Lue tämä, jos haluat töihin Englantiin!

Brenda

Täällä keskustelupalstoilla kysellään monesti työnhakuvinkkejä. Itse menin Lontooseen au pairiksi, mutta epäonnistuneen ensimmäisen viikon jälkeen aloin etsiä sieltä "oikeita töitä" ja asuntoa. Tässä muutamia neuvoja Lontoosta työtä etsiville:

Lontoosta löytää työtä helposti. Päivän sanomalehdissä on hyvin paljon kaikenlaisia ilmoituksia: reseptionisteja, kampaajia, myyjiä, puhelinmyyjiä, tarjoilijoita ja siivoojia etsitään joka päivä. Paras tapa etsiä töitä on kuitenkin kävellä suoraan sisään kauppaan ja kysyä "manageria" tms. paikasta riippuen. Työhakemusta tai CV:tä ei ole pakko olla, sillä monilla yrityksillä on oma työnhakulomakkeensa, jonka hakija täyttää. On kuitenkin hyvä jättää sen rinnalla edustava työhakemuskin. Itse löysin työpaikan juuri tällä tavalla kävelemällä sisälle jokaiseen paikkaan, mihin halusin töihin. Parin päivän päästä tulikin sitten puhelinsoitto kivasta putiikista, jossa olin käväissyt työtä kyselemässä. Lontoossa on myös paljon "Job Centereitä", joista niin ikään löytää tuhansia vapaita työpaikkoja.

Asunto löytyy Lontoosta helpommin kuin mikään muu. Itse muutin ensin erään suomalaisen luo, joka vuokrasi asunnostaan vapaata huonetta (näin ilmoituksen Lontoon suomalaisen kirkon ilmoitustaululla). Toisen asunnon löysin osoitteesta www.gumtree.com, johon tulee kymmeniä ilmoituksia joka päivä. Muita hyviä osoitteita ovat www.aroomtolet.co.uk ja www.tntmagazine.com/uk. Asuminen on Lontoossa useimmiten yhteisöasumista talossa, jossa jokaisella on oma makuuhuone mutta keittiö/kylpyhuone jaettu muiden kanssa. Halvimmillaan huoneen löytää hinnalla 50 puntaa/vko, mutta keskihinta on 100 puntaa/viikko hyvästä huoneesta. Hyvin kalliitakin on luonnollisesti paljon tarjolla. Edellä mainitsemistani Gumtree- ja TNT-magazine -osoitteista löytyy paljon myös työpaikkoja! Joukossa on myös "live-in" -töitä, jossa asunto on tarjolla. Tällaisia ovat useimmiten lastenhoito-, siivous- ja pubityöt.

Monissa työpaikoissa ei välttämättä makseta veroja (mm. monissa "live-in" töissä), jolloin ei luonnollisesti tarvita pankkitiliäkään. Jos pankkitili pitää kuitenkin avata, niin on hyvä tietää pari asiaa. Englannissa pitää jotenkin todistaa se, että asuu sillä hetkellä pysyvästi siellä. Todistaminen käy helposti esim. laskulla, joka on lähetetty Englannin osoitteeseen omalle nimelle kirjattuna. Monien ei kuitenkaan tarvitse maksaa yhteisöasumisessa laskuja, jolloin todistaminen vaikeutuu. Minun piti pyytää Suomen pankiltani tiliote, jossa näkyy Lontoon osoitteeni. Sellainen lähetettiin minulle, mutta siihen oli kirjoitettu käsin osoitteeni. Ajatus siis oli se, että Lontoon osoite olisi siis ollut rekisteröity osoitteekseni Suomessa. Seuraava tiliote pankista tuli niin, että siihen oli kirjoitettu Lontoon osoitteeni konekirjoituksella päälle. Monen mutkan kautta sain kuitenkin avattua tilin. Varautukaa siis vaikeuksiin siinä asiassa.

Verojutut hoituvat helposti. Itse löysin verotoimiston puhelinnumeron ilmaisjakelulehti TNT:stä, joka ilmestyy joka maanantai metroasemille. TNT on suunnattu ulkomaalaisille, jotka tulevat töihin Lontooseen, joten se luonnollisesti sisältää työpaikka- ja asuntoilmoituksia ja neuvoja. Edellä mainitsemastani nettiosoitteesta www.tntmagazine.com/uk löytyy linkki "Getting started", josta löytyy kaikki olennainen tieto verojutuista ja muusta vastaavasta. Käynti verotoimistossa on nopea, minkä jälkeen postissa tulee pieni verokortti, jota sitten näytetään jokaiselle työnantajalle. Ilman korttia veroa joutuu maksamaan enemmän, mutta se ei haittaa, koska ne saa sitten myöhemmin takaisin veronpalautuksina.

Kielitaito ei ole Lontoossa niin tärkeää, kun suomalaiset luulevat. Siellä on palveluammateissa paljon ulkomaalaisia, jotka osaavat huonommin englantia kuin me suomalaiset. Pääasia, että on rohkea ja uskaltaa puhua. Suomessa valmiiksi tehty työhakemus & CV auttavat. Kannattaa myös lueskella asuntoilmoituksia etukäteen Suomessa, jotta tietää, miten tietyt asunnonhakuun liittyvät asiat ilmaistaan englanniksi.

Suurta apua ja "turvapaikan" Lontoossa tarjoaa Lontoon suomalainen kirkko (www.finnishchurch.org.uk). Sieltä saa neuvoja ja apua kaikenlaisiin pieniin ja suuriin ongelmiin. Itse menin sinne au pair -perheestä, kun en tiennyt, minne muuallekaan olisin mennyt. Sain majoittautua siellä ja "nousta jaloilleni" kurjan au pair -kokemuksen jälkeen. Pidin myös kovasti työstäni (jos haluatte tutustua kauppaan, missä olin töissä ja kenties hakea sinne itsekin, niin käykää osoitteessa www.boots.com ja klikatkaa linkkiä "Careers with Boots").

Vaikeuksia toki jokaisen tielle tulee, mutta Englannissa asumiseen ja työskentelyyn liittyvät asiat ovat meille helppoja, koska kuulumme EU:hun. Erillisiä lupia ei siis tarvita. Kaikkiin ei kannata luottaa, sen huomasin itsekin, mutta kontaktien luominen on tärkeää, jotta saavuttaa sen minkä haluaa ja saa apua tarvittaessa. Annan mielelläni vielä vinkkejä kaikille, jotka niitä tarvitsevat. Onnea matkaan ja rohkeutta siis vain kaikille teille, jotka näillä keskustelupalstoille epäröitte lähteä ulkomaille töihin! :-)

21

16966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Susannaa

      Oli oikein hyödyllinen ja hyvä teksti sinulla. Itse olen lähdössä englantiin ensi kuussa, mutta menen Bristoliin. Olisi kiva jutella enemmän, onko sulla sähköpostiosoitetta?

    • ei etuja

      Kannattaa miettiä sitä,että jos työnantaja ei maksa veroja palkoista,eikä sopimustakaan ole niin jäät paljosta paitsi.
      Eli en tiedä miten missäkin maassa on samankaltaiset asiat kuin suomessa,eli:loman kertyminen,lomapalkka&raha,arkipyhäkorvaukset,ylityölisät ja muut esim.iltalisät,kunnolliset tauot.Eli jos noita etuja saisit kunnon työsopimuksella ja verojen maksamisella,niin eikö olisi kannattavampaa?Ei tarvitsesi pelätä jos palkaa ei tulisi tai muuten tapahtuisi jotain.Työnantaja voi antaa sulle potkut ilman syytä ja koska vain.
      En ole perehtynyt miten missäkin maassa on nuo edut,mut jos niitä on niin jää kaikesta paitsi.

      Eikä se verottomana työskentely sulle kuitenkaan suurempaa palkkaa yleensä tuo,vaan hyöty menee työnantajalle.Itse saat pelätä vaan joka päivä,että käykö huonosti.
      Ehkä ei sillä ole niin väliä jos vain vähän aikaa työskentelee,mutta jos kauan aikoo maassa olla niin kannattaa miettiä tarkkaan ennenkuin suostuu hommaan.

      • duunari

        ***LUE LOPPUUN***

        Helposti käy myös niin että työntekijä vaati hiukan liikaa ja jää ilman töitä. Varsinkin ulkomaalaisille. Samalla vaivalla firma ottaa paikallisen jos joutuu maksamaan kaikki kirjaimen mukaan.

        Mielestäni kumminkin pimeän työn tekeminen on väärin kaikkia kohtaan. Itse en pimeetä työtä ole tehnyt enkä suostu tekemään. Jokaisen kumminkin pitää miettiä että miten yhteiskunta toimii. Miten se ei toimi jos kukaan ei maksa veroja.

        Eikös suomessa epäselvissä tapauksissa (työntekijä ilman työsopimusta) tulkita niin että palka ja lomat maksetaan minimin mukaan (alan työehtosopimuksen) tai alalla muuten yleisesti käytössä olevan systeemin mukaan.


    • Nimetön

      Niin olen merkonomi opiskelija ja ajattelin lähteä Lontooseen työharjoitteluun mielellään suomlaiseen yritykseen/kauppaan..mistä löytäisin tietoja?kaikki apu on tervetullut!

      • Brenda

        En osaa sanoa mitään yksittäisiä, mutta ehkä suomalaisen kirkon työntekijät osaavat auttaa sinua:
        http://www.finnishchurch.org.uk/

        :-)


    • Lontooseenko

      Moikka!

      kiitos monipuolesta, hyvästä ja rohkasevasta viestistä!

    • Sospiri

      Ihanaa lukea tuollainen kannustava viesti. :) Itse tulin vain kaksi päivää sitten Lontoosta Suomeen kurjan Au Pair-kokemuksen jälkeen. Nyt etsin mahdollisuuksia palata. Sain ihania ystäviä ja haluaisin oppia puhumaan Englantia lähes täydellisesti. Nyt etsin työpaikkaa. Työnantajat kysyvät usein työlupaa tms. asiakirjaa. Miten sen asian saa hoidettua/selvitettyä? Kirjoitit ettei erillisiä lupia tarvita?

      • Brenda

        Kiva, että sulla oli mukava kokemus! Suomalaiset ei tarvi mitään työlupaa Briteissä, koska me ollaa EU:n kansalaisia. Pelkkä passi riittää. :)


      • Jangir
        Brenda kirjoitti:

        Kiva, että sulla oli mukava kokemus! Suomalaiset ei tarvi mitään työlupaa Briteissä, koska me ollaa EU:n kansalaisia. Pelkkä passi riittää. :)

        Hei
        Voisitteko auttaa mua, mä oon lähdössä asumaan Englantiin ja mä haluun löytää työpaikka vaikka Monchesterissa ja itse asiassa mun ammatti on hammaslaborantti niin voisitteko anta vähän vinkkejä, että mistä mä voin löytää työpaikka ja mikä olisi hyvä palkka.


    • kuitergerb

      Englannissa on lämmin ulkona ja kylmä sisällä.

      • Jangir

        Kiitos tiedän


    • Minä

      Kuinka hyvin voi saada töitä jos on vain lukiokoulutus taustalla?

    • Lisämainintaa

      Se vain on harmittava juttu (ja usein unohtuu mainita) että Englannissa joutuu maksamaan 100e kunnallisveroa joka kuu, kunnallisvero kattaa mm. teiden kunnostuksen sun muut ja se on pakko maksaa jos maassa asuu eikä opiskele.

      • vinkkiäkehiin

        Briteissä ei kaikilla aloilla niinkään katsota koulutusta vaan sitä, kuinka paljon mainitset osaamiasi asioita CV:ssä ja sellaisia piirteitä että sovellut juuri hakemaasi työhön. Kannattaa erikseen liittää mukaan myös "kehumiskirje" eli Covering letter tässä sivu
        http://www.kent.ac.uk/careers/cv/coveringletters.htm

        Peruskoulu tai lukiopohjalta onnistuu löytämään töitä esim. marketit, kassatyöt, callcenterit, tarjoilijantyö, hotelli, babysitter, catering yms.


    • santeri1

      Paitsi että kunnallisvero on lähes 100% tapauksissa sisällytetty vuokraan…. Eikä se 100 puntaa oo, ehkä enemmän 20-40 puntaa, riippuen missä päin asuu.

    • Ex-Londoner

      Ajattelin päivittää tuon aloittajan tekstiin juttuja, kun hänen kirjoittamastaan on kuitenkin jo kulunut yli 10 vuotta joten jotkut jutut ovat muuttuneet. Itse olen lähdössä nyt pois Lontoosta, etsin paikkaa jossa myydä/antaa tavarani ja törmäsin tähän kirjoitukseen vuodelta 2006.. Eli vähän päivitystä vuodelle 2017 : ) Kokemukseni ovat siis Lontoosta.

      Töitä löytää keskitetysti parhaiten sellaisesta paikasta kuin indeed.co.uk sinne vaan hakusanoja syöttämään erilaisia ja löytyy erilaisia tarjolla olevia töitä, esim voit kirjoittaa hakukentään 'restaurant jobs' tai 'project manager' ja kaupunki mistä haet ja sitten entteriä ja tulee paikkoja esiin ja paljon.. Uusia tulee päivittäin. Jos et tiedä mitä työtä haluaisit tehdä, voit laittaa kenttään erilaisia viritelmiä, esim 'no experience needed' tai vaikka 'immediate start', jos haluat aloittaa heti.

      Punta on nyt Brexitin ansiosta heikko, joten ennen täällä sai hanttihommistakin hyvin rahaa, nyt ei, aika samoissa mennään kuin Suomessa uskoisin punnan kurssin takia siis.

      Töitä löytää myös pitämällä silmänsä auki, ei tarvitse kuin vähän kävellä ympäriinsä ja kauppojen ja ravintoloiden ikkunoissa näkee palkataan -ilmoituksia, sitten vaan marssii sitään ja kysyy että onnistuisiko päästä hommiin.

      Kilpailu on kova myös, koska töihin tulijoita on paljon. Kannattaa aloittaa alhaalta ja vaikka huonommallakin palkalla, kun saa vähän kokemusta, palkka ja työnkuva voivat kohota hyvin yllättävän nopeallakin aikataululla.

      Jostain syystä hoivatöistä täällä maksetaan hyvin. Hoitokodeissa voi saada £30000 vuodessa tai £16 tunnissa, tosin työajat voivat olla haastavat. Samoin jostain lastenhoidosta voi saada saman summan vuodessa vähintään rikkaissa perheissä, mutta he vaativat paljon myös, ja pitää olla monivuotinen kokemus. Nämä eivät ole omaa osaamisaluettani mutta olen törmännyt näihin ilmoituksiin ja palkkoihin.

      Työskentelyyn tarvitaan NI number eli National Insurance number, jonka saa
      https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
      En tiedä onko sen saaminen hankalaa, luultavasti ei EU-kansalaiselle (tosin miten Brexit vaikuttaa jatkossa ei tietoa). Itse sain aikoinaan helposti sen, mutta siitä on jo yli kymmenen vuotta. Jokatapauksessa kunnon hommissa, myös hanttihommissa tuo numero tarvitaan, siitä ollaan yllättävän tiukkoja joka puolella.

      Pankkitilin saaminen voi olla hankalaa, helpoiten saa jos tulee opiskelemaan ja saa tilin sitä kautta. Jos tulee töihin, kaikki aloittajan kertoja pitää paikkansa. Todistelu että asuu jossain on hankalaa, jos asuu esim kimppakämpässä jossa laskut kuuluvat vuokran hintaan. Jotkut pankit hyväksyvät vuokrasopimuksen näyttämisen pankissa ns todisteena. Samoin jos on joku dokumentti että on töissä niin sen voi näyttää. Jos ei ole, voi sanoa esim että on oma yritys juuri alkamassa. Eniveis, mutulla sanoisin että esim. Lloyds pankki antaa tilin helposti ilman laskua omissa nimissä tms todistetta, sen sijaan joku HSBC tai Barclays, forget it, jos ei ole laskua omissa nimissä niin tiliä ei tipu. Tili on kuitenkin oltava jotta voi vastaanottaa palkan. Kyllä varmaan käteenkin saa jostain pimeistä kahvilahommista yms.

      Jostain syystä aloittaja oli sitä mieltä että ei tarvi niin kovin osata englantia. Minä olen toista mieltä, sikäli että helpommin pärjää ja voi kommunikoida ihmisten kanssa kun osaa ja sitä parempia töitä saa. Esim et voi työskennellä kahvilassa tai kaupassa, jos et pysty kommunikoimaan englanniksi. Ei sen täydellistä tarvi olla mutta pitää tulla toimeen. Ihmiset eivät myöskäään arvosta sinua jos et osaa kieltä.

      En jaksa mennä syvemmin asiaan, mutta ainakin Lontoo on hyvin luokkatietoinen paikka sikäli että ihmisiä arvotetaan eri kriteerein, kuin vaikkapa Suomessa ja se ratkaisee aika paljon esim työelämässä, mikä on sinun ns. luokkasi ja keitä tunnet. No tällaiset jutut tulevat esiin vasta paljon myöhemmin eivätkä edes kauheasti haittaa suurinta osaa ihmisistä, mutta siihen on hyvä varautua että esim kaupan kassalla täällä ei ole samanlaista ihmisarvoa kuin Suomessa. En sano tätä mitenkään ilkeästi vaan se on vaan fakta, joka on hyvä tiedostaa saarivaltakunnassa asumisessa.

      No mut se siitä, Lontoo on ihan kiva paikka, aina tapahtuu kaikenlaista mukavaa ja tekemisen puutetta ei ole. Kallista on enimmäkseen kaikki, siihen ei brexit auttanut :) Säätila on mukava, kunnon talvea ei ole, koskaan ei olla miinusasteilla paitsi poikkeuksellisesti ja joskus yöaikaan. Nyt on tammikuu ja ulkona on päivisin enimmäkseen sellaista 6 - 11 c.

      Jatkuu

    • Londoner

      Jatkuu..

      Taloissa on tätä nykyä jo lämmitys, ja suihkustakin tulee koko ajan lämmintä vettä, ei vain aamuisin ja iltaisin, tässä on kehitytty huimasti kymmenessä vuodessa. Asunto löytyy helposti, se on totta. Takuuvuokrat kannattaa varautua maksamaan, jossain selviää 2vkon takuulla jossain 2kk. Se on hyvä ottaa huomioon että takuuta ei saa välttämättä takaisin vaikka olisi toiminut ihan oikein. Tämä on kapitalistinen maa hyvässä ja pahassa, eli sen puolella ollaan jolla on enemmän rahaa (ja valtaa) usein, eli jos vuokraisäntä jättää takuut maksamatta se on sitten vaan useimmiten voi voi.

      Kimppakämpän löytää vaikka täältä spareroom.co.uk

      Hinnat ovat kohonneet rutkasti kymmenessä vuodessa joten sanoisin että edes jonkunlaisen ok kämpän vuokraamiseen kimppakämpässä joutuu pulittamaan minimissään £700/kk. Halvemmallakin varmaan saa mutta jos haluaa että asiat edes jotenkuten ovat ok, eli se lämmitys, kunnon suihku keittiö, wifi, council tax etc sis vuokraan niin kyllä se melkein minimi tuo on. Ministudion joka ei ole kummoinen mutta jossa ei ole kämppiksiä, lähtöhinnat yli tonnin. Jos on ystäväporukka lähdössä, kannattaa vuokrata talo kimpassa.

      Tuo 'kauppa' jossa aloittaja on ollut töissä, Boots, on ns apteekin ja kemikaalikaupan yhdistelmä, saa myös jotain ruokaa ja kaikenlaista muuta maan ja taivaan väliltä, oikein hyvä ketju, suosittelen : ) niitä on joka paikassa, on maan tunnetuin 'apteekki'. Täällä on kanssa loyalty cardit voimissaan, esim ruokakaupoissa ja juuri tuossa Bootsissa, kun ostat tietyn määrän tavaraa, saat pisteitä jotka voi muuttaa rahaksi, esim tuossa Bootsissa ei tarvi pajoa kempparikamaa hankkia kun on jo 5-10 puntaa kilahtanut tilille käyttörahaa.

      Lontoo on massiivinen, niin kooltaan kuin ihmismäärältään, se voi olla rasittavaa. Monet ihmiset ovat sairaan tylyjä ja elämään kyllästyneitä ja sittenlöytyy ihan toista äärilaitaa ja kaikkea siltä väliltä. Julkinen liikenne toimii hyvin silloin kun toimii, metrotyöntekijät ovat hanakoita lakkoilemaan, mutta bussilla pääsee sitten kun jos ei metro toimi. Ja takseja on tietty joka puolella. Jos ajaa itse, kannataa muista se että liikenne on 'väärinpäin' : )

      Ah, no en jaksa nyt tämän enempiä kirjoitella, mut aattelin että 'päivitän' vähän noita aloittajan sinänsä hyviä juttuja. Rohkeasti vaan maailmalle jos siltä tuntuu! Aina pääsee takaisin kotiin jos ei viihdykään.

      Jos tulee lisäkysymyksiä, valitettavasti en täydennä kertomustani, koska en lueskele tätä palstaa, mut ehkä joku muu jatkaa juttua?

    • rajakansalainen

      Vaikuttaako iltiksen (IS 17.1.) uutiskuva ja uutisartikkeli haluun lähteä pois tai haluun lähteä töihin Englantiin? Ei välttämättä, mutta osaltaan sen ja tämän keskustelun lukemisella on vaikutuksensa moniin muihin seikkoihin ja sitä kautta sitten jossain kohtaa työskentelyä omalla kohdalla ne seikat vaikuttavat haluun mennä tai tulla.

      Veromaksajan näkökulmasta kuitenkin jokainen katsoo ja tunnustelee sitä, mitkä ovat omat tuntemukset sekä minne tuntee kaipuuta ja miksi. Mitä työtä haluaa tehdä on tässä tärkeää ja se, missä sitä on tarjolla. Tuntemukset voivat olla ristiriitaisia, jos liikkumisen vapautta vaikkapa rajoittaa tai sitoo jokin seikka kuten huoltajuus tms. Nämä tekijät vaikuttavat alintajuntaisesti ja se on hyvä tässä tiedostaa silloin kun herää halu etsiä ja voida saada sitä työtä ja liikkua esim. EU-jäsenmaasta Englantiin.

      IS-artikkelin mukaan ulkomaan kauppa- ja kehitysministeri Mykkäsen arvio Britanninan pääministeri Mayn eilisen, tiistain lausumat lähtöasetelmista, jotka mahdollisesti helpottavat Euroopan yhtenäisyyttä ja EU:n kauppasopimus-neuvotteluja. EU-kauppasopimukset koskettavat yhteisötavaraa. Onko vastaavasti joitain jäsenvaltioiden välinen yleissopimus ihmisten liikkumisen EU:ssa edistämisestä? Mikä sopimus Englannin ja EU:n välillä pysyy voimassa? Miten sitä tulkitaan jatkossa? Varmaankin EURES -portaali on merkki sellaisen olemassaolosta, koska Englanti säilyy siellä tietolähteessä.

      Suomen Pääministeri sanoi (tiistaina): "May ilmaisi Britannian valmiuden edistää ja ylläpitää maansa ja EU:n välisiä kauppasuhteita ja korosti, että tiiviiden kauppasuhteiden säilyttäminen brittien kanssa on todella tärkeää." Ulkoministeri Soinin sanoi lyhyesti STT:lle [Mayn puhe]: "selkeä ja linjakas".

      Eräs "kansalainen" nimimerkki sitten kommentoi eroamislausumien olevan: "haihattelua ja populismia", josta voitaisiin päätellä perimmäisten takoitusperien olevan Brittipolitiikan puoluelinjausten mukaiset. IS-keskustelussa artikkeliin lisätyt, eniten peukutusta lukijoilta saaneet, kommentit vähättelevät Mykkäsen arviota ja ovat skeptisiä EU:n rakenteita kohtaan. Eikä syyttä sillä ournalistien meidaan valitsema kuva Englannin pyöräilijän suojakypärästä on vaikutava. Se herättää katsojassa kysymyksen kuka on lähdössä ja mistä? IS 17.1 Artikkelin uustikuvassa on Englannin lippuskuviollinen pyöräilykypärä, johon kiinnitetyssä tarrassa lukee:
      "GET BRITAIN OUT _|/
      Time to leave the EU"\

    • Calais_Dublin_axel

      Our land - meidan maa - vårt land.

      Meita on moneksi! Ulkosuomalaiset. Suomenruotsalaiset ja muut vähemmistökansalaiset. Näistä yksilöinä loistavat urheilulliset (eg."alppisurffaajat") äveriäät yksilöt ja joukosta erottuu aina muutama "outo lintu". In the Family Tree - sen sukupuun kotimaan juuret ovat perinteiseti olleet Hölmölän kylistä lähtöjään. Töihin liikkuessa, passin kanssa, nämä "medborgare:t" kenties osin omaavat, jos ei kaikki saman maan passin. Ilman Globaalitalouden mukanatuomaa korporaattien mielivaltaa, nämä yksilöiden välillä olisi enemmän koheesiota ja he tulisivat toisilleen vähän enemmän tutuiksi. Yhdistysten kautta tai edes virtuaalisti foorumien kautta, työnperäistä liikkumista vaidaan edistää. Mikä tässä on tärkeätä ? Tehdä töihin Englantiin muuttamisesta tasapuolisesti kaikille helpompi toteuttava kokemus. Kielitaito - se on tässä tarkeää - ja se keskeisesti vaikuttaa siihen mitä työtä saamme ja mitä työtä emme, vaikka haluaisimme.

      Englantiin töihin menosta on monenlaista tarinaa - sen muutoksen tuomiin kokemuksiin sopeutuminen on oma lajinsa. Kaikken tottuu, jotkut eivät muutu, mutta kukin taaplaa tyylillään. Irlannin suomalaiset Irlannissa Bray -foorumi oli ollut varsin hyvin järjestettyä tietoa sisältävä tietolähde, saaritasavallassa liikkuville. Onkohan jossain vaiheessa Brayfoorumin uutta tulevaisuutta - lähde joka aikaisemmin osittain myös palveli Englantiin töihin lähtevien tarkoituksissa? Siihen tarkoitukseen oli v.2007 ollut kys. tietolähde pystyssä!

      Englannin kapitalistista yhteiskuntarakenteen näkökulmasta ja siitä seikasta katsoen, ettei sinne kovin helposti lasketa maaahanmuuttjia pakolaistatuksella. Siinä mielessä me Pohjoismaiset Englantiin haluavat - rohkeat rokan syöjät, viikinkisoutajat ja yhden köyden vetäjät - me koemme monin tavoin sen, miten muuton jälkeen asettuminen asutukseen on elämistä muutosten kourissa, johon turvan luo toimeentulo ja työssä pärjääminen. Vaikka meillä onkin työssä suoritumisen ja työnhaun lainalaisuuksiin perustuva turva EU:ssa ja Englannissa, niin perusasioista kertovalle tietopalvelulle olisi tilausta. Sen ylläpitoon tarvittaisiin järjestää resurssit! Josko Brayforumin ylläpitoa elämäntyönä tehneen näkemyksistä voisi jotenkin joku jatkaa? Viva Stella!

    • VivaStella_Star

      Tästä linkistä http://opas.brayforum.com/
      löytyi hänen tuottamaa sisältöä.

      Tosin ylläoleva tietolähde on Irlantiin muuttajan opas. IRE ja UK:n välillä jotkin perusasiat mukailevat perusrakenteiltaan toisiaan. Verovuoden ajanjakaso poikkeaa merkittävästi.
      Jos ei ylläoleva linkki mene suoraan oppaaseen, kokeile liittää tämä URL-osoite selaimen osoitekenttään:
      https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQzYv3y9jRAhWKliwKHeF3CxYQFggZMAA&url=http://opas.brayforum.com/&usg=AFQjCNFCMhKio_WFk0tcs72gSDX-4Ossdg&sig2=6bwZdqZi6sgWulKUGffUnw

    • Ainaselontoo

      Hyi kuka haluaa lontooseen? Eikö suomalaiset uskalla lähteä suomesta muualle kuin Lontooseen tai espanjaan? Lontoossa asuminen solussa on todella hohdokasta... jessus.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe