Raiskaussyyte ei ole mikään pelote miehille Suomessa

Anonyymi-ap

Raiskaus on erittäin vaikea todistaa oikeudessa tapahtuneen jos ei ole heti älynnyt mennä poliisille tekemään raiskaustestiä, varsinkin jos raiskaaja käyttää kondomia. Oikeudessa pienikin kysymysmerkki syyllisyydestä aiheuttaa automaattisesti syytetyn vapauttamisen kokonaan syytteistä vaikka uhrin kertomus olisi uskottava ja olisi useita todisteita kertomuksen tueksi, esim. psykologien lausunnot traumaperäisestä stressihäiriöstä, kertomus ystävälle jne.. Mitä tämä aiheuttaa syytetyn syyttömyysoletus aiheuttaa uhrin asemalle? Jos syytetty on syytön kunnes toisin todistetaan niin vastaavasti uhri on valehtelija kunnes toisin todistetaan ja tämän kimppuun saa käydä. Useimmilla tuomareilla ei ole erikseen psykologian koulutusta, miten raiskauksen uhri käyttäytyy rikostilanteessa ja uhrin käytöksen perusteella katsotaan että raiskausta ei ole tapahtunut.

Lisäksi on kohtuutonta uhrille pakottaa muistamaan kaikki yhdessä puheenvuorossa oikeudessa kun tapahtuma on uhrille jo pelkkä muistelu on traumaattista ja siksi vaikeaa. Syytetty saa valehdella mitä tahtoo ja sitä ei yleensä tarvitse kyseenalaistaa. Raiskauksen uhrilla on velvollisuus puhua totta. Uhria saa "profiloida" oikeudessa hulluksi entisen sairashistorian perusteella, mutta syytetyn menneisyyttä ei saa kaivella jos tällä on aiempia tuomioita tai käytökseltään on mitenkään epäilyttävä ennestään. Raiskaus pitää käsitellä syytetyn kannalta täysin uutena asiana. Syytetyllä on äärimmäisen paljon oikeuksia oikeudenkäynnissä kun taas uhrilla ei.

Lisäksi raiskaus halutaan rinnastaa muuhunkin väkivaltaan josta jää helposti fyysisiä todisteita ja siksi käytännössä useimmat raiskaajat jätetään tuomitsematta. Mutta raiskaus on niin järkyttävä tapahtuma uhrille että siitä ei välttämättä heti älyä mennä poliisille jo tapahtumapäivänä tai päiviä sen jälkeen. Raiskaustuomiot ovat yhä tosi lieviä vaikka uhrille voi jäädä siitä elinikäinen trauma ja useimmiten jääkin. Joka on luonteeltaan vaikeampi kuin esim. pelkästä fyysisestä väkivallasta tapahtunut. Lisäksi en ymmärrä, miksi laki käsittelee erikseen törkeän raiskauksen ja lievän raiskauksen. Raiskaus on aina raiskaus ja jättää syvät arvet sieluun. Ehkä lakiesitystä pitäisi muuttaa ja jos raiskauksessa on käytetty väkivaltaa, lisätä se syytteisiin pelkästä raiskauksesta.

Raiskaussyyte ei ole mikään pelote miehelle, varsinkin kun useimmiten raiskaajat ovat muutenkin varattomia ja työttömiä eivätkä enää välitä mitä yhteiskunta ajattelee. Kyse ei ole mistään maineenmenetyksestä. Useimmiten tällaiseen tekoon syyllistyy psykopaattinen ihminen, joka voisi etukäteen ajatella ettei raiskaa jos vain pelkäisi jäävänsä kiinni. Nykyisellään laki ei ole mikään pelote miehelle. Mutta se on pelote raiskausuhrille uskaltaa tulla oikeuteen. Jos uskaltaa tulla oikeuteen asti, siitä voi jäädä ikuiset traumat. Raiskaus on myös "kätevin" tapa kostaa exälle.

