F-35 suurin ongelma

Anonyymi-ap

On se että kone on lentokoneeksi erittäin surkea lentää. Epävarma ja onnettomuusaltis. Hienoja järjestelmiä voi luetella. Mutta hyvän hävittäjän pitää olla hyvä lentää, nopea ja ketterä. Mitään näitä kriteereitä kone ei täytä. Kone jota ei uskallettu edes huonossa säässä lentää esittelyyn, kun kaikki kilpailevat vaihtoehdot niin teki. Kone valittiin vain siksi, että mielytetään uutta isäntää USA ta. Silti kyseessä on lentävä Kalkkuna ,jolla ylipäätään vaikeuksia pysyä ilmassa !

12

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä siitä F-35 vajakki kalkkunasta saa toimivan seuraavien 30 vuoden aikana???

    • Ja saman valinnan on tehnyt erittäin monen muunkin maan ilmavoimat viimeisen muutaman vuoden aikana.

      Mihin muuhun koneeseen on päädytty viimevuosien aikana niiden maiden kohdalla joilla hävittäjäkaluston uusiminen on ollut ajankohtaista ja joille konetta edes ylipäätänsä myydään.

      • Anonyymi

        Miksi Ukrainalle monet Nato maat suositteli parhaaksi vaihtoehdoksi Saab Jas Gripeniä. Olisi ollut myös suomelle paras vaihtoehto !


      • Anonyymi

        Useat maat ovat F-35 kohdalla peruuttaneet ja ainakin pienentäneet tilauksiaan.


      • Anonyymi

        Muuhun koneeseen ovat päätyneet. Eli Gripeniin mm. Brasilia , Etelä-Afrikka, Intia, Tsekki, Thaimaa, Unkari, Iso-Britania .. Kaikkiin näihin maihin on kelvannut Saab Gripen. Jota valmistetaan ihan Suomen naapurissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muuhun koneeseen ovat päätyneet. Eli Gripeniin mm. Brasilia , Etelä-Afrikka, Intia, Tsekki, Thaimaa, Unkari, Iso-Britania .. Kaikkiin näihin maihin on kelvannut Saab Gripen. Jota valmistetaan ihan Suomen naapurissa.

        Piti oikein tehdä faktatarkistus asiaan...
        Brisilian ilmavoimilla tosiaan tilattuna 36kpl Gripen NG versioita joista osa vielä toimittamatta. Kannattaa huomioida että kyseisen koneen valintaprosessin aikana Brasilia olisi ollut kiinnostunut myös F-35:stä yhtenä vaihtoehtona, mutta ei ikinä saanut konetta edes tasteihinsä, vaan tilalle tarjottu F-18 super Hornet;ia (Bricks maa Brasilia ei siis saa ostaa uusinta koneteknologiaa).

        Etelä-Afrikakka osti Gripeninsä jo 2008 jolloin F-35 ei olisi ollut vielä edes vaihtoehtona heillä.

        Intian kohdalta on mistään löydä tietoa että mihin uuteen hävittäjään ovat päätyneet, Saab Gripen on kyllä yhtenä vaihtoehtona mukana, mutta päätöstä asiasta en mistään löytänyt.

        Tsekin ilmavoimilla on liisattuna 12kpl JAS 39C Gripen versioita ruotsin ilmavoimilta, MUTTA pitää huomioida että Tsekki on Tammikuussa 2024 tehnyt tilauspäätöksen 24kpl:stä F-35 hävittäjiä jotka toimitetaan sille vuosikymmenen loppupuolella.

        Thaimaan ilmavoimilla on käytössään 11 JAS Gripen C/D versioita 51:n F-16 .
        Thaimaan ilmavoimat olivat ilmaisseet viimevuonna halunsa ostaa F-35 hävittäjiä, mutta yhdysvallat eivät antaneet vientilupaa kyseiselle hävittäjälle vaan tarjosivat tilalle F-16:sta uusinta versioita, mutta thaimaa saattaa kallistua lisäämään Gripen kantaansa, mutta päätösiä ei ole tehty.

        Unkarin ilmavoimilla on käytössään vuonna 2001 tilatut ja 2007 mennessä toimitetut 14kpl Jas gripen:ä jotka myös liisattuja ruotsin ilmavoimilta. Unkarilla on käynnissä projekti uuden hävittäjän hankkimisesta ikääntyvän Gripenin tilalle 2030-luvun alkupuolella. Saa nähdä mikä on valinta.

        RAF operoi kahdella hävittäjämallilla, Eurofighter Typhoonilla sekä F-35:llä, Gripeneitä ei RAF:lla ole (Brittiläisellä Empire test pilots Scoolilla on muutama Gripen käytössään).

        Eli tuon F-35:n osalta kannattaa muistaa että kuuluu niihin adistyneisiin asejärjestelmiin joiden ostamiseen ei riitä pelkästään halu ostaa niitä, vaan se vaatii myös hyväksynnän yhdysvalloilta että niitä yleensä ostajalle edes myydään (ja useat kyseisestä hävittäjästä kiinnostuneet maat ovat saanut kielteisen päätöksen kun olisivat olleet F-35;sta kiinnostuneita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Useat maat ovat F-35 kohdalla peruuttaneet ja ainakin pienentäneet tilauksiaan.

        Ja usealle maalle on myös ilmoitettu etteivät tule F-35:ä saamaan vaikka olisivat siitä kiinnostuneita.

        F-35:ä käytössä taikka tilattuna seuraavilla valtioilla:
        Alankomaat
        Australia
        Belgia
        Etelä-korea
        Israel
        Italia
        Japani
        Norja
        Puola
        Saksa
        Singapore
        Sveitsi
        Tanska
        Iso-Britannia
        Suomi
        sekä luonnollisesti Yhdysvallat.


    • F35 ei ole nopein eikä ketterin hävittäjä markkinoilla olevista. Mutta se on paras siinä mihin se nimenomaan rakennettu eli havaitsemaan ja lukittautumaan vihollisen hävittäjään paljon ennen kuin vihollinen pystyy havaitsemaan F35:n

      Eli F35 kykenee pudottamaan viholliskoneen ohjuksillaan paljon ennen kuin vihollinen edes pystyy havaitsemaan F35:n olemassaolon.

    • Anonyymi

      F-35:n suurin ongelma tiltulle lienee se, ettei Venäjältä löydy vastaavaa vastinetta sille. Teknologia on liian edistynyttä, jotta pitkäaikaista ja erittäin kallista hyökkäyssotaa käyvällä Venäjällä oli mahdollista päästä siihen käsiksi.

    • IAF on käyttänyt F-35:ttä operaatioissaan Syyriassa hyvällä menestyksellä.

    • Anonyymi

      Kyllähän se rassaa pientä Venäjän trollia koska tuhannes F-35 valmistuu aivan näinä päivinä ja Venäjän SU-57 ei tarvitse tuotantolinjaa.

    • Menneiden aikojenketteryyttä vaativat koiratappelut taivaalla ovat aika harvinaisia. Uusimpien koneiden tutkat keilaavat satojen kilometrien aluetta ja seuraavat useita kohteita samanaikaisesti. F35 voi pudottaa vihollisen 100-200 kilometrin päästä, mutta vihollisen tutka ei sitä havaitse: koneen tutkaheijastus on varpusen kokoluokkaa. Maassa olevat tutkat voivat havaita häivehävittäjiä, mutta Venäjän hävittäjäkalustolla sellaista kykyä ei ole.

      F35 voi ottaa maaleikseen useita kohteita samaan aikaan ja välittää automaattisesti dataa vihollisten kalustosta ja asemista maassa ja ilmassa sekä muille koneille, että maajoukoille. F35 on tällä hetkellä aivan ylivoimainen ominaisuuksiltaan. F22 Raptor lienee parempi, mutta sen operoiminen ja valmistaminen tuli niin kalliiksi, että USA korvaa Raptorit uudistetuilla F15ES-ja F35-hävittäjillä.

      Ilmataisteluharjoituksissa F35 on pudottanut lähes kaikki vastustajansa ennen kuin viholliskoneet ovat näköetäisyydellä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe