RUK:n johtamisopit

Nainennainen

Pystyykö RUK:n johtamisoppeja hyödyntämään muualla kuin armeijassa? Siviilielämässä eivät kai päde samat säännöt kuin sodassa?

13

3141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitä että

      sulla on alaisia ja vastuu niistä.

    • joku vaan

      Mielestäni kyllä. siellä harjoitellaan paljon ihmisten johtamista ja "syväjohtamista", jossa ollaan ihmisläheisempiä ja ajatellaan jokainen yksilönä. kyllä ihmisiä voidaan johtaa samalla periaatteella siviilissä kun armeijassakin, enkä nyt tarkoita mitään huutamista sun muuta tollasta. Saa myös hyvin itseluottamusta kun on harjoitellut esimiehenä oloa.

    • elämä on

      on eri kuin armeijan leikkielämä... aidon johtamisen oppii vain kokemuksen/luonteen kautta. (huom 70-luvulla sivari ja nyt päissään kuin käki). Nykyään 50henkilön johtaja. Itse asiassa meidän firmassa on ollut muutamia RUK :n käyneitä joista ei mihinkään, mutta kaksi henkilö, jotka käyneet sivarin niin helvetin hyviä. Tutustukaa ihmisiin ja luonteisiin eikä papereihin.......

    • r-e-s-s-u

      Puolustusvoimien johtamisopit ovat suoraan hyödynnettävissä myös siviilielämässä.

      Ihmisten johtaminen perustuu täysin samoihin perustekijöihin, aina ja kaikkialla. Vain toimijat ja toimintaympäristö muuttuu.

      RUK:n käyminen ei tietenkään tee kaikista hyviä sotilasjohtajia eikä myöskään hyviä siviilijohtajia.

      Koulutusvalinnoilla pyritään saamaan hyvä aines johtajiksi sotaväessä, siviilissä myös seulotaan johtaja-aines.

      Virhevalintojakin sattuu silloin tällöin, sotaväessä ja siviilissäkin.

      Se, että esim. yritysjohtajista moni on käynyt RUK:n osoittaa sotilasjohtajaksi kelpaavan olevan myös kelvollinen siviilijohtaja.

      Johtajuus on osittain synnynnäistä, kaikkea ei voi oppia kirjoista eikä käytännöstä.

    • Res ylil

      Reserviupseerikoulu (RuK) ja reserviupseerikurssit (Ruk) muualla kuin Haminassa kouluttavat Suomen puolustusvoimien sodanajan joukkueenjohtajia aselajeittain.

      Sodassa on äärimmäiset olosuhteet, mihin enemmistö siviilielämän päälliköistä ei joudu sukupolviin.

      RuK ja Ruk:t ovat mahdollisuus päästä johtamaan ajoittain valvonnan alaisena 20-30 ikäistään. Johtaminen voi olla määrätietoisempaa kuin luokanopettajan tai aineenopettajien koulussa.

      Sotilaskoulutuksen K A S V A T T A V A A osaa pidetään antoisana henkisenä pääomana myös muita asioita varten: oppii tottelemisen lisäksi myös käskemään ja vastaamaan käskystään.

      Osasta reservin vänrikkejä tulee luutnantteja ja yliluutnantteja kertausharjoituksin, pienestä osasta vanhempana kapteeneita ja joistain aktiivisesti asioissa olleista jopa majureita.

      Luutnantit tai yliluutnantit voivat toimia sodanajan perusyksikön varapäälliköinä tai päälliköinä.

      Koska kyse ei ole pelkästään opetuksesta, vaan myös kasvatuksesta, asiasta on vaikea päästä perille olematta läsnä etäopetuksena.

      RuK on eräänlainen sodankäynnin pikalukio.

    • Vanha majuri

      Suomenkielen sana johtaminen voidaan kääntää englanniksi kahdellatavalla: management ja leadership, eriasioiden johtaminen ja ihmisten johtaminen. Intin johtamisopeista tuo leadership puoli on suoraan sovellettavissa siviilielämään kokonaisuudessaan, koska ihmisten johtamisen periaatteet eivät muutu organisaatiosta toiseen siirryttäessä. Se on ihan sama Virtanen onko hän sitten raskaansingonampuja tai trukkikuski. Asiantuntijaorganisaatiota johdettaessakin periaattet ovat samat, mutta soveltamien jonkin verran toisenlaista.

      Management puolen soveltaminen onnistuu myös osin, mutta vaatii ehkä enemmän teorian tuntemista kuin varusmiehille ehditään opettamaan. Hyvänä esimerkkinä tähän on Sunzi johtamisoppien jatkuva suosio sotilaiden lisäksi myös liike-elämän johdossa. Sodankäynnintaito-teoksesta tuli juuri uusi suomennos, johon kannattaa tutustua.

      • Nenä_

        Leadership oppeja ja tyylejä on moneen lähtöön. On varmasti mahdollista, että sivarin käyneellä on luontaista tai kokemukseen perustuvaa "johtajuutta" veressään. Tiettyihin paikkoihin jopa parempaa näkemystä, kuin armeijan suoraviivainen meininki. Jos kuitenkin olisi valittava kahden välillä, niin tiukkaan paikkaan kahden tasaväkisen kandidaatin väliltä valitsisin RuK:n käyneen. Armeijassa ponnistellut ja menestynyt, tod.näk. hoitaa hommat siviilissäkin. Toisaalta tämä näkyy varmaan myös suoraan siviilinäytöissä, joten se RuK vain vahvistaa hyvää CV:tä.


      • *-*

        Olen käyttänyt managementista nimitystä "hallinnointi". Näin sana johtaminen jää johtamiselle.


      • *-*
        Nenä_ kirjoitti:

        Leadership oppeja ja tyylejä on moneen lähtöön. On varmasti mahdollista, että sivarin käyneellä on luontaista tai kokemukseen perustuvaa "johtajuutta" veressään. Tiettyihin paikkoihin jopa parempaa näkemystä, kuin armeijan suoraviivainen meininki. Jos kuitenkin olisi valittava kahden välillä, niin tiukkaan paikkaan kahden tasaväkisen kandidaatin väliltä valitsisin RuK:n käyneen. Armeijassa ponnistellut ja menestynyt, tod.näk. hoitaa hommat siviilissäkin. Toisaalta tämä näkyy varmaan myös suoraan siviilinäytöissä, joten se RuK vain vahvistaa hyvää CV:tä.

        "Leadership oppeja ja tyylejä on moneen lähtöön. On varmasti mahdollista, että sivarin käyneellä on luontaista tai kokemukseen perustuvaa "johtajuutta" veressään. Tiettyihin paikkoihin jopa parempaa näkemystä, kuin armeijan suoraviivainen meininki."

        Suurimman osan kokemukset liittyvät jalkaväkijoukkueeseen.

        Nykyään alkaa tekniikkaa olla niin paljon, että osa johtamisesta on armeijassakin järjestelmien hallinnointia, vaikka päätoimiala on tietenkin taistelu - tai pitäisi olla.


    • res-luti

      Oman kokemukseni 90-luvun alusta on sellainen, että RUK:sta eli Reserviupseerikoulusta pitäisi jättää osa -koulu- pois. Opetus oli ala-arvoista, alentavaa ja epäoikeudenmukaista. Toisen arvioitava johtamissuoritus oli porukan juoksuttaminen ruokalaan kun taas toinen saattoi "joutua" johtajaksi taisteluharjoitukseen! RUK:ssa todella minun aikanani "jouduttiin" johtajiksi, ja yleensä sai haukut ja vittuilut päälle. RUK oli armeija-aikani huonoin kokemus.
      Ja nyt varmaan joku vastaa, että se oli sitä kasvattavaa ´pinnan testaamista´. Ei, se oli kouluttajiksi ja pedagogeiksi epäpätevien, juuri kadettikoulusta valmistuneiden surkimusten toimeenpanemaa kiusaamista!

      • *-*

        Palveliksi Kärkikomppaniassa, Kirveskomppaniassa tai Sissikomppaniassa?

        RuK on fiksumpi taistelua tukevien aselajien komppanioissa tai pattereissa, koska siellä ei tarvitse sisua karaista yhtä paljon.


    • *-*

      Sodankäynti on likaista ulkotyötä. Se ei kuulu monenkaan toimihenkilön siistiin sisätyöhön.

      Kriisijohtamisen opettelua voi harrastaa partiossa, Maanpuolustuskoulutus ry:ssä, vapaapalokunnassa, AuK:ssa ja RuK:ssa.

      Suurinta osaa suomalaisesta elämästä ei johdeta, vaan hallinnoidaan ja vuosisuunnitellaan.

      Johtamistaidosta ja moraalista on hyötyä lähinnä vain silloin kun normaalirakenteet ovat murtuneet.

      Hyödyllisintä johtamistaito on kaaoksessa, koska johtaja persoonallaan luo järjestystä kaaokseen sekä mahdollistaa toiminnan.

      Metsässä johtamisen hyvä puoli on se, että ymmärtää, miten yhteiskunta toimii, kun ei ole enää yhteiskuntaa eikä sähköä, vaan joudutaan elämään agraareissa metsäläisoloissa.

      Näin ainakin ymmärrys television uutistenkatselijana paranee kriisialueilta.

      Millaista johtamiskoulutusta tai uraa ajattelit? Jos Sinua kiinnostaa kuulla armeijasta enemmän, voit mailata ja kysyä tarkemmin.

    • Yliluutnantti (santarmisto)

      Kyllä RUK:n oppeja voi toisinaan käyttää hyödyllisesti ihan työssä. Santarmiakatemiassa sitten syvennetään syväjohtamista aivan pohjaan saakka. Eihän nyt ole Suomessa ollut sotia yli kuuteenkymmeneen vuoteen ja upseeristo on kaiken aikaa johdellut minkä on kyennyt, alaisikseen saamiaan Suomen kansalaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe