Elämme avoliitossa, isyyden tunnustaminen on ennen ristiäisiä joten lapsi olisi mahdollista kastaa isän sukunimelle.. Mutta itse haluaisin lapsen kastettavan minun sukunimelle ja isä tietty omalleen.. joten miten tälläisessä tilanteessa menetellään, kumman sukunimen lapsi saa jos vanhemmat eivät pääse sukunimestä yksimielisyyteen?
sukunimi
5
1635
Vastaukset
- äippä
Lapsi saa äidin sukunimen mun tietääkseen. Mieti tarkkaan.
- avo-avio
Tyttömme syntyi avoliitossa (yli 10 vuotta oltu yhdessä) syntymää edeltävänä vuonna oltiin menty kihloihin).
Nimi asiat oli siten jo ehditty kymmenen vuoden aikana miettiä. Että sitten jos kun joskus ehkä mennään naimisiin niin miehen sukunimi :) Niinpä tyttö sai nimiäisissä isänsä sukunimen.
Naimisiin mentiin seuraavana vuonna tytön täyttäessä vuoden, jolloin saatiin sitten viimein sama sukunimi koko perheelle.
Jos asutte yhdessä, olette saaneet yhteisen lapsen ja tarkoituskin olla yhdessä miksi ihmeessä ette menisi naimisiin? Jos et halua luopua omasta sukunimestäsi, mutta haluat että koko perheellä sama tuplasukunimi siis tyyliin Maija Virtanen-Maijanen niin käykää hoitamassa avioliitto ennen ristiäisiä maistraatissa, jolloin voitte antaa vauvallekin tuon yhteisen sukunimen.
Isot (tai pienet, mitä ikinä) hääjuhlat voi pitää sitten aikanaan myöhemmin, mutta tuolla tavoin voi siis ratkaista nimiongelman.
Yksi tuttu vauvan saanut avo-pariskunta piti ristiäiset kirkossa ja menivät samassa tilaisuudessa ensin naimisiin :) Eivät olleet kertoneet etukäteen kenellekään sukulaisista, samantien perään vauvan ristiäiset :)
Toiset avo-tuttavapariskunnat ovat antaneet miehen sukunimen.- äippä
Ei voi antaa vauvalle tupla sukunimeä.
- mape
lasta ei kasteta millekkään nimelle vaan lapsi kastetaan seurakunnan jäseneksi nimellään. Ero on pieni, mutta ratkaiseva. Lapsen nimi mainitaan monasti ensimmäisen kerran kasteessa josta on tullut asiaan perehtymättömille käsitys että nimi annetaan kasteessa...
Mutta vastaus; lapsi on äidin sukunimellä ellei toisin asiaa haluta. Eli jos ette tee tietoista päätöstä asiasta niin se saa sinun nimesi.
Isyyden tunnustus ei välttämättä tule vahvistettuna ennen kastetta jotens illoin ei pappi saisi ilmoittaa rekisteriin isän nimellä lasta vaan se menee äidin mukaan. Jos isyys on vahvistettu ja ilmoitus siitä on niin silloin voi isänkin nimellle rekisteröidä.
Meillä on pahimmillaan tullut vahvistus perjantaina ja lauantaina kaste... Kaiken lisäksi isä vain kuuluu kirkkoon joten asia vielä kimurantimpi sen takia.- tehtiin
Lapsihan on avioliiton ulkopuolella syntyneenä automaattisesti äidin nimellä, vaikka olisi isyyden tunnustuskin tehty. Ristiäis/kastepapereihin täytetään haluttu sukunimi.
Me laitoimme siihen isän sukunimen, koska ajattelimme, että jos joskus menemme naimisiin niin äidin voi sukunimi muuttua.
No, menimmekin naimisiin sitten kun lapset olivat 5v ja 3v. Ja äiti ottikin yhdysnimen ja nyt ovat isä ja lapset saman nimisiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1666230
- 815455
- 994385
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.773773Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv613462- 443050
- 152357
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️582109- 462075
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.381793