaistu se sopimuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hih. Oletko ajatellut, voimaloita yritetään pystyttää kuin sieniä sateella, mihin kaikkia tarvitaan ? Saattaa olla, että tulee osalle talousvaikeuksia. Eli älä iloitse liikaa vielä.
        Vetytaloudesta puhutaan, vaan olet varmaan nähnyt kaikki vetysuunnitelmat rannikolla, missä kohtalainen tuulitilanne. Odottavat valtion apua. Ja varmaan tiedät, ettei valtiollakaan ole ylimääräistä.
        Vaan onneksi ei ole isot haaveet, pärjään näillä rahoilla mitä nyt tienaan. Ei tarvitse kiinnitysoikeutta myöntää firmoille. Sitä vartenhan ne koko tilalle ns vuokran maksaa, koska saavat kiinnitykset myös koko tilalle. On muuten kierosti ilmaistu se sopimuksessa.

        Tiesitkö, että voimaloita tarvitaan sähköntuotantoon ei esim. sipulien kasvattamiseen?
        Keljuuttako noin paljon, kun naapuri tienaa ja sinulle jää itkijän osa? Miten siinä aina käy niin? hih hih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että voimaloita tarvitaan sähköntuotantoon ei esim. sipulien kasvattamiseen?
        Keljuuttako noin paljon, kun naapuri tienaa ja sinulle jää itkijän osa? Miten siinä aina käy niin? hih hih

        Varmaan sipulit tarvitsen siihen itkun saantiin..
        Eikö ole mukavaa, kun kaikille raha ei ole kaikki kaikessa? Yleensä siinä käy , kun vähän saat enemmän kaikki menee ja rupeaa enemmän ahdistamaan, kun haluaisi taas enemmän.. ja jäähän teille enemmän, kun ei jakajia niin paljon.
        Se nauraa parhaiten, joka viimeksi nauraa. Minä ehkä luotan enemmän Wahlroosin sanomisiin kuin sinun, epäilen että siellä enemmän bisnesstajua. Vai oletko eri mieltä 🤑


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan sipulit tarvitsen siihen itkun saantiin..
        Eikö ole mukavaa, kun kaikille raha ei ole kaikki kaikessa? Yleensä siinä käy , kun vähän saat enemmän kaikki menee ja rupeaa enemmän ahdistamaan, kun haluaisi taas enemmän.. ja jäähän teille enemmän, kun ei jakajia niin paljon.
        Se nauraa parhaiten, joka viimeksi nauraa. Minä ehkä luotan enemmän Wahlroosin sanomisiin kuin sinun, epäilen että siellä enemmän bisnesstajua. Vai oletko eri mieltä 🤑

        Onhan lakimies tutkinut sopimuksen? No luonnollisesti, ei noin isoa sopimusta, mikä on lopullinen ja koskee koko tilaa, kannata muuten allekirjoittaa..
        Minä vielä ahneena odotan uutta innovaatiota ja sitten.. tiedäthän sinä sen tunteen.. 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan lakimies tutkinut sopimuksen? No luonnollisesti, ei noin isoa sopimusta, mikä on lopullinen ja koskee koko tilaa, kannata muuten allekirjoittaa..
        Minä vielä ahneena odotan uutta innovaatiota ja sitten.. tiedäthän sinä sen tunteen.. 😉

        Jaa mutta petyt kyllä te häviätte Ukrainalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa mutta petyt kyllä te häviätte Ukrainalle.

        Nyt tuhoitui tuulivoimanvastustajien sotalaiva.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Lapissa syödään poron reisiluun ytimiä.


    • Anonyymi

      Saksan tavoite joka päivä 7 uutta tuulivoimalaa 7 vuoden ajan.

      • Anonyymi

        Tuli virhe 6 uutta joka päivä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli virhe 6 uutta joka päivä

        Ranskassa samaa suuntaus.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Aivan. Täyttä 💩:aa tuo tj:n kommentti. Olisi kiva tietää, mihin laskelmiin toteamus perustuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Täyttä 💩:aa tuo tj:n kommentti. Olisi kiva tietää, mihin laskelmiin toteamus perustuu.

        Taloudellisiin ja europohjaisiin. Ruplilla laskevat saavat eri tuloksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taloudellisiin ja europohjaisiin. Ruplilla laskevat saavat eri tuloksen.

        Vuosi tuon jälkeen vakuuteltiin että jokainen niihin sijoitettu euro,jotka tulivat Suomeen,tulee viidessä vuodessa kaksinkertaisena takaisin.Eipä ole tullut.
        Laskua kertyy yli miljardi lisää joka vuosi.
        Vakuuttelijoina nuo samat vihersiirtyjät.Kaikki jotka ovat heidän kanssaan erimieltä ovat
        Persuputinisteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taloudellisiin ja europohjaisiin. Ruplilla laskevat saavat eri tuloksen.

        Se on kovasti pitänyt tuulta.
        Tuulivoimasta saatu sähköä valtavasti. Jopa 500 mw. Kyllä siinä tuottoa tulee..
        Tosin siinä pitäisi olla se kuutonen edessä, että olisi se mitä tarkoitus tuottaa, vaan mitä sitä nyt saivartelemaan.
        On muuten näkynyt ulkomaalaisilla rekkareilla olevia autoja kylillä ja niissä lukee jotain wind.. ne ovat varmaan niiden firmojen autoja mistä kunta odottanut työpaikkoja. Hienoa talon puolesta autokin. Vaan kumma, kun ulkomaalaisilla rekkareilla..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on kovasti pitänyt tuulta.
        Tuulivoimasta saatu sähköä valtavasti. Jopa 500 mw. Kyllä siinä tuottoa tulee..
        Tosin siinä pitäisi olla se kuutonen edessä, että olisi se mitä tarkoitus tuottaa, vaan mitä sitä nyt saivartelemaan.
        On muuten näkynyt ulkomaalaisilla rekkareilla olevia autoja kylillä ja niissä lukee jotain wind.. ne ovat varmaan niiden firmojen autoja mistä kunta odottanut työpaikkoja. Hienoa talon puolesta autokin. Vaan kumma, kun ulkomaalaisilla rekkareilla..

        😂😂😂, joo eivät varmaan Koliman rannoilta ole kotoisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on kovasti pitänyt tuulta.
        Tuulivoimasta saatu sähköä valtavasti. Jopa 500 mw. Kyllä siinä tuottoa tulee..
        Tosin siinä pitäisi olla se kuutonen edessä, että olisi se mitä tarkoitus tuottaa, vaan mitä sitä nyt saivartelemaan.
        On muuten näkynyt ulkomaalaisilla rekkareilla olevia autoja kylillä ja niissä lukee jotain wind.. ne ovat varmaan niiden firmojen autoja mistä kunta odottanut työpaikkoja. Hienoa talon puolesta autokin. Vaan kumma, kun ulkomaalaisilla rekkareilla..

        Onhan sinunkin tiliotteessa: pano Kreml!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sinunkin tiliotteessa: pano Kreml!

        Siis vihjaatko, että sinulla on ollut panoja Kremlissä? Onko Kreml tässä jokin salanimi ja ne panot on suoritettu jossain Puttaan pytingissä? Huh huh, rahalla saa varmaan jokainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis vihjaatko, että sinulla on ollut panoja Kremlissä? Onko Kreml tässä jokin salanimi ja ne panot on suoritettu jossain Puttaan pytingissä? Huh huh, rahalla saa varmaan jokainen.

        🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣🤣🤣

        👅🌶 pano kreml 500 e


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Rutikuiva metsä kesällä ja tuulivoimalapalo. Siinä on juhannuskokkoa kerrakseen..


      • Anonyymi

        Oletko jo saanut Kremlistä tulitikut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jo saanut Kremlistä tulitikut?

        Monipuolinen teksti sinulla.😒


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monipuolinen teksti sinulla.😒

        Mutta pelottavan totta....


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tai lommo lompakoon, jos putinisti ei vastusta tuulivoimaa. Syntyy vakava ruplavaje.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai lommo lompakoon, jos putinisti ei vastusta tuulivoimaa. Syntyy vakava ruplavaje.

        Sinä varmaan jo saanut rahat..
        Vaan rahanahneus on sellainen sairaus, että se ei lopu. Se vain lisääntyy mitä enemmän sinulla on sitä. Ja loppuissaan sinä olet aika onneton, kun aina pitäisi saada lisää rahaa ja unohdat elämän perusasiat.
        Terveys, ystävät ja vapaa maa, jossa vielä luonto, jota ulkomaalaiset firmat eivät riistä.
        Valitettavasti lähes jokaisesta tuulivoimafirmasta löytyy takapiruna joku ulkomaalainen firma.
        Eikö se aikoinaan kunnalta ollut paha moka, kun sähköyhtiön myivät ulkomaalaisille ? Tämä ajaa samaa asiaa.
        Miten sinun rahapussin käy, jos sattuu että tuulivoimafirma myyty seuraavalle yritykselle ja kas sillä ei rahaa. Ne sopimukset antaa siihenkin mahdollisuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä varmaan jo saanut rahat..
        Vaan rahanahneus on sellainen sairaus, että se ei lopu. Se vain lisääntyy mitä enemmän sinulla on sitä. Ja loppuissaan sinä olet aika onneton, kun aina pitäisi saada lisää rahaa ja unohdat elämän perusasiat.
        Terveys, ystävät ja vapaa maa, jossa vielä luonto, jota ulkomaalaiset firmat eivät riistä.
        Valitettavasti lähes jokaisesta tuulivoimafirmasta löytyy takapiruna joku ulkomaalainen firma.
        Eikö se aikoinaan kunnalta ollut paha moka, kun sähköyhtiön myivät ulkomaalaisille ? Tämä ajaa samaa asiaa.
        Miten sinun rahapussin käy, jos sattuu että tuulivoimafirma myyty seuraavalle yritykselle ja kas sillä ei rahaa. Ne sopimukset antaa siihenkin mahdollisuuden.

        Hyvin sanottu. Ne kaikkein kalleimmat asiat ovat niitä joita ei rahalla saa. Joidenkin mielestä on ok tuhota rahan vuoksi "kaikki mi kallista on". Maisemat, luonto, eläinten elinolot, kuntalaisten asumisterveys. Valitettavasti rahaa ei koskaan ole tarpeeksi näillä jotka ovat valmiita mihin vain rahan vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Ne kaikkein kalleimmat asiat ovat niitä joita ei rahalla saa. Joidenkin mielestä on ok tuhota rahan vuoksi "kaikki mi kallista on". Maisemat, luonto, eläinten elinolot, kuntalaisten asumisterveys. Valitettavasti rahaa ei koskaan ole tarpeeksi näillä jotka ovat valmiita mihin vain rahan vuoksi.

        Kuten kateutesi sitä ei saa rahalla vaan rahan puutteella. hih hih
        Varsinkin, jos joku saa rahaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten kateutesi sitä ei saa rahalla vaan rahan puutteella. hih hih
        Varsinkin, jos joku saa rahaa....

        Hih hih. Siitä puhe mistä puute. Eli kun kateus sanaa käytät kovasti taitaa sinulla olla hiukan ongelma tuo kateus.
        Sinulle ehkä hankala uskoa ettei kaikille raha tuo onnea eikä terveyttä. Ehkä sinä kuvittelet, että ansaitset kunnioitusta rahan avulla. Ehkä joiltain vaan suurimmalta osalta et luultavasti saa, koska luultavasti olet täys kusip..
        En muuten epäilisi tuota vaan tuo jankutus sanasta kateus viittaa siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hih hih. Siitä puhe mistä puute. Eli kun kateus sanaa käytät kovasti taitaa sinulla olla hiukan ongelma tuo kateus.
        Sinulle ehkä hankala uskoa ettei kaikille raha tuo onnea eikä terveyttä. Ehkä sinä kuvittelet, että ansaitset kunnioitusta rahan avulla. Ehkä joiltain vaan suurimmalta osalta et luultavasti saa, koska luultavasti olet täys kusip..
        En muuten epäilisi tuota vaan tuo jankutus sanasta kateus viittaa siihen.

        Miksi minä olisin täysi sinä? hih hih

        Onko ruplia tullut? Hjuva Hjuva


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hih hih. Siitä puhe mistä puute. Eli kun kateus sanaa käytät kovasti taitaa sinulla olla hiukan ongelma tuo kateus.
        Sinulle ehkä hankala uskoa ettei kaikille raha tuo onnea eikä terveyttä. Ehkä sinä kuvittelet, että ansaitset kunnioitusta rahan avulla. Ehkä joiltain vaan suurimmalta osalta et luultavasti saa, koska luultavasti olet täys kusip..
        En muuten epäilisi tuota vaan tuo jankutus sanasta kateus viittaa siihen.

        Kateus ei ole kallista, vaan jokainen kykenee olemaan kateellinen. Tässä on kuitenkin ihan muusta kyse. Ahneus on sokaissut järjen tältä jankkaajalta, eikä hän muuhun kykene kuin noihin yksioikoisiin hihittelyihin. Kateudesta ja itänaapurista jankkavaa osoittaa toiminnallaan, että ahneus ei mahdu samaan ihmiseen kuin sivistys, älykkyys, kyky keskustella. Poikkeuksellisen suuri joukko pihtiputaalaisia vastustaa tuuliteollisuutta, ja meitä yhdistää sydämen sivistys ja syvä rakkaus tätä kuntaa kohtaan.

        Miksi jatkamme keskustelua tuon onnettoman kanssa? Koska hänellä on vielä toivoa löytää rakkaus sisältään, se jollain tapaa vilahtaa siellä täällä. Jos hän oikeasti haluaisi pilata kuntamme tuulimyllyillä, hänellä olisi parempia väitteitä. Nyt hän haluaa vain, että joku tulisi ja halaisi kaiken pahan olon hänestä pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kateus ei ole kallista, vaan jokainen kykenee olemaan kateellinen. Tässä on kuitenkin ihan muusta kyse. Ahneus on sokaissut järjen tältä jankkaajalta, eikä hän muuhun kykene kuin noihin yksioikoisiin hihittelyihin. Kateudesta ja itänaapurista jankkavaa osoittaa toiminnallaan, että ahneus ei mahdu samaan ihmiseen kuin sivistys, älykkyys, kyky keskustella. Poikkeuksellisen suuri joukko pihtiputaalaisia vastustaa tuuliteollisuutta, ja meitä yhdistää sydämen sivistys ja syvä rakkaus tätä kuntaa kohtaan.

        Miksi jatkamme keskustelua tuon onnettoman kanssa? Koska hänellä on vielä toivoa löytää rakkaus sisältään, se jollain tapaa vilahtaa siellä täällä. Jos hän oikeasti haluaisi pilata kuntamme tuulimyllyillä, hänellä olisi parempia väitteitä. Nyt hän haluaa vain, että joku tulisi ja halaisi kaiken pahan olon hänestä pois.

        Onko Kremlissä lämmöt päällä? hih hih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Kremlissä lämmöt päällä? hih hih

        Ja näin taas jatkuu jankkaus. Jos oikein kovasti yrität, löytäisitkö jonkun oikean kommentin tuuliteollisuuden puolesta? ...niin arvelinkin, että et.


    • Anonyymi

      Svenska kraftnät kontrollrummet, klikkaa kohtaa totalt. saat tietää ydinvoiman tarpeen.

    • Anonyymi

      Molemmat vastustajat ovat poikkeuksellisen suuria!

      • Anonyymi

        Pääasia että meitä on yli tuplasti enemmän kun teitä luonnon tuhoajia.


    • Anonyymi

      "Putinistit" ovat täysin oikeassa.Nyt kun sähköstä saisi hyvän hinnan,ei sitä kyetä tuottamaan.Jopa Virosta tuodaan sähköä Suomeen.Sähköä tuodaan kalliiseen hintaan
      reilut 2400MW.
      Keväällä alkaa tuulemaan.Viedään sitten halpaa sähköä naapureille.Jos kelpaa.

    • Anonyymi

      https://twitter.com/janirasanen/status/1742188904193675462

      "Onneksi on Pohjoismainen sähköpörssi NordPool, joka tasaa sähkön hinnat samaksi laajemmalla alueella - NO EI TIETENKÄÄN

      Jos joku on luullut että yhteisen sähköpörssin avulla olisi isompi määrä sähköntuottajia tasaamassa hintaa, niin olette erehtyneet...

      Tänään muualla pohjoismaissa sähkö on ollut keskimäärin 6 snt/kWh, Belgiassa 5 snt/kWh, mutta Suomessa ja Baltiassa 17,3 snt/kWh...

      Meidän sähkömme on maksanut keskimäärin 288% enemmän tänään 02.01.2024 kuin muualla. Parhaimmillaan 832% enemmän. ...

      Suomi imee nyt sähköä ulkomailta noin 3000 MW ja tuurivoima tuottaa 1400/6700 MW. Aina kun ei tuule, menee Suomessa sähkön hinta moninkertaiseksi, eikä pörssistä ole meille hintahyötyä. "

      https://www.nordpoolgroup.com/en/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

    • Anonyymi

      Olisitte olleet viisaita niin saisimme sähkö edullisesti Venäjältä, muat ei tuulivoimaa tuulivoimaa...

      • Anonyymi

        Höpö höpö, Venäjältä ei saa ostaa mitään. Venäjälle ei saa viedä mitään. Ydinvoima on Suomen pelastus. Tuulivoima on Suomen maaseutua nävertävä tuholainen.


    • Anonyymi

      Voi mökkiläisparkaa ollappa nyt ison äärellä.

    • Anonyymi

      Väitetään tuulivoimaa vastustavien saavan rahaa Venäjältä.Mahtaako Pihtiputaalla
      olla ketään tai mitään tahoa joka hyötyisi tuulivoiman rakentamisesta ja rahoittaisi
      tuulivoiman puolustajaa ja haluaisi vaientaa keskustelun koko asiasta?

      • Anonyymi

        Auts. Nyt osui ja upposi tämä kommentti. Kyllä löytyy henkilöitä, jotka toistelevat mantran lailla Suomen Tuulivoimayhdistyksen propagandaa. Sekä Facessa että kokouksissa. Hyvän koulutuksen ovat asiaan saaneet, osaavat oikeat sanamuodot joilla vedättää tietämättömiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auts. Nyt osui ja upposi tämä kommentti. Kyllä löytyy henkilöitä, jotka toistelevat mantran lailla Suomen Tuulivoimayhdistyksen propagandaa. Sekä Facessa että kokouksissa. Hyvän koulutuksen ovat asiaan saaneet, osaavat oikeat sanamuodot joilla vedättää tietämättömiä

        Ja keskustelun vaientamista ovat vaatineet ainakin kaksi valtuutettuakin. Jokainen voi tahollaan pohtia miksi, ja miksi juuri he.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja keskustelun vaientamista ovat vaatineet ainakin kaksi valtuutettuakin. Jokainen voi tahollaan pohtia miksi, ja miksi juuri he.

        Kun joku vaatii keskustelun vaientamista, niin täytyy kaikkien ymmärtää, että sellainen vaatimus nousee aina halusta tehdä jotain, jota vastustetaan, siis ei ole tällaisella tyypillä hyvät aikeet mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun joku vaatii keskustelun vaientamista, niin täytyy kaikkien ymmärtää, että sellainen vaatimus nousee aina halusta tehdä jotain, jota vastustetaan, siis ei ole tällaisella tyypillä hyvät aikeet mielessä.

        Aivan. Äärimmäisen kyseenalaista, että valtuutetut tällaista vaativat.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olkiluoto 3 käy nyt vajaateholla kaukolämmön sähköntuotantokapasiteetti on enemmän kuin tämän hetkinen 2250mw näillä päästäis jo tämän päivän 3000mw vajaasta yli.


      • Anonyymi

        🤣😖🤣😖🤣 Näinhän se tuulivoimayhdistyksen mainos menee, jossain kuulemma tuulee aina ja siksi kaikkialle Suomeen pitäisi rakentaa tuulivoimaa. Tyhmyys ja ahneus, kauhea yhdistelmä.


    • Anonyymi

      Hei vihersiirtyjät!
      Miksi tuuulivoimaa ei ajeta täysillä nyt kun sähköstä on pulaa?
      Kapasiteettia olisi moninkertaisesti,miksi pihtaillaan?

    • Anonyymi

      Nyt tuulivoima fanit, nyt on teidän aika.
      Eli hehkutatte kuinka tuulivoima tuottaa.
      Onko ne salaista tuotantoa, kun ihmisten pitää säästää sähköä ?
      Ja aivan mielenk. Miten ensi viikolla kun ilma laihtuu, kuinka paljon kuuraa tulee lapoihin ja taas tuotanto huononee..

      • Anonyymi

        Pese lapasi. Vai onko Pietarissa saippuaa saatavissa?


    • Anonyymi

      Putinin virtsa estää Koronan ja tuulivoiman. hih hih

    • Anonyymi

      Jussi Halla-aho FBssa
      15. joulukuu 2022

      Tuulivoima on ongelmien ratkaisijana hiukan samanlainen kuin työperäinen maahanmuutto.
      Kummassakin on *potentiaalia* ja *nimelliskapasiteettia*, joiden realisoituminen ratkaisisi ongelman, tässä tapauksessa energian saatavuusongelman ja taloudellisen huoltosuhdeongelman.
      Sekä tuulivoiman rakentamista että työperäisen maahanmuuton lisäämistä koskevat päätökset perustuvat tiettyihin oletuksiin; tuulivoima siihen, että tuulee eikä ole liikaa lunta, jäätä ja pakkasta, maahanmuutto siihen, että tulijat työllistyvät vähintään yhtä hyvin kuin maassa jo oleva väestö.
      Kumpikin oletus on kokemusperäisesti väärä, mutta niistä pidetään sitkeästi kiinni ja päätökset perustuvat edelleen niihin. Lopputulos on, että pelloilla seisoo toimettomia tuulimyllyjä ja Kampissa toimettomia maahanmuuttajia. Energiapula ja työvoimapula jatkuvat.

      • Anonyymi

        Näin on!


      • Anonyymi

        Maahanmuuttajia tulee nyt persuhallituksen aikana enemmän Suomeen kuin lapsia syntyy,

        Miten voit sanoa tuulivoiman olevan kokemusperäisesti väärä, kun niistä ei Suomessa ole kokemusta. Ai niin Kremlin kokemusten...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maahanmuuttajia tulee nyt persuhallituksen aikana enemmän Suomeen kuin lapsia syntyy,

        Miten voit sanoa tuulivoiman olevan kokemusperäisesti väärä, kun niistä ei Suomessa ole kokemusta. Ai niin Kremlin kokemusten...

        Kyllä Suomessa on tuuliteollisuudesta ihan tarpeeksi kokemusta. Monet ovat joutuneet jättämään kotinsa, kun tuuliteollisuutta on tullut kodin lähelle. Ja tämän päivän pörssisähkön hintaa ja sähköpulaa saadaan kiittää tuuliteollisuudesta. Toivoa sopii, että yhtään enempää ei tätä tuurivoimaa Suomeen rakenneta.

        Venäjällä ei ymmärtääkseni tuulivoimaa ole. Eivät venäläiset ole niin typeriä, että asettaisivat maansa sähkön saannin tuurivoiman varaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Suomessa on tuuliteollisuudesta ihan tarpeeksi kokemusta. Monet ovat joutuneet jättämään kotinsa, kun tuuliteollisuutta on tullut kodin lähelle. Ja tämän päivän pörssisähkön hintaa ja sähköpulaa saadaan kiittää tuuliteollisuudesta. Toivoa sopii, että yhtään enempää ei tätä tuurivoimaa Suomeen rakenneta.

        Venäjällä ei ymmärtääkseni tuulivoimaa ole. Eivät venäläiset ole niin typeriä, että asettaisivat maansa sähkön saannin tuurivoiman varaan.

        Yksikään suomalainen ei ole joutunut muuttamaan pois kodistaan tuulivoimaloiden takia. Tuskin teillä Pietarissakaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksikään suomalainen ei ole joutunut muuttamaan pois kodistaan tuulivoimaloiden takia. Tuskin teillä Pietarissakaan?

        Kyllä Suomessakin on moni perhe muuttanut pois kodistaan tuulivoiman takia. Ja Alavieskassa on tuulivoima firman rahoilla melueristetty talo: Ensin tuulivoimatoimijat venkoilivat niin, että saivat talon luota ja talosta melurajat alittavat tutkimustulokset. Kun myllyt sitten otettiin käyttöön, melu ylitti melurajan reippaasti ja tuulifirma joutui maksamaan talon eristämisen. Pihaa ei kuitenkaan voi eristää, joten melu on jatkuvasti läsnä. Tällaista lähes rikollista toimintaa tuulivoimarakentaminen on.


    • Anonyymi

      Puupelto

    • Anonyymi

      Kokemusperä: Omalle tilille ei tule suoraan tuloja ja Putin sanoo niin. hih hih

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010100611.html

      Kommentti: Jotakin on vialla, kun viikon pakkasjakso saa maan sähköhuollon veitsen terälle

      ...Sähkösotkun varsinainen syy lienee se, että ratkaisevan suuri osa maan sähköjärjestelmästä ja samalla koko energiahuollosta on viime vuosikymmenten ja vuosien kuluessa vähin erin muutettu "markkinavetoiseksi" – ja alistettu lyhytnäköiselle voitontavoittelulle...
      Yleinen etu näyttää jääneen tyystin vailla huomiota esimerkiksi tavassa, jolla sähkön tuotantoa on suurin harppauksin siirretty tuulivoiman varaan – vailla tuulituottajien tai kenenkään muunkaan vastuuta nopeasti käynnistettävän säätövoiman rakentamisesta tuulten oikuille alttiin tuulivoiman rinnalle.

      Samaan aikaan on suljettu jopa teknisesti ja taloudellisesti käyttökuntoisia – ja vakaan tuotannon – kombivoimalaitoksia entistä kireämpien ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Vaikka ilmastotavoitteet ovat poliittisesti perusteltuja, niillä on muitakin vaikutuksia kuin päästöjen väheneminen. Osa noista muista vaikutuksista tuntuu sähkömarkkinoilla – ja sähkölaskussa...

      • Anonyymi

        Saisiko saman suomeksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saisiko saman suomeksi?

        Suomi on maana ihan hyvä, pidetään tämä mikä on vaikkei kelpaisikaan.


    • Anonyymi

      https://www.verkkouutiset.fi/a/se-oli-planeetan-kokoinen-virhe/#dabd45a5

      Se oli planeetan kokoinen virhe-Kirjoittaja pyytää anteeksi aiempaa vastustustaan ydinvoimalle.

      Vuonna 1944 IKL lakkautti itsensä, samoin teki SKP vuonna 1990. ...
      Olisiko vihreiden syytä myöntää tosiasiat ja tehdä ehkä sama päätös kuin IKL ja SKP tekivät? Se ainakin olisi selkeä anteeksipyyntö maapallolta ja ihmiskunnalta, jotka tämän anteeksipyynnön totisesti ansaitsisivat.

      • Anonyymi

        Siinäpä hyvä kirjoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä hyvä kirjoitus.

        Todella samaa mieltä.
        Ja kas huomenna pörssisähkön hinta kohtalainen. Ei ole pakkasta ja tuulee mukavasti. Miksi sähkön hinta ei tipu?
        Vaan voihan se olla, että korkeista hinnoista tulee pysyvä ilmiö. Ei ne firmojen herrat sääli, vaikka joku mummo paleltuu kuoliaaksi..kunhan raha tulee rahan luokse.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Viisaus etukäteen on järkevää!

        ”jo on markkinat”


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      s ä h k ö r i i p p u v a i n e n v a l i t t a a

      • Anonyymi

        Pakkasta oli 32 , sähkönkulutus noin 15000 mw ja tuulivoima tuotti noin 200 mw. Ja vähennetään pois mitä tuulivoima tarvitsi öljyjen ja lapojen lämmitykseen. Kyllä varmaan taloja lämmitti..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkasta oli 32 , sähkönkulutus noin 15000 mw ja tuulivoima tuotti noin 200 mw. Ja vähennetään pois mitä tuulivoima tarvitsi öljyjen ja lapojen lämmitykseen. Kyllä varmaan taloja lämmitti..

        Jatkossa tuottaa vielä enemmän. Hesarissa oli hyvä juttu säätövoiman tarpeesta. Kun se saadaan kuntoon niin nämä huiputkin voidaan tasoittaa.

        Silloin putinisteja keljuttaa vielä enemmän!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkossa tuottaa vielä enemmän. Hesarissa oli hyvä juttu säätövoiman tarpeesta. Kun se saadaan kuntoon niin nämä huiputkin voidaan tasoittaa.

        Silloin putinisteja keljuttaa vielä enemmän!

        Mitä säätövoimaa Hesarissa kaavailtiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä säätövoimaa Hesarissa kaavailtiin?

        Luin varmaan jutun. En kuitenkaan painanut mieleen muuta kuin sen, että Suomeen aiotaan rakentaa lisää ydinvoimaa. Sehän ei ole säätövoimaa, vaan perusvoimaa. Hyvä, kun ydinvoimaa aiotaan rakentaa lisää. Sitten on tietty ero pienydinvoimaloiden ja suurten ydinvoimaloiden välillä. Ainakin pienydinvoimaloita aiotaan rakentaa. Toivottavasti myös suurempia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin varmaan jutun. En kuitenkaan painanut mieleen muuta kuin sen, että Suomeen aiotaan rakentaa lisää ydinvoimaa. Sehän ei ole säätövoimaa, vaan perusvoimaa. Hyvä, kun ydinvoimaa aiotaan rakentaa lisää. Sitten on tietty ero pienydinvoimaloiden ja suurten ydinvoimaloiden välillä. Ainakin pienydinvoimaloita aiotaan rakentaa. Toivottavasti myös suurempia.

        Samahan se mitä on kun sillä mahdollistetaan lisätuulivoiman rakentaminen Suomeen hesalaisten mielestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samahan se mitä on kun sillä mahdollistetaan lisätuulivoiman rakentaminen Suomeen hesalaisten mielestä.

        Niillehän se on ainoa pysyvän asutuksen edellytys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samahan se mitä on kun sillä mahdollistetaan lisätuulivoiman rakentaminen Suomeen hesalaisten mielestä.

        No on sillä väliä. Ydinvoimakapasiteetti vähentää tuulivoiman tarvetta. Mitäpä sitä tuulivoimaa rakentamaan, jos ydinvoimalat tuottavat tasaiseen tahtiin energiaa.

        Tämäkös niitä harmittaa, jotka odottavat kädet ojossa, milloin saavat vuokrata metsänsä tuulifirmoille 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No on sillä väliä. Ydinvoimakapasiteetti vähentää tuulivoiman tarvetta. Mitäpä sitä tuulivoimaa rakentamaan, jos ydinvoimalat tuottavat tasaiseen tahtiin energiaa.

        Tämäkös niitä harmittaa, jotka odottavat kädet ojossa, milloin saavat vuokrata metsänsä tuulifirmoille 😂😂😂

        Niin nord pool pörssin vajehan oli hirmupakkasten aikaan 1500mw korkeimmillaan. Kenehän tontille tätä yhtä voimalaa suunnittellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin nord pool pörssin vajehan oli hirmupakkasten aikaan 1500mw korkeimmillaan. Kenehän tontille tätä yhtä voimalaa suunnittellaan.

        Tämä 1500mw olisi kyetty tuottamaan kaukolämmöllä, taitaa turpeen käytön kielto realisoitua. Yksi ydinvoimala on aiheuttanut elävän elämän kitumista enemmän. Taitaa siis tulla . . .


    • Anonyymi

      https://www.laiier.io/use-cases/wind-turbine-oil-leaks

      Öljyvuodot Tuuliturbiineissa

      Tärkein ainesosa on öljy, jota turbiinissa voi olla 1400 litraa .Öljyt palvelevat kolmea voitelun, hydrauliikan ja vaihteistoöljyn päätarkoitusta - jotka ovat kaikki välttämättömiä suurten vääntömomenttien ja liikkuvien komponenttien käsittelyssä.
      Ongelmana on, että ajan myötä tuuliturbiinit kokevat vaurioita, kuten halkeilua, ja tiivisteen rikkoutumista, jotka johtavat öljyvuotoihin. Tästä huolimatta huolto on harvinaista, koska se vaatii skaalausta turbiinin yläosaan...
      Tuuliturbiinit vaativat säännöllistä huoltoa, mutta tätä vaikeuttaa niiden etäisyys ja mittakaava. Huoltajien on päästävä jokaisen yli 100m-turbiinin huipulle, Myös jos osat on vaihdettava, teollisuusnosturit on tuotava paikalle, mikä on erittäin kallista ja hankalaa Korjaus tai huolto voi olla jopa mahdotonta, jos tuuliolosuhteet ovat liian vaaralliset...

    • Anonyymi

      Hauskinta tässä on, että tuulivoimaa rakennetaan lisää eikä Kreml voi mitään. hih hih

      • Anonyymi

        Hih niin sitä rakennetaan, vaan ei Pihtiputaalle..
        Hih.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hih niin sitä rakennetaan, vaan ei Pihtiputaalle..
        Hih.

        No sitten rahatkin menevät muualle. Voit sitten olla tyytyväinen, kun naapurisikaaan ei niitä saa? hih hih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitten rahatkin menevät muualle. Voit sitten olla tyytyväinen, kun naapurisikaaan ei niitä saa? hih hih

        Rahat menevät muualle muiltakin, kun kiinteistöverotulot viedään valtiontasausjärjestelmään. Kukaan idiootti ei sen jälkeen kaavoita tuuliteollisuutta alueelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitten rahatkin menevät muualle. Voit sitten olla tyytyväinen, kun naapurisikaaan ei niitä saa? hih hih

        Voin olla tyytyväinen naapurin puolesta, kun ei saa pilattua metsää ja aiheutettua jälkipolvilleen valtavaa laskua purkukustannuksista.


    • Anonyymi

      Suomessa oli yli sata vuotta toimiva sähkömarkkina.Tarvittiin tuulivoima romuttamaan se.
      Nyt kommunistit hurraavat saatuaan taas yhden markkinan sekaisin.
      Hyvin ovat toimissaan onnistuneet,valtakunta ja kansa alkaa olla konkurssikypsää.

      • Anonyymi

        Tuulivoimalla ei ole mitään osuutta sähkömarkkinoiden muutokseen. Kannattaisi ottaa selvääa sioista ennen oksennusta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoimalla ei ole mitään osuutta sähkömarkkinoiden muutokseen. Kannattaisi ottaa selvääa sioista ennen oksennusta,

        Valitettavasti niissä maissa, joissa on rakennettu paljon tuuliteollisuutta, on korkea sähkön hinta. Saksassa ja Tanskassa siis. Meinaatko tosissaan että ihan sattumalta sähkömarkkinat meni tällaiseksi samaan aikaan kun tuuliteollisuutta rakennettiin Suomeen noin 1600 myllyn verran?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti niissä maissa, joissa on rakennettu paljon tuuliteollisuutta, on korkea sähkön hinta. Saksassa ja Tanskassa siis. Meinaatko tosissaan että ihan sattumalta sähkömarkkinat meni tällaiseksi samaan aikaan kun tuuliteollisuutta rakennettiin Suomeen noin 1600 myllyn verran?

        Näissä maissa sähkö on ollut aina kalliimpaa kuin meillä. Kun saadaan lisää mm. tuulivoimaloita niin sähkön hinta laskee.

        Meinataan tosiaan, että sähkömarkkinoille tehdyt uudet järjestelyt eivät johdu tuulivoimasta. Taitaa olla liian vaikeaa ymmärtää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näissä maissa sähkö on ollut aina kalliimpaa kuin meillä. Kun saadaan lisää mm. tuulivoimaloita niin sähkön hinta laskee.

        Meinataan tosiaan, että sähkömarkkinoille tehdyt uudet järjestelyt eivät johdu tuulivoimasta. Taitaa olla liian vaikeaa ymmärtää?

        Ehkä on ollut kalliimpaa kuin meillä jo ennen tätä viherhumppaa, mutta tuuliteollisuuden myötä erityisesti Saksassa sähköstä on tullut ylellisyystuote. Edellinen hallitus tuhosi Suomen huoltovarmuuden sähkön osalta tuhoamalla hiilivoimaloita, ja maksamalla turvekoneiden särkemisestä, vaikka Huoltovarmuuskeskus varoitti tästä. Toki hulluus alkoi jo Pekkarisen ja kumppaneiden tehtyä syöttätariffipäätöksen, jossa ulkomaiset firmat saavat miljardeja suomalaisten veronmaksajien pussista. Meinaatko että muun muassa Fingridin uusi toimitusjohtaja on väärässä, Fortumin toimari samoin ja ministeri Mykkänen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä on ollut kalliimpaa kuin meillä jo ennen tätä viherhumppaa, mutta tuuliteollisuuden myötä erityisesti Saksassa sähköstä on tullut ylellisyystuote. Edellinen hallitus tuhosi Suomen huoltovarmuuden sähkön osalta tuhoamalla hiilivoimaloita, ja maksamalla turvekoneiden särkemisestä, vaikka Huoltovarmuuskeskus varoitti tästä. Toki hulluus alkoi jo Pekkarisen ja kumppaneiden tehtyä syöttätariffipäätöksen, jossa ulkomaiset firmat saavat miljardeja suomalaisten veronmaksajien pussista. Meinaatko että muun muassa Fingridin uusi toimitusjohtaja on väärässä, Fortumin toimari samoin ja ministeri Mykkänen?

        Saksassa syynä ei ole tuulivoima vaan kivihiilenkäytön vähennys, joka on tapahtuva kaikkialla sivistyneessä maailmassa. Ydinvoimasta luopumisestakin heillä on suunnitelmat.

        Suomeenkaan ei tule jatkossa enää kivihiiltä eikä turvetta, joten sähköä on tehtäv niillä systeemeillä, mitkä ovat käytössä. Totuus on vain myönnettävä.

        Mykkänen ei ole väärässä: Hallitusohjelman mukaan tuulivoimaa lisätään runsaasti ja nyt eislle nousee säätöenergia mm. pumppulaitokset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksassa syynä ei ole tuulivoima vaan kivihiilenkäytön vähennys, joka on tapahtuva kaikkialla sivistyneessä maailmassa. Ydinvoimasta luopumisestakin heillä on suunnitelmat.

        Suomeenkaan ei tule jatkossa enää kivihiiltä eikä turvetta, joten sähköä on tehtäv niillä systeemeillä, mitkä ovat käytössä. Totuus on vain myönnettävä.

        Mykkänen ei ole väärässä: Hallitusohjelman mukaan tuulivoimaa lisätään runsaasti ja nyt eislle nousee säätöenergia mm. pumppulaitokset.

        Otapa asioista selvää ennenkuin huutelet täällä. Saksa on luopunut ydinvoimasta ja satsannut voimakkaasti tuuliteollisuuteen, joka on täysi susi,ja sen vuoksi Saksa on joutunut lisäämään voimakkaasti kivihiilen polttamista. Saksan hiilidioksidipäästöt ovat vain kasvaneet sitä mukaan, kun tuuliteollisuutta on maahan rakennettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksassa syynä ei ole tuulivoima vaan kivihiilenkäytön vähennys, joka on tapahtuva kaikkialla sivistyneessä maailmassa. Ydinvoimasta luopumisestakin heillä on suunnitelmat.

        Suomeenkaan ei tule jatkossa enää kivihiiltä eikä turvetta, joten sähköä on tehtäv niillä systeemeillä, mitkä ovat käytössä. Totuus on vain myönnettävä.

        Mykkänen ei ole väärässä: Hallitusohjelman mukaan tuulivoimaa lisätään runsaasti ja nyt eislle nousee säätöenergia mm. pumppulaitokset.

        Kyllähän hallitusohjelmaan on kirjattu valtavat kiristykset tuuliteollisuudelle ohjaavien lakien ja asetusten muodossa. Ydinvoimaa on tarkoitus lisätä, ja vaatia tuuliteollisuutta osallistumaan säätövoiman kustannuksiin. Viime viikon kovat pakkaset ja sähkön hintaheittely käänsi viimeistenkin jäärien päät pois tuulivoimahulluudesta.


    • Anonyymi

      Fingrid: Suomen sähkö­markkinalla on ongelma, eikä se ratkea vain sähköä säästämällä.
      Fingridin tuore toimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka:”Viime viikolla meillä oli suoraan sanoen aika karu tilanne. Oli ennätyspakkanen ja kulutus korkealla monta päivää. Samaan aikaan meillä on hyvin paljon sään mukaan vaihtelevaa tuotantokapasiteettia, josta ei pystytty varmuudella edes muutaman tunnin päähän ennustamaan, paljonko sähköä tulee”, Sihvonen-Punkka sanoo.
      Tuulivoimaloiden tuotanto riippui säärintaman liikkeistä.
      "Nämä tilanteet ovat kirkastaneet sitä, että me tarvitsemme jonkinlaisen mekanismin, jolla saadaan uusia säävarmoja ja joustoon kykeneviä voimalaitoksia ja se tarvitaan jo nopeammin kuin vasta vuosikymmenen lopussa”, hän sanoo.

      • Anonyymi

        Jeps eli säätöjärjestelmät pumppuvoimalaitokset ja akut tukemaan kasvavaa tuulivoiman tuotantoa. Miten Vety.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeps eli säätöjärjestelmät pumppuvoimalaitokset ja akut tukemaan kasvavaa tuulivoiman tuotantoa. Miten Vety.

        Pumppuvoimalat ei tule kannattamaan ilman valtion tukia. Edellinen hallitus jakeli tolloihin hankkeisiin rahaa miten sattuu, kuten power to-x-to power -hankkeelle Vaasassa 14 milliä, sekään ei olis päivänvaloa nähnyt ilman viherpiipertäjien tukitoimia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeps eli säätöjärjestelmät pumppuvoimalaitokset ja akut tukemaan kasvavaa tuulivoiman tuotantoa. Miten Vety.

        Vety ei ikinä tule kannattamaan, siinä tulee niin suuret energiahäviöt kun sitä käytetään sähkövarastona. Sen kuljetus ja varastointi on äärimmäisen kallista, johtuen erikoispaksuista tankeista ja harvinaisista maametalleista joita tankkeihin tarvitaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        🤣 joo ihan mahtava tutkimus! Kahta taloa tutkittu ja täysin virheellisiä menetelmin. Laboratorio-olosuhteissa tehty 10 sekunnin altistuksia. Tätä samaa sontaa julkaisee STY ja FCG.


      • Anonyymi

        Sun kannattaa tutustua tieteellisen tutkimuksen perusteisiin, muun muassa mikä merkitys on otannalla ja vertaisarvioinnilla. Sitten voidaan jutella aiheesta.

        Ai niin mutta ethän sä kykene keskustelemaan, muuta kun huutamaan tuota yhtä sanaa ja nyt pitää alkaa jo nimittelemäänkin. Taitaa olla tosiaan myllytulot uhattuna, kun noin ketuttaa.


      • Anonyymi

        Suomessa tehty tutkimus tuulivoimaan liittyvästä infraäänestä oli juosten kustu. Se on aivan selvää.


    • Anonyymi

      Maissa, joissa paljon tuulivoimaa, niissä on jo nämä haitat myönnetty. Eli osa kansalaisista on jopa tuulivoiman haittojen takia eläkkeellä. Vaan ei taida tämä yksi yhdistys siitä huudella.
      Ja välähtääkö mieleen miksi näistä maista, missä tuulivoimaa paljon, tulee turisteja paljon Suomeen? Ovat hermolomalla täällä.

      • Anonyymi

        Missä maassa on myönnetty? Miten voidaan myöntää sellaista mitä ei ole. Tuulivoiman infraäänet ovat samaa tasoa kuin kaupungeissa. Pitääkö niissä asuminen kieltää!

        Minä toin tänne linkin suomalaiseen tutkimukseen. Yhtään linkkiä muuhun ei tänne ole tullut, joten voin sanoa, että pelkkää keksittyä tarinaa.

        Eikä linkkejä tutkimukseen tule jatkossakaan.


      • Anonyymi

        Miksi suomalaiseyt matkustavat maihin, missä tuulivoimaa on niin paljon, jos se on vaarallista? Miksi tänne ei saada näistä maista työvoimaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä maassa on myönnetty? Miten voidaan myöntää sellaista mitä ei ole. Tuulivoiman infraäänet ovat samaa tasoa kuin kaupungeissa. Pitääkö niissä asuminen kieltää!

        Minä toin tänne linkin suomalaiseen tutkimukseen. Yhtään linkkiä muuhun ei tänne ole tullut, joten voin sanoa, että pelkkää keksittyä tarinaa.

        Eikä linkkejä tutkimukseen tule jatkossakaan.

        Sä toistelet Suomen Tuulivoimayhdistyksen propagandaa, kaupunkien infraääni on ihan eri asia kuin tuulivoimalan. Toisekseen, maaseudulla asuvat ihmiset eivät halua minkäänlaista kaupungin äänimaailmaa tai infraääntä asuinympäristöönsä.

        En arvannut että haluat tutkimuksia lueskella. Kun tuo linkkaamasi tutkimus ei täytä luotettavuuden kriteereitä. Mutta tässä tuote tutkimus aiheesta, suomalainen myös: https://www.epressi.com/tiedotteet/energia/tutkimusraportti-tuulivoimaloiden-synnyttama-melun-ja-tarinan-terveysriskit-esitutkimus.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä toistelet Suomen Tuulivoimayhdistyksen propagandaa, kaupunkien infraääni on ihan eri asia kuin tuulivoimalan. Toisekseen, maaseudulla asuvat ihmiset eivät halua minkäänlaista kaupungin äänimaailmaa tai infraääntä asuinympäristöönsä.

        En arvannut että haluat tutkimuksia lueskella. Kun tuo linkkaamasi tutkimus ei täytä luotettavuuden kriteereitä. Mutta tässä tuote tutkimus aiheesta, suomalainen myös: https://www.epressi.com/tiedotteet/energia/tutkimusraportti-tuulivoimaloiden-synnyttama-melun-ja-tarinan-terveysriskit-esitutkimus.html

        Tuore tutkimus piti kirjoittaa ⬆️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä maassa on myönnetty? Miten voidaan myöntää sellaista mitä ei ole. Tuulivoiman infraäänet ovat samaa tasoa kuin kaupungeissa. Pitääkö niissä asuminen kieltää!

        Minä toin tänne linkin suomalaiseen tutkimukseen. Yhtään linkkiä muuhun ei tänne ole tullut, joten voin sanoa, että pelkkää keksittyä tarinaa.

        Eikä linkkejä tutkimukseen tule jatkossakaan.

        Tässä ulkomainen tutkija toteaa ne haitalliseksi terveydelle
        https://www.wind-watch.org/news/2017/07/06/wind-turbines-damage-human-health-says-portuguese-scientist/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä maassa on myönnetty? Miten voidaan myöntää sellaista mitä ei ole. Tuulivoiman infraäänet ovat samaa tasoa kuin kaupungeissa. Pitääkö niissä asuminen kieltää!

        Minä toin tänne linkin suomalaiseen tutkimukseen. Yhtään linkkiä muuhun ei tänne ole tullut, joten voin sanoa, että pelkkää keksittyä tarinaa.

        Eikä linkkejä tutkimukseen tule jatkossakaan.

        Saksassa on ICD10-koodi tuulivoimaloista aiheutuville terveyshaitoille, eli diagnoosiluokka. Eli ainakin Saksassa myönnetään tämä. Ja siellä myös luonnonsuojelujärjestöt vastustavat tuulivoimaa äänekkäästi.


    • Anonyymi

      https://www.raahenseutu.fi/tuulivoimalan-lapa-irtosi-kopsassa-kuusi-muuta-voi/6180542

      Tuu­li­voi­ma­lan lapa irtosi Kop­sas­sa, kuusi muuta voi­ma­laa py­säy­tet­ty kaiken varalta

      Tuulivoimalan lapa on irronnut ja pudonnut maahan Kopsan Pirttiselän tuulivoimapuistossa Raahessa. Vahinko tapahtui keskiviikkona.

      – Pelastuslaitos kävi heti tarkistamassa tilanteen ja eristämässä rikkoutuneen voimalan alueen, kertoo tuulivoimapuistoa operoiva ABO Wind Services Oy tiedotteessaan.

      – Tuulivoimapuiston muut voimalat on pysäytetty varotoimenpiteenä ja tapaus tullaan selvittämään perinpohjaisesti, kerrotaan tiedotteessa.

      -Ei vaaraa sivullisille jne...Kypärää kannattaa kuitenkin käyttää puistoissa,myös koirille.

      • Anonyymi

        Niin Pietarissa trollilta oli ruplanippu karannut tuleen. Kypäriä ei tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin Pietarissa trollilta oli ruplanippu karannut tuleen. Kypäriä ei tarvita.

        Sulta taitaa myllytulot karata. Harmi sulle, hyvä luonnolle ja ihmisille.


    • Anonyymi

      Kovin vähä näitä vahinkoja tapahtuu, joten turvalliselta tuntuu. Nyt siitä kirjoittajalle kiitos, että laittoi linkin.

      Keksittyihin juttuihin niitä on vaikea saada.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä on kuutisen vuotta

        https://yle.fi/a/3-9477594

        Löysitte siis kuuden vuoden ajalta kolme tapausta. Hyvää ja turvallista tuotantoa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löysitte siis kuuden vuoden ajalta kolme tapausta. Hyvää ja turvallista tuotantoa!!!

        Ja tämä on ihan tuore kans
        https://yle.fi/a/74-20066671


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löysitte siis kuuden vuoden ajalta kolme tapausta. Hyvää ja turvallista tuotantoa!!!

        No jos vertaa ihan mihin tahansa muuhun sähköntuotantomuotoon, niin vahinkojen määrä on 100% suurempi tuuliteollisuudella kuin muilla sähköntuotantomuodoilla.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löysitte siis kuuden vuoden ajalta kolme tapausta. Hyvää ja turvallista tuotantoa!!!

        Kas lue kopsan tuulivoima alueesta. On nyt keskiviikkona tippunut lapa. Ja näitä on paljon mitä ei lehdistöön ilmoiteta. Nyt kun Ohisalon aika on ohi niin lehdistö rupeaa jo haittavaikutuksista puhumaan enemmän. Ja näistä ns tapaturmista.. Minä näin tyhmä, eihän Ohisalolla ollut oma rahallinen intressi tässä asiassa ?


    • Anonyymi

      Koko päivän ollut ylituotantoa, parhaillaan yli 2000mw. Hinta pilvissä, etsi kaupunkilainen joku muu elämän tyyli kuin sähköriippuvuus.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Tuulivoimalla lähes yhtä paljon kuin ydinvoimalla.

      • Anonyymi

        Joo, mutta tuulivoimalat käyttää sähköä järjettömät määrät, eli mikä on tuotto kun vähennetään kulutus? Ja toisekseen, tuo on vain Fingridin arvio tuotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta tuulivoimalat käyttää sähköä järjettömät määrät, eli mikä on tuotto kun vähennetään kulutus? Ja toisekseen, tuo on vain Fingridin arvio tuotosta.

        Toisekseen pyyhitkö paperilla vai pelkäälä kädellä. Hih hih

        Vai pyöritetään siipiä sähkögenraattoreilla. Mylvivää naurua....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisekseen pyyhitkö paperilla vai pelkäälä kädellä. Hih hih

        Vai pyöritetään siipiä sähkögenraattoreilla. Mylvivää naurua....

        Valitettavasti kyllä. Kyseessä on turbiini eikä tuulimylly, joten se pitää pysäyksen jälkeen käynnistää verkkovirralla. Samoin lapojen lämmitys/sulatus vie paljon sähköä. Tuulimyllyfirmat salaavat todellisen kulutuksen määrän, joten voidaan olettaa että kulutus on niin suurta ettei kestä päivänvaloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti kyllä. Kyseessä on turbiini eikä tuulimylly, joten se pitää pysäyksen jälkeen käynnistää verkkovirralla. Samoin lapojen lämmitys/sulatus vie paljon sähköä. Tuulimyllyfirmat salaavat todellisen kulutuksen määrän, joten voidaan olettaa että kulutus on niin suurta ettei kestä päivänvaloa.

        höpö höpö


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Sähkön kulutus tällä hetkellä aika reipasta vaikkei ole pakkasta.. Mistä johtuu?

      • Anonyymi

        Ehkä pakkasista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä pakkasista?

        Vaikka ei ole pakkasta juurikaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka ei ole pakkasta juurikaan?

        Kas, kun ulkona on pakkasta. Sisällä ei ole.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        heh heh Tunnetun huuhan mielipide.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh heh Tunnetun huuhan mielipide.

        Hehheh ei taida olla sun mieleen kun jää myllytulot saamatta tällä menolla.


    • Anonyymi

      Kotimaisissa uskottavissa tutkimuksissa tuulivoiman infraäänet ovat samaa tasoa kuin kaupungeissa. Joten jos tuulivoiman melusta on haittaa niin kaupungeissa ei voi asua.

      • Anonyymi

        Kerro heille, jotka sairastuneet. Tunnetko yhtään sellaista,? Luultavasti sinun asenteen tuntien kukaan ei edes viitsi puhua asiasta.
        Ymmärräthän sinä, että joka valinnut maalla asumisen, haluaa yleensä rauhaa. Kaupunkiin menee erilaiset ihmiset.
        No monen kunnan asukkaat riidoissa keskenään, se on jo rasitus. Ja aivan tuulivoiman ansioista. Milloin Pihtiputaalla on ollut avoin tilaisuus, missä voisi kysellä valtuutetuilta? Heidän tehtävä olisi poistaa pelkoja asukkailta.
        Alunperin Pihtiputaalla lähdettiin hoitamaan huonosti asiaa. Osa syy asuu naapurikunnassa.
        Kunnanjohtajaa ei kiinnosta edes asua Pihtiputaalla. Eli ei tämä kovin hyvässä huudossa oleva kunta ole. Kunnanjohtaja on se joka näyttää esimerkkiä.

        Ja nuo tutkimukset yleensä tehdään sen mukaan kuka ns maksanut tutkimuksen. Olet varmaan joskus senkin huomannut. Jos sinulla joku sairaus, mitä mieltä olet, jos joku sanoo, sinulla päässä vain vika.?


      • Anonyymi

        Ne tutkimukset ovat sun mielestä uskottavia, koska ne palvelee sun agendaa. Tieteellisen tutkimuksen uskottavuuden näkökulmasta ne eivät ole uskottavia. Ja edelleen, maaseudulle ei tarvita yhtään minkäänlaista melua, ei infraääntä eikä muutakaan. Muuta kaupunkiin jos tykkäät siitä melusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro heille, jotka sairastuneet. Tunnetko yhtään sellaista,? Luultavasti sinun asenteen tuntien kukaan ei edes viitsi puhua asiasta.
        Ymmärräthän sinä, että joka valinnut maalla asumisen, haluaa yleensä rauhaa. Kaupunkiin menee erilaiset ihmiset.
        No monen kunnan asukkaat riidoissa keskenään, se on jo rasitus. Ja aivan tuulivoiman ansioista. Milloin Pihtiputaalla on ollut avoin tilaisuus, missä voisi kysellä valtuutetuilta? Heidän tehtävä olisi poistaa pelkoja asukkailta.
        Alunperin Pihtiputaalla lähdettiin hoitamaan huonosti asiaa. Osa syy asuu naapurikunnassa.
        Kunnanjohtajaa ei kiinnosta edes asua Pihtiputaalla. Eli ei tämä kovin hyvässä huudossa oleva kunta ole. Kunnanjohtaja on se joka näyttää esimerkkiä.

        Ja nuo tutkimukset yleensä tehdään sen mukaan kuka ns maksanut tutkimuksen. Olet varmaan joskus senkin huomannut. Jos sinulla joku sairaus, mitä mieltä olet, jos joku sanoo, sinulla päässä vain vika.?

        Suomen Kuvalehden toimittaja yritti löytää henkilöitä, jota ovat kärsineet tuulivoimasta. Ei heitä löytänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen Kuvalehden toimittaja yritti löytää henkilöitä, jota ovat kärsineet tuulivoimasta. Ei heitä löytänyt.

        Hahhaaa, keksi lisää valheita, läpi ne ei mene!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahhaaa, keksi lisää valheita, läpi ne ei mene!

        Ei tarvitse keksiä. Kerro yksikin esim. tuulivoiman takia muuttanut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse keksiä. Kerro yksikin esim. tuulivoiman takia muuttanut?

        Ilosjoelta ihan löytyy, ei tartte sen kauemmaksi mennä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen Kuvalehden toimittaja yritti löytää henkilöitä, jota ovat kärsineet tuulivoimasta. Ei heitä löytänyt.

        Mistä olet saanut tiedon, että Suomen Kuvalehti olisi yrittänyt löytää tuulivoimasta kärsiviä? Ei kuulosta uskottavalta, koska tuulivoimoiden melusta ja maisemahaitasta kärsiviä on paljon. Ei olisi toimittajan muuta tarvinnut kuin kysellä Suomen suurimmista tuulivoimakunnista esim. Kalajokilaaksosta. Haastateltavia olisi varmasti ilmoittautunut. Väitteesi on luultavasti perätön.


    • Anonyymi

      Onko mielen osoitus järjestely menossa kun huhuja oli.

      • Anonyymi

        Meinaatko että nuo kaksi myllyfania laittaa mielenosoituksen pystyyn 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaatko että nuo kaksi myllyfania laittaa mielenosoituksen pystyyn 🤣

        Kuinka niin, eihän tuolle adressille saa huomiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka niin, eihän tuolle adressille saa huomiota.

        Miksi sille tarvii saada huomiota?


    • Anonyymi

      Ei siellä tarkene nyt

    • Anonyymi

      Jos tuulivoiman vastustajat yrittäisivät järjestää mielenosoituksen se olisi vaikeaa, koska Pietari tuskin myöntäisi siihen lupaa.

      • Anonyymi

        Jos tuulivoiman puolustajat järjestäisivät mielenosoituksen, sille naurais kaikki, kun siellä olis nämä kaksi tällä palstalla valehtelevaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuulivoiman puolustajat järjestäisivät mielenosoituksen, sille naurais kaikki, kun siellä olis nämä kaksi tällä palstalla valehtelevaa.

        Miten nämä valehtelevat tuulivoiman vastustajat osallistuisvat tuulivoimaa puolustavaan miekkariin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuulivoiman puolustajat järjestäisivät mielenosoituksen, sille naurais kaikki, kun siellä olis nämä kaksi tällä palstalla valehtelevaa.

        Älykkyyttä on monenlaista.
        Joillakin ei sitä ainakaan kirjoitusten perusteella. Kerro kerrankin perusteita asioille. Vai onko se vain, että ei ole muita perusteluja kuin raha?


      • Anonyymi

        Pietari Brahe vai? Ei taida tarvita keneltäkään lupia, kun poliisille vain ilmoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älykkyyttä on monenlaista.
        Joillakin ei sitä ainakaan kirjoitusten perusteella. Kerro kerrankin perusteita asioille. Vai onko se vain, että ei ole muita perusteluja kuin raha?

        Raha on ainoa syy miksi nämä hinkuvat tuulimyllyjä, ja koska ne vuokratulot on jo tuhlattu, nyt harmittaa niin maar penteleesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha on ainoa syy miksi nämä hinkuvat tuulimyllyjä, ja koska ne vuokratulot on jo tuhlattu, nyt harmittaa niin maar penteleesti.

        Totta haastat. Naapurisi on hankkinut niillä jo uuden auton ja sinua harmittaa. hih hih


      • Anonyymi

        Mitä onko vastustajilla tuhat päätä? Mahtaa olla hatuissa hankkimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä onko vastustajilla tuhat päätä? Mahtaa olla hatuissa hankkimista.

        Minä toivon hartaasti että saat joskus sen rakastamasi tuulipuiston alle kahden kilometrin päähän omasta rakkaasta ja rauhallisesta kodistasi. (Tämä toive tietenkin pitää sisällään sen että muutat myös jonnekin muualle, vaikka epäilen ettet sinä mikään Puttaalainen edes ole) Ehkä se sitten selviää kumpi on rakkaampi.

        Voisithan sinä myös kysyä ilosjokisilta josko saat muuttaa heille pariksi kuukaudeksi asumaan. Mutta ettehän te tuulivoimauskovaiset sitä uskoanne tohdi laittaa koetukselle. ei taide lopulta kuitenkaan usko olla riittävän vahva...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta haastat. Naapurisi on hankkinut niillä jo uuden auton ja sinua harmittaa. hih hih

        Voi se olla että naapuria harmittaa enempi, kun joutuukin maksamaan auton ihan itse, kun myllytulot jää saamatta.


    • Anonyymi

      https://www.suurkeuruu.fi/uutiset/art-2000010115839.html

      Mitä vaikutuksia tuulivoimapuistolla voi olla lähialueen kiinteistöjen arvoon – tuulivoimayhtiöiden mukaan ei mitään, kiinteistönvälitysalan asiantuntija on eri mieltä

      Suomen Tuuli(uskovaisten)voimayhdistyksen teettämän tutkimuksen mukaan tuulivoimaloiden vaikutus kiinteistöjen arvoon on nolla, olipa etäisyys myllyistä mikä tahansa.
      Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa on saatu toisenlaisia tuloksia.
      Ruotsin kuninkaallisessa yliopistossa vuonna 2021 valmistunut tutkimus osoittaa, että kahden kilometrin etäisyydellä kiinteistön arvonaleneminen on 19-23 prosenttia, ja etäisyyden kasvaessa 6-14 prosenttia.

      https://rvno.se/ny-kth-studie-bekraftar-sankta-fastighetsvarden-klintaberget-ett-av-exemplen/

      • Anonyymi

        Pyhäjärvellä näiden voimaloiden lähellä olevien asumusten arvo olematon, joten myllyt kannattaa rakentaa tänne, että arvot eivät laske paitsi kateelliset verenpaineen arvo nousevat.


    • Anonyymi

      Tuota te, jotka naapurimaasta huutelette, väriseekö kaupungissa juomalasissa vesi?
      YVA tutkijat ovat sanoneet tätä tapahtuvan tuulivoimaloiden lähellä. Se perustuu infra ääneen. Ei he puhuneet, että kaupungissa sitä tapahtuisi.

      • Anonyymi

        Laitapa linkki.

        YVA tehdään ennen rakentamista eli jos vesi on lasissa värsitty niin käsi on tärissyt jostakin muusta syystä kuin tuuliboimasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitapa linkki.

        YVA tehdään ennen rakentamista eli jos vesi on lasissa värsitty niin käsi on tärissyt jostakin muusta syystä kuin tuuliboimasta.

        No tuolla Pohjanmaalla jo niin paljon voimaloita, että osuvat samoihin paikkoihin. Eli YVA henkilöt osuvat samoihin paikkoihin.
        Siellä Pohjanmaalla saattaa tuulla eri tavalla. Ainakin siellä aina kylmä tuuli puhaltelee..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitapa linkki.

        YVA tehdään ennen rakentamista eli jos vesi on lasissa värsitty niin käsi on tärissyt jostakin muusta syystä kuin tuuliboimasta.

        YVA:n tekevät tuulivoimayhtöiden palkkaamat konsultit, jotka suoraan sanovat, että potkut tulee jos ei tee tuulivoimayhtiön mieleistä luonto- ym.selvitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YVA:n tekevät tuulivoimayhtöiden palkkaamat konsultit, jotka suoraan sanovat, että potkut tulee jos ei tee tuulivoimayhtiön mieleistä luonto- ym.selvitystä.

        Yvat ovat tosiaan toisinaan heikkolaatuisia. On tullut tunne, että pääasia, että saadaan tuulivoimarakentamiselle tie auki, luonnosta, ihmisistä viis.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ainakaan tuulimyllystä ääni tule. Minä voin tehdän videon, missä tuulivoiman vastustaja puhuu ja äänessä on Putin puhumassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakaan tuulimyllystä ääni tule. Minä voin tehdän videon, missä tuulivoiman vastustaja puhuu ja äänessä on Putin puhumassa.

        Olisko linkkiä?Helppo huudella puskista ilman mitään varmennusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakaan tuulimyllystä ääni tule. Minä voin tehdän videon, missä tuulivoiman vastustaja puhuu ja äänessä on Putin puhumassa.

        Tee vaan ja laita nähtäville!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko linkkiä?Helppo huudella puskista ilman mitään varmennusta.

        En viitsi väärennellä videoa kuten tuossa tuulivoima ääni videossa on tehty. Minä en nääs toimi Kremlinoppien mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En viitsi väärennellä videoa kuten tuossa tuulivoima ääni videossa on tehty. Minä en nääs toimi Kremlinoppien mukaisesti.

        Eli isot on puheet ja tekoja ei löydy. Aivan kuten Putaan tuulivoimasuunnitelmat, puheeksi ne jää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli isot on puheet ja tekoja ei löydy. Aivan kuten Putaan tuulivoimasuunnitelmat, puheeksi ne jää.

        Voi kun Puttaan tuulivoimasuunnitelmat kosahtaisivatkin kiville. Olisi huiman hieno uutinen 💃🕺


    • Anonyymi

      Vaan te fanit. Tuulivoima tuottaa noin 1000 me nyt. Missä se 5800 mw on. Onko sekin mennyt naapurimaahan mistä te huutelette koko ajan?
      Vai jaatteko te tasapuolisesti sen tuoton,? Kulutus silti aika iso verrattuna tuulivoimaloiden tuottoon.

      • Anonyymi

        Jos ei olisi tuulivoimaan niin kasteslist kynttilöitä. Loviisa laitetaan telakalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei olisi tuulivoimaan niin kasteslist kynttilöitä. Loviisa laitetaan telakalle.

        Katselisit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei olisi tuulivoimaan niin kasteslist kynttilöitä. Loviisa laitetaan telakalle.

        sehän on jo osa telakalla. se on vain pieni osa mikä siitä meni telakalle.
        Kulutus on noin 13000 mw tällä hetkellä . Tuulivoima tuottaa noin 900 mw tällä hetkellä ja ydinvoima vähän yli 4000 mw. Onko laskuongelmia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei olisi tuulivoimaan niin kasteslist kynttilöitä. Loviisa laitetaan telakalle.

        Jos ei olis tuulivoimaa, vaan tilalla vaikka ydinvoimala, sähkön hinta olis edullinen, ja sitä riittäisi suomalaisille, ja tavallisten ihmisten ei tarttis kinata täällä, onko tuulivoima hyvä vai paha. Jonakin päivänä tämä unelma on totta.


    • Anonyymi

      Onneksi sitä rakennetaan lisää myös Pihtiputaalle.

      • Anonyymi

        Älä nuolaise ennenkuin tipahtaa..
        Valtio ei tue millään tavalla tuulivoimaa. Ei tainnut pakkanen pyörittää lapoja vinhaan.
        Vahinko kun ihminen menee sokeaksi rahasta. Ennen miehet sokeutuivat naisista vaan se on mennyttä aikaa sekin.. miehet istuu peräkamareissaan saako mistään rahaa lisää..


      • Anonyymi

        Kun sitä tuulivoimaa niin rakastat, niin ota sellainen sähkösopimus jossa on pelkkää tuulivoimaa. Ei mitään muuta sähköntuotantomuotoa. Näet totuuden, miten elät silloin kun myllyjen tuotto on puhdas nolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun sitä tuulivoimaa niin rakastat, niin ota sellainen sähkösopimus jossa on pelkkää tuulivoimaa. Ei mitään muuta sähköntuotantomuotoa. Näet totuuden, miten elät silloin kun myllyjen tuotto on puhdas nolla.

        Minusta parempi olisi, pitäisi vetää suoraan sähkölinja tuulivoimaloista taloon. Eli ei vahingossa tule muuta sähköä. No siitä tietenkin joutuu vähentämään tuulivoimakassa kulutettu sähkö (ei autossakaan öljyt pysy lämpimänä). Nytkin oliko vähän päälle 500 mw tuotanto. Siinäpä on jakamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nuolaise ennenkuin tipahtaa..
        Valtio ei tue millään tavalla tuulivoimaa. Ei tainnut pakkanen pyörittää lapoja vinhaan.
        Vahinko kun ihminen menee sokeaksi rahasta. Ennen miehet sokeutuivat naisista vaan se on mennyttä aikaa sekin.. miehet istuu peräkamareissaan saako mistään rahaa lisää..

        Samaa minäkin ihmettelen ja vielä sinun tavoin lähes arvottomista ruplista.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuleeko taustaulina suoraan Kremlistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleeko taustaulina suoraan Kremlistä?

        Et ilmeisesti ole kuullut tuulivoimaloiden melua luonnossa. Se on tuollaista, jota videolla kuuluu. Muutama päivä sitten juttelin henkilön kanssa, joka asuu perheineen noin 1,5 km:n etäisyydellä tuulivoimaloista. Heillä tuulivoiman melu tulee ajoittain kovalla tuulella sisälle taloon ja yöllä on vaikea sen takia nukkua. Myös heidän koiransa kärsii tuulivoimamelusta. Ja kun liikkuu metsässä lähellä tuulivoimaloita, pitää pitää kuulosuojaimia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ilmeisesti ole kuullut tuulivoimaloiden melua luonnossa. Se on tuollaista, jota videolla kuuluu. Muutama päivä sitten juttelin henkilön kanssa, joka asuu perheineen noin 1,5 km:n etäisyydellä tuulivoimaloista. Heillä tuulivoiman melu tulee ajoittain kovalla tuulella sisälle taloon ja yöllä on vaikea sen takia nukkua. Myös heidän koiransa kärsii tuulivoimamelusta. Ja kun liikkuu metsässä lähellä tuulivoimaloita, pitää pitää kuulosuojaimia.

        En ole, mutta olen usein ollut tuulivoimalla lähellä.

        Videolla oleva on väärennys.

        Meidän taloyhtiössä oli henkilö, joka muutti pois, kun asunnossa vilisti pieniä tonttuja.


        Missä päin Pietaria juttelit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole, mutta olen usein ollut tuulivoimalla lähellä.

        Videolla oleva on väärennys.

        Meidän taloyhtiössä oli henkilö, joka muutti pois, kun asunnossa vilisti pieniä tonttuja.


        Missä päin Pietaria juttelit?

        Pliis, älä ole niin s******n tyhmä, että työnnät tuota Kreml-mainostasi joka paikkaan.

        Kai tajuat, että on eri asia piipahtaa tuulivoimaloiden lähellä, ehkäpä jopa tuulettomana päivänä, kuin asua koko ajan jättimäisten tuulivoimaloiden lähellä.

        Ja palatakseni kuvailemaani tuulivoima-alueeseen, niin lähellä asuva perhe on tekemässä asialle sen, että teetättää melututkimukset, joista sitten totuus kuntapäättäjillekin selviää. Seurauksena voi olla se, että tuulivoimaloihin tulee vähintäänkin pysäytyksiä tuulisella säällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pliis, älä ole niin s******n tyhmä, että työnnät tuota Kreml-mainostasi joka paikkaan.

        Kai tajuat, että on eri asia piipahtaa tuulivoimaloiden lähellä, ehkäpä jopa tuulettomana päivänä, kuin asua koko ajan jättimäisten tuulivoimaloiden lähellä.

        Ja palatakseni kuvailemaani tuulivoima-alueeseen, niin lähellä asuva perhe on tekemässä asialle sen, että teetättää melututkimukset, joista sitten totuus kuntapäättäjillekin selviää. Seurauksena voi olla se, että tuulivoimaloihin tulee vähintäänkin pysäytyksiä tuulisella säällä.

        heh heh Näitä tarinota riittää, joku muu on kertonut ym. Miksi kukaan ei ole itse kokenut asiaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh heh Näitä tarinota riittää, joku muu on kertonut ym. Miksi kukaan ei ole itse kokenut asiaa?

        Osaatko lukea: kirjoitin juuri edellä erään perheen kokemuksista. He asuvat, siis heidän talonsa on liian lähellä tuulivoimaloita. Ja he ovat minulle puhelimessa kertoneet kokemuksistaan. Turha sinulle kyllä mitään on selittää, kun ei sinulla äly riitä yksinkertaisenkaan tekstin ymmärtämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh heh Näitä tarinota riittää, joku muu on kertonut ym. Miksi kukaan ei ole itse kokenut asiaa?

        Avautuvatko ihmiset sinulle yleensä? Tuo asenne kertoo, että luultavasti ei.
        Monet eivät uskalla puhua kokemuksistaan kiusaamisen takia. Miksiköhän kouluissa kiusaaminen lisääntynyt? Vanhemmat käyttävät mallin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh heh Näitä tarinota riittää, joku muu on kertonut ym. Miksi kukaan ei ole itse kokenut asiaa?

        Mitä jos lähtisit sieltä peräkammarista ja kävisit tuulettamassa päätäsi.
        Suunnista jonnekin missä on myllyjä ja kuuntele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh heh Näitä tarinota riittää, joku muu on kertonut ym. Miksi kukaan ei ole itse kokenut asiaa?

        Mitä jos lähtisit sieltä peräkammarista ja kävisit tuulettamassa päätäsi.
        Suunnista jonnekin missä on myllyjä ja kuuntele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä jos lähtisit sieltä peräkammarista ja kävisit tuulettamassa päätäsi.
        Suunnista jonnekin missä on myllyjä ja kuuntele.

        Väittäisi että Putin laittanut kajarit.


    • Anonyymi

      Narsisti ahneuksissaan tehnyt liian kalliin vuokrasopimuksen, vispiläyhtiö ottanut jalat alleen.

    • Anonyymi

      Minä luulin, että Putin otti minut suuhun, mutta sitten huomasin oman käden käyneen. Nyt tuulivoimaan vastustamaan!!!

    • Anonyymi

      Taloyhtiö pelastaa kun ei rahat riitä remonttiin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kuva aito ääni lisätty Moskovassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuva aito ääni lisätty Moskovassa.

        Hellanlettas sentään, moskovassa on heräilty. Maistuuko vodka? Varmaan maistuu. Oletko Meddu-sedän kanssa iltapäivävodkalla jossain lähiöpubissa. Taidatpa olla. Eikö Meddun seura kiinnosta kun on aikaa käydä täälläkin kirjoittelemassa puuta heinää. Prööt vaan sinne 💨😛


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellanlettas sentään, moskovassa on heräilty. Maistuuko vodka? Varmaan maistuu. Oletko Meddu-sedän kanssa iltapäivävodkalla jossain lähiöpubissa. Taidatpa olla. Eikö Meddun seura kiinnosta kun on aikaa käydä täälläkin kirjoittelemassa puuta heinää. Prööt vaan sinne 💨😛

        Milloin heräsit. hih híh.

        Kaalisoppa saa pierimään?


    • Anonyymi

      https://www.ylakainuu.fi/artikkeli/tuulivoimayhtio-myi-hyrynsalmen-tuulivoimapuiston-saksaan

      Tuulivoimayhtiö kauppasi Hyrynsalmen tuulivoimapuiston Saksaan

      Maatuulivoimaan erikoistunut ABO Wind on myynyt Hyrynsalmella sijaitsevan Illevaaran tuulivoimapuiston saksalaiselle rahastoyhtiö Encavis AG:lle.

      Lisäksi Illevaaran sähkönhankintasopimus on tehty suuren amerikkalaisen teknologiayrityksen kanssa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

      -Väärennetty uutinen.Hih hih.Putinistit valehtelee.

    • Anonyymi

      Tämä Kremlimies on trolli (kirjoitustaidoista päätellen Putinin trolli) ja kehoitan kaikkia jotka yrittävät tuoda oikeaa sisältöä ketjuun olemaan huomioimatta häntä. Viesteissä ei ole mitään sisältöä vaan tarkoitus on saada muut mukaan tuohon länkytykseen. Siinä sitten kivasti fokus siirtyy oikeasta asiasta muualle, eli tuon itseään viihdyttävän pienen ihmisen viesteihin...

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan, että tuo kirjoittaja, joka väittää muiden olevan Putinin trolleja, on sitä itse. On todella ärsyttävää kommentointia, hihittelyä yms. typerää. Vaikka sananvapaus on tärkeää, tuollaisen kirjoittelun voi kyllä surutta laittaa asiattomaksi. On tärkeää voida puhua tuulivoiman ongelmista asiallisissa puitteissa. Tuollaiset trollit pilaavat ketjun, eikä tänne sekaan mielellään enää tule kirjoittamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan, että tuo kirjoittaja, joka väittää muiden olevan Putinin trolleja, on sitä itse. On todella ärsyttävää kommentointia, hihittelyä yms. typerää. Vaikka sananvapaus on tärkeää, tuollaisen kirjoittelun voi kyllä surutta laittaa asiattomaksi. On tärkeää voida puhua tuulivoiman ongelmista asiallisissa puitteissa. Tuollaiset trollit pilaavat ketjun, eikä tänne sekaan mielellään enää tule kirjoittamaan.

        heh heh Paljon ruplia kilahti?


    • Anonyymi

      Putin Hjuva tulivoma ei Hjuva.

    • Anonyymi

      Minusta ikävää, kun mielenterveyspalveluja on supistettu. Tarpeen olisi kovasti, esim. tälläisiin tapauksiin, kun levy jää päälle... En edes viitsi kertoa mitä sanoja meinaan.

    • Anonyymi

      Pihtiputaalla ollaan siinä mielessä hyvässä ajankohdassa rakentamassa tuulivoimaloita, että voidaan ottaa opiksi niistä virheistä, joita tuulivoimarakentamisessa on tehty niissä kunnissa, joissa tuulivoimaloita alettiin rakentaa jo lähemmäs parikymmentä vuotta sitten.

      • Anonyymi

        Eli jättää myllyt rakentamatta 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jättää myllyt rakentamatta 👍

        Tuota mieltä itsekin olen. En kannata metsätuulivoimaloita. Mutta jos tuulivoimaloita jonnekin välttämättä halutaan, paikat täytyy valita huolella. Esim. asutukseen pitää olla riittävästi matkaa, mielellään vähintään 3 km. Nythän ei metsiin pieniä myllyjä enää rakenneta, vaan kokonaiskorkeus on 300-350m. Aika kauas pitää mennä, ettei tuntuisi kuin myllyt olisivat kaatumassa päälle ja metelikin on melurajat ylittävää reippaasti yli 2 km päähän.


    • Anonyymi

      Tuulivoimaloista on haittaa.
      Siis tämänhän on lausuneet näiden kuntien kunnanjohtajat, joissa on jo tuulivoimaloita.
      Eli pitää kai nyt heitä uskoa. Heillä kokemusta.

    • Anonyymi

      Uusia myllyjä tulee meillekin. Pietarissa se harmittaa.

    • Anonyymi

      Tuuliuskoon hurahtaneet simokeijot eivät transsitilaltaan ymmärrä järkipuhetta.
      Sitten kun ollaan kaulaa myöten k_sessa alkaa se hokema "kukaan ei tiennyt silloin".

      Nyt ollaan tilanteessa jossa keskitytään vain siihen kuinka sähköä saataisiin riittävästi.
      Myllyjä on riittävästi,tuulta puuttuu.
      Huoltovarmuuskeskus halusi jättää hiilivoimaa pahan päivän varalle.Vihersiirtyjät ilakoivat kun vajaat 2000 megawattia saatiin tuhottua.
      Kyllä tämä tiedetään,eilen,tänään ja huomennakin.

      • Anonyymi

        Hiili- ja turvevoimalaita ei enää tule. Eikä venäläistä energiaa.

        Hyvin tulee!!


    • Anonyymi

      Nyt tosi vastustajat sitomaan kettingillä itsensä puuhun, ei tuo muuten lopu.

    • Anonyymi

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ei-kannata-sanovat-professorit-vihrean-teraksen-miljardihankkeista-kohuraportin-taustalta-loytyy-yllattavia-nimia/13a71bd1-de87-49e1-be7a-ff90c86324eb

      Ei kannata, sanovat professorit vihreän teräksen miljardihankkeista – Kohuraportin taustalta löytyy yllättäviä nimiä

      H2 Green Steel tulee tuottamaan ”markkinoiden kalleinta terästä”, uskoo eteläruotsalainen tutkijaryhmä.
      Korkeariskinen suunnitelma, jolla on vain rajatut mahdollisuudet järkevään tuottoon. Näin kirjoittaa taloustieteen professori David Sundén tiistaina julkaistussa toisessa raportissaan kaivosyhtiö LKAB:n aikeesta jalostaa rautamalmipellettinsä edelleen rautasieneksi.

      https://www.hbl.fi/artikel/3a23911c-10d4-59b7-a8b8-a84f32588e63

      -Norjalaisyhtiö havittelee vihreää terästehdasta Suomeen hurjalla aikataululla ...

      Tuohon niitä myllyjä sanotaan tarvittavan.Maksajan paikka verovelvollisilla.

      • Anonyymi

        Wittusen tavoite oli hakea miljardeja vihreän terästehtaan suunnitteluun,ei rakentamiseen.


    • Anonyymi

      google on myös investoinut tuulivoimaan pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

      Tuon raudan tulee maksamaan kuka sitä tarvitsee, hintahan nousee riippumatta siitä maksaako yhtiö päästöoikeuksistaan vai pienentääkö niitä itse.

      Tähän nyt tarvitsee "asiantuntijan" sanomaan.
      Vihreän siirtymän päätöksien seurauksia.

      • Anonyymi

        Kyllähän näillä firmoilla rahaa riittää tehdä ostosopimuksia sähköstä kun on siihen pakotettu.

        Tätähän moni on äänestänyt vihreää siirtymää.

        Mutta kun huomasi siinä naapuri rikastuu.


    • Anonyymi

      Meillä on 3 mahdollisuutta:
      1. Ydinvoiman lisääminen
      2. Tuulivoiman ja säätövoiman lisääminen
      3. Sähkönkäytön säännöstely

      Muutta mahdollisuutta ei ole.

      • Anonyymi

        kun jotain vastustaa muulla kuin valtiotasolla ,kiusaa vain itseään.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Uhriutukaamme.

        Katsokaa kuinka me tällä nyt itseämme kiusaammekaan.


      • Anonyymi

        Eli kohta kaikki tuulivoimalat ulkomaalaisten hallussa. Kah itkekää sitten, kun sähkön hinta nousee pilviin. Tuulivoima on parasta.


    • Anonyymi

      Tuulivoiman vastustajat käytännössä vaativat sähkönkäytön säännöstelyä. MOT

      Tuulivoiman vastustajat vaativat sähkönhintaan huimaa korotusta. MOT

    • Anonyymi

      https://www.talouselama.fi/uutiset/tutkijat-ennustivat-miljardien-eurojen-sahkon-hinta-alea-tuulivoiman-avulla-miten-on-kaynyt/8403f277-2ab0-44c2-83dc-414bafe95eda

      Pohjolan sähkön hintaan ennustettiin merkittäviä alennuksia, kun tuulivoimaloita rakennetaan lisää markkinoille. Tilastot näyttävät, että sähkön hinnan mallintaminen on ollut epäkiitollista työtä.
      Valtioiden tukema tuulivoima mullistaa Pohjoismaisen sähkömarkkinan! Tuulivoima laskee odotettua rajummin sähkön tukkuhintaa Pohjoismaiden sähköpörssissä Nord Poolissa! Sähkönostajien sähkölasku puolittuu vuoteen 2020 mennessä!

      -Se on todistettu.Mitä enemmän myllyjä on rakennettu,sitä kalliimmaksi sähkön hinta on noussut.Toimivia voimaloita on purettu,on luotu puute sähköstä koska myllyt sitä eivät tuota.Kansa maksaa.

      • Anonyymi

        Koska emme käytä rikollismaan Venäjän sähköä.

        Näitä toimivia eli kiviihili- ja turvevoimalaoita ei enä tule, joten joko sähköä on säännösteltävä tai tuulivoimaa on lisättävä.

        Hintapiikki tuli, koska Loviisa oli huollossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska emme käytä rikollismaan Venäjän sähköä.

        Näitä toimivia eli kiviihili- ja turvevoimalaoita ei enä tule, joten joko sähköä on säännösteltävä tai tuulivoimaa on lisättävä.

        Hintapiikki tuli, koska Loviisa oli huollossa.

        Fingridin ilmoitusten mukaan silloin kun hintapiikki oli, ydinvoimaloiden tuotto oli laskenut noin 300 mw ja tuulivoimaloiden tuotto taisi kaikkiaan olla noin 300 mw. (Kapasiteetti 6800)
        Vaan vedetään eri johdot näille, jotka tuulivoimaa haluavat. Jos sattuu näitä päiviä ettei tuule niin so what . Valintakysymys.
        Samoin kuin oletko valinnut määräaikaisen sähkösopimuksen vai pörssisähkösopimuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fingridin ilmoitusten mukaan silloin kun hintapiikki oli, ydinvoimaloiden tuotto oli laskenut noin 300 mw ja tuulivoimaloiden tuotto taisi kaikkiaan olla noin 300 mw. (Kapasiteetti 6800)
        Vaan vedetään eri johdot näille, jotka tuulivoimaa haluavat. Jos sattuu näitä päiviä ettei tuule niin so what . Valintakysymys.
        Samoin kuin oletko valinnut määräaikaisen sähkösopimuksen vai pörssisähkösopimuksen.

        Aina kun se omaa aatetta palvelee.

        Voi tehdä isompia pystykauppoja kuin aloittajan väittämän mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina kun se omaa aatetta palvelee.

        Voi tehdä isompia pystykauppoja kuin aloittajan väittämän mukaan.

        Taitaa olla itse aloittaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska emme käytä rikollismaan Venäjän sähköä.

        Näitä toimivia eli kiviihili- ja turvevoimalaoita ei enä tule, joten joko sähköä on säännösteltävä tai tuulivoimaa on lisättävä.

        Hintapiikki tuli, koska Loviisa oli huollossa.

        Venäjältä tuotiin sähköä Arktista yhteyttä käyttäen 100MW ja Viipurin yhteyttä käyttäen 1300MW .Yhteensä siis 1400MW.Tuulivoiman kapasiteetti on non 7000MW.
        Venäjän sähköntuonnin loppuminen ei ole mikään ongelma.
        "Suomi ei ole riippuvainen sähkön tuonnista Venäjältä. Fingrid on varautunut Venäjän sähkökaupan
        äkilliseenkin loppumiseen."Fingridin sivulta.
        Ongelma on se ettei tuurivoima tuota kuin murto-osan kapasiteetistaan.
        Ratkaisuksi tarjoat myllyjen lisäämistä.Mistä aiot ostaa tuulta?
        Tuo Loviisan huoltojuttu onkin näköjään jo käsitelty.
        Tuossa tekstissäsi oli siis kaikki pielessä.


    • Anonyymi

      Aivan sama vaikka maksaisi 3 euroa kun ei vaan luotoa tuhota.

    • Anonyymi

      https://twitter.com/anders_per58566/status/1748722290987024774?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1748722290987024774|twgr^26d4d9d7fdf0df7f061b69953b28a45bcb9d9f82|twcon^s1_&ref_url=https://pt-media.org/2024/01/20/tuulivoima-prakaa-juuri-silloin-kun-sahkoa-tarvittaisiin-eniten/

      Useat tuulivoimalat Tukholmasta pohjoiseen ovat joutuneet kovien lumisateiden ja pakkasen takia jäätymisilmiön eteen. Propellien lapoihin alkaa kertymään jäätynyttä lunta, joka lumisateen ja pakkasen kanssa yhdessä vain lisääntyy. Jossain vaiheessa lavat joutuvat niin epätasapainoon, että ainoa mahdollisuus on sammuttaa pyöriminen.

      Nyt lapoja yritetään sulatella erilaisilla toimilla, joita käytetään mm. lentokoneiden siipien jäätymisen sulattamiseen. Lisäksi paikan päällä lämmitetään isoilla diesellämmittimillä vettä kiehuvaksi, jolla lämmitetään lavoista jäätä pois. Ja lapoihin ei tietenkään pääse mitenkään muuten käsiksi kuin helikopterilla.

      • Anonyymi

        Miksi vaadit sähkönkäytön säännöstelyä? Kerro änkyttämättä.


      • Anonyymi

        Hupaisaa Pt-Media eli Putinin Totuus tuotiin tänne. Kertoo mistä tulee. hih hih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi vaadit sähkönkäytön säännöstelyä? Kerro änkyttämättä.

        Luonnollisesti silloin, kun sähkö ei riitä, se on ainoa toimenpide. Tyhjästä on paha nyhjäistä.
        Elämä ei ole aina minä minä.
        Vaikka valitettavasti nykyaikana tahtoo olla sitä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hupaisaa Pt-Media eli Putinin Totuus tuotiin tänne. Kertoo mistä tulee. hih hih

        https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/164187/Kandidaatintyö Okka Lassi.pdf?sequence=1

        3.2 Tuulivoimalan seisonta
        Tuulivoimala ei tuota energiaa, kun sen roottori ei pyöri. Jäänpoisto- tai estolaitteiden puuttuessa jäätä voi kertyä tuulivoimalan rakenteille huomattavia määriä. Tällöin rakenteiden
        suojelemiseksi tuuliturbiini on pysäytettävä. Jotta tuuliturbiini saadaan käyttökuntoon, on
        odotettava, että jää sulaa tai se on manuaalisesti poistettava. Verrattuna jäänpoistojärjestelmättömään voimalaan, jään vaikuttaessa turbiiniin, voidaan jäänpoistojärjestelmä kytkeä
        päälle ja turbiini saadaan käyttövalmiiksi muutamassa tunnissa. Mikäli tuuliturbiini altistuu
        paljon jäätymiselle, voi tämä aiheuttaa suurta energiantuotannon laskua vuotuisella tasolla
        seisonnasta johtuen. Tuuliturbiinin pysähdyksissä oleva aika voi olla jopa neljä kertaa pidempi, kuin varsinainen sääolosuhteiden aiheuttama jäätymistapahtuma....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/164187/Kandidaatintyö Okka Lassi.pdf?sequence=1

        3.2 Tuulivoimalan seisonta
        Tuulivoimala ei tuota energiaa, kun sen roottori ei pyöri. Jäänpoisto- tai estolaitteiden puuttuessa jäätä voi kertyä tuulivoimalan rakenteille huomattavia määriä. Tällöin rakenteiden
        suojelemiseksi tuuliturbiini on pysäytettävä. Jotta tuuliturbiini saadaan käyttökuntoon, on
        odotettava, että jää sulaa tai se on manuaalisesti poistettava. Verrattuna jäänpoistojärjestelmättömään voimalaan, jään vaikuttaessa turbiiniin, voidaan jäänpoistojärjestelmä kytkeä
        päälle ja turbiini saadaan käyttövalmiiksi muutamassa tunnissa. Mikäli tuuliturbiini altistuu
        paljon jäätymiselle, voi tämä aiheuttaa suurta energiantuotannon laskua vuotuisella tasolla
        seisonnasta johtuen. Tuuliturbiinin pysähdyksissä oleva aika voi olla jopa neljä kertaa pidempi, kuin varsinainen sääolosuhteiden aiheuttama jäätymistapahtuma....

        Ongelmien etsiminen Suomen sähköntuotannosta on aina mukavaa.
        Vaikka oma pää siitä tukkoon menisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelmien etsiminen Suomen sähköntuotannosta on aina mukavaa.
        Vaikka oma pää siitä tukkoon menisi.

        Lappeenrannan teknillinen yliopisto näyttäisi etsivän ongelmaa.Seviää tekstiä Googlettelemalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lappeenrannan teknillinen yliopisto näyttäisi etsivän ongelmaa.Seviää tekstiä Googlettelemalla.

        Yliopistossa ovat laskeneet että tuuli ja aurinkosähkön tuotantokustannus on noin 2-3 senttiä kwh.

        Fingridi,stä on möläytetty Suomen saavuttaneen sähköomavaraisuuden vuonna 2023.


    • Anonyymi

      Kenenkään ei enää tarvitse miettiä, kenen asialla nämä tuulivoiman vastustajat ovat. PT-media on täysin Kremlin ohjeistama kansan kielellä Putinin Totuus-media.

      Kannattaa miettiä kenen "totuuteen" uskoo.

      • Anonyymi

        Oletko siis Putinin asialla ja vastustat tuulivoimaa?


      • Anonyymi

        Tiedätkö, kenen asialla sinä olet? Olet itsesi asialla. Ajattelusi on hyvin lapsellista. Sinulle luonnon tuhoaminen on jopa toivottavaa, siitähän saa rahhaa, raha on kaikki kaikessa, minä haluan rahhaa, älkää te yrittäkö estää minua saamasta rahhaa, rahhaa.

        Kukaan täällä ei ole Venäjän asialla. Metsätuulivoimaloiden vastustajat ovat Suomen luonnon asialla. Heille luonto on jopa pyhä. Sitä pitää suojella.

        Nyt sitten tulet ilkkumaan tälle viestille, eikö niin. Saat kunnon tantrumin. Anna palaa vaan. Polje jalkaa. Fakta kuitenkin pysyy: tuulivoimarakentaminen metsiin on vastuutonta.


    • Anonyymi

      Lyhennyksiä:
      PT Putinin totuus
      MV Moskovan valheet'
      PS Poskisolistit

      • Anonyymi

        MV = mitä v*ttua (tämä siis oikea selitys julkaisun nimelle)


    • Anonyymi

      HS 22.1.24, HS lainaa mm. Suomen Luontoa. Tämä kannattaa jokaisen lukea ja varsinkin sellaisen, joka yhä kannattaa kritiikittömästi tuulivoimaa:

      "Tuulivoima ajaa luonnon ahtaalle

      SUOMEN LUONNON päätoimittaja Heikki Vasamies kritisoi sitä, että tuulivoimaloita tuntuu nyt Suomessa nousevan joka niemeen ja notkelmaan.

      ”Tuulivoiman nousu on ilmaston ja huoltovarmuudenkin näkökulmasta sinällään positiivinen asia. Juuri nyt asiat kuitenkin etenevät niin nopeasti, että viranomaisvalvonta ja etenkään luonto- ja ympäristövaikutusten arviointi eivät ehdi pysyä mukana vauhdissa.”

      ”Jos joku ei ole vielä oivaltanut, kyse ei enää ole energiaomavaraisuudesta tai pelkistä ilmastohyödyistä. Tuulivoimabuumin taustalla on pyrkimys tuottaa sähköä merkittävästi yli oman tarpeen ja jatkojalostaa se sähkötuotteiksi: halpa ja päästötön energia houkuttaa esimerkiksi raskasta vety- ja akkuteollisuutta.”

      ”Ensin liikkeelle päässyttä maatuulivoimaa on rakennettu villin lännen tyyliin. Merituulivoimaa voitaisiin suunnitella ja säädellä tarkemmin jopa yhteispohjoismaisesti, mutta tämä tuskin toteutuu hankkeiden kiirehtimisen ja keskinäisen kilpailun takia.”

      ”Tuulivoimaloita pystytetäänkin paikkaan kuin paikkaan, jossa ei pikaisessa tarkastelussa tai puuttuvan tutkimustiedon vuoksi ilmene mitään erityissyytä olla rakentamatta. Tunnetut erityistä suojelua vaativat kohteet ehkä rajataan ulos, mutta kun kartat alkavat olla täynnä suunniteltuja voimaloita, tavalliselle luonnolle jää huolestuttavan vähän tilaa.”

      ”Vaikka erityiset luontokohteet saataisiin turvattua, maankäyttö kaventaa tavallisen lajiston elinmahdollisuuksia. Eläimet myös liikkuvat ja altistuvat voimaloiden lavoille ja melulle.”

      SEURAN päätoimittaja Erkki Meriluoto kaipaa yhteiskunnalta energiapoliittisia toimia, joilla esimerkiksi sähkön hinnanvaihtelut saataisiin kuriin.

      ”Pörssisähköasiakas saa joka iltapäivä jännittää, miten seuraavana päivänä voi elää. Kukkaron lisäksi kohtuuttoman suuret hintavaihtelut nakertavat hermoja.”

      ”Pitkän keskustelun saisi aikaan, kun listattaisiin, mitä menneinä vuosina on tehty väärin. Lisäydinvoiman vastustaminen, liian nopea fossiilisen tuotannon vähentäminen ja liiallinen riippuvuus tuulivoimasta. – – Ikään kuin oltaisiin unohdettu maantieteellinen sijaintimme kokonaan.”

      ”Virheitä ei ole kuitenkaan myöhäistä korjata. Tuntuu vain siltä, että kokonaisuutta ei hallitse oikein kukaan.”

      ”Suomeen pitäisi perustaa energianyrkki, jossa alan parhaat asiantuntijat pääsisivät takomaan poliitikkojemme päähän, mitä Suomi tarvitsee – ilman, että poliitikon oma agenda ajaa järjen ohi. Sitten rakennettaisiin ja samalla työllistettäisiin ja opittaisiin lisää.”

      Järjen ääni. Vihdoin. Tällaisia kannanottoja on odotettu kiivaasti jo viimeiset kymmenen vuotta.

    • Anonyymi

      Sähkön hinnoittelijoiden mantraa toisteleva, ei osaa etsiä syytä korkealle hinnalle heidän ahneudestaan.

    • Anonyymi

      Vastustahan todellisuus paljastui PT-median linkin kautta. Putinin Totuus-media ei ole uskottava lähde.

      • Anonyymi

        vastustajan


    • Anonyymi

      Putinisteilta loppui tarmo?

      • Anonyymi

        Nämä kyseiset henkilöt ovat varmaan naapurimaassa..
        Vaan ehkä sinulla riittää tarmoa lähteä ulkoilmaan puhdistamaan päätä ja löytämään uusia sanoja.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kremlissä tehty video. Ei kannata avata.


      • Anonyymi

        Olen katsonut tämän videon vuosia sitten. Tässä siis kuvataan tuulivoimarakentamisen/tuulivoimarakentajien häikäilemättömyyttä Ranskassa. Sanottiinkohan videolla, että ulkomaalainen tuulivoimatoimija oli saksalainen. Huvittikin kuunnella, miten samanlaisia uhkailu- ja maanittelukeinoja käytettiin kuin Suomessakin on tuulivoimarakentajilla. Esim. tuo kohta, että vastustajalle oli luvattu duunia tuulivoimaloiden vartijana 😂😂😂 Siis ihan vastaavaa tapahtui Kalajokilaaksossa erään tuulivoima-alueen aloitusvaiheessa, kun lähiasukas vastusti tuulivoimaloita: hänelle tarjottiin tuulivoimaloiden tarkkailusta 200 e kuussa 😆😆😆 Ja sitten tuulivoimafirma maanitteli lähikylän asukkaita lupaamalla 100000 euroa kyläyhdistykselle, jos kyläläiset eivät valittaisi. Kylä hylkäsi tarjouksen. Sitten tuulivoimafirma uhkasi yhtä vastustajaa, että vastustus tulee hänelle kalliiksi. Kyseessä saksalainen firma. Todella härskiä touhua.


      • Anonyymi

        Kannattaa katsoa! Sekä suututtaa että naurattaa.


      • Anonyymi

        Saksahan joutui sitten lisäämään kivihiilellä tuotettua sähköä.
        Tuulimyllyt ei tuota ja ydinvoimalat suljettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksahan joutui sitten lisäämään kivihiilellä tuotettua sähköä.
        Tuulimyllyt ei tuota ja ydinvoimalat suljettiin.

        Niinkö Kreml kertoi? hih hih


    • Anonyymi

      Mitkä tuulivoimafirmat touhuavat Pihtiputaalla? On ehkä sanottu ketjussa, mutta viestejä niin paljon, ettei jaksa selata. Olisi kiva tietää, onko tuttuja firmoja. Ainakin eräs hankkehittäjä tuntuu pyrkivän vähän joka kuntaan ja myy sitte valmiin tuulivoima-alueen eteenpäin sijoittajille. Kasvotonta kansainvälistä rahaa. Heille Suomen luonto ja suomalaiset eivät paljoa merkitse. Heille merkitsevät vain eurot, kruunut, punnat, dollarit jne.

      • Anonyymi

        Oletko jo ottanut aamulääkkeet? Mielenterveytesi on huonossa jamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jo ottanut aamulääkkeet? Mielenterveytesi on huonossa jamassa.

        Voi olla, että lääkkeet on jääneet kokonaan ottamatta. No ymmärrän ne ovat kalliita. Ja nyt tämä pelastus, että saa ylimääräistä rahaa menee kauemmaksi. Ahdistus lisääntyy.


    • Anonyymi

      OX2 -Ruotsi
      Eurowind Energy -Tanska
      Tuulikolmio -Osa portugalilaista Infraventus Group konsernia
      Abo Wind - Hankekehittäjä,ei jää omistamaan puistoja, vaan niille etsitään ulkopuolinen omistaja tarkoin kriteerein.

      • Anonyymi

        Abo Wind, tuttu nimi... ... tekee "*ikaisen työn", myy pois


      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa tuo, että Abo Wind etsii tuulivoima-alueille ulkopuolisen omistajan TARKOIN KRITEEREIN? Mitä ovat nuo tarkat kriteerit?

        Minkä alueen hankekehittäjä Abo Wind on Pihtiputaalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa tuo, että Abo Wind etsii tuulivoima-alueille ulkopuolisen omistajan TARKOIN KRITEEREIN? Mitä ovat nuo tarkat kriteerit?

        Minkä alueen hankekehittäjä Abo Wind on Pihtiputaalla?

        Tarkat kriteerit yrityksellä tarkoittavat mahdollisimman suuren edun tuottamista omistajilleen.
        Ilosjoella näyttää toimivan.Veikkaan että Saksalaisille menee kuten Sievin ja Haapajärven
        tehtaat.


    • Anonyymi

      Onkohan se virma mikä ei suostu kirjoittaan sopimukseen selkeää summaa, vaikeimmin häädettävissä liian kalliilla sopimuksella.

    • Anonyymi

      Ei tuulivoimalle Uraaa Uraaa

    • Anonyymi

      https://www.energinyheter.se/20240116/30660/storbritannien-siktar-pa-fyrdubblad-mangd-karnkraft-till-2050

      Englannin tavoitteena on nelinkertaistaa ydinvoima vuoteen 2050 mennessä

      Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on esittänyt suunnitelman maan ydinvoimakapasiteetin nostamiseksi 24 gigawattiin vuoteen 2050 mennessä, mikä vastaa noin 25 prosenttia maan odotetusta sähköntarpeesta....
      Minireaktorit

      Tällä hetkellä ydinvoiman osuus Britannian energiasta on noin 16 prosenttia, mutta lähes kaikki olemassa olevat reaktorit suljetaan vuoteen 2030 mennessä. Tämä etenemissuunnitelma antaa teollisuudelle selkeän kuvan Yhdistyneen kuningaskunnan kunnianhimoisesta ydinohjelmasta ja hallituksen sitoutumisesta sekä Sizewellin C-hankkeeseen että pienten modulaaristen reaktorien (SMR) kehittämiseen.....

      • Anonyymi

        Vau! Realismia, vastuullisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vau! Realismia, vastuullisuutta.

        Meillä sitä vastuullisuutta edustaa tuulivoima, vaikka se Kremlissä keljuttaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä sitä vastuullisuutta edustaa tuulivoima, vaikka se Kremlissä keljuttaakin.

        Millä tavoin se edustaa sulle vastuullisuutta? Ihan viimeisiä sanoja mikä tuulivoimasta tulee mieleen on vastuullisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavoin se edustaa sulle vastuullisuutta? Ihan viimeisiä sanoja mikä tuulivoimasta tulee mieleen on vastuullisuus.

        Kreml-jankuttaja tuskin vastaa mitään älykästä, mutta teit hänelle hyvän kysymyksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavoin se edustaa sulle vastuullisuutta? Ihan viimeisiä sanoja mikä tuulivoimasta tulee mieleen on vastuullisuus.

        Tuulivoima on ympäristöystävällistä.
        Se on välttämätöntä.

        Meillä on 3. vaihtoehtoa:
        1. Ydinvoima
        2. Tuulivoima + säätövoima
        3. Sähkönkäytön säännöstely

        Ydinvoimakin on OK, mutta sen saaminen on ikuisprojekti.
        Säännöstely tarkoittaisi mm. teollisuudelle rajoituksia.

        4. Putinin puheiden kuuntelu ei ole minulle vaihtoehto, vaikka kysyjälle taitaa olla nro. 1.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoima on ympäristöystävällistä.
        Se on välttämätöntä.

        Meillä on 3. vaihtoehtoa:
        1. Ydinvoima
        2. Tuulivoima säätövoima
        3. Sähkönkäytön säännöstely

        Ydinvoimakin on OK, mutta sen saaminen on ikuisprojekti.
        Säännöstely tarkoittaisi mm. teollisuudelle rajoituksia.

        4. Putinin puheiden kuuntelu ei ole minulle vaihtoehto, vaikka kysyjälle taitaa olla nro. 1.

        Millä tavoin tuulivoima on ympäristöystävällistä? Useissa lehdissä kirjoitetaan kuinka vakavia seurauksia luonnolle tuulivoimalla on. Luken tutkimuksissa niistä haitoista ja jopa peruuttamattomista seurauksista luonnolle ja ekosysteemille löytyy tarkemmin tietoa.


    • Anonyymi

      Tänään on viety sähköä,yöllä miinushintaan,päivällä parin sentin hintaan kWh.
      Kun tyyntyy ostamme sitä jopa reippaasti yli kahden euron hintaan.
      Eikä ole vaihtoehtoa.

      • Anonyymi

        Tuulisähkö ja säätövoima on vaihtoehto. Kreml ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulisähkö ja säätövoima on vaihtoehto. Kreml ei ole.

        Se on vaihtoehto, mutta huonoin mahdollinen.


    • Anonyymi

      Suomi pysyy tuontisähkön varassa kylmällä ja tyynellä säällä.Syyllinen paljastuu kun katsoo savupiippua,vana nousee pystysuoraan kireässä ja tyynessä pakkassäässä.
      Omaa säätövoimaa ei Suomessa vesisähkön lisäksi enää juurikaan ole, kun fossiilisista polttoaineista on pyritty luopumaan.
      Tarvittaisiin lisää tasaista tuotantoa, toimivaa ydinvoimaa.

      • Anonyymi

        Näinhän se on. Ja tämän päivän Hesarissa on juttua siitä, että sähkön hinta voi Suomessa tulevaisuudessa kaksinkertaistua Ruotsin suuren sähköntarpeen takia. En lukenut juttua, enkä jaksa kovin paljon käyttää aikaan sähköpohdintoihin, joten en kirjoita enempää. Mutta joka tapauksessa Suomen nojaaminen tuulisähköön tulee olemaan ongelma, jollei muualta olekaan saatavissa säätövoimaa. Ydinvoima on ainoa järkevä ratkaisu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se on. Ja tämän päivän Hesarissa on juttua siitä, että sähkön hinta voi Suomessa tulevaisuudessa kaksinkertaistua Ruotsin suuren sähköntarpeen takia. En lukenut juttua, enkä jaksa kovin paljon käyttää aikaan sähköpohdintoihin, joten en kirjoita enempää. Mutta joka tapauksessa Suomen nojaaminen tuulisähköön tulee olemaan ongelma, jollei muualta olekaan saatavissa säätövoimaa. Ydinvoima on ainoa järkevä ratkaisu.

        Tässä linkki Hesarin juttuun sekä ingressi:


        https://www.hs.fi/talous/art-2000010152792.html

        Selvitys: Sähkö uhkaa kallistua rajusti Suomessa, syynä Ruotsin suunnitelmat

        Ruotsin valtion kaivosyhtiön LKAB:n ja kolmen muun yhtiön suunnitelmat kasvattaisivat tuoreen raportin mukaan sähkön kulutusta Ruotsin Lapissa 40 terawattituntia jo vuoteen 2030 mennessä. Se voisi nostaa sähkön hintaa rajusti etenkin Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä linkki Hesarin juttuun sekä ingressi:


        https://www.hs.fi/talous/art-2000010152792.html

        Selvitys: Sähkö uhkaa kallistua rajusti Suomessa, syynä Ruotsin suunnitelmat

        Ruotsin valtion kaivosyhtiön LKAB:n ja kolmen muun yhtiön suunnitelmat kasvattaisivat tuoreen raportin mukaan sähkön kulutusta Ruotsin Lapissa 40 terawattituntia jo vuoteen 2030 mennessä. Se voisi nostaa sähkön hintaa rajusti etenkin Suomessa.

        = Tuulivoimaa tarvitaan. Sitä ei voi korvata kaalisopalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        = Tuulivoimaa tarvitaan. Sitä ei voi korvata kaalisopalla.

        Kerro suoraan monta myllyä on sinulle tulossa. Ja kuinka paljon jää siirtolinjojen alle maata sinulta.
        Mieti näitä ihmisiä jotka sodan takia joutuneet jättämään maansa ja sinä tuota p.... viitsit jauhaa.
        Häpeä. Sinä haluat vain saksalaisten pussiin pelata. Jos kuvittelet, että näistä tuotettu sähkö jää suomalaisille niin mene peilin eteen katsomaan kuka uskoo satuihin. Saksalaiset jo odottaa, että suomalaiset vetäisivät vetyputken Saksaan. Jos sinä sanot että jokainen saa tehdä omalla maalla mitä haluaa. Miksi verorahoja tarvitaan paljon siirtolinjojen tekoon? Eli ei ole pelkästään maanomistajien asia silloin kun veronmaksajien kukkarolle käydään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        = Tuulivoimaa tarvitaan. Sitä ei voi korvata kaalisopalla.

        Mihin tarvitaan tuulivoimaa? Silloin kun sähköntarve on suurin, se tuottaa 80 MW. Olisitko yhtä kovasti myllykiimainen jos saisit pelkät siirtolinjat maillesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro suoraan monta myllyä on sinulle tulossa. Ja kuinka paljon jää siirtolinjojen alle maata sinulta.
        Mieti näitä ihmisiä jotka sodan takia joutuneet jättämään maansa ja sinä tuota p.... viitsit jauhaa.
        Häpeä. Sinä haluat vain saksalaisten pussiin pelata. Jos kuvittelet, että näistä tuotettu sähkö jää suomalaisille niin mene peilin eteen katsomaan kuka uskoo satuihin. Saksalaiset jo odottaa, että suomalaiset vetäisivät vetyputken Saksaan. Jos sinä sanot että jokainen saa tehdä omalla maalla mitä haluaa. Miksi verorahoja tarvitaan paljon siirtolinjojen tekoon? Eli ei ole pelkästään maanomistajien asia silloin kun veronmaksajien kukkarolle käydään.

        Sodan takia jättäneeet maansa? Ovatko Putinin tuulivoimajoukot hyökänneet. hih hih

        MV-lehden mukaan tuulisähkö pakataan paperipusseihin ja viedään Saksaan? hih hih

        Pyllistä itään ehkä Putin tulee ja nai???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin tarvitaan tuulivoimaa? Silloin kun sähköntarve on suurin, se tuottaa 80 MW. Olisitko yhtä kovasti myllykiimainen jos saisit pelkät siirtolinjat maillesi?

        Siirtolinjoista saa niin kovan korvauksen, että ilomielin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siirtolinjoista saa niin kovan korvauksen, että ilomielin.

        Jos muutama satanen on KOVA raha ja onhan se, jos ottaa kolikoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sodan takia jättäneeet maansa? Ovatko Putinin tuulivoimajoukot hyökänneet. hih hih

        MV-lehden mukaan tuulisähkö pakataan paperipusseihin ja viedään Saksaan? hih hih

        Pyllistä itään ehkä Putin tulee ja nai???

        Sinä ansaitsisit kultamitalin ärsyttävyydestä. Oletko arjessa läheisiäsi ja muita ihmisiä kohtaan yhtä tympeä kuin täällä? Jotenkin tuntuu, ettei tyylisi rajoitu tänne suomi24-palstalle, vaan on persoonasi osa yleisemminkin. Mutta katso ulos, kevät koittaa sinullekin. Jo nyt kuuluu talitiaisten iloinen titityy ja variksetkin vaakkuvat hyvästejä talvelle. Lähde luontoon ja kuuntele sen ihmeitä ja anna ihmeelle sijaa myös omassa mielessäsi. Hyvää kevättä sinulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä ansaitsisit kultamitalin ärsyttävyydestä. Oletko arjessa läheisiäsi ja muita ihmisiä kohtaan yhtä tympeä kuin täällä? Jotenkin tuntuu, ettei tyylisi rajoitu tänne suomi24-palstalle, vaan on persoonasi osa yleisemminkin. Mutta katso ulos, kevät koittaa sinullekin. Jo nyt kuuluu talitiaisten iloinen titityy ja variksetkin vaakkuvat hyvästejä talvelle. Lähde luontoon ja kuuntele sen ihmeitä ja anna ihmeelle sijaa myös omassa mielessäsi. Hyvää kevättä sinulle.

        Niin täkäläiseet luontoon missä Nevan saasteet eivät kutina nenää kuten sinulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos muutama satanen on KOVA raha ja onhan se, jos ottaa kolikoina.

        Muutama tonni on. Nähtävästi et edes tunne ketään, jonka maita on siirtolinjoen alle sijoittumassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama tonni on. Nähtävästi et edes tunne ketään, jonka maita on siirtolinjoen alle sijoittumassa.

        Ai tonneja. No ei yleensä pakkolunastetut maat tonneja tuota. Tai anteeksi, saattaa tulla silloin, jos on hyvä metsä mikä pitää hakata siirtolinjaan alta. Eli 70metriä leveä kaistale..
        Lisätään hihhih.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama tonni on. Nähtävästi et edes tunne ketään, jonka maita on siirtolinjoen alle sijoittumassa.

        Ihan sama, vaikka on muutama tonni. Pikkuraha joka tapauksessa, niin pieni, että minkä tahansa metsäpalan arvo on enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tonneja. No ei yleensä pakkolunastetut maat tonneja tuota. Tai anteeksi, saattaa tulla silloin, jos on hyvä metsä mikä pitää hakata siirtolinjaan alta. Eli 70metriä leveä kaistale..
        Lisätään hihhih.

        No yleensä ei kannata pakkolunastuttaa, kun saa kunnon korvauksen muutenkin.

        Nähtävästi et teidä näistä nykyisistä korvauksista mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No yleensä ei kannata pakkolunastuttaa, kun saa kunnon korvauksen muutenkin.

        Nähtävästi et teidä näistä nykyisistä korvauksista mitään.

        No sinähän voit viisaana linkittää infoa. Tosin kyllä viisaammat puhuneet 200-500 euroa hehtaari ja kertakorvaus . Vaan sinulle tieten iso raha. Siirtolinjoilla puhun näistä 70 metriä leveistä linjoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sinähän voit viisaana linkittää infoa. Tosin kyllä viisaammat puhuneet 200-500 euroa hehtaari ja kertakorvaus . Vaan sinulle tieten iso raha. Siirtolinjoilla puhun näistä 70 metriä leveistä linjoista.

        Viisaammista en tiedä, mutta maansa luovuttaneet puhuvat useammasta tonnista. Jos väität vastaa tuo tänne henkilö, joka on saanut maistaan pari sataa. Aivan et löydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        = Tuulivoimaa tarvitaan. Sitä ei voi korvata kaalisopalla.

        Saatko noista höpsöyksistäsi 🌶


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin täkäläiseet luontoon missä Nevan saasteet eivät kutina nenää kuten sinulla.

        Nyt taisi tulla sulle tällainen 🍌


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisaammista en tiedä, mutta maansa luovuttaneet puhuvat useammasta tonnista. Jos väität vastaa tuo tänne henkilö, joka on saanut maistaan pari sataa. Aivan et löydä.

        No onko ne liitäntä linjoja vai siirtolinjoja?
        Ovat kaksi eri asiaa. Jos et tiedä eroa niin mieti kannattaako esittää viisasta. Siirtolinjoja tulossa tuhansia km. Jossakin jopa suunnitteilla seitsemän linjaa vierekkäin.
        Ja ne on niitä mitä vielä voi pakkolunastaa.
        Nyt on hallitusohjelmassa sellainen kohta, että näillekin pitää saada oikea korvaus.
        Tähän asti on tosiaan muutama satanen tullut kertakorvausta. Ei nuo sinun väittämät naurata niitä, joilta maat viety. Varsinkin Pohjanmaalla missä joidenkin koko metsäalue jäänyt linjojen alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No onko ne liitäntä linjoja vai siirtolinjoja?
        Ovat kaksi eri asiaa. Jos et tiedä eroa niin mieti kannattaako esittää viisasta. Siirtolinjoja tulossa tuhansia km. Jossakin jopa suunnitteilla seitsemän linjaa vierekkäin.
        Ja ne on niitä mitä vielä voi pakkolunastaa.
        Nyt on hallitusohjelmassa sellainen kohta, että näillekin pitää saada oikea korvaus.
        Tähän asti on tosiaan muutama satanen tullut kertakorvausta. Ei nuo sinun väittämät naurata niitä, joilta maat viety. Varsinkin Pohjanmaalla missä joidenkin koko metsäalue jäänyt linjojen alle.

        Tuo muutamia sataisia ei pidä paikkaansa, mutta saahan sitä valehdella. Nuo seitsemänlinjaa vierekkäin saa heittää roskakoriin.

        Minä tiedän!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo muutamia sataisia ei pidä paikkaansa, mutta saahan sitä valehdella. Nuo seitsemänlinjaa vierekkäin saa heittää roskakoriin.

        Minä tiedän!

        tuota luepa esimerkiksi metsälehdestä kuinka isoja korvauksia tiedossa. Luonnollisesti sinulle sellainen tulee. Tai sitten olethan ollut seminaareissa missä Mtk miehet puhuvat. He kertovat asioita. Ja käytä googlea kuinka monta voimalinjaa eli siirtolinjaa tulossa pohjanmaalle vierekkäin. Nämä eivät tosiaan ole näitä pienempiä liitäntälinjoja vaan näitä isoja fingridin linjoja. eli tuulivoimayhtiöt käyttävät niitä ja veronmaksajat maksavat osan näiden tekemisistä. Sori vaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siksi tuulivoimaa. Kiitos


    • Anonyymi

      "Tarvitsemme tuulivoimaa".Tuota hoetaan.Mihin sitä tarvitaan?Epävarmaa,sähkömarkkinat sotkenutta huuhaata.
      En omista,enkä tiedä kenenkään muunkaan omistavan ensimmäistäkään laitetta mikä toimiakseen tarvitsisi tuulivoimaa.
      Vain täydellisen tietämätön,vihreän aivopesun kokenut toistaa tuota mantraa..

      • Anonyymi

        Esim. sinä et kirjoittaisi tänne ilman sähköä. Ilman tuulivoimaa meillä ei riittäisi virtaa. Säätövoimaa toki on kehitettävä.

        Vain täysi putinisti väittää vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim. sinä et kirjoittaisi tänne ilman sähköä. Ilman tuulivoimaa meillä ei riittäisi virtaa. Säätövoimaa toki on kehitettävä.

        Vain täysi putinisti väittää vastaan.

        Vau, nyt taisi sulle käydä näin 🍆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim. sinä et kirjoittaisi tänne ilman sähköä. Ilman tuulivoimaa meillä ei riittäisi virtaa. Säätövoimaa toki on kehitettävä.

        Vain täysi putinisti väittää vastaan.

        Tässä se täydellinen tietämättömyys tulee esiin.Tyynellä pakkassäällä jolloin kulutus on suurinta ja myllyt eivät tuota mitään,virtaa riittää.Sitä tuodaan,kalliiseen hintaan.
        Riittävästi perusvoimaa tuottamalla (ydinvoima) ei tarvita säätövoimaa eikä tuulivoimaa.
        Vain täysin tietämätön hokee mantraa tuulivoiman tarpeellisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä se täydellinen tietämättömyys tulee esiin.Tyynellä pakkassäällä jolloin kulutus on suurinta ja myllyt eivät tuota mitään,virtaa riittää.Sitä tuodaan,kalliiseen hintaan.
        Riittävästi perusvoimaa tuottamalla (ydinvoima) ei tarvita säätövoimaa eikä tuulivoimaa.
        Vain täysin tietämätön hokee mantraa tuulivoiman tarpeellisuudesta.

        Nämä hokevat sitä, jotka vuosi sitten lukivat lehtiä ja kuuntelivat tuulivoimakonsulttien puheita. Nyt jo muut heränneet siihen ettei se tuulivoima olekaan ykkösjuttu. Eli pakko saada varmaa sähköä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä hokevat sitä, jotka vuosi sitten lukivat lehtiä ja kuuntelivat tuulivoimakonsulttien puheita. Nyt jo muut heränneet siihen ettei se tuulivoima olekaan ykkösjuttu. Eli pakko saada varmaa sähköä.

        Mihin aikaan Pietarissa herätään?


    • Anonyymi

      Ja maan vuokrannut saa myllyromut jossainvaiheessa ennallistettaviksi . Sähkön tuottaja on tietenkin hakeutunut konkkaan ettei loppulaskua tarvitse maksaa .

      • Anonyymi

        Kukaan asiantuntija, poliitikko tms. ei ole tainnut pohtia sitä tilannetta, kun jokin myllyalue tulee purkuikään. Onko varmaa, että maksaja löytyy. On ollut juttua purkurahastoista, mutta ilmeisesti kyse on pikkurahoista verrattuna todellisiin purkukustannuksiin. Keski-Euroopassa (Saksa, Ranska) myös perustukset täytyy kaivaa maasta ja kierrättää. Yhden voimalan purku saattaa maksaa jopa 1 miljoona euroa, kun perustukset otetaan ylös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan asiantuntija, poliitikko tms. ei ole tainnut pohtia sitä tilannetta, kun jokin myllyalue tulee purkuikään. Onko varmaa, että maksaja löytyy. On ollut juttua purkurahastoista, mutta ilmeisesti kyse on pikkurahoista verrattuna todellisiin purkukustannuksiin. Keski-Euroopassa (Saksa, Ranska) myös perustukset täytyy kaivaa maasta ja kierrättää. Yhden voimalan purku saattaa maksaa jopa 1 miljoona euroa, kun perustukset otetaan ylös.

        Ilmeisesti saat ruplia. hih hih

        Pelkkä teräksen määrä saa aikaan, että jalustat kannattaa purkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti saat ruplia. hih hih

        Pelkkä teräksen määrä saa aikaan, että jalustat kannattaa purkaa.

        Ottiko 🍌 Hyvä alku päivälle.


    • Anonyymi

      Ilmeisesti, saattaa, ehkä. mutu , vati ja ruplia riittää. hih hih

      • Anonyymi

        Ja taas 🌶 taisi käydä sulle. Etkö voisi keksiä jotain muuta, mikä nostattaa kuin tämä palsta. Ei jaksaisi osaltaan olla kannattelemassa noita sun nostoja.


    • Anonyymi

      Nyt ylpeillään sähkönviennillä naapurimaihin.Mistä syystä unohtuu kertoa hinnasta.
      Tappiolla viedään,jopa maksetaan että jollekin kelpaa.
      Artisti maksaa,aatteleppa ite.

      • Anonyymi

        Jotenkin tuntuu, etteivät energiapäättäjät ole ollenkaan miettineet sähkömarkkinoita kokonaisvaltaisesti. Saa nähdä montako vuotta tai vuosikymmentä menee, että ollaan ennustettavassa tilanteessa sähkön suhteen.


    • Anonyymi

      4700

    • Anonyymi

      Kysyin utelaisuuttani puiston lähellä asuvalta tutulta miten kaus äänet kuuluvat. Hänen mukaansa jo sadan metrin päässä on hiljaista. Kilometrin päässä ei kuulu mitään.

      Ehkä Pietarissa on kuitenkin kovemmat tuulet? hih hih

      • Anonyymi

        Tästä sait varmasti 🍌 Onneksi olkoon!


      • Anonyymi

        Hih herra x. Vai ehkä herra... Oletko huomannut sinun tuttavapiirillä jo kuulolaitteet, ja ne kun eivät korvissa niin ei kuule mitään.
        Joku pv kuulee ja joku päivä ei kuule. Vaan sitä se elämä on. Joku pv tavallinen puhe kuuluu vaikka kuinka kauas ja toisinaan ei. Ja kas välillä eli pakkasilla eivät tahdo siivet pyöriä. Väkisin sähkön kanssa pyöritetään. Voit tutkia tämän sinun ns pyhästä tietolähteestä..


    • Anonyymi

      https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/brann-ved-vindkraftanlegg-i-finnmark-1.16742363

      Tulipalo tuulivoimalassa Finnmarkissa

      Havoysundin tuulivoimala-alueen muuntajarakennuksessa, Måsoyn kunnassa Pohjois-Norjassa, syttyi tänään iltapäivällä voimakas tulipalo, kertoo Norjan radio NRK. Poliisin mukaan rakennuksessa on noin 10 000 litraa öljyä ja useita satoja litroja polttoaineita. Palokunta ei voi käyttää vettä palavan öljyn sammuttamiseen, eikä sillä ole tarpeeksi vaahtoa sammuttamaan tulipaloa. Palon on annettava sammua itsestään, mutta se voi kestää pitkään. Palon runsas savu näkyy koko kunnan alueella, mutta tuulen suunnasta johtuen savu ei ohjaudu asuinrakennuksiin. Jos tuulen suunta kääntyy, asukkaita saatetaan joutua evakuoimaan, koska savu on myrkyllistä. Pelastuslaitoksella oli vaikeuksia päästä paikalle, koska tie tuulivoimala-alueelle on normaalisti suljettu talvella. Palomiehet joutuivat saapumaan paikalle moottorikelkoilla. Paloauton saamiseksi paikalle on apuun kutsuttu aurauskalustoa...

      • Anonyymi

        Niin? Pietarissa suola on vähissä, kun se menee Putinin graavikalaan.


      • Anonyymi

        Tämä lainaus kertoo hyvin, mistä tulee. Paikkaliset eivät seuraa norjalaista mediaa, joten juttu on seurausta johdetusta trollitoiminnasta. Pietari kutsuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä lainaus kertoo hyvin, mistä tulee. Paikkaliset eivät seuraa norjalaista mediaa, joten juttu on seurausta johdetusta trollitoiminnasta. Pietari kutsuu.

        Vai ei täällä seurata Norjan 🇧🇻 mediaa. Kyllä seurataan. En itse linkittänyt tätä tuulivoimalapalojuttua, mutta luen norjalaisia 🇧🇻 tuulivoimauutisia. Norjaa 🇧🇻 ymmärtää aika hyvin, kun osaa ruotsia. Itse käytin graduun norjankielisiäkin 🇧🇻 lähteitä hyvällä menestyksellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai ei täällä seurata Norjan 🇧🇻 mediaa. Kyllä seurataan. En itse linkittänyt tätä tuulivoimalapalojuttua, mutta luen norjalaisia 🇧🇻 tuulivoimauutisia. Norjaa 🇧🇻 ymmärtää aika hyvin, kun osaa ruotsia. Itse käytin graduun norjankielisiäkin 🇧🇻 lähteitä hyvällä menestyksellä.

        Ei seurata. Sinun linkittämä Norjan juttu kertoo ammattimaisesta tuulivoiman vastustamisesta. Olet ns. ruplageneraattori.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei seurata. Sinun linkittämä Norjan juttu kertoo ammattimaisesta tuulivoiman vastustamisesta. Olet ns. ruplageneraattori.

        Kysyin uteliaisuuttani tuolla asuvalta tutulta että onko totta tuo juttu.
        Sanoi ettei ole mitään palanut.Myllyissä ei ole öljyä.Ne ovat täysin puhtaita orgaanisista aineista ja tuottavat uusiutuvaa sähköä.
        Ei kannata uskoa Pietarin trolleja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyin uteliaisuuttani tuolla asuvalta tutulta että onko totta tuo juttu.
        Sanoi ettei ole mitään palanut.Myllyissä ei ole öljyä.Ne ovat täysin puhtaita orgaanisista aineista ja tuottavat uusiutuvaa sähköä.
        Ei kannata uskoa Pietarin trolleja.

        Taidat olla itse Pietarista. Tuulivoima tarvitsee öljyä ja jopa moottotia jossakin tilanteessa, mutta vaara on pieni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla itse Pietarista. Tuulivoima tarvitsee öljyä ja jopa moottotia jossakin tilanteessa, mutta vaara on pieni.

        Meinaan vaan että tuulivoiman puolella olevat eivät levitä vääriä tietoja, joten kysessä on Putinin opetuslapsen yritys pilata meidän mainetta valheilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei seurata. Sinun linkittämä Norjan juttu kertoo ammattimaisesta tuulivoiman vastustamisesta. Olet ns. ruplageneraattori.

        Vau, tästä taisit saada perjantai-illan 🌶 Kyllä se siitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyin uteliaisuuttani tuolla asuvalta tutulta että onko totta tuo juttu.
        Sanoi ettei ole mitään palanut.Myllyissä ei ole öljyä.Ne ovat täysin puhtaita orgaanisista aineista ja tuottavat uusiutuvaa sähköä.
        Ei kannata uskoa Pietarin trolleja.

        Sinullahan on tuttuja joka paikassa.
        Vai ei ole myllyissä öljyjä🤣
        Sinä et ole edes lukenut sinun tärkeintä opasta. Luehan se niin sielläkin puhutaan öljystä.
        Ja siitä että myllyt kuluttaa sähköä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaan vaan että tuulivoiman puolella olevat eivät levitä vääriä tietoja, joten kysessä on Putinin opetuslapsen yritys pilata meidän mainetta valheilla.

        Tuulivoiman kritiikittömät puolustajat ovat näköjään kritiikittömiä aivan kaiken suhteen, edes omaa toimintaansa eivät osaa rehellisesti arvioida. Minäpä sanon sinun ja teidän muiden puolesta: harvoin lukee niin typeriä, paikkansa pitämättömiä juttuja kuin tuulivoimavauhkoilijat suoltavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoiman kritiikittömät puolustajat ovat näköjään kritiikittömiä aivan kaiken suhteen, edes omaa toimintaansa eivät osaa rehellisesti arvioida. Minäpä sanon sinun ja teidän muiden puolesta: harvoin lukee niin typeriä, paikkansa pitämättömiä juttuja kuin tuulivoimavauhkoilijat suoltavat.

        Heidän lähde on vain tuulivoimayhdistys tai tuulivoimafirmakonsultit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoiman kritiikittömät puolustajat ovat näköjään kritiikittömiä aivan kaiken suhteen, edes omaa toimintaansa eivät osaa rehellisesti arvioida. Minäpä sanon sinun ja teidän muiden puolesta: harvoin lukee niin typeriä, paikkansa pitämättömiä juttuja kuin tuulivoimavauhkoilijat suoltavat.

        Ei tuo -ei ole öljyä- ollut tuulivoiman puolustajan kirjoittaman vaan vastustjan Kemlin oppien mukainen hämäysyritys.

        Se kertoo mistä tulle ja sataa ruplia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heidän lähde on vain tuulivoimayhdistys tai tuulivoimafirmakonsultit.

        Onko sinun lähteesi Kreml parempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinun lähteesi Kreml parempi?

        On se. Vaan oletko ollut jo lähellä tuulivoimaloita? Olen huomaavinani sellaista. Pää jo sekaisin kuin Haminan kaivo. Ja kirjoittaa osaat vain muutaman sanan, ja toistoa paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se. Vaan oletko ollut jo lähellä tuulivoimaloita? Olen huomaavinani sellaista. Pää jo sekaisin kuin Haminan kaivo. Ja kirjoittaa osaat vain muutaman sanan, ja toistoa paljon.

        Ei sanoja tarvita paljoa, kun ne ovat totta. Säälittävä yritys tuulivoiman vastustajilta tämä ei öljyä kirjoitus. Eikö ruplilla saa parempaa? hih hih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sanoja tarvita paljoa, kun ne ovat totta. Säälittävä yritys tuulivoiman vastustajilta tämä ei öljyä kirjoitus. Eikö ruplilla saa parempaa? hih hih

        Joillakin on lukihäiriötä. Silloin kun olit koulussa, niin sitä ei tunnustettu. Tuulivoiman innokkaimmat kannattajat ovat eläkeläisiä, jotka eivät edes ehdi näkemään sitä tuhoa mitä metsiin tulee. Plus niitä öljyvahinkoja mitä tuulivoimaloista silloin tällöin tulee. Ei tietenkään työkseen ja osakin niistä salataan. Voi olla sekin , huoltomiehet ovat hiukan huonoja Suomen kielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joillakin on lukihäiriötä. Silloin kun olit koulussa, niin sitä ei tunnustettu. Tuulivoiman innokkaimmat kannattajat ovat eläkeläisiä, jotka eivät edes ehdi näkemään sitä tuhoa mitä metsiin tulee. Plus niitä öljyvahinkoja mitä tuulivoimaloista silloin tällöin tulee. Ei tietenkään työkseen ja osakin niistä salataan. Voi olla sekin , huoltomiehet ovat hiukan huonoja Suomen kielessä.

        Parempi lukihäiriöitä kuin ajatushäiriöitä. Plus niitä ruplia, millä tuulivoimaa vastustetaan. hih hih


    • Anonyymi

      Vielläkö tuntuu noin pahalta.

      • Anonyymi

        Pahaa se on vastustaa, kun ruokana on päivittäin kaalisoppaa.


    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=wo9xrOZX0sU&t=2696s

      – Minun silmilläni suurin osa tästä niin sanotusta vihreästä siirtymästä ja siihen liittyvistä investoinneista on täyttä huuhaata. Teknologia ei toimi niin kuin poliitikot luulevat. Se tulee johtamaan katastrofiin tuulivoiman liian rakentamisen ja konkurssien kautta...
      – Toinen aspekti on, että lupaus siitä, että aletaan tukea osaa talouselämästä, kuten vihreää siirtymää, on kuin kärpäspaperi. Se tuo puoleensa kaikkein nopeimmin mutta myös kaikkein epäluotettavimmin toimivat kansainväliset sijoittajat.

      • Anonyymi

        Nalle puhuu järkeä!


      • Anonyymi

        -Lisäksi faktaa on, että minun kaalisoppassa ei ole suolaa.


    • Anonyymi

      Putin ei tuulivoimaa Putin ei tuulivoimaa Putin ei tuulivoimaa

      • Anonyymi

        Eipä taida Putin seurata tätä sivustoa.Mitäpä jos anelisit valtuutettuja estämään myllyjen tulon.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        🤣 nyt jo tuulivoiman vastustajat saaneet lehdistön puolelleen..
        ja vielä hesaria myöten. Kyllä vastustajilla riittää rahaa.. ei kuule taida enää tuulivoimaa haluavien rahat riittää.. 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣 nyt jo tuulivoiman vastustajat saaneet lehdistön puolelleen..
        ja vielä hesaria myöten. Kyllä vastustajilla riittää rahaa.. ei kuule taida enää tuulivoimaa haluavien rahat riittää.. 😆

        Miten niin ovat saaneet? Onnettomuuksia sattuu, mitä väliä sillä on? Totta kai media kertoo niistä - Suomessa.

        Kuulin, että ruplien kahina saa nämä onnettomuudet tuntumaan suuremmilta mitä ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ovat saaneet? Onnettomuuksia sattuu, mitä väliä sillä on? Totta kai media kertoo niistä - Suomessa.

        Kuulin, että ruplien kahina saa nämä onnettomuudet tuntumaan suuremmilta mitä ovat.

        Se on hyvä, kun sinä kuulet ruplien kahinaa..
        Sinun pakkomielle rahaan mitä Suomessa ei voi käyttää, on aika kova..


    • Anonyymi

      Hienoa, että tuulivoima on näin turvallista vai tietääkö joku henkuilövahingoista?

    • Anonyymi

      henkilö...

      Vai onko joku saanut mustikoita poimiessaan jääkimpaleita päähäänsä. hih hih

      • Anonyymi

        Turvallisena pidät, voin maksaa matkan Jämijärven tuulivoima alueelle. Voit siellä leiriytyä.
        Lapoja tippuu myös mustikka aikaan. Ja tiedäthän sinä, että se tuulimylly on sitten pois pelistä .
        Lapa on halpa, mutta nosturi ei.


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe