Rottakokeessa 55.6% poikaskuolleisuus

rotille

11

1339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekosoturi

      Niinhän siinä käy kun ruvetaan tekemään eläinkokeita. :/

      • kun ihmisiä kuoli ?

        On ole oikein perillä tästä geeni muuntelu hommasta siksi kysynkin että muistaako kukaan sitä juttua kun Japanissa ihmisiä kuoli jotenkin väärin tuotettuun (tryptofaani tms.)proteiiniin .
        Mikä oli silloin todellinen syy kun jossakin kirjoitettiin että tuotannossa käytettiin liian vähän jonkinlaista suodatin hiiltä toisaalta
        jossakin väitettiin että proteiinin tuotannon
        maksimoimiseksi käytettiin geenimuuntelua joka olisi tuottanut ei toivottuja aineita joita
        ei aikaisemmin oltu havaittu kun proteiinia oli tuotettu "luonnonmukaisilla " oliko se nyt joillakin hiivoilla tms.??


    • Mikä nerokkuus!

      No tässähän on sitten 2 ongelmaa ratkaistu yhden sijaan!

      Ei pelkästään kehitysmaiden nälkä poistu! Lisäksi liikaväestöstä päästään eroon!

    • Ecoengineering

      Haluaisin todellakin kuulla tuosta tutkimuksesta lisää.

      Ensinäkin, se kuulostaa uskomattomalta. Luonnonvaraisten rottien poikaskuolleisuus on 60-80%. Laboratorioista en ole varma, mutta 9%? Tuohon en usko.

      Ihmisilläkin on useissa osissa maailmaa huonompi keskiarvo. Suomessa luku on 0,3%, mutta esim Angolassa luku on 19,1%. Ja nuo ovat suoraan syntymässä kuolleita.

      Joten jos joku viitsisi selvittää, miten rotat, joilla on suorastaan surkea neuvola-synnytyssairaala käytäntö onnistuivat tuossa, niin hyvin? Ilmeisesti ilmeisin teoria: 'Täysin tuulesta temmattu tutkimus' on poissa laskuista?

      • Xveg

        Aiheesta voi lukea enemmän mm täältä:

        http://www.gmwatch.org/archive2.asp?arcid=5890

        55,6% gm-soijaryhmästä kuoli, tavallista soijaa syöneestä kontrolliryhmästä 9% kuoli ja soijaa syömättömistä 6,8%. Tuossa näkyy olevan ihan reilu ero ryhmien välillä.

        "Luonnonvaraisten rottien poikaskuolleisuus on 60-80%."

        Aivan, koska ne ovat luonnonvaraisia. Eipä laboratoriossa juuri esiinny nälkäisiä kissoja, petolintuja tms. Sen takia (ja muun kontrolloinnin vuoksi) laboratorioympäristössä isot kuolleisuusluvut ovat epätavallisia.


    • keptikko

      Mitenkään geeämmää puolustelematta. Jossain määrin vastustankin koko hommaa.


      1. Tuossa tutkimuksessa oli kussakin ryhmässä ainoastaan 33:sta 45:een rottaa.

      2. GM-soijan ravintoarvoissa saattaa olla jotain, mikä aiheuttaa yliannosta rotille, olematta silti varsinaisesti vaarallinen aine (ihmenen kuolee aikaisemmin jos pelkän porkkanan sijasta syö pelkkää kaalia -> ei kaali silti ole porkkanaa vaarallisempaa). Testissä olisi pitänyt olla ravintoarvoiltan mahdollisimman identtiset tuotteet, ymmärtääkseni nyt ei näin ollut. Ei-soijaa saaneesta kontrolliryhmästä muuten kuoli vielä tavallista soijaporukkaakin vähemmän rottia: 3 kpl 44:stä eli noin 7 %.

      3. Irina Ermakova on julkaissut enemmänkin GM:ää vastustavia kirjoituksia. Onko hän varmasti puolueeton tutkija (bilsan proffa kuitenkin) vai tukemassa omaa dogmiaan (tutkimuksen hän teki ilmeisesti yksin).

      4. Googletuksen tuloksena lähes kaikki sivut olivat GM:ää vastustavia. Yhtään oikeata tiedesivua en huomannut. Miksi näin? Eikö tutkimukset kestä kollegoiden silmää vai olenko vain liian hätäinen (tutkimus tehty vasta lokakuussa)? Entä missä se Irinan alkuperäinen julkaisu on, löysin vain tuon Jeffrey Smithin kokoaman tekstin eri muodoissaan?

      Irinan kotisivu:
      http://irina-ermakova.by.ru/eng/

      • Xveg

        Itse asiassa todella skeptinen ihminen (merkityksessä "epäilevä") suhtautuisi epäillen juuri geenimuuntelun väitettyyn potentiaaliin.

        Ermakovan tutkimuksista tulleet tulokset ovat hyvin samanlaiset, kuin Arpad Putztain aiemmat tulokset rottien ruokintakokeesta. Putztai päätyi tuolloin siihen tulokseen, että rottien saamat elimelliset vauriot johtuivat nimenomaan geenimuuntelusta.

        "Testissä olisi pitänyt olla ravintoarvoiltan mahdollisimman identtiset tuotteet, ymmärtääkseni nyt ei näin ollut"

        Tuollainen "ymmärtääkseni" tarkoittaa, että varmaa tietoa ei ole. Ermakovan tai Putztain kuitenkaan ei tarvitse kehittää kovin huolellisia tutkimuksia(kuten ovat tehneet) lyödäkseen huolellisuudessa gm-yhtiöiden tuotteista tulevat tutkimukset.

        Ohessa on eräs varsin hyvä selostus Ermakovan tutkimuksista:

        http://www.gmwatch.org/archive2.asp?arcid=5890

        Kun tuon lukee läpi, niin huomaa, että esimerkiksi Monsanto on suunnitellut ongelmien peittelyyn tähtäävää tutkimusta gm-kasveillaan.

        Mutta poistetaan tuo "ymmärtääkseni". Se, että tuotteet olisivat "ravintoarvoiltaan mahdollisimman identtisiä" on määrittelynä aika lailla pielessä, kun kyseessä on gm-soijan vertaaminen tavalliseen. Esimerkiksi Monsanton gm-soijan sisältämän tunnetun allergeenin, trypsiini-inhibiittorin määrä on 27% korkeampi kuin tavallisissa lajikkeissa. Toisaalta tärkeitä ravintoaineita, kuten koliinia on vähemmän kuin tavallisissa.

        "Eikö tutkimukset kestä kollegoiden silmää vai olenko vain liian hätäinen (tutkimus tehty vasta lokakuussa)?"

        Gm-yhtiöiden tekemät eivät useinkaan kestä. Edelleen jos sanot Ermakovaa puolueelliseksi ja noudattavan "dogmia" niin silloin tehtäväsi on näyttää, miten hän tarkalleen ottaen on puolueellinen ja osoittaa "dogmin" seuraaminen.

        Tosin se, että Ermakova kirjoittaa pääosin kriittiseen sävyyn geenimuuntelusta, ei yllätä sillä niin tekevät useat muutkin asiaan tutustuneet, jotka eivät ole gm-yhtiöiden palkkalistoilla. Ermakovan tutkimukset on helppo toistaa ja itse asiassa Smith aikookin tehdä niin. Kun Ermakovan tutkimus toistetaan, niin saadaan lisää kuolleita rottia.

        On hyvä muistaa, että geeniteknologia on uutta teknologiaa ja sen puolustajilla on näyttövelvollisuus sen turvallisuudesta. Varsinkin, kun kyseessä on teknologia, jota kuluttajat eivät halua ja jolle ei ole oikeastaan edes tarvetta.


      • Egoisti

        tutkimuksia tarvita. Onhan se nyt itsestään selvä että GM ravinto on geeneille haitallisia. Geenimuunneltu ravinto muuttelee syöjän omia geenejä miten sattuu ja lapset syntyvät kasvi päässä.


    • sittenhän

      kun rotat syö esim. satamassa sitä soijaa ei tartte erillistä rotanmyrkkyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe