Neurotol Slow

Epileptikon äiti

Poikani, nyt 10 v., on käyttänyt Neurotol slow-lääkettä (annostus ollut 300 mg aamuin illoin)kaksivuotiaasta asti. Hän on äärettömän hidas ja pohdiskeleva. Lähimuisti on äärimmäisen huono, samoin havaintokyky. Tasapaino horjuu, esim. pyöräilyä ei voi ajatellakaan. Hänelle on diagnosoitu myös Aspergerin syndrooma.

Nyt olen yhä enemmän vakuuttunut siitä, että hitaus ja koordinaatio-ongelmat johtuvat lääkkeestä. Tunnen joitakin As-lapsia, ja poikani ei ole samanlainen, vaikka hänellä on joitakin piirteitä.

Olisi kiva kuulla Neurotol slow-lääkkeen käyttäjiltä, kuinka paljon sivuvaikutuksia lääkkeellä onkaan.

12

5290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haittavaikutuksena

      voi ilmetä:huimausta,väsymistä,lihaskoordinaation heikkenemistä,näköhäiriöitä,ummetusta.Veri-ja maksa-arvojen muutoksia,sydämen rytmihäiriöitä.Lääkevalmistaja Orion ilmoittaa.Itsestäni olen aikuinen voin kertoa sen,että lopetin lääkkeen käytön,koska väsytti tajuttomasti koko ajan.Maksaarvot nousivat.En juo.Sydänoireet menivät niin pahaksi,että oli pakko lopettaa.Lapselle en kyllä antaisi,voisitteko vaihtaa lääkettä toiseen?

      • ei semmoisia ole

        mikäs lääke saatika epilepsialäöäke olisi ilman sivuvaikutuksia ? tottakai jokaisella epilepsia lääkkeellä on monia sivuvaikutuksia,en tiedä millä ei olisi, et parempi taitas olla ettei lukisi niitä pakkausseloisteita.toiselle sopii joku toisille ei tai sit ei käy mikään,arvot nousevat kaikista epilääkkeistä.lääketehtaat ovat käyneet niin varovaisiksi että heidän on pakko ilmoittaa kaikista mahdollisista.


    • äiti myös

      Poikani söi samaa lääkettä 4 vuotiaasta 16 vuotiaaksi ja mitään isompia sivuoireita ei tullut. Annostuskin oli sama, tarkistin vanhasta reseptistä.
      murrosiän myötä lääke vaihtui ,kun edellinen kävi tehottomaksi ja uudella lääkkeellä on enempi sivuvaikutuksia, mutta niillä taas kohtaikset pysyvät pois.

    • flavaa

      Heippa. Mä oon nyt 2 vuotta syönyt Neurotol Slow 300sta (1 1) eli saman määrän kuin poikasi. Aloitin lääkkeen pari vuotta sitten kun epilepsiani todettiin, eli muita lääkkeitä en ole edes kokeillut. Tietenkin ensimmäiset pari viikkoa olin todella kömpelö, unihäiriöitä, rytmihäiriöitä, muistihäiriöitä, "tyhjyyteen tuijottelua" jne.. mitä eräs vastaaja tuossa jo luettelikin. Myöhemmin kun lääkkeeseen totuin, ei ole ollut ongelmia kuin muistin kanssa. En tiedä edelleenkään johtuuko muistihäiriöt lääkkeestä vai epilepsiasta, mutta jotain tälle on tehtävä sillä viime vuosi koulussa oli yhtä tuskaa. Muisti ei muuten takkuile mutta juuri koulussa jne missä tulee koko ajan uutta ja paljon, tai tekemistä on hirveästi (muisti ei todellakaan ollut näin huono ennen epilepsiaa lääkitystä). Aion ottaa asian puheeksi neurologini kanssa mutta en haluaisi alkaa kokeilemaan kokonaan toista lääkettä.. Muuten Neurotol Slowista ei ole ollut haittavaikutuksia.

    • äitee_

      Meillä poikamme käytti neurotol slowia vuoden päivät ja se piti lopettaa, koska pojassamme ilmeni hermostuneisuutta.

      Sittemmin lääke vaihdettiin trileptaan, eikä ongelmia ollut.

    • eppu1

      ole sairastanut epilepsiaa jo 36vuotta ja siitä
      neurotol slowta syönyt viimeiset 21vuotta
      päivä annos on niinkin suuri kuin 6,5 tablettia
      veriarvot ovat vähän sekaisin mutta kohtaukset
      pysyvät kurissa mitään sivuvaikutuksia en ole huomannut
      ennen neurotolia söin jos minkälaisia pillereitä
      jopa 5eri lääkkettä yhtä aikaa niistä jäi joistakin pysyviä haittavaikutuksia [nesteen kerääntymistä . anemiaa . käsiala huononi]
      tosin epilepsia lääkkeistä yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle ja haitta vaikutukset ovat lapsilla erillaiset kuin aikuisilla

    • tyytyväinen?

      Minä olen syönyt vasta 3 kuukautta Tegretolia,epi diagnosoitiin silloin ja Tegretol alko suurenevin annoksin ensi lääkkeenä.Nyt annos 300mg aamulla ja 400 mg illalla.Väsytti ihan sairaasti alkuun, nyt olo ok, makuhäiriöitä oli noin kuukauden, mutta nekin hävisi pois.Eli oon ihan tyytyväinen kyseiseen lääkkeeseen!

    • epileptikko

      olen käyttänyt neurotol slowta n. kaksikymmentä vuotta.Jossain vaiheessa kokeiltiin muitakin, tuli kohtauksia, kaikenlaisia muita epämiellyttäviä oireita.Minulle neurotol on sopinut tosi hyvin, eikä lääkärinkään mukaan ole tarvetta vaihtaa. Vaikea tietysti itse sanoa, olenko eilainen, hitaampi tms.Eipä ole kukaan siitä kyllä valittanut.Tsemppiä pojallesi ja sinulle, kokeilkaa jotain muuta, vaihtoehtoja on paljon. Tärkeintä kai, että kohtaukset pysyvät poissa.

      • Sussu

        Itse syön lääkettä 350 350 annostuksella, minulla ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Aikaisemmin oli Deprekine joka väsytti ihan sairaasti ja olin ihan tökkyrässä. Kannattaa kokeilla muitakin lääkkeitä, yksi sopii toiselle ja toinen taas toiselle.


    • ..slow

      Olen 38-vuotias nainen. Vuonna -91 todettiin minulla aivokasvain, jonka oireiluna oli epilepsiakohtaukset. Siitä asti olen syönyt Neurotol Slow-epilääkettä (200mg 1 1½). Siinä oli kuitenkin niin paljon sivuvaikutuksia, jotka vaivasi elämääni, että kyllästyin siihen ja halusin lopettaa sen käytön viime kesänä 2004 (lääkärin luvalla). Sivuvaikutuksena oli mm. kova väsymys, päänsärkyä, huimausta, puhumisen kanssa ongelmia (vaikea sanojen löytäminen), huono muisti sekä ulostusvaikeuksia. Poisjätön jälkeen oireet ovat vähentyneet ja on huomattavasti terveempi olo! Eikä ole epikohtauksiakaan tullut! Kannattaa tutkia, että löytyisikö pojallesi joku vastaava lääke, jonka käytöstä tulee vähemmän sivuvaikutuksia ja käydä säännöllisesti lääkeainepit.kokeissa. Oireet ei ole mukavia. Ja kerrankos poika on viel lapsi! Minusta tuntui, että vuosia meni hukkaan oireitten takia. Pidän peukkua, että asianne selkenee! :o)

      • kokemukset on

        minullakin ollut,tosin eri sairauteen.


      • Ei niin hidas

        Olen 29v mies. Sain kaksi kohtausta peräkkäin 13 vuotta sitten. Toisen kohtauksen jälkeen tehtiin kattavat tutkimukset, joissa aivosähkökäyrässä löydettii poikkeavuuksia, jonka jälkee aloitettiin Neurotol Slow 200mg 2tbl/per päivä lääkitys. Muita kohtauksia ei ole ollut. Sivuvaikutuksista en ole täysin varma, ajoittaista väsymystä ja huonomuistisuutta on ollut, myös näkö on satunnaisesti heikentynyt jonkin verran. Huimausta on myös ollut. Suu on usein kuiva. Päänsärky jota joskus ollut, on uskoakseni johtunut muista tekijöistä. Kolmiosta huolimatta saan ajaa autoa eikä koordinoinnissa ole ollut ongelmia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe