Positiivinen luottorekisteri ja velkainen yhteiskunta

Anonyymi-ap

Autokauppa pysähtyi kun rekisteri otettiin käyttöön. Luotonantaja on velvollinen tarkastamaan auton ostajan rekisterin ennen luottopäätöstä. Jos luoton ottajalla on useita lainoja jo ennestään ei autoluoton antaja saa myöntää enää uutta lainaa.

Kulutusluottojen myynti sakkasi myös samana päivänä. Ihmiset ei enää voi paikata velkaa velalla kun luotonantajat eivät saa myöntää enempää luottoa. Näin narun pää on tullut velkaisen vetäjän käteen ja ulosottolaitoksen ovissa saranat savuaa. Suomen talous ei todellakaan ole nähnyt vielä aallonpohjaa.

14

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eiköhän itketä siis yhdessä että miksei hallitus tee mitään, kuten maksata jollain rikkailla kaikkia meidän velkoja.

    • Anonyymi

      Suuri osa suomalaisista on elänyt velaksi jo vuosia ennen tätä hallitusta. Nut kun lainahanat menevät kiinni ja palkka ei riitä enää lainojen,vuokrien ja elämän ylläpitoon loppuu into myös tehdä työtä.

      • Anonyymi

        Sitten lopettaa sen työn tekemisen, jos se innosta on kiinni eikä sitä ole.


    • Anonyymi

      Jos piristät kansantalouden kulutusta velkarahalla, niin sitten kun tulee takaisinmaksun aika sinulla on vastaavasti vähemmän rahaa kulutettavana mikä vaikuttaa myös kansantalouteen. Ihmiset saattavat toki ostaa alemmalla harkintakynnyksellä tavaraa ja palveluksia käyttäessään lainarahaa, mutta sekin raha on joskus maksettava takaisin.

      Jos lainarahalla on korko, niin saa periaatteessa aina ostetuksi enemmän tavaraa ja palveluksia säästäessään rahat etukäteen kun ei ole lainakuluja maksettava. Myös ennakkosäästäminen sujuu sutjakkaasti, jos ei ole muita lainanlyhennyksiä kontolla. Jos kyse on korottomasta lainasta, niin saman tavaran saa kyllä etukäteen säästämälläkin, eikä positiivnen luottotietorekisteri estä sinua siinä.

      Jos ennakkosäästämistä ja sen kestoa ajattelee etukäteen, niin polvia voi alkaa heikottaa. Oikea tapa ajatella on lopettaa ajattelu ja ottaa säästäväisyys osaksi omaa elämäntapaa. Jos joka kuukausi menot ovat pienemmät kuin tulot, säästöön kertyy itsestään rahaa.

    • Anonyymi

      "ei autoluoton antaja saa myöntää enää uutta lainaa"

      Tätähän ei mikään sanele, eikä tähän rekisteri vaikuta. Tähän vaikuttaa se, että autoliike tai itseasiassa autolainanantaja (pankki tai muu rahalaitos) ei enää saadessaan rekisteristä totuudellista tietoa halua antaa sitä lainaa. Aiemminkin pankki on ollut kiinnostunut lainaajan veloista, mutta lainaaja on saattanut niitä unohtaa tai "unohtaa" kertoa. Ja pankin lainapäätös on perustunut virheelliselle tiedolle. Sekö oli sitten parempi tilanne kansantaloudellisesti?

    • Anonyymi

      Toisen velka on toisen tulo, talous ei pyöri ilman kohtalaista velanottoa, mutta överiksi ei saisi vetää kuten monet ovat tehneet.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä luottooreiksiteri hölmöintä mitä on koskaan tehty.

      Siellä on virheitä ja siihen ei voi luottaa. Miksi annetaan henkilö, maksutietoja ja laina tietoja kaikille.

      Nyt kun vielä pankeissä toistuen erilaisia häiriöitä ja tileiltä viedään rahoja, niin on surkuhupaisaa ja ihmiste kaikki tiedot jaetaan joka pankkiin, lainaanhakuun ja varmaa on, että lainojen saanti vaikeutuu, sitä kautta osoto tyssää ja kulutus lakkaa.

      Eipä osteta enää asuntoja,a utoja ja muuta se eika on ohi ja osa syy on myös tämä hallitus, joka halusi miukentaa, valvoa ja vähentää ihmisten ostoja.

      Mutta kyllä tällä luottoreksiterillä saadaan ihmiset kyykkyyn ja turha on hake alainoja, ostaa utoa tai muuta sen kaltaista.

      Minullakin oli tietoja rekisterissä ja kun hain muutosta, minuun ei edes uskottu, että virheitä on. Väitettiin toista ja hirveä työ selvittää kun firmat muuttuu, myyty toiselle jne eli lähes mahdoton korjauttaa omia tietoja reksiteristä.

      Pieni ihminen on kyllä nyt hukassa tämän byrokratian kanss ja moni ei tiedä mitä hänestä on tieoja rekisterissä.

      Miksi ei ihmisille lähetetä tietoja kotiin ja hän saisi selvittää enne kuin tuollainne omituinen rekisteri perustettiin.

      Tämä on kyllä alin teko mitä koskaan on ollut ja rajoittaa valtavsti ihmsiten asioita tai niiden hoitamista. Todella vaikeaa.

    • Anonyymi

      Paljon virheitä ja kyllä kauppa tyrehtyy ja suomi sakkaa pahasti.

      • Anonyymi

        Ja aiempi systeemi, jossa ihmiset itse kertoivat aiemmat velkansa uutta lainaa hakiessa, oli virheetön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja aiempi systeemi, jossa ihmiset itse kertoivat aiemmat velkansa uutta lainaa hakiessa, oli virheetön?

        Aiemmin sai puhua lainaa hakiessa ihan mitä tahansa ja kaunistella omaa tilannettaan. Tulotkin oli vain oman kertomuksen varassa.

        Tämä rekisteri on tarpeellinen muutos vanhaan, mutta kestää aikansa, että se alkaa siivoamaan liikoja velkoja pois. Tätähän tullaan laajentamaan myöhemmin myös taloyhtiölainat kattavaksi, joka sekin tuo lisää läpinäkyvyyttä.

        Oli keskustelua, että "pankit saavat liikaa tietoja", mutta pankit/rahoituslaitokset ovat velvollisia tarkistamaan rekisterin vasta siinä vaiheessa, kun tehdään uusia lainasopimuksia. Muuten rekisteriä ei lueta.


    • Anonyymi

      Eihän tuota saa antaa lainaa, vaikka ei koko elämänsä aikana olisi ottanut senttiäkään velkaa. Vaaditaan että saat palkkaa, pieneenkään lainaan ei riitä että vaikka pankin sijoituksissa olisi miljoonia. Vai onko jossain joku rahalaitos joka lainaa ilman säännöllisiä tuloja.

      • Anonyymi

        Kyllä pankissa katsotaan koko tilannetta, runsaat pääomatulot ja yritysvarallisuus varmasti auttavat saamaan lainan tarvittaessa.

        Mutta, jos ei ole minkäänlaisia säännöllisiä tuloja, edes niitä osinkoja, niin tuskinpa lainaa edes tarvitsee.


    • Anonyymi

      Kenen se rekisteri sitten olisi pitänyt luoda kuin verohallinnon ? Jokainen pankkihan ylläpitää asiakastietoja ja vastaa asioista verohallinnolle. En tiedä onko enää veroehdotuksessa luottoja niinkuin 30v sitten. Sehän on luontevaa, että verottaja kerää tiedot ja antaa ne asiakkaan kannalta tärkeille toisen tason toimijoille helposti kysyttäessä. Lainaa hakevassa kun on paljon ihmisiä joiden tapa hakea luottoa kaikista paikoista jos yksi sanoo njet.

    • Anonyymi

      On selvää että tämä rekisteri vaikuttaa autokauppaan. Rekisteri ei huomioi henkilön todellista maksukykyä.
      Vaikka maksukykyä olisi niin lainaa ei tipu jos tulosi on liian alhainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe