"Taikauskon vetovoima" (akatemiatutkimus)

Kreationisti on kreationisti vaikka tiedon voissa paistaisi.. ;)

------------------------------------------------
http://www.etsixpertti.fi/publicIndex.asp?page=10&fromPage=public&lang=1&PRID=4737

"Usko yliluonnolliseen peräisin lapsuudesta

Yliluonnollisia uskomuksia voidaan parhaiten selittää yksilön taipumuksella nojautua lapsuudenaikaisiin, eritytymättömiin käsityksiin maailmasta. Näissä käsityksissä menevät elottomien, elollisten ja psyykkisten asioiden ydinominaisuudet sekaisin. Aikuisilla ydintiedon sekaannukset voivat toimia tieteellisen ja muun koulutiedon rinnalla.


Nojautuminen lapsuudenaikaisiin ja tiedostamattomiin käsityksiin maailmasta liittyy yksilön taipumukseen ajatella intuitiivisesti eli tiedostamattomasti. Näihin tuloksiin on päädytty dosentti Marjaana Lindemanin johtamassa tutkimuksessa "Taikauskon vetovoima", joka on tehty Suomen Akatemian rahoituksella.

Tutkimuksen mukaan uskomukset, joita on nimitetty joko taikauskoksi, paranormaaliksi, yliluonnolliseksi tai maagiseksi, ovat kaikki yksi ja sama asia. "Jos uskoo yhteen yliluonnolliseen ilmiöön, uskoo yleensä muihinkin yliluonnollisiin ilmiöihin. Voidaan siis puhua yleisestä taipumuksesta uskoa näihin. Taipumus paranormaaleihin uskomuksiin on myös uskomuslääkinnän eli vaihtoehtolääkinnän voimakkain selittäjä", toteaa dosentti Lindeman.

Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa oli mukana 3240 eri koulutustasojen opiskelijaa ympäri Suomea.
...

Tulosten mukaan yliopisto-opiskelijoilla on vain vähän yliluonnollisia uskomuksia, vähemmän kuin alemman asteen koulutuksen opiskelijoilla. Jos yliopisto-opiskelijoilla on yliluonnollisia uskomuksia, koulutustaso ei vähennä niitä."
...

18

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lindeman kysyy: "Löytyykö tieteen historiasta esimerkkiä, jossa taikausko olisi osoittautunut todeksi tai yliluonnollinen tieteelliseksi? Ei löydy. Uusi tieto ei koskaan ole vienyt meitä lähemmäs yliluonnollista vaan aina poispäin siitä."

      "Älykäs suunnittelu"-hömmpä, astrologia ym lyövät kirveensä kiveen jos yrittävät tieteellisenä esiitnyä..

    • Elohiiri#

      Dosentti Lindeman näyttää olevan sitä mieltä, että yliluonnollisia ilmiöitä ei ole olemassakaan.
      No jos hän uskoon luonnontieteemme teorioihin vaikkapa siitä, että kaikki elämä maailmankaikkeudessa sai alkunsa alkuräjähdyksen seurauksena 13,7 miljardia vuotta sitten ja kehitys tällä planeetalla alkoi meteorittien tuomista alkubakteerista alkumeressä, josta elämän ryömiminen lähti kohti rannikkoa pikkuhiljaa kehittyen niin kasveiksi, puiksi, eläimiksi kuin apinalajeiksikin ja siitä ihmiseksi, niin siinähän uskoo.
      Dosentti Lindemaninkin pitäisi tietää, että havaitsemamme maailmankaikkeus (atomitaso) on tiedegurujemme laskelmien mukaan vain 4 %:ia koko heidän tuntemastaan maailmankaikkeudesta ja tuosta 96 %:sta tiedegurumme eivät tiedä paljon mitään.

      Ns. yliluonnollisia ilmiöitä, vaikkapa ruumiistapoistumiskokemuksia, ihmiset ovat kokeneet kaiken aikaa ja jotkut jopa pystyvät siihen tietoisesti.
      Ainakin lääketieteen edustajat ovat alkaneet niitä tutkia.
      Lukemattomat ihmiset ovat kohdanneet esim. enkeleitä, saaneet kuolleilta rakkailtaan arvokkaita viestejä, nähneet enneunia, jne.
      Voihan joku tutkija pitää tuonkaltaisia ilmiöitä yliluonnollisia, vaikka niitä kokenut pitää niitä aivan luonnollisina.

      Dosentti Lindemanin mielestä nojautuminen lapsuudenaikaisiin ja tiedostamattomiin käsityksiin maailmasta liittyy YKSILÖN TAIPUMUKSEEN AJATELLA INTUITIIVISESTI ELI TIEDOSTAMATTOMASTI.
      Dosentti Lindemanin pitäisi tietää, että harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa, joka on vapaa ajattelusta.

      No olihan tuokin yksi akatemiatutkimus lukemattomien muiden samankaltaisten joukossa.

      • ...

        eikä siihen uppoutumalla ratkaista fysikaalisen todellisuuden pulmia. Tuo on tyhjänpäiväistä new age -mystiikkaa.


        >>>harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa>>>


        Kun lähdetään hakemaan oman pään sisältä "intuitiivista tietoa" maailmankaikkeuden todellisuudesta, mikään ei takaa, että se löytynyt "tieto" on missään yhteydessä siihen miten asiat todellisuudessa ovat. Ajattelit sitten meditoimalla selvittää multiversumin tai arkisemmin ihan vaikka vain vaihtovirtamoottorin salat?

        Jos haluamme saada asioita selville, joudumme tosiaankin turvautumaan ilmiöiden havainnointiin, niin tylsältä kuin se mystikosta tuntuukin.
        Ja niin kauan kuin väitteitä ruumiistapoistumisista yms. ei pystytä kokeellisesti osoittamaan todeksi, ei tieteellä - eikä totuudesta kiinnostuneilla kansalaisilla - ole syytä pitää niitä totena. Tarinankerronta on ihmiselle lajityypillinen ominaisuus, eikä ihan kaikkea tarvitse uskoa. Palataan siis asiaan sitten kun sinulla on todisteita väittämistäsi asioista.


      • :pp.

        >>Dosentti Lindeman näyttää olevan sitä mieltä, että yliluonnollisia ilmiöitä ei ole olemassakaan.>No jos hän uskoon luonnontieteemme teorioihin vaikkapa siitä, että kaikki elämä maailmankaikkeudessa sai alkunsa alkuräjähdyksen seurauksena 13,7 miljardia vuotta sitten Lukemattomat ihmiset ovat kohdanneet esim. enkeleitä, saaneet kuolleilta rakkailtaan arvokkaita viestejä, nähneet enneunia, jne.
        Voihan joku tutkija pitää tuonkaltaisia ilmiöitä yliluonnollisia, vaikka niitä kokenut pitää niitä aivan luonnollisina.Dosentti Lindemanin pitäisi tietää, että harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa, joka on vapaa ajattelusta.


      • |>"harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa, joka on vapaa ajattelusta."


      • +/+/?//?/?///?/?/?+/+/+?/+/?7/
        :pp. kirjoitti:

        >>Dosentti Lindeman näyttää olevan sitä mieltä, että yliluonnollisia ilmiöitä ei ole olemassakaan.>No jos hän uskoon luonnontieteemme teorioihin vaikkapa siitä, että kaikki elämä maailmankaikkeudessa sai alkunsa alkuräjähdyksen seurauksena 13,7 miljardia vuotta sitten Lukemattomat ihmiset ovat kohdanneet esim. enkeleitä, saaneet kuolleilta rakkailtaan arvokkaita viestejä, nähneet enneunia, jne.
        Voihan joku tutkija pitää tuonkaltaisia ilmiöitä yliluonnollisia, vaikka niitä kokenut pitää niitä aivan luonnollisina.Dosentti Lindemanin pitäisi tietää, että harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa, joka on vapaa ajattelusta.

        http://www.netikka.net/mpeltonen/rajakokemus.htm
        http://www.near-death.com/
        http://www.iands.org/
        http://www.nderf.org/
        http://home.swipnet.se/reality_center/encounterdeath.html


      • :pp.

      • +/+/?//?/?///?/?/?+/+/+?/+/?7/
        :pp. kirjoitti:

        todistaa noilla linkeilläsi taas jotain ja mitä?

        -Lääketiede tutkii kyllä aivotoimintaa ja niiden seurauksia, mutta näytäppä toteen sellaisen tieteellisen tutkimuksen tulos, jossa on havaittu ja todettu selvä "ruumiistapoistumis" tilanne?-

        Pamela Reynoldsin tapaus http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html on kaikkein rankin, mutta kuolleistaelvytetyt ovat myös kykeneet kertomaan yksityiskohtia itse elvyttämisestä, toistamaan mitä lääkintähenkilökunta tai omaiset ovat sanoneet silloin kun potilas on ollut kliiniseti kuollut http://www.near-death.com/experiences/evidence02.html tai kertomaan muita detaljeja - eräs potilas oli kyennyt kertomaan, mihin hoitsu oli laittanut hänen tekohampaansa.

        Todistamisen taakka on siirtynyt sille, joka esittää, että NDE tapahtuu joko kuoleman hetkellä tai elvytyksen hetkellä eikä kliinisen kuoleman aikana.
        mitä tällä hetkellä on kuolemanrajakokemuksesta:

        http://www.near-death.com/experiences/experts01.html

        1) "Kuolevien aivojen" teoria; NDE on aivojen kuolinkamppailua.
        Vahvuus: Yksinkertainen selitys
        Heikkous: Ei vastaa tutkimustuloksia.

        2) "Darwinistinen teoria": NDE saa ihmisen taistelemaan elämästään ja kamppailemaan henkensä
        Vahvuus: Järkeenkäypä selitysmalli
        Heikkous: Kuolema koetaan NDE:ssä miellyttävänä olotilana ja paluu takaisin elämään epämiellyttävänä; todellisuuus puhuu selitysmallia vastaan.

        3) "Hallusinaatioteoria": NDE johtuu aivoissa villiintyneistä välittäjäkemikaaleista ja NDE:t ovat hallusinaatioita.
        Vahvuus: Kemikaaleilla on mahdollista saada aikaan hallusinaatioita.
        Heikkous: NDE ei ole lainkaan samankaltainen kokemus kuin vaikkapa LSD:llä aikaansaatu hallusinaatio. NDE-kokijat kertovat NDE:n olevan täysin erilainen kokemus kuin huumeilla aikaansaatu.

        4) Ohimolohkoteoria: ohimolohkoa ärsyttämällä on mahdollista saada aikaan NDE:tä muistuttavia kokemuksia.
        Vahvuus: Koetulokset tukevat tätä mallia
        Heikkous: Ei selitä sitä, onko NDE syy vaiko seuraus tälle mallille.

        5) Hapenpuuteteoria: NDE:t ovat seurausta hapen puutteesta (anoksia) johtuvasta solukuolemasta
        Vahvuus: Koejärjestely organisoitavissa
        Heikkous: Aivojen hapenpuute ei kertakaikkiaan aiheuta NDE:n kaltaisia kokemuksia - koetulokset eivät tue tätä teoriaa.




        6) Depersonalisaatioteoria: NDE on kuoleman kieltämistä, itsensä projisoimista muualle ja muuntunut tajunnan tila
        Vahvuus: Jotkut koetulokset antavat samansuuntaista osviittaa tälle mallille
        Heikkous: Toiset koetulokset puolestaan ovat tälle mallille täysin vastakkaisia

        7) Syntymämuistoteoria: NDE on muistoja syntymästä ja niiden läpikäymistä
        Vahvuus: Yksinkertainen selitysmalli
        Heikkous: NDE-kokemukset eivät tue tätä selitystä.

        8) Kuolemanjälkeisen elämän malli: NDE on siirtyminen kuolemanjälkeiseen olotilaan, ajasta iäisyyteen
        Vahvuus: Selittää kaikista malleista NDE:n kaikkein parhaimmin
        Heikkous: Vaatii täydellisen tieteellisen paradigman muutoksen - ei sovi vallitsevaan paradigmaan.


      • Elohiiri#
        MrKAT kirjoitti:

        |>"harjoittelulla oppii tuntemaan mielensä perimmäisen luonnon, eli sen tiedostamattoman, ja että intuiitio on puhdasta tietoa, joka on vapaa ajattelusta."

        makeista nauruista.

        Uskontofilosofiahan välittää tietoa mikrokosmoksen/mikrokosmosten suhteesta niin henkisiin kuin aineellisiinkin lainalaisuuksiin.
        Tiedegurummehan tutkikivat vain näitä aineellisten lainalaisuuksien tuottamia atomitasoisia ilmiöitä, joita uskontofilosofisessa mielessä ei tarvitsisi maailmankaikkeudessa olla olemassakaan. Niitä on vain niin kauan kuin pelaajat viehättyvät niiden tuottamista eriasteisista peleistä, joita on vaikkapa viehtymys tuoda tuntemaamme maailmankaikkeutta ilmi yhä tarkemmilla ja tarkemmilla matemaattisilla laskelmilla tavoitteena kaikenkattava teoria.

        Kysymyshän onkin siitä onko tieteemme havaitsema maailmankaikkeus ainoa maailmankaikkeus vai onko tämä vain varjo todellisimmista maailmankaikkeuksista ja onko vielä syvempiä varjoja kuin omamme.
        No nythän tiedemiehemme pähkäilevät maailmankaikkeuden 11:lla ulottuvuudella ja painovaoimateorian tiimoilta, onko maailmankaikkeus pallo, joka alkurysähdyksen jälkeen päätyy loppurysähdykseen, vai pannukakku vai satula.

        Uskontofilosofisesti maailmankaikkeudella on 14 ulottuvaisuutta niiden tuottamine elävine olentoineen ja tuo tieteemme mainitsema alkurysähdys päättyy lopurysähdykseen n. 311 triljoonan vuoden kuluttua.

        Näyttääpä siltä, että tieteemme lähestyy tuota ns. yliaistillisesti hankittua uskontofilosofista tietoa, eikä suinkaan ole siitä erkanemassa.
        Ja sitäpaitsi uskovathan tiedegurummekin maailmankaikkeudessa olevan muitakin eläviä olentoja. Tosin ovat turhaan hakeneet teleskoopeillaan niitä itsemme kaltaisia. No ehkä jossain vaiheessa lopettavat tuonkaltaisenkin tutkimuksen kuin myös pimeän energian hiukkastenkin etsinnän, kun politiikoillemmekin alkaa valjeta tuonkaltaisten tutkimusten turhuus, eli verovaroja tutkimuksiin ei enää liikene.


      • :pp.
        +/+/?//?/?///?/?/?+/+/+?/+/?7/ kirjoitti:

        -Lääketiede tutkii kyllä aivotoimintaa ja niiden seurauksia, mutta näytäppä toteen sellaisen tieteellisen tutkimuksen tulos, jossa on havaittu ja todettu selvä "ruumiistapoistumis" tilanne?-

        Pamela Reynoldsin tapaus http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html on kaikkein rankin, mutta kuolleistaelvytetyt ovat myös kykeneet kertomaan yksityiskohtia itse elvyttämisestä, toistamaan mitä lääkintähenkilökunta tai omaiset ovat sanoneet silloin kun potilas on ollut kliiniseti kuollut http://www.near-death.com/experiences/evidence02.html tai kertomaan muita detaljeja - eräs potilas oli kyennyt kertomaan, mihin hoitsu oli laittanut hänen tekohampaansa.

        Todistamisen taakka on siirtynyt sille, joka esittää, että NDE tapahtuu joko kuoleman hetkellä tai elvytyksen hetkellä eikä kliinisen kuoleman aikana.
        mitä tällä hetkellä on kuolemanrajakokemuksesta:

        http://www.near-death.com/experiences/experts01.html

        1) "Kuolevien aivojen" teoria; NDE on aivojen kuolinkamppailua.
        Vahvuus: Yksinkertainen selitys
        Heikkous: Ei vastaa tutkimustuloksia.

        2) "Darwinistinen teoria": NDE saa ihmisen taistelemaan elämästään ja kamppailemaan henkensä
        Vahvuus: Järkeenkäypä selitysmalli
        Heikkous: Kuolema koetaan NDE:ssä miellyttävänä olotilana ja paluu takaisin elämään epämiellyttävänä; todellisuuus puhuu selitysmallia vastaan.

        3) "Hallusinaatioteoria": NDE johtuu aivoissa villiintyneistä välittäjäkemikaaleista ja NDE:t ovat hallusinaatioita.
        Vahvuus: Kemikaaleilla on mahdollista saada aikaan hallusinaatioita.
        Heikkous: NDE ei ole lainkaan samankaltainen kokemus kuin vaikkapa LSD:llä aikaansaatu hallusinaatio. NDE-kokijat kertovat NDE:n olevan täysin erilainen kokemus kuin huumeilla aikaansaatu.

        4) Ohimolohkoteoria: ohimolohkoa ärsyttämällä on mahdollista saada aikaan NDE:tä muistuttavia kokemuksia.
        Vahvuus: Koetulokset tukevat tätä mallia
        Heikkous: Ei selitä sitä, onko NDE syy vaiko seuraus tälle mallille.

        5) Hapenpuuteteoria: NDE:t ovat seurausta hapen puutteesta (anoksia) johtuvasta solukuolemasta
        Vahvuus: Koejärjestely organisoitavissa
        Heikkous: Aivojen hapenpuute ei kertakaikkiaan aiheuta NDE:n kaltaisia kokemuksia - koetulokset eivät tue tätä teoriaa.




        6) Depersonalisaatioteoria: NDE on kuoleman kieltämistä, itsensä projisoimista muualle ja muuntunut tajunnan tila
        Vahvuus: Jotkut koetulokset antavat samansuuntaista osviittaa tälle mallille
        Heikkous: Toiset koetulokset puolestaan ovat tälle mallille täysin vastakkaisia

        7) Syntymämuistoteoria: NDE on muistoja syntymästä ja niiden läpikäymistä
        Vahvuus: Yksinkertainen selitysmalli
        Heikkous: NDE-kokemukset eivät tue tätä selitystä.

        8) Kuolemanjälkeisen elämän malli: NDE on siirtyminen kuolemanjälkeiseen olotilaan, ajasta iäisyyteen
        Vahvuus: Selittää kaikista malleista NDE:n kaikkein parhaimmin
        Heikkous: Vaatii täydellisen tieteellisen paradigman muutoksen - ei sovi vallitsevaan paradigmaan.

        Ensiksikin voit ihan hyvin käyttää vakituisia nickejäsikin, olisi varmaan helpompaa, Saaga Peer..tai "alias" minkä nyt kulloinkin valitset..hehe.

        >


      • :pp.
        Elohiiri# kirjoitti:

        makeista nauruista.

        Uskontofilosofiahan välittää tietoa mikrokosmoksen/mikrokosmosten suhteesta niin henkisiin kuin aineellisiinkin lainalaisuuksiin.
        Tiedegurummehan tutkikivat vain näitä aineellisten lainalaisuuksien tuottamia atomitasoisia ilmiöitä, joita uskontofilosofisessa mielessä ei tarvitsisi maailmankaikkeudessa olla olemassakaan. Niitä on vain niin kauan kuin pelaajat viehättyvät niiden tuottamista eriasteisista peleistä, joita on vaikkapa viehtymys tuoda tuntemaamme maailmankaikkeutta ilmi yhä tarkemmilla ja tarkemmilla matemaattisilla laskelmilla tavoitteena kaikenkattava teoria.

        Kysymyshän onkin siitä onko tieteemme havaitsema maailmankaikkeus ainoa maailmankaikkeus vai onko tämä vain varjo todellisimmista maailmankaikkeuksista ja onko vielä syvempiä varjoja kuin omamme.
        No nythän tiedemiehemme pähkäilevät maailmankaikkeuden 11:lla ulottuvuudella ja painovaoimateorian tiimoilta, onko maailmankaikkeus pallo, joka alkurysähdyksen jälkeen päätyy loppurysähdykseen, vai pannukakku vai satula.

        Uskontofilosofisesti maailmankaikkeudella on 14 ulottuvaisuutta niiden tuottamine elävine olentoineen ja tuo tieteemme mainitsema alkurysähdys päättyy lopurysähdykseen n. 311 triljoonan vuoden kuluttua.

        Näyttääpä siltä, että tieteemme lähestyy tuota ns. yliaistillisesti hankittua uskontofilosofista tietoa, eikä suinkaan ole siitä erkanemassa.
        Ja sitäpaitsi uskovathan tiedegurummekin maailmankaikkeudessa olevan muitakin eläviä olentoja. Tosin ovat turhaan hakeneet teleskoopeillaan niitä itsemme kaltaisia. No ehkä jossain vaiheessa lopettavat tuonkaltaisenkin tutkimuksen kuin myös pimeän energian hiukkastenkin etsinnän, kun politiikoillemmekin alkaa valjeta tuonkaltaisten tutkimusten turhuus, eli verovaroja tutkimuksiin ei enää liikene.

        Filosofia, uskontofilosofia mukaanlukien on siitä mukava laji, että ei ole väliä mitä siinä puhuu, kunhan filosofoi, välittämättä onko sille katetta todellisuudessa, tai ei.


      • +/+/?//?/?///?/?/?+/+/+?/+/?7/
        :pp. kirjoitti:

        Ensiksikin voit ihan hyvin käyttää vakituisia nickejäsikin, olisi varmaan helpompaa, Saaga Peer..tai "alias" minkä nyt kulloinkin valitset..hehe.

        >

        Kuolemanrajakokemuken ensimmäinen edellytys on se, että ihminen on kliinisesti kuollut. Ei riitä, että ollaan käyty lähellä kuolemaa - täytyy olla oltu kliinisesti kuollut. Tällöin myös aivotoiminta lakkaa.
        http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html

        Kliinisesti verifioitava kokemus.
        http://www.near-death.com/experiences/evidence10.html


        Kliinisellä kuolemalla ja biologisella on vain aste-ero. Molemissa on henki poissa aivan yhtä lailla; ero on vain siinä, onko tapahtuma reversiibeli vai irreversiibeli.
        Kuolemanrajakokemus tapahtuu sinä ajanjaksona (tätä maailmaa ja sen lineaarista aikaa) jolloin aivoissa ei ole mitään biologista eikä kemiallista toimintaa. Eli se kiistatta tapahtuu silloin, kun ollaan kuolleita.Annihilaatioteoria (eli että ihmisen tietoisuus ja minuus tuhoutuvat kuolemassa) ei kuolemanrajakokemusten valossa pidä paikkaansa.


      • :pp.
        +/+/?//?/?///?/?/?+/+/+?/+/?7/ kirjoitti:

        Kuolemanrajakokemuken ensimmäinen edellytys on se, että ihminen on kliinisesti kuollut. Ei riitä, että ollaan käyty lähellä kuolemaa - täytyy olla oltu kliinisesti kuollut. Tällöin myös aivotoiminta lakkaa.
        http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html

        Kliinisesti verifioitava kokemus.
        http://www.near-death.com/experiences/evidence10.html


        Kliinisellä kuolemalla ja biologisella on vain aste-ero. Molemissa on henki poissa aivan yhtä lailla; ero on vain siinä, onko tapahtuma reversiibeli vai irreversiibeli.
        Kuolemanrajakokemus tapahtuu sinä ajanjaksona (tätä maailmaa ja sen lineaarista aikaa) jolloin aivoissa ei ole mitään biologista eikä kemiallista toimintaa. Eli se kiistatta tapahtuu silloin, kun ollaan kuolleita.Annihilaatioteoria (eli että ihmisen tietoisuus ja minuus tuhoutuvat kuolemassa) ei kuolemanrajakokemusten valossa pidä paikkaansa.

        >>Kliinisellä kuolemalla ja biologisella on vain aste-ero. Molemissa on henki poissa aivan yhtä lailla; ero on vain siinä, onko tapahtuma reversiibeli vai irreversiibeli.


      • Elohiiri# kirjoitti:

        makeista nauruista.

        Uskontofilosofiahan välittää tietoa mikrokosmoksen/mikrokosmosten suhteesta niin henkisiin kuin aineellisiinkin lainalaisuuksiin.
        Tiedegurummehan tutkikivat vain näitä aineellisten lainalaisuuksien tuottamia atomitasoisia ilmiöitä, joita uskontofilosofisessa mielessä ei tarvitsisi maailmankaikkeudessa olla olemassakaan. Niitä on vain niin kauan kuin pelaajat viehättyvät niiden tuottamista eriasteisista peleistä, joita on vaikkapa viehtymys tuoda tuntemaamme maailmankaikkeutta ilmi yhä tarkemmilla ja tarkemmilla matemaattisilla laskelmilla tavoitteena kaikenkattava teoria.

        Kysymyshän onkin siitä onko tieteemme havaitsema maailmankaikkeus ainoa maailmankaikkeus vai onko tämä vain varjo todellisimmista maailmankaikkeuksista ja onko vielä syvempiä varjoja kuin omamme.
        No nythän tiedemiehemme pähkäilevät maailmankaikkeuden 11:lla ulottuvuudella ja painovaoimateorian tiimoilta, onko maailmankaikkeus pallo, joka alkurysähdyksen jälkeen päätyy loppurysähdykseen, vai pannukakku vai satula.

        Uskontofilosofisesti maailmankaikkeudella on 14 ulottuvaisuutta niiden tuottamine elävine olentoineen ja tuo tieteemme mainitsema alkurysähdys päättyy lopurysähdykseen n. 311 triljoonan vuoden kuluttua.

        Näyttääpä siltä, että tieteemme lähestyy tuota ns. yliaistillisesti hankittua uskontofilosofista tietoa, eikä suinkaan ole siitä erkanemassa.
        Ja sitäpaitsi uskovathan tiedegurummekin maailmankaikkeudessa olevan muitakin eläviä olentoja. Tosin ovat turhaan hakeneet teleskoopeillaan niitä itsemme kaltaisia. No ehkä jossain vaiheessa lopettavat tuonkaltaisenkin tutkimuksen kuin myös pimeän energian hiukkastenkin etsinnän, kun politiikoillemmekin alkaa valjeta tuonkaltaisten tutkimusten turhuus, eli verovaroja tutkimuksiin ei enää liikene.

        Mitä intuitionne sanoo:

        1.Kun minä hitsaan tai vaihteeksi sirraan hiomalaikalla rautaa, niin kumpi on parempi, eli kumpaan kipinät huonommin tarttuun ? Muovi- vai lasisilmälaseihin ? (Eli kummat kannattaa ostaa ?)

        2.Varastettua tavaraa Imatralta HKIin päin kuljettava pakettiauto törmäsi yhteen HKIstä päin tulevaan naisen ajamaan Audiin. Autot olivat yhtä myttyä, liikkui jonkin matkaa ja automytty pysähtyi km-pylvään kohdalle. Mutta missä on alkuperäinen törmäyskohta, jossa ne otti yhteen ? Onko se Imatran puolella vai HKIn puolella km-pylvästä

        Lisätietoja :Pakettiauton paino 2t ja nopeus 50 km/h. Audin paino 1t ja nopeus 85 km/h. (Ts. Pakettiauton liike-energia oli pienempi kuin Audin liike-energia..)


        (Kohta 2 on kuvatavissa periaatteessa pelkästään yhden ulottuvuuden matikalla joten n-ulottuvuutta ajatteleville ton pitäisi olla patahelppoa).


      • Elohiiri#
        MrKAT kirjoitti:

        Mitä intuitionne sanoo:

        1.Kun minä hitsaan tai vaihteeksi sirraan hiomalaikalla rautaa, niin kumpi on parempi, eli kumpaan kipinät huonommin tarttuun ? Muovi- vai lasisilmälaseihin ? (Eli kummat kannattaa ostaa ?)

        2.Varastettua tavaraa Imatralta HKIin päin kuljettava pakettiauto törmäsi yhteen HKIstä päin tulevaan naisen ajamaan Audiin. Autot olivat yhtä myttyä, liikkui jonkin matkaa ja automytty pysähtyi km-pylvään kohdalle. Mutta missä on alkuperäinen törmäyskohta, jossa ne otti yhteen ? Onko se Imatran puolella vai HKIn puolella km-pylvästä

        Lisätietoja :Pakettiauton paino 2t ja nopeus 50 km/h. Audin paino 1t ja nopeus 85 km/h. (Ts. Pakettiauton liike-energia oli pienempi kuin Audin liike-energia..)


        (Kohta 2 on kuvatavissa periaatteessa pelkästään yhden ulottuvuuden matikalla joten n-ulottuvuutta ajatteleville ton pitäisi olla patahelppoa).

        Googlelta löytyy mitä sanalla intuitio tarkoitetaan.


      • Nasse.
        Elohiiri# kirjoitti:

        Googlelta löytyy mitä sanalla intuitio tarkoitetaan.

        onkin googlettamista.

        Mites sille pakettiautolle kävi?


    • Asioita seurannut

      Lindemanin "tutkimus" on pudasta paskaa:

      ”Taikauskon vetovoima”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      364
      8336
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2334
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1702
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1569
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1314
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1302
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      352
      1148
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1015
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1002
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      112
      941
    Aihe