11

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuttu lakimies kertoi raiskaussytteiden lisääntyneen viimeaikoina. Syytteet ovat monesti hyvinkin epämääräisiä ja niitä tehdään jopa vuosien viiveellä. Motivaatiota on usein vaikea ymmärtää. Taustalla osittain mielenterveydellisiä oireita. Syytteitä tehdään jopa puhtaasti taloudellisen edun vuoksi, kun kuvitellaan että vastapuoli tarjoaa rahallista sovittelua. Se ei yleensä onnistu, kun syytettä pidetään hatarana ja kestämättömänä oikeudessa. Jo tutkintavaiheessa nämä seikat tulevat yleensä esiin. Syytteen tekijän kannattaa myös muistaa, että perusteeton syyte on vakava rikos, ei rikos asianomistajaa vaan oikeuslaitosta vastaan, jopa oikeuslaitoksen halventamista ja resurssien turhaa tuhlaamista. Rangaistuksena aina sakkoja tai jopa 3 vuotta vankeutta.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        ❤️ ­N­y­­­m­f­­o­­­m­­­a­a­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hyviä näkökulmia joista tulee ilmi miksi rikosilmoituksen tekemiseen on korkea kynnys. Mutta jos seksuaalirikos on oikeudessa mahdoton todistaa tapahtuneeksi, miten siitä seuraa että uhrin kimppuun saa käydä? Tai että uhria saa syyttää valehtelijaksi?

      Eihän oikeuslaitos voi perustaa tuomioita vain siihen että uhrilla on traumaperäinen stresihäiriö tai että hän on kertonut kaverille olevansa seksuaalirikoksen uhri.

      Jos tuomioistuimen päätöksen mukaan syytetty on syytön ei se tarkoita että hän on varmasti oikeasti syytön. Siitäkään jos syytetty tuomitaan syylliseksi ei seuraa että syytetty on varmasti syyllinen. Tuomioistuimillakaan ei ole kristallipalloa. Mutta johonkin niiden on perustettava antamansa tuomiot. Se on realiteetti.

    • Anonyymi

      Eihän tuollaista lievä raiskaus- termiä enää ole käytetty.

    • Anonyymi

      Raiskaajat eivät ole sen enempää varattomia ja työttömiä kuin rikkaita tai työllisiä. Tiedät itsekin etteivät tuollaiset tekijät vaikuta asiaan. Oliko tämän vuodatuksen tarkoitus oikeasti keskustella vakavasta asiasta vai muutenko vain provoiluttaa?

    • Anonyymi

      on oikein kun tuomittu saa tuomion. Ainostaan ihmettelen uusia lakeja jotka ovat tulleet voimaan esim. laurin oikeus ,häntä syytetään väkisin suutelemisesta ja hipelöinnistä MITÄ ? onko tässä mitään järkeä ? Ainostaan tämä auttaa ihmisiä vierautumaan toisistaan kukaan ei tiedä mitä saa tehdä ja jos on tehnyt oikein niin siitä huolimatta joudut syytteeseen ,,, no olen huomannut ihmisillä on paljon koiria ,,,

    • Anonyymi

      Jos lähtökohta on se että miehet tarvitsevat pelotteita ollakseen tekemättä seksuaalista väkivaltaa kaikki on jo perusasenteissa pielessä. Mies ei ole villieläin jota täytyy pelotella olemaan olematta väkivaltainen kuten jotain metsän susia joita pelotellaan olemaan raatelematta karjaa. Miehet ovat ajattelevia olentoja jotka tekevät tietoisia valintoja.

      • Anonyymi

        Seksuaalisesta väkivallasta puhutaan usein juuri noin, että mies on luonnonilmiö jota naisen ja muun yhteiskunnan täytyy omilla varotoimillaan kontrolloida, koska oletusarvoisesti mies on tahdoton olento joka vain reagoi naisen tekemisiin. Seksuaalirikostuomioita on kritisoitu paljon ja varmaan aiheestakin. Mutta tällainen keskustelu todistaa kuinka tärkeää on kiinnittää huomiota myös siihen miten yhteiskunnassa suhtaudutaan seksuaalisuuteen ylipäänsä.

        Sama koskee mitä tahansa rikollisia. Rikollinen on aina kuin luonnonilmiö jolle muun yhteiskunnan täytyy laittaa "pelotteita". Rikollista pitää säikytellä ja uhkailla erilaisin varotoimin jotta hän jättäisi rikokset tekemättä. Tuota villieläinten täytyy maantiella ja kouluttaa kuin koiraa olemaan tekemättä rikoksia koska ei se itse mitään tajua oman aloitteisesti. Kun rikollinen armollisesti on tekemättä rikoksia hänet suorastaan täytyy siitä uroteosta palkita.


    • Anonyymi

      Tämä "mee too" on lähtenyt ihan käsistä. Raiskaus on väärin ja ne jotka oikeasti raiskaavat rikoslaillisesti, ovat 20% näistä kokonais- tapauksista. Nämä sairaat ihmiset kiihottuvat siitä kun otetaan toinen väkisin, tämä on tunnusomaista raiskaaja-seksuaalirikollisille.

      80% raiskaus-tapauksista ovat usein täysin perättömiä, jossa miehet ovat oikeasti syyttömiä. Näitä perättömiä lausumia poliisin tietoon tuovia naisia yhdistää tietynlaiset samat haasteet lapsuudesta aikuisuuteen. Nämä samaiset naiset, jotka väittävät tulleensa raiskatuksi, ovat useimmiten mieleltään jo ennestään psyykkisesti sairaita/ rikkinäisiä.

      Näitä naisia yhdistää usein jo lapsuudessa tapahtuneet kaltoinkohtelut ja tai usean vuoden aikuisiällä tapahtuneet kaltoinkohtellut, esim huono parisuhde, jotka luovat mielen toimintaan alkuväärisistymiä. Lisäten edelliseen seuraksi psyykelääkkeiden monivuotinen käyttö ovat perättömille raiskaus-ilmiannon aiheuttaville naisille tunnusomaista .

      Riskitekijät ovat suuria, kun nämä psyykeltään hatarat ja ailahtelevat naiset lähtevät baariin juomaan alkoholia, tyrkyttämään itseään miespuolisille, hakien hyväksyntää, heikolle itsetunnolle kohotusta, ja jo ennestään vuosia oireilevan mielen, psyykkisten ongelmien, psyykelääkkeiden seuraksi otetaan vielä alkoholia, johtaa tämä usein katastrofaalisiin seurauksiin. Näden naisten käytös on usein hyvin ailahtelevaista, epäjohdonmukaista ja miehille todella vaarallista. Näille naisille sairas mieli on kehittänyt joko ennen tai jälkeen esim valemuistoja, jotka kupruilevat tutkijoiden papereissa.

      Miehille on siis todella suuri riski joutua ansaan baareissa. Syyte ja tuomio voi tulla, vaikka olisi syyytön, ja romuttaa jopa koko elämän. Näitä naisia on paljon ja miehet saavat olla todella varovaisia.

      Minusta on tosi hienoa, että monet näistä perättömän ilmiannon antavista naisista saavatkin nykyään herkemmin rikos-syytteen, jossa syyllistyvät usein perättömän ilmiannon lisäksi toiseen rikosnimikkeeseen eli kunnianloukkaukseen. Usein jää pimentoon myös miesten kokemat ahdistelut ja raiskaukset. Jos nainen työntää käden miehen housuihin ja koskee sukupuolielintä, tämä on raiskaus. Tämä tulisi yhteiskunnan ,yleensäkin miesten tunnistaa ja tuoda rohkeammin esiin!

      • Anonyymi

        Siinä taas tieteellistä faktaa tuutin täydeltä.


    • Anonyymi

      Raiskaussyyte on ihan helvetin pelottava asia miehille.
      Nimittän suurtakaan merkitystä ei ole sillä, onko mies tehnyt mitään oikeasti moitittavaa tai yleensä ottaen yhtään mitään.

      Tarpeeksi uskottava naisen kertomus riittää tuomioon. Riittää, kun nainen aamulla keksii, että ei yöllä ollutkaan suostuvainen. Tuomioistuimessa riittää, kun kertoo, että ei mitenkään ilmaissut suostumustaan. Peliin astuu käänteinen todistustaakka, jossa miehen tulee todistaa, että nainen oli suostuvainen. Naisen ei tarvitse kuin pysyä passiivisena ja ilmoittaa, että ei eksplisiittisesti antanut suostumustaan missään kohtaa.

      Vaikka tuomiota ei lopulta edes ihmeen kaupalla tulisikaan, trial-by-some on jo miehen lynkannut ja loppuelämäkseen seksuaalirikolliseksi leimannut. Vaikka syyte olisi kuinka päivänselvästi perätön hyvänsä, nainen ei joko saa siitä mitään seurauksia tai korkeintaan pikkusakot. Lehdistö julkaisee ehkä sivulla 32 pienen yhden palstan uutisen siitä, kuinka mies todettiin syyttömäksi, mutta ihmiset muistavat vain alkuperäiset etusivun ja lööppien uutiset kamalasta raiskaajasta.

      Itse olen onneksi jo rakkausavioliitossa, eli asia ei juuri itseäni koske. Mutta poikani meinaan kyllä opettaa siihen, että salakuuntelu ja salakatselu on paljon pienempiä rikoksia kuin raiskaus. Kun hän siis sukupuolielämäänsä meinaa joskus aloitella, ymmärtää hän vaikka sitten laittomastikin tallentaa todisteet vastapuolen suostumuksesta itse tilannehetkellä. Sen verran heikolla miesten oikeusturva tässä asiassa nykyään muuten on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe