Kun parisuhteessa kaikki vituttaa

nyrpeä akka

Niin siinähän se jo tulikin. Miehen kans oltu yhdessä jo 8v ja yhteinen lapsikin löytyy. Nyt on alkanu tuntumaan että kaikki päivät on sitä yhtä ja samaa saatanan paskaa, pelkkää arkea. Arjessa on kyllä periaatteessa kaikki hyvin, ei ole rahahuolia, kummallakaan ei ole kakkosta (jos sen nyt oikeasti voi koskaan tietää), seksi luistaa ja mieskin osallistuu täysin lapsenhoitoon jne.

MUTTA: kun se on sitä että mies tulee töistä kotiin (tekee ma-pe 7-15.30 duunia), syö, sen jälkeen avaa telkkarin tai netin ja viettää siinä illan. Viikonloppuisin katsoo taas sitä telkkua tai avaa netin, illalla lapsen mentyä nukkumaan saattaa avata kaljapullon tai pari, käydään kaupassa jne. Eli ARKEA kaikki tyynni.

Tuntuu että me vaan eletään sille lapselle eikä ollenkaan toisillemme. Juttelu muusta kuin työ- tai lapsen asioista on aika vähäistä. Itse olen kotiäiti ja hieman alkaa keittämään nämä samat seinät ympärillä jatkuvasti. Käyn kyllä ystävien kanssa ulkona viikonloppuisin toisinaan ja harrastuksiinikin pääsen vapaasti. Olisi vain mukava jos edes joskus miehen kans tehtäis jotain yhdessä, koko perheenä tai sitten kahdestaan. Mutta ei, telkku voittaa joka kerta. Enkä vaadi mitään valtavia elämyksiä tai thaimaanlomia, alkuun riittäisi että käytäis vaikka leikkipuistossa yhdessä ja JUTELTAIS. Suurimpana haaveenani on tällä hetkellä että mies huomenna tulis töistä kotiin ja sanois että vaimo ja lapset: ykköset päälle, nyt lähdetään ravintolaan syömään. Säälittävää eikö totta????

Välillä tuntuu että olen kaikkeen tyytymätön akka, kun periaatteessa kaikki on hyvin. Sanoin kuitenkin kerran ystävälle että jos ois sellainen kaukosäädin millä sais mykistettyä kaikki keskustelut mitkä liittyy lapseen, työhön tai kaupassakäyntiin, niin meidän perheessä ei varmaan kuuluis montaa sanaa päivässä.

Mitä ihmettä miehelleni sanon? Millä saan hänet ymmärtämään että minäkin haluan huomiota häneltä ja antaa sitä huomiota hänelle? Antakaa hyviä neuvoja tai kertokaa oman parisuhteenne vastaavasta tilasta. Miten pääsitte yli vai pääsittekö?

11

6036

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kun..

   tutulle kuullostaa:) Olisit voinut kirjoittaa,vaikka mun elämästä,mutta pieneksi lohduksi sulle,että meillä vasta pari vuotta takana ja aina tuntuu nykyään arki jotenkin puulta!
   Kait se kaikilla on jotain tuontapaista jossain vaiheessa,mutta etkö sä vois joku kaunis kerta laittaa telkkarista ja tietsikasta virrat pois ja sanoo miehelles,että nyt jutellaan ja kerrot sille kaikki noi jutut,jos se vaikka muuttais pikkasen tilannetta.
   Ei noi äijät tajuu aina noinkaan yksinkertaisia juttuja,ellei rautalangasta väännetä!! Kevättä sulle:)

   • jaksa..

    jos on niin vaikeaa ja pitää tänne valittaa niin ota ero !


   • ???
    jaksa.. kirjoitti:

    jos on niin vaikeaa ja pitää tänne valittaa niin ota ero !

    Lapsellista on mennä siitä mistä aita on matalin eli heti erota kun tulee vaikeuksia. Jos perus asiat on kunnossa voi sen romantiikankin suhteeseen löytää, se vain vaatii molemmilta itseään niskasta kiinni ottamista.
    Meillä miehen kanssa arki painoi myös ja tultiin siihen pisteeseen että mietittiin tosissaan eroa 10 vuoden jälkeen. Meillä se olin minä joka löin pöytään sen "ero kortit" kun ei tuntunut mies muuten heräävän siihen todellisuuteen. Itse hän kärsi myös ja molemmilla oli huono olo sen vuoksi.
    Jollain palstalla täällä antoi joku hyvän neuvon, että kun yhdessä eletään arkea, pitää yhdessä myös juhlia. Niin mekin aloimme ottaa irtiottoja arjesta ja olemme paljon onnelllisempia. Stressi vähenee jo pelkällä halailulla päivän päätteeksi. Molempien vain on oltava sitoutunut tähän toisen huomioimiseen.


  • klubiin

   Ei siinä auta kuin puhe.Meillä enemmän lapsia ja kauemmin yhdessä,viime vuodet on jo menny vittuilua ja piikittelyä kuunnellen.Nykyään tavallinen läppä on jo "kumpi lähtee?"
   Meillä ei tuo puhumisen yrittäminen alkanut kuin liian myöhään.Olin jo liian vittuuntunut ja mies liian tapoihinsa kangistunut-kaikkihan on hyvin,jos ei toisin todisteta.
   Silti ,arki ja seksi sujuu.Minä vaaan huomasin oleva katkera akka.
   Meillä tosin mies nalkuttaa ja minä suljen korvani :)

  • tmmies37

   joutunut. Tai miten sen nyt sitten sanoisi.

   Oikeastaan mietin tuossa tuota että kun krijoitit että tulisi kotiin ja sanoisi että ykköset päälle ja syömään. No en sitä kokeiltu joskus ja vaikka sitten ollaan oltu lasten kanssa syömässä tuntuu ettei tuota ole arvostettu laisinkaan.

   Niin, meillä on oikeastaán kaikki ongelmat tulleet jo aikasemmin kun suhde on minusta saanut sellaisen linjan että kaikki mitä mies tekee ei ole oikeastaan mitään. Tuntuu että toinen ei ole arvostanut mitään mitä on tehnyt. Ensin pitkiä päiviä töissä ja sitten kotosalla lasten kanssa ja kaiken kukkuraksi paljon muutakin. En tässä nyt rupea kirjoittelemaan tänne nettiin, mutta jos haluat voin postiin kirjoitella.

   Oikeastaan tulee tämäkin päivä mieleen kun olen siivonnut kokopäivän kämpän kuntoon, aasta ööhön mutta ei sitten vaan saa ensimmäistäkään kehua. Tai ei viitsi sanoa edes kiva kun siivosit. Ei sen puoleen, normaaliahan se on mutta minusta jos on tehnyt ruoat ( käynyt myös kaupassa) niin kai edes joskus voisi kiitos sanoa, mutta ei se on sitten joskus niin vaikeaa. Vai pitäisikö sanoa aina.

   Oma tilanne kun tuossa mietin että mitä neuvoja antaisin niin jos ei tule kumpaankin suuntaan kiitosta, hellyyttä ja edes joskus halia ei siitä vaan sitten mitään tule, nimittäin suhteesta.

   Ottaa päähän, tuntuu kuin olisi vain veli ja sisko suhde.

   Mut mut, semmoista. Toivottavasti sinulla jo menee paremmin.

   Oletko muuten itse töissä?

   • kun itsekin kaipaan sitä

    No joo. Olisin minäkin halunnut lapsia, mutta en sitten löytänyt ketään, joka niitä olisi minun kanssani halunnut.

    Oikeastaan - vaimollasi ja ap:llä on asiat ihan liian hyvin. Kun teiltäkin kuolisi vanhemmat, veli tekisi itsemurhan, äiti alkais juoda, veli oli linnas.... ja itse rutiköyhä... ja se ainut mieskin laiska paskiainen, joka ei kotitöihin osallistunut... niin ehkä osaisitte sen jälkeen arvostaa mitä teillä nyt on. Mutta kun että tajua, ettekä näe, mitä kaikkea hyvää ja hienoa teillä on.

    Sitten vasta kun/jos menetetätte sen (ero) ... ja sitten se on myöhäistä.


  • ei ikävä kyllä

   tipu... mutta samassa veneessä ollaan, joskin mulla oli jo toinen ja miestäkin mahdollisesti kiinnostaisi eräs toinen. silti kotona kaikki hyvin.

   päivät vietän miettien että miksi mä oikein olen täällä, miksi juuri tuon miehen kanssa. ja haluanko viettää loppu elämäni näin. vastaus on: en todellakaan tiedä... silti jostain syystä olen täällä edelleen. siitä en vaan tiedä kuinka kauan.

  • äkkiä myös

   Jos odotat, että miehesi vastaa siitä, että oletko sinä onnellinen vai et, niin jäät odottamaan kauan. Kultainen sääntö on tehdä toisille niin kuin itsellesi haluaisit tehtävän, joten on aika miettiä, miten se toimii tilanteessasi.

   Arkea ei lapsiperheessä voi välttää, mutta voit todellakin vaikuttaa siihen, että istutko kotona ruikuttamassa vai ajatteletko, että miten etuoikeuttu asemasi itseasiassa on. Keskity siihen, mitkä asiat elämässäsi ovat hyvin ja ole niistä kiitollinen, siinä on lähtökohta. Asiat muuttuvat, kun muutat suhtautumisesi niihin.

   Miehesi menee telkun ääreen tai koneelle, koska se on hänen "luolansa" (vihje: lue John Grayn kirjoja). Kaikilla miehillä on tapana vetäytyä töistä tultuaan, sinun miehelläsi se on TV ja tietokone. Kokeile, että kerrot miehellesi halauksen ja suukon kera, että haluat jutella eräästä asiasta "sitten kun on sinulle hyvä hetki. se ei vie kauan, mutta on tärkeää minulle". Voit olla varma, että miehesi tajuaa, että on kyse TODELLA TÄRKEÄSTÄ JUTUSTA ja sille löytyy aikaa. Kun hetki tulee, älä valita vaan ehdota. Sano, että olisi todella kivaa mennä yhdessä leikkipuistoon/leffaan/minne haluatkin (esim)tänä viikonloppuna. Älä painosta, vaan anna miehesi hoitaa loput. Ties vaikka hän sanoisi, että tietää kivan leffan/ravintolan/ etc.

   Tärkeintä on, että suhtaudut tilanteeseen rauhallisesti, ymmärtäväisesti ja rakkaudella. Et voi olettaa, että miehesi luopuu miesten ikuisesta rituaalista, koska niin ei tule tapahtumaan. Hän rentoutuu tavalla tai toisella, joten anna hänen katsoa telkkua/surfailla. Mutta luo lempeä ilmapiiri miehellesi omien toivettesi suhteen. Älä tyrmää ekaa ehdotusta tai loukkaannu, jos samantien ei tapahdu mitään. Miehet ovat uskomattoman kekseliäitä, kun tajuavat, että heidän ideoitaan arvostetaan ja jopa rakastetaan. HEILLÄKIN on paineensa, pelkonsa, stressinsä, muista se. Eli kun hän tulee kotiin, odota rakastavana ja iloisena, äläkä heti käy päälle kuin yleinen syyttäjä odotusten ja kertomusten kera. Anna hänelle aikaa, saat kyllä mitä haluat.

  • venusjamars

   eikö teillä ole mitään omia harrastuksia tai kavereita?elämä on muutakin kuin kotona olemista ja voihan lastenkin kanssa harrastaa.ehkä ukkos on niin tyhmä ettei ole edes ajatellut tarvitsevansa jotain muutakin sä olet se joka ensin heräsi tilanteeseen NOT HAPPY.

   Rakkautta pitää vaalia ja suukotella osoittaa tykkäävänsä, sano se hänelle, ehkä voisitte pitää romanttisia iltoja ja voisit vaikka laittaa jotain nättiä yllesi ja tanssia miehelle, olet naaras, osoita se jotta miehes voi olla uros grrrrrr...

  • lifeisgood

   olen opetellut kehumaan ja kiittämään
   No joo. Olisin minäkin halunnut lapsia, mutta en sitten löytänyt ketään, joka niitä olisi minun kanssani halunnut.

   Oikeastaan - vaimollasi ja ap:llä on asiat ihan liian hyvin. Kun teiltäkin kuolisi vanhemmat, veli tekisi itsemurhan, äiti alkais juoda, veli oli linnas.... ja itse rutiköyhä... ja se ainut mieskin laiska paskiainen, joka ei kotitöihin osallistunut... niin ehkä osaisitte sen jälkeen arvostaa mitä teillä nyt on. Mutta kun että tajua, ettekä näe, mitä kaikkea hyvää ja hienoa teillä on.

   Sitten vasta kun/jos menetetätte sen (ero) ... ja sitten se on myöhäistä.

   Osu ja upposi!!

   Turhan usein sitä valittaa vain valittamisen vuoksi Kun asiat on pitkään hyvin, liian hyvin, alkaa kyllästyttämään. Oman pääkopan sisältä se vastaus löytyy. Älä keskity negatiivisiin puoliin. Arvosta kaikkea sitä hyvää mitä sinulla jo on. Näin yritän itsekin tehdä. Ykskaks kaikki saattaakin olla toisin. Usein sitä arvostaa vasta sitten kun sen asian menettää mikä ollut hyvin. Ainoa keino siis melkeimpä muuttaa omaa suhtautumistaan asioihin. Turha odottaa että toinen tekee sinusta onnellisen, vie sinut sinne ja tänne. Sinä voit itse viedä miehesi, opettaa omalla esimerkilläsi kuinka toisesta välitetään ja suhteesta pidetään huolta.
   Tärkeintä siis on ajatuksen voima. Saat sen mitä ajattelet! Jos ajattelet että onpas minulla upea elämä ja ihana mies, niin todennäköisesti huomaatkin pian elämäsi olevan sellaista. Nauti elämästä ja turvallisesta suhteestasi! Näin minäkin aion tehdä. Välillä tuppaa unohtumaan, mutta aina jostain se ajatus taas alkaa kytemään. Että hei, tää elämähän onkin aika kivaa.
   Lähde uimaan, vesijumppaan, viihteelle ystäviesi kanssa. Mitä ikinä keksitkin! Pidä huolta itsestäsi ja kannusta miestäsi tekemään samoin. Se kyllä kantaa hedelmää teidänkin väliseen suhteeseen. kaiva ilo ja energia aina jostain. Elämä on aaltoliikettä. Vuoroin myrskyää, vuoroin on pitkään tasaista. Jos kaipaat jännitystä, niin hae sitä elämääsi. Näin ei voi mennä metsään. Muistattehan myös antaa aikaa toisillenne. Miehesi lienee myös väsynyt ja vittuuntunut.. Ihan yhtälailla kuin sinäkin. Päättäkää yhdessä ajatella positiivisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   8846
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4881
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   194
   3850
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   88
   1920
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1792
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1567
  7. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   104
   1321
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   126
   1225
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1172
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1116
  Aihe