Avoliittosopimus

Anonyymi-ap

Ollaan muuttamassa yhteen poikakaverin omistamaan omakotitaloon, ja nyt se ilmaisi halunsa tehdä avoliittosopimus sen varalta jos tulee ero.
Eli tämän avoliittolain perusteet tulisi voimaan vasta 5v avoliiton jälkeen tai yhteisen lapsen synnyttyä.
Poikakaveri on ilmaissut myös vahvat mielipiteet avioliittoa vastaan, sanonut ettei mies hyödy siitä mitään ja aivan turha ottaa valtio mukaan parisuhteeseen. Luvannut kuitenkin harkita asiaa, mutta tämän avoliittosopimuksen myötä voisi olettaa ettei realistisesti näe avioliittoa edes vaihtoehtona.
Jos nyt päätän erota, niin vaikutanko gold digger bimbolta.

8

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minusta sekä miehellä että naisella on oikeus suojata hankkimaansa omaisuutta. Nykyään avioliitot eivätkä avoliitot tunnu kestävän, joten hän vain varautuu siihen, että hänen omaisuutensa on mahdollisen eron jälkeen edelleen hänen.

      Olen itse nainen ja omasta mielestäni on vain puhdasta viisautta pitää erikseen hankitut omaisuudet erillään ja mahdollisesti sitten hankkia yhdessä omaisuutta.

    • Anonyymi

      Sivusta, jos mies ei ole sinulle mieleinen, kannattaa sinun kiristää mahdollisen eron tapahtuessa 50/50 jakoa, jos mies on rikas ja tilanne mahdollistaa hyötymistä sinulle? Halut miehellä mahdollistaa asioita?

    • Anonyymi

      Omaisuusasiat ja rakkausasiat on hyvö pitää erillään

      tosin kun pitää reidet kiinni muuttuu äkkiä mielipiteet

    • Anonyymi

      No ihmisethän voivat tehdä keskenään millaisia sopimuksia tahtovat. Sinällään mun mielestä on ihan järkevää tehdä kunnolliset paperit, jos muutetaan yhteen, toisen kokonaan omistamaan asuntoon. En tosin tiedä mitä ihmettä tuollainen miehen ehdottama "avoliittosopimus" pitää sisällään. En ole koskaan kuullutkaan sellaisesta. Sinällään musta on fiksua käydä avoin keskustelu, sopia selkeästi ja vaikka kirjoittaa ihan sopimus siitä, että kuka maksaa ja mitä maksaa jne. Nämä ovat asioita, joissa monet pariskunnat päätyvät jossain kohtaa kiistelemään, joten parempi sopia ne heti kuntoon. Samoin on fiksua miettiä myös sitä mahdollisuutta, että tulee ero. Minusta on vain fiksua miettiä selkeästi mikä on yhteistä ja mikä ei.

      Tietysti sillä on väliä miten nuo asiat tuo esille. Tekstistäsi tulee sellainen kuva, että mies tuo nuo asiat esille hyvin jyrkästi ja melko tylyllä tavalla ja se itsessään nostaisi minulla niskavillat pystyyn ja olisi varoitusmerkki. Jos asioita ei kykene edes tuossa kohtaa hoitamaan nätiti ja asiallisesti puhuen, niin kiistatilanteessa tilanne olisi varmasti yksi heIvetti. Eli vaikka mä kannatan täysin sellaista sopimusta, jossa omaisuudet täysin erillään, eikä toisella ole missään tilanteessa mitään oikeutta toisen omaisuuteen, niin en lähtisi tekemään mitään sopimusta (enkä myöskään muuttamaan yhteen) ihmisen kanssa, joka esittää mielipiteitä kuten "mielipiteet avioliittoa vastaan, sanonut ettei mies hyödy siitä mitään".

      • Anonyymi

        P.S. Mitä väliä miltä vaikuttaa, "Jos nyt päätän erota, niin vaikutanko gold digger bimbolta"? Itselleni ainakin ainoastaan sillä on väliä, että minä TIEDÄN miksi teen mitäkin ja he, jotka oikeasti tuntevat minut, TIETÄVÄT myös. Jokainen joka arvelee ja kuvittelee, saa ihan rauhassa tehdä sitä. Se ei ole minun ongelmani.


    • Anonyymi

      Ei teidän ole mikään pakko muuttaa yhteen, jos se kerta tuottaa tuollaisia ongelmia. Jos viihdytte yhdessä, mutta yhteenmuuttaminen olisi ongelma, niin asutte sitten erillänne. Ei ole mikään pakko tehdä sellaista vastakkainasettelua, että yhteenmuutto tai ero. Sanot vain miehelle, että et halua muuttaa yhteen ja haluat jatkaa kuten nykyäänkin. Jos hän oikeasti rakastaa sinua, niin tuon ei pitäisi tuottaa hänelle mitään ongelmaa. Jos se taas on ongelma hänelle, niin sitten kannattaa erota.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä. Siinä kohtaa, jos jo yhteenmuuttamisen suunnittelu aiheuttaa ongelmia ja kiistoja, niin ei kannata toteuttaa sitä yhteenmuuttoa. Se ei tietenkään tarkoita, että olisi mikään pakko erota, mutta yhteen ei kannata muuttaa. Sen yhteenmuuton ehtii halutessaan toteuttaa joskus myöhemminkin, kun molemmat ovat vähän kasvaneet ihmisinä ja asioista voidaan sopia asiallisesti.


    • Anonyymi

      Pääsette kaikista helpoimmalla kummankin pitäessään oman-tuvan-oman-luvan.
      Tuo ei vaikuta ystävyyteen missään tapauksessa negatiivisesti- päinvastoin! Epäilysi NYT JO muuttamaan saman katon alle maalaa mustia pilviä taivaallesi.
      Ystäväsi on oikeassa ehdottaessaan kirjallista sopimusta hankkimansa omaisuuden hallintaan avo/avioeron sattuessa.
      Se vain yksinkertaistaa asioita nyt ja tulevaisuudessa!

      Sinä tietenkin haluat pitää oman yksityisyytesi, kuten miehesikin, oman aikasi , milloin hoidat järjestämäsi harrastuksesi, ylityotuntisi, perheesi tapaamiset jne.
      Tuolloin voit helpoiten ajoittaa ystäväsi aikaväleihin jotka sopivat sekä hänelle että sinulle, ilman että kummallekaan teistä tulee ongelmia.
      Jos tulee, ne on helppo ratkaista ilman isompaa draamaa: kumpikin keskittäytyy omaan elämiseensä ja kotiinsa. Ei riitaa, ei epäsopua, ei mitään negatiivista!

      Ja ystävyys säilyy ilman kummankaan "menettämättä kasvojaan".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8474
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      123
      2301
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1956
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1694
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe