Ateistien ja kristittyjen vertailua

Anonyymi-ap

Nyt kun minulla on sisäpiirin kokemusta ateisteista ja kristityistä, niin vertailen heitä keskenään.

Ateistit ovat sydämettömiä, kylmiä, itsekkäitä, omahyväisiä, kykenemättömiä empatiaan, raakoja, vihamielisiä, ahneita, kateellisia, riidanhaluisia ja pahaa tahtovia.

Kristityt ovat sydämellisiä, lämpimiä, rakastavia, toisen parasta ajattelevia, empatiaa tuntevia, kilttejä, ystävällisiä, vähään tyytyväisiä ja hyvää tahtovia.

Tämä näin ihan oman kokemuksen perusteella.

8

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minullakin on kokemuksia uskovaisista, he ovat valehtelevia oman edun tavoittelijoita .

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😋 ­­N­­­y­­­m­­f­­o­­­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18275502

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Ensimmäinen kylläkin kuvaa täydellisesti fundamentalistikristittyjä. Meniköhän aloittajalla termit sekaisin ?

    • Anonyymi

      Ateistit ovat kovia nimittelemään toisia ihmisiä. Ja ns. kristityillä on myös paljon ns. ladattuja sanoja uskonnollisten käsitteiden joukossa, jotka kertovat ryhmän jäsenille sen, kuinka tulee ajatella tai toimia tietyissä tilanteissa. Ja nämä vaihtelevat ryhmittäin siten, että niiden avulla luodaan ryhmien sisäisiä merkityksiä eroina muihin vastaaviin ryhmiin.
      Tämä ja se, että myös ateismissa on samat menetelmän käytössä kuin lahkoissa oli tietenkin yllätys.
      Osassa molempia liikehdintöjä on erilaisia intentioita olla osana ihmisten elämää siten, että toiset määrittelisivät niissä sitä, miten toisten pitää olla ja mitä toiset muka ajattelisivat. On toki mahdollista määrittää se, mitä ja miksi toinen ajattelee. Muta erilainen ennustelu on kuitenkin, ehkä ensimmäinen piirrre, joka kertoo, että jotakin on ryhmittymässä pielessä. Kuten esim. ateismin kyseessä ollessa ns. palsta-ateistisessa ryhmittymässä, joka ennustelee, halveksii toisia ateismista kirjoittajia, pyrkii pitämään yllä ns. lahkokuria jäseniensä keskuudessa, rehvastelemaan toisille ihmisille yms. Se on erikoista ja kertoo myös hyvin paljon siitä, millaisia liikehdintöjä ateismi suostuu pitämään sisällään ilman, että se tuomitsee ne tai irtisanoutuu niistä.
      Edes siinä vaiheessa, kun ateismin yleisesti tunnettuja erilaisia eettisiä määritelmiä tai muuta siihen kuuluvaa sisältöä tuodaan evidensseiksi palstalle, he eivät suostu lukemaan, toteamaan tai myöntämään, että on myös muitakin tapoja harjoittaa ateismia on olemassa.

    • Anonyymi

      ”Kristityt ovat sydämellisiä, lämpimiä, rakastavia, toisen parasta ajattelevia, empatiaa tuntevia, kilttejä, ystävällisiä, vähään tyytyväisiä ja hyvää tahtovia.”

      … tai sitten ovat ylpeitä nostaen itsensä jotenkin muita ihmisiä paremmaksi - mustamaalaten muita ihmisiä (kuten ateisteja), jotka eivät usko heidän taika-setäänsä.

      Sanoisin, että ateisteista ja kristityistä löytyy lämpimiä ja toisen parasta ajattelevia ihan yhtä lailla. Kyseinen piirre ei korreloi uskon kanssa.

    • Anonyymi

      Uskovaiset ovat lähimmäiskakkaita piruja.

    • Anonyymi

      Minullakin on sisäpiirin kokemusta molemmilta puolilta. Koin voimakkaan herätyksen 16 vuotiaana ja kymmeneen vuoteen en edes kyseenalaistanut uskoani. Päin vastoin, otin seurakunnassa vastuuta ja toimin maallikkopuhujana monta vuotta.
      Jossain vaiheessa aloin kyseenalaistaa ensin joitain oppeja mutta kun kriittiseen ajatteluun lähtee, ei ole vaikea ennustaa, mihin se johtaa.
      Minun kohdallani se johti pitkän kasvuprosessin jälkeen ateismiin.

      Voin siis vertailla molempia. Kristityistä löytyy hienoja ihmisiä ja niin löytyy ateisteistakin. Molemmista ryhmistä löytyy myös vähemmän hienoja ihmisiä. Ei ihmisen perusluonne muutu, on hän ateisti tai uskova. Vaikka uskova ahtaa itseään kyseisen seurakunnan opilliseen muottiin, niin perusluonne on ja pysyy. Ateisti toimii sen suhteen vapaammin ja häneltä puuttuu ainakin se yksi syy näytellä muuta kuin on.

      En ota uskoviin tai ateisteihin kantaa ryhminä. Itse olen kokenut, että ateismi antaa sekä vastuuta itsestään että vapautta toteuttaa itseään sellaisena kuin on. Tulen olemaan ateisti hautaan asti ja olen oikein tyytyväinen olotilaani. Jos joku on tyytyväinen kristittynä, niin minun puolestani olkoon. En minä enää "nykyisessä elämässäni" ketään pyri käännyttämään.

      Sen verran kuitenkin aloitukseen totean, että se on tyypillinen yksisilmäisyydessään. Vähän epäilyttää onko kirjoittaja ollut ikinä oikeasti ateisti, eli vapaa kaikesta jumalauskosta.

      • Anonyymi

        "Vähän epäilyttää onko kirjoittaja ollut ikinä oikeasti ateisti, eli vapaa kaikesta jumalauskosta."

        Oikea epäily. Kyseessä sama onneton hihhuli joka tehtailee ateismi...xxx. Aloituksia joissa osoittaa lahjakkaasti ettei edes tiedä mitä ateismi tarkoittaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe