poikasiaan puolustava pöllöemo

järki hoi

ammuttiin Pohjanmaalla "häirikköpöllönä". Paikallinen poliisi antoin riistamiehelle luvan ampumiseen, joka teki työtä käskettyä ja hävitti vielä ruumiin polttamalla! Melkoisia juntteja tuolla Pohjanmaalla, nyt poikaset kuolevat todennäk nälkään.

91

16195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Strixx

      Missäpäin Pohjanmaata tämä tapahtui? Asia olis syytä tuoda julkisuuteen laajemminkin. Poliisipäällikkö voi kyllä päättää tällaisesta asiasta eikä seuraamuksia tule, mutta jos tavallinen kansalainen suolaa pöllöemon ja jää kiinni, niin aikamoiset sakot ja korvauksethan siitä seuraa...

      • nervos

        asiasta uutisoi mm. sanomalehti Ilkka 18.6.


      • jaakko
        nervos kirjoitti:

        asiasta uutisoi mm. sanomalehti Ilkka 18.6.

        kyl vähäsen pännii olis täyttäny sen pöllön mul on niitä palion hyllys eikä kaikki ny niin laillisin konstein ole hyllyn lentäny


    • dodo

      sekopäistä touhua, pitääkö kaikki heti ampua mikä ei mene poliisimiehen ymmärrykseen..yhteys paikallisiin lintuharrastajiin olisi ratkaissut koko kysymyksen..

    • vähän tietoa

      Mistä tieto että pöllöllä oli poikaset? ei ainakaan sanomalehti Ilkasta.

      • dodo

        sillä on pomminvarmasti poikaset lähellä..se ei ole mikään ihme jos satunnainen poliisi ei niitä löydä..


    • Realisti

      Tuota ihmisen typeryyttä, voiko tuo olla mahdollista? Noin vähäjärkisiä ihmisiä olemassa - no on tietysti.

      • pönttönikkari

        En voi hyväksyä mokomaa törkeyttä!!
        Hyökkäävä ja vihamielinen käytös kuuluvat pesän ja poikasten läheisyydessä kaikkien pöllöjen normaaliin ja asianmukaiseen lajikäyttäytymiseen.
        Maastossa liikkuvan ummikon tulee siis oma-aloitteisesti pitäytyä riittävän välimatkan päässä petolintujen pesäpaikoilta ja poikasista.
        Pöllöjen poikaset ääntelevät käheää tiaista muistuttavalla äänellä.
        Pesänhäiritsijää häätävän pöllöemon hyökkäyspisteenä ovat kulkijan silmät, joiden suojaaminen, esim. maahan heittäytymällä saa kohteen menettämään merkityksensä.
        Pöllön häiriintyneisyyttä ei voi päätellä myöskään päiväaktiivisuuden perusteella, koska pöllöissä on sekä päivä-, että yöaktiivisia lajeja.
        Päivällä liikkuvat mm. viiru-, hiiri-, ja suopöllö, joista 2 ensimmäistä ovat pesällään hyvin aggressiivisia.
        Liikkumiseen ja aktiivisuuteen vaikuttaa lisäksi ravintotilanne.
        Huonoina jyrsijävuosina pöllöemot joutuvat saalistamaan yötäpäivää kasvattaakseen poikasensa.


    • Anders

      Pöllöllä ei ollut poikasia. Lisäksi se oli käynyt silmittömästi ohikulkevien ihmisten kimppuun päiväsaikaan.

      Poliisi teki oikean ratkaisun, josta olin hyvin iloinen, eläinten inhimillistäminen ei olekaan mennyt vielä joka paikassa liian pitkälle...

      • make

        ohan noita pöllöjä maailma täynnä jos yks ammutaan 30 tuloo tilalle ja josei niitä kerrostalon pihas näy menkää ähtärin eläänpuistoon.


      • Strixx

        Totta vitussa pöllöllä oli poikaset. Jos sinä/poliisi/ilkan toimittaja ei niitä nähnyt, niin se on pelkkää omaa kyvyttömyyttä.

        Ja miksi puhutte pöllöstä, se on sama kuin puhuisi hevosesta, hirvestä, simpanssista ja norsusta vaikka tarkoittaisi ihmistä. Ne kun on nisäkkäitä kaikki....kyseessä oli tietenkin viirupöllö. Ja sen poikasia ei ole helppo löytää, kun ne kerran on pesästä lähteneet.


    • THe

      Joo, ei kannata ottaa asioista selvää, tuomitsee vaan mitä luulee vääräksi.
      Niin, kertokaahan tietävät, kuolevatko pöllönpojat nälkään kesäkuun lopulla, aika vanhoja jo ja ruokavarat runsaimmillaan. Riippuu tietysti lajista, mikähän se oli. Itseasiassa kuinka kauan pöllöt ruokkivat poikasia, tuskin ne enää pesässä ovat.

      • hyytävä kilohaili

        Eivät osaa poikaset vielä hankkia itselleen saalista, eivätkä edes paloitella lihaa, koska niiden on täytynyt olla melko varhaisessa kehitysvaiheessa. Sillä eivät emot enää lähes itsenäisiä jälkeläisiään tuolla tavalla hyökkäämällä puolustele.

        Toisaalla Suomessa uutisoitiin vastaavasta tapauksesta, ja se ratkesi lintuharrastajien kuljetettua poikaset kauemmaksi ihmisten suosimalta reitiltä.

        Kyseessä lienee ollut viirupöllö, eikä lehtopöllö, toisin kuin joissakin viestimissä on kerrottu.


    • Minä vain

      Mieheltä,joka tämän teki jonkinlainen palkkio olisi tarpeen.

    • Elukka

      ..ja tällä tarkotan niitä ihmisiä.

    • metsänpoika

      ihan oikein sille pöllölle,samalla tavalla voitais tehdä kaikille näille kettutytöille ja ruohon syöjille.Hekohekohekoheko....

      • Huhuuuu

        Mahtoiko olla Suomen viimeinen pöllö, kun sen perään noin kovasti itketään. Oliskos tässä maailmassa jotain tärkämpääkin?


      • Lehahdus

        Mahtoiko olla Suomen viimeinen pöllö, kun sen perään noin kovasti itketään. Oliskos tässä maailmassa jotain tärkämpääkin?


      • dodo
        Lehahdus kirjoitti:

        Mahtoiko olla Suomen viimeinen pöllö, kun sen perään noin kovasti itketään. Oliskos tässä maailmassa jotain tärkämpääkin?

        noinhan voidaan sano jokaisesta jonka kuolinilmoitus painetaan lehteen..ja tuolla periaatteella voidaan sallia minkälainen vääryys hyvänsä..


      • pöllömummo

        ja lobotomia kaltaisellesi tyhjäntoimittajalle!!


      • jaaaaaaaaa
        pöllömummo kirjoitti:

        ja lobotomia kaltaisellesi tyhjäntoimittajalle!!

        ja mene takaisin sinne jompaan kumpaan Nampaan:D


    • jokujgf

      tyhmät jotka tekevät tämmöisiä juttuja itse olen metsästäjä ja anna kaikkien kukkien kasvaa vaan mutta toisaalta toi on ihan tosi tyhmää ja eläinrääkkäystä vois voi poliisien koulutustasoa vähän nostaa kun eivät osaa edes lopettaa kärsiviä eläimiä, mutta toi oli paha virhe tehkää iltalehtiin juttu

    • minä

      No eipä ole ensimmäinen kerta kun ammutaan poikasia puolustavia lintuja.Joidenkin mielestä me ihmiset yksin olemme se maailman napa joiden elämää eivät mitkään linnut häiritse.Ammutaan vaan poikasia puolustavat emot,marjoja "varastavat"linnut ja ihan vaan muuten häiritsevät.Joku varmaan otti järjen käteen,eikä jäänyt sinne pääkoppaan mitään.

    • Pohjois-pohjanmaan neito

      Mulla tuli jostaki syystä se shouthparkin jimbon ja nedin aikasta repäsevä metsästystaktiikka mieleen.. Jimbo huutaa aina" it´s coming right for us"ja ampuu vaikka kukaan ei etes kohti juokse..Liekkö tämä kyseinen juntti käyttäny samaa taktiikkaa.. älyhoi älä jätä

      • juntilla

        on aina se tuhoamisen valta.


    • tgfh

      Oisit ite menny puolusteleen sitä saatana...se kävi ohikulkijoiden kimppuun ja ois voinu esim puhkasta silmän tai jotain et ajattele asiaa itekin vähän

    • Lihansyöjä

      Mikä teitä vaivaa, kun ette lue kunnolla lehteä, ettekä noita kaikkia kirjoituksia. Sillä helevatan pöllöllä EI ollu penikoita. Kukahan se suurin juntti taas onkaan?????

      • Maalaiskissa

        Ihan hyvin tämä pöllön ampuja on voinut ottaa poikaset samalla pesästä ja tappaa ne. Sen jälkeen polttaa emon kanssa samassa paikassa, syöttää joillekin toisille eläimille TAI haudata kauemmas metsään ettei niitä heti löydettäisi...


    • Maalaiskissa

      Luultavasti kyseinen ampuja oli jättänyt kertomatta Pöllöemon poikasista jolloin saa helpommin ampumis luvan. Tai kyseinen henkilö ei tiennyt poikasista. Poliisin olisi pitänyt kylläkin hälyttä paikalle eläinsuojeluviranomaiset eikä suin päin antaa lupaa ampumiselle.
      En usko että kovin moni olisi tätä tahallaan tehnyt.. Tai ampuja ei ollut anonut mitään lupaa ja ampui pöllön omiin nimiinsä. Ja poltti raadon ettei todistus aineistoa olisi jäänyt..
      Näin minä ajattelen..

    • "Ihminen" on peto!

      On se kaunista ja inhimillistä,että eläimistäkin huolehditaan ja niihin kohdistunutta julmuutta tuodaan esille ja paheksutaan.Niinkuin tämäkin juttu,että riistamiehet vieläpä oikein poliisin luvalla ampuivat pöllöemon. Mutta kuinkas moni on selvillä siitä,että Brasiliassa ammutaan öisin kodittomia katupoikia kivääreillä hengiltä,ei poliisin luvalla,vaan poliisit itse ovat ampujina.
      Nyt jutun tässä vaiheessa jo tiedän,että moni Muumimaailmassa asuva aikuinen Höppö-Lutunen sanoo.että tuo kirjoittaa sellaista kauhupaskaa,että meidän pienessä Muumimaailmassa ei sellaista tee kukaan,eikä myöskään jossain lintukoto-Brasiliassa.Siellähän on niin lämminkin,aurinko paistaa ja lapset ovat onnellisen näköisiä siellä auringon lämmössä,ikuisessa kesässä leikkiessään.
      Hyvät ihmiset!Ottakaa huomioon,että Brasiliassakin aurinko laskee joka ilta,tulee yö ja tulevat saalistajat kivääreineen...Kuka puolustaa noita kodittomia katupoikia,joita poliisit siellä kaduille ampuvat,KUKA,VASTATKAA!!
      Suomalaiset luonnonsuojelijatko,nuo lutuset,pienet,vihreät pikkutaapertajat,jotka äänestävät vihreitä,kulkevat virkattu lutunapussi selässä,patalapusta virkattu niin lutusensöpö hattu piipertäjän päässään,hekö suojelevat Brasilian saaliselukoina kulkevia kodittomia pikkupoikia?Minä vain kysyn,kysyn samaa myös heiltä,joiden mielestä agressiivisen pöllön ampuminen on rikos ihmiskuntaa kohtaan,mutta he eivät ole koskaan edes kuulleet Brasilialaisesta "luonnonsuojelusta".Minä vain kysyn...

      • Jeppe

        Erittäin hyvän ja asiallisen kirjoituksen loit tälle kuivalle palstalle,kiitos siitä sinulle.

        Kirjoituksesi vain taitaa mennä hukkaan sillä noiden "virkattujen" pipojen alla oleva ajatuskoneisto ei taida pystyä vastaannottamaan noin "asiapitoista" tietoa.

        Mitä tulee itse avausviestiin ja sitä seuranneisiin osittain jopa kiihkonnomaisiin vastauksiin niin mikä on tuossa asiassa TOTUUS,tuskin sitä on ainakaan täällä kerrottu.


      • Realisti

        Brasilialaisten lasten puolustajina toimii moni järjestö.

        Nämä ovat kaksi eri asiaa - en väheksy lasten kärsimyksiä, mutta kuka puolustaa eläinten ja luonnon oikeuksia jos kaikki puolustavat ihmisen oikeuksia.

        Ihmisen oikeuksia puolustaa huomattava enemmistö, vähemmistö eläinten ja luonnon oikeuksia - ja kuitenkin molemmat tarvitsevat toisiaan. Ilman Brasilian sademetsiä - joita muuten hakataan mieletöntä vauhtia - ja monia muita laajoja metsä-alueita, ilmakehä olisi toisenlainen - metsät toimivat maapallon keuhkoina - ilman ihmisiä - maapallon ilmakehä olisi toisenlainen (saasteet)..eli kumpikin vaikuttaa toisiinsa.

        Lisäksi - ihminen kykenee puolustamaan itseään ja oikeuksiaan - paitsi lapset ja muut avuttomat - ja heilläkin on siis puolestapuhujansa..mutta luonto ei koskaan voi puhua itsensä puolesta..siinä on ihmisen ja luonnon ja eläinten avuttomuuden ero. Eli jälleen kerran; kuka puolustaa eläimiä ja luontoa, jos kaikki puolustaisivat vain ihmistä?


      • Jeppe
        Realisti kirjoitti:

        Brasilialaisten lasten puolustajina toimii moni järjestö.

        Nämä ovat kaksi eri asiaa - en väheksy lasten kärsimyksiä, mutta kuka puolustaa eläinten ja luonnon oikeuksia jos kaikki puolustavat ihmisen oikeuksia.

        Ihmisen oikeuksia puolustaa huomattava enemmistö, vähemmistö eläinten ja luonnon oikeuksia - ja kuitenkin molemmat tarvitsevat toisiaan. Ilman Brasilian sademetsiä - joita muuten hakataan mieletöntä vauhtia - ja monia muita laajoja metsä-alueita, ilmakehä olisi toisenlainen - metsät toimivat maapallon keuhkoina - ilman ihmisiä - maapallon ilmakehä olisi toisenlainen (saasteet)..eli kumpikin vaikuttaa toisiinsa.

        Lisäksi - ihminen kykenee puolustamaan itseään ja oikeuksiaan - paitsi lapset ja muut avuttomat - ja heilläkin on siis puolestapuhujansa..mutta luonto ei koskaan voi puhua itsensä puolesta..siinä on ihmisen ja luonnon ja eläinten avuttomuuden ero. Eli jälleen kerran; kuka puolustaa eläimiä ja luontoa, jos kaikki puolustaisivat vain ihmistä?

        Ei kauniit puheet auta ketään,ei edes noita Brasilian katulapsia vaan tarvitaan tekoja.

        Miksei täälläkin monessa yhteydessä mainittu "luontoterrorijärjestö" tee noiden sademetsien puolesta mitään ??? (siis ihan aikuisten oikeasti)???

        Onko tärkeämpää suojella jotain pienen Suomen "närettä" jolla ei ole maailman ilmastonmuutoksen kanssa juurikaan tekmistä ???

        Onko tärkeämpää hyökätä jotain pienen Suomen yksittäistä kalankasvattamoa vastaan (joka sitäpaitsi on hoitanut omat asiansa erittäinkin mallikkaasti) ????

        Jos edes joskus vaivautuisi pesemään silmänsä ja korvansa niin asioista voisi saada aivan toisen kuvan.


      • Realisti
        Jeppe kirjoitti:

        Ei kauniit puheet auta ketään,ei edes noita Brasilian katulapsia vaan tarvitaan tekoja.

        Miksei täälläkin monessa yhteydessä mainittu "luontoterrorijärjestö" tee noiden sademetsien puolesta mitään ??? (siis ihan aikuisten oikeasti)???

        Onko tärkeämpää suojella jotain pienen Suomen "närettä" jolla ei ole maailman ilmastonmuutoksen kanssa juurikaan tekmistä ???

        Onko tärkeämpää hyökätä jotain pienen Suomen yksittäistä kalankasvattamoa vastaan (joka sitäpaitsi on hoitanut omat asiansa erittäinkin mallikkaasti) ????

        Jos edes joskus vaivautuisi pesemään silmänsä ja korvansa niin asioista voisi saada aivan toisen kuvan.

        Jos nyt tarkoitat "luontoterroristijärjestöllä" Greenpeacea ..no tai jotain sinne päin..niin en tiedä tarkkaan onko kyseinen järjestö siellä päin toiminut, mutta aihetta olisi ja runsaasti!

        Ilmastomuutos tulee vaikuttamaan Suomen metsiin todennäköisesti jollain tavalla. Joko siten, että puun kasvualueet siirtyvät pohjoisemmaksi ja etelämmässä kasvulosuhteet heikkenevät liiallisen kuivuuden takia? En tiedä..mutta oletan näin tapahtuvan. Etelä-Suomen metsistä vain pieni osa on suojeltu ja kuitenkin kasvuvauhti kiihtyy, siis rakentaminen, pirstottuminen ja jne. Luonto joutuu yhä ahtaamalle ihmisen toimien ansiosta.

        Minusta se on väärin, että heikompi kärsii, vain siksi, että ihmisellä on valta ja mahdollisuus toteuttaa lähes kaikki haluamansa..luonnolla ja siinä elävillä ei ole mitään, ei yhtään mitään!

        En ota kantaa kalakasvattamoihin, en niistä tiedä..onko ympäristöhaittoja vai ei.

        Mutta tämä keskustelu taitaa kuulua ihan eri otsikon alle..vai mitä?


      • Jeppe
        Realisti kirjoitti:

        Jos nyt tarkoitat "luontoterroristijärjestöllä" Greenpeacea ..no tai jotain sinne päin..niin en tiedä tarkkaan onko kyseinen järjestö siellä päin toiminut, mutta aihetta olisi ja runsaasti!

        Ilmastomuutos tulee vaikuttamaan Suomen metsiin todennäköisesti jollain tavalla. Joko siten, että puun kasvualueet siirtyvät pohjoisemmaksi ja etelämmässä kasvulosuhteet heikkenevät liiallisen kuivuuden takia? En tiedä..mutta oletan näin tapahtuvan. Etelä-Suomen metsistä vain pieni osa on suojeltu ja kuitenkin kasvuvauhti kiihtyy, siis rakentaminen, pirstottuminen ja jne. Luonto joutuu yhä ahtaamalle ihmisen toimien ansiosta.

        Minusta se on väärin, että heikompi kärsii, vain siksi, että ihmisellä on valta ja mahdollisuus toteuttaa lähes kaikki haluamansa..luonnolla ja siinä elävillä ei ole mitään, ei yhtään mitään!

        En ota kantaa kalakasvattamoihin, en niistä tiedä..onko ympäristöhaittoja vai ei.

        Mutta tämä keskustelu taitaa kuulua ihan eri otsikon alle..vai mitä?

        Oikeassa olet tämä aihe kuuluu taatusti muualle,koko kyseinen keskustelu on kyllä ollut muutenkin "Hymylehdestä" tuttua "puutaheinää" joten kyllä tähän sekaan sopii pari sanaa asiaakin.

        Ilmastomuutoksella tarkoitin että Lapissa pari "närettä" eivät tuohon sanottavammin vaikuta.

        Suomessa on metsiä suojeltu hyvinkin suuri ala mutta on tosiaankin aihe joka ei tänne kuulu.


      • Puolustautumista
        Realisti kirjoitti:

        Brasilialaisten lasten puolustajina toimii moni järjestö.

        Nämä ovat kaksi eri asiaa - en väheksy lasten kärsimyksiä, mutta kuka puolustaa eläinten ja luonnon oikeuksia jos kaikki puolustavat ihmisen oikeuksia.

        Ihmisen oikeuksia puolustaa huomattava enemmistö, vähemmistö eläinten ja luonnon oikeuksia - ja kuitenkin molemmat tarvitsevat toisiaan. Ilman Brasilian sademetsiä - joita muuten hakataan mieletöntä vauhtia - ja monia muita laajoja metsä-alueita, ilmakehä olisi toisenlainen - metsät toimivat maapallon keuhkoina - ilman ihmisiä - maapallon ilmakehä olisi toisenlainen (saasteet)..eli kumpikin vaikuttaa toisiinsa.

        Lisäksi - ihminen kykenee puolustamaan itseään ja oikeuksiaan - paitsi lapset ja muut avuttomat - ja heilläkin on siis puolestapuhujansa..mutta luonto ei koskaan voi puhua itsensä puolesta..siinä on ihmisen ja luonnon ja eläinten avuttomuuden ero. Eli jälleen kerran; kuka puolustaa eläimiä ja luontoa, jos kaikki puolustaisivat vain ihmistä?

        Lainaan tähän asiallisen ja hyvän kirjoituksesi viimeistä lausetta:"Kuka puolustaa eläimiä ja luontoa jos kaikki puolustaisivat vain ihmistä ?"
        Kysynkin nyt:Kuka puolustaa ihmistä ellei ihminen itse?
        Muuten annan suuren arvon kirjoituksellesi luonnon puolesta,ihminen todella tuhoaa sademetsiä ja sitä kautta ilmakehää ja koko elinympäristöämme.Siltikin,kuka puolustaa ihmistä ellei ihminen itse?
        Hyvää kesää,olet oikealla asialla,toivon sinulle kaikkea hyvää!


      • dodo
        Jeppe kirjoitti:

        Erittäin hyvän ja asiallisen kirjoituksen loit tälle kuivalle palstalle,kiitos siitä sinulle.

        Kirjoituksesi vain taitaa mennä hukkaan sillä noiden "virkattujen" pipojen alla oleva ajatuskoneisto ei taida pystyä vastaannottamaan noin "asiapitoista" tietoa.

        Mitä tulee itse avausviestiin ja sitä seuranneisiin osittain jopa kiihkonnomaisiin vastauksiin niin mikä on tuossa asiassa TOTUUS,tuskin sitä on ainakaan täällä kerrottu.

        rinnastaa noita kahta asiaa keskenään...aivan täydellistä suhteellisuudentajun puutetta...keskustellaan siitä jossakin ihmisoikeudet-palstalla, ei täällä kiitos...


      • peace
        Realisti kirjoitti:

        Brasilialaisten lasten puolustajina toimii moni järjestö.

        Nämä ovat kaksi eri asiaa - en väheksy lasten kärsimyksiä, mutta kuka puolustaa eläinten ja luonnon oikeuksia jos kaikki puolustavat ihmisen oikeuksia.

        Ihmisen oikeuksia puolustaa huomattava enemmistö, vähemmistö eläinten ja luonnon oikeuksia - ja kuitenkin molemmat tarvitsevat toisiaan. Ilman Brasilian sademetsiä - joita muuten hakataan mieletöntä vauhtia - ja monia muita laajoja metsä-alueita, ilmakehä olisi toisenlainen - metsät toimivat maapallon keuhkoina - ilman ihmisiä - maapallon ilmakehä olisi toisenlainen (saasteet)..eli kumpikin vaikuttaa toisiinsa.

        Lisäksi - ihminen kykenee puolustamaan itseään ja oikeuksiaan - paitsi lapset ja muut avuttomat - ja heilläkin on siis puolestapuhujansa..mutta luonto ei koskaan voi puhua itsensä puolesta..siinä on ihmisen ja luonnon ja eläinten avuttomuuden ero. Eli jälleen kerran; kuka puolustaa eläimiä ja luontoa, jos kaikki puolustaisivat vain ihmistä?

        Creenpeace puollusti Inarissa ihmisten oikeutta elää
        porojensa kanssa omilla maillaan. (ovatko omia)

        Poro on puolivilli kotieläin jolle löytyy aina
        omistaja korvamerkin tai paliskunnan kautta.

        Että tälläitähän tämä luonnonsuojelu on.

        Joten Inarissa luonnonsuojelijat (Creenpeace plus muut) saivat PASKANTAA TOISTEN IHMISTEN leipään
        luonnonsuojelun nimissä joka todellisuudessa
        oli porojen ja saamelaisten suojeluyritys.

        Koska niin on, nämä olisi tullut kantaa paareilla
        pois valtion mailta poliisin käskyn jälkeen
        ja antaa tuntuvat sakot niskoittelusta.


      • Hoitotäti
        dodo kirjoitti:

        rinnastaa noita kahta asiaa keskenään...aivan täydellistä suhteellisuudentajun puutetta...keskustellaan siitä jossakin ihmisoikeudet-palstalla, ei täällä kiitos...

        Jos täällä kaikki kirjoitukset käsittelisivät pilkulleen sitä mitä aihealueessa lukee eli tässätapauksessa LUONNONSUOJELU niin kovin olisi vähissä nuo kirjoitukset,puhumattakaan viestiketjussa tapahtuvasta rönsyilystä.

        Itse viesti mitä arvostelit oli todella hyvä ja ansaitsee kyllä tässäkin ketjussa paikkansa.

        Ehkä sinäkin tuon joskus käsität kun tulet siihen ikään ettet enää leiki nukeilla.


      • edes
        peace kirjoitti:

        Creenpeace puollusti Inarissa ihmisten oikeutta elää
        porojensa kanssa omilla maillaan. (ovatko omia)

        Poro on puolivilli kotieläin jolle löytyy aina
        omistaja korvamerkin tai paliskunnan kautta.

        Että tälläitähän tämä luonnonsuojelu on.

        Joten Inarissa luonnonsuojelijat (Creenpeace plus muut) saivat PASKANTAA TOISTEN IHMISTEN leipään
        luonnonsuojelun nimissä joka todellisuudessa
        oli porojen ja saamelaisten suojeluyritys.

        Koska niin on, nämä olisi tullut kantaa paareilla
        pois valtion mailta poliisin käskyn jälkeen
        ja antaa tuntuvat sakot niskoittelusta.

        se on Greenpeace.


      • edes
        edes kirjoitti:

        se on Greenpeace.

        enpä muistanut ottaa kantaa muuhun kirjoitukseesi.

        Olen aikalailla samaa mieltä. Ei Greenpeacen toiminnassa olekaan mitään järkeä, ei se liity varsinaisesti luonnonsuojeluun. Ekoterrorismia se on.
        Itse kuulun Suomen luonnonsuojeluliittoon ja moniin lintuyhdistyksiin. Mutta Greenpeaceen en liity ikinä.
        Niillä on ajatus ok, mutta toimintatapa aivan perseestä. Sellaisia kaupunkilaisvouhottajia, jotka eivät ymmärrä luonnosta. Kunhan vaan pitää vastustaa kaikkea mitä voi.


      • peace
        edes kirjoitti:

        enpä muistanut ottaa kantaa muuhun kirjoitukseesi.

        Olen aikalailla samaa mieltä. Ei Greenpeacen toiminnassa olekaan mitään järkeä, ei se liity varsinaisesti luonnonsuojeluun. Ekoterrorismia se on.
        Itse kuulun Suomen luonnonsuojeluliittoon ja moniin lintuyhdistyksiin. Mutta Greenpeaceen en liity ikinä.
        Niillä on ajatus ok, mutta toimintatapa aivan perseestä. Sellaisia kaupunkilaisvouhottajia, jotka eivät ymmärrä luonnosta. Kunhan vaan pitää vastustaa kaikkea mitä voi.

        Tekevälle sattuu, vanhemmuuten tuo näkö on heikentynyt eikä aina erota näitä kirjaimia.
        Tässä sitten olen vain toisten koneella ja
        vähän vahingossa sattui silmään näitä kirjoituksia.

        Minusta luonnonsuojelupuolella nämä mittasuhteet heittävät laidasta laitaan.

        En ole vielä päässyt näistä luonnonsuojelijoista
        selville, mikä on mitäkin lajia.

        Siis Greenpeace (vihreä rauha)


      • dodo
        Hoitotäti kirjoitti:

        Jos täällä kaikki kirjoitukset käsittelisivät pilkulleen sitä mitä aihealueessa lukee eli tässätapauksessa LUONNONSUOJELU niin kovin olisi vähissä nuo kirjoitukset,puhumattakaan viestiketjussa tapahtuvasta rönsyilystä.

        Itse viesti mitä arvostelit oli todella hyvä ja ansaitsee kyllä tässäkin ketjussa paikkansa.

        Ehkä sinäkin tuon joskus käsität kun tulet siihen ikään ettet enää leiki nukeilla.

        niin kuin minä pari vuotta sitten alkaa jo olla kokemusta erilaisista asioista. Minun mielestäni tänne on turha tulla puhumaan Brasilian katulapsista silloin kun kyse on pöllöpoikueen pelastamisesta. Kumpikin aihealue on tärkeä mutta niillä on oma fooruminsa. Sinä sen sijaan saisit mennä hoitamaan hoitotätinä jo dementoituneita vanhuksia..he eivät varmaan osaa sanoa mitään typeryyksiäsi vastaan..


      • peace
        dodo kirjoitti:

        niin kuin minä pari vuotta sitten alkaa jo olla kokemusta erilaisista asioista. Minun mielestäni tänne on turha tulla puhumaan Brasilian katulapsista silloin kun kyse on pöllöpoikueen pelastamisesta. Kumpikin aihealue on tärkeä mutta niillä on oma fooruminsa. Sinä sen sijaan saisit mennä hoitamaan hoitotätinä jo dementoituneita vanhuksia..he eivät varmaan osaa sanoa mitään typeryyksiäsi vastaan..

        Onhan siellä intiaanilapsiakin.

        Vertaan asiaa saamelaisten ja heidän saamaansa
        tukeen luontojärjestöjen taholta.

        Poro on puolivilli kotieläin ja saamelainen
        kaiketi homo sapiens.

        Käsitin että metsät ovat Inarissa tärkeitä
        ihmisten ja eläinten (porojen) tarpeeseen.

        En muista ottiko dodo kantaa siihen.


      • Hoitotäti
        dodo kirjoitti:

        niin kuin minä pari vuotta sitten alkaa jo olla kokemusta erilaisista asioista. Minun mielestäni tänne on turha tulla puhumaan Brasilian katulapsista silloin kun kyse on pöllöpoikueen pelastamisesta. Kumpikin aihealue on tärkeä mutta niillä on oma fooruminsa. Sinä sen sijaan saisit mennä hoitamaan hoitotätinä jo dementoituneita vanhuksia..he eivät varmaan osaa sanoa mitään typeryyksiäsi vastaan..

        Vai että oikein 52v,no ei uskoisi,et kuitenkaan kertonut leikitkö vielä niillä nukeilla.

        Tuo kirjoitus jota arvostelit joutaa ja ansaitsee tulla julkaistuksi aivan joka paikassa ja myös täällä.

        Jos haluat arvostella jonkun kirjoituksia niin niitä kyllä riittää,niin täällä kuin muuallakin ja myös tässä kyseisessä viestiketjussa.

        >>Ihmiset on maailman suurimpia paskiaisia, tekevät tällaista toisilleen että eläimille!
        Hävetkää ihmiset!
        Ei voi puhua mistään inhimillisyydestä...sellaista ei olekaan!
        Kuka hoitaa pöllönpoikaset!?
        Ei kukaan, kellään ihmisellä ei oo niin paljon "munaa" et tekis sen! Mut "munaa" on tappaa emo! Hävetkää saatanan pellet!


      • dodo
        Hoitotäti kirjoitti:

        Vai että oikein 52v,no ei uskoisi,et kuitenkaan kertonut leikitkö vielä niillä nukeilla.

        Tuo kirjoitus jota arvostelit joutaa ja ansaitsee tulla julkaistuksi aivan joka paikassa ja myös täällä.

        Jos haluat arvostella jonkun kirjoituksia niin niitä kyllä riittää,niin täällä kuin muuallakin ja myös tässä kyseisessä viestiketjussa.

        >>Ihmiset on maailman suurimpia paskiaisia, tekevät tällaista toisilleen että eläimille!
        Hävetkää ihmiset!
        Ei voi puhua mistään inhimillisyydestä...sellaista ei olekaan!
        Kuka hoitaa pöllönpoikaset!?
        Ei kukaan, kellään ihmisellä ei oo niin paljon "munaa" et tekis sen! Mut "munaa" on tappaa emo! Hävetkää saatanan pellet!

        että on eri asia puhua ihmisoikeuksista kuin eläinten oikeuksista. Yhteisiä piirteitä niillä toki on, mutta mittasuhteet ja foorumit ovat erilaisia. Kyllä mulle riittää, että voin arvostella sinunkaltaisiesi uunojen tekstejä..Ja kun et mitään tiedä linnuista sinun on turha tänne tulla niistä puhumaankaan! Kun pöllö hyökkää, se on aina ja aina vain osoitus siitä, että sillä on poikaset, kuten muuan pöllörengastaja jo totesikin - vuosien asiantuntemuksella. Niin se vain on, teki se sinulle kuinka kipeää hyvänsä!


      • Pöllöt ja ihmiset
        dodo kirjoitti:

        rinnastaa noita kahta asiaa keskenään...aivan täydellistä suhteellisuudentajun puutetta...keskustellaan siitä jossakin ihmisoikeudet-palstalla, ei täällä kiitos...

        En sanoisi että kirjoitus Brasiliassa tapahtuvista katupoikien murhista keskustelu olisi jotenkin "täysin tyhmä kirjoitus",niinkuin totesit.Mielestäni yhden seonneen pöllön ampuminen on mitätön juttu kun sitä verrataan Brasiliassa joka yö tapahtuviin katupoikien ampumisiin.Suhteellisuustajussani ei ole mitään vikaa,tajuan,että on huomattavasti huomionarvoisempi asia avuttomien ,kodittomien pikkupoikien murhaaminen kuin jonkun saatanan kahelin huuhkajan ampuminen täällä lintukoto-Suomessamme.Miten lie sinun oman suhteellisuudentajusi kanssa? Joskus totuus todella pahoista tapahtumista suuressa maailmassa on pikku-lutusille niin kova juttu,että se lyö kuin ruoska silmille ja saa aikaan vastareaktiona totuuden kieltämisen ja varsinkin totuudesta puhujan sättimisen alatyyliin ja kakaramaisesti kasatun sepustuksen,jota kirjoittaja pitää fiksuna kannanottona.Maailma on todella paha paikka,niin paha paikka,että yksi suomalainen huuhkaja ei ansaitse edes mainintaa uutisissa.Mutta nämä kannanotot tuosta kahjosta huuhkajasta kertovat paljon siitä,millä tasolla ihmisten ajatus kulkee.Kun maailmalla kuolee miljoonia ihmisiä nälkään,tauteihin,sotiin ja muihin päivittäisiin kauheuksiin,niin mitä ajattelee suomalainen äidin pieni omena:repii pelihousunsa yhden saatanan huuhkajan takia!Tämä kertoo meidän suomalaisten henkisestä tasosta paljon.Ihmisten tappaminen,murhaaminen,hyväksytään,se ei ole mikään kuin perseenpyyhintäjuttu,mutta varjele luoja jos Suomessa poliisin luvalla ammutaan joku vitun kahjo huuhkaja,niin mennään pitkin seiniä hullun kiilto silmissä.Sanoit,että keskustellaan tästä Brasilian katulapsien tappamisesta jossain ihmisoikeuspalstalla.Onko erikseen palsta jossa keskustellaan sekopäisistä huuhkajista?
        Terveiset huuhkajalle!


      • lias_j
        Pöllöt ja ihmiset kirjoitti:

        En sanoisi että kirjoitus Brasiliassa tapahtuvista katupoikien murhista keskustelu olisi jotenkin "täysin tyhmä kirjoitus",niinkuin totesit.Mielestäni yhden seonneen pöllön ampuminen on mitätön juttu kun sitä verrataan Brasiliassa joka yö tapahtuviin katupoikien ampumisiin.Suhteellisuustajussani ei ole mitään vikaa,tajuan,että on huomattavasti huomionarvoisempi asia avuttomien ,kodittomien pikkupoikien murhaaminen kuin jonkun saatanan kahelin huuhkajan ampuminen täällä lintukoto-Suomessamme.Miten lie sinun oman suhteellisuudentajusi kanssa? Joskus totuus todella pahoista tapahtumista suuressa maailmassa on pikku-lutusille niin kova juttu,että se lyö kuin ruoska silmille ja saa aikaan vastareaktiona totuuden kieltämisen ja varsinkin totuudesta puhujan sättimisen alatyyliin ja kakaramaisesti kasatun sepustuksen,jota kirjoittaja pitää fiksuna kannanottona.Maailma on todella paha paikka,niin paha paikka,että yksi suomalainen huuhkaja ei ansaitse edes mainintaa uutisissa.Mutta nämä kannanotot tuosta kahjosta huuhkajasta kertovat paljon siitä,millä tasolla ihmisten ajatus kulkee.Kun maailmalla kuolee miljoonia ihmisiä nälkään,tauteihin,sotiin ja muihin päivittäisiin kauheuksiin,niin mitä ajattelee suomalainen äidin pieni omena:repii pelihousunsa yhden saatanan huuhkajan takia!Tämä kertoo meidän suomalaisten henkisestä tasosta paljon.Ihmisten tappaminen,murhaaminen,hyväksytään,se ei ole mikään kuin perseenpyyhintäjuttu,mutta varjele luoja jos Suomessa poliisin luvalla ammutaan joku vitun kahjo huuhkaja,niin mennään pitkin seiniä hullun kiilto silmissä.Sanoit,että keskustellaan tästä Brasilian katulapsien tappamisesta jossain ihmisoikeuspalstalla.Onko erikseen palsta jossa keskustellaan sekopäisistä huuhkajista?
        Terveiset huuhkajalle!

        No mutta eipä sitten harmita kun talo paloi kun tuolla vinkuintiassa paloi kokonainen kylä.

        Suhtautuminen eläimiin on aika pitkälti ihmisen henkisen tason ja sivistyksen mitta.

        Tappaja on tappaja, avuttoman elukan turhaan tappaja ei ansaitse muutta kuin räkäisyn naamalleen ja syvän inhon ja halveksunnan, pedofiilin veroinen nilviäinen.


      • dodo
        Pöllöt ja ihmiset kirjoitti:

        En sanoisi että kirjoitus Brasiliassa tapahtuvista katupoikien murhista keskustelu olisi jotenkin "täysin tyhmä kirjoitus",niinkuin totesit.Mielestäni yhden seonneen pöllön ampuminen on mitätön juttu kun sitä verrataan Brasiliassa joka yö tapahtuviin katupoikien ampumisiin.Suhteellisuustajussani ei ole mitään vikaa,tajuan,että on huomattavasti huomionarvoisempi asia avuttomien ,kodittomien pikkupoikien murhaaminen kuin jonkun saatanan kahelin huuhkajan ampuminen täällä lintukoto-Suomessamme.Miten lie sinun oman suhteellisuudentajusi kanssa? Joskus totuus todella pahoista tapahtumista suuressa maailmassa on pikku-lutusille niin kova juttu,että se lyö kuin ruoska silmille ja saa aikaan vastareaktiona totuuden kieltämisen ja varsinkin totuudesta puhujan sättimisen alatyyliin ja kakaramaisesti kasatun sepustuksen,jota kirjoittaja pitää fiksuna kannanottona.Maailma on todella paha paikka,niin paha paikka,että yksi suomalainen huuhkaja ei ansaitse edes mainintaa uutisissa.Mutta nämä kannanotot tuosta kahjosta huuhkajasta kertovat paljon siitä,millä tasolla ihmisten ajatus kulkee.Kun maailmalla kuolee miljoonia ihmisiä nälkään,tauteihin,sotiin ja muihin päivittäisiin kauheuksiin,niin mitä ajattelee suomalainen äidin pieni omena:repii pelihousunsa yhden saatanan huuhkajan takia!Tämä kertoo meidän suomalaisten henkisestä tasosta paljon.Ihmisten tappaminen,murhaaminen,hyväksytään,se ei ole mikään kuin perseenpyyhintäjuttu,mutta varjele luoja jos Suomessa poliisin luvalla ammutaan joku vitun kahjo huuhkaja,niin mennään pitkin seiniä hullun kiilto silmissä.Sanoit,että keskustellaan tästä Brasilian katulapsien tappamisesta jossain ihmisoikeuspalstalla.Onko erikseen palsta jossa keskustellaan sekopäisistä huuhkajista?
        Terveiset huuhkajalle!

        jossa keskustellaan luonnonsuojelusta..ei katupojista!! Eikö se sinun kaaliisi mahdu? Vai pidätkö Brasilian katupoikia eläiminä?


      • HOITOTÄDILLE
        Hoitotäti kirjoitti:

        Jos täällä kaikki kirjoitukset käsittelisivät pilkulleen sitä mitä aihealueessa lukee eli tässätapauksessa LUONNONSUOJELU niin kovin olisi vähissä nuo kirjoitukset,puhumattakaan viestiketjussa tapahtuvasta rönsyilystä.

        Itse viesti mitä arvostelit oli todella hyvä ja ansaitsee kyllä tässäkin ketjussa paikkansa.

        Ehkä sinäkin tuon joskus käsität kun tulet siihen ikään ettet enää leiki nukeilla.

        Minua säälittävät ne lapset,jotka ovat sinunlaisesi HOITOTÄDIN hoidettavina.Ehkä kirjoitukseni poikkesi siitä saatanan kahelista huuhkajasta,jota koko Suomi nyt suree,mutta kirjoitukseni aihe oli mielestäni HUOMATTAVASTI tärkeämpi kuin agressiivinen,kahjo huuhkaja.Julistetaan kansallinen surupäivä sen huuhkajan ampumisen johdosta ja nostetaan liput puolitankoon,mutta unohdetaan kaikki hirveydet ja käsittämättömät raakuudet,jotka miljoonia ihmisiä päivittäin kohtaavat.
        Miksikö säälin niitä lapsia,joiden hoitotäti olet?
        Siksi,että et osoittanut kirjoituksessasi häivääkään sympatiaa ja sääliä näitä kovaosaisia Brasilian kodittomia katupoikia kohtaan,joita Brasilian poliisit öisin murhaavat ja saavat vielä tapporahan.Kuinka noin julma ja tunteeton ihminen voi olla hoitotäti,pienten lasten hoitotäti?Luulisi,että sinä hoitotätinä tekstini luettuasi unohtaisit jonkun saatanan huuhkajan ja äidin vaistosi heräisivät,suojeluvaistot.Että olisit unohtanut saivartelun keskustelun pääaiheesta,kahelista linnunreuhkasta,ja osoittanut olevasi hyvin pahoillasi ja järkyttynyt luettuasi tekstini näistä murhatuista ja murhatuiksi tulevista lapsista.Oliko Brasilian lapsimurhat sinulle "hoitotädille"uutinen,vai oletko niin julma ja raaka ihminen,että nokertelu LUONNONSUOJELUAIHEESSA pysymisestä nousi tärkeimpänä ajatuksena mieleesi? Eikö lasten luodeilta suojaaminen ole myös luonnonsuojelua,vai eikö sillä mielestäsi ole mitään väliä,kun pieniä lapsia ammutaan kiväärillä päähän? Olet aikamoinen "hoitotäti",en koskaan antaisi sinunlaisellesi raakalaiselle lapsiani hoitoon.Sillä se,että huuhkajan suojelu on sinulle tärkeämpää kuin pienten lasten suojelu murhamiehiltä? Ehkä sinä sen joskus käsität kun tulet siihen ikään että opit lukemaan ja saat tietoa lehdistä siitä mikä helvetti tämä maailma joiltakin osin on.


      • Muka luonnonsuojelija
        dodo kirjoitti:

        jossa keskustellaan luonnonsuojelusta..ei katupojista!! Eikö se sinun kaaliisi mahdu? Vai pidätkö Brasilian katupoikia eläiminä?

        Saattaa olla että täällä on tarkoitus kirjoittaa vain luonnonsuojelusta,näin ainakin tuolla otsikossa lukee.
        Kun kuitenkin selailee näitä viestiketjuja niin kovin pieneksi jää prosentti jos kaikki muut kun selkeästi luonnonsuojeluun kuuluvat viestit karsitaan.
        Itse olet tuolla ilmoittanut olevasi yli viisikymmentävuotias,no tuo tuntuu kyllä uskomattomalta kun kirjoituksiasi lukee.
        Ensimmäistäkään asiaviestiä en löytänyt ja kirjoitustyyli on kyllä aivan jotain muuta kuin aikuisen ihmisen.
        Jos olet todellakin vahvasti sitä mieltä että täällä ei saa sanoa sanaakaan katupojista niin silloin katupoikamainen kirjoittelukin tulisi kieltää,toteutuessaan tuo tarkoittaisi sitä että silloin sinutkin suljettaisiin näistä keskusteluista.


      • dodo
        Muka luonnonsuojelija kirjoitti:

        Saattaa olla että täällä on tarkoitus kirjoittaa vain luonnonsuojelusta,näin ainakin tuolla otsikossa lukee.
        Kun kuitenkin selailee näitä viestiketjuja niin kovin pieneksi jää prosentti jos kaikki muut kun selkeästi luonnonsuojeluun kuuluvat viestit karsitaan.
        Itse olet tuolla ilmoittanut olevasi yli viisikymmentävuotias,no tuo tuntuu kyllä uskomattomalta kun kirjoituksiasi lukee.
        Ensimmäistäkään asiaviestiä en löytänyt ja kirjoitustyyli on kyllä aivan jotain muuta kuin aikuisen ihmisen.
        Jos olet todellakin vahvasti sitä mieltä että täällä ei saa sanoa sanaakaan katupojista niin silloin katupoikamainen kirjoittelukin tulisi kieltää,toteutuessaan tuo tarkoittaisi sitä että silloin sinutkin suljettaisiin näistä keskusteluista.

        kyllä on asiatonta kirjoittelua ja nimenomaan sinulla. Jos väität ettet löytänyt ainoaaakaan asiallista kirjoitustani niin voisit lukea niistä edes yhden. Kehoitan vaikka lukemaan vastaukseni pöllörengastajalle viestiketjussa alempana. Kuka voi löytää siitä mitään epäasiallista? Tämä on palsta luonnonsuojelusta ja sellaisena se on syytä pitää.


      • Tarkoitat
        dodo kirjoitti:

        kyllä on asiatonta kirjoittelua ja nimenomaan sinulla. Jos väität ettet löytänyt ainoaaakaan asiallista kirjoitustani niin voisit lukea niistä edes yhden. Kehoitan vaikka lukemaan vastaukseni pöllörengastajalle viestiketjussa alempana. Kuka voi löytää siitä mitään epäasiallista? Tämä on palsta luonnonsuojelusta ja sellaisena se on syytä pitää.

        >>itsekin olen ollut pöllörengastuksissa mukana ja näin se asia täsmälleen on!>>

        Kas kun et kirjoittanut vielä perään että tämä on fakta.

        JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO


      • dodo
        Tarkoitat kirjoitti:

        >>itsekin olen ollut pöllörengastuksissa mukana ja näin se asia täsmälleen on!>>

        Kas kun et kirjoittanut vielä perään että tämä on fakta.

        JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO JOO

        tuohon sitten lisäämistä. Faktahan se on, eikä muuksi muutu.


      • Hoitotäti
        HOITOTÄDILLE kirjoitti:

        Minua säälittävät ne lapset,jotka ovat sinunlaisesi HOITOTÄDIN hoidettavina.Ehkä kirjoitukseni poikkesi siitä saatanan kahelista huuhkajasta,jota koko Suomi nyt suree,mutta kirjoitukseni aihe oli mielestäni HUOMATTAVASTI tärkeämpi kuin agressiivinen,kahjo huuhkaja.Julistetaan kansallinen surupäivä sen huuhkajan ampumisen johdosta ja nostetaan liput puolitankoon,mutta unohdetaan kaikki hirveydet ja käsittämättömät raakuudet,jotka miljoonia ihmisiä päivittäin kohtaavat.
        Miksikö säälin niitä lapsia,joiden hoitotäti olet?
        Siksi,että et osoittanut kirjoituksessasi häivääkään sympatiaa ja sääliä näitä kovaosaisia Brasilian kodittomia katupoikia kohtaan,joita Brasilian poliisit öisin murhaavat ja saavat vielä tapporahan.Kuinka noin julma ja tunteeton ihminen voi olla hoitotäti,pienten lasten hoitotäti?Luulisi,että sinä hoitotätinä tekstini luettuasi unohtaisit jonkun saatanan huuhkajan ja äidin vaistosi heräisivät,suojeluvaistot.Että olisit unohtanut saivartelun keskustelun pääaiheesta,kahelista linnunreuhkasta,ja osoittanut olevasi hyvin pahoillasi ja järkyttynyt luettuasi tekstini näistä murhatuista ja murhatuiksi tulevista lapsista.Oliko Brasilian lapsimurhat sinulle "hoitotädille"uutinen,vai oletko niin julma ja raaka ihminen,että nokertelu LUONNONSUOJELUAIHEESSA pysymisestä nousi tärkeimpänä ajatuksena mieleesi? Eikö lasten luodeilta suojaaminen ole myös luonnonsuojelua,vai eikö sillä mielestäsi ole mitään väliä,kun pieniä lapsia ammutaan kiväärillä päähän? Olet aikamoinen "hoitotäti",en koskaan antaisi sinunlaisellesi raakalaiselle lapsiani hoitoon.Sillä se,että huuhkajan suojelu on sinulle tärkeämpää kuin pienten lasten suojelu murhamiehiltä? Ehkä sinä sen joskus käsität kun tulet siihen ikään että opit lukemaan ja saat tietoa lehdistä siitä mikä helvetti tämä maailma joiltakin osin on.

        Nyt en oikein ymmärrä tuota viestiäsi,onko tämä provo vai oletko kenties katsonut nämä viivat jotenkin väärin.Asia josta olen kommentoinut koskee viestiä "Puoustamattomat".
        Olen nimenomaan kertonut että tuo viesti on hyvä,siis tarkoitan että se ansaitsee tulla myös täällä julkaistuksi,itse asia mitä tuossa käsitellään ei "tietenkään" ole hyvä ja en "todellakaan ole tarkoittanut ja sanonut että joku pöllönsuojelu pitäisi mennä noiden katulasten edelle vaan juuri päinvastoin.
        Molemmat asiat ovat tietenkin myös minulle tärkeitä,silti pitäisin noiden katulasten puolustamista tärkeämpänä kuin nyt tätä yksittäistä pöllökiihkoilua.

        Kerran vielä.
        Alkuperäinen viesti "Puolustamattomat"
        Tuohon kommentoi nm.Jeppe "Hyvä kirjoitus"
        Tuota kommentoi nm.dodo "Täysin tyhmä kirjoitus"
        Seuraavaksi omani "Voi voi sinua"

        Laitan viestin tähän vielä kertaalleen missä siis vastasin "dodolle".
        >>Jos täällä kaikki kirjoitukset käsittelisivät pilkulleen sitä mitä aihealueessa lukee eli tässätapauksessa LUONNONSUOJELU niin kovin olisi vähissä nuo kirjoitukset,puhumattakaan viestiketjussa tapahtuvasta rönsyilystä.

        Itse viesti mitä arvostelit oli todella hyvä ja ansaitsee kyllä tässäkin ketjussa paikkansa.

        Ehkä sinäkin tuon joskus käsität kun tulet siihen ikään ettet enää leiki nukeilla


    • toteaja

      mitä esim. työpaikalla olen seurannut metsästäjien puheita niin täytyy todeta että sen tyhmempää porukkaa ei olekkaan.tauoilla kaikki keskustelu pyörii vaan metsästyksen ympärillä, joka asiassa ovat oikeassa,muut ovat väärässä.ite en niitä jaksa kuunnella vaan lähden muualle.vitun tyhmät juntit...

      • Jeppe

        Mistä voit tietää kun et kerran kuuntele ??????

        Kukahan se olikaan taas se "juntti" ????


      • mieltä kanssasi

        tämähän on vanha fraasi,kun kysytään saaliista,
        niin vastaus on"ei saaliilla väliä se luon-
        nossa kävely on pääasia"mutta miksi tussari
        pitää olla mukana?


    • gsjhdkjl

      Päällikkö myös.

    • Anders

      Jos pöllö käy ihmisten päälle paikassa jossa jatkuvasti liikkuu ihmisiä on tämä ainoa oikea ratkaisu. Pöllön kynnet tekevät todella pahaa jälkeä eikä yhdenkään pöllön takia saa vaarantaa esim. pienen lapsen näkökykyä.

      Jos lintuja, jotka tulevat asutuksen keskelle suojellaan on edessä sama ongelma seuraavana vuonna... Tämän näkee hyvin kaupungeissa kun varikset ja lokit hyppivät pöydälle vaikka normaalisti luonnossa ei varmasti pääse varista 50 m lähemmäs ja se on lajille normaalia käytöstä. Ihminen on kaupungeissa ruokkimisellaan muuttanut lajien käyttäytymistä. Tässäkin olisi yksi ongelma, johon tulisi myös lintuihmisten puuttua, lintujen täysin turha ruokkiminen.

      • pöllörengastaja

        Hyvät ihmiset,
        jos poliisi olisi ilmoittanut asiasta linturengastajalle, hän olisi tullut paikalle turvavarusteineen ja vienyt poikaset kauas tien lähistöltä. Niin olisivat saaneet ihmiset olla rauhassa ja myös pöllöt elossa. Se olisi ollut äärettömän yksinkertainen ratkaisu. Mutta kun poliisi ei ota yhteyttä oikisiin asiantuntijoihin, tulos on tällaista. Yhteystiedot heille kyllä ollaan annettu.

        Tässä jutussa on 100% varmaa että kyseisellä pöllöllä oli poikaset. Se ei muutoin hyökkäilisi ihmisten kimppuun. Sitä ei voi verrata esim. hulluihin metsoihin, ne ovat täysin eri asia. Lehden toimittaja on siis saanut virheellistä tietoa.

        Se aivan totta, että poikasiaan puolustava pöllöemo on vaarallinen. Siksi pönttöjä ei pitäisi laittaa ihmisten kotien lähelle. Tässä tekevät virheen etenkin luontoystävälliset kesämökkiläiset, jotka eivät tiedä viirupöllön vaarallisuutta. Asiantuntijat, eli (palkatta toimivat) linturengastajat, eivät tee näin. Pönttö viedään riittävän kauas asutuksesta.
        Eli pöllöjen vaarallisuutta on siis täysin turha aliarvioida, itse käytän aina suojaimia. Eräskin kuuluisa ja kokenut ruotsalainen pöllötutkija sokeutui toisesta silmästään saatuaan iskun kasvoihinsa. Miten sitten tavalliset ihmiset, jotka eivät osaa suojautua?

        Pöllö on erittäin hyödyllinen ihmiselle. Se pyydystää joka yö vähintään yhden myyrän itselleen ja etenkin poikasaikana pöllöperheen myyränkulutus on todella suurta. Vai voiko joku sanoa pitävänsä nurkissa rapistelevista myyristä?


        Toiseen aiheeseen:
        Lintujen ruokkiminen kaupungissa on kyllä vähän typerää. Mutta ei sitä pystytä kieltämään! Lintujen ruokkijat varmasti haluavat ruokkia tipusiaan, eivätkä ymmärrä, että linnut selviävät todella hyvin ilmankin. Mutta miten se voitaisiin kieltää, sillä monille kaupunkilaisille tämä on ainoa kosketus luontoon! Valitettavasti! Maalla, jossa luonnonelämiä näkee usein, on etenkin kesäruokinta lähes olematonta. Ihmiset tajuavat että ruokinta on turhaa muulloin kuin talvella.


      • Senior
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Hyvät ihmiset,
        jos poliisi olisi ilmoittanut asiasta linturengastajalle, hän olisi tullut paikalle turvavarusteineen ja vienyt poikaset kauas tien lähistöltä. Niin olisivat saaneet ihmiset olla rauhassa ja myös pöllöt elossa. Se olisi ollut äärettömän yksinkertainen ratkaisu. Mutta kun poliisi ei ota yhteyttä oikisiin asiantuntijoihin, tulos on tällaista. Yhteystiedot heille kyllä ollaan annettu.

        Tässä jutussa on 100% varmaa että kyseisellä pöllöllä oli poikaset. Se ei muutoin hyökkäilisi ihmisten kimppuun. Sitä ei voi verrata esim. hulluihin metsoihin, ne ovat täysin eri asia. Lehden toimittaja on siis saanut virheellistä tietoa.

        Se aivan totta, että poikasiaan puolustava pöllöemo on vaarallinen. Siksi pönttöjä ei pitäisi laittaa ihmisten kotien lähelle. Tässä tekevät virheen etenkin luontoystävälliset kesämökkiläiset, jotka eivät tiedä viirupöllön vaarallisuutta. Asiantuntijat, eli (palkatta toimivat) linturengastajat, eivät tee näin. Pönttö viedään riittävän kauas asutuksesta.
        Eli pöllöjen vaarallisuutta on siis täysin turha aliarvioida, itse käytän aina suojaimia. Eräskin kuuluisa ja kokenut ruotsalainen pöllötutkija sokeutui toisesta silmästään saatuaan iskun kasvoihinsa. Miten sitten tavalliset ihmiset, jotka eivät osaa suojautua?

        Pöllö on erittäin hyödyllinen ihmiselle. Se pyydystää joka yö vähintään yhden myyrän itselleen ja etenkin poikasaikana pöllöperheen myyränkulutus on todella suurta. Vai voiko joku sanoa pitävänsä nurkissa rapistelevista myyristä?


        Toiseen aiheeseen:
        Lintujen ruokkiminen kaupungissa on kyllä vähän typerää. Mutta ei sitä pystytä kieltämään! Lintujen ruokkijat varmasti haluavat ruokkia tipusiaan, eivätkä ymmärrä, että linnut selviävät todella hyvin ilmankin. Mutta miten se voitaisiin kieltää, sillä monille kaupunkilaisille tämä on ainoa kosketus luontoon! Valitettavasti! Maalla, jossa luonnonelämiä näkee usein, on etenkin kesäruokinta lähes olematonta. Ihmiset tajuavat että ruokinta on turhaa muulloin kuin talvella.

        >>Tässä jutussa on 100% varmaa että kyseisellä pöllöllä oli poikaset. Se ei muutoin hyökkäilisi ihmisten kimppuun. Sitä ei voi verrata esim. hulluihin metsoihin, ne ovat täysin eri asia. Lehden toimittaja on siis saanut virheellistä tietoa.


      • laku

        Poliisipäällikölle tulisi myöntää poliisin ansioristi.

        Luonnonsuojelijat haistakoon pitkään p....n.


      • pöllörengastaja
        Senior kirjoitti:

        >>Tässä jutussa on 100% varmaa että kyseisellä pöllöllä oli poikaset. Se ei muutoin hyökkäilisi ihmisten kimppuun. Sitä ei voi verrata esim. hulluihin metsoihin, ne ovat täysin eri asia. Lehden toimittaja on siis saanut virheellistä tietoa.

        Kuinka monta kertaa olet itse käynyt pöllön pesällä häh? Veikkaan ettet ole koskaan edes nähnyt pöllöä, paitsi ehkä vilaukselta, joten et kyllä tiedä niiden elintavoista mitään.
        Itse olen rengastin toukokuussa 9 viirupöllöpoikuetta ja muutamasta niistä naaraankin. Ja lehtopöllöjä pari pesyettä. Olen siis kiivennyt niiden pesille aika monta kertaa. Joten turha on tulla urputtamaan, ettenkö tietäisi, että pöllöt hyökkäävät vain, jos niillä on poikasia lähellä.
        Ja viirupöllöt iskivät lähes joka kerta, mutta lehtarit eivät kertaakaan.

        Samaa keskustelua on puitu rengastaja-sähköpostiverkossa. Siellä ne todelliset asiantuntijat ovat, jotkut ovat jopa omistaneet elämänsä tälle harrastukselle. Joten eikö sieltä muka tietoa löydy täh?

        Tiedän tottakai, että tämä on yksittäistapaus, eikä oikeasti vaikuta ollenkaan Suomen pöllökantaan. Mutta PERIAATE on tärkein. Pian ihmiset hyväksyvät emopöllöjen ampumisen, kun luulevat niitä häirikköpöllöiksi.
        Ja on erittäin ärsyttävää, kun julkisuuteen levitetään väärää tietoa lintujen käyttäytymisestä. Johan ala-asteella on opetettu, että poikasiaan puolustava emopöllö käy kimppuun. Ärsyttää kun ihmiset ovat nykyään niin erkautuneita luonnosta, etteivät tiedä edes perusasioita.


        Mutta siitä olen samaa mieltä, että vakuutusyhtiön lääkäri voisi toimia ilman perusteluja :) Mutta minä en niin toimi. Siksi en sellaiseksi voi alkaa :)


      • dodo
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Kuinka monta kertaa olet itse käynyt pöllön pesällä häh? Veikkaan ettet ole koskaan edes nähnyt pöllöä, paitsi ehkä vilaukselta, joten et kyllä tiedä niiden elintavoista mitään.
        Itse olen rengastin toukokuussa 9 viirupöllöpoikuetta ja muutamasta niistä naaraankin. Ja lehtopöllöjä pari pesyettä. Olen siis kiivennyt niiden pesille aika monta kertaa. Joten turha on tulla urputtamaan, ettenkö tietäisi, että pöllöt hyökkäävät vain, jos niillä on poikasia lähellä.
        Ja viirupöllöt iskivät lähes joka kerta, mutta lehtarit eivät kertaakaan.

        Samaa keskustelua on puitu rengastaja-sähköpostiverkossa. Siellä ne todelliset asiantuntijat ovat, jotkut ovat jopa omistaneet elämänsä tälle harrastukselle. Joten eikö sieltä muka tietoa löydy täh?

        Tiedän tottakai, että tämä on yksittäistapaus, eikä oikeasti vaikuta ollenkaan Suomen pöllökantaan. Mutta PERIAATE on tärkein. Pian ihmiset hyväksyvät emopöllöjen ampumisen, kun luulevat niitä häirikköpöllöiksi.
        Ja on erittäin ärsyttävää, kun julkisuuteen levitetään väärää tietoa lintujen käyttäytymisestä. Johan ala-asteella on opetettu, että poikasiaan puolustava emopöllö käy kimppuun. Ärsyttää kun ihmiset ovat nykyään niin erkautuneita luonnosta, etteivät tiedä edes perusasioita.


        Mutta siitä olen samaa mieltä, että vakuutusyhtiön lääkäri voisi toimia ilman perusteluja :) Mutta minä en niin toimi. Siksi en sellaiseksi voi alkaa :)

        itsekin olen ollut pöllörengastuksissa mukana ja näin se asia täsmälleen on!


      • järki hoi
        laku kirjoitti:

        Poliisipäällikölle tulisi myöntää poliisin ansioristi.

        Luonnonsuojelijat haistakoon pitkään p....n.

        miks tommonen poliisi tarvis mitalin typerästä teosta?


      • peace
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Kuinka monta kertaa olet itse käynyt pöllön pesällä häh? Veikkaan ettet ole koskaan edes nähnyt pöllöä, paitsi ehkä vilaukselta, joten et kyllä tiedä niiden elintavoista mitään.
        Itse olen rengastin toukokuussa 9 viirupöllöpoikuetta ja muutamasta niistä naaraankin. Ja lehtopöllöjä pari pesyettä. Olen siis kiivennyt niiden pesille aika monta kertaa. Joten turha on tulla urputtamaan, ettenkö tietäisi, että pöllöt hyökkäävät vain, jos niillä on poikasia lähellä.
        Ja viirupöllöt iskivät lähes joka kerta, mutta lehtarit eivät kertaakaan.

        Samaa keskustelua on puitu rengastaja-sähköpostiverkossa. Siellä ne todelliset asiantuntijat ovat, jotkut ovat jopa omistaneet elämänsä tälle harrastukselle. Joten eikö sieltä muka tietoa löydy täh?

        Tiedän tottakai, että tämä on yksittäistapaus, eikä oikeasti vaikuta ollenkaan Suomen pöllökantaan. Mutta PERIAATE on tärkein. Pian ihmiset hyväksyvät emopöllöjen ampumisen, kun luulevat niitä häirikköpöllöiksi.
        Ja on erittäin ärsyttävää, kun julkisuuteen levitetään väärää tietoa lintujen käyttäytymisestä. Johan ala-asteella on opetettu, että poikasiaan puolustava emopöllö käy kimppuun. Ärsyttää kun ihmiset ovat nykyään niin erkautuneita luonnosta, etteivät tiedä edes perusasioita.


        Mutta siitä olen samaa mieltä, että vakuutusyhtiön lääkäri voisi toimia ilman perusteluja :) Mutta minä en niin toimi. Siksi en sellaiseksi voi alkaa :)

        Rengastaja menee tieten tahtoen pöllön pesälle
        ja saattaa joutua hyökkäyksen kohteeksi.
        Ja myöskin tietää mitkä pöllölajit hyökkäävät.

        Miten tavallinen ohikulkija tälläistä voi tietää.
        Ei mitenkään.

        Toisaalta lintujen rengastaminen on mitä suurinta pesähäirintää.

        Kai se sitä linturengastajan kunnian kalastelua.


      • laku
        järki hoi kirjoitti:

        miks tommonen poliisi tarvis mitalin typerästä teosta?

        Yleensä järjettömistä teosta annetaan kunniamerkit.

        Oliko teko harkittu vai harkitsematon tai sitten
        lainvoipa.

        Luontojärjetöthän voivat esittää poliisipäällikköä
        tai asian toteuttajaa syytteeseen asetettavaksi.


      • pöllörengastaja
        peace kirjoitti:

        Rengastaja menee tieten tahtoen pöllön pesälle
        ja saattaa joutua hyökkäyksen kohteeksi.
        Ja myöskin tietää mitkä pöllölajit hyökkäävät.

        Miten tavallinen ohikulkija tälläistä voi tietää.
        Ei mitenkään.

        Toisaalta lintujen rengastaminen on mitä suurinta pesähäirintää.

        Kai se sitä linturengastajan kunnian kalastelua.

        "Toisaalta lintujen rengastaminen on mitä suurinta pesähäirintää."

        Se on totta, että linnut kyllä HETKELLISESTI hiukan häiriintyvät pesällä käynnistä. MUTTA se hyöty on todella paljon suurempi kuin haitta. Ensinnäkin häiriöalttiiden lajien rengastaminen on kielletty. Lintujen pesillä saa siis käydä vain, mikäli juuri se laji on todettu sellaiseksi lajiksi, joka ei hylkää pesäänsä lähes koskaan.

        Linnuthan punnitaan ja mitataan rengastuksen yhteydessä. Se on kuin neuvolakäynti. Tietoja voidaan myöhemmin käyttää hyväksi, mikäli lintu saadaan täysikasvuisena uudelleen kiinni. Siinä samalla tulee myös tietoa lintujen kotipaikkauskollisuusdesta ja muuttoreiteistä ym ym..
        Sitä paitsi rengastustouhut eivät ole mitään sattumanvaraista huseerausta, vaan Helsingin yliopiston eläinmuseo neuvoo keskittymään tiettyihin lajeihin tiettyinä vuosina, jotta aineisto olisi siis suurempi.

        Rengastajat myös auttavat lintuja lintuja mitä suuremmassa määrin viemällä mm. pönttöjä ja tekopesiä luontoon (useimmiten maanomistajan luvalla). Esimerkiksi tuulihaukka, tuo peltojen myyräntuhoaja, on hyötynyt todella paljon rengastajien harrastamasta pöntötyksestä.

        Ja kuten olen todennut, tämä kaikki tehdään vapaaehtoistyönä saamatta edes bensakorvauksia. Joillakin se vietti vain on :)



        "Miten tavallinen ohikulkija tälläistä voi tietää.
        Ei mitenkään."

        Ei voikaan. Siksi pitäisi ottaa yhteys viranomaisiin ja viranomaisten yhteys lintuharrastajiin. Tai saa sitä suoraankin kysyä, jos sattuu tuntemaan jonkun luontoasiantuntijan.


      • peace
        pöllörengastaja kirjoitti:

        "Toisaalta lintujen rengastaminen on mitä suurinta pesähäirintää."

        Se on totta, että linnut kyllä HETKELLISESTI hiukan häiriintyvät pesällä käynnistä. MUTTA se hyöty on todella paljon suurempi kuin haitta. Ensinnäkin häiriöalttiiden lajien rengastaminen on kielletty. Lintujen pesillä saa siis käydä vain, mikäli juuri se laji on todettu sellaiseksi lajiksi, joka ei hylkää pesäänsä lähes koskaan.

        Linnuthan punnitaan ja mitataan rengastuksen yhteydessä. Se on kuin neuvolakäynti. Tietoja voidaan myöhemmin käyttää hyväksi, mikäli lintu saadaan täysikasvuisena uudelleen kiinni. Siinä samalla tulee myös tietoa lintujen kotipaikkauskollisuusdesta ja muuttoreiteistä ym ym..
        Sitä paitsi rengastustouhut eivät ole mitään sattumanvaraista huseerausta, vaan Helsingin yliopiston eläinmuseo neuvoo keskittymään tiettyihin lajeihin tiettyinä vuosina, jotta aineisto olisi siis suurempi.

        Rengastajat myös auttavat lintuja lintuja mitä suuremmassa määrin viemällä mm. pönttöjä ja tekopesiä luontoon (useimmiten maanomistajan luvalla). Esimerkiksi tuulihaukka, tuo peltojen myyräntuhoaja, on hyötynyt todella paljon rengastajien harrastamasta pöntötyksestä.

        Ja kuten olen todennut, tämä kaikki tehdään vapaaehtoistyönä saamatta edes bensakorvauksia. Joillakin se vietti vain on :)



        "Miten tavallinen ohikulkija tälläistä voi tietää.
        Ei mitenkään."

        Ei voikaan. Siksi pitäisi ottaa yhteys viranomaisiin ja viranomaisten yhteys lintuharrastajiin. Tai saa sitä suoraankin kysyä, jos sattuu tuntemaan jonkun luontoasiantuntijan.

        Kyseessä on ollut informaatiokatkos.

        Tätä puolta tulee tehostaa, ettei näin pääse
        käymään jatkossa.

        Tuli tässä mieleen yksi poliisin ampuma joutsen
        jota lintuharrastajat olivat jo seuranneet
        mutteivat tiedottaneet ja seuraukset tunnetaan.


      • Senior
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Kuinka monta kertaa olet itse käynyt pöllön pesällä häh? Veikkaan ettet ole koskaan edes nähnyt pöllöä, paitsi ehkä vilaukselta, joten et kyllä tiedä niiden elintavoista mitään.
        Itse olen rengastin toukokuussa 9 viirupöllöpoikuetta ja muutamasta niistä naaraankin. Ja lehtopöllöjä pari pesyettä. Olen siis kiivennyt niiden pesille aika monta kertaa. Joten turha on tulla urputtamaan, ettenkö tietäisi, että pöllöt hyökkäävät vain, jos niillä on poikasia lähellä.
        Ja viirupöllöt iskivät lähes joka kerta, mutta lehtarit eivät kertaakaan.

        Samaa keskustelua on puitu rengastaja-sähköpostiverkossa. Siellä ne todelliset asiantuntijat ovat, jotkut ovat jopa omistaneet elämänsä tälle harrastukselle. Joten eikö sieltä muka tietoa löydy täh?

        Tiedän tottakai, että tämä on yksittäistapaus, eikä oikeasti vaikuta ollenkaan Suomen pöllökantaan. Mutta PERIAATE on tärkein. Pian ihmiset hyväksyvät emopöllöjen ampumisen, kun luulevat niitä häirikköpöllöiksi.
        Ja on erittäin ärsyttävää, kun julkisuuteen levitetään väärää tietoa lintujen käyttäytymisestä. Johan ala-asteella on opetettu, että poikasiaan puolustava emopöllö käy kimppuun. Ärsyttää kun ihmiset ovat nykyään niin erkautuneita luonnosta, etteivät tiedä edes perusasioita.


        Mutta siitä olen samaa mieltä, että vakuutusyhtiön lääkäri voisi toimia ilman perusteluja :) Mutta minä en niin toimi. Siksi en sellaiseksi voi alkaa :)

        Olen kylläkin nähnyt pöllöjä (ja tarkoitan tällä nyt nimenomaan lintuja).
        Niiden elintavoista olet varmasti paremmin perillä mitä itse olen,tunnistuspuolellakin olet varmasti minua pätevämpi vaikka metsästyskortti edellyttääkin myös noiden tuntemista.

        Tuosta renkastuksesta on jotain kokemusta yli neljänkymmenenvuoden takaa,tuolloinkin ainoastaan opastin yhtä renkastajaa.
        Kotiseudullani oli melko tiheä sääksikanta ja kolme pesää oli alle viiden kilometrin säteellä,lähin pesä oli kotoani alle kilometrin päässä.Tuon lähimmän pesän pesäpuun sai isäni muuten rauhoitettua (tai ehkä jo tuolloin pesäpuu oli rauhoitettu mutta puuhun asennettiin kyltti mikä kertoi tuosta rauhoituksesta),nyttemmin tuo pesä on tuhoutunut mutta yksi pesä (uusi) alueella vielä on.
        No meni hieman ohi aiheen mutta palataan asiaan.

        Niinkauan kun puhutaan villieläimestä joksi tuo pöllö nyt pitää luokitella mitään 100% takuita käyttäytymisestä ei voi antaa,jokaisella lajilla on tietyt käyttäytymisnormit mutta aina voi olla seassa joku poikkeus,tuo käyttäytymisnormin muutos voi esiintyä myöskin kesytetyllä eläimellä.
        Tuo väitetty 100% varmuus jonkin lajin käyttäytymisestä oli asia joka särähti korvaani,jos yhä edelleen väität toista niin se vie kyllä pohjan tuosta asiantuntevuudestasi.

        Viirupöllön pesintä alkaa jo helmikuussa omilla siihen kuuluvilla rituaaleillaan,muninta alkaa maaliskuun lopussa ja viimeistenkin osalta huhtikuun puolivälissä.
        Hautominen kestää 27 - 29 päivää mutta voi tietyissä olosuhteissa venyä jopa yli 30 päivän,ei kuitenkaan loputtomiin.
        Pesänsä ne jättävät 25 - 27 päivän ikäisinä ja jo viikon kuluttua voivat räpytellä lyhyitä pyrähdyksiä.Koiraslintu yksin huolehtii saalistamisesta ja turvaa ravinnon perheelle,nyt herääkin kysymys että jos tuolla pöllöllä todella oli poikaset (jota ei ole muuten missään ja kukaan todistanut) jatkaako koiras saaliin tuomista poikasille emolinnun tuhouduttua.
        Poikaset ovat jokatapauksessa jo täysin lentokykyisiä ja tulevat toimeen ainoa on tuo saalistus ja ruuan paloittelu.

        Näihin voi ottaa kantaa vaan täällä esintyneet kaikki kiihkonomaiset kirjoitukset haistatteluineen joissa ei kirjoittaja erota lintua siasta voi jättää omaan arvoonsa.


      • pöllörengastaja
        Senior kirjoitti:

        Olen kylläkin nähnyt pöllöjä (ja tarkoitan tällä nyt nimenomaan lintuja).
        Niiden elintavoista olet varmasti paremmin perillä mitä itse olen,tunnistuspuolellakin olet varmasti minua pätevämpi vaikka metsästyskortti edellyttääkin myös noiden tuntemista.

        Tuosta renkastuksesta on jotain kokemusta yli neljänkymmenenvuoden takaa,tuolloinkin ainoastaan opastin yhtä renkastajaa.
        Kotiseudullani oli melko tiheä sääksikanta ja kolme pesää oli alle viiden kilometrin säteellä,lähin pesä oli kotoani alle kilometrin päässä.Tuon lähimmän pesän pesäpuun sai isäni muuten rauhoitettua (tai ehkä jo tuolloin pesäpuu oli rauhoitettu mutta puuhun asennettiin kyltti mikä kertoi tuosta rauhoituksesta),nyttemmin tuo pesä on tuhoutunut mutta yksi pesä (uusi) alueella vielä on.
        No meni hieman ohi aiheen mutta palataan asiaan.

        Niinkauan kun puhutaan villieläimestä joksi tuo pöllö nyt pitää luokitella mitään 100% takuita käyttäytymisestä ei voi antaa,jokaisella lajilla on tietyt käyttäytymisnormit mutta aina voi olla seassa joku poikkeus,tuo käyttäytymisnormin muutos voi esiintyä myöskin kesytetyllä eläimellä.
        Tuo väitetty 100% varmuus jonkin lajin käyttäytymisestä oli asia joka särähti korvaani,jos yhä edelleen väität toista niin se vie kyllä pohjan tuosta asiantuntevuudestasi.

        Viirupöllön pesintä alkaa jo helmikuussa omilla siihen kuuluvilla rituaaleillaan,muninta alkaa maaliskuun lopussa ja viimeistenkin osalta huhtikuun puolivälissä.
        Hautominen kestää 27 - 29 päivää mutta voi tietyissä olosuhteissa venyä jopa yli 30 päivän,ei kuitenkaan loputtomiin.
        Pesänsä ne jättävät 25 - 27 päivän ikäisinä ja jo viikon kuluttua voivat räpytellä lyhyitä pyrähdyksiä.Koiraslintu yksin huolehtii saalistamisesta ja turvaa ravinnon perheelle,nyt herääkin kysymys että jos tuolla pöllöllä todella oli poikaset (jota ei ole muuten missään ja kukaan todistanut) jatkaako koiras saaliin tuomista poikasille emolinnun tuhouduttua.
        Poikaset ovat jokatapauksessa jo täysin lentokykyisiä ja tulevat toimeen ainoa on tuo saalistus ja ruuan paloittelu.

        Näihin voi ottaa kantaa vaan täällä esintyneet kaikki kiihkonomaiset kirjoitukset haistatteluineen joissa ei kirjoittaja erota lintua siasta voi jättää omaan arvoonsa.

        Hyvä että seuraat luontoa. En tuosta ensimmäisestä kommentistasi oikein osannut arvella, miten tietävä olet näistä asioista.

        Okei, pitäähän se myöntää, todennäköisyyden pitäisi olla 99%. Mutta ajattelin että sen voisi pyöristää ylöspäin. Meinaan kun Suomesta ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa pöllö olisi ollut muuten vain seko. Kuten sanoin, se on suhteellisen yleistä etenkin metsolla, mutta myös teerellä. Mutta nämä eivät liity poikasten puolustamiseen, vaan sukupuolivietin täyttämiseen. Kyhmyjoutsen voi käydä kimppuun puolustaessaan poikasiaan. Niin ja varikset kanssa.

        Tuntuu muuten minusta vahvasti siltä, olet käynyt lintukirjalla tutkimassa noita lukuja :) Ei siinä mitään, hienoa että innostusta riittää :) En minä olisi noin tarkkoja lukuja osannut laittaa aineistoja tutkimatta. Ne päivämäärät mitä tuolla aimmein esitin, perustuivat siis omaan kokemuksiini.

        Mutta eipä tässä sen kummempaa, hyvät kesänjatkot ja mukavia hetkiä luonnon parissa!


        ps. ihan vielä varmuuden vuoksi totean, etten millään tapaa vastusta laillista metsästystä, on todella upeaa kun tuhoatte supikoiria ja minkkejä! Samoin sorsa- ja kyyhkysjahti on ok, pysyvätpähän linnut riittävän arkoina eivätkä kesyynny! Ja hirvistä nyt puhumattakaan, itsekin melkein voisin tulla jahtiporukoihin mukaan kunhan vain aikaa riittäisi!


      • pöllörengastaja
        peace kirjoitti:

        Kyseessä on ollut informaatiokatkos.

        Tätä puolta tulee tehostaa, ettei näin pääse
        käymään jatkossa.

        Tuli tässä mieleen yksi poliisin ampuma joutsen
        jota lintuharrastajat olivat jo seuranneet
        mutteivat tiedottaneet ja seuraukset tunnetaan.

        Rengastus on minusta vähän liian vähän esillä lehdissä nykyään. Olisi tärkeää että ihmiset tietäisivät, millä motiiveilla liikutaan. Sillä rengastajat tottavie yrittävät kaikin keinoin minimoida häiriön, tekevät vain pakolliset toimenpiteet ja poistuvat pesältä. Eikä tätä tarvitse tehdä kuin siis vain kerran kesässä.

        Niinpä, yhteydet pitäisi saada toimimaan. Siinä voisi minusta vähän parantaa poliisien aktiivisuutta. Kuten aiemmin totesin, heillä pitäisi olla rengastajien yhteystiedot (vaikkei meillä rikosrekisteriä olisikaan ;))

        Mukavaa kesää sinullekin peace!


      • Senior
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Hyvä että seuraat luontoa. En tuosta ensimmäisestä kommentistasi oikein osannut arvella, miten tietävä olet näistä asioista.

        Okei, pitäähän se myöntää, todennäköisyyden pitäisi olla 99%. Mutta ajattelin että sen voisi pyöristää ylöspäin. Meinaan kun Suomesta ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa pöllö olisi ollut muuten vain seko. Kuten sanoin, se on suhteellisen yleistä etenkin metsolla, mutta myös teerellä. Mutta nämä eivät liity poikasten puolustamiseen, vaan sukupuolivietin täyttämiseen. Kyhmyjoutsen voi käydä kimppuun puolustaessaan poikasiaan. Niin ja varikset kanssa.

        Tuntuu muuten minusta vahvasti siltä, olet käynyt lintukirjalla tutkimassa noita lukuja :) Ei siinä mitään, hienoa että innostusta riittää :) En minä olisi noin tarkkoja lukuja osannut laittaa aineistoja tutkimatta. Ne päivämäärät mitä tuolla aimmein esitin, perustuivat siis omaan kokemuksiini.

        Mutta eipä tässä sen kummempaa, hyvät kesänjatkot ja mukavia hetkiä luonnon parissa!


        ps. ihan vielä varmuuden vuoksi totean, etten millään tapaa vastusta laillista metsästystä, on todella upeaa kun tuhoatte supikoiria ja minkkejä! Samoin sorsa- ja kyyhkysjahti on ok, pysyvätpähän linnut riittävän arkoina eivätkä kesyynny! Ja hirvistä nyt puhumattakaan, itsekin melkein voisin tulla jahtiporukoihin mukaan kunhan vain aikaa riittäisi!

        Täytyy myöntää että tutkin kyllä lintukirjoja ennen kun tuon vastineeni kirjoitin,no onneksi niitä löytyy ihan kotoa aika kattava määrä.
        Kaikki ei kuitenkaan ole kirjasta ja päivämäärätkin saattoivat jo unohtua tuota kirjoitettaessa mutta noin pääpiirteittäin se pitäisi olla suht koht.

        Tuolla toisaalla näin viestisi että poikasilla on mahdollisuutensa,samaa mieltä olen itse ja näin tuo varmasti onkin.

        Hyvää jatkoa harrastuksellesi ja tosiaan hyvät kesänjatkot myös sinulle.

        Ps.Itse pidän aina kiikaria veneessä kun viimevuosina on esim.harmaahaikara yleistynyt mökkivesillämme ja niitä on kiva seurata,tietenkin myös muitakin lintuja.


      • peace
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Rengastus on minusta vähän liian vähän esillä lehdissä nykyään. Olisi tärkeää että ihmiset tietäisivät, millä motiiveilla liikutaan. Sillä rengastajat tottavie yrittävät kaikin keinoin minimoida häiriön, tekevät vain pakolliset toimenpiteet ja poistuvat pesältä. Eikä tätä tarvitse tehdä kuin siis vain kerran kesässä.

        Niinpä, yhteydet pitäisi saada toimimaan. Siinä voisi minusta vähän parantaa poliisien aktiivisuutta. Kuten aiemmin totesin, heillä pitäisi olla rengastajien yhteystiedot (vaikkei meillä rikosrekisteriä olisikaan ;))

        Mukavaa kesää sinullekin peace!

        Kiitos itsellesi asiallisesta asioitten
        erittelystä.
        Hyvää kesää ja menestystä.


    • Pettynyt

      Ihmiset on maailman suurimpia paskiaisia, tekevät tällaista toisilleen että eläimille!
      Hävetkää ihmiset!
      Ei voi puhua mistään inhimillisyydestä...sellaista ei olekaan!
      Kuka hoitaa pöllönpoikaset!?
      Ei kukaan, kellään ihmisellä ei oo niin paljon "munaa" et tekis sen! Mut "munaa" on tappaa emo! Hävetkää saatanan pellet!

      • Hiljanen mies

        Ota, perkele, ensin selvää, OLIKO niitä poikasia!


      • dodo
        Hiljanen mies kirjoitti:

        Ota, perkele, ensin selvää, OLIKO niitä poikasia!

        se on pomminvarmaa, pöllöemo ei muuten käyttäydy noin!


      • Hiljanen mies
        dodo kirjoitti:

        se on pomminvarmaa, pöllöemo ei muuten käyttäydy noin!

        No, se oli silloin viirupöllö.
        Silloin sen käytöksen ymmärtää.
        Yhtä raivokas pesänpuolustaja on lehtopöllö.
        Lehtopöllö pesii Maalis-Huhtikuun aikana,
        joten sen poikaset ovat ehtinee pois pesästä.

        Viirupöllö pesii Maalis-Kesäkuun aikana.
        Tällä perusteella se oli viirupöllö.

        Missään vain ei mainittu, mikä pöllö oli kyseessä.
        Elkää hermostukaa pahasti.

        Jos jollain oli tiedossa, että pöllö pesii
        lähellä ihmisten kulkuväyliä, olis
        ehkä kannattanut laittaa varoituskyltti.
        Tai ilmoittaa pesivästä pöllöstä.
        Ja sen käyttäytymisestä pesinnän aikana.
        Siitä kannattaa tiedottaa aina.

        Pöllöistä ne äkäisimmät ovat juuri Lehtopöllö ja
        Viirupöllö.


      • pöllörengastaja
        Hiljanen mies kirjoitti:

        No, se oli silloin viirupöllö.
        Silloin sen käytöksen ymmärtää.
        Yhtä raivokas pesänpuolustaja on lehtopöllö.
        Lehtopöllö pesii Maalis-Huhtikuun aikana,
        joten sen poikaset ovat ehtinee pois pesästä.

        Viirupöllö pesii Maalis-Kesäkuun aikana.
        Tällä perusteella se oli viirupöllö.

        Missään vain ei mainittu, mikä pöllö oli kyseessä.
        Elkää hermostukaa pahasti.

        Jos jollain oli tiedossa, että pöllö pesii
        lähellä ihmisten kulkuväyliä, olis
        ehkä kannattanut laittaa varoituskyltti.
        Tai ilmoittaa pesivästä pöllöstä.
        Ja sen käyttäytymisestä pesinnän aikana.
        Siitä kannattaa tiedottaa aina.

        Pöllöistä ne äkäisimmät ovat juuri Lehtopöllö ja
        Viirupöllö.

        Tietosi ovat ihan suht ok, haluaisin vielä vähän korjata joitakin perusteluja.

        On ihan tutkittu juttu, että lehtopöllöistä n. 5 prosenttia hyökkää kimppuun. Viirupöllöjen lukua en muista, mutta se on jotain 60 ja 80% välillä. Nämä pätevät myös omiin kokemuksiini.

        Viiru- ja lehtopöllön pesinnän aikataulussa ei sen sijaan ole suurtakaan eroa, vaikka kirjallisuus niin väittäisikin. Pikemminkin lehtopöllö on myöhäisempi.
        Tänä vuonna "tutkimusalueeni" aikaisin viirupöllöpoikue lähti maailmalle 20.5, kun lehtopöllöt vasta kesäkuun alussa. (poikasten iän pystyy arvioimaan rengastuksen yhteydessä mm siipimitan perusteella). Toisaalta eräs viirupoikue lähti maailmalle vasta kesäkuun alkupäivinä.

        Joka tapauksessa emot ruokkivat jälkikasvuaan vielä pitkään. Tässä tapauksessa pojat (tai miksei tytötkin) olivat siis maastossa hajallaan. Ne luultavasti osasivat lentää jo jollakin tavalla.
        Rengastaja-sähköpostiverkossa oli puhetta, että tämä tapaus saattaa sittenkin päättyä suht onnellisesti. Eloon jäänyt koiras mitä luultavimmin pystyy ruokkimaan koko pesyeen. Onneksi tänä vuonna on vielä niin hyvä myyrävuosikin, että saaliin löytäminen on helppoa.

        Varoituskyltti olisi kyllä varmasti ollut tarpeen, mutta koska sellaista ei ollut, luulenpa vahvasti että tämä pesä ei ollut rengastajan tiedossa. Eihän nyt Suomen viirupöllön pesistä kierretä loppujen lopuksi kuin aika pieni osa. No varmaan puolet kyllä, muttei ehkä sen enempää. Siksi on mahdollista ettei kukaan tiennyt tästä pesästä etukäteen.

        Katsokaapa kaikki linkin viimevuotinen uutinen vastaavasta tapahtumasta:

        http://tietokannat.mil.fi/aalto2004/news.php?action=show_article&article_id=215&language=fi_FI&page_id=14


      • pöllörengastaja
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Tietosi ovat ihan suht ok, haluaisin vielä vähän korjata joitakin perusteluja.

        On ihan tutkittu juttu, että lehtopöllöistä n. 5 prosenttia hyökkää kimppuun. Viirupöllöjen lukua en muista, mutta se on jotain 60 ja 80% välillä. Nämä pätevät myös omiin kokemuksiini.

        Viiru- ja lehtopöllön pesinnän aikataulussa ei sen sijaan ole suurtakaan eroa, vaikka kirjallisuus niin väittäisikin. Pikemminkin lehtopöllö on myöhäisempi.
        Tänä vuonna "tutkimusalueeni" aikaisin viirupöllöpoikue lähti maailmalle 20.5, kun lehtopöllöt vasta kesäkuun alussa. (poikasten iän pystyy arvioimaan rengastuksen yhteydessä mm siipimitan perusteella). Toisaalta eräs viirupoikue lähti maailmalle vasta kesäkuun alkupäivinä.

        Joka tapauksessa emot ruokkivat jälkikasvuaan vielä pitkään. Tässä tapauksessa pojat (tai miksei tytötkin) olivat siis maastossa hajallaan. Ne luultavasti osasivat lentää jo jollakin tavalla.
        Rengastaja-sähköpostiverkossa oli puhetta, että tämä tapaus saattaa sittenkin päättyä suht onnellisesti. Eloon jäänyt koiras mitä luultavimmin pystyy ruokkimaan koko pesyeen. Onneksi tänä vuonna on vielä niin hyvä myyrävuosikin, että saaliin löytäminen on helppoa.

        Varoituskyltti olisi kyllä varmasti ollut tarpeen, mutta koska sellaista ei ollut, luulenpa vahvasti että tämä pesä ei ollut rengastajan tiedossa. Eihän nyt Suomen viirupöllön pesistä kierretä loppujen lopuksi kuin aika pieni osa. No varmaan puolet kyllä, muttei ehkä sen enempää. Siksi on mahdollista ettei kukaan tiennyt tästä pesästä etukäteen.

        Katsokaapa kaikki linkin viimevuotinen uutinen vastaavasta tapahtumasta:

        http://tietokannat.mil.fi/aalto2004/news.php?action=show_article&article_id=215&language=fi_FI&page_id=14

        Googletin vähän aiheesta ja löysin seuraavaa:

        http://www.helsinki.fi/lehdet/yolehti/1997_14/juttu1.html

        http://www.jippii.fi/uutiset/kotimaa/?aid=155658

        http://www.shl.fi/uutiset/pollot

        Kuvia:

        http://www.cs.helsinki.fi/u/jplindst/pics/Hyokkays.jpg

        http://www.cs.helsinki.fi/u/jplindst/pics/Pesa.jpg


      • Hiljanen mies
        pöllörengastaja kirjoitti:

        Tietosi ovat ihan suht ok, haluaisin vielä vähän korjata joitakin perusteluja.

        On ihan tutkittu juttu, että lehtopöllöistä n. 5 prosenttia hyökkää kimppuun. Viirupöllöjen lukua en muista, mutta se on jotain 60 ja 80% välillä. Nämä pätevät myös omiin kokemuksiini.

        Viiru- ja lehtopöllön pesinnän aikataulussa ei sen sijaan ole suurtakaan eroa, vaikka kirjallisuus niin väittäisikin. Pikemminkin lehtopöllö on myöhäisempi.
        Tänä vuonna "tutkimusalueeni" aikaisin viirupöllöpoikue lähti maailmalle 20.5, kun lehtopöllöt vasta kesäkuun alussa. (poikasten iän pystyy arvioimaan rengastuksen yhteydessä mm siipimitan perusteella). Toisaalta eräs viirupoikue lähti maailmalle vasta kesäkuun alkupäivinä.

        Joka tapauksessa emot ruokkivat jälkikasvuaan vielä pitkään. Tässä tapauksessa pojat (tai miksei tytötkin) olivat siis maastossa hajallaan. Ne luultavasti osasivat lentää jo jollakin tavalla.
        Rengastaja-sähköpostiverkossa oli puhetta, että tämä tapaus saattaa sittenkin päättyä suht onnellisesti. Eloon jäänyt koiras mitä luultavimmin pystyy ruokkimaan koko pesyeen. Onneksi tänä vuonna on vielä niin hyvä myyrävuosikin, että saaliin löytäminen on helppoa.

        Varoituskyltti olisi kyllä varmasti ollut tarpeen, mutta koska sellaista ei ollut, luulenpa vahvasti että tämä pesä ei ollut rengastajan tiedossa. Eihän nyt Suomen viirupöllön pesistä kierretä loppujen lopuksi kuin aika pieni osa. No varmaan puolet kyllä, muttei ehkä sen enempää. Siksi on mahdollista ettei kukaan tiennyt tästä pesästä etukäteen.

        Katsokaapa kaikki linkin viimevuotinen uutinen vastaavasta tapahtumasta:

        http://tietokannat.mil.fi/aalto2004/news.php?action=show_article&article_id=215&language=fi_FI&page_id=14

        Minun täytyy tunnustaa, etten ole lintuharrastaja.
        Millään tasolla oikeastaan.
        Tuo tieto, jonka kirjoitin, perustuu puhtaasti
        kirjasta luettuun tekstiin.
        Kirjakaan ei ole aivan tuore.

        Moneen vuoteen en ole lukenut linnuista, eikä
        into ole riittänyt niihin.

        Viime keväänä(2004), töistä lähtiessä, huhuili
        huuhkaja tuossa kylän reunassa.
        Pieni metsikkö pururadan keskellä.
        Oli muuten mahtava kuulla se kumea huhuilu.

        Silloin iski mieleen linnut ja pöllöt, mutta...
        Se jäi taas.

        Ehken on parempi, että pysyn näitten
        elektronisten vimpainten parissa. ;)

        Kiitos omasta puolestani tarkennuksesta ja linkeistä.

        Hyvää kesän jatkoa ja paljon rengastuksia.

        -Vaitelias neljäs mies-


      • pöllörengastaja
        Hiljanen mies kirjoitti:

        Minun täytyy tunnustaa, etten ole lintuharrastaja.
        Millään tasolla oikeastaan.
        Tuo tieto, jonka kirjoitin, perustuu puhtaasti
        kirjasta luettuun tekstiin.
        Kirjakaan ei ole aivan tuore.

        Moneen vuoteen en ole lukenut linnuista, eikä
        into ole riittänyt niihin.

        Viime keväänä(2004), töistä lähtiessä, huhuili
        huuhkaja tuossa kylän reunassa.
        Pieni metsikkö pururadan keskellä.
        Oli muuten mahtava kuulla se kumea huhuilu.

        Silloin iski mieleen linnut ja pöllöt, mutta...
        Se jäi taas.

        Ehken on parempi, että pysyn näitten
        elektronisten vimpainten parissa. ;)

        Kiitos omasta puolestani tarkennuksesta ja linkeistä.

        Hyvää kesän jatkoa ja paljon rengastuksia.

        -Vaitelias neljäs mies-

        No eihän sillä väliä millä tavalla harrastaa vai harrastaako ollenkaan. Siten miten itse tykkää.

        Toivottavasti sinullekin vielä jonkinlainen into nousee, ainakin into luonnon tarkkailuun ylipäänsä. Sillä sitähän on upea vain katsella, ei tarvitse tietää edes lajeja, kunhan itse tykkää. Esimerkiksi tervapääskyjen upeaan lentoon en itse kyllästy koskaan :)

        Kiitoksia kyseenalaistavista kommenteistasi, pitäähän sitä kysyä perusteluja! Hyvät kesänjatkot ja toivottavasti luonto tuo jotain mielenkiintoista nähtävillesi!


    • siinä on taas jollain järki leikannu.......tappaa pöllöemo ja poikaset ovat nyt ilman emoa......luulis nyt sen verran järkee olevan että kuka tahansa suojelee omia pentuja jos niitä mennää häiritseen......

      • just

        "kuka tahansa suojelee omia pentuja jos niitä mennää häiritseen...... "

        Nii just, jopa ihminen


    • kkk

      todella järjenköyhyyttä ja vähälyllisten hommaa ampua nyt pöllö emo, tottakai pöllökin saa luvan poikasiaan puolustaa, kait ihmisetkin lapsiaan puolustaa ja ammutaanko heitä sitten?

    • Itkevä Bodari

      Itkettää ja itken nyt, en normaalisti itke, mutta kyllä ihmisten välinpitämättömyys eläimiä kohtaan ja julmuus on kauheaa. Eikö eläimille löydy ihmiseltä rakkautta ja huolenpitoa?

    • pöllö

      Pitää nyt joku lintu ampua jos vähän häiriköi,kylläpä ovat nynnyjä kun heti ampumassa kun pikkuinen pöllö kiusaa..säälittävää väkeä..
      pelkäävät jotain pöllöä.

      ja uskon että pöllöllä oli poikaset,sillä ei muuten hyökkäile kimppuun ilman syytä.

    • LappiVapaaksi

      Olenpa joskus samaa mieltä kanssanne. Kyllä ihmisen älykkäänä apinana olisi pitänyt pystyä parempaan suoritukseen. Oikeasti. Kyllä pöllön pystyy karkottamaan muutenkin kuin polttamalla.

    • Vari ei vepise notta

      Pohjanmaan ja Vaasan historiasta lisää, mutta eiköhän laaja aukee junttius ole jo näytetty.

    • Totuuden torvi

      Faktaa:

      Viirupöllö puolustautuu vain ja ainoastaan jos sillä on poikaset. Mikä sen motiivi olisi hyökätä ihmisen kimppuun, huvikseenko?

      Se on rauhoitettu lain nojalla, sitä ei saa ampua. Paikallinen lintuyhdistys olisi varmasti tehnyt asialle jotain (kuten siirtämällä poikaset ja emon, tai asettamalla varoituskylttejä).

      Myöntäkää pois, ihmiskunta = maailman isoin paskakasa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe