itsemurhaa miettivät..

hetki ajastanne

en voi ymmärtää teitä jotka pohditte/aiotte itsemurhaa.
uskon että elämä voi olla todella vaikeaa ja jotku asiat vaikuttaa elämän arvostukseen niin paljon ettei oma elämä tunnu elämisen arvoiselta, MUTTA olen itse töissä psyk.sairaalassa ja kohtaan usein ihmisiä jotka yrittäneet itsemurhaa,omaisia jotka ovat menettäneet rakkaan itsemurhien takia, ihmisiä jotka eivät tunne arvostusta elämästään. Mikään ei koskaan ole riittävä vastaus miksi elämä pitäisi oman käden kautta lopettaa!!
ei häpeä, syyllisyys tai virheet joita me kaikki teemme elämämme aikana, ei menetys..ei mikään! En sano että teillä olisi asiat hyvin tms. kun mietitte elämänne lopettamista, mutta MIETTIKÄÄ minkä takia, koska uskon itse että meillä kaikilla on oikeus elää ja nauttia elämästä ja lähteä pois jollain muulla tavalla kun tappamalla itsensä.
jätätte jälkeenne surevia omaisia, ystäviä ja/tai läheisiä,jotka miettivät miksi ja he eivät saa koskaan vastauksia, ei ainakaan niin hyviä että joku koskaan siihen olisi tyytynyt.
itsemurha on mielestäni itsekästä eikä mikäänlainen ratkaisu asiohin,niin tekevät jättävät jälkeensä paljon asioita, jotka ovat kesken..
te jotka haluatte päättää päivänne ns.ennen aikaisesti tarvitsette apua, hakekaa sitä, hakekaa ratkaisu muulla tavalla!
hakeutukaa psyk.päivystyksiin, terv.asemillenne hakekaa apua mielenterv.yhdistykseltä, neuvonnoista yms. vaihtoehtoja on monia, käyttäkää niitä!
mielestäni jokainen ihminen on arvokas virheineen kaikkineen!
Antakaa itsellenne ja muille anteeksi!
Valoisia päiviä tähän syksyyn!!

93

12183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se.

      Joka tietää tuottavansa vähemmän tuskaa kaikille ja itselleen kuolemalla ennenaikaisesti pois.
      Se, joka kärsii niin vaikeista kahleista, ettei totuus voi vapauttaa?

      • vaihtoehtona

        miksi koet tuottavasi vähemmen tuskaa kuolemalla? kuolema on niin lopullista, ettei sitä voi enää korjata, niin kuin virheitä joita meistä jokainen tekee.
        oletko yrittänyt antaa anteeksi?itsellesi, muille? miettinyt muita vaihtoehtoja?
        elämäsi on arvokasta kaikesta huolimatta!
        toivottavasti saat voimia jaksaa eteenpäin!


      • TeiniLikka-99

        Itse olen murrosikäinen teinilikka, Ajatellen itsemurhaa.. ja se tuntuu niin hyvältä vaihto ehdolta. SAISIPA NE VANHEMMAT TUNTEA SEN TUSKAN MIKÄ MU SISÄL MYLLERTÄÄ!


    • Sh/omainen...

      Kylläpäs hyvin tartuit asiaan!

      Tätä palstaa kun lueskelee välillä käyn omia kokemuksiani sukulaisteni HUOM sukulaisteni takia,heitä on mennyt 3 oman käden kautta ja joka kerta kysymys MIKSI???

      Meille omaisille se tuska siirtyy ja ikuinen kaipaus/kysely MIKSI?
      Osa omaisista ei selviä rusustaan ehkä koskaan...

    • ...

      No ei kyllä hyvin mene jos psykiatrisessa sairaalassa on töissä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä minkä takia ihmiset tekevät itsemurhia. Jokainen ihminen on yksilö ja jokaisella on ne rajatut resurssit selviytyä elämän haasteista, kaikki eivät vain yksinkertaisesti selviä avusta huolimatta. Itsemurhaa hautovien tuomitseminen ei paranna tilannetta yhtään, päinvastoin.

      • alkuper.kirjoitus

        ensiksikin..
        en tuomitse mielestäni vaikeuksia mitkä ajavat ihmisiä tähän pisteeseen!
        en voi vaan hyväksyä itsemurhaa minkäänlaisena ratkaisuna, koska mielestäni jokaiseen jopa todella vaikeisiinkin tilanteisiin löytyy muualta vastaus.
        työssäni kohtaan paljon erisyitä, muttei mikään kuten aikaisemmin kirjoitin ole sen arvoista miksi elämä ennenaikaisesti pitäisi lopettaa!
        työssäni autan ko.asian kanssa painivia ihmisiä ja omaisia näkemään elämää eri tavalla, löytämään niitä ratkaisuja. en sano että se helppoa olisi, vaan siihen on jokaisella oikeus ja mielestäni sitä että hakee apua tulisi käyttää!
        oikeassa olet ettei apu aina riitä, mutta jollekkin se riittää!ja jos ihmiset jotka aikovat itsemurhaa saisivat apua jo ennen sen kokeilemista, laskisivat meidän itsemurhaluvut alaspäin!
        jopa epäonnistuneen itsemurha yritysten jälkeenkin ihmiset parantuvat kun saavat apua, pitkä prosessi, mutta mielestäni kannattava!


    • ymmärtää

      miksi joku päätyy itsemurhaan, koska niin tekevä ei omassa kärsimyksessään, tuskassa, ahdistuksessa,pelossa yms. eläen osaa enää itsekkään järkeillä tekemisiään! Itsari ei siis voi olla itsekäs teko, kun tajunta on siinä tilassa, että muu maailma ikäänkuin katoaa kokonaan. Mitä tulee noihin avunsaanti mahdollisuuksiin, niin omakohtaisesti kokeneena voin todeta, ettei mielenterv.hoitajat/lääkärit ota ihmisen sanoja ja ajatuksia todesta! Itsemurha on siis oikeutettu tilanteissa, joissa ei enää muuta ratkaisua/apua osakseen saa. Ja mites ne lähiomaiset kuollutta suree, kun eivät eläissäänkään yhteyttä pitäneet, saati et olisivat millään tavoin yrittäneet auttaa. Itselläni selviytyminen päivästä toiseen onnistuu vain tablettien avulla ja niit on joka lähtöön. Jokainen aamu odotan, ettei tarvitsisi enää herätä tai että ehkä tänään jään rekan alle tai saisin jonkin kuolemaan johtavan sairauden, niin onks tuokaan sit muuta kun toive "piiloitsarista"? Ei ole Valoa näkyvissä mulle eikä monelle muullekkaan. Vielä meistä moni kuitenkin on tänään hengissä, mutta jos ei hoidon saanti ala paranemaan, niin huomisesta ei tiedä. Älkää syyllistäkö meitä itsaria harkitsevia, eikö me jo tarpeeksi kärsitä muutenkin?

      • alkuper.

        otan osaa tilanteeseesi,ettet ole saanut apua kun sitä olet hakenut..
        ehkäpä omaisesi eivät ole ymmmärtäneet tilanteesi vakavuutta tai et ole itse edes halunnut päästää heitä lähellesi?? arvailuja vain..ja valitettavasti kaikilla ei ole niin läheisiä ihmisiä kuin toivoisi.
        mutta sinä olet avain kaikkeen ympärilläsi tapahtuvaan. en sano että kaikki on itsestäsi kiinni,mutta suuri osa on.
        toivon että pystyisit ylittämään sen kynnyksen ja hakea apua uudelleen, syöt kuitenkin lääkkeitä, jollen väärin ymmärtänyt, olet silloin tod.näköisesti yhteydessä lääkäriisi tietyin välein, uskalla luottaa!
        me kaikki, hoitajat, lääkärit kaikki teemme virheitä hoidon arvioinneissa ja paljon muissakin asioissa, mutta toivon että saisit voimia jaksaa eteenpäin ja uskon takaisin elämääsi..


      • anonyyyymi

        oon monessa asiassa täysin samaa mieltä. Miks kukaan jäis suremaan jos ei muutenkaan pidä yhteyttä tai yritä auttaa. Se on jokaisen oma päätös. Onhan se kamalaa, enkä tiedä pystyisinkö edes tekemään sitä ja millä tavalla, mikä sattuisi vähiten, mikä olis helpoin tapa.
        Voimia!


      • THSAN
        alkuper. kirjoitti:

        otan osaa tilanteeseesi,ettet ole saanut apua kun sitä olet hakenut..
        ehkäpä omaisesi eivät ole ymmmärtäneet tilanteesi vakavuutta tai et ole itse edes halunnut päästää heitä lähellesi?? arvailuja vain..ja valitettavasti kaikilla ei ole niin läheisiä ihmisiä kuin toivoisi.
        mutta sinä olet avain kaikkeen ympärilläsi tapahtuvaan. en sano että kaikki on itsestäsi kiinni,mutta suuri osa on.
        toivon että pystyisit ylittämään sen kynnyksen ja hakea apua uudelleen, syöt kuitenkin lääkkeitä, jollen väärin ymmärtänyt, olet silloin tod.näköisesti yhteydessä lääkäriisi tietyin välein, uskalla luottaa!
        me kaikki, hoitajat, lääkärit kaikki teemme virheitä hoidon arvioinneissa ja paljon muissakin asioissa, mutta toivon että saisit voimia jaksaa eteenpäin ja uskon takaisin elämääsi..

        Hei,

        taidat olla vielä nuori ja silloin me kaikki ajatellaan asiat yksinkertaisesti. Uskon, että sinusta tulee vielä oikein hyvä alallasi, koska kirjoituksistasi voi näin käsittää, mutta nyt ajatuksesi on liian mustavalkoinen.

        Ensinnäkin, vakavissakin tapauksissa sairaalaan pääseminen on todella vaikeaa, lähinnä psykoosi tai iso itsetuhoisuus mahdollistaa sen. Harva tätä tietää, joten 3-6 kk jonoon reseptin kanssa ja sitten hoidollisesti ala-arvoista keskustelua kerran kuussa. Sairaanhoitaja vs. laillistettu terapeutti frekvenssi.

        Jos sairaalaan pääsee osastolle, on yleensä hoito erinomaista. Usein se jää kuitenkin siihen ja palataan lähtötilanteeseen. Lääkkeet itsessään on harvoin parantavaa, mutta siihen se usein jää.

        Mitä tulee itsemurhan itsekkyyteen, niin eikö ole samalla tavalla itsekästä, että ei näe toisen pahaaoloa? Eikä itsemurhan tekevä edes pysty näkemään muita vaihtoehtoja. Ympärillä olevat sen sijaan pystyvät... miksi et syyllistä heitä? Meillä on kaikilla sisäänrakennetut toimintamekanismit ja sen mukaan toimimme. Itsemurhaa hautova harvoin kertoo haluistaan ja ympäristö ei (halua) nähdä asioita.

        Miksi syyttää ketään? Kaikki ovat kuitenkin yrittäneet parhaansa niissä olosuhteissa, jotka heille on annettu.

        Viha kuuluu toipumisprosessiin, mutta ymmärtämys, empaattisuus jne. auttaa meitä kaikkia!

        Ajan kanssa me kaikki opimme.

        Muistakaa kaikki, että usein mielenterveyspotilaalle sanottaessa "ota itseäsi niskasta kiinni, kaikki on sinusta itsestäsi kiinni", on kuin sanoisi jalattomalle "lähde juoksemaan, kyllä se siitä".

        Kaikkea hyvää kaikille!


    • Pseudohippi-84

      "Mikään ei koskaan ole riittävä vastaus miksi elämä pitäisi oman käden kautta lopettaa!!"

      Mikä on riittävä syy aloittaa toisen elämä ilman että kysyy tältä tämän omaa mielipidettä ja halua elää tässä loppujenlopuksi hyvinkin armottomassa ja lohduttomassa maailmassa?

      "Uskon itse että meillä kaikilla on oikeus elää ja nauttia elämästä ja lähteä pois jollain muulla tavalla kun tappamalla itsensä."

      Uskon itse, että meillä ei ole oikeutta elää niin kuin tahdomme, vaan meillä on velvollisuus elää niin kuin muut kolmannet tahot ovat meidät määränneet elää. --> Kolmastaho; kohtalo, vanhemmat, sattuma, Jumala, geenit ja pienimpänä ja merkityksettömänä oma olematon tahto määräillä oman elämänsä kulkua. Kellään ei siis ole oikeutta elää niin kuin tahtoo vaan on vain velvollisuus elää niiden mahdollisuuksien puitteissa, jotka meille on tarjottu.

      "...jätätte jälkeenne surevia omaisia, ystäviä ja/tai läheisiä"

      Te lapsia tekevät typerykset jätätte jälkeenne hetki hetkeltä vanhenevia, omaa vääjäämätöntä kuolemaansa kohti kulkevia ihmisraunioita, jotka miettivät oman elmänsä syvintä olemusta ja tarkoitusta hamaan tulevaisuuteen asti. Elämä on kuin HIV, yhtä varma ja tappava tauti kaikkine kipuineen ja tuskineen. AIDS vaihe on vääjäämätön. Elämässä ennemmin tai myöhemmin jokainen kokee suunnattoman kivun, hädän, tuskan, pelon ja kaikkea siltä väliltä. Sitäkö te houkat haluatte lapsienne kokevan? Kivuttomin tapa on jättää ne lapset tekemättä.

      "itsemurha on mielestäni itsekästä"

      Itsekkäämpää on tehdä lapsia nähdäkseen heidän kasvavan ja uskoen siihen, että lapset ovat vanhuuspäivien turva. Orjiksenne te olette meidät tehneet. Töitä saan tehdä lopun ikääni ja raataa muiden kuin itseni eteen ja mitä tästä kaikesta saan palkkioksi? Kenties kuolettavan syövän, jonka kourissa saan kärvistellä tuskasta vuosikausia, puhumattakaan niistä kaikista muista ongelmistä, jotka joudun elämässäni ennen kuolemaa käymään lävitse. Että itsekästäkö valita lyhyempi tie? Elämässä on vielä se jännä perspektiivi, että vuosituhansia itsemurhaajia on uhkailtu helvetillä , joten kukapa hullu nyt itsemurhaa tekisi, joskaan ei se ikuinen elämäkään mikään autuus ole. Paratiisi olisi kaiken loppuminen.

      No eipä auta itku markkinoilla. Luojalla kun on oikeus valita, valaako savesta ruukun arki- vai juhlakäyttöön. Ikävintä on ruukun kannalta, että itseltään kukaan ei kysy mitään, siitä kun on demokratia kaukana.

      Niille jotka eivät usko tuonpuoleiseen ja kokevat tarvetta parjata uskoani, voin kysyä, miten voitte olla uskomatta tuonpuoleiseen elämään, jos uskotte nykyiseen elämäänne ja siihen, että todella elätte. Jos tämä elämä on todellinen ja mahdollinen, niin eikö myös kuolemanjälkeinen elämä voi olla yhtä mahdollista kuin nykyinenkin? Maailmoja on monia eikä kuolema ole kuin hyppy tuntemattomaan.

      • ihmettelijätytsy

        no sinullapa on omituinen näkemys elämästä...
        taidat katua omaa elämääs??


      • Pseudohippi-84
        ihmettelijätytsy kirjoitti:

        no sinullapa on omituinen näkemys elämästä...
        taidat katua omaa elämääs??

        Ei minulla ole mitään katumista. Perustan elämäni realiteetteihin, joiden mukaan on aivan sama, olenko syntynyt ihmiseksi vaiko kiveksi.

        Kummankin kohtalo on sinetöity jo ennen kuin mitään edes oli olemassa. Molemmissa vaihtoehdoissa tuhoudun ennemmin tai myöhemmin, joten elämässä saavutetuilla asioilla ei ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

        Pelkästään sillä on merkitystä, että on olemassa muutaman miljardin tuhannesosan mahdollisuus, että elämä jatkuu jossakin muodossa kuoleman jälkeen. Mikäli tämä jatkumo on kuin Raamatussa kerrotaan, niin tietysti kannattaa elää mahdollsimman säntillisesti, että ei joudu helvettiin, joka on kuulemma maailmankaikkeuden vittumaisin paikka.

        Toisaalta, jos elämä jatkuu jollakin muulla tavalla, niin eihän sillä silloin ole mitään väljä vaikka ampuisi aivonsa heti seinälle tai vaihtoehtoisesti yrittäisi elää täällä kaikkien vitsausten ja sairauksien parjaamana mahdollisimman pitkään. Lopputulos olisi silti ihan sama. Enemmin taikka myöhemmin kuolee ja jos ei ole pelkoa helvetistä, niin mitä järkeä on elämää jatkaa sen pitempään kuin on tarve?


      • Pseudohippi-84
        Pseudohippi-84 kirjoitti:

        Ei minulla ole mitään katumista. Perustan elämäni realiteetteihin, joiden mukaan on aivan sama, olenko syntynyt ihmiseksi vaiko kiveksi.

        Kummankin kohtalo on sinetöity jo ennen kuin mitään edes oli olemassa. Molemmissa vaihtoehdoissa tuhoudun ennemmin tai myöhemmin, joten elämässä saavutetuilla asioilla ei ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

        Pelkästään sillä on merkitystä, että on olemassa muutaman miljardin tuhannesosan mahdollisuus, että elämä jatkuu jossakin muodossa kuoleman jälkeen. Mikäli tämä jatkumo on kuin Raamatussa kerrotaan, niin tietysti kannattaa elää mahdollsimman säntillisesti, että ei joudu helvettiin, joka on kuulemma maailmankaikkeuden vittumaisin paikka.

        Toisaalta, jos elämä jatkuu jollakin muulla tavalla, niin eihän sillä silloin ole mitään väljä vaikka ampuisi aivonsa heti seinälle tai vaihtoehtoisesti yrittäisi elää täällä kaikkien vitsausten ja sairauksien parjaamana mahdollisimman pitkään. Lopputulos olisi silti ihan sama. Enemmin taikka myöhemmin kuolee ja jos ei ole pelkoa helvetistä, niin mitä järkeä on elämää jatkaa sen pitempään kuin on tarve?

        Lisäisin vielä, että tuollainen sosiologiaskeida on sinänsä melko turhaa, sillä sellainen ihminen joka itsemurhan haluaa tehdä niin se sen myöskin tekee.

        Itse en ole itsemurhaa tekemässä kuten tuosta ensimmäisestä tekstistäni voi erheellisesti luulla.

        Totesin vain sen elämästä huokuvan raadollisuuden, joka jokaista elävää olentoa varjostaa. Elämä ei ole järkevää enkä tiedä tarvitseeko sen edes olla. En tiedä miksi elämme, mutta itse elän siinä uskossa, että joskus kuolinvuoteellani voin todeta eläneeni hyvän ja onnellisen elämän, joskin koko elmäni saankin kantaa kassillista kysymyksiä harteillani. Toivo elää myöskin siitä, että jonain päivänä oivallan, mikä on juuri minun elämäni tarkoitus. Arvoituksena olkoon uskoni siitä, että elämän jatkumo on yhtä todellista kuin nykyinen elämäni tällaisenaan on tässä ajassa ja paikassa. Elämäni takeena olkoon pelkoni Helvetistä, oli se sitten minkälainen tahansa.

        Jatkuuko elämä siten kuin tämä nykyinen alkoi? Herään vain eloon tietämättä mistä tulen taikka minne menen? Sitä en tiedä vaikka halauaisinkin. Pelaamatta en uskalla jättää sillä se joka ei pelaa, ei koskaan mitään voi voittaakaan.


    • Kepuli

      Eikö kuolema ole vapaa valinta? Jos haluaa tappaa itsenä niin miksei niin saisi toimi. Tuskin toinen ihminen voi koskaan täysin ymmärtää syitä miksi joku toinen tappaa itsensä. Yleensä on kai riittävää, että syyt ovat itsemurhan tehneen kannalta riittäviä. Varmasti jokaiseen ongelmaan ja huonosti menneseen asiaan on jokin muukin ratkaisu, mutta onko se aina se helpoin. Totta kai itsemurha on itsekästä, itsehän siinä kuollaan. Jää niitä surevia omaisia muiltakin, jotka eivät ymmärrä syitä järjettömälle kuolemalle (tarkoitan siis esim. rikosten uhreja), itsemurhassa kuitenkin tiedetään että ihminen on toteuttanut vain omaa tahtoaan. Jos elämä on ihmisen mielestä niin huono, että kuolema on parempi vaihtoehto niin tarvitseeko muiden sitä edes ymmärtää? Ei kaikki itsemurhaa hautovat apua tarvitse. Ne jotka onnistuu ensimmäisellä yrittämällä ovat toteuttaneet oman vapaan tahtonsa kuolla ja ovat päässeet elämänsä kurjuudesta. Hoitoa tarvitsevat ne jotka tekevät jatkuvasti itsemurha yrityksiä toinen toisensa perään niissä onnistumatta.

    • itsemurhanuori

      En pysty saamaan apua koska en edes halua.
      En tahdo elää.
      En pysty nauttimaan mistään.

      Olen hyvä koulussa ja minulla on ystäviä ja perhe. Minulla olisi tulevaisuus. En vain välitä mistään.

    • -lasienkeli-

      teen tällä hetkellä koulussa uskonnon kurssilla esitelmää itsemurhasta. aihe on minulle vaikea koska se on itseäni niin lähellä.
      en ole menettänyt läheisiä itsemurhalle, joten en tiedä miltä se läheisistä tuntuu. yritän silti ymmärtää.
      n. vuosi sitten harkitsin itse itsemurhaa todenteolla. suunnittelin koko aikataulun teolle. kerroin parhaalle ystävälleni asiasta, koska halusin yrittää ymmärtää itsemurhan aiheuttamaa tuskaa.
      en tehnyt kuitenkaan sitä koska en halunnut lähteä ilman viestiä. mutta kun yritin kirjoittaa kirjettä en pystynyt. en tiennyt mitä sanoa. miten olisin voinut selittää perheelleni itsemurhan?
      ystävänikin kertoi lopulta muille harkinneeni itsemurhaa. vieläkin kaikki pitävät minua huomion kipeänä. mutta mielestäni se ei ole sitä.
      minulla menee nyt hyvin. vanhempanit ovat ihania, minulla on poikaystävä jonka kanssa olen ollut kihloissa jo puoli vuotta. silti joskus tuntuu että haluan pois täältä. enkä tiedä mistä se johtuu. minua pelottaa ajatus siitä että tulee se päivä kun oikeasti päätän elämäni.
      olen yrittänyt hakea apua, mutta vanhempani eivät suostu maksamaan mitään psykologilla käyntejä jne. he vain sanovat ettei minua oikeasti mikään vaivaa. enkä voi väittää etteivätkö he olisis oikeassa. mistä minä sen voisin tietää. siksi haluankin apua, jos joku muu vaikka osaisikin kertoa minun oikeasti olevan ihan normaali. tällä hetkellä ei kuitenkaan tunnu siltä. miksi muuten ajattelisin edelleen itsemurhaa?

    • -Petri-

      syöpään.Niin onko silloin oikeus riistää henkeään
      vai ennemmin kärsiä tuskistaan päivästä toiseen,vai lieneekö syöpääsairastavan oireet ja tuskat vain psyykeperäisiä jolloin itsemurha ei ole luvallista?? nm.kokemusta.Te psykiatrit puhutte tätä koulutiedettä eli opittua ,teill ei oo paskan vertaa tietoo siitä mitä ihmisen päässä liikkuu.Ette erota fyysistä kipua henkisestä.En hyväksy fyysisesti terveelle itsemurhaa.Itsemurhan tehnyt on aina jäänyt vailla oikeata rakkautta ja huomiota,täst on kysymys.Kaikki lähtee lapsuudesta.Mikä menee lapsuudessa päin helvettiä niin siitä nuori saa maksaa joskus hengellään.Se ei ole nuoren vika tai kuka missä iässä nyt sitten riistääkin henkensä.Et maininut niitä jotka ovat pysyvästi sairaita olisko heille suotavaa saada valita elääkö vaiko kuolla.Yleensä invaliidi,kehitysvammainen jne..he eivät saa mahdollisuutta päättää omasta elämästään.Kumman vaihtoehdon ottaist parantumattoman syövän kaikiineen päivineen vai itsemurhan?Tässä sulle psykiatrianplanttu mietittävää.Psykiatrisessa hoidossa mm pakko hoidossa olevat potilaat pidetään tasaisesti huumeessa ja laitoksessa valitsevat aivan eri hierarkia kun vapaudessa tai vankilassa.Tää tiedetään mutta tästä ei puhuta.Freudin oli kokaiinia käytävä nisti jonka oppeja käytetään psykiatriassa.Ihmisen parantaa henkisellä tasolla vain läheinen ihminen jolla on hyvä ihmissuhde henkilöön enimmässä tapauksissa lähiomainen.En nyt kuitenkaan tarkoita skitsofreniaa sairastavia.Skitsofrenia on julma tauti.Minusta jokaisella on oikeus päättää elämästään.Itsemurhan syyt ovat aina toisen tai jonkun faktorin aiheuttamia.Ihmistä kun ei ole luotu olemaan yksin,hylättynä,haukuttavana jne..Tää koululääketiede on niin päin helvettiä.Taas psykiarit/lääkärit leikkivät "jumalaa" siitä kuka saa elää ja miten.Juuri siksi koska olet psykiatrisessa sairaalassa töissä et voi MILLÄÄN ymmärtää sitä miksi joku riistää hengen itseltään.Meillä kaikilla on oikeus elää mutta meillä kaikilla on myös oikeus päättää miten ja kuinka sen elämme.Mehän synnyimme vastoin tahtoamme.Se että ihminen loputtomasti kärsii,kärsii ja ei saa eikä kykene antamaan itsestään mitään tai päinvastoin on riitävä peruste oman käden oikeuteen.Kun ihminen pitää itsensä tarpeettomana,turhana on siihen aina syy.Syy on yleensä ystävät,läheiset jne.On lähimmäsenrakkaudesta kysymys.Jos ihmiset eivät olisi niin itsekeskeisiä,oman edun tavoittelijoita ja osaisivat ottaa lähimmäisensä paremmin huomioon moni välttyisi itsemurhalt.Tää omaisten ystävien suru ynnä muu johtuu, omatunnosta.Itsemurha ei ole itsekästä.Arvokkudeesta puheenolen oman sairauteni kautta olen huomanut etten ole kenellekään arvokas.Ihminen kelpaa kun siitä on hyötyä itselleen,muuten sillä ei ole suurtakaan merkitystä.Jälkipuheet puhuvat aina OMATUNNOSTA.Ja itsemurhaa miettivä yleensä käy omaa eläämänsä läpi,aina se ei tarkoita että se toteutuisi.Yleensä siitä puhuva on huomion ja rakkaudenkipee.Se joka sen tekee on aina hylätty,jätetty,haukuttu,vihattu jne.Itsemurhaa ajattleva ajattelee oman elämänsä tarkoitusta.Kyllähän se on raakaa kun 8-15v tekee itsemurhan.Syyt lähtee aina lapsuudesta.Ésim kuinka hyvin nyky teineille selitettään mitä on kuolema?Itsemurha on ratkasu,se on lopullinen.Ite olen syöpääsairastava ja parantumattomasti sairas.Ottasin mielummin itsemurhan kun eläisin tällaista elämää missä ei ole arvokkuutta,inhimillisyytä.Mutta itsemurha on suuri päätös.Ei muitten takia vaan itseni takia.Ihminen elää loppujen lopuksi vain ja ainoastaan itsensä takia ei muitten.Mutta elämä on mahdotonta ilman toisia.Tällä viestillä halusin kertoa "psykiatrille" että itsemurhaan on aina syy.On helppoa sanoa mene hoitoon ,hanki oikeat napit ja homma on sale.Psyykelääkeillä pyritään muokaamaan ihmistä erinlaiseksi kun mikä se on pohjimmiltaan.Puheterapia on terveelisempi vaihtoehto.Tämä viesti ei ole yllytystä itsemurhaan vaan se kertoo että jokaisella on OIKEUS päättää omasta elämästään.


      -Petri-

      • ounounou

        Petri kirjoitti "Psyykelääkeillä pyritään muokaamaan ihmistä erinlaiseksi kun mikä se on pohjimmiltaan." Kyseessä siis että itsemurhaa harkitseville annetaan lääkitys. Mitä luulette, tekeekö terve ihminen itsemurhan? Ei tee.. Jollain tavalla ihmisen mieli on silloin vääristynyt, oli henkilö siihen syyllinen tai ei..


      • En toivo huomista
        ounounou kirjoitti:

        Petri kirjoitti "Psyykelääkeillä pyritään muokaamaan ihmistä erinlaiseksi kun mikä se on pohjimmiltaan." Kyseessä siis että itsemurhaa harkitseville annetaan lääkitys. Mitä luulette, tekeekö terve ihminen itsemurhan? Ei tee.. Jollain tavalla ihmisen mieli on silloin vääristynyt, oli henkilö siihen syyllinen tai ei..

        ...mieli on väääristynyt kun kaikki huono sattuu kohalleen...Miksi odottaa hyvää enää mistään? Kun ei ole ystäviä, läheisiä jotka välittävät ja ei vanhempiakaan tunnu kiinnostavan toisen elämä...Itsemurhassa kärsimyksestä pääsee ja jättää he kärsimään ja tuntemaan sen minkä kuollut koki. Olisivat edes miettineet miltä toiselta tuntuu kun toinen ei saa minkään näköistä mahdollisuutta omaan sanaankaan. Kaikki hyvät teot katoaa kuin tuhka tuulee ja huonot jäävät kuin arvet iholle. Aina kun tekee tai muutenkaan yrittää olla hyvä niin leimataan pahaksi ja ei anneta edes mahdollisuutta olla hyvä.
        Tiedän itse kokemuksesta, että ei masennuksessa, yksinäisyydessä, pilkattuna olemisessa ja haamuna elämisestä ole paljoa iloa, itsekseen oleminen alkaa tuntua ilolta ja jossei sitäkään saa niin ei paljoa kiinnosta elämä. Kokeillut olen itsemurhaa mutta epäonneksesni se ei onnistunut, mietin joka päivä ennen nukkumaan menoa kuinka seuraavana päivänä välttäisin kaiken tuon pahan mitä on kokenut, noh mikä muukaan kuin itsensä poistaminen kuviosta riko ympyrää?
        Moni väittää että puhuminen auttaa, mutta syvälle joutunut ni ei paljoa toisten apu, mielipiteet tai muutkaan kiinnosta koska tuntuu vain että he haluavat pahaa vaikkei näin ehkä olisikaan.. tässä minä vielä kirjoitan, mutta ken tietää olenko vielä huomenna?


      • in loving memory
        En toivo huomista kirjoitti:

        ...mieli on väääristynyt kun kaikki huono sattuu kohalleen...Miksi odottaa hyvää enää mistään? Kun ei ole ystäviä, läheisiä jotka välittävät ja ei vanhempiakaan tunnu kiinnostavan toisen elämä...Itsemurhassa kärsimyksestä pääsee ja jättää he kärsimään ja tuntemaan sen minkä kuollut koki. Olisivat edes miettineet miltä toiselta tuntuu kun toinen ei saa minkään näköistä mahdollisuutta omaan sanaankaan. Kaikki hyvät teot katoaa kuin tuhka tuulee ja huonot jäävät kuin arvet iholle. Aina kun tekee tai muutenkaan yrittää olla hyvä niin leimataan pahaksi ja ei anneta edes mahdollisuutta olla hyvä.
        Tiedän itse kokemuksesta, että ei masennuksessa, yksinäisyydessä, pilkattuna olemisessa ja haamuna elämisestä ole paljoa iloa, itsekseen oleminen alkaa tuntua ilolta ja jossei sitäkään saa niin ei paljoa kiinnosta elämä. Kokeillut olen itsemurhaa mutta epäonneksesni se ei onnistunut, mietin joka päivä ennen nukkumaan menoa kuinka seuraavana päivänä välttäisin kaiken tuon pahan mitä on kokenut, noh mikä muukaan kuin itsensä poistaminen kuviosta riko ympyrää?
        Moni väittää että puhuminen auttaa, mutta syvälle joutunut ni ei paljoa toisten apu, mielipiteet tai muutkaan kiinnosta koska tuntuu vain että he haluavat pahaa vaikkei näin ehkä olisikaan.. tässä minä vielä kirjoitan, mutta ken tietää olenko vielä huomenna?

        kertoisitko, edes tyhjän viestin verran, ettei tämä viesti ollut veljeltäni! onko täällä siis joku keneltä viesti on?


      • lkjhhjjhj
        in loving memory kirjoitti:

        kertoisitko, edes tyhjän viestin verran, ettei tämä viesti ollut veljeltäni! onko täällä siis joku keneltä viesti on?

        En tiedä keneltä oli, mutta ajatteleppas järjelläs, todennäköisyys että se olisi joku jonka sinä tunnet on häviävän pieni. Sitä paitsi tänne kirjoittelevat ihmiset ovat vielä aika kaukana siitä lopullisesta päätöksestä. Täällä vain yritetään kerätä rohkeutta toimia, mutta jos sitä rohkeutta olisi, niin ei tarvitsisi täällä jauhaa. Ja jos sitä rohkeutta ei ole, niin tuskin tulee olemaankaan.


      • in loving memory
        lkjhhjjhj kirjoitti:

        En tiedä keneltä oli, mutta ajatteleppas järjelläs, todennäköisyys että se olisi joku jonka sinä tunnet on häviävän pieni. Sitä paitsi tänne kirjoittelevat ihmiset ovat vielä aika kaukana siitä lopullisesta päätöksestä. Täällä vain yritetään kerätä rohkeutta toimia, mutta jos sitä rohkeutta olisi, niin ei tarvitsisi täällä jauhaa. Ja jos sitä rohkeutta ei ole, niin tuskin tulee olemaankaan.

        Oli rohkeutta.


      • jsaovna
        En toivo huomista kirjoitti:

        ...mieli on väääristynyt kun kaikki huono sattuu kohalleen...Miksi odottaa hyvää enää mistään? Kun ei ole ystäviä, läheisiä jotka välittävät ja ei vanhempiakaan tunnu kiinnostavan toisen elämä...Itsemurhassa kärsimyksestä pääsee ja jättää he kärsimään ja tuntemaan sen minkä kuollut koki. Olisivat edes miettineet miltä toiselta tuntuu kun toinen ei saa minkään näköistä mahdollisuutta omaan sanaankaan. Kaikki hyvät teot katoaa kuin tuhka tuulee ja huonot jäävät kuin arvet iholle. Aina kun tekee tai muutenkaan yrittää olla hyvä niin leimataan pahaksi ja ei anneta edes mahdollisuutta olla hyvä.
        Tiedän itse kokemuksesta, että ei masennuksessa, yksinäisyydessä, pilkattuna olemisessa ja haamuna elämisestä ole paljoa iloa, itsekseen oleminen alkaa tuntua ilolta ja jossei sitäkään saa niin ei paljoa kiinnosta elämä. Kokeillut olen itsemurhaa mutta epäonneksesni se ei onnistunut, mietin joka päivä ennen nukkumaan menoa kuinka seuraavana päivänä välttäisin kaiken tuon pahan mitä on kokenut, noh mikä muukaan kuin itsensä poistaminen kuviosta riko ympyrää?
        Moni väittää että puhuminen auttaa, mutta syvälle joutunut ni ei paljoa toisten apu, mielipiteet tai muutkaan kiinnosta koska tuntuu vain että he haluavat pahaa vaikkei näin ehkä olisikaan.. tässä minä vielä kirjoitan, mutta ken tietää olenko vielä huomenna?

        ..ei ne läheiset sitä itsemurhan tekijää millekään pallille nosta,pitävät reppanana, joka pakeni, kun ei ollut tarpeeksi rohkea. Toki esim. lapset syyllistävät itseään ja näin itsarin tekijä voi vielä pilata heidänkin elämänsä..
        Vanhempia ei tunnu kiinnostavan, noh, kiinnostaako sinua, vanhempiesi elämä, vai oletko jäänyt niin lapsen tasolle, että kuvittelet sen olevan vain yhdensuuntaista?


    • 12+20

      Yli kymmennen vuotta sitten eräänä iltana makasin sängyssäni ja mietin oikein kovasti elämän perimmäisiä kysymyksiä kun päässäni naksahti. Seuraavana päivänä yritin tappaa itseni ensimmäisen kerran. Nirhasin metsässä veitsellä ranteeni auki mutta en onnistunut viiltelemään valtimoita saakka kun aikaa meni siinä jyystäessä niin kauan ja ehdin tulla toisiin ajatuksiin.

      Sen jälkeen olen yrittänyt hirttäytyä, hypätä katolta, jättäytyä junan alle, tukehduttaa itseni ja suunnitellut lukemattomia muita keinoja miten voisin lopettaa olemassa oloni.

      On jo kulunut useampi vuosi etten ole aktiivisesti hautonut itsemurhaa mutta ei se ole kuitenkaan koskaan jättänyt minua, se on osa minua.

      Nyt olen taas alkanut kaipaamaan kuolemaa.

      Kylläpä väsyttää ja taidankin mennä tästä nukkumaan kun unohtui mitä halusin sanoa.

    • yks muiden joukossa

      ...kun ei tiedä faktoja. Kun ihmiseltä on riistetty ihmisarvo ja kun se, mitä teet on pielessä, vaikka kuinka yrität parhaasi ja kun sinulle osoitetaan jatkuvasti, kuinka epäonnistunut olet kaikessa, kun tunnet että olet suunnilleen yhtä tärkeä kuin planktonhiukkanen, kun sinun tunteisiisi vastataan nyrkillä, ei ole oikeis paljon syitä palloilla täällä.

    • ................

      Yksinkertaisesti itsemurhaa suunnittelevat eivät enää tunne samallailla kuin normaalisti tunnetaan. Siinä ei enää ajatella syitä tai sitä, miltä muista tuntuu, ei nähdä enää ratkaisua eikä edes yritetä. Usein nämä ihmiset ovat pitkään poteneet masennusta (vakavaa, ei sellaista huomionhakutouhua), koittaneet aikansa yrittää ja sitten luovuttaneet. Joskus ei vain voi auttaa, niin pahalta kuin se muista ihmisistä tuntuukin.

    • kuoleman vs kärsimys

      Mietin usein miksi ihmisiä ei voi lopettaa. Kuulostaa näin sanottuna rajulta, mutta sitä en tarkoita sillä. Tiedän, ettei ihminen ja koira ole verrattavissa, mutta ihmisten tunteet ovat. Monelle yksinäiselle ja perheellisellekin koirat (tai muut eläimet) ovat oikeasti hurjan rakastettuja perheenjäseniä ja ystäviä. Ja luonnollisesti ajatellaan, että kun kipu on liian kova, niin eläimen ei anneta kärsiä, vaan päästetään tuskistaan. Eläin ei osaa kertoa tuskaansa, ei sanoa haluaako jäädä vai lähteä, joten ihminen tekee päätöksen - ja se on ihan oikein. On tuomittavaa jättää eläin kitumaan, se ei osaa tehdä itsemurhaa vaikka haluaisikin. Kuitenkin usein ihmisten ollessa vaikeasti sairaita ja vammautuneita, heidät pidetään väkisin elossa. Nämä ihmiset saattavat itse rukoilla läheisiään, että tahtovat pois, mutta läheiset vain toppuuttelevat. Jos ihmisen todella on niin paha olla (henkisesti tai fyysisesti), että sanoo itsekin tahtovansa pois ja kivutkin saattavat olla valtavat, niin miksi pitää 'jättää kärsimään'? Koira oisi jo lopetettu, ilman sen mielipidettä, mutta ihmisten omilla sanomisilla ei ole väliä. Mielestäni tämä on itsekästä läheisiltä, jotka vain itsensä takia antavat toisen ihmisen kärsiä. Miksei laiteta itseä näiden pois haluavien tilalle ja mietitä miltä se sitten tuntuisi? Väärin, niin väärin..

    • Semmoista on elämä

      Jos tekisin itsemurhan,jota en tee,ellen sairastu esim keuhkosyöpään tai johonkin muuhun syöpään jossa loppu olisi tuskallinen.jos siis tekisin,se ei olisi itsekästä,sillä minua ei kaipaisi kukaan.Minua ei ole milloinkaan kukaan kaivannut eikä tule kaipaamaan,sen tosiasian kanssa olen oppinut elämään.Ainut ihminen joka on ehkä minua rakastanut on äitini joka hänkin on kuollut.Jumalasta sen verran että hän sanoo rakastavansa kaikkia luotujaan.Vaikka enkeli taivaasta tulisi alas ja sanoisi,että rakastaa minuakin,en uskoisi.En usko minkäänlaisiin höpötyksiin välittämisestä rakkaudesta ym .Uskon kyllä Jumalan olemassaoloon,mutta en usko että on rakkaus,hän on valehdellut joissain asioissa mitä lupasi raamatussa tehdä,esim tämä"Mitä tahansa yhdessä rukoillen rukoilette Jeesuksen Kristuksen nimessä,sen te saatte."Koeteltu on ja valheeksi tuo on havaittu.ja jos Jumala pettää ,vihaa,ja on valehtelija,entäs sitten ihmiset.Älkää tehkö itsemurhaa,vaan eläkää ihan tuon Jumalan kiusaksi,sillä hän antaa vaikeuksia jotta tapatte itsenne ja helvetissä olevien luku täyttyisi.Pakottakaa tuo tyranni tekemään se murhansa itse.

    • OC

      Olen 55v, 3v saakka ollut neurologisen sairauden jättämän liik.vamman helvetissä. Yritin viinalla tappaa itseni,rohkeus loppui kesken,nyt olen ollut 27v raittiina,joka on kroonistuneen masennuksen kansssa täydellistä helvettiä. Päivästä toiseen. Mikään muu ei harmita,kun se, etten uskalla tappaa itseäni. En ole saanut naissuraa koko elämässäni, lyhyitä, maksullisia lukuunottamatta. Kaipaan aivan älyttömästi läheisyyttä. Mistä chat-tai deittipalstalta en löydä. Sitten on lisänä helvetillinen jatkuva hermosärky,ollut 20 vuotta. Ei voi tehdä mitään. Jo vuosia sitten olisin tehnyt itsarin,mutta en USKALLA. Tää on todellista raukkamaista pelkuruutta. Mitä aihetta minulla on elää? En ole edes ruma,naiset kiinnostuvat siihen saakka,kun huomaavat vammani. Sitten he lähes sylkevät päälleni. On hirveä ihme,etten ole tappanut jotain näistä kotimaisista itserakkaista nartuista. Eikä tää MIKSIKÄÄN MUUTU. Joten miksi esim. kirjoitin tään?

      • Pimpula___...

        Missäpäin asut? Olen itse samassa tilanteessa, monta vuotta mennyt täysin ilman lämpöä ja läheisyyttä. Olen harkinnut moneen otteeseen itsemurhaa mutta jokin pieni ääni sanoo että yritä jaksaa eteenpäin, kyllä se maailma vielä kirkastuu. Olisin halukas tapaamaan sinut ja jakamaan kokemukseni kanssasi.


    • merkityksettömyys

      Olen 26-vuotias mies, jolla on taustalla käytännössä koko elämän kestänyt vakava masennus. Olen lapsesta saakka kokenut olemassaoloni ja tekemiseni pitkälti merkityksettömiksi sekä kaikin puolin turhiksi. Olen näennäisesti onnistunut etenemään elämässäni johonkin suuntaan, on ollut opiskeluja ja töitä. Minulla on suht laaja kaveri- ja ystäväpiiri. Pohjimmiltaan kaikki tämä kuitenkin tuntuu aivan tyhjänpäiväiseltä.

      Ei auta puhuminen, ei auta tekeminen, ei auta filosofiset pohdinnat, ei etäisyyden ottaminen tai ajan parannuksen odottaminen. Jatkuva piina elämän merkityksettömyydestä painaa mieltä ja seuraa joka hetkessä.

      Olen pyöritellyt ajatusta itsemurhasta nyt noin parikymppisestä saakka. Ajoittain on vähän parempia aikoja, jolloin nämä teemat hetkeksi jäävät taka-alalle. Aina ne kuitenkin palaavat.

      Lisäsyyllisyyttä lisää ajatus siitä, että minullahan on asiat kuitenkin monella tapaa paremmin kuin muilla. Terveys on jotakuinkin kunnossa, kroppa kestää, on ihmissuhteita....jotenkin tuntuu, että tämä kaikki ahdistus on vain seurausta nykyajan "löysästä" elämäntyylistä. Kun ei ole pakottavaa tarvetta taistella olemassaolonsa eteen kuten aiemmilla sukupolvilla, jää liikaa aikaa vain pyöritellä asioita pienessä päässään...ja lopputulos on tällainen henkisesti heikko sukupolvi.

    • Hattivatt1

      Ei yksikään ns. itsemurhaviesti omaisille helpota heidän suruaan, tuskaansa ja ahdistustaan..!

      Moni itsemurhan toteuttanut sanoo viestissään toivovansa, että lähimmäiset jatkaisivat elämäänsä, eivät surisi tai muuta vastaavaa, vaan koettaisivat olla surematta yms.. Turhaa ja ajattelematonta puhetta siis.

      Ei perusteellisinkaan selvitys syistä, miksi kyseinen henkilö päätyi itsemurhaan, helpota jäljellejääneiden surua ja tuskaa!! Mikäli henkilö on kykenevä esim. jättämään tunteella ja aidolla sydämellä kirjoitetun viestin jäljellejääville, olisi hän myös mielestäni ollut kykenevä ainakin hakemaan apua ahdistukseensa tai toivottomuuteensa ennemmin kuin riistää henkensä oman käden kautta.

      Oma puolisoni kuoli pari kuukautta sitten keuhkofibroosiin, ja jos tämän sijasta kuvittelisin tilanteen, että mieheni olisikin sairauden sijasta riistänyt ITSE OMAN HENKENSÄ, jättäen minut ja poikamme yksin, olisin takuuvarmasti seonnut niin että tarvitsisin varmaan jopa sairaalahoitoa .. =0(

      Niin hirveää on menettää rakas läheinen tappavalle sairaudelle; voitte siis varmaan kuvitella mitä lähimmäiset ja rakastavat omaiset tuntevat tilanteessa, jossa henkilö on ITSE riistänyt oman elämänsä!?

    • JonesHenry

      "Ei yksikään ns. itsemurhaviesti omaisille helpota heidän suruaan, tuskaansa ja ahdistustaan..!"

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Myyrmannin_räjähdys

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Jokelan_koulusurmat


      Oletko ajatellut mitkä ovat vaihtoehtoja sille, jos yksilölle ei anneta rauhallista ja hyvää tietä pois täältä?


      "Oma puolisoni kuoli pari kuukautta sitten keuhkofibroosiin, ja jos tämän sijasta kuvittelisin tilanteen, että mieheni olisikin sairauden sijasta riistänyt ITSE OMAN HENKENSÄ, jättäen minut ja poikamme yksin, olisin takuuvarmasti seonnut niin että tarvitsisin varmaan jopa sairaalahoitoa .. =0("


      Toisin olisi hyvinkin voinut käydä!

      http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/10/1418623/poliisi-isa-surmasi-perheensa-varkaudessa


      Mietipä sitä moralisti!

    • Hattivatt1

      En ole moralisti, olen realisti. Ja puhun kokemuksesta, jolloin tiedän miltä tuntuu menettää oma läheinen, rakas puoliso, ja sen, miltä tuntuu katsella kun 11 vuotias lapsi itkee ja kaipaa isäänsä.

      JonesHenry, sinä olet provosoiva suunpieksäjä, kirjoitustesi perusteella. Pahoitat ihmisten mieliä sumeilematta.

    • Jokujostain

      Aviomiehesi olisi saattanut kun vielä oli tolpillaan päättää, että koko perhe lähtee yhdessä taivaaseen. Olisiko se sitten ollut parempi vaihtoehto?


      Miehesi ei tiennyt mitään rauhallisesta kuolemasta, eikä siksi halunnut sellaista ulostietä käyttää. Olisiko hänen kuitenkin pitänyt ensisijaisesti kärsiä siksi, että sinä ja poikasi olisitte varmoja, ettei miehenne kuollut itsemurhan kautta? Kuulostaa aika kieroituneelta asennevammalta suoraan sanoen kanssaihmistä kohtaan. Sinunlaisesi aviovaimot saavat aikaan joukkomurhia tässä maassa kultaseni. Sinunlaisesi ihmiset jotka emotionaalisesti tuomitsevat ja lynkkaavat niitä jotka todella haluavat auttaa sairaita ja kärsiviä. Olet yksi maamme suurmpia ongelmien aiheuttajia. Pelkäänpä että lapsesi vielä kasvaa itsekin kieroon, kun on tuollainen äiti.

    • Hattivatt1

      Mieheni KUOLI RAUHALLISESTI, onneksi..! Sai olla nukutettuna kaksi viimeisintä elinpäivää, ja lapsi sai myös hyvästellä isänsä. Mies jaksoi ajatella meitä loppuun asti, kunnes väsyi niin ettei enää jaksanut vaan keho antoi periksi.

      Te kaksi olette suorastaan mieleltänne kieroutuneita, eikä ole ihme että vatvotte ja ihannoitte itsemurhaa ym. omituista. En ihmettelisi vaikka kykenisitte johonkin kamalampaankin?!

      Olet oikeassa Jones Henry; en halua verrata itseäni sinuun MILLÄÄN LAILLA.

      Jokujostain: Mistä sinä tiedät että MINUNLAISENI aviovaimot saavat aikaan joukkomurhia tässä maassa?? Ethän sinä edes tunne minua ja elämänhistoriaani! Pelkäänpä puolestani, että sinunlaistesi toimesta niitä joukkomurhia täällä tehdään, kirjaimellisesti.

      Tämän ketjun sisältö alkaa näyttämään suorastaan niin epämääräiseltä ja kuvottavalta että moderaattoreilla taitaisi olla kovasti siivoustöitä..!?

      Minä puolestani en tähän ketjuun enää kajoa.

    • JonesHenry

      "Tämän ketjun sisältö alkaa näyttämään suorastaan niin epämääräiseltä ja kuvottavalta että moderaattoreilla taitaisi olla kovasti siivoustöitä..!?"

      Aiotko vedota siihen että syyllistyin "kunnianloukkaukseen" koska herjasin keksittyä nimimerkkiä? Juridisesti tuo on hiukan sama kuin herjaisin sinun tekemääsi paperinukkea vanhaksi rumaksi harpuksi;=))

      • kyyläkyttä

        Sääntöjen vastaista se silti on.


    • nonii i

      juu tossa kun mietin aikaisemmin itse murhaa ja päädyin siihen tulokseen että teen sen. kun 2 lähimäistä koulee, saan potkut töistä , vaimon kanssa ero, auto hajoo ja sitten vielä kaikkea muuta paskaa noin 2kk sisällä nii alkaa ottaa päähän.

      mutta sitten luin tän keskustelu palsten ja se helpotti en tee itsaria vaan lähen LOMALLE ulkomaille.. ei se ole sen arvoista tappaa itteään. olen loman tarpeessa jotta saa koneet käyntiin ja muuta ajateltavaa.. kiitos vaan kaikille

    • niin no

      Ehkei meidän aina tarvitsekaan miettiä miksi tuo teki näin. Toki omaiset jäävät suremaan ja asioita jää kesken, mutta ei kenenkään tarvitse toisen päätöksiä pähkäillä ja itseään syyllistää. Minä luulisin että ihminen joka todella riistää hengen itseltään, niin hänellä on kertakaikkiaan niin huono olla täällä maan päällä ja ettei hän koe enää hyötyvänsä muusta avusta.

    • haudataan jätteisiin

      Miksi elämä olisi arvokasta? Elämä on raadollista selviytymistaistelua, jossa vahvat jyräävät heikot alleen. Mitä sitten jos läheiseni menettävät minut? Yhtä vähän merkitystä on heidän elämällään ja tunteillaan kuin omillani.

    • broken_angel

      Olen teini-ikäinen tyttö. Olen sairastanut vakavaa masennusta jo pitemmän aikaa, ja ainoa pakotie tuntuu olevan kuolema. Joka ilta viimeisenä ajatuksena on "kunpa ei tarvitsisi herätä enää koskaan", ja joka aamu koen pettymyksen.
      Hamstraan lääkkeitä, olen kirjoittanut jäähyväiskirjeet ja päivä on päätetty. Sitä ennen haluan toteuttaa pari toivetta. Olen antanut itselleni puoli vuotta aikaa.
      Tiedän, että itsemurha on pakenemista, mutta muuta vaihtoehtoa ei enää näy.
      Ainoa este näin pitkään on ollut perhe, mutta enää sekään ei ole tiellä.

      • kadonnnut

        Tee kaikki minkä voit ja mitä haluut. Oon itekin joskus ajatellut itsemurhaa. Sitä ennen mulla on kuitenkin muutama suuri toive. En pysty tekemään sitä ennen kun oon saanu toiveeni totutettua. Toinen vaihtoehto itsemurhalle on mulla, että muuttaisin ulkomaille kenenkään tietämättä ja katoisin olevinaan. En jaksa aina samaa valitusta, haukkumista ja kun mun vanhemmat ei tajuu etä mulla ei oo kaikki kunnossa. Mun isä on sairas ja luonteeltaan erittäin vaikea. KAnnattaa miettiä onko sulla mitään muuta vaihtoehtoa, lähe kauas niistä ketkä tua sulle pahaa oloa, vai onko jotain sellasta mistä ei pääse eroon? kurja juttu


    • jk

      vai iin

    • Jason ymmärtää

      Täytyy sen verran kyllä sanoa että mikä on yksi syy minkätakia voisi itsemurhan toteuttaa. Puhun nyt omasta elämästäni ja minkälaisia ongelmia. Siinä vaiheessa kun ei enään rahat riittänyt ja meni laskut ulosottoon niin sen jälkeen onkin ollut sellasia päiviä että välillä on kivaa ja välillä masentaa, kun teet työtä mutta aina jokaisesta 2 viikon liksasta sulle jää se sama pieni summa vaikka tekisit 200 tuntia ylitöitä, eikä sulle jää mihkään sitä rahaa, hyvä kun ruokaan jää. Et voi ostaa ikinä mitää kivaa vaikka painat töitä niska limassa viikot. Eli nämä raha asiat ainakin on sellainen asia mikä saa ihmiset ajattelemaan myös itsemurhaa. Elän onneksi onnellisesti parisuhteessa ja avovaimoni kanssa ainakin jotenkin selviämme ongelmista minkä takia jaksaa elää. Mutta jos olisi niin että olisin yksinäinen ja minulla olisi nämä samat rahaongelmat niin olisin hypännyt junan alle ajat sitten jo. Se joka miettii sitä että miksi pitää itsemurha tehdä niin se on juurikin sen takia että ihminen ei enään jaksa sitä kurjaa elämää. Monella se on jo varma nakki tehdä itsemurha jos elää yksin. Jos elää parisuhteessa niin siinä on mahdollista selvitä tilanteesta. Ymmärrän itse täysin itsemurhaa suunittelevia ihmisiä koska olen sitä myös itsekkin harkinnut. Kukaan ei nimittäin halua elää kurjaa elämää koko elämäänsä, sillä eihän se ole mitään elämää jos aina on huonoja päiviä. Joillakin asia on korjattavissa mutta joillakin se jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... ja ainoaksi vaihdoehdoksi jääkin vain sitten se itsensä päättäminen pois päiviltä. Toivon mukaan itsemurhan tehneet ovat edes nyt jotenkin onnellisia tuonpuoleisessa. Nimittäin ei elämä itsemurhaan pääty jos joku sitä luulee. En ole mikään uskovainen ihminen mutta tiedän että tuonpuoleinen on olemassa koska olen tutkinut tuonpuoleista elämää.

    • nuori

      Minäpä olen uskovainen ja sanon että kun löysin Jumalan, elämästäni katosi itsemurha ajatukset ja taloudelliset asiat järjestyivät TODELLA IHMEELLISESTI. Kun rukoilin johdatusta elämääni löytyi myös työpaikka sekin reittejä pitkin joita en itse tehnyt, ja työpaikkani on mahtava, rakastan työtäni. 'Teen työtä jota en suunitellut tekeväni, uskon että Jumala vei minut työhön jossa mun on hyvä olla. Uskokaa tai älkää mutta en puhuisi tästä jos näin ei olisi. Olen saanut paljon ja olen onnellinen!

      • joku voittaa lotossa

        Minäkin olen saanut tuurilla töitä joista olen tykännyt tosi paljon ja hyvääkin tuuria on elämässä ollut. Mutta miksi jumala olisi sen takana ? Ei ihmisellä aina mene päin p e r s e t t ä . Joku voittaa lotossakin melkein aina pääpotin


    • runelord

      mä pelaan runescapea ja siellä ei voi tehdä itse murhaa miksiköhän kun ei sitä ukkoa oikein muuten pysty poistamaan..

    • 22.06.2012 good bye

      Itsemurha on yksi ratkaisu, jos kokee olevansa vain piikki muiden perseessä.

    • Niin se on

      Näin se on.Minusta yksilöllä on oikeus päättää,milloin hän lähtee.Huono fiilis ei helpota sillä,että roikkuu täällä vuodesta toiseen.

    • elämä

      Teininä maailmani meni ylös ja alas ja välillä todella,liiankin kipeästi halusin kuolla. Tulin vanhemmaksi ja joutusin katsomaan vierestä kun sisareni kuoli syöpään (ja hän niin halusi elää ja kokea). Tänä päivänä ( olen n.25) nähtyäni mitä se teki vanhemmilleni ja miten oma sisareni halusi elää, eikä hän saannut, Olen sitä mieltä että itsemurha on itsekkäin teko mitä ihminen voi tehdä. En halua syyllistää, jopa sisareni kuoleman jälkeen mietin etten jaksa enää, en pysty käsittelemään asiaa ja haluan vain pois. Mutta vaikka kuinka pahalta minusta tuntui, en ikinä olisi sitä voinut vanhemmilleni tehdä. Jokainen joka haluaa kuolla, menkää katsomaan niitä onnettomia lapsia ja nuoria, jopa vanhempia, jotka haluaisivat vain elää, mutta eivät saa. Ja elämänne ei ole aina sitä mitä se on nyt, se voi olla myöhemmin paljon parempaa.

    • Ypsis

      Läheisriippuvuus on vakava sairaus se kalvaa ihmisen omaa sisintä ja tahtoa pikkuhiljaa niin ettei käyttäydy siten kuten haluaisi, vaan aina koittaa miellyttää toisia ja elää omien arvojen vastaisesti.

      Alkoholistien kumppaneina on paljon läheisriippuvaisia, he voivat elää vuosikausia helvetissä eivätkä kykene oikeisiin ratkaisuihin

      Toisen puolesta ei voi elää, jokainen on omista valinnoista vastuussa ja kantaa niiden seuraamukset yksin.

    • Kerronpa vähän...

      Itse olen miettinyt jo useasti itsemurhaa muutaman kerran jopa yrittänyt. Siihen ei ole sen kummempaa syytä, Voisiko itsemurhan tekoon edes varsinaisesti olla syytä? Haluan vain pois. Haluan pakoon tätä kaikkea.

      Se on itserakasta touhua tiedän enkäsitä kiellä. Sitä ei voi koskaan kukaan ymmärtä. Miksi tapoin/tappaisin itseni?

      Hoitoon meno taas pelottaa enemmänkin kuin auttaa. En haua laitokseen. Minulla on muukin elämä jota pitää hoitaa ja laitos vain tuhoaisi senkin. Menettäisin varmaan rakkaat lemmikkini jotka tähän päivään saakka minut ovat hengissä pitäneet. Eli laitokseen meno pikemminkin edistäisi itsemurhan teko halua. Juttelu taas. Noh, psygiatreista ja ihan perus lääkäreistä on jäänyt ajan myötä paha maku suuhunenkä tasan enään koskaan käänny heidän puoleen.

      Masennuksesta taas. En ole masentunut. Masennus testi näyttää miun olevan ihan terve siltä osin. Eli mikä minua sitten vaivaa? Voin toki tätä elämää jatkaakkin, mutta miksi? Onko minun siis elettävä koko elämäni muille ihmisille välittämättä omista tunteista? Ei sekään ole mitään elämää.

    • pahamielituli

      tapasin miehen,netissä,hän väitti ihastuneensa minuun jo vaikkemme olleet nähneet...tapasimme,miehellä päihde ym ongelmia.en halunnu enää nähdä.
      lähdin aika nopeasti pois.
      viikko sen jälkeen mies tappoi itsensä:o
      kamala olo,enhän minä voi olla osasyy tuohon:o
      minulla on lapsia ja en voi alkaa hyysätä ketä tahansa epämääräistä ihmistä.
      miehellä oli kasvoilla kyllä ilme,että olisi myös masennusta...
      tuollaista en kuitenkaan toivoisi,että itsemurhaa tekee oli syy mikä tahansa.

    • APUA SAATAVILLA

      moi kaikille olen täällä sitä varten että minun kansani voi jutella.varsinkin sellaiset ihmiset jotka hautovat itsemurha ajatuksia nii tulkaa juttelemaan niin vastaan jokaiseen kysymykseen mitä esitätte minulle.olen joka arki päivä 18-18.30 asti paikalla myös viikon loppuisin.terveisin MMJM

      • jutteluapuavailla

        Missä siellä olet?

        Mihin numeroon voi soittaa?


    • APUA SAATAVILLA

      ensinkin kuinka vanha olet

    • APUA SAATAVILLA

      olen huomenna paikalla kello 18-18.30 tervetuloa juttelemaan minun kanssani ensimäistä kertaa olen siis juttu kaverina ja vastaan teidän esitämiin kysymyksiin

    • APUA SAATAVILLA

      ny voitte lähettää kysymyksii olen kerran paikalla

    • 32v

      Syitä:
      - Ei ole realistista, että saan perheen tai koulutusta vastaavan työpaikan. Olen mokannut mahdollisuuteni parikymppisenä.
      - Olen todella herkkä ihminen ja reagoin voimakkaasti pettymyksiin. Kun elämänilo menee, on raskasta edes hengittää. Minulla on myös erinäisiä pelkoja jotka estävät toteuttamasta mahdollisia haaveita
      - Koen, että olen jo mokannut elämäni ja suru ja ahdistus vievät enemmän voimia kuin mitä minulla on resursseja.

    • joij;jilioi

      Haluaisin vapautua täältä ja se ottaa mua päähän kun en voi. Siis itseäni syytän siitä, etten uskalla ottaa hyppyä tyhjyyteen. Sen sijaan elän elämääni niin kuin luulen muiden ihmisten haluavan ja olen onneton. Olen herkkä ihminen ja tunnen olevani kuin toiselta planeetalta. Mutta kun olen kiltti niin en sitten ole oma itseni kun uskon ettei se alla oleva ihminen riitä. Eikö ole tyhmää että me kaikki täällä eletään enemmän tai vähemmän pelon vallassa kun luulemme että maailma loppuu jos emme esimerkiksi rehki hikipäässä työpaikan menetyksen pelossa. Mutta minä satun veilä olemaan sellainen joka ottaa kaikki muidenkin ihmisten ahdistukset mukanani ja en jaksaisi enää olla. Mutta siis sen takia raahustan eteenpäin kun en halua että läheisille tulee paha mieli. Onko sekin sitten järkevää että näin teen mahdollisesti seuraavat viisikymmentä vuotta.

      • APUA SAATAVILLA

        JOIJ JILIOI VOISITKO KERTOA LISÄÄ TÄSTÄ SINUN ONGELMASTASI terveisin APUA SAATAVILLA MUTTA ÄLÄ TEE MISSÄÄN NIMESSÄ ITSEMURHAA


    • APUA SAATAVILLA

      32 v vastaan nyt sinulle suosittelen että otat yhteyttä lääkäriin tai johonkin muuhun vastaavan henkilöön tai juttele hyvälle ystävälle asiasta tai jollwkkin tutulle ITSEMURHA EI OLE MIKÄÄN RATKAISU EI KOSKAAN SIINÄ KÄRSII VAIN OMA PERHE terveisin APUA SAATAVILLA

    • anteeksiavuttomuus

      Apua ei ole niin helppo hakea. Ja se syyllistyttää ja hävettää entistä enemmä kun ihmiset sanoo että on säälittävää ja itsekästä edes ajatella itsemurhaa, se pahentaa tilannetta entisestään. En tiedä voiko ihminen jolla ei ole itsemurha ajatuksia tai itsetuhoisuutta, ymmärtää koskaan oikeasti minkälaista on elää niin syvässä masennuksessa tai itsetuhoisten ajatusten kanssa, mutta joka tapauksessa se on ihan helvetin vaikeeta!!!! Kaikki on helpommin sanottu kuin tehty. Jos joku sanoo minulle että hae apua jostain, se on melkein yhtä kuin että mene tuon suden luokse niin se syö sinut. Se on VAI-KEE-TA. Sen pitää olla niin että joku ihminen tulee vastaan, niin että joku kysyy että onko kaikki OIKEASTI hyvin tai että joku vie sinut sinne avun luokse. Omasta tahdosta se on vaikea tehdä, sitä ei pysty tekemään.

    • APUA SAATAVILLA

      tuo on täysin totta minä itse en ajatele että itsemurha on säälitävien ihmisten hommaa tai itsekästä.jos huomaa että on masentunut niin silloon kannattaa hankkiutua hoitoon että masennus ei mene lian pitkälle paitsi sitäkään ei aina huomaa itse ei läheisekkään ystävät MUTTA MINUSTA ITSE MURHA EI OLE MIKÄÄN RATKAISU EI KOSKAAN terveisin APUA SAATAVILLA

    • APUA SAATAVILLA

      LISÄÄ KYSYMYKSIÄ TÄNNE terveisin APUA
      SAATAVILLA

    • APUA SAATAVILLA

      LISÄÄ KYSYMYKSIÄ TÄNNE terveisin APUA SAATAVILLA

      • kuneiauta

        Mitäs silloin sitten kun ei mikään apu auta.


    • niinuli2

      hei kaikki! voin kokemuksesta kertoa siitä tunteestä kun on IHAN LOPPU ja kaikki on hämärän usvan peitos,ja kun ei jaksa enään... itse olen 2 kertaa elämässänib tosiissaan miettinyt lähtöä täältä.olin taistelllut ihan liian pitkään itseni kanssa ja voin TODELLA PAHOIN! itkin päivittäin,ahdisti ,vihastutti,olin riekaleina... ensimmäisen kerran vuonna 2007 kesällä.olin suunitellut kaiken kitrjeet vanhemmille ja sisaruksille .laitoin jopa lappuja kuka saa mitäkin mun tavaroista ,lähtemisen piti olla helppo nakki! hommasin kossu pullon ja yksikseni join "viimeisen" känninni ja siihen päälle kunnon lääkitys ,halusin lähteä näin. ajatus alkoi tuntua mahtavalta,musitan miten hyvältä minusta alkoi tuntua kun vasta korkkasin pulloa,mietin vain: että saan rauhan,kaikki on pian hyvin tunsin suurta hyvänolon tunnetta!.... kunne s se pieni järki jossain piilossa sisälläni sanoi ettei tämä ole terve tapa ajatella...sit mua rupes jo vähän pelottakkiin ...eise kuolema vaan se miten mä suhtauduin siihen! sain jonkun kumman euforisen olon :o säästin pillerit "myöhemmäksi" ja vedin kyllä pullon alas ja menin ryyppään ja selvittään sillä päätä. ...olen tyytyväinen etten tehnyt sitä,vaikka jouduin pitkään taistelemaan itseni kanssa. en ole hullu olin vain hetken harhassa,minulle sattu hyvin hyvin ikäviä asioita. kun sitten yksi ystävistäni tappoi itsensa 2 vuotta sitten,aloin ymmärtää minkä laista surua olsiin saanut muille aikaan MUTTA samalla pystyin ymmärtämään sitä mitä siinä tilassa kokee,kun on oiekin reunalla josksu se hyppääminen tuntuu helpommalta ajatukselta. rauhoittavalla lääkityksellä sain loppu peilissä elämästä vähän otetta ja pystyin nauttia siittä,ja pakko lisätä etten ole nyt mikään lääke addikti ;) se oli sellanen alku jeesaus enkä tälläkään hetkellä ole lääkityksen alaisena ym :) ymmärrän että ihmisten on vaikea ymmärtää miksi joku haluaa kuolla,mutta kun sen tilan kokee itse niin sitä voi ymmärtää paremmin. joskus tuska on ihan liikaa,aian ei pää kestä kaikkea paskaa...toisella itsetuhoissina aikoina mietin asiaa uudestaan mutta tulin siihen tulokseen että yritän,yritän,ja s eoli vaikeaa ilman tiettyjä ystäviä ,en olsii varmasti jaksanut enään,no auttoivat ne rauhottavatkin minua jälleen jaloilleen. mUT: hei kaikki katsokaas! im still around! :)

    • maailmaan kadonnut

      Hyvin kirjoitettu. Itsemurhaa ei silti pysty ymmärtämään ellei itse ole menettänyt elämänhaluaan niin, että ulospääsyä ei vain ole. Esimerkkinä minä. Ulospäin kaikki erittäin hyvin. Ei moittimista. Silti en pysty enää tuntemaan iloa juuri mistään. En näe ulospääsyä tästä olotilasta. Tätä on kestänyt jo lähemmäs kymmenen vuotta. Ja kyllä toki on ajanjaksoja jolloin menee paremmin, mutta aina se palaa tähän samaan. Ja kyllä. Olen hakenut apua. En vain kokenut pillereistä olevan oikeaa apua enkä siitä, että kerron ventovieraalle ihmiselle ongelmistani tietäen koko ajan, että tätä ihmistä ei kiinnosta kuin ammatillisesti ja työpäivän päätteeksi hän palaa upeaan elämäänsä kuunneltuaan päivän muiden ongelmia. Harmittaa ja jopa lähinnä huvittaakin se, että kun läheisille puhuu niin he vain sanovat että asiat järjestyy ja sullahan on kaikki hyvin että näkemiin. Huh. Sitä en tiedä kauan jaksan tätä sirkusta enää. Jää nähtäväksi. Siinä vaiheessa kun on jo niin umpikujassa syvällä synkkyydessä ei oikeasti ole väliä jääkö ihmiset ehkäpä suremaan. Toki asiasta välittää, mutta muiden ajatukset jäävät lopulta kakkoseksi oman olotilan kanssa kilpaillessa.

    • rikkinäinen

      Minä olen kahden pienen lapsen äiti, vasta jätetty, aina tuntenut itseni ulkopuoliseksi kaikkialla, pelkään luottaa elämään, en usko että minä olisin ikinä merkityksellinen työelämässä, toiselle ihmiselle tai muualla. lapsetkin unohtaisi varmaan pian jos minua ei enää olisi, he saisivat ehjän kodin, kunhan mies löytäisi uuden.. minä en vaan jaksa enää yrittää ymmärtää minkä vuoksi elää. minä en osaa olla onnellinen, en ole koskaan osannut, vaikka syytä olisi ollut välillä enemmänkin.
      Itsemurhaa en tee, siihen olen liian pelkuri, mutta kuolemaa toivon. Pois pääsyä.
      Tekisi niin mieli kadota

    • jkoiio

      niinkkö

    • rikki näinen

      "jätätte jälkeenne surevia omaisia, ystäviä ja/tai läheisiä,jotka miettivät miksi ja he eivät saa koskaan vastauksia, ei ainakaan niin hyviä että joku koskaan siihen olisi tyytynyt."

      - En koe, että eläisin täällä muita varten, tai että olisin kenellekään mitään velkaa.
      Ei meiltä kysytä, halutaanko me syntyä.
      Jos elämä on yhtä kärsimystä, eikä ole vuosien, vuosikymmenten jälkeen muuta ulospääsyä, kuolema voi olla suuri Helpotus.
      Tämä on ymmärrettävä. Se elämä vaan on sellaista.
      Sellainen ihminen joka hokee että itsemurhan tekeminen oli itsekästä/raukkamaista, ei tiedä elämästä paljoakaan ja on täysin ymmärtämätön ihminen.

    • yks miettivä äiti

      Erosin miehestäni vuosi sitten. Saimme yhdessä olon aikana 4 lasta (En Kadu lapsia)
      Eron jälkeen oli asiat ihan hyvin.

      mutta kesän ajan ja nyt syksyn ajan pari kertaa viikossa
      tulee olo ettei mua täällä kukaan kaipaa. Viikonloput ovat kaikkein kamalimpia aikoja. Silloin tunnen itseni todella yksinäiseksi. Eikä yksinäisyyttä poista edes se, että lapset ovat minun luonani.
      Kaipaan aikuista seuraa, mutta asun sellaisella alueella (en ole kotimaisemissani, vaan ex-miehen kotipaikkakunnalla) en tunne täällä ketään.
      Juuri tänä aamuna olen laittanut läheisile viestiä, etten jaksa enää elää.

      tiedän, että puhuminen jollekin auttaisi, mutta onko siitä todella jotain apua niin...

      • Miettiväinen

        Kannattaa kokeilla mielenterveyspalveluja, koska joillekkin niistä on apua. Itselleni niistä tosin ei ole ollut hyötyä.


      • yksi miettivä äiti
        Miettiväinen kirjoitti:

        Kannattaa kokeilla mielenterveyspalveluja, koska joillekkin niistä on apua. Itselleni niistä tosin ei ole ollut hyötyä.

        sepä juuri, kun pelkään, jos siitä ei olekaan minulle apua.


      • Miettiväinen
        yksi miettivä äiti kirjoitti:

        sepä juuri, kun pelkään, jos siitä ei olekaan minulle apua.

        Ainoa tapa selvittää se, on kokeilla. Jos siitä ei ole apua, niin olet suurin piirtein samassa ruudussa kuin nyt.


      • Itsari :(
        Miettiväinen kirjoitti:

        Ainoa tapa selvittää se, on kokeilla. Jos siitä ei ole apua, niin olet suurin piirtein samassa ruudussa kuin nyt.

        Mä haluaisin tehdä itsemurhan mut ku meinaan tehä sen niin aina joku pelastaa mun hengen meinasin lyödä itteeni puukolla selkään mut kaaduin justii niin löin ohi PS.Oon vasta 10


    • entäpä jos

      entäpä jos itsarin kautta on olemassa sentään pieni mahdollisuus että lapset eivät peri vihan kohteena olemista vaan saavat elää ns puhtaalta pöydältä?

      entäpä jos itsarin kautta on olemassa edes pieni mahdollisuus että puoliso saa hänet hyljänneet kaverinsa takaisin?

      Miltei kaikki asiat puhuvat itsarin puolesta...

    • masentunu

      mua tympii se ku kaikki luulee et jos on masenunu, nii on huomion kipee tai ylireagoi.... oon ite 15 vuotias ja oon masentunut, oon saanu apuu siihen, mutta silti en voi vieläkään käydä koulua ja mietin tapoja tappaa itseni. mietin miten ihanaa olisi viiltää ranteeni auki, tunnen itseni arvottomaksi ja kaikkein oudointa on se, että minulla ei ole mitään syytä olla masentunut...
      Todellakaan masentuneet ihmiset ei nauti tunteesta että ansaitsee kuolla.
      Miettikää oikeesti miltä teist tuntuis vihata elämistä/i itseäs, että haluaa pois...

    • Hfyhjjfgf

      Ihan siksi koska mitä jos ketään ei vain kiinnosta. Haista sinä vittu muka fiksujen juttujes kanssa

    • Anonyymi

      Itse kyseistä asiaa lääkkeillä yrittäneen, kyse on varmaankin siinä, että apua ei saa vaikka sitä haluaisikin. Kun näin jälkikäteen olen googlettanut asiasta, niin omaisille on saittia jos toistakin mutta asiaa harkinneelle ei juuri mitään.???

    • Anonyymi

      Ei ole järkeä itsemurha yritystä kun muuta kuin harmia ja ei halua elää elämään ja sitten kun tekee ni oma päätös on

    • Anonyymi

      Minun läheinen sukulainen teki itsemurhan lääkkeillä. Nainen. Vielä monta vuotta edessä.
      Se tuli kaikille meille siis järkytyksenä, yllätyksenä. Sukulaisille.

      Hän oli kaunis, iloinen ja kaksi lasta aikuisuuden kynnyksellä. Mutta yksinäinen. Hän eli vieraassa maassa jossa mies suhteet olivat arkipäivää. Hän ei ikinä kertonut, että olisi todella rakastanut jotain miestä. Mutta aina iloinen, puhelias. Lapset olivat hänelle tärkeitä-vaikka eivät Suomea puhuneetkaan.
      Soitti välillä päihtyneenä, ei silloinkaan että huomaisi, näin jälkeenpäin.

      Me kaikki ajattelimme että hän on yksi iloisimmista, voimakkaimmista ihmisistä mitä tiesimme.

      Lapsensa löysi hänet sängystä eräs päivä elottomana.

      Nuku hyvin, M.

    • Anonyymi

      Siä ett oikein taida ymmärtää ihmisten elämää,mikä vitun oikeus sulla on jeesustella?
      Ajattelisit mielummin nitä joilla on ollut koko elämä edessä mutta he ovat joutuneet
      henkirikoksen tai liikenneonnettomuuden uhreiksi.
      Olet just tollanen näsäviisan "ylös ulos ja lenkille"besseswisser.

    • Anonyymi

      Hei elämä ollut hauskaa, menestystä ja riippumattomuutta kunnes tapahtui ikävä asia joka tuhosi koko perheen tavallaan. Ketään ei kuollut. Nyt olen jo niin monta vuotta kantanut tätä perhettä tässä ikävässä tilanteessa että en jaksa enää. En jaksa myöskään enää alkaa alusta. Olen siis tullut siihen johtopäätökseen että haluan mennä pois.Haluan siis tappaa itseni. onko vinkkejä miten se kävisi mahd. kivuttomasti

    • Anonyymi

      Haluaisin kuolla mutta en pysty tekemään sitä rakkaimmilleni siksi haluan tampereelle opiskelemaan aloittamaan kaiken alusta. Olen mmiettinyt miksi juuri minä olen kokenut kaiken paskan. Mitä olen tehnyt ansaitaksene kaiken tämän. Itke itseni uneen ja herään jo valmiiksi kyyneleet silmissä kun havahdun tähän todelliseen painajaiseen.

      • Anonyymi

        Suosittelen, että teet tahtosi mukaan, eli lähdet opiskelemaan.
        Paskaa voi olla kokenut, mutta ei sitä ole pakko kokea tulevaisuudessa.

        Jos muutosta haluaa, ja tähtää siihen tosissaan, niin usein voi onnistuakin.

        Mun mielestä elämän arvostaminen ei ole niin tärkeää, kuin itsensä arvostaminen.
        Jos ja kun itseään osaa arvostaa, niin siinä mukana tulee se elämä.


    • Anonyymi

      Kyllä eutanasian pitäisi olla laillista.

      On ihan kohtuutonta että sairaat & kärsivät ihmiset kituvat vuosikausia kun heillä on vain teoreettinen toivo parantumisesta.

      Eutanasiaa haluavia ihmisiä kohdellaan huonommin kuin sairaita lemmikkejä

      • Anonyymi

        Jos vaikka eutanasia olisikin laillista, niin ei sitä toteutettaisi ainoastaan psyykkisistä syistä.
        Niissäkään harvoissa maissa, joissa se on sallittu, ei varmasti eutanasiaa toteuteta ihmiselle, jota on elämä potkinut, ja jota masentaa, ahdistaa ym.

        Vaikka muuten olisi joskus ankeaa, niin järjen käyttö on silti sallittua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vaikka eutanasia olisikin laillista, niin ei sitä toteutettaisi ainoastaan psyykkisistä syistä.
        Niissäkään harvoissa maissa, joissa se on sallittu, ei varmasti eutanasiaa toteuteta ihmiselle, jota on elämä potkinut, ja jota masentaa, ahdistaa ym.

        Vaikka muuten olisi joskus ankeaa, niin järjen käyttö on silti sallittua.

        Niin, ihminen ajattelee, että kuoleman jälkeen hän on helpottunut, koska hän menee olemattomuuteen, mutta asia ei ole niin.

        Niin, luulette, että kuoleman jälkeen olette helpottuneita, koska menette olemattomuuteen, mutta näin ei ole.

        Itsemurhan tehnyt henkilö ei saa uutta fyysistä kehoa niin kauan kuin hänen olisi pitänyt elää tässä elämässä. Toisin sanoen niin kauan kuin hänellä olisi vielä elämää jäljellä tietyssä elämässä. Hän kärsii ilman fyysistä kehoa, koska hänellä on edelleen erilaisia haluja, esimerkiksi halu syödä ja juoda ja niin edelleen, mutta hänellä ei ole kehoa, jolla hän voisi täyttää nämä halut ja niin edelleen.

        Itsemurhaajan ei tarvitse odottaa rangaistusta, sillä hän rankaisee itseään tuhoamalla Jumalan antaman kehonsa. Tämä on kuin ihminen, joka poltti oman talonsa ja on nyt tuomittu vaeltelemaan kellareissa. Elämä ilman fyysistä kehoa mutta ilman henkistä kypsyyttä on eräänlaista helvetillistä olemassaoloa, koska hänellä on edelleen monia aineellisia haluja, eikä hän voi täyttää niitä. Tämä tuottaa hänelle mittaamattomia kärsimyksiä, jotka eivät käytännössä eroa helvetin kärsimyksistä. Ainoastaan tähän helvettiin ihminen tuomitsee itsensä ja luulee, että itsemurha on ulospääsykeino. Tosiasiassa se on sisäänkäynti pahempaan todellisuuteen kuin se, josta ihminen yritti paeta itsemurhalla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe